Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Eiffeltårnet billetter: hvordan man køber dem, hvad de koster, bedste muligheder, osv.

Find ud af, hvilke muligheder der er for at bestige verdens mest berømte tårn.

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minutters læst

Eiffeltårnet billetter: hvordan man køber dem, hvad de koster, bedste muligheder, osv.

Eiffeltårnet, Paris | ©Andrea Maschio

Der er mange måder at nyde Eiffeltårnet på, men du er nødt til at gå op for at se hele byen fra toppen. Her er de bedste muligheder:

Den mest økonomiske

Paris eiffeltårnet billetter

Få en mere autentisk oplevelse med disse billetter til at gå op ad trapperne til Eiffeltårnet.

Spar på entréen til det ikoniske vartegn i Paris, og kravl op ad trapperne til tårnets 2. etage.

.

Hvis du ønsker at spare så meget som muligt på dit besøg i Eiffeltårnet, og du ikke er bange for de over 600 trin, du skal bestige, er disse trappebilletter din bedste mulighed.

Ligesom liftbilletterne tager denne billet dig op på tårnets første etage, hvor du får den bedste panoramaudsigt over byen. Da det er de billigste billetter, er de også de mest populære (husk på, at den 30 minutter lange klatring er behagelig), så jeg råder dig til at bestille dem på forhånd.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Du klatrer i dit eget tempo, på en afslappet og sikker måde, mens du nyder udsigten og gør de stop, du har brug for at hvile dig. Det er en anderledes måde at opleve Eiffeltårnet på, og du betaler mindre.


Min favorit

Eiffeltårnet-billetter ved elevator

Undgå de 600 trin på Eiffeltårnet og tag elevatoren direkte op til 2. sal takket være disse billetter.

Spild ikke tiden på at gå op i Eiffeltårnet, men gå op på 2. etage for at få den bedste panoramaudsigt over Paris.

Varighed: 2 timer

.

Den bedste måde at få adgang til Eiffeltårnet på er at købe dine billetter online på forhånd for at undgå at skulle vente i de lange køer ved billetkontorerne. Takket være disse prioriterede billetter kan du komme op på 2. etage af dette symbolske vartegn for byen, men du gør det med elevator og undgår dermed de 672 trin, som det har.

På denne måde kan du gå direkte op til toppen og beundre den bedste udsigt over byen. Du vil også få en audioguide, der fortæller dig alt om historien om opførelsen af Gustave Eiffels værk.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Der er meget at se i Paris, og hvis du ikke har meget tid på din rejse, er dette den bedste mulighed for at besøge Eiffeltårnet, fordi du ikke spilder tid på billetkontoret eller på at gå op til 2. etage.


Om natten

Paris eiffeltårnet aftenbilletter

Se byen Paris belyst fra dens vigtigste monument

Vælg nattid for at bestige Eiffeltårnet og nyde det mest ikoniske syn af Lysets By med disse billetter til at springe køen over.

.

Overrask dig selv med panoramaudsigten over Paris om natten fra Eiffeltårnet og få disse natbilletter, som også giver dig mulighed for at komme ind uden at stå i kø. Spild ikke tid ved billetkontoret, men gå direkte til 2. sal i elevatoren.

Takket være den audioguide, der er inkluderet i denne billet, kan du suge historien om opførelsen af dette parisiske symbol, der blev bygget til verdensudstillingen i 1889, til dig. Når du først er oppe på toppen, får du en unik udsigt over byen, som du vil få svært ved at glemme.

Derfor kan jeg godt lide denne mulighed: Derfor er det en god idé at bestige Eiffeltårnet og beundre monumenterne og de oplyste gader derfra.


Den førsteklasses løsning

Eiffeltårnet Billetter og Seine Natkrydstogt på floden

Bestig Eiffeltårnet, og nyd et natkrydstogt på Seinen

Du kan ikke forlade Paris uden at bestige Eiffeltårnet, men du kan heller ikke forlade Paris uden at gå en tur langs Seinen og nyde den romantiske udsigt over byen.

