Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Paris-ture

Paris er kultur, kunst, arkitektur, skønhed... men det er også meget stort. Det er en god idé at tage på en rundvisning med en specialiseret guide til de vigtigste seværdigheder.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Paris-ture

Byen Paris | ©Pedro Lastra

Paris er meget mere end Eiffeltårnet, Louvre og Luxembourg-haven. Paris er sine kvarterer, og for at du kan opleve dem på en autentisk måde, har jeg lavet et udvalg af de bedste ture til dig.

1. Natlige ture i Paris

Triumfbuen om natten| ©Florian Wehde
Triumfbuen om natten| ©Florian Wehde

Når de kalder Paris for Lysets By, er det fordi du skal se den om natten. Belysningen er et skuespil, og natterundturen i Paris er specielt designet til at opleve den. Du vil besøge Trocadero, Eiffeltårnet, Triumfbuen og Grand Palais. Historier om sociale skandaler, store kærlighed og revolutioner er naturligvis også med på denne tur.

Natomvisningen i Paris varer også ca. to timer, og børn under 13 år kan deltage gratis. En anden fordel ved denne turmulighed er, at du kommer til at besøge Paris med langt færre mennesker end om dagen, og ud over lysene får du også mulighed for at opleve byens natlige atmosfære.

Sammenlign de bedste Paris-ture

2. Seinen bådture og krydstogter

Nyd det parisiske natteliv
Nyd det parisiske natteliv

Paris kan udforskes på mange måder, og en af de mest populære er at sejle på Seine-floden og se seværdigheder som Eiffeltårnet og Notre Dame-katedralen. Det bedste ved dette natkrydstogt på Seinen med billetter til Eiffeltårnet er, at det ikke kun omfatter bådturen, men også en natlig rundtur i Paris i et køretøj med udsigt.

Blandt alternativerne til vandreture er dette en af de mest komfortable og komplette generiske ture for at lære Paris at kende. Det giver dig mulighed for at se byen om dagen og om natten med forklaringer fra en professionel guide, uden at du behøver at gå og tilbagelægge lange afstande.

Denne mulighed omfatter afhentning og returnering til hotellet. Det er den mest anbefalede mulighed for dem, der har lidt tid og ikke ønsker at gå glip af steder som Paris' operahus, Notre Dame-katedralen, Place de la Concorde, Louvre, Hotel de Ville, Grand Palais, Champs Elysées, Triumfbuen, Eiffeltårnet, Invalides eller Pigalle. Næsten ingenting.

Sammenlign de bedste krydstogter på Seine-floden

3. Montmartre-ture

Moulin Rouge i skumringen
Moulin Rouge i skumringen

Hvert eneste kvarter i Paris er et besøg værd, men jeg vil starte med det mest legendariske kvarter i den franske hovedstad, Montmartre, og den tur, som altid vil være min favorit: en vandretur i Montmartre-kvarteret.

Oplysninger om området

Montmartre ligger i den nordlige del af Paris og er kendt for at være fødestedet for de bohemeagtige malere og kunstnere fra det 19. århundrede. Det er svært at sammenligne dette sted med noget andet og endnu sværere at beskrive den følelse, man får, når man bliver vist rundt på en guidet tur og får fortalt alle historierne om de personer, der har boet der.

Da jeg tog min første guidede tur til Montmartre, havde jeg allerede besøgt kvarteret mere end én gang og brugt utallige timer på at vandre rundt i gaderne. Intet af dette hjalp; det var som om jeg så det for første gang.

Om denne tur

Det er det mest eftertragtede på grund af kvarterets historie og charme. For at se Montmartre skal du afsætte mindst en halv dag, ikke fordi kvarteret ikke er tilgængeligt til fods, hvilket det er, men fordi der er så mange ting at se, og den bedste måde at undgå at gå glip af nogen af dem på er at tage på en vandretur i Montmartre-kvarteret.

Hvad du vil se

Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Monet og Picasso boede alle i dette kvarter, så på denne to timers rundvisning vil du få mange af deres anekdoter, de steder de besøgte, og hvad der tiltrak dem så meget til Montmartre.

Ud over malere har kvarteret også inspireret filmskabere, så caféer som den, der er med i den berømte film Amélie, er også et must på denne tur. På Montmartre-turen vil du også se emblematiske steder som:

Moulin Rouge

Den berømte cabaret, hvor Tolouse-Lautrecs tegninger foregik, og som optræder i forskellige film, ligger i den nederste del af Montmartre. Det er et must at se, når det er oplyst. Hvis du overvejer at deltage i et mytisk show i verdens mest berømte cabaret, vil jeg opfordre dig til at læse denne artikel, som jeg har skrevet om det. Moulin Rouge billetter: alt du skal vide.

Basilikaen Sacré-Coeur

På toppen af Montmartre-bakken ligger denne fantastiske, skinnende hvide basilika. Ud over at beundre den smukke arkitektur kan du også beundre byen Paris fra toppen af trappen, der går forud for den.

