Paris-ture

Paris er kultur, kunst, arkitektur, skønhed... men den er også meget stor. Det er en god idé at tage en tur rundt til hovedattraktionerne med en specialiseret guide.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Paris-ture

Byen Paris | ©Ali Sabbagh

Paris er meget mere end Eiffeltårnet, Louvre og Luxembourg-haven. Paris handler om sine kvarterer, og for at du kan opdage dem på en autentisk måde, er her et udvalg af de bedste ture.

1. Ture i Paris om natten

Triumfbuen ved nattetide| ©Florian Wehde
Triumfbuen ved nattetide| ©Florian Wehde

Hvis de kalder Paris for Lysets By, er det fordi, man skal se den om natten. Dens belysning er et skue, og natturen i Paris er specielt designet til at opdage det. Under turen besøger du Trocadero, Eiffeltårnet, Triumfbuen og Grand Palais. Historier om sociale skandaler, stor kærlighed og revolutioner er selvfølgelig også inkluderet i denne tur.

Natturen i Paris varer cirka to timer, og børn under 13 år kan deltage gratis. En anden fordel ved denne turmulighed er, at du kommer til at besøge Paris med langt færre mennesker, end du ville gøre om dagen, og ud over lysene kommer du også til at opleve byens natlige atmosfære.

Book en nat-tur i Paris

2. Bådture og krydstogter på Seinen

Seinen og Paris| ©jlfaurie
Seinen og Paris| ©jlfaurie

Paris kan udforskes på mange måder, og en af de mest populære er at sejle på Seinen og se seværdigheder som Eiffeltårnet og Notre Dame-katedralen. Det bedste ved dette natkrydstogt på Seinen med billetter til Eiffeltårnet er, at det ikke kun omfatter sejlturen, men også en natlig rundtur i Paris i et køretøj med udsigt.

Blandt alternativerne til gåture er dette en af de mest komfortable og komplette generiske ture til at lære Paris at kende. Det giver dig mulighed for at se byen om dagen og om natten med forklaringer fra en professionel guide, uden at du behøver at gå og tilbagelægge lange afstande.

Denne mulighed inkluderer afhentning og returnering til hotellet. Det er den mest anbefalede mulighed for dem, der har lidt tid og ikke ønsker at gå glip af steder som Operahuset i Paris, Notre Dame-katedralen, Place de la Concorde, Louvre, Hotel de Ville, Grand Palais, Champs Elysées, Triumfbuen, Eiffeltårnet, Invalides eller Pigalle. Næsten ingenting.

Book et krydstogt på Seinen

3. Montmartre ture

Moulin Rouge i skumringen
Moulin Rouge i skumringen

Hvert eneste kvarter i Paris er et besøg værd, men jeg vil starte med det mest legendariske kvarter i den franske hovedstad, Montmartre, og den tur, der altid vil være min favorit: gåturen i Montmartre-kvarteret.

Detaljer om området

Montmartre-kvarteret ligger i den nordlige del af Paris og er kendt for at være fødestedet for boheme-malerne og kunstnerne i det 19. århundrede. Det er svært at sammenligne dette sted med noget andet, og endnu sværere at beskrive den følelse, man får, når man bliver vist rundt på en guidet tur og får fortalt alle historierne om de personer, der boede der.

Da jeg tog min første guidede tur i Montmartre, havde jeg allerede besøgt kvarteret mere end én gang og brugt utallige timer på at vandre rundt i gaderne. Intet af dette hjalp; det var, som om jeg så det for første gang.

Om denne tur

Dette er den mest efterspurgte tur på grund af kvarterets historie og charme. For at se Montmartre skal du afsætte mindst en halv dag, ikke fordi kvarteret ikke er tilgængeligt til fods, hvilket det er, men fordi der er så mange ting at se, og den bedste måde ikke at gå glip af nogen af dem på er at tage på en vandretur i Montmartre-kvarteret.

