Eiffeltårnet billetter: hvordan man køber dem, hvad de koster, bedste muligheder, osv.

Find ud af, hvilke muligheder der er for at bestige verdens mest berømte tårn.

Ana Caballero

Ana Caballero

12 minutters læst

Eiffeltårnet billetter: hvordan man køber dem, hvad de koster, bedste muligheder, osv.

Eiffeltårnet, Paris | ©Andrea Maschio

Der er mange måder at nyde Eiffeltårnet på, men man er nødt til at gå op for at se hele byen fra toppen. Her er de bedste muligheder:

Den mest økonomiske

Paris eiffeltårnet billetter

Få en mere autentisk oplevelse med disse billetter til at klatre op ad trapperne i Eiffeltårnet.

Spar indgangsbilletten til det ikoniske vartegn i Paris, og tag trappen op til tårnets 2. etage.

.

Hvis du vil spare så meget som muligt på dit besøg i Eiffeltårnet, og du ikke er bange for de mere end 600 trin, du skal op ad, er disse trappebilletter din bedste mulighed.

Ligesom elevatorbilletterne tager denne billet dig op til første sal i tårnet, hvor du får den bedste panoramaudsigt over byen. Da det er de billigste billetter, er de også de mest populære (husk på, at det tager 30 minutter at komme op), så jeg råder dig til at booke dem på forhånd.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Du klatrer i dit eget tempo, på en afslappet og sikker måde, nyder udsigten og gør de stop, du har brug for, for at hvile. Det er en anderledes måde at opleve Eiffeltårnet på, og du betaler mindre.


Min favorit

Eiffeltårnet-billetter ved elevator

Undgå de 600 trin i Eiffeltårnet og tag elevatoren direkte til 2. sal takket være disse billetter.

Spild ikke tiden med at gå op i Eiffeltårnet, men gå op på 2. sal for at få den bedste panoramaudsigt over Paris.

Varighed: 2 timer

.

Den bedste måde at få adgang til Eiffeltårnet på er at købe dine billetter online på forhånd for at undgå at vente i de lange køer ved billetkontorerne. Takket være disse prioriterede billetter kan du komme op på 2. sal i dette emblematiske vartegn for byen, men du gør det med elevator, så du undgår de 672 trin, der er.

På den måde kan du gå direkte til toppen og beundre den bedste udsigt over byen. Du får også en audioguide, der fortæller dig alt om historien bag opførelsen af Gustave Eiffels værk.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Der er meget at se i Paris, og hvis du ikke har meget tid på din rejse, er dette den bedste mulighed for at se Eiffeltårnet, fordi du ikke spilder tiden ved billetkontoret eller går op til 2. sal.


Premium-muligheden

Billetter til Eiffeltårnet og valgfri sejltur på Seinen

Bestig Eiffeltårnet og nyd et natligt krydstogt på Seinen

Man kan ikke forlade Paris uden at bestige Eiffeltårnet, men man kan heller ikke forlade Paris uden at tage en spadseretur langs Seinen og nyde den romantiske udsigt over byen.

Som et emblematisk monument i Paris er det nemt at finde turisttilbud, der kombinerer en guidet tur i Eiffeltårnet med andre aktiviteter, der er karakteristiske for byen. En af de mest relevante muligheder er den, der inkluderer indgangen til Eiffeltårnet uden køer og et krydstogt langs Seinens bredder, hvorfra du kan nyde udsigten til Louvre eller Notre Dame-katedralen.

Under denne udflugt vil du hele tiden være ledsaget af en specialiseret guide, som ikke kun vil vise dig detaljer om Paris, men også stå til din rådighed med råd og anbefalinger, så du kan få mest muligt ud af din tur til lysets by. En anbefalet mulighed for at besøge to af byens vigtigste turistattraktioner uden stress og ventetid og samtidig spare penge.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Hvis du planlægger en tur til Paris, har du sikkert tænkt på at bestige Eiffeltårnet. Men et krydstogt på Seinen er også et "must" i Paris. Med denne kombination kan du nyde en super komplet oplevelse.

Vi sammenligner mulighederne

folk i nærheden af Eiffeltårnet|© Il Vagabiondo
folk i nærheden af Eiffeltårnet|© Il Vagabiondo

Hvor meget koster billetter til Eiffeltårnet?

Penge i euro| ©Ibrahim Boran
Penge i euro| ©Ibrahim Boran

Du kan komme op i Eiffeltårnet fra omkring 20 euro. Priserne afhænger dog af flere faktorer: om du vælger at gå op til fods eller med elevator, tidspunktet på dagen (natbilletter koster omkring 39 euro), og om du vælger en guidet tur.

