Bedste Ture I Marseille

Marseille er en by med masser af historie, som dufter af sæbe og lavendel, og som har en fremragende gastronomi. Gå ikke glip af disse ture for at opdage den i dybden.

Sonsoles Jimenez

Sonsoles Jimenez

10 minutters læst

Bedste Ture I Marseille

Havnen i Marseille | ©kbxxus

Der er byer, der altid overrasker, og Marseille er en af dem. Den gamle havn og de to forter minder stadig om tidligere tiders pragt, da Marseille var porten til Afrika og en af Middelhavets store handelsbyer.

Men Marseille er meget mere end sin havn. Den gemmer på charmerende kvarterer som Le Panier, storslåede museer, imponerende monumenter og lækker gastronomi. For ikke at glemme skønheden i omgivelserne. Der er mange ting at se og lave i Marseille. Disse udflugter vil give dig mulighed for at opdage alle dens hemmeligheder.

1. Oplev det bedste af Marseille på en guidet vandretur

Vieille Charité| ©Tiberio Frascari
Vieille Charité| ©Tiberio Frascari

Hvis du har brug for at se Marseille på en dag, eller hvis du ønsker at få et første glimt af byen og derefter udforske den i dit eget tempo, er en guidet tur perfekt. Det giver dig mulighed for at opdage de mest attraktive steder, fordybe dig i en historie, der går mere end 2500 år tilbage, og afsløre et par hemmeligheder.

Turene starter normalt i den gamle havn, byens virkelige hjerte. Efter at have lært dens historiske betydning at kende, går turene som regel til Le Panier. Det er det ældste kvarter i Marseille, det sted, hvor byen blev grundlagt. I dag er de stejle, smalle gader spækket med bistroer og håndværksbutikker.

Der er stadig meget at se: Vieille Charite, et gammelt asyl fra det 17. århundrede; katedralen Saint Mary Major med sin overraskende orientalske stil; og Fort Saint-Jean, blandt andre skatte.

Interessante fakta om denne udflugt

 • Pris: fra 25 euro
 • Varighed: ca. 3 timer
 • Fordele og ulemper ved denne udflugt: Den giver mulighed for at komme tættere på byen og lære dens hovedattraktioner at kende, selvom den ikke bevæger sig langt væk fra havneområdet.

De bedste ture i Marseille

2. Komplet rundtur i Marseille med bus

Sightseeing-bustur i Marseille| ©Mike Brocklebank
Sightseeing-bustur i Marseille| ©Mike Brocklebank

Dette er en by med utallige attraktioner. Hvis du ikke har meget tid til at opdage dem, anbefaler jeg, at du tager en af sightseeing-busturene i Marseille. Du kan tage en panoramisk bustur på egen hånd, men ideelt set bør du tage en guidet tur. Du vil fordybe dig i byens charme uden at gå glip af noget.

Turene starter normalt fra havnen, hjertet af Marseille. Det første stop er basilikaen et af symbolerne på Marseille. Herfra kan du også nyde den storslåede udsigt over Marseille og øen og slottet If, greven af Monte Cristos fængsel.

Ruten tager dig også til andre vigtige steder i Marseille, såsom klosteret Saint-Victor og forterne Saint-Jean og Saint-Nicolas. På den måde får du et bredt og meget komplet overblik over alt det, der venter dig i byen, og så kan du udforske den i ro og mag og opdage andre skatte, f.eks. bydelene Le Panier eller Endoume eller det storslåede Museum of European and Mediterranean Civilisations.

Interessante fakta om denne udflugt

 • Pris: fra 25 euro
 • Varighed: ca. 5 timer
 • Fordele og ulemper ved denne udflugt: Den giver mulighed for at komme tættere på byen og lære dens hovedattraktioner at kende, selvom den ikke bevæger sig langt væk fra havneområdet og dets omgivelser.

3. Rundtur i Marseille på cykel eller i sidevogn

Cykeltur i Marseille| ©Max Ofmars
Cykeltur i Marseille| ©Max Ofmars

Hvis du ikke vil gå glip af noget i Marseille, er en af disse muligheder perfekt. Du kommer meget længere end til fods og kommer til steder, som busser ikke kan nå. En anden fordel er, at du kan vælge mellem længere eller kortere ture, afhængigt af den tid, du har til rådighed, eller hvad der interesserer dig mest.

