Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Eiffeltårnet billetter: hvordan man køber dem, hvad de koster, bedste muligheder, osv.

En tur op i Eiffeltårnet vil være prikken over i'et på en vidunderlig rejse. Her er mulighederne for at bestige verdens mest berømte tårn

Ana Caballero

Ana Caballero

11 minutters læst

Eiffeltårnet billetter: hvordan man køber dem, hvad de koster, bedste muligheder, osv.

Eiffeltårnet, Paris | ©Andrea Maschio

Du kan nyde Eiffeltårnet på mange måder, men du er nødt til at gå op for at se hele byen fra toppen. Du kan bestige Eiffeltårnet om dagen for at se Paris i al sin pragt eller om natten, når alle lysene er tændt.

Du kan også kombinere bestigningen med et krydstogt på Seinen eller en tur, hvor du kan opleve byen. Her er de bedste muligheder:

Pakken med besparelser

Eiffeltårnet Billetter og Seine Natkrydstogt på floden

Bestig Eiffeltårnet, tag på en guidet rundtur i byen og nyd en aftenkrydstogt på Seinen.

Du kan ikke forlade Paris uden at bestige Eiffeltårnet, men du kan heller ikke forlade Paris uden at gå en tur langs Seinen og nyde den romantiske udsigt over byen.

Som et symbolsk monument i Paris er det nemt at finde turisttilbud, der kombinerer en guidet tur i Eiffeltårnet med en anden aktivitet, der er karakteristisk for byen. En af de mest relevante muligheder er den, der omfatter adgang til Eiffeltårnet uden køer og et krydstogt langs Seines bredder, hvorfra du kan nyde udsigten til Louvre eller Notre Dame-katedralen.

Under denne udflugt vil du hele tiden være ledsaget af en specialiseret guide, som ikke blot vil vise dig detaljerne i Paris, men også stå til rådighed med de råd og anbefalinger, du har brug for for at få mest muligt ud af din tur til lysets by. En anbefalet mulighed for at besøge to af byens største turistattraktioner uden stress og ventetid, samtidig med at du sparer penge.

Derfor kan jeg godt lide denne mulighed: Hvis du planlægger en tur til Paris, har du sikkert tænkt på at tage på en guidet tur. Men det er også et "must" at bestige Eiffeltårnet og nyde en sejltur på Seinen i Paris. Med denne kombination kan du få en super komplet oplevelse.

Billet til at bestige toppen af Eiffeltårnet med en ekspertguide

Uanset om du tager trappen eller elevatoren, og uanset om du kommer op på toppen eller ej, er merværdien ved en billet til Eiffeltårnet med en specialiseret guide, at de vil fortælle dig monumentets historie (fordi det har en), og når du kommer op på toppen, vil de vise dig de forskellige områder og monumenter i Paris og fortælle dig om byens historie og alt det, du har brug for at vide for at nyde den fuldt ud.

Denne guidede rundvisning omfatter en elevator til første sal og mulighed for at leje en separat elevator til toppen. Hvis du er i god form, anbefaler jeg, at du tager trapperne, selv om det kun er for at gå nedad, som en del af oplevelsen; det vil give dig masser af tid til at gøre det i dit eget tempo.

Under hele turen vil du blive ledsaget af en ekspertguide, som, når du når toppen, vil vise dig udsigten over byen og beskrive interessante detaljer om alle de monumenter, som byen består af.

Adgang til Eiffeltårnet+Louvre-museet+Guidet rundvisning med krydstogt på Seinen

Hvis du kun har et par dage til rådighed i Paris, og du ikke vil gå glip af højdepunkterne i denne vidunderlige by, kan du benytte dig af denne rundtur i Paris med billetter til Eiffeltårnet, et besøg på Louvre-museet og et krydstogt på Seinen. Det er uden tvivl en meget komplet oplevelse, da du på samme dag (på ca. 8 timer) vil have besøgt to af de vigtigste monumenter i den franske hovedstad, Louvre-museet og Eiffeltårnet, naturligvis med billetter uden kø og med en ekspertguide, der vil give dig alle forklaringer.

Den specialiserede guide vil vise dig de historiske værker på et af verdens bedste museer, som f.eks. "Mona Lisa". Men du vil også bestige det berømte Eiffeltårn, hvor du vil nyde udsigten til den spektakulære lysby. Historien om dette utrolige tårn og dets konstruktion vil ikke efterlade dig ligegyldig.

Men som i den foregående mulighed kan du også nyde et krydstogt på Seinen og opleve byen fra et unikt perspektiv. Dine fotografier bliver rigtige postkort.

