Dagsudflugter til Mont-Saint-Michel fra Paris

Udflugter til Mont-Saint-Michel fra Paris har altid været en favorit, når man er på udkig efter kulturel underholdning i udkanten af byen.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

8 minutters læst

Dagsudflugter til Mont-Saint-Michel fra Paris

Mont St Michel | ©Charles JACQUES

Der er så mange ting at se og lave i Paris, at du, hvis du ønsker det, også kan udforske det omkringliggende område, hvoraf mange er steder af stor historisk betydning. Mont-Saint-Michel er et af disse steder og er uden tvivl et af de mest ikoniske, når man tænker på den arkitektoniske skønhed i Frankrig i middelalderen.

Jeg har sammensat en liste over forskellige pakkerejser, der kan tage dig fra Paris til denne smukke ø-fæstning og derefter sætte dig tilbage i det historiske hjerte af kærlighedens by. Jeg anbefaler, at du fortsætter med at læse dette indlæg, hvis du vil få et bedre over blik over de karakteristika, der kendetegner de forskellige ture, der er tilgængelige for dig.

1. Udflugt med privat guide med afgang fra centrum af Paris

Udflugt til Mont St Michel| ©Stig Nygaard
Udflugt til Mont St Michel| ©Stig Nygaard

Mont St Michel er et af de mest besøgte steder i Frankrig af internationale turister.

For at være helt præcis er det et sted, der normalt modtager omkring 3,5 millioner mennesker årligt, og derfor er det ganske praktisk, at du satser på en udflugt, der tilbyder dig en privat guide både til busturen og til turen rundt på denne ejendommelige ø.

Bygningerne her er blandt de vigtigste fra hele den franske middelalder, og klosteret, der er dedikeret til ærkeenglen Sankt Mikael, er stjernen i denne smukke ramme.

En anden af de store attraktioner på dette turiststed er bugtens enorme tidevand, som på visse tidspunkter af året gør det umuligt at komme til den befæstede fæstning, der er omgivet af mure, ad landvejen. Faktisk er det de største tidevandsbølger i Europa, da de bevæger sig over et terræn, der strækker sig over mere end 15 km.

Hvad angår denne type guidede ture, skal du vide, at de normalt omfatter indgangen til øen og klosteret samt en fodgængertur gennem de få gader i landsbyen, der ligger på fundamentet af dette imponerende monument for katolicismen.

Guiden vil også fortælle dig alle de interessante detaljer om Normandiets historie, som er den region, hvor Mont St Michel ligger. Det er et sted, der har været præget af forskellige invasioner gennem historien, fra romerne til englænderne i Hundredårskrigen.

Opsamlings- og afleveringsstederne ligger altid et centralt sted i Paris' turistområde. Bemærk venligst, at der er tale om en fælles tur, dvs. at transportmidlet er en bus, som kører med andre turister på samme vilkår som dig.

Oplysninger om interesse:

  • Priser: En tur med disse karakteristika koster normalt ca. 138 euro pr. voksen og ca. 130 euro for børn mellem 3 og 11 år. Spædbørn er gratis, og ældre voksne betaler samme pris som voksne. Bemærk, at priserne er de samme, uanset om guiden taler engelsk eller spansk, hvilket gør dette til en af de bedste udflugter, du kan foretage fra Paris til et sted tæt på byen.
  • Varighed: Den samlede varighed af en tur som denne er normalt 14 til 15 timer fra afgang fra Paris tidligt om morgenen til hjemkomst sent om eftermiddagen eller tidlig aften. Selve turen rundt i klosteret og på øen tager normalt ca. 2 timer, og det er almindeligt, at der er mere end 2 stop ved tankstationer, hvor passagererne kan købe snacks og gå på toilettet. Det er klart, at det er en længere rejse end transporten mellem lufthavnen og Paris, men det er tiden værd i betragtning af det historiske omfang af det sted, du besøger.
  • Fordele: Med en privat guide har du mulighed for at få svar på alle dine spørgsmål i det øjeblik, de opstår. Samtidig er det en fremragende oplevelse at dele rejsen med folk af forskellige nationaliteter, især hvis du leder efter venner, som du kan lave planer med, når du vender tilbage til Paris.

