Paris passerer

Med Paris Pass kan du få mest muligt ud af byens attraktioner uden at bekymre dig om dit budget: Her kan du se, hvordan du får fat i det, og om det er det værd.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Paris passerer

Paris fra Notre Dames tage | © Pedro Lastra

Louvre, Pompidou, Musée d'Orsay, Musée Rodin, Eiffeltårnet, Opéra Garnier, Versailles, Notre Dame, Sacre Coeur, Triumfbuen... Der er så meget at se i Paris! For at hjælpe dig med din rejseplan er her alle oplysninger om de monumenter og aktiviteter, der er inkluderet i Paris Pass.

Den bedste løsning

Paris-passet

Hvis du er på udkig efter et turistkort til at besøge de største attraktioner i Paris, er Paris Pass det bedste valg.

Nyd Paris' bedste monumenter, sightseeingbusser og endda et krydstogt med dette todages sightseeingpas.

Turistkort er kort, som du kan købe for et bestemt antal dage for at få adgang til transport og de vigtigste turistattraktioner i byen til en reduceret pris. Paris Pass er det vigtigste kort i Paris og også et af de mest rentable.

Med dette kort får du adgang til de mest populære attraktioner i Paris, såsom Eiffeltårnet eller Notre Dame, til den bedste pris. Det inkluderer også en parisisk morgenmad, vin- og ostesmagning, og du kan også hoppe på sightseeingbussen og tage et krydstogt på Seinen - stor værdi!

 • Derfor anbefaler jeg Paris Pass: Hvis du gerne vil have mest muligt ud af din rejse og besøge de mest emblematiske monumenter og museer, kan du spare tid (med Paris Pass slipper du for køer ved billetkontoret) og penge, da det giver dig adgang til attraktionerne til en fast pris.

Book et Paris Pass

Hvor meget koster Paris Pass?

Luftfoto af Triumfbuen
Luftfoto af Triumfbuen

Du kan få Paris Pass fra 98 euro. Det første, du skal vide, er, at prisen på Paris Pass afhænger af antallet af dage, du booker kortet til. Du kan booke Paris Pass for to eller tre dage.

I den tid, du har det aktivt, kan du få adgang til så mange af de inkluderede attraktioner, som du vil, uden at betale noget ekstra og uden at vente i kø (nogle steder er der en indgang, der udelukkende er forbeholdt medlemmer af dette kort).

Book Paris Pass

Sådan fungerer Paris Pass

Spadseretur gennem Louvre-pyramiden
Spadseretur gennem Louvre-pyramiden

Samling

Når du har købt dit Pass, kan du vælge mellem følgende leveringsmetoder:

 • Hjemmelevering
 • Levering til det overnatnings sted, hvor du skal bo under din rejse til Paris.
 • Afhentning på et af de kontorer i Paris, der er angivet på den voucher, du får tilsendt, når du foretager din booking.
 • Digital version, som du kan tage med dig på din mobil (da jeg købte det, var dette ikke tilfældet, men jeg forestiller mig, at det snart vil blive opdateret).

Aktivering

Når du har købt dit Paris Pass, er det gyldigt i to år, indtil det bliver aktiveret, og det bliver aktiveret, første gang du bruger det ved en attraktion eller aktivitet. Bemærk, at aktiveringen sker efter kalenderdage og ikke efter timer, så du skal ikke bruge dit Paris Pass første gang i slutningen af en af dagene på din tur, men i begyndelsen af dagen for at få mest muligt ud af det hele dagen.

Book dit Paris Pass

Hvad er inkluderet i Paris Pass

Operahuset i Paris| ©Edgardo W. Olivera
Operahuset i Paris| ©Edgardo W. Olivera

Paris Pass er et digitalt kort, der er gyldigt i 2 eller 3 på hinanden følgende dage, og som giver dig direkte adgang til nogle af byens største attraktioner samt nogle af Paris' must-do aktiviteter som f.eks. et krydstogt, en parisisk morgenmad eller en vin- og ostesmagning.