Hvis du vælger cyklen, vil en guidet tur tage dig rundt om havnen og kysten eller gennem hjertet af byen, hvis du vælger de længere ture. Du vil opdage den gamle havns betydning for Marseilles historie, katedralen, basilikaen Notre-Dame de la Garde eller Corniche, en kystvej, hvorfra du får en anden udsigt over byen.

Hvis du skal lægge planer i Marseille med børn, er cykling en god idé. På den ene side kan du nyde byens skønhed. På den anden side vil børnene have det sjovt, mens de kører i en klapvogn eller på en trailer.

Foretrækker du komforten ved en sidevogn? I så fald kan du gå endnu længere og køre langs Corniche. Din guide tager dig også med til den charmerende havn i Goudes, et sted, hvor det er udelukket at skynde sig.

Interessante fakta om denne udflugt

 • Pris: fra 35 euro for en cykel og omkring 100 euro for en sidevogn.
 • Varighed: mellem 1 time og 30 minutter og 3 timer og 30 minutter, afhængigt af køretøjet og den valgte udflugtstype.
 • Fordele og ulemper ved denne tur: Det er en god mulighed, hvis du kun skal være i byen i en dag, eller hvis du vil opdage steder lidt længere væk fra centrum end andre typer guidede ture. Sidevognsturene er dog ikke egnede til helt små børn.

Book din sidevognstur i Marseille

4. Rute til at nyde nattelivet i Marseille

Marseille om natten| ©François Roland
Marseille om natten| ©François Roland

Marseille er en gammel by, men med en ung ånd. Derfor er en anderledes måde at nyde den på at besøge nogle af dens bedste nattelivssteder og barer. Da er meget mild, er der også masser af terrasser og tagterrasser, hvor du kan nyde Marseilles natteliv.

Vi taler om den næststørste by i Frankrig, hvilket betyder, at nattelivstilbuddet virkelig er enormt. Derfor er en guidet tur altid en god idé. Ruterne tager dig gennem de mest stemningsfulde områder af byen og stopper ved nogle af de mest trendy barer.

Og hvis du stadig er i Marseille i et par dage, kan du stadig nyde nattelivet. Ekspertguiderne vil anbefale mange andre steder, hvor du vil have det sjovt.

Interessante fakta om denne tur

 • Pris: fra 15 euro
 • Varighed: ca. 4 timer
 • Fordeleneved denne udflugt: Turene inkluderer normalt et skud i lokalbefolkningen samt spil til at oplive ruten.

5. Gastronomisk rundtur i Marseille

Marseilles marked| ©Gilbert Harrison
Marseilles marked| ©Gilbert Harrison

Hvis du er en af dem, der sætter pris på udsøgte aromaer og smage, er denne tur noget for dig. Marseilles gastronomi er virkelig udsøgt og varieret. Husk på, at denne tusind år gamle by har været et mødested for kulturer, så dens køkken har et væld af påvirkninger, der gør det specielt.

Hvad kan du prøve på de bedste gastronomiske ture i Marseille? Selvfølgelig bouillabaisse, en suppe lavet med forskellige fisk. Også typiske søde sager som navettes, kiks i form af en båd, eller chokolade. For ikke at glemme de lækre provencalske oste, ledsaget af en god lokal vin.

Når du smager på Marseilles gastronomi, vil du ikke kun opdage dens smag og aromaer, men også byens og Provences historie. Vidste du, at det var fønikerne, der bragte de første vinstokke til Provence? Det er blot en af de kuriositeter, du vil opdage på disse ture.

Interessante fakta om denne udflugt

 • Pris: fra 35 euro
 • Varighed: ca. 1 time og 30 minutter
 • Fordelene ved denne tur: Du vil smage de bedste specialiteter fra Marseille på en enkelt tur og på typiske restauranter, der stadig bevarer byens kulinariske traditioner.