Da det er et symbolsk monument i Paris, er det nemt at finde turisttilbud, der kombinerer en guidet tur på Eiffeltårnet med en hvilken som helst anden aktivitet, der er karakteristisk for byen. En af de mest relevante muligheder er den, der omfatter adgang til Eiffeltårnet uden køer og et krydstogt langs Seines bredder, hvorfra du kan nyde udsigten til Louvre eller Notre Dame-katedralen.

Under denne udflugt vil du hele tiden være ledsaget af en specialiseret guide, som ikke blot vil vise dig detaljerne i Paris, men som også vil stå til din rådighed for at give dig de råd og anbefalinger, du har brug for, for at få mest muligt ud af din tur til lysets by. En anbefalet mulighed for at besøge to af byens vigtigste turistattraktioner uden stress og uden ventetid, samtidig med at du sparer penge.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Hvis du planlægger en tur til Paris, har du sikkert tænkt på at bestige Eiffeltårnet. Men at nyde et krydstogt på Seinen er også et "must" i Paris. Med denne kombination kan du få en super komplet oplevelse.

Vi sammenligner mulighederne

Hvor meget koster billetter til Eiffeltårnet?

Solnedgang med udsigt over Eiffeltårnet
Solnedgang med udsigt over Eiffeltårnet

Fra ca. 20 euro kan du bestige Eiffeltårnet. Prisen afhænger dog af flere faktorer: om du vælger at gå op til fods eller med elevator, tidspunktet på dagen (natbilletter koster ca. 39 euro), eller om du vælger en guidet tur.

Adgang til første sal er inkluderet i alle billetter, men derfra er udsigten ikke fuldt ud til sin ret; for at se den skal du gå op til første sal (til fods eller med elevator afhængigt af den billet, du køber) eller op til toppen (kun tilgængelig med elevator).

Børn under fire år har gratis adgang, og der er rabat for børn og unge op til 25 år. Indehavere af Paris Pass skal dog købe deres billetter på den normale måde. Hvis du vil vide mere, har du alle oplysninger her: Eiffeltårnet Billetpriser

Bestil billetter til Eiffeltårnet

Sådan køber du billetter til Eiffeltårnet

Krydstogt på Seinen med Eiffeltårnet i baggrunden| ©Heather (Gruber) Williams
Krydstogt på Seinen med Eiffeltårnet i baggrunden| ©Heather (Gruber) Williams

Du kan købe dine billetter ved at stille dig i kø ved billetkontoret eller på det officielle Hellotickets-websted på forhånd. Du vil have alle billetter til rådighed, så du kan bestille den billet, du bedst kan lide, og du vil kunne vælge dag og tidspunkt på købstidspunktet.

Mit råd: bestil så hurtigt som muligt. Eiffeltårnet er det mest besøgte monument i Paris, og der købes tusindvis af billetter hver dag. Og hvis du overlader det til tilfældighederne og beslutter dig for at købe dem ved selve monumentet, risikerer du, ud over køerne, at der ikke er billetter til rådighed.

Bestil billetter til Eiffeltårnet

Er der guidede ture i Eiffeltårnet?

Uanset om du tager trappen eller elevatoren, og uanset om du kommer op på toppen eller ej, er merværdien ved at gå ind i Eiffeltårnet med en guide, at de vil fortælle dig monumentets historie (fordi det har en), og når du kommer op på toppen, vil de vise dig de forskellige områder og monumenter i Paris og fortælle dig om byens historie og alt det, du har brug for at vide for at nyde den fuldt ud.

Denne guidede tur omfatter elevator til første sal og mulighed for at booke opstigningen til toppen separat. Hvis du er i god form, anbefaler jeg, at du bruger trapperne, selv om det kun er for at gå ned, som en del af oplevelsen; de vil give dig masser af tid til at gøre det i dit eget tempo.