Sådan køber du en billet til Eiffeltårnet

Krydstogt på Seinen med Eiffeltårnet i baggrunden| ©Heather (Gruber) Williams
Krydstogt på Seinen med Eiffeltårnet i baggrunden| ©Heather (Gruber) Williams

Du kan købe den på forhånd ved at stå i kø ved billetkontoret eller på det officielle websted. Husk, at prisen varierer afhængigt af, hvilke sektioner af liften du vælger, og husk, at der kan være kø i liftene, da det ikke er alle, der kan komme op på samme tid.

Børn under fire år har gratis adgang, og der er rabat på billetpriserne for børn og unge op til 25 år. Personer med nedsat mobilitet kan også få adgang til tårnet. Indehavere af Paris Pass skal dog købe deres billetter på normal vis, da dette er et af de meget få monumenter, der ikke er inkluderet i Paris-rejsekortet.

Book din pakke med rundvisning og krydstogt i Eiffeltårnet

Hvor meget koster billetter til Eiffeltårnet?

Nattefald med udsigt over Eiffeltårnet
Nattefald med udsigt over Eiffeltårnet

Billetpriserne til Eiffeltårnet afhænger af, om du vælger en guidet tur eller ej, og om du vælger at gå op ad trapperne eller tage elevatoren. Adgang til første sal er inkluderet i alle billetter, men herfra er udsigten ikke den bedste; for at se den skal du gå op på første sal (til fods eller med elevator, afhængigt af hvilken billet du køber) eller op til kuplen (kun tilgængelig med elevator).

Anas rejsetips

Hvis du vil besøge Eiffeltårnet på egen hånd, kan du kombinere at gå op til første sal og tage elevatoren op til toppen for at få en billigere entré og nyde udsigten.

Kravl op på toppen af Eiffeltårnet

Eiffeltårnet udsigtspunkt kikkert| ©JOHN TOWNER
Eiffeltårnet udsigtspunkt kikkert| ©JOHN TOWNER

Adgang til Eiffeltårnet

Indgangene til Eiffeltårnet er Eiffeltårnets fire ben, og ved hver af dem er der køer af turister, der står i kø for at købe billetter. Derfor er det bedst at bestille dine billetter på forhånd; på den måde skal du kun vente i indgangskøen (hvilket er vigtigt, så tårnet ikke bliver overfyldt, og du kan nyde udsigten) og ikke ved billetkontorerne, hvor der er længst tid til at vente.

Mit råd er, at det er værd at betale prisforskellen (ca. 9 euro) for at gå hele vejen op. En mellemløsning, som for mig er den bedste, er at tage trappen til første sal og elevatoren til toppen.

Book din pakke med rundvisning og krydstogt i Eiffeltårnet

Tidspunkter og bedste tidspunkt at besøge Eiffeltårnet på

Det oplyste Eiffeltårn| ©Denys Nevozhai
Det oplyste Eiffeltårn| ©Denys Nevozhai

Eiffeltårnet er åbent alle dage året rundt; fra kl. 9.00 til midnat om sommeren og fra kl. 9.30 til 23.00 om vinteren. I modsætning til mange andre museer i Paris er monumentet ikke lukket på nogen af ugens dage, men adgangen kan være suspenderet fra tid til anden på grund af reparationer, vejrforhold eller overfyldte museer.

Efter min mening er udsigten værd at se både dag og nat, og derfor er det bedst at gå op før solnedgang, hvis du ikke vil gøre det to gange. Det er dog også et af de mest travle tidspunkter på dagen. Hvis du vil nyde udsigten med en lille gruppe mennesker, er det bedste tidspunkt i skumringen eller tidligt om morgenen, hvis der ikke er tåge (noget, der er almindeligt i Paris, og som kan "ødelægge" udsigten).

Book din pakke med rundvisning og krydstogt i Eiffeltårnet

Belysning af Eiffeltårnet om natten

Eiffeltårnet om natten| ©Paul Gaudriault
Eiffeltårnet om natten| ©Paul Gaudriault

Eiffeltårnets belysning begynder ved mørkets frembrud. Ved midnatstid blinker tårnet i fem minutter indtil klokken et om natten; disse blink blev indført for at fejre år 2000 og er stadig aktive. På visse datoer eller dage ændrer Eiffeltårnet også sin belysning, så det er en god idé at tjekke kalenderen under din rejse, hvis du får mulighed for at se en anden type belysning.

Book din pakke med udflugt og krydstogt til Eiffeltårnet

Planlæg dit besøg til Eiffeltårnet

Udsigt fra bunden af Eiffeltårnet
Udsigt fra bunden af Eiffeltårnet

Sådan kommer du til Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er det mest centrale og kendte monument i Paris og kan ses fra næsten alle steder i byen. Det er nemt at derhen fra hvor som helst i centrum ved at kigge på et kort, og der er også gode forbindelser med offentlig transport. Hvis du bruger metrolinje 6, er stoppestedet Bir-Hakeim, men hvis du har tid, kan jeg anbefale at gå fra Trocadero-stoppestedet på samme linje.

