Marseille Hop On Hop Off Busture

Marseille er en af de største byer på den franske middelhavskyst, og derfor er en turistbus en glimrende måde at udforske byen hurtigere på.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

8 minutters læst

Marseille Hop On Hop Off Busture

Marseille turistbus | ©Michel Voyages

En af de største fordele ved turistbusserne er, at de giver mulighed for at komme fra et sted til et andet i byen og samtidig nyde de mest symbolske steder. De udgør en meget komplet rute og er den bedste måde at udforske denne vidunderlige by på.

Hvis du vil vide mere om de fordele, som disse busser tilbyder, anbefaler jeg dig at fortsætte med at læse denne publikation. Her finder du alle de oplysninger, du har brug for, så du kan udnytte dem på den mest praktiske måde ved dit næste besøg i byen og samtidig lære om nogle af de ting, der er værd at se og gøre i Marseille.

De bedste turistbusser i byen Marseille

Marseille sightseeingbus| ©Mike Brocklebank
Marseille sightseeingbus| ©Mike Brocklebank

Det første, man skal vide om Marseilles turistbusser, er, at de kører to ruter, men at de administreres af et enkelt selskab kaldet Colorbüs Marseille, som er officielt akkrediteret af byen som det eneste selskab, der har ansvaret for at administrere denne type turistservice.

Begge ruter går uden tvivl gennem nogle af byens mest ikoniske seværdigheder. Som sådan er de uden tvivl nogle af de bedste ture i Marseille. Især hvis man vurderer deres økonomiske bekvemmelighed.

Kort sagt vil du på denne bus kunne se den arkitektoniske skønhed, der definerer denne sydfranske by. Dette samtidig med at du nyder oplevelsen af at være i et komfortabelt køretøj i to etager, hvor det øverste dæk er helt uoverdækket, så du mere præcist kan værdsætte de attraktive omgivelser. Du skal vide, at der findes billetter, der kombinerer begge ruter eller endda en enkelt rute.

Der findes også familietariffer, og det er muligt at kombinere oplevelsen af at deltage i disse busture med en Segway-tur i byens historiske centrum. Under alle omstændigheder er adgangen til bussen inklusive en audioguide, som er tilgængelig på flere sprog, herunder spansk. På visse tidspunkter af året kan der også være en guide, der har specialiseret sig i byens historie.

Bestil en hop-on hop-off bustur i Marseille

Forskellige sightseeingbusruter i Marseille

Basilikaen Notre-Dame de la Garde| ©Jorge Láscar
Basilikaen Notre-Dame de la Garde| ©Jorge Láscar

Den korteste og mest populære rute er den røde rute, som stopper ved steder som det gamle kaptajnskab, museet for europæiske og middelhavscivilisationer og Notre Dame de La Garde-basilikaen.

Den blå rute overlapper derimod denne rute på flere strækninger, men strækker sig til andre dele af byen som f.eks. stoppestedet for den berømte Le Corbusier-husenhed og stoppestedet Parc Borély.

Ved førstnævnte har du mulighed for at komme tæt på et af de største arkitektoniske værker af denne visionær inden for fransk urbanisme, mens du ved sidstnævnte kan gå direkte til den mest kendte og elskede offentlige park i hele byen. På denne rute kommer du også tæt på museet for moderne kunst i Marseille.

At vælge en billet, der omfatter begge ruter, vil være en glimrende beslutning, da du ved mange af de fælles stoppesteder vil kunne skifte mellem begge ruter for at komme tættere på nogle af de bedste museer i Marseille, som findes overalt i byen og er placeret i relativt fjerne hjørner.

At bruge dette transportmiddel til at bevæge sig rundt i byen og komme til flere af dens vigtigste attraktioner er en glimrende beslutning for dem, der foretager en tredages tur til Marseille. Det er nemlig en forholdsvis billig service, som vil spare dig mange penge i form af taxaer for at komme fra det ene kvarter til det andet i hele denne vidtstrakte metropol.

Billetter til de bedste museer i Marbella.

Fordele ved at bruge sightseeingbussen i Marseille

Lær Marseille at kende| ©Jim W
Lær Marseille at kende| ©Jim W

Marseille turistbus er ikke kun et transportmiddel, men den bliver også en oplevelse, der giver brugerne fordele i forhold til muligheden for at udforske byen gennem andre lignende alternativer. Marseille er en moderne og kosmopolitisk by og har offentlige busser af fremragende kvalitet samt et metrosystem, der ikke har noget at misunde andre franske byer.