Bestil din udflugt til Mont St. Michel fra Paris

2. Mont St Michel rundvisning for en lille gruppe

Mont St Michel| ©Geert Orye
Mont St Michel| ©Geert Orye

Hvis du foretrækker at tage på en sightseeingtur og lære alt om historien om dette imponerende monument, kan jeg anbefale Mont St Michel-turen i en lille gruppe. Med kun 8 personer i gruppen og en guide, der ledsager dig hele tiden, vil du ikke gå glip af en eneste detalje af øen og klosteret. Denne tur omfatter også en smagning af cider som afslutning på turen.

Turen starter grundlæggende på samme måde, da en komfortabel bus med aircondition henter dig tidligt om morgenen på et bestemt sted i centrum af Paris.

På ruten gennem det franske landskab og på vej ind i Normandiet kan du nyde de aktiviteter, du foretrækker, da du har mulighed for at lytte til musik gennem dine hovedtelefoner, spille kort eller føre en samtale med dine ledsagere, som lærer Paris at kende sammen med dig.

Når du ankommer til broen, der fører dig til øen, vil buschaufføren give dig en brochure med de mest anbefalede steder at besøge Mont-Saint-Michel, og du vil også blive informeret om tidspunktet for afhentning. Du kan derefter vurdere, hvor mange timer du har til rådighed til at udforske øen i dit eget tempo og efter dine egne interesser.

På øen kan du spise frokost på nogle af de restauranter, der tilbyder traditionelle retter i helt middelalderlige omgivelser. Når du er færdig, kan du tage en af de gratis offentlige busser, de samme som dem, der kører dig fra kysten til øen i starten.

Fra broen eller endda på selve øen kan du nyde det gradvist stigende tidevand i bugten, når aftenen nær mer sig.

Summen af alle disse oplevelser gør denne individualiserede tur til en af de bedste ting at se eller lave i Paris på en 15-dages tur.

Oplysninger om interesse:

  • Priser: Voksne betaler typisk omkring 213 € for en tur i denne stil, mens yngre børn mellem 11 og tre år får en rabat på ca. 15 %. Bemærk, at der er forskel på de pakker, der kun omfatter transport og billet til øen og klosteret, og de pakker, der omfatter hovedtelefoner til audioguiden. Forklaringerne på dette apparat findes på 8 forskellige sprog, herunder engelsk.
  • Varighed: turens samlede varighed er identisk med de andre ture, der tilbyder en rundtur til Mont-Saint-Michel samme dag. Med andre ord vil de 12 timer altid være en rimelig tilnærmelse af turens varighed. Det, der ændrer sig meget, er betingelserne for, hvordan du fordeler dine 2 eller 3 timer på øen. Men denne mulighed for en lille gruppe giver dig mulighed for at lære det magiske sted godt at kende.
  • Fordele: Du kan lære et ikonisk fransk monument at kende og samtidig nyde den kulturelle og historiske indsigt, som en ekspertguide kan give dig i en lille gruppe. Og glem selvfølgelig ikke at prøve den traditionelle cider for at fuldende en drømmeplan.

3. 2-dages udflugt til Mont St. Michel, Saint-Malo og Normandiet

Huse i Normandiet| ©Mariado
Huse i Normandiet| ©Mariado

Denne mulighed er meget længere, men giver dig tre gange så meget underholdning, så du kan lære alle Normandiets hemmeligheder at kende, inden du vender tilbage til Paris.

Det er en to-dages rejse, hvor du tager af sted tidligt om morgenen fra det centrale Paris for at besøge to af regionens ikoniske byer, Rouen og Honfleur.

Derefter besøges et par steder, der var afgørende for verdenskrigens forløb, herunder landgangsstranden D-Day, den amerikanske kirkegård for de tusindvis af soldater, der mistede livet i regionen, og et par mindesmærker.

Indkvarteringen er normalt på et 4-stjernet hotel med middag og morgenmad inkluderet som en del af servicen, og ved daggry næste dag fortsætter turen, men denne gang bliver du kørt til den befæstede havneby Saint-Malo. Her vil du se de huse, der modtager de kraftige bølger, og du vil også få en guidet rundvisning i Saint-Malos katedral.

Endelig vil du ankomme til rejsens sidste og vigtigste destination, Mont-Saint-Michel. På denne udflugt vil du blive ledsaget af en guide, som vil vise dig de vigtigste detaljer om øens befæstninger og anbefale de bedste steder at spise frokost blandt det lokale gastronomiske udbud.

Det inkluderer normalt adgang til klosteret St. Michel og til selve øen. Samt alle de ikoniske og turistmæssige seværdigheder, som du vil se undervejs i de forskellige byer i Normandiet, hvor du vil gøre holdt.

