Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 Ting At Lave I Marseille I Juni

Juni er den måned, der markerer skiftet mellem forår og sommer, og samtidig er det starten på højsæsonen for international turisme. Derfor bringer jeg dig flere planer for at nyde Marseille i denne måned.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutters læst

10 Ting At Lave I Marseille I Juni

Den gamle havn i Marseille | ©Christopher Kimble

De bedste ting at se og lave i Marseille skifter hele tiden i løbet af året, og det giver god mening, da den kulturelle dagsorden om vinteren bestemt ikke er den samme som om sommeren. Samtidig er der det faktum, at juni er en helt særlig måned at besøge denne sydfranske by, især fordi vejret er gunstigt, og turisttilstrømningen stadig er moderat.

Så jeg råder dig til at læse denne samling af planer, aktiviteter og seværdigheder, som jeg har tilrettelagt for dig. For hver af disse præsenterer sig selv som fremragende underholdningsalternativer til, hvad man kan se og gøre i Marseille i juni måned.

1. Deltag i aktiviteterne i forbindelse med World Music Day

Koncert| ©Tigrane Dirad
Koncert| ©Tigrane Dirad

Fête de la musique finder sted den 21. juni, som er en festival, der falder sammen med sommersolhverv og fejrer det, der verden over er kendt som den internationale musikdag. Det er en meget speciel dato for franskmændene, da der overalt i landet arrangeres gratis og helt offentlige arrangementer i de største teatre samt på pladser, i parker og på kulturinstitutioner.

Marseille er naturligvis ingen undtagelse fra denne regel, og det er derfor almindeligt, at byen tilrettelægger et årligt skiftende program med en række koncerter, der dækker et utal af musikgenrer for at tiltrække det mest forskelligartede publikum.

Du skal også vide, at dette er en af de bedste ting at lave med børn i Marseille af den simple grund, at der ikke kun er koncerter med klassisk musik, men også danse-, kunst- og teaterarrangementer. Alle søger at inkorporere musikken på den mest didaktiske og interaktive måde.

Tjek de bedste ture i Marseille

2. Kom ud og nyd en omgang strandtennis i Roland Garros-dagene

Roland Garros-turneringen| ©The Tennis Guru
Roland Garros-turneringen| ©The Tennis Guru

Tennis er en meget vigtig sport for det europæiske samfund generelt, og i maj og juni måned finder en af de vigtigste turneringer i verden sted. Det er Roland Garros, en officiel turnering, der er en del af Grand Slam-turneringen. Den er blevet afholdt siden det 19. århundrede under det franske tennisforbund og er yderst vigtig for landets sportslige identitet.

Så en af de bedste ting at gøre i juni måned i en by som Marseille ville være at arrangere et simpelt besøg på de forskellige tennisbaner på strandene ved Prado for at få en øl og nyde et spil Beach Tennis, mens barerne sender de seneste kampe i denne vigtige turnering i den internationale tennisverden.

Du er sikker på at finde en yderst indbydende atmosfære, da folk allerede er begyndt at nyde disse bystrande på grund af månedens høje temperaturer. Endnu mere når man ved, at hele landet har en tendens til at se denne begivenhed som en rigtig fest, der sætter Frankrig i fokus i et par dage, og Beach Tennis er en fantastisk sport at fejre sammen med de lokale.

Du skal også vide, at hvis du ønsker at supplere denne plan med en anden aktivitet, der vil tage dig med til at opleve en sportsoplevelse i første person, kan du deltage i en af de bedste cykelture i Marseille, hvormed du vil kunne besøge så mange af byens kvarterer som muligt på kortest mulig tid.

3. Nyd biograf under åben himmel takket være Ciné Plein-Air Marseille

Biograf under åben himmel| ©Jerry Miller
Biograf under åben himmel| ©Jerry Miller

Denne festival, som følger den europæiske tendens til at udnytte sommeren til at nyde biograf under åben himmel, løber fra midten af juni til september. Det betyder, at når du ankommer til byen i løbet af denne måned, har du mulighed for at nyde de første Ciné Plein-Air Marseille-forestillinger, som finder sted på offentlige pladser og i parker i hele byen på forskellige ugedage.

Det er en af de bedste ting at lave i Marseille om sommeren, fordi forestillingerne er helt gratis for offentligheden, og fordi filmene er af høj kvalitet. Det er altså en måde at nyde storbyens byrum på en meget anderledes måde, som er velegnet til folk i alle aldre.

Det er også en yndet aktivitet for de unge lokale, som udnytter starten af de franske skoleferier i juni til at gå i biografen i det fri.

