Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Versailles dagsture fra Paris

Et besøg på slottet Versailles og en rundvisning i dets interiør og haver vil tage dig tilbage i tiden. Sådan kommer du dertil, og hvad koster adgangsbilletterne?

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Versailles dagsture fra Paris

Slottet i Versailles | ©Mat Reding

At komme ind i Versailles Slot er at træde ind i en anden verden. Alle de historiske film, vi har set om Ludvig XIV, Marie Antoinette eller Ludvig XVI, er samlet i de rige værelser og de smukke haver.

Der findes flere forskellige typer billetter til at besøge slottet og dets haver, nogle inkluderer en guidet tur eller transport fra Paris... Jeg vil opsummere dem alle for at gøre det nemmere at vælge:

Min favorit

Versailles PaladsSpring over køenguidettur

Den bedste måde at besøge Versailles fra Paris til den bedste pris for pengene

Perfekt, hvis du ønsker at besøge Versailles med en ekspertguide. Du kan komme dertil med tog fra Paris.

Varighed: 1 hour 30 minutes

Versailles-paladset og -haverne (for vi må ikke glemme den majestætiske have!) ligger ca. 50 minutter fra Paris, men det er et så velbesøgt seværdighedspunkt, at der er gode forbindelser til det.

På denne tur til Versailles med adgang til slottet og haverne henter en lokal guide dig i centrum af Paris, kører dig med tog (RER) til slottet, viser dig rundt i haverne, fortæller dig alle historierne om dette historiske vartegn og giver dig derefter mulighed for at se slottet i din fritid. Du kan også tage et tog efter eget valg tilbage, så du har fri tid til at opleve Versailles i dit eget tempo efter den guidede rundvisning.

Bemærk venligst, at prisen for transport ikke er inkluderet i denne tur, men du vil komme hurtigt og komfortabelt til Versailles med tog.

Hvorfor jeg kan lide denne tur: Dette er den mest økonomiske måde at besøge Versailles Slot og dets haver på med en engelsktalende guide.

Anbefales, hvis... du vil spare penge på dit besøg og ikke har noget imod at rejse med offentlig transport.


Den førsteklasses løsning

Versailles dagstur fra Paris med Palace Guidet tur

Den bedste måde at besøge Versailles fra Paris til den bedste pris for pengene

Oplev Versailles og dets haver med en specialiseret guide. Du vil blive kørt i privat bus fra Paris.

Varighed: 5 hours

Med denne guidede rundvisning i Versailles slutter du dig til gruppen fra et af de tre opsamlingssteder i Paris og ankommer direkte til Versailles, hvor du kan springe køerne ved slottet over takket være de billetter, der er inkluderet i denne mulighed. Når du er inde, bliver du guidet gennem rummene af din guide, som vil fortælle dig de bedst bevarede hemmeligheder og anekdoter om paladset og dets opførelse.

Du vil også få en rundvisning i haven. Hvorfor lægger jeg så stor vægt på haven? Første gang jeg var der, gik jeg rundt i timevis, og anden gang indså jeg, at jeg kun havde set halvdelen af dem. Haverne er imponerende, springvandene, statuerne, blomsterne, farverne... et sandt vidunder.

Frokost er ikke inkluderet, men du vil have tid til at spise eller købe noget mad der (du kan også tage noget med fra Paris i en rygsæk).

Om eftermiddagen kører du tilbage til Paris fra Versailles.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Med denne tur kan du besøge Versailles og dets haver uden at bekymre dig om noget, under ledelse af en specialiseret guide.

Anbefales, hvis... du foretrækker at deltage i en organiseret gruppe fra starten og blive hentet i Paris med bus til og fra Versailles.


Den mest komplette

Versailles Dagstur fra Paris med palads, haver og Marie Antoinette Hus guidet tur

Den bedste måde at besøge Versailles fra Paris til den bedste pris for pengene

Oplev Versailles med en guidet tur i slottet, dets haver og Marie-Antoinettes gods med en specialiseret guide. Du vil blive kørt i privat bus fra Paris, og frokost er inkluderet.