Under hele turen vil du blive ledsaget af en specialiseret guide, som, når du kommer op på toppen, vil guide dig gennem udsigten over byen og beskrive interessante detaljer om alle de monumenter, som den består af. Her er vores indlæg om De bedste guidede ture i Eiffeltårnet, hvor jeg fortæller dig alt om de forskellige ture.

Book en guidet tur til Eiffeltårnet

Kravl op på toppen af Eiffeltårnet

Eiffeltårnets udsigtspunkt kikkerten| ©JOHN TOWNER
Eiffeltårnets udsigtspunkt kikkerten| ©JOHN TOWNER

Indgangene til Eiffeltårnet er Eiffeltårnets fire ben, og ved hver af dem er der køer af turister, der står i kø for at købe billetter. Derfor er det bedst at bestille billetterforhånd; på den måde skal du kun vente i indgangskøen (vigtigt, så tårnet ikke er mættet af besøgende, og du kan nyde udsigten) og ikke også ved billetkontorerne, som er de længste.

Mit råd er, at det er værd at betale prisforskellen (ca. 9 euro) for at gå hele vejen op til toppen. En mellemløsning, som for mig er den bedste, er at tage trappen til første sal og elevatoren til toppen. Billetterne til toppen er dog normalt udsolgt. Jeg fortæller dig mere om dette i vores indlæg om hvordan man bestiger Eiffeltårnet.

Bestil billetter til Eiffeltårnet

Tider og bedste tidspunkt at tage til Eiffeltårnet

Det oplyste Eiffeltårn| ©Denys Nevozhai
Det oplyste Eiffeltårn| ©Denys Nevozhai

Eiffeltårnet er åbent alle dage året rundt; fra kl. 9.00 til midnat om sommeren og fra kl. 9.30 til 23.00 om vinteren. I modsætning til mange museer i Paris er monumentet ikke lukket på nogen af ugens dage, men adgangen kan være suspenderet fra tid til anden på grund af reparationer, vejrforhold eller menneskemængder.

Efter min mening er udsigten værd at se både dag og nat, og derfor er det bedste tidspunkt at gå op før solnedgang, hvis du ikke vil gøre det to gange. Det er dog også et af de mest overfyldte tidspunkter på dagen. Hvis du vil nyde udsigten med en lille menneskemængde, er det bedste tidspunkt i skumringen og tidligt om morgenen, hvis der ikke er tåge (hvilket er almindeligt i Paris og kan ødelægge udsigten).

Bestil billetter til Eiffeltårnet

Belysning af Eiffeltårnet om natten

Eiffeltårnet om natten| ©Paul Gaudriault
Eiffeltårnet om natten| ©Paul Gaudriault

Eiffeltårnets illumination begynder ved mørkets frembrud. Ved midnatstid blinker tårnet i fem minutter indtil klokken et om natten; disse blink blev indført for at fejre indgangen til år 2000 og er stadig aktive den dag i dag. På visse datoer eller dage skifter belysningen af Eiffeltårnet også, så det er en god idé at tjekke kalenderen under din rejse, hvis du får mulighed for at se en anden type belysning.

Bestil billetter til Eiffeltårnet

Planlæg dit besøg til Eiffeltårnet

Udsigt fra bunden af Eiffeltårnet
Udsigt fra bunden af Eiffeltårnet

Sådan kommer du til Eiffeltårnet

Eiffeltårnet er det mest centrale og kendte monument i Paris og kan ses fra stort set hele byen. Du har ingen problemer med at til det fra hvor som helst i centrum ved at kigge på et kort, og det er også meget godt forbundet med offentlig transport. Hvis du bruger metrolinje 6, er stoppestedet Bir-Hakeim, men hvis du har tid, kan jeg anbefale at gå fra Trocadero-stoppestedet på samme linje, hvis du har tid. Flere oplysninger her.

Varighed af besøget

Du kan bruge lige så meget tid som du vil på dit besøg i Eiffeltårnet, afhængigt af hvor mange billeder du vil tage, og hvor meget tid du bruger på at gå op ad trapper eller vente på elevatorerne. De fleste bruger omkring halvanden time på rundvisningen, men guidede ture varer normalt omkring to timer, da de går meget mere i detaljer og giver dig mulighed for at nyde tårnet i ro og mag.