Adgang til første sal er inkluderet i alle billetter, men udsigten derfra er ikke så god, som den kunne være; for at se den skal du gå op til første sal (til fods eller med elevator afhængigt af den billet, du køber) eller til toppen (kun tilgængelig med elevator).

Børn under fire år er gratis, og der er rabat for børn og unge op til 25 år. Indehavere af Paris Pass skal dog købe deres billetter på normal vis. Hvis du vil vide mere, kan du finde alle oplysningerne her: Billetpriser til Eiffeltårnet

Book billetter til Eiffeltårnet

Sådan køber du billetter til Eiffeltårnet

Krydstogt på Seinen med Eiffeltårnet i baggrunden| ©Heather (Gruber) Williams
Krydstogt på Seinen med Eiffeltårnet i baggrunden| ©Heather (Gruber) Williams

Du kan købe dine billetter ved at stille dig i kø ved billetkontoret eller på forhånd på Hellotickets ' officielle hjemmeside. Du har alle billetterne til rådighed, så du kan booke den, du bedst kan lide, og du kan vælge dag og tidspunkt på købstidspunktet.

Mit råd: book så hurtigt som muligt. Eiffeltårnet er det mest besøgte monument i Paris, og der købes tusindvis af billetter hver dag. Og hvis du overlader det til tilfældighederne og beslutter dig for at købe dem ved selve monumentet, risikerer du, at der ikke er billetter til rådighed, ud over køerne.

Book billetter til Eiffeltårnet

Er der guidede ture i Eiffeltårnet?

Eiffeltårnet på afstand|© Austin Kehmeier
Eiffeltårnet på afstand|© Austin Kehmeier

Uanset om du tager trappen eller elevatoren, og uanset om du kommer til toppen eller ej, er merværdien ved en guidet tur i Eiffeltårnet, at du får fortalt monumentets historie (for det har en), og når du kommer til toppen, får du vist de forskellige områder og monumenter i Paris og fortalt om byens historie og alt det, du skal vide for at nyde den fuldt ud.

Denne guidede tur inkluderer en elevator til første sal og mulighed for at booke turen til toppen separat. Hvis du er i god form, anbefaler jeg, at du bruger trapperne som en del af oplevelsen, selv om det kun er for at gå ned. De giver dig masser af tid til at gøre det i dit eget tempo.

Under hele turen vil du blive ledsaget af en specialiseret guide, som, når du kommer til toppen, vil guide dig gennem udsigten over byen og beskrive interessante detaljer om alle de monumenter, der udgør den. Her er vores indlæg om de bedste guidede ture til Eiffeltårnet, hvor jeg fortæller dig alt om de forskellige ture.

Book en guidet tur til Eiffeltårnet

Klatre op i toppen af Eiffeltårnet

Eiffeltårnets udsigtskikkert| ©JOHN TOWNER
Eiffeltårnets udsigtskikkert| ©JOHN TOWNER

Indgangene til Eiffeltårnet er Eiffeltårnets fire ben, og ved hver af dem er der køer af turister, der står i kø for at købe billetter. Derfor er det bedst at bestille billetterforhånd, så du kun skal vente i køen ved indgangen (det er vigtigt, så tårnet ikke bliver overfyldt med besøgende, og du kan nyde udsigten) og ikke også ved billetkontorerne, som er de længste.

Mit råd er, at det er værd at betale prisforskellen (ca. 9 euro) for at gå hele vejen til toppen. En mellemløsning, som for mig er den bedste, er at tage trapperne til første sal og elevatoren til toppen. Men billetterne til toppen er som regel udsolgt. Jeg fortæller dig mere om dette i vores indlæg om, hvordan man bestiger Eiffeltårnet.

Book billetter til Eiffeltårnet

Tidspunkter og bedste tid til at tage til Eiffeltårnet

Eiffeltårnet dag| ©Campus France
Eiffeltårnet dag| ©Campus France

Eiffeltårnet er åbent hver dag året rundt; fra kl. 9.00 til midnat om sommeren og fra kl. 9.30 til 23.00 om vinteren. I modsætning til mange museer i Paris er monumentet ikke lukket på nogen af ugens dage, men adgangen kan være suspenderet fra tid til anden på grund af reparationer, vejrforhold eller menneskemængder.

Efter min mening er udsigten værd at se både dag og nat, og derfor er det bedste tidspunkt at gå op før solnedgang, hvis du ikke vil gøre det to gange. Men det er også et af de mest overfyldte tidspunkter på dagen. Hvis du vil nyde udsigten med en lille menneskemængde, er det bedste tidspunkt i skumringen og tidligt om morgenen, hvis der ikke er tåge (som er almindeligt i Paris og kan ødelægge udsigten).