Varighed: 8 hours 30 minutes

Hvis du foretrækker at få mest muligt ud af muligheden for at se alt, hvad en rundvisning har at byde på, er dette den rette mulighed for dig: Lær Versailles at kende i sin helhed med denne rundvisning, som tager dig til Versailles Slot. Versailles Dagstur fra Paris med palads, haver og Marie Antoinette Hus guidet tur som fører dig rundt i Versailles Slot, det imponerende palads og de store haver, der omgiver det. Du kan også besøge den aristokratiske Marie Antoinettes gård og hygge dig som et barn med de dyr, der stadig lever der.

Alt dette på en 8-timers udflugt i en lille gruppe, som inkluderer togbilletter tur/retur, en guide, der fortæller dig historien bag dette vidunderlige sted, og en treretters frokost. Det eneste, du skal bekymre dig om, er at nyde en af de smukkeste oplevelser på din rejse til Paris.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Hvis du ikke vil gå glip af Versailles og vil nyde hele dagen uden at bekymre dig om måltider eller transfer.

Anbefales hvis... til dem, der kan lide at have alt organiseret. Desuden er dette den billigste løsning, da den omfatter alt for ca. 139 euro: togtransfer, billetter og guidet rundvisning på slottet, rundvisning i haven og på gården og selvfølgelig frokost.


Besøg Versailles med Paris Pass

Haverne i Versailles Slot| ©Clark Van Der Beken
Haverne i Versailles Slot| ©Clark Van Der Beken

Hvis du tager Paris Pass under dit besøg i den franske hovedstad, er der gratis adgang til Versailles som en del af Paris Museum Pass, som er inkluderet i denne pakke. Derimod er turen til Versailles og retur ikke inkluderet, da Versailles ligger uden for byens centrum, selv om dette turistkort omfatter metro, og Versailles ligger uden for byens centrum.

Hvis du vil vide mere om dette "turistkort", kan du læse denne guide, som jeg har skrevet om Paris passerer hvor jeg også fortæller dig om andre lignende kort, som du kan få gratis adgang til de vigtigste turistattraktioner og museer i Paris med.

Anas rejsetips

Den første søndag i måneden er der gratis adgang til Versailles, men du bør udelukke det i højsæsonen, da den massive tilstrømning af turister kan forhindre dig i at nyde dit besøg.

Sådan kommer du til Versailles fra Paris

Nærbillede af et springvand uden for Versailles Slot
Nærbillede af et springvand uden for Versailles Slot

Versailles Slot har sit navn efter den kommune, hvor det ligger; det ligger i den sydlige udkant af Paris, ca. 45 minutter i bil. Slottet og haven er naturligvis hovedattraktionen i Versailles, så det er nemt at komme dertil med alle transportmidler og der er gode skilte.

Hvordan man kommer til Versailles med privat transport

Organiserede rundvisninger i Versailles eller guidede ture i slottet og haverne omfatter normalt transport fra det centrale Paris. Du rejser normalt med en privat bus fra et centralt punkt i byen, men du kan også finde mere eksklusive muligheder, hvor du kan køre i bil eller i en velindrettet varevogn.

Hvordan kommer man til Versailles med tog?

Dette er den nemmeste løsning. I Paris er metroen og RER-togene perfekt integreret, og fra alle steder i byen kan du komme ind på RER C, som er den linje, der kører til Versailles og stopper ved slottet. Bemærk dog, at denne linje deler sig for enden af linjen, så før du sætter dig på toget, skal du tjekke skærmene for at sikre dig, at endestationen er Versailles-Rive Gauche og ikke Saint-Quentin-en-Yvelines.

Hvordan kommer man til Versailles med bus?

Der er en bus, "Versailles Express", som afgår fra Eiffeltårnet fra tirsdag til søndag og kører direkte til paladset. Den koster 25 euro og kører kun en eller to gange om dagen, afhængigt af sæsonen; derfor er folk tilbøjelige til at vælge den til fordel for bylinje 171, som bringer dig tæt på Versailles-komplekset til en meget lavere pris.