Hvad du kommer til at se

Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Monet og Picasso boede alle i dette kvarter, så på denne to timer lange tur får du mange af deres anekdoter, de steder, de besøgte, og hvad der tiltrak dem til Montmartre.

Ud over malere har kvarteret også inspireret filmskabere, så caféer som den i den berømte film Amélie er også et must på denne tur. På Montmartre-turen vil du også se emblematiske steder som f.eks:

Moulin Rouge

Den berømte kabaret, hvor Tolouse-Lautrecs tegninger udspillede sig, og som optræder i flere film, ligger i den nedre del af Montmartre. Det er et must-see, når det er oplyst. Hvis du overvejer at overvære et mytisk show i den mest berømte kabaret i verden, inviterer jeg dig til at læse denne artikel, jeg har skrevet om det. Moulin Rouge billetter: alt du skal vide.

Basilikaen Sacré-Coeur

På toppen af Montmartre-bakken står denne imponerende, skinnende hvide basilika. Ud over at beundre den smukke arkitektur kan du også beundre Paris fra toppen af trappen, der fører op til den.

Malernes Plads

Den ligger bag Sacré-Coeur og hedder faktisk Place du Tertre, men alle kender den som Place des Painters. En række restauranter med stole på rad og række (sådan gør man i den franske hovedstad) omgiver pladsen, hvor forskellige kunstnere maler og sælger deres malerier.

Det røde lys i Paris, Pigalle

Kabaretter, natklubber, erotiske butikker, neonlys... Det røde kvarter i Paris er et besøg værd og er også kilden til mere end én anekdote.

Book en tur til Montmartre

4. Ture i Latinerkvarteret

Pantheon i Paris| ©Juanedc
Pantheon i Paris| ©Juanedc

Et andet kvarter, der er værd at besøge i Paris, er Latinerkvarteret syd for Ile de la Cité. Selvom det ofte overses af mange turister, har Latinerkvarteret en særlig, indbydende charme. Ud over ikoniske vartegn som Pantheon og Sorbonne har kvarteret nogle fremragende slikbutikker, og på denne vandretur i Paris' Latinerkvarter, som varer omkring en time, besøger du en af dem med en aperitif inkluderet.

Hvad denne tur består af

Den største fordel er, at dette er en privat tur, hvor guiden udelukkende står til rådighed for dig og dine rejsekammerater. På den måde kan du skræddersy ruten, forklaringerne om kvarterets og Paris' historie og de gastronomiske anbefalinger i området efter dine præferencer.

Book en rundtur i Latinerkvarteret i Paris

5. Personlige ture i Paris

Udsigt til Eiffeltårnet
Udsigt til Eiffeltårnet

Paris er så forskelligartet, at enhver rejsende har en præference for et bestemt område. Derfor findes der private ture, hvor det er den rejsende, der bestemmer rejseplanen. Denne skræddersyede tur til Paris er den bedste mulighed for at udforske byen i dybden og med en lokal guide, som er ekspert i byen.

Hvad denne tur består af

Denne private tur (du vil kun være sammen med dine rejsekammerater) starter ved Louvre-museet, og derfra er det den rejsende, der bestemmer ruten. Denne vandretur kan vare fra to til seks timer, og du vælger selv, hvilke steder du vil besøge, om du vil fokusere mere på det ene eller det andet aspekt af byen, og om du vil stoppe mere eller mindre tid på det ene eller det andet sted.

Guiden tilpasser sig fuldstændigt dine præferencer, mens han afslører praktiske detaljer om byen og fortæller dig historierne bag hvert af dens hjørner.

Book en personlig tur i Paris

6. Gastronomiske ture i Paris

Place Vendôme
Place Vendôme

Hvis du kan lide oplevelsen af en gaderundtur i Paris og gerne vil tilføje lidt mere originalitet til den, kan jeg anbefale dig at prøve en gastronomisk tur i Paris. Essensen af denne type tur er også at lære mere om byen, men de fokuserer på gastronomi og inkluderer også smagsprøver på den franske hovedstads stjerneprodukter som ost, chokolade og vin.

