20 bedste ting at lave i Paris

Paris er lysets, kunstens, kærlighedens, Eiffeltårnets, crepes og croissanternes by. Hvis du besøger den, så lad dig rive med og fortab dig i gaderne, men glem ikke de vigtige ting, som byen har i vente til dig.

Ana Caballero

Ana Caballero

15 minutters læst

20 bedste ting at lave i Paris

Alexandre III-broen i Paris | ©Leonard Cotte

Efter flere ture til den franske hovedstad er det ikke ualmindeligt at føle, at man ikke har set alle de seværdigheder, man bare må se; det gode ved Paris er, at byen altid venter på dig. Her er 20 ting, du altid vil huske om Paris.

1. Besøg Eiffeltårnet, Trocadero og Champs de Mars

Udsigt over Eiffeltårnet fra Trocadero| ©Dimitry Anikin
Udsigt over Eiffeltårnet fra Trocadero| ©Dimitry Anikin

Paris' emblem er uden tvivl det tårn, som mange parisere engang afviste som en æstetisk afvigelse for byen. I dag kan ingen forestille sig et første besøg i Paris uden at bestige Eiffeltårnet. Hvis du er heldig, ser du det først fra flyet, derefter kigger du efter Eiffeltårnets lys om natten på skylinen, når du går gennem Paris om natten, og endelig er du sikker på at tage det obligatoriske billede fra Place du Trocadéro.

Det er nemt atkomme til Eiffeltårnet, men hvad skal du vide, hvis du vil op? For det første, som med de fleste turistattraktioner i Paris, billetter til Eiffeltårnet: Det er bedst at bestille dem i forvejen for at undgå køen ved billetkontoret. Når du køber billetter, er det første, du skal beslutte, om du kun vil op på første sal eller helt til tops, og om du vil op med elevator eller trapper. Prisen på billetter til Eiffeltårnet varierer afhængigt af, hvad du beslutter dig for.

I begge tilfælde har du mulighed for at tage en guidet tur i E iffeltårnet eller købe en kombineret billet med en Eiffeltårnet og Seine Cruise-pakke for at spare penge.

Du vil elske udsigten fra Eiffeltårnet, både om dagen og når byen er oplyst (for at gøre det på begge måder uden at skulle gå op to gange, er det bedste tidspunkt at gå op ved solnedgang), men glem ikke at besøge det omkringliggende område og endda spise på en af restauranterne i nærheden af Eiffeltårnet efter dit besøg. På den ene side af Eiffeltårnet ligger Champs de Mars, hvor man om sommeren kan tage en picnic, og på den modsatte side ligger Trocadero-haverne.

Her er nogle tips til, hvordan du får mest muligt ud af dit besøg i Eiffeltårnet og gør oplevelsen endnu bedre.

Køb billetter til Eiffeltårnet

2. Bliv kultiveret på Louvre-museet, og slap af i Tuileries-haven

Louvre-museet|Marla Prusik
Louvre-museet|Marla Prusik

At slentre langs Seinens bredder, ankomme til Tuileries-haven, der ligger foran Louvre-museet, sætte sig og læse en bog i stolene, der omgiver de enorme springvand... For mig er det en af de bedste parisiske oplevelser. Med det mener jeg, at selv om Louvres kunstsamling er en af de mest omfattende og berømte i verden, så er turen til Louvre og museets omgivelser, inklusive glaspyramiden, som man kommer ind igennem, uovertruffen.

Når du har nydt området (og glem ikke at se det om natten), kan du planlægge dit besøg på museet. Blandt Louvres bedste værker er Da Vincis Mona Lisa, Venus de Milo, Sejren fra Samothrake, Delacroix' Friheden fører folket og Hammurabis lovbog. Den tid, du har brug for til at se Louvre, varierer afhængigt af, hvad du vil se i dybden, men jeg anbefaler ikke mindre end tre timer.

Vælg en dag og et tidspunkt for dit besøg (hvad angår Louvres åbningstider, skal du vide, at det er lukket om tirsdagen og åbner senere om onsdagen og fredagen), og frem for alt skal du købe dine Louvre-billetter på forhånd, fordi køen for at komme til billetkontoret kan vare i timevis.

Undgå ikke en guidet tur i Louv re for at få mest muligt ud af samlingen (hvis du tager til Louvre med børn, kan du også finde særlige ture for dem), og undgå helligdage, hvor menneskemængden er endnu større end normalt. På disse dage kan der være rabatter på Louvre-billetter, men efter min mening vil det ikke være det værd, fordi museet vil være for overfyldt til, at man kan nyde det i fred og ro.

