Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Opera Garnier ture

Det er muligt at besøge Paris Operaen uden at skulle betale for at overvære en forestilling: Jeg fortæller dig, hvordan du kan tage en tur bag scenen.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Opera Garnier ture

Opera Garnier | ©Caleb Maxwell

På trods af den uendelige liste af spektakulære monumenter er Paris' måske største vartegn operahuset. I dag er det muligt at besøge den uden at betale for en forestilling, så der er ingen undskyldning for at gå glip af den.

Den bedste løsning

Tur til Paris Opera Garnier

Oplev Opéra Garnier i dit eget tempo

Hvis du glæder dig til at dykke ned i Paris-operaens magi, giver denne billet til at springe køen over dig prioriteret adgang til at opleve dens historie og de bedst bevarede hemmeligheder bag kulisserne.

Som det anbefales for de fleste parisiske seværdigheder, er det bedst at købe billetter til Opéra Garnier i god tid for at undgå ventetid og for at sikre adgang på den dag og det tidspunkt, du har valgt. Hvis du vælger den selvledende rundvisning i Operaen, har du mulighed for at vælge et pas uden for de sædvanlige besøgstider (fra kl. 10 til 17) og se Operaen indefra uden menneskemængder.

På denne selvledende rundvisning kan du tilrettelægge din tid, som du ønsker. Jeg anbefaler, at du afsætter ca. en time til rundvisningen og får audioguiden på dit eget sprog ved indgangen, da den ikke er inkluderet i prisen for billetten til at springe køen over.

Anbefales hvis... Du ønsker at besøge Paris Operaen i dit eget tempo og beundre skønheden i den uden at spilde tid ved indgangen.


Køb billetter til Opéra de Garnier

Luftfoto af bagsiden af Operaen
Luftfoto af bagsiden af Operaen

Hvis du vælger at købe dine billetter til Operaen online, anbefaler jeg, at du gør det i god tid i forvejen. Børn under 10 år og indehavere af Paris Pass får gratis adgang.

Selv om Paris Operaen er åben fra mandag til søndag, kan der være særlige dage med ekstraordinær lukning, som du kan tjekke på den officielle hjemmeside.

At overvære en forestilling i Paris Operaen

Det er én ting at besøge Paris Opera-bygningen og en anden at overvære en af dens forestillinger. Hvis du vælger den anden mulighed (eller den første), får du adgang til den store sal i den tid, hvor du vælger forestilling, men ikke til resten af bygningen (faktisk ligger forestillingerne uden for åbningstiden).

Hvis du ønsker at købe billetter til en hvilken som helst forestilling i Paris Operaen, kan du gøre det ved billetkontoret (flere dage i forvejen) eller på Opéra Garnier's officielle hjemmeside.

Bestil billetter til Opéra Garnier

Åbningstider for operaen Garnier

Udsigt over Opera Garnier i Paris
Udsigt over Opera Garnier i Paris

Pariseroperaen har åbent fra kl. 10 til 17 fra mandag til søndag, men der er helligdage, hvor besøget kan være aflyst. Den guidede rundvisning varer normalt halvanden time, men hvis du besøger bygningen på egen hånd, vil en time være nok til at se den i dybden. Dette giver dig mulighed for at kombinere dit besøg i Paris Operaen med andre aktiviteter eller museer, du ønsker at se på din rejse.

Jeg anbefaler det sidste pas (kl. 16.30), så du kan tilbringe eftermiddagen i nærheden og lade formiddagen være fri til at besøge andre seværdigheder såsom Louvre-museet, som kræver mere tid til at besøge og vente.

Bestil billetter til Opéra Garnier

Besøg Opéra Garnier med børn

Operahuset Garnier| ©Gwen King
Operahuset Garnier| ©Gwen King

Du kan besøge operaen med børn, men mange guidede ture accepterer ikke børn under fem år. Alligevel er Operaen efter min mening et af de mest hensigtsmæssige steder i Paris at besøge som familie på grund af den gennemsnitlige længde af besøget, og fordi de små ikke bliver trætte i lange timers ventetid, som de kan blive på andre museer.

Besøg på Opera Garnier med Paris Pass

Pladser og loger på Opera Garnier| ©Sheila Sund
Pladser og loger på Opera Garnier| ©Sheila Sund

Hvis Paris Operaen er en af de bygninger, som du er sikker på at besøge på din rejse, kan du med fordel anskaffe dig et Paris Pass. Dette er et sightseeingpas til byen, som giver dig gratis adgang til en række parisiske monumenter og museer (herunder Operaen) og rabat på mange andre.

Med Paris Pass kan du besøge Paris' operahus gratis og også tage på de guidede ture inde i operahuset. Efter min erfaring er Paris Pass et af de mest omfattende bypas, der findes; i betragtning af alle de seværdigheder, som byen har at byde på, kan det betale sig at bruge det (uanset hvilke dage du vælger), men det kræver også mere planlægning af dit besøg i Paris for at få mest muligt ud af det.