Hvis du vil have en specifik anbefaling, anbefaler jeg denne gastronomiske tur i Latinerkvarteret i Paris. Ud over smagsprøverne og guidens forklaringer vil du også nyde samtalerne med sælgerne, hvilket gør denne tur til en meget autentisk oplevelse, som er svær at nyde på nogen anden måde.

7. Sightseeing-busture

Louvre-museet| ©Robert Bye
Louvre-museet| ©Robert Bye

Der er også en mulighed for at nyde Paris i al sin storhed uden at skulle gå gennem hver eneste gade. Selvom turistbussen kan virke som en turistoplevelse, hvis du leder efter en mere autentisk tur, er det en fantastisk mulighed for at fortsætte med at nyde den utrolige udsigt over byen, mens du hviler lidt eller bevæger dig fra et område til et andet.

Især i storbyer som Paris er bussen ofte en god måde at komme til de mest interessante områder på uden at skulle klemme sig ind i metroen gennem menneskemængderne og frem for alt uden at gå glip af en eneste detalje af, hvad der foregår udenfor. Her er en artikel, jeg skrev om Hop-på Hop-af busrejser hvis du vil vide mere.

Book en sightseeingbus til Paris

8. Ture til Opera Garnier

Opera Garnier| ©Guilhem Vellut
Opera Garnier| ©Guilhem Vellut

Bare rolig, hvis du bliver fanget af belysningen i Paris' operahus under natturen; der er guidede ture i bygningen, hvor du kan suge til dig af dens historie. Formålet med disse ture er at give dig et generelt overblik og pirre din nysgerrighed som rejsende, så er det op til dig, hvad du vil dykke dybere ned i. Jeg har skrevet en guide om Opera Garnier ture som måske vil interessere dig, hvis du vil lære mere om en af de mest emblematiske bygninger i Paris.

Book en guidet tur i Opéra Garnier

9. Rundvisninger på Louvre

Louvre-museet| ©Pedro Szekely
Louvre-museet| ©Pedro Szekely

Vi ved alle, at Louvre er det mest berømte museum i Paris (og sandsynligvis i hele verden). Og når man skal besøge et museum af den størrelse, er der ikke noget bedre end at tage på en guidet tur for at lære det godt at kende, forstå, hvad vi ser, og gøre vores tid inde på museet mere effektiv og få mest muligt ud af besøget.

Der er forskellige typer guidede ture, fra de mere "hurtige", hvor guiden sørger for, at du ikke går glip af det vigtigste, til mere omfattende ture, hvor en kunstekspert beskriver de vigtigste værker i en mere komplet rundvisning. Kom og oplev den kultur, der venter dig på Louvre med en ekspertguide.

Hvis du vil læse mere om oplevelsen ved at besøge Louvre, har jeg lavet en guide til Louvre, guidede ture og hvordan man køber billetter- du vil ikke være i tvivl!

10. Udflugter til Versailles

Slottet i Versailles| ©lameato feliz
Slottet i Versailles| ©lameato feliz

En dagstur ud af byen til Versailles vil fuldende din rejse med en dag, hvor du, ud over at rejse tilbage i tiden, kan slappe af i de spektakulære haver ved Versailles-slottet. Da det er så populært et besøg, er der forskellige typer udflugter: fra dem, der giver dig mulighed for at udforske Versailles i dit eget tempo, til dem, der giver dig en guidet tur i slottet og dets haver. Et plus? Bliv og oplev fontænerne på slottet: et vidunder!

Hvis du vil med på denne udflugt, kan du læse mere i min guide om de bedste udflugter til Versailles fra Paris. Du kan komme dertil med tog eller bus, og på bare én dag kan du få mest muligt ud af et spektakulært landskab, der ikke vil efterlade dig ligeglad.