Hvor man kan spise i nærheden

Ved Eiffeltårnet er der to barer, hvor du kan købe noget takeaway-mad, en parisisk macaron-butik og to restauranter med udsigt, hvor du kan reservere bord og nyde sæsonbestemt fransk mad. Hvis du vil nyde oplevelsen og forkæle dig selv med en luksusforkælelse, anbefaler jeg de nærliggende restauranter; maden i barerne er dyr og er kun til snacks.

Hvis du vil spise i området, skal du gå lidt længere væk for at finde restauranter, men jeg anbefaler at bestille en fabelagtig crepe fra gadeboden mellem Champs de Mars og Trocadero, da de laver dem på stedet, og hvis du sidder i området og nyder udsigten, får du en mere autentisk oplevelse end på den gennemsnitlige restaurant.

Bestil billetter til Eiffeltårnet

Bestig Eiffeltårnet med børn

Solnedgang fra Eiffeltårnet
Solnedgang fra Eiffeltårnet

Kan du bestige Eiffeltårnet med børn? Selvfølgelig kan du det! Eiffeltårnet har tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger på plads, så du kan besøge det med børn i ro og mag. Alle områder er beskyttet af et sikkerhedshegn, og så længe de er forsigtige på trapperne, er børnene i sikkerhed.

Anas rejsetips

Før du planlægger dit besøg, skal du tjekke vejret og sikre dig, at der ikke er tåge; tidlige morgener er ofte tåget i Paris, og du vil ikke kunne nyde udsigten så meget.

Omkring Eiffeltårnet

Udsigt over Trocadéro fra Eiffeltårnet| ©Álvaro Bertelsen
Udsigt over Trocadéro fra Eiffeltårnet| ©Álvaro Bertelsen

Lige så vigtigt som at bestige Eiffeltårnet er udsigten fra bunden. Tårnet ligger mellem Champs de Mars og Trocadéro-paladsets haver, og området er ideelt, især i varmt vejr, til en afslappet spadseretur med en crepe i hånden. Om sommeren er det desuden tilladt at ligge på græsplænerne ved Champs de Mars, og om aftenen samles mange grupper der til picnic og for at se på belysningen af tårnet.

At ligge der, uden at have travlt og blot kigge op og se tårnet er en unik oplevelse i Paris. Hvis jeg må give jer et godt råd, så vær forsigtig med tasker, rygsække, punge osv. Dette område har tendens til at være ret overfyldt, og især efter mørkets frembrud forsøger lommetyve ofte at gøre et kup på grund af uvidende turister, der efterlader deres ejendele uden opsyn, mens de tager billeder af Jerndamen. Husk at læse vores indlæg om tips til at besøge Eiffeltårnet.

Bestil billetter til Eiffeltårnet

De bedste billeder af Eiffeltårnet

Eiffeltårnet fra fredsmuren| ©Fred Romero
Eiffeltårnet fra fredsmuren| ©Fred Romero

Ud over at være et af de mest besøgte monumenter i Paris er Eiffeltårnet også et af de mest fotograferede, men hvorfra kan man tage de bedste billeder af Eiffeltårnet? For at passe til enhver smag foreslår jeg flere steder.

Hvis du er i området, er det måske et godt tidspunkt at tage på et af Seinen-krydstogterne (der findes faktisk pakker, der sælger adgang til tårnet og Seinen-krydstogtet, så du kan spare penge ved at købe dem sammen). Jeg forklarer det hele i min artikel om: Seine flodkrydstogter.

Fra Trocadero

Du kan nemt identificere stedet, fordi det er der, hvor alle turisterne samles for at tage det "typiske billede" med Eiffeltårnet i baggrunden. Førhen var det tilladt at gå op ad trappens kantsten, men i de senere år er der blevet sat et hegn for at beskytte området og forhindre fald; alligevel er det let at overse hegnet, hvis man bruger det rigtige perspektiv.

