Versailles dagsture fra Paris

Et besøg på Versailles-slottet og en rundtur i dets indre og haver vil tage dig tilbage i tiden. Sådan kommer du derhen, og hvor meget indgangsbilletterne koster

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Versailles dagsture fra Paris

Slottet i Versailles | ©Mat Reding

At træde ind i Versailles-slottet er som at træde ind i en anden verden. Alle de historiske film, vi har set om Ludvig XIV, Marie Antoinette eller Ludvig XVI, er kondenseret i rummenes rigdom og havernes skønhed.

Der er flere typer billetter til at besøge slottet og dets haver, nogle inkluderer en guidet tur eller transport fra Paris... Jeg vil opsummere dem alle for dig for at gøre det lettere at vælge:

Min favorit

Versailles dagstur fra Paris med Palace Guidet tur

Den bedste mulighed for at besøge Versailles fra Paris for pengene

Oplev Versailles og dens haver med en specialiseret guide. Du bliver kørt i privat bus fra Paris.

Varighed: fra 5 til 7 timer

Med denne guidede tur til Versailles slutter du dig til gruppen fra et af de tre opsamlingssteder, som bussen har i byen Paris, og du ankommer direkte til Versailles, hvor du kan springe køerne ved slottet over takket være de billetter, der er inkluderet i denne mulighed. Indenfor bliver du vist rundt i rummene af din guide, som vil fortælle dig de bedst bevarede hemmeligheder og anekdoter om slottet og dets konstruktion.

Du får også en rundvisning i de imponerende haver, springvand, statuer, blomster, farver... et sandt vidunder.

Frokost er ikke inkluderet, men du vil have tid til at spise eller endda købe noget der.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Med denne tur vil du kunne besøge Versailles og dets haver uden at bekymre dig om noget, med en specialiseret guide.

Anbefales, hvis... du foretrækker at slutte dig til en organiseret gruppe fra starten og blive hentet i Paris med bus for at tage til Versailles og tilbage.


Den mest økonomiske løsning

Versailles PaladsSpring over køenguidettur

Den bedste måde at besøge Versailles fra Paris til en rimelig pris

Perfekt, hvis du vil se Versailles med en ekspertguide, men rejse i dit eget tempo.

Varighed: fra 1 time 30 minutter til 2 timer 30 minutter

Slottet og haverne i Versailles ligger ca. 50 lange minutter fra Paris, men det er så populært et udflugtsmål, at der er gode forbindelser.

På denne guidede tur til Versailles med adgang til slottet og haverne vil en lokal guide møde dig ved slottet, vise dig rundt i haverne, fortælle dig alle historierne om dette historiske sted og give dig mulighed for at se slottet på egen hånd efter den guidede tur. Bemærk venligst, at transporten til og fra Paris ikke er inkluderet i denne tur, men du kommer hurtigt og komfortabelt til Versailles med toget.

Derfor kan jeg lide denne tur: Dette er den mest økonomiske måde at besøge Versailles-slottet og dets haver på med en engelsktalende guide.

Anbefales, hvis... du vil spare penge på dit besøg og ikke har noget imod at rejse med offentlig transport.


Besøg Versailles med Paris Pass

Versailles-slottets haver| ©Clark Van Der Beken
Versailles-slottets haver| ©Clark Van Der Beken

Hvis du køber Paris Pass under dit besøg i den franske hovedstad, er der gratis adgang til Versailles som en del af Paris Museum Pass, der er inkluderet i denne pakke. Det, der ikke er inkluderet, er turen tilbage til Versailles, for selvom dette turistkort inkluderer metroen, ligger Versailles uden for byens centrum.

Hvis du vil vide mere om dette "turistkort", kan du læse denne guide, jeg skrev om Paris passerer hvor jeg også fortæller om andre lignende kort, som giver dig gratis adgang til de vigtigste turistattraktioner og museer i Paris.

Den første søndag i måneden er der gratis adgang til Versailles, men du bør droppe det i højsæsonen, fordi den massive tilstrømning af turister kan gøre, at du ikke nyder dit besøg.

Book dit Paris Pass

Sådan kommer du til Versailles fra Paris

Nærbillede af et springvand uden for Versailles-slottet
Nærbillede af et springvand uden for Versailles-slottet

Versailles-slottet har fået sit navn fra den kommune, det ligger i. Det ligger i den sydlige udkant af Paris, ca. 45 minutters kørsel fra Paris. Slotskomplekset og haverne er selvfølgelig Versailles' hovedattraktion, så det er nemt og godt skiltet at komme dertil med alle transportmidler.