Glem endelig ikke at besøge Louvres museumsbutik, hvor du kan gøre nogle gode fund, samt det underjordiske indkøbscenter. Her er nogle anbefalinger til spisesteder i nærheden af Louvre.

Køb billetter til Louvre-museet

3. Slentre rundt på Montmartre og besøg Sacre Coeur

Sacre Coeur| ©Mattia Bericchia
Sacre Coeur| ©Mattia Bericchia

Du har sikkert læst historier om boheme-Paris og de malere og kunstnere, der strømmede til byen i begyndelsen af det 20. århundrede. Alle disse historier fandt sted i Montmartre-kvarteret, som i dag overraskende nok ikke har mistet den særlige charme, der gør det til det mest besøgte kvarter i Paris.

Du finder dette kvarter i den nordlige del af Paris, langt fra centrum, men godt betjent af metroen i Paris (Blanche, Pigalle eller Anvers stoppesteder på linje 2). De vigtigste seværdigheder er Sacre Coeur, Moulin Rouge og Place des Painters, men den virkelige essens er at vandre rundt i gaderne og på caféerne og lære om kvarterets historie. Jeg anbefaler altid en guidet tur i området.

Book en tur til Montmartre og Sacre Coeur

4. Se et show på Moulin Rouge

Moulin Rouge| ©Lola Delabays
Moulin Rouge| ©Lola Delabays

For at komme til Moulin Rouge skal du ind i det bohemeagtige kvarter i Paris. I det nedre Montmartre, omgivet af erotiske butikker og neonlys, finder du den mest berømte kabaret i Paris, bedst kendt for sine Toulouse Lautrec-plakater og cancan-dansen.

I dag tror nogle mennesker, at Moulin Rouge er et museum, men det er det ikke: Det er stadig en natklub, hvor man kan købe billetter til Moulin Rouge. Prisen for Moulin Rouge-showet er ikke billig, men oplevelsen er det hele værd. Uanset om du deltager i middagen eller beslutter dig for at tage en bid mad i nærheden af Moulin Rouge, så glem ikke at besøge stedet om aftenen for at se det oplyst og få en ægte fornemmelse af områdets karakter.

Køb billetter til Moulin Rouge

5. Slentre rundt i Notre Dame-katedralen

Notre Dame-katedralen| ©Mehmet Turgut Kirkgoz
Notre Dame-katedralen| ©Mehmet Turgut Kirkgoz

Det er uundgåeligt at nævne et af Paris' mest ikoniske monumenter uden at gyse lidt og nævne de flammer, der fortærede bygningen den 15. april 2019.

Selvom du ikke kan klatre op og se gargoilerne, der vogter Paris fra tårnene, er Notre Dame-katedralen under restaurering, og du kan tage over til Île de la Cité for at besøge den udvendigt og gå en tur rundt i det omkringliggende område. Hvis du er bogelsker, må du ikke glemme at besøge verdens mest vidunderlige boghandel, som ligger få meter fra katedralen: Shakespeare and Co.

6. Oplev den ukendte Sainte Chapelle

Vinduer i Sainte Chapelle ©Ema Suriano
Vinduer i Sainte Chapelle ©Ema Suriano

Det har altid slået mig, hvordan Sainte Chapelle går så ubemærket hen blandt turister, der besøger Paris. Denne kirke ligger kun få meter fra Notre Dame og skiller sig ud med sine imponerende glasmosaikvinduer. Det er værd at gå indenfor for at se spektaklet af lys og glas, som, netop fordi det er så lidt kendt, kan nydes i mere fred og ro end i mere overfyldte kirker som Sacre Coeur eller Notre Dame.

Bestil billetter til Sainte Chapelle i Paris

7. Tag på en guidet tur i Paris' operabygning

Opera Garnier-trappen| ©Valerian Guillot
Opera Garnier-trappen| ©Valerian Guillot

En anden ikonisk bygning er Opéra Garnier. Forestillingerne i denne storslåede bygning (du bør se den både dag og nat, oplyst) samlede eliten i det franske samfund og politik, og disse historier vil blive fortalt til dig, når du besøger dens overdådige korridorer og forestillingssal. Om dagen kan du besøge bygningen ved at købe billetter til en guidet tur i Opéra Garnier: og hvis du er i Paris om aftenen, skal du være opmærksom på, at der stadig finder koncerter og shows sted.