6. Vandreture i Calanques og cykelture

Nationalparken Calanques| ©travelmag.com
Nationalparken Calanques| ©travelmag.com

Nationalparken Calanques er en af de store skatte i Sydfrankrig og ligger lige ved siden af Marseille. Dens skjulte bugter og hvide klipper giver et spektakulært postkort. Hvis du kan lide at vandre, er dette en af de bedste ruter, du kan tage i Provence.

Calanques skjuler et uendeligt antal steder af stor skønhed. Derfor er der forskellige vand reruter, både med hensyn til varighed og sværhedsgrad. Men uanset hvilken rute du vælger, vil du kunne betragte betagende landskaber, mens du går gennem fyrretræer, enebær og steneg.

En guidet rute tager dig til calanquerne Col des Chèvres, Sugiton eller Saint-Jean de Dieu. Du kan endda tage en dukkert i det turkisblå vand i nogle af dem. Marseille har også godt vejr, så du kan inkludere denne udflugt i dine planer om at se Marseille i februar, november eller endda jul.

Vandring er ikke den eneste mulighed for at nyde calanquerne fra jorden. Nogle af de bedste cykelture i Marseille tager dig med rundt i denne naturskat. Cyklen giver dig mulighed for at nå særligt smukke bugter uden anstrengelse, da de er elektriske køretøjer.

Interessante fakta om denne tur

 • Pris: fra 30 euro for en gåtur og 55 euro for en cykeltur.
 • Varighed: mellem 3 og 7 timer, afhængigt af den valgte udflugt.
 • Fordele og ulemper ved denne udflugt: En af de bedste ting at lave i Marseille i august, hvis man ud over at se spektakulære landskaber også har lyst til at bade på et virkelig drømmeagtigt sted.

7. Sejltur langs Marseilles kyst

Bådtur| ©Rémi Avignon
Bådtur| ©Rémi Avignon

Marseilles kyst er virkelig spektakulær. Fra Middelhavets vande er udsigten over indsejlingen til havnen, byens silhuet eller øen og Château d'If postkort, du aldrig glemmer. Og hvis sejlturen falder sammen med solnedgang, vil du se en af de mest utrolige solnedgange på Middelhavskysten.

Men at sejle rundt i Marseille er en meget mere omfattende oplevelse. Turene afgår normalt i god tid til en lille dukker t og snorkling, før solen begynder at gå ned.

Og for at afrunde turen inkluderer turene normalt en lille snack-middag og musik for at afrunde en af de bedste planer for at nyde en by, der er tæt knyttet til havet.

Nyttige oplysninger om denne udflugt

 • Pris: omkring 75 euro
 • Varighed: ca. 4 timer
 • Fordele og ulemper ved denne udflugt: Nogle ruter fører dig også til Calanques, hvilket giver dig mulighed for at betragte et naturområde af enorm økologisk og landskabelig værdi. Tilgængeligheden af denne udflugt er dog normalt begrænset til de varmere måneder.

8. Calanques-ruten med båd

Sejlads i Marseille| ©johannes Hartzheim
Sejlads i Marseille| ©johannes Hartzheim

En af de bedste bådture i Marseille er den, der følger kystlinjen for at besøge Calanques National Park. Der er 20 kilometer kystlinje med små fjorde, der ender i krystalklare bugter.

Calanques' skønhed og kontraster ses bedst fra havet. Her blander den grønne vegetation sig med de hvide og okkerfarvede klipper og Middelhavets turkisblå vand. Gør dit kamera klar, for du vil ikke kunne lade være med at tage billeder.

Ture til Calanques inkluderer normalt muligheden for at tage en dukkert og snorkle for at betragte rigdommen i disse farvande. De inkluderer også en lille frokost om bord.

Interessante fakta om denne udflugt

 • Pris: fra 130 euro
 • Varighed: ca. 7 timer
 • Fordele og ulemper ved denne udflugt: Det er det perfekte supplement til en vandre- eller cykeltur i Calanques. Men det kræver en hel dag.