Oplysninger om interesse:

  • Priser: Du betaler ca. 462 euro for en voksen, mens børn mellem 11 og 3 år betaler ca. 10 euro mindre. Babyer kan ledsage deres forældre, men de har ingen ekstra pasningsmuligheder og kan ikke tage plads i køretøjet.
  • Varighed: Denne tur varer to hele dage, hvis man tager i betragtning, at afgangen fra Paris er planlagt til omkring kl. 7.15 om morgenen, og hjemkomsten er normalt efter solnedgang den følgende dag.
  • Transportmiddel: På denne type tur anvendes luksusbusser, der er beregnet til en mindre gruppe turister end en dobbeltdækkerbus. Du kan derfor forvente rimeligt komfortable sæder, aircondition og endda et par teknologiske faciliteter som f.eks. opladningsporte eller wifi til passagererne.
  • Betingelser: Frokoster er ikke inkluderet i denne rejseplan, og du skal selv betale for dem både i Mont-Saint-Michel og ved de ovennævnte stoppesteder. Men alene det faktum, at du vælger et hotel med middag og morgenmad inkluderet, er allerede en meget stor besparelse af tid og penge.

Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Mont-Saint-Michel med en udflugt fra Paris?

At lære Mont St Michel at kende| ©James West
At lære Mont St Michel at kende| ©James West

Man skal huske på, at Mont-Saint-Michel og hele Normandiet er et ret tempereret geografisk område. De ligger i den yderste nordvestlige del af Frankrig og modtager derfor de kolde havtemperaturer, der kommer gennem Den Engelske Kanal, som adskiller Europa fra de britiske øer.

Derfor kan du opleve temperaturer på næsten minusgrader om vinteren, men du kan også lide under overvældende solskin på de varmeste sommerdage. Heldigvis er det et område, der altid vil være køligere end det indre af landet, så det bedste tidspunkt at besøge Mont-Saint-Michel ud fra et klimatisk perspektiv er sommeren.

At være i Paris om foråret eller senere på sæsonen er et andet godt alternativ, da du ikke vil opleve den regnfulde atmosfære, der kendetegner Paris om efteråret, men du vil heller ikke skulle håndtere de tusindvis af turister, der oversvømmer franske byer og monumenter i sommermånederne.

Hvordan skal du klæde dig på til Mont-Saint-Michel?

Komfortable sko| ©Kindel Media
Komfortable sko| ©Kindel Media

I Frankrig er der ingen større regler for, hvordan du skal komme ind på et turiststed. Du bør dog tage hensyn til de klimatiske faktorer, som jeg har nævnt, og til den komfort, du bør opretholde på øen og i bussen, der kører dig dertil.

Om sommeren er det f.eks. tilrådeligt at have køligt tøj på, da du vil begynde at svede, så snart du stiger ud af bussen. Om efteråret er situationen derimod en helt anden, og her vil regntætte jakker være mere passende.

Skoens komfort er en anden afgørende faktor for dit tøjvalg, da du skal gå meget, ligesom på en udflugt til Versailles fra Paris eller en rundvisning i byens centrum.

Bussen på sådanne udflugter er udstyret med aircondition, og nogle mennesker er meget følsomme over for denne kunstige klimakontrol. Det er derfor kun rimeligt og nødvendigt, at du har et tæppe til rådighed, hvis du tilhører denne gruppe af personer.

Er en tur til Mont-Saint-Michel fra Paris en god plan for børn?

På Mont St Michel| ©Renee Grayson
På Mont St Michel| ©Renee Grayson

Hvor praktisk en udflugt til Mont St Michel er som en familieunderholdningsplan med børn inkluderet, afhænger meget af de små i huset. Det er en aktivitet, der er meget sjov for dem, der beundrer den arkitektoniske skønhed af de steder, de besøger, og for dem, der er interesseret i det naturlige fænomen med tidevandet i denne særlige bugt.

Det er dog stadig en forholdsvis lang rejse, hvor man er nødt til at finde kontinuerlig og interessant underholdning til børnene, hvis man ikke ønsker, at de hurtigt keder sig. Så dette er måske ikke en særlig god plan for ting at lave i Paris med børn, hvis de ikke kan lide køreture.

Der er andre alternativer, som kan kompensere og hjælpe dig med at afbalancere din familieferie, da du har mulighed for at købe billetter til Disneyland Paris på en anden dato på din rejse.