Place des Painters

Den ligger bag Sacré-Coeur og hedder faktisk Place du Tertre, men alle kender den som Place des Painters. En række restauranter med stole på række (sådan gør man i den franske hovedstad) omkranser pladsen, hvor forskellige kunstnere maler og sælger deres malerier.

Paris' rødt lyskvarter Pigalle

Cabareter, natklubber, erotiske butikker, neonlys ... Paris' rødt lyskvarter er et besøg værd og er også genstand for mere end én anekdote.

Sammenlign de bedste ture i Paris

4. Rundvisninger i Latinerkvarteret

Pantheon i Paris| ©Juanedc
Pantheon i Paris| ©Juanedc

Et andet kvarter, der er værd at besøge i Paris, er Latinerkvarteret, der ligger syd for Ile de la Cité. Selv om mange turister ofte overser Latinerkvarteret, har det en særlig, indbydende charme. Ud over ikoniske seværdigheder som Pantheon og Sorbonne har dette kvarter også nogle fremragende slikbutikker, og på denne vandretur i Paris' latinerkvarter, som varer ca. en time, vil du besøge en af dem med en aperitif inkluderet.

Hvad denne tur består af

Den største fordel er, at der er tale om en privat tur, hvor guiden udelukkende står til din og dine rejsefællers rådighed. På den måde kan du tilpasse ruten, forklaringerne om kvarterets og Paris' historie og de gastronomiske anbefalinger i området efter dine præferencer.

Sammenlign de bedste Paris-ture

5. Personlige ture i Paris

Udsigt til Eiffeltårnet
Udsigt til Eiffeltårnet

Paris er så forskelligartet, at hver enkelt rejsende har en præference for et bestemt område. Derfor findes der private ture, hvor den rejsende selv bestemmer rejseplanen. Denne skræddersyede tur til Paris er den bedste måde at udforske byen i dybden med en lokal guide, som er ekspert i byen.

Hvad denne tur består af

Denne private tur (du vil kun være sammen med dine rejsefæller) starter på Louvre-museet, og derfra er det den rejsende selv, der bestemmer ruten. Denne vandretur kan vare fra to til seks timer, og du vælger selv, hvilke steder du vil besøge, om du vil fokusere mere på et aspekt af byen eller et andet, og om du vil stoppe mere eller mindre længe på et eller andet sted.

Guiden tilpasser sig helt til dine præferencer, mens han afslører praktiske detaljer om byen og fortæller dig historierne bag hvert af byens hjørner.

Sammenlign de bedste Paris-ture

6. Gourmet ture i Paris

Place Vendôme
Place Vendôme

Hvis du kan lide oplevelsen af en tur rundt i Paris' gader og ønsker at give den lidt mere originalitet, anbefaler jeg, at du prøver en gastronomisk tur i Paris. Essensen af denne type tur er også at lære mere om byen, men de fokuserer på gastronomi og omfatter også smagsprøver af den franske hovedstads stjernede produkter som ost, chokolade og vin.

Hvis du vil have en specifik anbefaling, kan jeg anbefale denne rundvisning på markedet og oste- og vinsmagning med kokken Alex. Ud over smagningerne og guidens forklaringer vil du også nyde samtalerne med sælgerne, hvilket gør denne tur til en meget autentisk oplevelse, som er svær at nyde på nogen anden måde.

Sammenlign de bedste ture i Paris

7. Busture med sightseeing

Louvre-museet| ©Robert Bye
Louvre-museet| ©Robert Bye

Der er også mulighed for at nyde Paris i al sin uendelighed uden at skulle gå gennem hver eneste gade. Selv om sightseeingbussen kan virke som en turistoplevelse, hvis du er på udkig efter en mere autentisk tur, er den en fantastisk måde at nyde byens utrolige seværdigheder på, mens du holder en pause eller bevæger dig fra et område til et andet.

Især i storbyer som Paris er bussen ofte en god måde at komme til de mest interessante områder på uden at skulle klemme sig ind i metroen gennem menneskemængderne og frem for alt uden at gå glip af en eneste detalje af det, der foregår udenfor. Her er en artikel, som jeg skrev om Hop-på Hop-af busrejser hvis du vil vide mere.

Bestil Paris Sightseeing Bus

8. Opera Garnier-ture

Du skal ikke være bekymret, hvis du bliver fanget af belysningen af Paris' operahus under en natlig rundvisning; der er guidede ture i bygningen, hvor du kan få en bid af dens historie. Formålet med disse ture er at give dig et generelt overblik og vække din nysgerrighed som rejsende, og det er op til dig at vælge, hvad du vil gå dybere ned i. Jeg har skrevet en vejledning om Opera Garnier ture som måske vil interessere dig, hvis du vil vide mere om en af de mest symbolske bygninger i Paris.

Bestil en rundvisning i Paris Opera

9. Louvre-ture

Vi ved alle, at Louvre er det mest berømte museum i Paris (og sandsynligvis i hele verden). Og når vi skal besøge et museum af en sådan størrelse, er der intet bedre end at få en guidet tur for at lære det godt at kende, forstå, hvad vi ser, og gøre vores tid på museet mere effektiv og få mest muligt ud af besøget.

