Opera Garnier ture

Det er muligt at besøge Operaen i Paris indefra uden at skulle betale for at overvære en forestilling: Jeg fortæller dig, hvordan du tager en backstage-tur.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Opera Garnier ture

Opera Garnier | ©Caleb Maxwell

På trods af den endeløse liste over spektakulære monumenter er Paris' måske største vartegn operahuset. I dag er det muligt at besøge det uden at betale for en forestilling, så der er ingen undskyldning for at gå glip af det.

Køb billetter til Opéra de Garnier

Luftfoto af bagsiden af operahuset
Luftfoto af bagsiden af operahuset

Hvis du vælger at købe billetter til operaen online, anbefaler jeg, at du gør det i god tid. Børn under 10 år og indehavere af Paris Pass kommer gratis ind.

Selvom Operaen i Paris er åben fra mandag til søndag, kan der være særlige lukkedage, som du kan tjekke på den officielle hjemmeside.

At overvære et show i Paris' operahus

Det er én ting at besøge Paris' operahus og en anden at overvære en af forestillingerne. Hvis du vælger den anden mulighed (eller den første), får du adgang til hovedsalen i det tidsrum, hvor den valgte forestilling finder sted, men ikke til resten af bygningen (forestillingerne finder faktisk sted uden for åbningstiden).

Hvis du vil købe billetter til en af forestillingerne på Paris Opera, kan du gøre det ved billetkontoret (flere dage i forvejen, selvfølgelig) eller på Opéra Garniers officielle hjemmeside.

Åbningstider for Garnier Opera House

Udsigt over Opéra Garnier i Paris
Udsigt over Opéra Garnier i Paris

Operaen i Paris er åben fra kl. 10 til 17 fra mandag til søndag, men der er helligdage, hvor besøget kan blive aflyst. Den guidede tur varer normalt halvanden time, men hvis du besøger bygningen på egen hånd, vil en time være nok til at se den i dybden. Det giver dig mulighed for at kombinere dit besøg i Pariseroperaen med andre aktiviteter eller museer, du gerne vil se på din rejse.

Jeg anbefaler den sidste billet (kl. 16.30), så du kan tilbringe eftermiddagen i nærheden og have formiddagen fri til at besøge andre interessante steder som Louvre-museet, som kræver mere tid at besøge og vente på.

Book en guidet tur i Opera Garnier

Besøg Opéra Garnier med børn

Operahuset Garnier| ©Gwen King
Operahuset Garnier| ©Gwen King

Man kan godt besøge Operaen med børn, men mange guidede ture accepterer ikke børn under fem år. Alligevel er Operaen efter min mening et af de mest passende steder i Paris at besøge som familie på grund af den gennemsnitlige længde af besøget, og fordi de små ikke bliver trætte af at vente i mange timer, som de kan på andre museer.

Besøg Opera Garnier med Paris Pass

Sæder og loger i Opera Garnier| ©Sheila Sund
Sæder og loger i Opera Garnier| ©Sheila Sund

Hvis Operaen i Paris er en af de bygninger, du helt sikkert vil besøge på din rejse, kan det være en god idé at købe et Paris Pass. Det er et sightseeingkort, der giver dig gratis adgang til en række parisiske monumenter og museer (inklusive operahuset) og rabat på mange andre.

Med Paris Pass kan du besøge Operahuset i Paris gratis og også tage med på de guidede ture inde i Operahuset. Min erfaring er, at Paris Pass er et af de mest omfattende bypas, der findes; med alle de seværdigheder, byen har at byde på, kan det betale sig at bruge det (uanset hvilke dage du vælger), men det kræver også mere planlægning af dit besøg i Paris for at få mest muligt ud af det.

Jeg har skrevet en guide på Paris passerer fuld af tips om, hvornår du skal bruge den, dens fordele og ulemper og alt, hvad du skal vide, før du booker.

Book en guidet tur i Opera Garnier

Organiser dit besøg i Opéra Garnier i Paris

Farvet glasloft i restauranten i det luksuriøse Galeries Lafayette, få meter fra Opera Garnier.| ©Les Corpographes
Farvet glasloft i restauranten i det luksuriøse Galeries Lafayette, få meter fra Opera Garnier.| ©Les Corpographes

Sådan kommer du til Opera Garnier

Operaen i Paris ligger i Quartier de L'Opera, et centralt kvarter nord for Tuileries-haverne og Louvre-museet. Det er et herskabeligt kvarter, der er ideelt til shopping og spadsereture uden turistmængder, og man kan komme dertil enten ved at gå en tur fra de nærliggende kvarterer på den nordlige bred af Paris (Louvre eller Champs Elysées) eller med metro (linje 7, linje 8 og linje 3).