Hvad skal man se i Versailles

Et af de mest imponerende rum i Versailles-paladset
Et af de mest imponerende rum i Versailles-paladset

Det indre af paladset

Versailles Slot er den største attraktion i komplekset. Rundvisningen er tydeligt afmærket, så når du først er kommet ind ad hovedindgangen (Verge d'Honneur), er det nemt at gå gennem hele paladset uden at gå glip af noget. Det første, der vil imponere dig, er den luksus og pragt, som hvert et hjørne af dette palads udstråler, men det er virkelig interessant at lære om historierne bag hvert enkelt rum.

Hvis du ikke har bestilt en guidet rundvisning, skal du ikke tøve med at benytte dig af den audioguide, som du har ret til sammen med din billet; den vil fortælle dig utrolige historier om de personer, der har levet inden for disse mure, såsom Louis XVI og Marie Antoinette. Jeg forsikrer dig om, at du vil blive lige så imponeret over de excentriske træk ved det, der engang var det mest magtfulde monarki i Europa, som over paladsets skønhed og udsmykning.

Haverne

En klassisk fransk stil, en omhyggeligt plejet vegetation, springvand og statuer som dekorative elementer og et areal på 800 hektar, det er sådan, haverne i Versailles ser ud. Mange ved ikke, at Versailles-haverne er gratis (undtagen når der er show), og at man ikke behøver at købe en billet til slottet for at komme ind i dem.

Hvis du besøger paladset, anbefaler jeg, at du besøger haven bagefter, fordi du kan bruge audioguiden; du vil elske historierne om de springvand, der pryder haven, hvis du er fan af mytologi. Ligesom slottet er Versailles' haver ikke blot en æstetisk skønhed, men symbolet på en æra og højdepunktet for et politisk regime, der var blandt de mest magtfulde i Europa.

Grand Trianon og Petit Trianon

Med den fulde billet (som jeg anbefaler, at du køber, da den kun koster to eller tre euro mere end den, der kun dækker paladset og haverne) får du adgang til disse to uafhængige paladser, der kaldes trianons. Stilen i begge disse paladser og de omkringliggende haver er forskellig fra hovedpaladset og haverne, så hvis du tror, at et besøg i dem er "mere af det samme", tager du fejl.

Grand Trianon er et barokpalads, der blev bygget af Ludvig XIV som et rekreativt sted, og som senere blev beboet af mange franske monarker og Napoleon. Udsmykningen af dette palads er yderst smagfuld, men blandt de to Trianon-bygninger er min favorit Petit Trianon.

Petit Trianon var en gave fra Louis XV til en af hans elskerinder, men blev senere brugt af Marie Antoinette til privat brug. Indvendigt ligner paladset et dukkehus, men det mest charmerende er omgivelserne, der er kendt som Dronningens landsby. Marie Antoinette byggede denne landsby i miniature med en mølle, en gård, en sø og hytter med små grøntsagshaver, som kun skulle tjene som et dekorativt element til sin egen fornøjelse.

Annes rejsetips

Sæt god tid af til at besøge haverne. De fleste mennesker koncentrerer sig om hovedområdet foran paladset, men hvis du går lidt længere ud på opdagelse, vil du opdage unikke og overraskende kroge og hjørner.

Planlæg dit besøg i Versailles

Freskoer i Versailles Slot
Freskoer i Versailles Slot

Hvornår skal du tage af sted?

Uanset hvornår du tager til Versailles, vil der være mennesker. Paladset er en af de vigtigste turistattraktioner i Paris og besøges af otte millioner turister hvert år. Det er dog så stort, at du ikke føler dig overfyldt, især hvis du forlader paladsets indre om eftermiddagen eller går ind i de mere skjulte områder af haven.

Særlige shows

På Versailles Slot er der et musikshow i haven om tirsdagen, og i weekenden er springvandene oplyst; selv om der er mere trængsel, er det værd at besøge komplekset i weekenden, fordi de oplyste springvand bringer liv i haven. Hvad angår årstiden, er det bedst at planlægge dit besøg i Versailles på en solskinsdag, så du kan nyde den lange gåtur rundt om slottet.

Varighed af besøget

På dagen for dit besøg i Versailles skal du bestille din adgangsbillet på forhånd for at spare tid; ellers skal du forvente mindst to timers kø i højsæsonen. En rundvisning i paladset tager ca. to timer, især hvis du bruger audioguiden, hvilket jeg anbefaler.