Varighed af besøget

Du kan bruge lige så meget tid, som du vil, på dit besøg i Eiffeltårnet, afhængigt af hvor mange billeder du vil tage, og hvor lang tid du bruger på at gå op ad trapper eller vente på elevatorer. De fleste bruger omkring halvanden time på rundvisningen, men guidede ture varer normalt omkring to timer, da de går meget mere i detaljer og giver dig mulighed for at nyde tårnet i ro og mag.

Hvor man kan spise omkring Eiffeltårnet

Ved Eiffeltårnet er der to barer, hvor du kan købe mad til at tage med, en parisisk macaron-butik og to restauranter med udsigt, hvor du kan reservere bord og nyde sæsonbestemt fransk mad. Hvis du vil nyde oplevelsen og forkæle dig selv med en luksusforkælelse, anbefaler jeg restauranterne; maden i barerne er dyr og er kun til snacks.

Hvis du vil spise i området, skal du gå lidt længere væk for at finde restauranter, men jeg anbefaler at bestille en fantastisk crepe fra en gadebod mellem Champs de Mars og Trocadero, da de laver dem på stedet, og hvis du sidder i området og nyder udsigten, får du en mere autentisk oplevelse end på den gennemsnitlige restaurant.

Bestigning af Eiffeltårnet med børn

Solnedgang fra Eiffeltårnet
Solnedgang fra Eiffeltårnet

Kan man klatre op i Eiffeltårnet med børn? Selvfølgelig kan man det! Eiffeltårnet har tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger til, at du kan besøge det med børn med fuldstændig ro i sindet. Alle områder er beskyttet af et sikkerhedshegn, og så længe de er forsigtige på trapperne, er børnene i sikkerhed.

Anas rejsetips

Før du planlægger dit besøg, skal du tjekke vejret og sikre dig, at der ikke er tåge; tidlige morgener er ofte tåget i Paris, og du vil ikke kunne nyde udsigten så meget.

Omgivelserne omkring Eiffeltårnet

Udsigt over Trocadéro fra Eiffeltårnet| ©Álvaro Bertelsen
Udsigt over Trocadéro fra Eiffeltårnet| ©Álvaro Bertelsen

Lige så vigtigt som at bestige Eiffeltårnet er det at se det fra neden. Tårnet ligger mellem Champs de Mars og Trocadero-paladsets haver, og området er ideelt til en afslappet spadseretur med en crepe i hånden, især i varmt vejr. Om sommeren er det desuden tilladt at ligge på Champs de Mars' græsplæner, og om aftenen samles mange grupper for at picnike og se tårnets belysning.

Det er en unik oplevelse i Paris at ligge der i ro og mag og bare kigge op og se tårnet. Hvis jeg må give dig et godt råd, så vær forsigtig med tasker, rygsække, punge osv. Dette område har tendens til at være ret overfyldt, og især efter mørkets frembrud er det almindeligt at se lommetyve, der forsøger at tjene penge på bekostning af fraværende turister, der efterlader deres ejendele uden opsyn, mens de tager billeder af Jerndamen.

De bedste billeder af Eiffeltårnet

Eiffeltårnet fra fredsmuren| ©Fred Romero
Eiffeltårnet fra fredsmuren| ©Fred Romero

På den anden side er Eiffeltårnet ud over at være et af de mest besøgte monumenter i Paris også et af de mest fotograferede, men hvor kan man tage de bedste billeder af Eiffeltårnet? Jeg foreslår flere steder, der passer til enhver smag.

Mens du er i området, er det måske et godt tidspunkt at tage på et af Seinen-krydstogterne (der findes faktisk pakker, der sælger adgangen til tårnet og Seinen-krydstogtet, så du kan spare penge ved at købe dem sammen). Jeg forklarer det hele i min artikel om: Seine flodkrydstogter.

Fra Trocadero

Du kan nemt identificere stedet, fordi det er der, hvor alle turisterne samles for at tage det "typiske billede" med Eiffeltårnet i baggrunden. Tidligere var det tilladt at klatre op ad trappen, men i de seneste år er den blevet indhegnet for at beskytte området og forhindre fald; selv om det er let at overse hegnet, hvis man har det rigtige perspektiv.

Fra den nærliggende græsplæne

Det første, du vil indse, når du ser Eiffeltårnet for første gang, er, at uanset hvor mange billeder du har set, kan du ikke få et indtryk af dets størrelse. Det er næsten umuligt at fotografere den i sin helhed fra tæt på og uden et vidvinkelobjektiv, men jeg kan personligt godt lide billedet af toppen, der titter frem mellem træerne.