Hvor kan man spise?

Hvis du vil spise i kvarteret før eller efter dit besøg, finder du både enkle restauranter og elegante caféer, hvor du kan nyde fransk mad uden de store menneskemængder i andre af hovedstadens mere travle områder. Jeg anbefaler dog, at du holder øje med de franske spis etider (frokosttid er normalt mellem kl. 12 og 14, og middagen starter kl. 19) og bestiller bord i god tid for at undgå ventetid.

Ana's Traveller Tip

Udnyt, at du er i Opera Granier-området, til at tage en tur rundt i de luksuriøse "passager" og shoppingarkader i området.

Gå rundt i området

Udsigt fra taget af operahuset i Paris
Udsigt fra taget af operahuset i Paris

Operahuset i Paris er et symbol på den velhavende parisiske livsstil, som afspejles i bygningens omgivelser og de overdækkede shoppingarkader, der omgiver den. En af de mest praktiske muligheder for at lære området at kende er at vælge en tur, der kombinerer et guidet besøg i operaen med en gåtur i det omkringliggende område og et besøg i Palais Royal, der ligger mellem Opera- og Tulleries-kvartererne.

Galeries Lafayette og dens tagterrasse

Hvis du er en shopaholic, vil dette være et af dine paradiser. Notér dig beliggenheden, så du senere kan komme tilbage og udforske denne slags shoppingcenter i ro og mag, og spørg din guide, hvor det bedste sted at købe originale gaver er. Under dit besøg vil du gerne gå op på taget for at nyde udsigten over området; gør dit kamera klar.

Fra Galeries Lafayettes tage har du panoramaudsigt over hele byen, og du kan nyde den, mens de fortæller dig historier om det parisiske high society og adelens skandaler.

Place des Pyramides

En af de mange ikoniske pladser i den franske hovedstad, som ligger i byens 1. arrondissement, og hvor Jeanne d'Arc står som rytterstatue. Din guide vil uden tvivl benytte det første stop på denne tur til at fortælle dig den mytiske historie om jomfruen fra Lorraine.

Theatre du Palais Royal

Palais Royal var hjemsted for kardinal Richelieu i begyndelsen af det 17. århundrede. I dag huser det statsrådet og kulturministeriet, blandt andre steder, der symboliserer landets politiske organisation, men dets virkelige attraktion er de overdækkede gallerier fulde af butikker og kunstgallerier. Du besøger dem i løbet af turen, men jeg anbefaler, at du afsætter en anden dag til shopping i området.

Galerie Vivienne

Galerie Vivienne| ©Benh LIEU SONG
Galerie Vivienne| ©Benh LIEU SONG

Dette er et af de mest ikoniske indendørs gallerier i Paris. Dets glaslofter og butikkernes udsmykning har givet det status som et af byens historiske monumenter.

Templet La Madeleine

Denne kirke i græsk stil er en af de mest besøgte i hovedstaden. Dens 52 korintiske søjler og basreliefferne på bronzedørene, der viser de ti bud, er særligt bemærkelsesværdige. Et ideelt stop for at lære lidt mere om den rolle, religion har spillet i Paris gennem århundrederne, og hvor tæt kirkens anliggender kunne være knyttet til det parisiske high society.

Place de la Concorde

Dette er den næststørste plads i Frankrig og ligger ved begyndelsen af Avenue des Champs Elysées. Lige nu kan du i midten af pladsen se Luxor-obelisken, som Egypten har doneret til byen Paris, men for et par århundreder siden stod der i midten en statue af Ludvig XV, som blev rejst for at fejre hans bedring efter en lang sygdomsperiode.

Hvis du kan lide historierne om den franske revolution, vil din guide fortælle dig alt om dem, da pladsen var en af de blodigste scener i tiden; det var stedet for den berømte guillotine, der halshuggede personligheder som Marie Antoinette, Louis XVI og Robespierre.