Inkluderede attraktioner og aktiviteter

 • Guidet rundtur i Eiffeltårnet
 • Et krydstogt på Seinen
 • En dagstur om bord på en sightseeingbus i Paris
 • Bestigning af Montparnasse-tårnet
 • Guidet tur i Notre Dames arkæologiske krypt
 • Smagning af ost
 • Vin- og champagnesmagning
 • Parisisk morgenmad
 • Rundvisning på Stade de France

Attraktioner, der ikke er inkluderet

Som du kan se, er der en stor mangel på denne liste: adgang til museer som Louvre er ikke inkluderet i Paris Pass, heller ikke adgang til katakomberne, adgang til Disneyland eller Moulin Rouge-showet. Det er oplevelser, som du skal betale for separat, men i betragtning af alt det, som dette pas dækker, kan jeg forsikre dig om, at det stadig giver værdi for pengene.

Book Paris-passet

Er Paris Pass det værd eller ej?

Inde i Musée d'Orsay| ©Derek Key
Inde i Musée d'Orsay| ©Derek Key

Der er ikke noget præcist svar, det hele afhænger af, hvad du vil bruge det til, og hvilken slags rejsende du er. Hvis du får mest muligt ud af det, vil Paris Pass spare dig penge og tid, det er helt sikkert.

Hvornår tjener Paris Pass sig selv hjem?

 • Hvis du ikke vil gå glip af de ikoniske seværdigheder (som Eiffeltårnet og Notre Dame), skal du lave en liste over deres separate priser, lægge dem sammen og sammenligne det med prisen på passet.
 • Hvis du planlægger et krydstogt på Seinen, er det også inkluderet.
 • Hvis du vil have en panoramaudsigt over byen, er en sightseeing-bustur altid en god mulighed, og en tur med den store bus er inkluderet.
 • Hvis du er interesseret i gastronomiske planer, er Paris perfekt til at smage på oste, vine og champagne. Du kan også nyde en autentisk fransk morgenmad.

Hvornår kan Paris Pass IKKE betale sig?

 • Hvis du skal være i Paris i længere tid, behøver du ikke at pakke al din sightseeing ind i et par dage, så Paris Pass vil ikke være omkostningseffektivt, og det er bedre at nyde kulturen i Paris i ro og mag.
 • Hvis du er mere interesseret i kultur og ikke vil gå glip af de vigtigste seværdigheder i Paris som Louvre, Versailles eller Triumfbuen, bliver du nødt til at betale ekstra.

Ana's Traveller Tip

Lav en liste over de museer og attraktioner, du gerne vil se i Paris, og find ud af, hvor meget billetterne ville koste hver for sig for at se, hvor meget du kan spare med Paris Pass.

Paris Pass og Paris Sightseeing Bus

Luftfoto af Triumfbuen
Luftfoto af Triumfbuen

Hvis du har besluttet dig for at købe Paris Pass, må du ikke gå glip af muligheden for at tage en sightseeing-bustur i Paris. Busture er ofte undervurderet som en "for turistet" mulighed, men jeg råder dig til at få dine fordomme af vejen, for denne tur er meget fornøjelig.

Bemærk, at byens størrelse gør det umuligt at se den "på et øjeblik", noget som den store bustur i Paris giver. Det faktum, at det ikke er ideelt at besøge en by fra et køretøj, udelukker ikke muligheden for at nyde en tur med kommentarer inkluderet for at nyde dens vigtigste seværdigheder før eller efter at have besøgt dem i dybden.

Varigheden af den komplette tur er halvanden time, og du kan finde ud af flere detaljer om ruten, og hvad du vil se i denne artikel på Hop-på Hop-af busrejser.

Book Paris Pass

Paris Museum Pass

Musée d'Orsay| ©mfnure31
Musée d'Orsay| ©mfnure31

Paris Museum Pass er en god mulighed, hvis din hovedinteresse er museerne i Paris. Forskellen fra Paris Pass er, at de fleste af de inkluderede besøg er på museer. I modsætning til Paris Pass inkluderer Paris Museum Pass f.eks. ikke vinsmagning, et besøg i Paris' operahus, gåture eller en tur op i Montparnasse-tårnet.

Det inkluderer dog et besøg i Triumfbuen, et besøg i Sainte Chapelle, indgangen til Versailles eller en klatretur op i tårnene i Notre Dame (sidstnævnte er i øjeblikket ikke tilgængelig på grund af branden i 2019) og en times sejltur på Seinen med live-kommentarer under turen. Hvis du køber dette kort online, har du mulighed for at få det leveret til dit hotel i Paris, men ikke til en privat bolig i byen.