Fra fredsmuren

For enden af Champs de Mars er "Fredsmuren" et godt udsigtspunkt, hvor man kan fotografere Eiffeltårnet. Monumentet består af to glasvægge, hvorpå ordet "Peace" kan læses på 32 sprog og 18 forskellige alfabeter.

Fra Pont Alexandre III

Rækværket på denne bro og broens ornamenter giver også mulighed for smukke billeder af Eiffeltårnet med floden i baggrunden. Husk at gå en tur over denne bro fra den tredje franske republik, som krydser Seinen og fører til Les Invalides.

Fra resten af Paris

Du behøver ikke at tage det perfekte, indrammede nærbillede af Eiffeltårnet; du kan nemt tage det fra forskellige steder i Paris på grund af dets størrelse. Prøv at bestige Triumfbuen og tage dit billede derfra, eller gå på bagsiden af Sacre Coeur for at få et perspektiv af Eiffeltårnet, der oplyser Paris. Hvis du er dygtig til at observere, har du et helt album til rådighed, når du vender tilbage fra din rejse.

Anas rejsetips

Gå ikke glip af udsigten til Eiffeltårnet fra Fredsmuren på Champ de Mars, hvor du også kan fotografere det uden menneskemængder.

Seværdigheder med lignende udsigt som Eiffeltårnet i Paris

Facaden af Notre Dame| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Facaden af Notre Dame| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Udsigten fra toppen af Eiffeltårnet er betagende og den højeste i Paris. Betyder det, at den er den bedste? Selv om det er et must at bestige Eiffeltårnet, er der mange andre steder i byen, hvorfra man kan nyde udsigten over Paris fra luften, og mange af dem er mere detaljeret end fra toppen af Eiffeltårnet, af den simple grund, at man i lavere højde bedre kan se detaljerne.

Personligt anbefaler jeg tre af dem:

Notre Dame

Paris-katedralens gargoyles giver udsigten over byen et særligt præg. Gargoyles ser virkelig ud til at våge over byen, og katedralens beliggenhed i centrum af Paris giver dig mulighed for at se flere af byens monumenter. Dette sted er lige nu lukket efter branden i 2019, men jeg er sikker på, at det før eller siden vil blive tilgængeligt igen.

Montparnasse-tårnet

Personligt synes jeg, at dette er et af de få elementer i Paris, der bryder med byens æstetik. Hvorfor så gå op? For fra toppen af tårnet, der ligger i den sydlige del af byen, kan man ikke se selve tårnet, men man kan se resten af de store monumenter i Paris, herunder Eiffeltårnet.

Sacre-Coeur

Måske er det på grund af stemningen i Montmartre-kvarteret, men sandheden er, at det er en imponerende oplevelse at betragte hele Paris fra toppen af Sacre-Coeur-trappen, som forener dig endnu mere med en by, der griber dig, allerede inden du sætter dine fødder i den for første gang. Montmartre-kvarteret er generelt en attraktion, som du ikke må gå glip af under dit besøg i byen. Jeg har skrevet en vejledning om Paris-ture hvor jeg fortæller dig, hvordan du kan besøge dette kvarter og de steder, du ikke bør gå glip af.

Sightseeing-bus

Uanset om du vælger en eller flere af attraktionerne i Paris, skal du vide, at afstandene mellem dem ikke er korte, så du skal ikke undervurdere dem. En god måde at komme rundt i byen mellem de vigtigste seværdigheder på og samtidig tage en pause fra den uundgåelige gåtur på din tur er sightseeingbussen. Her er en praktisk guide til alt det, du skal vide, før du køber din billet: Hop-på Hop-af busrejser.

Ofte stillede spørgsmål

  • Er det muligt at komme ind i Eiffeltårnet med en rygsæk eller bagage?

    Små tasker og rygsække er tilladt i Eiffeltårnet, men det er sandsynligt, at din taske vil blive kontrolleret ved sikkerhedskontrollen, før du kommer ind.

  • Hvor lang tid tager det at bestige Eiffeltårnet?

    Det tager ca. 20 minutter at komme op til første sal, hvis man tager trappen med mere end 700 trin. Tredje sal kan kun nås med elevator. Det bedste råd er at tage elevatoren, da du kan springe køen over, hvis du forudbestiller dine billetter, og derefter gå ned ad trapperne, mens du nyder den mest betagende udsigt over byen.

  • Hvornår er Eiffeltårnets lysshow?

    Den starter om aftenen og kører i fem minutter hver time indtil kl. 01.00 (kl. 02.00 i sommersæsonen).