Turistbussen ender dog år efter år med at fange sine brugere på grund af følgende egenskaber, der gør den til et transportmiddel, der også er praktisk og fordelagtigt ud fra forskellige perspektiver.

Økonomiske besparelser

Den økonomiske besparelse er måske den mest interessante egenskab ved Marbella turistbusser. De giver dig mulighed for at bevæge dig rundt i byen i 24 eller 48 timer i servicetiderne til en unik og eksklusiv pris. Det betyder, at du kan begynde at bruge bussen i begyndelsen af morgenen, stige af ved middagstid for at lægge planer og stadig kunne fortsætte din rejse indtil tjenestens ophør. Dette skyldes det simple faktum, at du kan stige af og på så mange gange, du vil.

Logistisk lethed

Det faktum, at turistbussernes ruter er så velplanlagte, betyder, at du kan tilrettelægge en tur, der passer til dit tempo og dit budget.

I løbet af busturen finder du stop, der fører dig til gratis attraktioner samt andre vigtige bygninger, som det koster et gebyr at komme ind til. Så du kan vælge mellem nogle af dem strategisk, så du i slutningen af dagen har fået mest muligt ud af dit budget og din tid.

Garanteret komfort

Komfort er uden tvivl et af højdepunkterne ved sightseeingbusserne i Marseille, især om sommeren, da du kan nyde de bedste ting at lave i Marseille om sommeren uden at skulle gå rundt i byen under de høje temperaturer på denne tid af året.

Alt dette samtidig med at du har en meget underholdende måde at opleve det, der normalt er en kedelig oplevelse på. Det er ingen hemmelighed, at det er lige så konventionelt at være i en bus som at være i en taxa, og i dette tilfælde giver den åbne top og audioguiderne et nyt og mere underholdende perspektiv på denne rutinesituation.

Hvor lang er den komplette sightseeingbustur i Marseille?

Turistbus dag| ©Semvatac
Turistbus dag| ©Semvatac

Den komplette Marseille sightseeingbustur afhænger direkte af, om du vælger at tage en eller to af de eksisterende busruter. Hvis du kun ønsker at tage den røde rute, som er lidt kortere, vil det sandsynligvis tage dig omkring en time at tilbagelægge de 14 stop langs ruten. Hvis du derimod fortsætter ad den blå rute, vil det sandsynligvis tage ca. 15 minutter længere tid, selv om der er færre stoppesteder.

Det hænger sammen med, at den blå rute er lidt længere, hvad angår kilometertal, da den ligger lidt længere væk fra byens historiske epicenter. Når du kombinerer de to ruter på samme dag, vil det næsten helt sikkert tage dig 2 eller endda 3 timer at gennemføre turen, afhængigt af trafikmængden.

Der er andre faktorer, der kan påvirke varigheden af denne tur. Du har mulighed for at blive i bussen hele tiden, mens det også er muligt at stå af ved hvert enkelt stoppested og derefter tage den næste bus, som tager ca. 20 minutter at komme frem.

Uanset hvad skal du vide, at den praktiske og komfortable karakter, der definerer brugen af disse turistbusser, gør det til en af de bedste ting at lave i Marseille med børn, da det er et langt mere gunstigt alternativ til at gå gennem byen. I hvert fald når man rejser med børn, der er for små, for hvem det kan være en udfordring at gå mellemlange og lange ture.

Hvad vil jeg se fra sightseeingbussen i Marseille?

MuCEM| ©Fred Romero
MuCEM| ©Fred Romero

Fra Marseille turistbus skal du vide, at du har mulighed for at besøge nogle af de mest repræsentative områder i byen. Et af de første steder, du vil besøge, er den gamle havn i Marseille, hvor du vil finde store attraktioner som MUCEM eller byens berømte og omfattende marina.

Castellane-kvarteret og området omkring byens velodrome er andre store attraktioner, der føjer sig til de interessante ruter, som disse sightseeingbusser tilbyder. Strandpromenaden, finanscentret, den berømte Borely Park og mange andre bymæssige vidundere er også en del af de ting, som du vil kunne værdsætte, når du deltager i denne type turistrute.

Du skal under alle omstændigheder vide, at denne type tur kan suppleres med andre oplevelser, som også vil give dig mulighed for at lære byen at kende på andre, mere ejendommelige måder. For eksempel kan de bedste gastronomiske ture i Marseille give dig mulighed for at stifte bekendtskab med det lokale køkken, der kombinerer det bedste fra den franske gastronomi med en bred vifte af påvirkninger fra Middelhavssamfundene.