8. Kryds Triumfbuen og Champs Elysées

Triumfbuen|Misko
Triumfbuen|Misko

Nord for Seinen og midt på Place Charles de Gaulle ligger Paris' berømte Triumfbue, som du kan besøge nedefra eller klatre op i for at se byen fra oven. Hvis du gør det sidste, vil du se, at skyskraberne i Defénse de Paris (forretningskvarteret), selve buen og Louvre-pyramiden danner en perfekt lige linje.

Du kan også gå en tur langs Avenue des Champs Elysées (hvis du besøger Paris ved juletid, er trædekorationerne et vidunder) og kigge på de mange butiksvinduer, der ligger på begge sider af den.

9. Spadseretur gennem Luxembourg-haven

Luxembourg-haven| ©Juanedc
Luxembourg-haven| ©Juanedc

Paris er en by med store grønne områder, og et af de mest velholdte og mest besøgte er Luxembourg-haverne syd for Seinen. Dens design, springvand og blomster er et besøg værd, men tag ikke bare derhen for at lave turisttjekket: sæt dig og læs, køb en is og se det daglige liv i Paris passere forbi i denne park. Paris' travlhed går i stå i disse upåklagelige haver, hvor du også finder det palads, der har givet dem deres navn.

10. Bliv forelsket i Musée d'Orsay

D'Orsay-museet| ©Johan Mouchet
D'Orsay-museet| ©Johan Mouchet

Næst efter Louvre er dette det mest besøgte museum i Paris, og for mange mennesker er det deres favorit. Musée d'Orsay har værker af Monet, Rodin, Cézanne og Gauguin i sin samling, er fordelt på flere etager og er perfekt indrettet til et besøg.

I midten af Musée d'Orsay er et hovedgalleri med statuer og skulpturer og badet i spektakulært lys; de forskellige rum er kontinuerligt fordelt rundt om siderne af galleriet. De mindre menneskemængder sammenlignet med Louvre giver dig mulighed for at nyde dette besøg i ro og mag (jeg anbefaler, at du afsætter et par timer). Læs mere om dette og andre museer i vores guide til de bedste museer i Paris.

Book billetter til museer i Paris

11. Hav det sjovt på Pompidou-museet

Pompidou-centret| ©Luis Tamayo
Pompidou-centret| ©Luis Tamayo

I en by så kosmopolitisk som Paris har samtidskunsten meget at sige, og det er et besøg på George Pompidou-museet et bevis på. På Pompidou kan du se en af de største samlinger af moderne kunst i Europa med værker af Duchamp, Kandinsky, Picasso og Matisse samt originale værker af andre kunstnere, der vil give dig en god oplevelse under dit besøg.

Pompidou er et museum, hvor man kan hygge sig, have det sjovt og nyde kunsten, mens man lærer, og derfor siger jeg altid, at Pompidou er et ideelt museum at besøge, hvis man rejser til Paris med børn. Læs mere i denne artikel om de bedste museer i Paris.

Book billetter til museer i Paris

12. Besøg Napoleons grav i Les Invalides

Invaliderne| ©Brieuc DANIEL
Invaliderne| ©Brieuc DANIEL

Tæt på Champs de Mars ligger det arkitektoniske kompleks Invalides. Det fanger bestemt øjet med sin store gyldne kuppel, men hvad er der egentlig inde i bygningen? Svaret er et militærmuseum og en kirke, der indeholder Napoleons jordiske rester. Hvis du er interesseret i den franske revolution og Anden Verdenskrig, kan du finde en stor samling af våben og genstande fra disse perioder.

Book billetter til Invalides i Paris

13. Spadser gennem Latinerkvarteret og Pantheon

Pantheon
Pantheon

I nyklassicistisk stil og inspireret af det romerske Pantheon er det en af de vigtigste bygninger i Latinerkvarteret. De underjordiske gallerier og det hævede hvælv er hovedattraktionerne på den guidede tur, man kan tage indenfor, men det er det hele værd at se det udefra og i øvrigt slentre gennem gaderne i dette område.