Jeg har skrevet en guide om Paris passerer fuld af tips om, hvornår du skal bruge den, dens fordele og ulemper og alt det, du skal vide, før du booker.

Bestil billetter til Opéra Garnier

Organiser dit besøg på Opéra Garnier i Paris

Glasmosaikvinduer fra taget på restauranten i det luksuriøse Galeries Lafayette, kun få meter fra Opera Garnier| ©Les Corpographes
Glasmosaikvinduer fra taget på restauranten i det luksuriøse Galeries Lafayette, kun få meter fra Opera Garnier| ©Les Corpographes

Sådan kommer du til Opera Garnier

Paris Opera ligger i Quartier de L'Opera, et centralt kvarter nord for Tuilerierne og Louvre-museet. Det er et stateligt kvarter, der er ideelt til shopping og spadsereture uden turistmasserne, og man kan komme dertil enten ved at gå en tur fra de nærliggende kvarterer på den nordlige bred i Paris (Louvre eller Champs Elysées) eller med metro (linje 7, linje 8 og linje 3).

Hvor kan man spise

Hvis du ønsker at spise i kvarteret før eller efter dit besøg, finder du både enkle restauranter og elegante caféer, hvor du kan nyde fransk mad uden de store menneskemængder i andre mere travle områder af hovedstaden. Jeg anbefaler dog, at du husker på de franske tidsplaner (frokosttid er normalt mellem 12 og 14, og middagen starter kl. 19) og bestiller tidligt for at undgå ventetid.

Anas rejsetips

Udnyt, at du er i Opera Granier-området, til at tage en tur rundt i de luksuriøse "passager" og indkøbsarkader i området.

Gå rundt i området

Udsigt fra taget af Paris' operahus
Udsigt fra taget af Paris' operahus

Paris' operahus er et symbol på den velhavende parisiske livsstil, som afspejles i bygningens omgivelser og de overdækkede butiksarkader, der omgiver den. En af de mest praktiske muligheder for at lære området at kende er at vælge en tur, der kombinerer et guidet besøg i operaen med en vandretur i det omkringliggende område og et besøg i Palais Royal, der ligger mellem Operaen og Tulleries-kvarteret.

Galeries Lafayette og dets tagterrasse

Hvis du er en shopaholic, vil dette være et af dine paradiser. Noter beliggenheden, så du kan komme tilbage senere og udforske denne slags indkøbscenter i ro og mag, og spørg din guide, hvor det bedste sted at købe originale gaver er. Under dit besøg vil du gerne gå op på tagterrassen for at nyde udsigten over området; hav kameraet klar.

Fra Galeries Lafayettes tagterrasser har du panoramaudsigt over hele byen, og du kan nyde den, mens de fortæller dig historier om det parisiske high society og adelens skandaler.

Place des Pyramides

En af de mange ikoniske pladser i den franske hovedstad, der ligger i byens 1. arrondissement og overskygges af rytterstatuen af Jeanne d'Arc. Din guide vil uden tvivl benytte sig af det første stop på denne tur til at fortælle dig den mytiske historie om Jomfruen af Lorraine.

Theatre du Palais Royal

Palais Royal var kardinal Richelieus hjemsted i begyndelsen af det 17. århundrede. I dag huser det statsrådet og kulturministeriet blandt andre steder, der symboliserer landets politiske organisation, men den virkelige attraktion er de overdækkede gallerier fulde af butikker og kunstgallerier. I besøger dem under rundvisningen, men jeg anbefaler, at I sætter en anden dag af til at shoppe i området.

Galerie Vivienne

Galerie Vivienne| ©Benh LIEU SONG
Galerie Vivienne| ©Benh LIEU SONG

Dette er et af de mest ikoniske indendørs gallerier i Paris. Dens glaslofter og udsmykningen af dens butikker har givet den status som byens historiske monument.

Templet La Madeleine

Denne kirke i græsk stil er en af de mest besøgte i hovedstaden. Dens 52 korintiske søjler og basreliefferne på broncedørene, der viser de ti bud, er særligt bemærkelsesværdige. Et ideelt stop for at lære lidt mere om den rolle, religionen har spillet i Paris gennem århundreder, og hvor tæt kirkens anliggender kunne være forbundet med det parisiske højselskabs anliggender.

Place de la Concorde

Dette er den næststørste plads i Frankrig og ligger i begyndelsen af Avenue des Champs Elysées. Lige nu kan du i midten af pladsen se Luxor-obelisken, som Egypten har doneret til Paris, men for et par århundreder siden var det, der stod i midten, en statue af Ludvig XV, der blev rejst for at fejre hans bedring efter en lang tids sygdom.