Der er forskellige typer af guidede ture, fra de mere "hurtige" ture, hvor guiden sørger for, at du ikke går glip af det vigtigste, til de mere omfattende ture, hvor en kunstekspert beskriver de vigtigste værker i en mere komplet rundvisning. Kom og oplev den kultur, der venter dig på Louvre med en ekspertguide.

Hvis du vil læse mere om oplevelsen af at besøge Louvre, har jeg lavet en guide til Louvre, guidede ture og hvordan man køber billetter- du vil ikke være i tvivl!

Sammenlign Louvre-ture

10. Udflugter i Versailles

Hvis du forlader byen en dag for at tage til Versailles, kan du afslutte din rejse med en dag, hvor du ud over at rejse tilbage i tiden også kan slappe af i Versailles-paladsets spektakulære haver. Da det er så populært et besøg, er der forskellige typer af udflugter: fra dem, der giver dig mulighed for at udforske Versailles i dit eget tempo, til dem, der giver dig en guidet rundvisning i slottet og dets haver. Et plus? Bliv her for at se paladsets springvand: et fantastisk syn!

Hvis du ønsker at tage på denne tur, kan du læse flere detaljer i min guide om de bedste ture til Versailles fra Paris. Du kan komme dertil med tog eller bus, og på bare én dag kan du få det meste ud af et spektakulært landskab, som ikke vil efterlade dig ligeglad.

Sammenlign udflugter til Versailles

Organiser din guidede tur i Paris

Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera
Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera

Sådan booker du en tur

De fleste ture i Paris kan bookes online. Når du har foretaget din booking, modtager du en kupon med instruktioner om, hvordan du møder din guide på den dag og det tidspunkt, du har valgt. Hvis du foretrækker at improvisere på din rejse og give plads til det uventede, skal du sørge for at vælge en tur med gratis afbestilling, så du kan ændre din rejse til en anden dag 24 timer i forvejen uden at miste dine penge.

Mødested

Mødestedet varierer afhængigt af, i hvilket område af Paris turen finder sted, men de er alle tilgængelige med offentlig transport og ligger godt placeret. Hvis du ønsker at besøge et museum i nærheden, kan du vælge et tidspunkt og en dag, hvor du kan gøre det før eller efter turen, men jeg anbefaler, at du sparer din energi til at gå, hvis du vælger vandreturen.

Tidsplan

Der er vandreture i Paris hver dag i ugen, og der er normalt forskellige tidspunkter at vælge imellem. Husk, at mange af byens museer er lukket om tirsdagen, så det kan være en god dag at tage på en gåtur gennem Paris' gader. Hvis du vil undgå menneskemængderne, skal du vælge aftenture og undgå weekender i højsæsonen.

Varighed

Den gennemsnitlige tur varer ca. to timer, men turene kan være længere. Du kan også finde mere omfattende ture og kortere ture. Husk på, at du har masser af tid til at se seværdighederne undervejs; det er ikke ture, der skal hastes, da idéen er at slappe af og nyde byen. Prøv ikke at bremse gruppen, og husk, at du altid kan vende tilbage til alle punkterne på turen.

Pris

Prisen på turene kan variere afhængigt af området og turen, men jeg anbefaler, at du ikke går glip af muligheden for at få en guidet tur i Paris for pengene. Der er forskellige priser (f.eks. er en privat tur eller en bådtur dyrere), og nogle er meget overkommelige; jeg lover dig, at du vil få noget for pengene med alt det, du vil lære, og du vil få det for pengene.

Anbefalinger

Guiderne på disse ture kender Paris ud og ind. Udnyt det og spørg dem om anbefalinger om, hvor du skal spise, hvad du skal besøge efter dine præferencer, hvor du kan købe originale souvenirs, hvor det er bedst at gå ud og feste... Dagen før kan du lave en liste med spørgsmål; de vil med glæde besvare dem under turen eller i slutningen af den.

Sprog

Paris tiltrækker besøgende fra hele verden, så de fleste ture er tilgængelige på flere sprog. Engelsk, fransk og spansk er næsten garanteret, men mange ture har også mulighed for at vælge tysk, italiensk, portugisisk og andre sprog.

Ofte stillede spørgsmål

  • Hvad er den gennemsnitlige gåafstand?

    De fleste varer omkring 2 timer. Alle ture foregår i eget tempo, men det er stadig en god idé at tage behagelige sko på og klæde sig på efter vejret for at få den perfekte oplevelse.

  • Hvad er den bedste måde at komme rundt i Paris på?

    Det bedste er at gå, når du kan: På den måde vil du opdage charmerende små gader, håndværksbagere og andre skjulte perler, som er en del af det, som Paris er. Byens centrum er forholdsvis kompakt, og alle interessante områder ligger relativt tæt på hinanden, så en kombination af at gå og tage metroen bringer dig nemt frem til det sted, du ønsker at gå.

  • Hvad kan jeg lave i nærheden af Louvre?

    Du kan slentre langs Rue de Rivoli og nyde et stille øjeblik i Jardin des Tuileries. Du kan også besøge statuen af Molière i rue Richelieu 40, gå forbi Place de la Concorde og beundre Palais Royal fra forsiden.