Book billetter til Pantheon i Paris

14. Klatre op på Montparnasse-tårnets observationsdæk

Udsigt fra observationsdækket på Montparnasse-tårnet| ©Henrique Ferreira
Udsigt fra observationsdækket på Montparnasse-tårnet| ©Henrique Ferreira

Syd for Paris finder du et af de bedste udsigtspunkter i Paris med en fantastisk udsigt over byen. Montparnasse-tårnet er ikke på denne liste, fordi det er særligt smukt, langt fra (faktisk bryder det den parisiske skyline), men udsigten derfra er det hele værd, både på grund af højden (det er ikke så højt som Eiffeltårnet, så du kan se byen mere detaljeret), og fordi du ikke ser selve tårnet.

Book billetter til Montparnasse-tårnet

15. Tag på en guidet tur i Paris

Paris | ©deepskyobject
Paris | ©deepskyobject

Når du har kort tid i en by eller bare er på gennemrejse, er mine anbefalinger altid todelte: Lej en lufthavnstransfer for at spare tid på vej til og fra lufthavnen, og hvis du kun har én turistaktivitet at vælge imellem, så tag på en guidet vandretur i byens centrum. I Paris er der meget at vælge imellem på grund af byens størrelse, og turene er som regel organiseret, så de dækker de bedste kvarterer i Paris.

Denne artikel om de forskellige guidede ture, du kan tage på i Paris, opsummerer de mest interessante af dem. For eksempel kan en nattur i Paris være en god mulighed for at se byen oplyst, men man skal ikke udelukke noget område af byen - hvert kvarter har sin egen charme!

Book en guidet tur i Paris

16. Slap af på et krydstogt på Seinen

Seinen flodkrydstogt| ©Joe deSousa
Seinen flodkrydstogt| ©Joe deSousa

En sejltur på Seinen er en af de mest populære aktiviteter i den franske hovedstad. Byens monumenter er placeret, så man kan se mange af dem fra floden, og denne type krydstogt er en perfekt mulighed for at gøre det på en original og afslappet måde.

På grund af den store efterspørgsel er der forskellige muligheder, såsom et middagskrydstogt på Se inen eller et natkrydstogt på Seinen, der passer til alle budgetter. Vi fortæller dig alt om dem i den praktiske guide til de bedste krydstogter på Seinen, du kan tage på:.

Book et krydstogt på Seinen

17. Gå tilbage til din barndom i Disneyland Paris

Disneyland Paris| ©Mathis Jrdl
Disneyland Paris| ©Mathis Jrdl

Det er svært at være objektiv i denne anbefaling: Vi har alle et barn i os, og mange af os elsker forlystelsesparker, især temaparker og især Disneyland. Både børn og voksne har en lang liste over ting at se og gøre i Disneyland Paris.

Hvis du tager af sted med børn, er det et næsten obligatorisk besøg. Hvis du ikke skal afsted med børn, men skal tilbringe flere dage i Paris, anbefaler jeg, at du benytter dig af en getaway. Det er let tilgængeligt fra centrum af Paris, og oplevelsen er det hele værd for film- og attraktionselskere. Hvis du overvejer at gøre dette besøg, anbefaler jeg, at du læser artiklen om, hvordan man køber billetter til Disneyland: og tjekker både Disney-parkens åbningstider, og hvordan man kommer til Disneyland fra Paris. En god planlægning er nøglen til at spare tid (du vil miste nok tid på at stå i kø til mange af attraktionerne i Disney-parkerne) og penge (husk på, at det allerede er en ekstra udgift at spise i Disney-parken ) i denne oplevelse.

Hvad angår tiden, vil tipsene til at besøge Disneyland Paris være forskellige, afhængigt af de dage, du tilbringer i parken. Jeg efterlader dig med denne liste, som, uanset hvilken mulighed du vælger, vil hjælpe dig:

Endelig, hvis du vil høre min mening om, hvad der er det bedste tidspunkt at besøge Disneyland Paris , så har jeg det klart: at besøge Disney-parken til jul eller opleve magien i Disneyland til Halloween er de bedste muligheder.

Køb billetter til Disneyland Paris

18. Rejs tilbage i tiden fra Versailles-slottet

Slottet i Versailles| ©Anthony Choren
Slottet i Versailles| ©Anthony Choren

Vi kender alle historien om absolutismens opståen og dens fald med den franske revolution, men at besøge Versailles-slottet og haven er at genopleve den i hvert eneste rum. Bortset fra historien er et besøg i Versailles et must, både på grund af paladsets overdådighed og dets fantastiske haver.

En tur til Versailles-slottet fra Paris vil tage næsten en hel dag, og du kan komme til Versailles fra det centrale Paris med tog eller leje uafhængig transport og en guidet tur.