Book billetter til Eiffeltårnet

Eiffeltårnets belysning om natten

Eiffeltårnets belysning begynder ved mørkets frembrud. På slaget midnat blinker tårnet i fem minutter indtil klokken et om natten; disse blink blev indført for at fejre ankomsten af år 2000 og er stadig aktive i dag. På visse datoer eller dage ændres belysningen af Eiffeltårnet, så det er en god idé at tjekke kalenderen under din rejse, hvis du får chancen for at se en anden type belysning.

Book billetter til Eiffeltårnet

Planlæg dit besøg i Eiffeltårnet

Udsigt fra bunden af Eiffeltårnet
Udsigt fra bunden af Eiffeltårnet

Sådan kommer du til Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er det mest centrale og velkendte monument i Paris og kan ses fra stort set hele byen. Du kan uden problemer til det fra alle steder i centrum ved at kigge på et kort, og det er også meget godt forbundet med offentlig transport. Hvis du bruger metrolinje 6, er stoppestedet Bir-Hakeim, men hvis du har tid, anbefaler jeg at gå fra Trocadero-stoppestedet på samme linje. Mere information her.

Varighed af besøget

Du kan bruge lige så lang tid, som du vil på dit besøg i Eiffeltårnet, afhængigt af hvor mange billeder du vil tage, og hvor lang tid du bruger på at gå op ad trapper eller vente på elevatorerne. De fleste bruger omkring halvanden time på turen, men guidede ture plejer at vare omkring to timer, da de går meget mere i detaljer og giver dig frihed til at nyde tårnet i ro og mag.

Hvor kan man spise i nærheden?

Ved Eiffeltårnet er der to barer, hvor man kan købe takeaway, en parisisk macaron-butik og to restauranter med udsigt, hvor man kan reservere bord og nyde sæsonens franske køkken. Hvis du vil nyde oplevelsen og forkæle dig selv med noget luksuriøst, anbefaler jeg de nærliggende restauranter; maden i barerne er dyr og er kun til snacks.

Hvis du vil spise i området, skal du lidt længere væk for at finde restauranter, men jeg anbefaler at bestille en fabelagtig crepe fra gadeboden mellem Champs de Mars og Trocadero, da de laver dem på stedet, og at sidde i området og nyde udsigten giver dig en mere autentisk oplevelse end den gennemsnitlige restaurant.

Book billetter til Eiffeltårnet

Klatre op i Eiffeltårnet med børn

Solnedgang fra Eiffeltårnet
Solnedgang fra Eiffeltårnet

Kan man bestige Eiffeltårnet med børn? Selvfølgelig kan man det! Eiffeltårnet har tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger på plads, så du kan besøge det med børn med fuldstændig ro i sindet. Alle områder er beskyttet af et sikkerhedshegn, og så længe de er forsigtige på trapperne, er børnene i sikkerhed.

Ana's Traveller Tip

Før du planlægger dit besøg, skal du tjekke vejret og sikre dig, at der ikke er tåge; tidlige morgener er ofte tågede i Paris, og du vil ikke være i stand til at nyde udsigten så meget.

Rundt om Eiffeltårnet

Udsigt over Trocadéro fra Eiffeltårnet| ©Álvaro Bertelsen
Udsigt over Trocadéro fra Eiffeltårnet| ©Álvaro Bertelsen

Lige så vigtigt som at bestige Eiffeltårnet er udsigten fra bunden. Tårnet ligger mellem Champs de Mars og Trocadero-paladsets haver, og området er ideelt, især i varmt vejr, til en afslappet spadseretur med en crepe i hånden. Om sommeren er det desuden tilladt at ligge på plænerne ved Champs de Mars, og om aftenen samles mange grupper der for at holde picnic og se tårnet blive oplyst.

At ligge der og bare kigge op og se tårnet er en unik oplevelse i Paris. Hvis jeg må give dig et godt råd, så vær forsigtig med tasker, rygsække, punge osv. Dette område har tendens til at være ret overfyldt, og især efter mørkets frembrud forsøger lommetyve ofte at score kassen på uvidende turister, der efterlader deres ejendele uden opsyn, mens de tager billeder af Jernladyen. Husk at læse vores indlæg om tips til at besøge Eiffeltårnet.

Book billetter til Eiffeltårnet

De bedste billeder af Eiffeltårnet

Eiffeltårnet fra fredsmuren| ©Fred Romero
Eiffeltårnet fra fredsmuren| ©Fred Romero

Udover at være et af de mest besøgte monumenter i Paris, er Eiffeltårnet også et af de mest fotograferede, men hvor tager man de bedste billeder af Eiffeltårnet fra? Jeg foreslår flere steder, så der er noget for enhver smag.