Hvis du efter denne tur stadig er sulten efter mere, har Opera-distriktet stadig meget at tilbyde dig. Det gælder Musée Grévin, Paris' voksmuseum med de berømte forvrængede spejle, Palais de la Bourse, den neoklassicistiske bygning, hvor byens økonomiske aktivitet er koncentreret, eller de specialiserede trøffel-, champagne- og kaviarbutikker på Place de la Madeleine.

Book en guidet tur i Opéra Garnier

Hvad skal man se på Opéra Garnier i Paris?

Opera Garnier-trappen| ©Valerian Guillot
Opera Garnier-trappen| ©Valerian Guillot

Operaen i Paris er en bygning, der er værd at se udefra; både om dagen for at nyde alle de arkitektoniske detaljer i denne nybarokke bygning, og om aftenen, når den er en af de mest kraftfulde attraktioner i Paris i lys lue. Hvis facaden allerede bærer præg af luksus og pral, er det at gå ind i operahuset som at træde ind i et lille Versailles.

Taget

Billetter til Operaen i Paris giver dig adgang til det sted, der inspirerede Leroux' berømte skuespil "The Phantom of the Opera". Loftet i auditoriet, hvor der stadig opføres operaer og balletter i dag, er en af de vigtigste detaljer, du kan se under dit besøg.

Udsmykningen

Udsmykningen af korridorer og foyerer, hvor de ledende personer i 1800-tallets parisiske elite færdedes, er lavet af bladguld, krystallysekroner og mosaikker, et symbol på periodens overdådighed og på, hvordan byen Paris var et af de europæiske nervecentre for samfund og kultur.

Trappen

Den hvide marmortrappe, der forbinder bygningens to niveauer, er også en vigtig del af besøget i det indre af bygningen, der er tegnet af arkitekten Charles Garnier under Napoleon III.

Hvis du nyder et besøg i Pariseroperaen, vil du også kunne lide

Slottet i Versailles| ©lameato feliz
Slottet i Versailles| ©lameato feliz

For mig var det at gå rundt i korridorerne i Operaen i Paris meget lig den overdådighed og storhed, man kan opleve på Versailles-slottet. Bortset fra den overdådige udsmykning, der findes på begge turiststeder, tror jeg, det er, fordi de to bygninger formidler det samme budskab: et samfunds velstand på den ene side og et absolutistisk monarkis på den anden.

Paris har altid været det spejl, som Europa så sig selv i, og jeg tror, at begge bygninger viser det, selv om de er på hver sin måde.

Hvis du kunne lide stilen i Pariseroperaen, vil du helt sikkert nyde Versailles-slottet. Bemærk, at turen er en heldagstur, og at det ligger i udkanten af Paris. Du kan købe dine billetter på forhånd og vælge, hvilken type besøg du vil have, og du kan også læse mere om det i denne artikel, jeg skrev om Versailles-slottet. Versailles dagsture fra Paris.

Hvis du også gerne vil fuldende din rejse til Paris med et kulturelt besøg, kan jeg fortælle dig, at Paris har et af de rigeste museumstilbud i Europa.

Da variationen kan være overvældende, når man skal vælge, hvilke museer man vil besøge, har jeg samlet mine favoritter i denne guide til museerne i Paris. Museer BilletterLouvre er et af de mest populære museer i verden, men du ender nok med at vælge Louvre. Jeg efterlader dig her denne artikel på Paris Louvre museum billetter og ture: forskellige muligheder, hvor man køber dem og meget mere hvis du vil vide mere.

Book en guidet tur i Opera Garnier

Ofte stillede spørgsmål

 • Er det muligt at tage billeder inde i Opera Garnier?

  Ja, det er tilladt at tage billeder uden blitz inde i operahuset.

 • Er der en underjordisk rundvisning i Opera Garnier?

  Hvis du overvejer at besøge Operafantomets berygtede underjordiske bolig, er den desværre ikke åben for offentligheden. Men på grund af de renoveringer, der er blevet udført i årenes løb, er der ikke meget tilbage af den mystiske atmosfære, som stedet havde i begyndelsen af det 20. århundrede.

 • Hvad kan jeg lave efter at have besøgt Opera Garnier?

  Du kan shoppe i Galeries Lafayette, besøge det elegante Musée Fragonard du Parfum eller smage nogle af de bedste chokolader i Paris i Boutique Lindt.

 • Er der en dresscode for at gå i Pariseroperaen?

  Til operaturen er der ingen særlige krav, men hvis du skal se et teaterstykke, anbefaler jeg en mere elegant stil (undgå klipklappere, shorts og turisttøj).