Nyd en dags sejlads i hjertet af Calanques

9. Besøg distriktet Endoume

I Endoume| ©Jeanne Menjoulet
I Endoume| ©Jeanne Menjoulet

Endoume er et af de mest charmerende distrikter i Marseille. Det er et sted, hvor man stadig kan indånde en atmosfære af søfart og opdage den mest autentiske side af byen. Havnen i Vallon des Auffes er omkranset af fiskerhuse malet i tusind forskellige farver. Og foran dem ligger de små både, der er typiske for området.

Denne lille havn er et af de typiske billeder af Marseille. Men på denne guidede tur vil du opdage meget mere. Du vil for eksempel opdage Corniche Kennedy, en vej med udsigt over Middelhavet, hvorfra du kan nyde nogle af de smukkeste udsigter over byen.

På vejen til Endoume vil du også se andre sider af Marseille, fra de eksklusive villaer i nabokvarteret Bompard til de mest idylliske billeder, du kan forestille dig, når du stopper ved et af de udsigtspunkter, der ligger langs Marseilles kyst.

Nyttige fakta om denne udflugt

 • Pris: ca. 15 euro
 • Varighed: ca. 2 timer
 • Fordele og ulemper ved denne tur: Hvis du har planer om at se Marseille på to dage eller mere, vil du kunne opdage et af de mest charmerende steder i byen, som ligger uden for den slagne turistvej. Men hvis du rejser med børn, er der bedre planer at lægge sammen med dem.

10. En rundtur i Noailles-kvarteret

I Noailles| ©Fred Romero
I Noailles| ©Fred Romero

Bag den gamle havn ligger Noailles, som er et af de mest livlige og multikulturelle kvarterer i Marseille. At slentre gennem de smalle brostensbelagte gader er en helt særlig oplevelse. Duften af krydderier fylder hvert et hjørne, og i de århundredgamle butikker kan du købe alt fra mad til kunsthåndværk.

Med en guidet tur kan du opdage det travle og eksotiske kapucinermarked. Det ligger i det, der engang var et kloster, deraf navnet. Indenfor kan du tage på en sand rejse gennem smage, dufte og farver fra en stor del af verden, især Orienten.

Markedet er hjertet af Noailles og Canebière, den pulsåre, der fører til det. Det er Marseilles vigtigste shoppinggade, den mest berømte avenue. Den blev grundlagt i det 17. århundrede og er hjemsted for nogle af byens mest interessante seværdigheder. Men det er frem for alt et sted, hvor du kan fordybe dig i hverdagen i Marseille.

Interessante fakta om denne udflugt

 • Pris: omkring 20 euro
 • Varighed: ca. 2 timer
 • Fordele og ulemper ved denne udflugt: Hvis du kan lide at shoppe, eller hvis du er en af dem, der leder efter de mest unikke hjørner af de byer, du besøger, er denne tur perfekt. Det er en perfekt oplevelse at inkludere i dine planer om at se Marseille på tre dage.

11. Rundvisning i området omkring Notre-Dame de La Garde

Basilikaen Notre-Dame de la Garde| ©Jorge Láscar
Basilikaen Notre-Dame de la Garde| ©Jorge Láscar

Denne basilika giver den bedste udsigt over Marseille, både over havnen og bugten. Det er et neo-byzantinsk tempel, der er lige så spektakulært indvendigt som udvendigt, og som krones af en spektakulær gylden skulptur af Jomfru Maria.

Men en guidet tur vil tage dig med til andre interessante steder i nærheden, som du måske ellers ville overse, såsom Bois Sacré, Latinerkvarteret eller den meget stejle Boulevard André Aune.

Hvis du er i god form, kan du klare turen uden de store problemer. Men hvis du ikke har lyst til at blive alt for træt, har du mulighed for at gøre det på en Segway, hvilket også er meget sjovt.

Interessante fakta om denne udflugt

 • Pris: omkring 20 euro til fods og omkring 50 euro på en segway.
 • Varighed: mellem 2 og 2,5 timer.
 • Fordele og ulemper ved denne mulighed: Man får et fugleperspektiv af Marseille, men det kræver en vis anstrengelse at gå op til basilikaen.