Herefter kan du bruge lige så lang tid på at besøge haverne og trianonerne, som du vil, men det tager mindst tre timer at se det hele. Alt i alt kan det tage en hel dag at se Versailles-komplekset med turen frem og tilbage, besøget i slottets indre, haverne og trianonerne.

Hvad du skal medbringe

Det er ikke muligt at komme ind i slottet med rygsække eller store tasker; du skal efterlade dem ved billetkontoret. Din taske skal også igennem sikkerhedskontrollen. Hvis du tager til Versailles om sommeren, skal du have solcreme med i bagagen, da du kan blive solskoldet under besøget i haven, og du må selvfølgelig ikke glemme dit kamera.

I nogle af paladsets rum er det ikke tilladt at tage billeder eller at tage dem med blitz, men farverne og vegetationen i haven er mere end ét billede værd. På den anden side skal du have behageligt fodtøj på, da du skal gå meget, og du skal huske at medbringe vand under dit besøg i haven.

Hvor skal man spise

I hele Versailles Slotskomplekset finder du forskellige madboder og restauranter. Kan du gå ud at spise i det omkringliggende område og komme tilbage? Jeg anbefaler det ikke, da du vil spilde unødvendig tid, da der ikke er nogen restauranter i nærheden, der udmærker sig ved at have en bedre kvalitet eller priser end dem, du finder inde i paladset.

Det er ikke alle, der kender til det, men du kan picnicere i visse områder af haven, så tøv ikke, hvis du besøger Versailles på en dag med behagelige temperaturer.

At tage til Versailles med børn

Børn har gratis adgang til Versailles, og både paladset og haven er perfekt indrettet til familiebesøg. Der er flere steder, hvor børnene kan løbe rundt uden for komplekset, men inde i slottet kan de blive lidt mere trætte på grund af turens længde.

Anas rejsetips

Hvis du er i tvivl om, hvilken dag du skal tage til Versailles, er der et musikshow i haven om tirsdagen, og i weekenden er springvandene oplyst.

Hvis du er interesseret i Versailles Slot, vil du også kunne lide

Der er intet i Paris, der kan måle sig med Versailles Slot. Faktisk er det nærmeste i Europa Schönbrunn Slot i Wien. Versailles er enestående, men hvis du vil lære mere om det enevældige monarki og den franske revolutions historie (som er det, du vil lære mest om på dette besøg), anbefaler jeg at tage en af vandreturene i det centrale Paris.

Det er her, du får fortalt flest historier om byens fortid, og du har et bredt udvalg af muligheder, som du kan se i denne artikel, jeg har skrevet om Paris-ture.

Hvis du har lyst til at opleve et af byens mange symboler, kan jeg anbefale (selvfølgelig) Eiffeltårnet, Garnier Operaen eller Louvre. Her er nogle af mine artikler om emnet, hvis du er interesseret i at udforske nogle af mulighederne: Eiffeltårnet billetter: hvordan man køber dem, hvad de koster, bedste muligheder, osv., Opera Garnier ture y Paris Louvre museum billetter og ture: forskellige muligheder, hvor man køber dem og meget mere.

Ofte stillede spørgsmål

 • Er det muligt at medbringe mad i Versailles?

  Mad og drikkevarer må medbringes i paladsets ydre haver, men det er ikke tilladt at spise indenfor.

 • Er det muligt at komme ind i Versailles med en rygsæk?

  Bagage og store tasker er ikke tilladt i paladset. Du kan tage små tasker med ind i slottet, men du skal efterlade dem i bagagerummet efter at have passeret sikkerhedskontrollen. Det er tilladt at fotografere uden blitz inde i paladset.

 • Hvornår er det bedste tidspunkt at se springvandsshowene i Versailles?

  Generelt er det bedste tidspunkt at se springvandsshowet i løbet af eftermiddagen, hvor flere springvandsskabe er aktiveret på samme tid.

 • Kan jeg tage til Versailles på egen hånd?

  Ja, du kan tage den offentlige transport (RER-toget) til Versailles og arrangere dit besøg i din fritid, når du er der.