4. Gå på indkøb på et friluftsmarked

Marché des Capucins| ©Dimitri Devuyst
Marché des Capucins| ©Dimitri Devuyst

Når det gælder udendørsaktiviteter i juni, må du ikke gå glip af muligheden for at shoppe på byens markeder. Disse findes i overflod i forskellige kvarterer i den ældste del af Marseille, herunder Le Panier med sine stejle, smalle gader.

Quai des Belgues er også et godt sted, hvis du vil opleve udendørs shopping i Marseille, da der er et fiskemarked der, som kan være meget underholdende og interessant for dig. Et andet anbefalelsesværdigt besøg er Marché des Capucins for sin orientalske karakter, der er direkte inspireret af de arabiske souker, som har en direkte forbindelse til denne bys historie på grund af dens havnekarakter. Du kan finde det i hjertet af boheme-kvarteret Noailles.

Du skal under alle omstændigheder være opmærksom på, at hvis du besøger dette marked i juni, er tilstrømningen af turister meget mindre. Det betyder ikke, at det ikke længere er et godt valg af ting at lave i Marseille i august eller september, men juni er helt klart en meget mere passende måned for denne turistoplevelse.

5. Tøv ikke med at tage til Montpellier Danse-festivalen

I Montpellier| ©Jean-Marc Bilquez
I Montpellier| ©Jean-Marc Bilquez

Montpellier er en anden stor by på den franske middelhavskyst og ligger ca. to timers togtur fra Marseille. Det kan være en god idé at besøge byen i juni, da folkemængderne er mindre overfyldte end i de andre sommermåneder. Du kan også nyde Montpellier Danse-festivalen.

Dette er en begivenhed, der finder sted mellem midten af juni og juli, og som organiseres af Montpellier bystyret. Formålet er at fremme udviklingen af moderne dans i alle former for offentlige rum i byen.

Det er nu en meget mere forskelligartet begivenhed, der omfatter forskellige danseformer fra hele verden i løbet af de 15 dage, den varer. Arrangementet tiltrækker også talentfulde koreografer fra hele verden, og selv om der er særlige aktiviteter i hele byen, afholdes det normalt i hjertet af den gamle bydel i Ursulinernonnernes tidligere kloster.

Aktivitetsprogrammet skifter hvert år. Det er helt sikkert en god begivenhed for dem, der laver en fire-dages tur til Marseille, da man på den fjerde dag måske har tid nok til at rejse til Montpellier og vende tilbage til en sidste Marseillaise-middag.

6. Du kan tage til den internationale festival for lyrisk kunst

I Aix-en-Provence| ©Ste 4416
I Aix-en-Provence| ©Ste 4416

Hvis tanken om at komme ud af Marseille i et par timer stadig lyder interessant for dig, så gå ikke glip af en anden stor begivenhed, der finder sted omkring Marseille i juni måned. Det er en festival, der er dedikeret til lyrikkunst, og den arrangeres i det nærliggende Aix-en-Provence.

I løbet af festivalen, som normalt finder sted mellem slutningen af juni og begyndelsen af juli, er der alle former for arrangementer relateret til lyrisk musik samt de scenekunstneriske kunstarter, som den omfatter. Derfor er der opera, koncerter og teaterstykker, der finder sted i nogle af de vigtigste kulturelle bygninger i denne by, såsom Théâtre de l'Archevêché, Grand Théâtre de Provence og Théâtre du Jeu de Paume.

Samtidig er tanken om at deltage i nogle af koncerterne under denne festival, som normalt er gratis, ganske bekvem for dem, der er interesseret i at deltage i nogle af de bedste udflugter i Provence fra Marseille. Især når man ved, at denne by er en af de mest maleriske i regionen og samtidig en af de nærmeste til den store metropol Marseille.

7. Benyt lejligheden til at besøge Les Calanques

Nationalparken Les Calanques| ©travelmag.com
Nationalparken Les Calanques| ©travelmag.com

For at nyde de virkelige naturattraktioner er det dog ikke nødvendigt at forlade Marseille-hovedstadsområdet. Faktisk ligger et af de mest attraktive steder i det franske Middelhavsområde kun et par kilometer syd for byen, og det er nationalparken Des Calanques.

Dette sted er en flod med turkisblåt vand, der minder om de norske fjorde og er resultatet af en geologisk formation, der skaber perfekte bugter til glæde for Marseilles indbyggere og turister hele sommeren.

I dette tilfælde skal du vide, at det er en af de bedste ting at lave i juni måned i denne by af den simple grund, at det er en god flugt fra varmen, der begynder at sætte ind i midten af denne måned, og at tilstrømningen af turister er mindre end resten af sommeren. Desuden er Les Calanques et af de typiske stop for de bedste bådture i Marseille.