Hvis du kan lide historierne om den franske revolution, vil din guide fortælle dig alt om dem, da pladsen var en af de blodigste scener i tiden; her stod den berømte guillotine, som halshuggede personligheder som Marie Antoinette, Louis XVI og Robespierre.

Hvis du efter denne rundvisning stadig er sulten efter mere, har Operakvarteret stadig meget at byde på. Det gælder Musée Grévin, Paris' voksmuseum, der huser de berømte forvrængede spejle, Palais de la Bourse, den neoklassiske bygning, hvor byens økonomiske aktivitet er koncentreret, eller de specialiserede trøffel-, champagne- og kaviarbutikker på Place de la Madeleine.

Bestil billetter til Opéra Garnier

Hvad skal man se på Opéra Garnier i Paris

Opera Garnier trappe| ©Valerian Guillot
Opera Garnier trappe| ©Valerian Guillot

Operaen i Paris er en bygning, der er værd at se udefra; både om dagen for at værdsætte alle de arkitektoniske detaljer i denne nybarokke bygning og om natten, hvor den er en af de mest magtfulde attraktioner i Paris i lys. Hvis facaden allerede bærer præg af luksus og prangende præg, er det at gå indenfor i operaen som at træde ind i et lille Versailles.

Taget

Billetter til Paris Operaen giver dig adgang til det sted, der inspirerede Leroux' berømte skuespil "Fantomet i operaen". Loftet i auditoriet, hvor der stadig opføres operaer og balletter i dag, er en af de vigtigste detaljer at observere under dit besøg.

Udsmykningen

Udsmykningen af korridorerne og foyerne, hvor de ledende skikkelser i den parisiske elite i det 19. århundrede bevægede sig, er lavet af bladguld, krystallysekroner og mosaikker, et symbol på periodens overdådighed og på, hvordan Paris var et af de europæiske nervecentre for samfund og kultur.

Trappen

Den hvide marmortrappe, der forbinder bygningens to etager, er også en vigtig del af besøget i bygningens indre, der er designet af arkitekten Charles Garnier under Napoleon III's regeringstid.

Bestil billetter til Opéra Garnier

Hvis du nyder et besøg i Paris Operaen, vil du måske også kunne lide

Versailles Slot| ©lameato feliz
Versailles Slot| ©lameato feliz

For mig var det at gå rundt i korridorerne i Paris Operaen meget lig den overdådighed og storhed, som man kan se i Versailles Slot. Bortset fra den overdådige udsmykning, der er til stede på begge turiststeder, tror jeg, at det skyldes, at de to bygninger formidler det samme budskab: et samfunds velstand på den ene side og et enevældigt monarki på den anden side.

Paris har altid været det spejl, som Europa har set sig selv i, og jeg tror, at begge bygninger viser det på hver sin måde.

Hvis du kunne lide stilen i Pariseroperaen, vil du helt sikkert også nyde Versailles Slot. Bemærk, at turen er en heldagstur, og at det ligger i udkanten af Paris. Du kan købe dine billetter på forhånd og vælge hvilken type besøg du vil have, og du kan også læse mere om det i denne artikel, som jeg har skrevet om Versailles dagsture fra Paris.

Hvis du også gerne vil supplere din tur til Paris med et kulturelt besøg, kan jeg fortælle dig, at Paris har et af de rigeste museumstilbud i Europa.

Da udvalget kan være overvældende, når du skal vælge, hvilke museer du skal besøge, har jeg samlet mine favoritter i denne guide til museerne i Paris. Museer BilletterLouvre er et af de mest populære museer i verden, men du vil nok ende med at vælge Louvre. Jeg efterlader dig her denne artikel om Paris Louvre museum billetter og ture: forskellige muligheder, hvor man køber dem og meget mere hvis du vil vide mere.

Bestil billetter til Opéra Garnier

Ofte stillede spørgsmål

 • Er det muligt at tage billeder inde i Opera Garnier?

  Ja, det er tilladt at tage billeder uden blitz inde i operahuset.

 • Er der en underjordisk rundvisning i Opera Garnier?

  Hvis du overvejer at besøge den berygtede underjordiske bolig for Fantomet i Operaen, er den desværre ikke åben for offentligheden. Men på grund af de renoveringer, der er blevet foretaget i årenes løb, er der ikke meget tilbage af den mystiske atmosfære, som stedet havde i begyndelsen af det 20. århundrede.

 • Hvad kan jeg gøre efter et besøg i Opera Garnier?

  Du kan shoppe på Galeries Lafayette, besøge det elegante Musée Fragonard du Parfum eller smage på nogle af de bedste chokolader i Paris i Boutique Lindt.

 • Er der en dresscode for at gå i Paris Operaen?

  Der er ingen særlige krav til operaturen, men hvis du skal se et teaterstykke, anbefaler jeg en mere elegant stil (undgå klipklappere, shorts og turisttøj).