Når du planlægger dit besøg, skal du tjekke Versailles-slottets åbningstider, men vær opmærksom på, at køerne til billetter til Vers ailles-slottet er på mindst to timer. Hvis du bestiller dine billetter på forhånd, sparer du dyrebar tid, som du så kan bruge på alt det, der er at se inde i Versailles-slottet.

Hvis du har besluttet dig for at tage på en af de bedste ture fra Paris, vil du finde disse tips til at besøge Vers ailles nyttige (såvel som disse tips til at besøge Versailles med børn) og dette indlæg om, hvor man kan spise i Versailles.

Book en udflugt til Versailles fra Paris

19. Rundtur i Paris med bus

Besøg i Paris med sightseeingbus| ©zoetnet
Besøg i Paris med sightseeingbus| ©zoetnet

Det kommer måske som en overraskelse for nogle, at et af punkterne på denne liste er anbefalingen om at bruge en sightseeingbus. Det er der to grunde til, og begge har at gøre med den type by, Paris er. For det første, når byen er så stor, som den er, er det meget svært at komme rundt til fods, i hvert fald på en enkelt dag.

Derfor er turistbussen den perfekte måde at dække et stort område af byen på kort tid, hvilket jeg synes er ideelt for dem, der ikke har så meget tid eller bare gerne vil have en generel rundtur i byen. Og hvis man køber Paris Pass, er sightseeingbussen en af de attraktioner, der er inkluderet.

For det andet er komfort en faktor; Paris er en smuk by, og nogle gange vil man bare se sig omkring uden at skulle gå lange ture efter en trættende dag. De naturskønne forhold i denne type bus er perfekte til det. Her er mere information om sightseeingbussen i Paris.

Book en plads på Paris Sightseeing Bus

20. Besøg katakomberne i Paris

Katakomberne i Paris| ©MykReeve
Katakomberne i Paris| ©MykReeve

Hvis du har forelsket dig i Paris på overfladen, mangler du prikken over i'et på din rejse: det underjordiske Paris. Paris' katakomber er en fascinerende rejse gennem byens fortid og et meget interessant besøg, hvis du vil vide mere om byens historie. Sørg for at pakke dig varmt ind, for det er ret koldt derinde på grund af luftfugtigheden.

Book billetter til katakomberne i Paris

Tips til at gøre din rejse til Paris lige så spektakulær som byen selv

Champs Elysées| ©PCA Stream
Champs Elysées| ©PCA Stream

Der er mange tips, jeg kan give dig, når du rejser til Paris, lige fra de bedste restauranter i byen til steder, hvor du kan spise de bedste crepes i Paris, og anbefalinger til, hvordan du kommer rundt i centrum af Paris. Men min erfaring siger mig, at det første, du skal overveje, er, hvornår du vil besøge byen og i hvor mange dage.

De bedste ting at lave i Paris på alle årstider

Et af de første spørgsmål, du sikkert vil stille dig selv, når du planlægger din rejse, er, hvornår det er bedst at besøge Paris. Hvor klichéagtigt det end lyder, har hver årstid (for eksempel) sine gode ting at byde på, hvilket ikke er ualmindeligt i en by på størrelse med den franske hovedstad.

Hvad man kan lave i Paris måned for måned

Der er forskellige farver til enhver smag. Mit yndlingstidspunkt for at besøge byen er julen, både på grund af de julemarkeder, du kan finde i Paris, og de julelys, du finder både i centrum og i de forskellige kvarterer i Paris. Men som med årstiderne har hver måned sin egen charme i lysets by:

Hvor længe skal du være i Paris?

Jeg vil ikke tage pis på dig: Hvis du er i Paris i mindre end fire dage, er der ting, du ikke kommer til at se, og det er en skam. Betyder det, at du ikke kan få en fornemmelse af byen på kortere tid? Slet ikke, du kan altid komme tilbage, og hvis du følger disse guides, kan du finde ting at lave i Paris fra en dag til to uger:

Transport mellem Paris og lufthavnene i Paris

Det sidste punkt er nok et af de kedeligste, men også et af de vigtigste. Ved du allerede, hvilken lufthavn du skal til? Charles de Gaulle er tættest på centrum, og Beauvais er længst væk, men fra enhver af de tre kan du spare tid, hvis du bestiller din transfer (enten til eller fra) på forhånd.