At komme til Versailles med privat transport

Organiserede ture til Vers ailles eller guidede ture til slottet og haverne inkluderer normalt transport fra det centrale Paris. Normalt vil en privat bus tage dig fra et centralt sted i byen, men du kan også finde mere eksklusive muligheder, der tager dig i bil eller i en velindrettet varevogn.

At komme til Versailles med tog

Dette er den nemmeste løsning. I Paris er metroen og RER-togene perfekt integreret, og fra ethvert sted i byen kan du få adgang til RER C, som er den linje, der tager dig til Versailles og stopper ved slottet. Vær dog opmærksom på, at denne linje deler sig for enden af linjen, så før du stiger på toget, skal du tjekke på skærmene, at endestationen er Versailles-Rive Gauche og ikke Saint-Quentin-en-Yvelines.

Sådan kommer du til Versailles med bus

Der er en bus, "Versailles Express", som kører fra Eiffeltårnet fra tirsdag til søndag og tager dig direkte til slottet. Den koster 25 euro og kører kun en eller to gange om dagen afhængigt af sæsonen; af disse grunde er folk tilbøjelige til at fravælge den til fordel for bylinje 171, som vil køre dig tæt på Versailles-komplekset til en meget lavere pris.

Book din rejse til Versailles fra Paris

Hvad skal man se i Versailles?

Et af de mest imponerende rum i Versailles-slottet.
Et af de mest imponerende rum i Versailles-slottet.

Det indre af slottet

Versailles-slottet er hovedattraktionen i komplekset. Ruten er perfekt afmærket, så når du først er kommet ind gennem hovedindgangen (Verge d'Honneur), er det nemt at gå gennem hele slottet uden at gå glip af noget. Det første, der vil imponere dig, er den luksus og pral, som hvert hjørne af dette palads udstråler, men det, der virkelig er interessant, er at lære om historierne bag hvert rum.

Hvis du ikke har bestilt en guidet tur, skal du ikke tøve med at bruge den audioguide, som du har ret til med din billet; den vil fortælle dig utrolige historier om de personer, der boede inden for disse mure, såsom Louis XVI og Marie Antoinette. Jeg kan forsikre dig om, at excentriciteterne i det, der engang var det mest magtfulde monarki i Europa, vil efterlade dig lige så imponeret som skønheden i paladset og dets udsmykning.

Haverne

Et klassisk fransk layout, omhyggeligt plejet vegetation, springvand og statuer som dekorative elementer og et overfladeareal på 800 hektar; det er, hvad Versailles' haver er. Mange mennesker ved ikke, at Versailles' haver faktisk er gratis (undtagen når der er et show), og at man ikke behøver at købe billet til slottet for at komme ind i dem.

Hvis du skal til slottet, anbefaler jeg, at du ser haverne bagefter, fordi du kan bruge audioguiden; du vil elske historierne om springvandene, der pryder haverne, hvis du er fan af mytologi. Ligesom slottet er Versailles' haver ikke kun æstetisk smukke, men symbolske for en æra og højden af et politisk regime, der var blandt de mest magtfulde i Europa.

Grand Trianon og Petit Trianon

Med den fulde billet (som er den, jeg anbefaler, at du køber, da den kun koster to eller tre euro mere end den, der kun dækker paladset og haven) får du adgang til disse to uafhængige paladser kaldet trianoner. Stilen i både disse paladser og de omkringliggende haver er forskellig fra hovedpaladset og haverne, så hvis du tror, at det er "mere af det samme" at besøge dem, tager du fejl.

Grand Trianon er et barokpalads bygget af Louis XIV som et sted for rekreation og senere beboet af mange franske monarker og Napoleon. Udsmykningen af dette palads er udsøgt smagfuld, men mellem de to Trianoner er min favorit Petit Trianon.

Petit Tri anon var en gave fra Louis XV til en af hans elskerinder, men blev senere brugt af Marie Antoinette til hendes eget private brug. Paladsets indre ligner et dukkehus, men det mest charmerende er omgivelserne, kendt som Dronningens Landsby. Uden andet formål end at tjene som et dekorativt element til sin underholdning byggede Marie Antoinette denne miniature landsby med en mølle, en gård, en sø og hytter med små køkkenhaver.