Hvis du er i området, er det måske et godt tidspunkt at tage på et krydstogt på Seinen (der findes faktisk pakker, hvor man kan købe indgangen til tårnet og krydstogtet på Seinen, så man kan spare penge ved at købe dem sammen). Jeg forklarer det hele i min artikel om: Seine flodkrydstogter.

Fra Trocadero

Du kan nemt genkende stedet, for det er her, alle turisterne samles for at tage det "typiske foto" med Eiffeltårnet i baggrunden. Tidligere var det tilladt at klatre op ad trappekanten, men i de senere år er den blevet indhegnet for at beskytte området og forhindre faldulykker; alligevel er det let at overse hegnet, hvis man bruger det rigtige perspektiv.

Fra den nærliggende græsplæne

Det første, man indser, når man ser Eiffeltårnet for første gang, er, at uanset hvor mange billeder man har set, kan man ikke få en idé om dets størrelse. Det er næsten umuligt at fotografere det hele tæt på uden et vidvinkelobjektiv, men personligt kan jeg godt lide billedet af toppen af tårnet, der titter frem mellem træerne.

Fra fredsmuren

For enden af Champs de Mars ligger "Fredsmuren", som giver et godt perspektiv til at fotografere Eiffeltårnet. Monumentet består af to glasvægge, hvorpå ordet "Fred" kan læses på 32 sprog og 18 forskellige alfabeter.

Fra Alexander III-broen

Rækværket på denne bro og udsmykningen af broen giver også mulighed for smukke billeder af Eiffeltårnet med floden i baggrunden. Sørg for at gå en tur over denne bro fra Den Tredje Franske Republik, som krydser Seinen og fører til Les Invalides.

Fra resten af Paris

Du behøver ikke at tage det perfekte, indrammede nærbillede af Eiffeltårnet; du kan sagtens fotografere det fra forskellige dele af Paris på grund af dets størrelse. Prøv at bestige Triumfbuen og tage dit billede derfra, eller udforsk bagsiden af Sacre Coeur for at få et perspektiv af Eiffeltårnet, der oplyser Paris. Hvis du har observationsevnerne i orden, har du et helt album til rådighed, når du kommer tilbage fra din rejse.

Book billetter til Eiffeltårnet og krydstogtet

Seværdigheder med en lignende udsigt som Eiffeltårnet i Paris

Notre Dames facade| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Notre Dames facade| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Udsigten fra toppen af Eiffeltårnet er betagende og den højeste i Paris. Betyder det, at det er den bedste? Ikke nødvendigvis; selvom det er et must at bestige Eiffeltårnet, er der mange andre steder i byen, hvorfra man kan nyde udsigten over Paris fra luften, og mange af dem er mere detaljerede end fra toppen af Eiffeltårnet af den simple grund, at en lavere højde giver dig mulighed for bedre at værdsætte detaljerne.

Personligt kan jeg anbefale tre af dem:

Notre Dame

Gargoilerne i katedralen i Paris giver udsigten over byen et særligt præg. Det ser virkelig ud, som om gargoilerne våger over byen, og katedralens placering i centrum af Paris giver dig mulighed for at se flere af byens monumenter. Dette sted er lige nu lukket efter branden i 2019, men jeg er sikker på, at det før eller siden bliver tilgængeligt igen.

Montparnasse-tårnet

Personligt synes jeg, at dette er et af de få elementer i Paris, der bryder med byens æstetik. Hvorfor så klatre op i det? Netop fordi man fra toppen af tårnet, der ligger i den sydlige del af byen, ikke kan se selve tårnet, men man kan se resten af de store monumenter i Paris, herunder Eiffeltårnet.

Sacre-Coeur

Måske er det på grund af atmosfæren i Montmartre-kvarteret, men sandheden er, at oplevelsen af at se hele Paris fra toppen af Sacre-Coeur-trappen er en imponerende oplevelse, der forener dig endnu mere med en by, der griber dig, selv før du sætter foden i den for første gang. Montmartre-kvarteret er i det hele taget en must-see-attraktion, som du ikke må gå glip af på dit besøg i byen. Jeg har skrevet en guide om Paris-ture hvor jeg fortæller dig, hvordan du besøger dette kvarter, og hvilke steder du ikke må gå glip af.

Turistbus

Uanset om du vælger en eller flere af attraktionerne i Paris, skal du vide, at afstandene mellem dem ikke er korte, så du skal ikke undervurdere dem. En god måde at komme rundt i byen mellem de vigtigste seværdigheder på, mens man tager en pause fra den uundgåelige gåtur, er sightseeingbussen. Her er en praktisk guide til alt, hvad du har brug for at vide, før du køber din billet: Hop-på Hop-af busrejser.

Book billetter til Eiffeltårnet