Fra den nærliggende græsplæne

Det første, du vil indse, når du ser Eiffeltårnet for første gang, er, at uanset hvor mange billeder du har set, kan du ikke få et indtryk af dets størrelse. At fotografere det hele tæt på uden et vidvinkelobjektiv er stort set umuligt, men personligt kan jeg godt lide billedet af toppen, der titter frem mellem træerne.

Fra fredsmuren

For enden af Champs de Mars tilbyder "Muren for fred" et godt perspektiv til at fotografere Eiffeltårnet. Monumentet består af to glasvægge, hvorpå ordet "Peace" kan læses på 32 sprog og 18 forskellige alfabeter.

Fra Alexander III-broen

Gelænderet på denne bro og broens udsmykning giver også mulighed for smukke billeder af Eiffeltårnet med floden i baggrunden. Sørg for at gå en tur over denne bro fra den tredje franske republik, som krydser Seinen og fører til Les Invalides.

Fra resten af Paris

Du behøver ikke at tage det perfekte, indrammede nærbillede af Eiffeltårnet; du kan sagtens fotografere det fra forskellige dele af Paris på grund af dets størrelse. Prøv at klatre op på Triumfbuen og tage dit billede derfra, eller gå på opdagelse på bagsiden af Sacre Coeur for at få et perspektiv af Eiffeltårnet, der belyser Paris. Hvis du har evnerne til at observere, vil du have et helt album til rådighed, når du kommer hjem fra din rejse.

Bestil billetter til Eiffeltårnet og krydstogt

Seværdigheder med en lignende udsigt som Eiffeltårnet i Paris

Facaden af Notre Dame| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Facaden af Notre Dame| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Udsigten fra toppen af Eiffeltårnet er betagende og den højeste i Paris. Betyder det, at den er den bedste? Ikke nødvendigvis; selv om det er et must at bestige Eiffeltårnet, er der mange andre steder i byen, hvorfra du kan nyde udsigten over Paris fra luften og i mange af dem med flere detaljer end fra toppen af Eiffeltårnet af den simple grund, at en lavere højde giver dig mulighed for bedre at værdsætte detaljerne.

Jeg anbefaler personligt tre af dem:

Notre Dame

Paris-katedralens gargoyles giver udsigten over byen et særligt præg. Det ser virkelig ud som om, at gargoylerne våger over byen, og katedralens placering i centrum af Paris giver dig mulighed for at værdsætte flere af byens monumenter. Dette sted er lige nu lukket efter branden i 2019, men jeg er sikker på, at det før eller siden vil være tilgængeligt igen.

Montparnasse-tårnet

Personligt synes jeg, at dette er et af de få elementer i Paris, der bryder byens æstetik. Hvorfor så bestige det? Fordi, netop, fra toppen af tårnet, der ligger i den sydlige del af byen, kan du ikke se selve tårnet, men du kan se resten af de store monumenter i Paris, herunder Eiffeltårnet.

Sacre-Coeur

Måske er det på grund af stemningen i Montmartre-kvarteret, men sandheden er, at oplevelsen af at se hele Paris fra toppen af Sacre-Coeur-trappen er en imponerende oplevelse, der forener dig endnu mere med en by, der griber dig, allerede inden du sætter dine fødder i den første gang. Montmartre-kvarteret er i det hele taget en attraktion, som du ikke må gå glip af på dit besøg i byen. Jeg har skrevet en guide om Paris-ture hvori jeg fortæller dig, hvordan du besøger dette kvarter og de steder, du ikke bør gå glip af.

Turistbus

Uanset om du vælger en eller flere af seværdighederne i Paris, skal du vide, at afstandene mellem dem ikke er korte, så undervurder dem ikke. En god måde at komme rundt i byen mellem de vigtigste seværdigheder på, mens du tager en pause fra den uundgåelige gang på din tur, er sightseeingbussen. Her er en praktisk guide til alt det, du skal vide, før du køber din billet: Hop-på Hop-af busrejser.

Bestil billetter til Eiffeltårnet