Andre Paris Sightseeing Passes

Detalje af Pompidoucentret| ©Matt Seymour
Detalje af Pompidoucentret| ©Matt Seymour

Selvom Paris Pass er det mest** populære**, findes der andre turistkort til at besøge Paris. De er alle ret ens med hensyn til brug, antal inkluderede attraktioner og betingelser. Der er dog små forskelle mellem dem, som kan få dig til at vælge det ene eller det andet.

Paris Passlib minder meget om Paris Pass, men passer til dig, hvis du er på udkig efter en 5-dages mulighed, som er den eneste, Paris Pass ikke har. Prisen er lidt lavere, så det kan være en god mulighed, hvis du ikke er interesseret i at se Paris Opera, klatre op i Montparnasse-tårnet eller tage på vinsmagning.

Disse tre turistattraktioner er den største forskel ved Paris Pass, så hvis du ikke er interesseret i nogen af dem, kan Paris Passlib være en bedre løsning. Hvis du betaler lidt ekstra med Paris Pass, kan du også få adgang til en rundvisning på første sal i Eiffeltårnet.

Tips til at få mest muligt ud af Paris Pass (eller et hvilket som helst andet turistpas)

Alexander III-broen, Paris| ©Léonard Cotte
Alexander III-broen, Paris| ©Léonard Cotte

Plan

Det er klart, at ethvert pas betaler sig, hvis du vil se så mange ting som muligt på kort tid, men det betyder ikke, at du skal styrte fra det ene sted til det andet. Med god planlægning vil du kunne se flere seværdigheder (og derfor spare penge) uden at ofre fred og ro.

Før du starter din rejse, skal du lave en liste over de ting, du vil se, og organisere dig efter de områder, hvor de ligger; i mange af disse områder vil du også have mulighed for at tage en gratis vandretur, så tro ikke, at det at købe Paris Pass betyder, at du skal bruge hele dagen på at besøge lukkede steder.

Vær opmærksom på åbningstiderne

Før du aktiverer dit pass, skal du tjekke museernes og turistattraktionernes åbningstider. Nogle er ofte lukket på helligdage eller særlige dage. Hvis din rejse falder sammen med en af disse dage, skal du ikke aktivere dit kort den dag eller benytte dig af flodkrydstogtet på Seinen, vinsmagningen eller besøget i Versailles.

Find ud af mere om rabatter og guidede ture

Operahuset i Paris| ©Jacqueline Duclercq
Operahuset i Paris| ©Jacqueline Duclercq

Du er måske på rundtur i Notre Dame-distriktet uden at vide, at dit Paris Pass inkluderer en guidet tur til de arkæologiske krypter, der ligger lige foran katedralen. Før du planlægger et besøg til en attraktion, så tjek, at Paris Pass ikke inkluderer nogen guidede ture i området.

Spørg også de butikker eller restauranter, du besøger, om du får rabat med dette kort, da du ikke kun kan spare et betydeligt beløb på besøg, men også i lokale restauranter eller souvenirbutikker.

Bemærk også, at tiden på dette kort løber i kalenderdage og ikke i timer; hvis du ankommer til Paris om aftenen, skal du bruge dagen på at gå rundt i byen og aktivere dit Paris Pass næste morgen, så du ikke mister tid på at bruge det.

Book et Paris Pass

Hvis du er interesseret i Paris Pass, vil du også være interesseret i

I nærheden af Moulin Rouge| ©Dennis Jarvis
I nærheden af Moulin Rouge| ©Dennis Jarvis

Med Paris Pass vil du stadig have nogle fantastiske ting at se i Paris. For at få mest muligt ud af resten af din tid i Lysets By anbefaler jeg, at du besøger vores indlæg om, hvad du skal se og lave i Paris, hvor vi udvælger de must-see besøg, ture og monumenter.

Bortset fra monumenter er der shows, der er værd at se i Paris. Et af de mest berømte er Moulin Rouge-showet, og du kan også besøge Moulin Rouge. Moulin Rouge-billetter med middag og transport Du kan også besøge Moulin Rouge for at fuldende dit besøg i Paris og finde ud af mere om showet i denne anden artikel: Dette er Moulin Rouge-showet i Paris.

Endelig vil en af de hyppigste tvivl, du kan have, når du læser den brede vifte af museer, der er inkluderet i Paris Pass, være, hvordan du vælger. Jeg har skrevet denne anden artikel om Museer Billetter som du kan tage et kig på for at hjælpe dig med at beslutte dig.