Book din rejse til Versailles fra Paris

Planlæg dit besøg i Versailles

Indvendige fresker i Versailles-slottet
Indvendige fresker i Versailles-slottet

Hvornår skal man tage af sted?

Uanset hvornår du tager til Versailles, vil der være mange mennesker. Slottet er en af de vigtigste turistattraktioner i Paris og besøges af otte millioner turister hvert år. Det er dog så stort, at du ikke vil føle dig overfyldt, især hvis du forlader det indre af slottet om eftermiddagen, eller hvis du går ind i de mere skjulte områder i haverne.

Særlige shows

På Versailles-slottet er der om tirsdagen et musikalsk show i haven, og i weekenden lyser de springvandene op; selvom der er mere trængsel, er det værd at besøge komplekset i en weekend, fordi de oplyste springvand bringer haven til live. Med hensyn til årstiden er det bedst at planlægge sit besøg i Versailles på en solskinsdag, så man kan nyde den lange gåtur rundt om slottet.

Varighed af besøget

På dagen for dit besøg i Versailles skal du bestille din indgangsbillet på forhånd for at spare tid, ellers skal du forvente at stå i kø i mindst to timer i højsæsonen. Det tager omkring to timer at gå rundt i det indre af slottet, især hvis du bruger audioguiden, hvilket jeg anbefaler.

Derefter kan besøget i haverne og trianonerne tage lige så lang tid, som man vil, men det tager ikke mindre end tre timer at se det hele. Alt i alt kan det tage en hel dag at se Versailles-komplekset med turen frem og tilbage, besøget i det indre af slottet, haverne og trianonerne.

Hvad skal man medbringe?

Rygsække og store tasker er ikke tilladt inde på slottet; du skal aflevere dem ved billetkontoret. Din taske skal også gennem sikkerhedskontrollen. Hvis du skal til Versailles om sommeren, så tag solcreme med i bagagen, for du kan blive solskoldet under besøget i haven, og glem selvfølgelig ikke dit kamera.

I nogle af slottets rum er det ikke tilladt at tage billeder eller tage dem med blitz, men farverne og vegetationen i haverne er mere end ét billede værd. På den anden side skal du have behagelige sko på, for du kommer til at gå meget, og glem ikke at tage vand med under dit besøg i haven.

Hvor kan man spise?

Overalt i Versailles-slottet finder du forskellige madboder og restauranter. Kan du gå ud at spise i det omkringliggende område og komme tilbage igen? Det kan jeg ikke anbefale, da du vil spilde unødvendig tid, da der ikke er nogen restauranter i umiddelbar nærhed, der skiller sig ud med deres kvalitet eller priser, der er højere end dem, du finder inde på slottet.

Det, man kan gøre, og som ikke alle kender til, er at holde picnic i visse områder af haven, så tøv ikke, hvis du besøger Versailles på en dag med behagelige temperaturer.

At tage til Versailles med børn

Børn har gratis adgang til Versailles, og både slottet og haverne er perfekt indrettet til familiebesøg. Der er masser af muligheder for børn at løbe rundt i uden for komplekset, men inde i slottet kan de blive lidt mere trætte på grund af rundvisningens længde.

Hvis du er i tvivl om, hvilken dag du skal tage til Versailles, er der et musikalsk show i haverne om tirsdagen, og springvandene er oplyste i weekenden.

Book din rejse til Versailles fra Paris

Hvis du er interesseret i Versailles-slottet, vil du også kunne lide

Intet i Paris kan sammenlignes med Versailles-slottet. Faktisk er det nærmeste i Europa Schönbrunn-slottet i Wien. Versailles er unikt, men hvis du vil lære mere om det absolutistiske monarki og historien om den franske revolution (som er det, du lærer mest om på dette besøg), anbefaler jeg, at du tager en af vandreturene i det centrale Paris.

Det er her, du vil få fortalt flest historier om byens fortid, og du har en bred vifte af muligheder, som du kan se i denne artikel, jeg har skrevet om. Paris-ture.

Hvis du har lyst til at opdage et af byens mange symboler, kan jeg (selvfølgelig) anbefale Eiffeltårnet, Garnier-operaen eller Louvre. Her er nogle af mine artikler om emnet, hvis du er interesseret i at udforske nogle af mulighederne: Eiffeltårnet billetter: hvordan man køber dem, hvad de koster, bedste muligheder, osv., Opera Garnier ture y Paris Louvre museum billetter og ture: forskellige muligheder, hvor man køber dem og meget mere.

Book din rejse til Versailles fra Paris