Husk samtidig på, at passagen gennem nogle af byens vigtigste avenuer gør disse busser til en af de bedste ting at lave i Marseille i julen, da det giver dig mulighed for komfortabelt at nyde dekorationerne i disse offentlige rum til årets afslutningsfestligheder.

Hvor meget koster billetten til sightseeingbussen i Marseille?

Penge i euro| ©Ibrahim Boran
Penge i euro| ©Ibrahim Boran

Prisen på billetten til Marseille sightseeingbus afhænger af den type oplevelse, du ønsker at få. F.eks. koster et pas, der kombinerer både den røde og den blå rute, ca. 25 euro for en voksen. På den anden side koster den røde rute ca. 20 euro for en voksen og den blå rute ca. 15 euro.

Samtidig er det værd at vide, at børn mellem 4 og 13 år betaler en enkelttarif på 8 euro, uanset om det er en billet til begge ruter eller til én rute. Børn under tre år er gratis i disse busser.

Der er en særlig billetpris med direkte transfer fra krydstogthavn til bussernes afgangssted. Denne koster ca. 30 euro pr. voksen og ca. 13 euro for børn. Samtidig er der en familiepris for sightseeingbusserne på ca. 58 euro. Den er tilgængelig for to voksne og to børn. Uanset hvad er disse priser ganske konkurrencedygtige, og det giver dig mulighed for at supplere disse ture med andre sjove oplevelser undervejs, f.eks. de bedste cykelture i Marseille.

Endelig er der et pas, der omfatter de to sightseeingbusruter i Marseille med en to timers Segway-tur i byens centrum med guide inkluderet. Denne oplevelse koster ca. 45 euro pr. person.

Tidsplan for sightseeingbusser i Marseille

Klokken| ©Cats Coming
Klokken| ©Cats Coming

Tidsplanen for Marseille sightseeingbussen afhænger af den tid på året, hvor du vælger at benytte denne service. De ændrer sig afhængigt af antallet af besøgende, der ankommer til byen. For eksempel løber højsæsonen for denne turisttjeneste fra april til november, og i disse måneder kører begge ruter normalt nonstop fra kl. 10 til 17 eller 18.

I lavsæsonen, som for Marseilles indbyggere ligger mellem december og marts, vil du derimod finde færre turistbusser i gaderne. Derfor vil tjenesten kun være tilgængelig fra kl. 10 til ca. kl. 16. Det er logisk, da efterspørgslen er lavere på grund af de kolde temperaturer, der gør byen til et mindre interessant rejsemål for international turisme.

Under alle omstændigheder skal du vide, at disse køreplaner er ganske gunstige, fordi de giver dig mulighed for at kombinere det med andre aktiviteter, som du kan foretage dig om natten eller i de tidlige morgen timer. Faktisk kan du nyde denne byrundtur lige før du tager på en af de bedste udflugter i Provence fra Marseille.

Hvordan fungerer turistbussen i Marseille?

Kysten i Marseille| ©Alexey Komarov
Kysten i Marseille| ©Alexey Komarov

For at forstå, hvordan bussen fungerer, skal du vide, at det er en service, der drives af et privat selskab, som også er akkrediteret af byrådet til at køre. Det betyder, at disse bussers cirkulation i hele byen er fuldt ud tilladt af de kompetente myndigheder og har den nødvendige infrastruktur til at gøre tjenesten behagelig og gunstig for brugerne.

Stoppestederne er meget godt markeret gennem et interaktivt kort, der tilbydes brugerne, og som angiver de områder i byen, hvor disse påstigningssteder er placeret, samt hvornår den næste bus ankommer til det stoppested, hvor de befinder sig.

Disse to funktioner gør disse busser til en fremragende ressource for de dagsture til Marseille. De er meget almindelige blandt turister, der ankommer til byen, da de planlægger en rute langs den franske riviera, der giver dem mulighed for at bruge nok tid i hver af byerne, men uden at skulle blive mere end 48 timer i hver af dem.

Busserne har også de mest teknologiske innovationer i denne type køretøj, der er beregnet til byturisme. Derfor er de et fremragende valg for dem, for hvem komfort er et afgørende spørgsmål, når de skal vælge mellem forskellige transportalternativer.