8. Tøv ikke med at udforske den lokale gastronomi

Spise Bouillabaisse| ©geometricsprocket
Spise Bouillabaisse| ©geometricsprocket

At vove sig ud for at udforske det bedste af den lokale gastronomi er en anden god måde at nyde dit besøg i Marseille i juni måned. Mange af byens mest populære restauranter vil stadig have ledige borde, som du kan få adgang til uden at skulle bestille for langt i forvejen eller stå i kø med lange ventetider ved døren.

Juni er faktisk den bedste måned i sommeren til at deltage i de bedste madture i Marseille, da du stadig kan udforske markederne og restauranterne uden at skulle håndtere turistmasserne.

Vær også glad for, at juni repræsenterer skiftet mellem forår og sommer. Det betyder, at mange ingredienser, der er en mangelvare i den varmeste årstid, stadig vil være tilgængelige for byens topkokke at eksperimentere med.

9. Tag på en arkitektonisk rundtur i byen

Havnen i Marseille| ©kbxxus
Havnen i Marseille| ©kbxxus

På samme måde er deltagelse i en arkitekturfokuseret rundvisning i Marseille en langt mere gunstig aktivitet i juni end resten af året. Det skyldes det simple faktum, at turismeefterspørgslen er stor nok til, at denne type aktivitet kan finde sted. Det skyldes også, at det er begyndelsen af studenterferien, og at der er masser af sådanne planer overalt i byen for universitetsstuderende, turister og unge med interesse for arkitektur.

Det skal bemærkes, at den gamle havn i Marseille sammen med de moderne bygninger, der er blevet udviklet omkring den, udgør et af de mest interessante bypanoramaer i hele det franske Middelhavsområde. Derudover kan man også nyde de store værker af en af de store eksponenter for byplanlægning i dette land, Le Corbusier, i hele byen.

Så hvis du er interesseret i arkitektur, bør du ikke gå glip af disse typer planer, især når du ved, at de er en del af de bedste rundvisninger i Marseille.

10. Tag til andre strande i regionen

Marseille Strand| ©Janene
Marseille Strand| ©Janene

I juni måned mærkes varmen allerede mere kraftigt i hele Marseille, og hvis byens strande viser sig at være utilstrækkelige, kan du tage en tur mod vest eller øst for at fortsætte med at udforske det bedste af det franske Middelhavsområde. Bugterne mellem Marseille og Nice er et godt alternativ, men at tage til sandstrande i Occitane kan også være en god måde at undslippe den varme, der præger denne tid af året.

Det bedste ved det hele er, at det kan lade sig gøre at besøge en hvilken som helst kystby i nærheden af Marseille for at udforske dens strande på et par timer takket være Frankrigs fremragende jernbanenet. Det er også meget tæt på hinanden geografisk set.

Temperaturer i Marseille i juni

Katedralen i Marseille| ©Chris Bancrof
Katedralen i Marseille| ©Chris Bancrof

I hele juni måned nyder Marseille stadig temperaturer, der kan betragtes som ganske behagelige, da maksimumtemperaturerne normalt ligger omkring 32 °C, mens minimumstemperaturerne stadig kan holde sig over 20 °C.

Antallet af turister i Marseille i juni

Kysten i Marseille| ©Alexey Komarov
Kysten i Marseille| ©Alexey Komarov

Antallet af turister i Marseille i juni er en af de store fordele ved at besøge byen i denne måned i forhold til resten af sommeren. For juli og august vil antallet af besøgende, der ankommer, være meget højere, og dette komplicerer nydelsen af mange turisttjenester.

Priser i Marseille i juni

Penge i euro| ©Ibrahim Boran
Penge i euro| ©Ibrahim Boran

Der er ikke stor forskel på priserne i Marseille i juni måned og resten af sommeren. I hvert fald for de aktiviteter og tjenester, der ikke er meget efterspurgte og ikke har et relativt begrænset udbud.

Det er dog en meget dyrere oplevelse at besøge Marseille i juni måned end at besøge byen i en efterårsuge eller endog en uge i det tidlige forår.

Hvad skal man pakke til et besøg i Marseille i juni?

Bagage| ©tookapic
Bagage| ©tookapic

I juni måned bør du pakke en god solcreme i din kuffert for at undgå muligheden for at få et solstik. Men frem for alt bør du pakke masser af åndbart tøj, da det er en by, hvor du kommer til at gå meget, og det er vigtigt at holde dig kølig for at undgå større ubehag fra månedens temperaturer.