Book en rejse til Versailles

Organiser din guidede tur i Paris

Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera
Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera

Sådan booker du en rundvisning

De fleste ture i Paris kan bookes online. Når du har foretaget din booking, modtager du en voucher med instruktioner om, hvordan du møder din guide på den dag og det tidspunkt, du har valgt. Hvis du foretrækker at improvisere på din tur og give plads til det uventede, skal du sørge for at vælge en tur, der har gratis afbestilling, så du kan omlægge til en anden dag 24 timer i forvejen uden at miste dine penge.

Mødested

Mødestedet varierer afhængigt af det område i Paris, hvor turen finder sted, men de er alle tilgængelige med offentlig transport og ligger godt placeret. Hvis du vil besøge et nærliggende museum, skal du vælge et tidspunkt og en dag, der giver dig mulighed for at gøre det før eller efter turen, men jeg anbefaler, at du sparer din energi til at gå, hvis du vælger gåturen.

Tidsplan

Der er byvandringer i Paris alle ugens dage, og der er som regel forskellige tidspunkter at vælge imellem. Husk, at mange af byens museer er lukket om tirsdagen, så det kan være en god dag at tage på en vandretur gennem Paris' gader. Hvis du vil undgå menneskemængderne, skal du vælge aftenture og undgå weekender i højsæsonen.

Varighed

Den gennemsnitlige tur varer omkring to timer, men turene kan være længere. Du kan også finde mere omfattende ture og kortere ture. Husk, at du undervejs vil have masser af tid til at se de forskellige seværdigheder; det er ikke en tur, hvor man skal skynde sig, da ideen er at slappe af og nyde byen. Forsøg ikke at forsinke gruppen, og husk, at du altid kan besøge nogle af seværdighederne på turen igen.

Pris

Prisen på turene kan variere afhængigt af området og turen, men jeg anbefaler, at du ikke går glip af muligheden for at få en guidet tur i Paris for pengene. Der er forskellige priser (for eksempel er en privat tur eller en bådtur dyrere), og nogle er meget overkommelige; jeg lover dig, at med alt det, du vil lære, vil du få noget for pengene.

Anbefalinger

De guider, der står for disse ture, kender Paris ud og ind. Spørg dem om anbefalinger til, hvor du skal spise, hvad du skal se, hvor du kan købe originale souvenirs, hvilket område der er bedst at gå ud og feste i ... Dagen før kan du lave en liste med spørgsmål, som de med glæde vil besvare under eller ved slutningen af turen.

Sprog

Paris besøges af gæster fra hele verden, så de fleste ture er tilgængelige på flere sprog. Engelsk, fransk og spansk er næsten garanteret, men mange ture har også mulighed for tysk, italiensk, portugisisk og andre sprog.

Ofte stillede spørgsmål

  • Hvad er den gennemsnitlige gåafstand?

    De fleste varer omkring 2 timer. Alle ture foregår i eget tempo, men det er stadig en god idé at have behagelige sko på og klæde sig på efter vejret for at få den perfekte oplevelse.

  • Hvad er den bedste måde at komme rundt i Paris på?

    Det bedste er at gå, når du kan: På den måde opdager du charmerende små gader, håndværksbagerier og andre skjulte perler, som er en del af det, Paris handler om. Byens centrum er ret kompakt, og alle interesseområder ligger relativt tæt på hinanden, så en kombination af at gå og tage metroen får dig ret nemt derhen, hvor du gerne vil.

  • Hvad kan jeg lave omkring Louvre?

    Du kan slentre langs Rue de Rivoli og nyde et stille øjeblik i Jardin des Tuileries. Du kan også besøge statuen af Molière på Rue Richelieu 40, gå forbi Place de la Concorde og beundre Palais Royal fra forsiden.