Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Paris-ture

Paris er kultur, kunst, arkitektur, skønhed... men det er også meget stort. Det er en god idé at tage på en rundtur til de vigtigste seværdigheder med en specialiseret guide.

Ana Caballero

Ana Caballero

9 minutters læst

Paris-ture

Byen Paris | ©Ali Sabbagh

Paris er meget mere end Eiffeltårnet, Louvre og Luxembourg-haven. Paris handler også om sine kvarterer, og for at du kan opleve dem på en autentisk måde, er her et udvalg af de bedste ture.

1. Nattevandringer i Paris

Triumfbuen om natten| ©Florian Wehde
Triumfbuen om natten| ©Florian Wehde

Når de kalder Paris for Lysets By, er det fordi, du skal se den om natten. Dens belysning er et skuespil, og natteturen i Paris er specielt designet til at opleve den. Under turen vil du besøge Trocadero, Eiffeltårnet, Triumfbuen og Grand Palais. Historier om sociale skandaler, store kærlighed og revolutioner er naturligvis også inkluderet i denne tur.

Natomvisningen i Paris varer også ca. to timer, og børn under 13 år kan deltage gratis. En anden fordel ved denne turmulighed er, at du kommer til at besøge Paris med langt færre mennesker, end du ville gøre om dagen, og ud over lysene får du også mulighed for at opleve byens natlige atmosfære.

Book en natlig rundvisning i Paris

2. Seinen bådture og krydstogter

Seine-floden | ©jlfaurie
Seine-floden | ©jlfaurie

Paris kan udforskes på mange måder, og en af de mest populære er at sejle på Seine-floden og se seværdigheder som Eiffeltårnet og Notre Dame-katedralen. Det bedste ved dette natkrydstogt på Seinen med billetter til Eiffeltårnet er, at det ikke kun omfatter bådturen, men også en natlig rundtur i Paris om bord på et køretøj med udsigt.

Blandt alternativerne til vandreture er dette en af de mest komfortable og komplette generiske ture for at lære Paris at kende. Den giver dig mulighed for at se byen om dagen og om natten med forklaringer fra en professionel guide, uden at du behøver at gå og tilbagelægge lange strækninger.

Denne mulighed omfatter afhentning og returnering til hotellet. Det er den mest anbefalede løsning for dem, der har lidt tid og ikke ønsker at gå glip af steder som Paris Operaen, Notre Dame-katedralen, Place de la Concorde, Louvre, Hotel de Ville, Grand Palais, Champs Elysées, Triumfbuen, Eiffeltårnet, Invalides eller Pigalle. Næsten ingenting.

Bestil et krydstogt på Seinen

3. Montmartre-ture

Moulin Rouge i skumringen
Moulin Rouge i skumringen

Hvert eneste kvarter i Paris er et besøg værd, men jeg vil starte med det mest legendariske kvarter i den franske hovedstad, Montmartre, og den tur, der altid vil være min favorit: en vandretur i Montmartre-kvarteret.

Detaljer om området

Montmartre-kvarteret ligger i den nordlige del af Paris og er kendt for at være fødestedet for boheme-malere og kunstnere fra det 19. århundrede. Det er svært at sammenligne dette sted med noget andet og endnu sværere at beskrive den følelse, man får, når man bliver vist rundt på en guidet tur og får fortalt alle historierne om de personer, der boede der.

Da jeg tog min første guidede rundvisning på Montmartre, havde jeg allerede besøgt kvarteret mere end én gang og tilbragt utallige timer med at vandre rundt i gaderne. Intet af dette hjalp; det var, som om jeg så det for første gang.

Om denne rundvisning

Dette er den mest efterspurgte tur på grund af kvarterets historie og charme. For at se Montmartre skal du reservere mindst en halv dag, ikke fordi kvarteret ikke er tilgængeligt til fods, hvilket det er, men fordi der er så mange ting at se, og den bedste måde ikke at gå glip af nogen af dem på er at tage en vandretur i Montmartre-kvarteret.

Hvad du vil se

Van Gogh, Toulouse-Lautrec, Monet og Picasso boede alle i dette kvarter, så på denne to timers rundvisning vil du suge mange af deres anekdoter til dig, de steder, de besøgte, og hvad der tiltrak dem til Montmartre.

Ud over malere har kvarteret også inspireret filmskabere, så caféer som den i den berømte film Amélie er også et must på denne rundvisning. På Montmartre-turen vil du også se emblematiske steder som f.eks:

Moulin Rouge

Den berømte cabaret, hvor Tolouse-Lautrecs tegninger foregik, og som optræder i flere film, ligger i den nederste del af Montmartre. Den er et must-see, når den er oplyst. Hvis du overvejer at overvære et mytisk show i verdens mest berømte cabaret, vil jeg opfordre dig til at læse denne artikel, som jeg har skrevet om den. Moulin Rouge billetter: alt du skal vide.

Basilikaen Sacré-Coeur

På toppen af Montmartre-bakken står denne imponerende, skinnende hvide basilika. Ud over at beundre dens smukke arkitektur kan du også beundre Paris' by fra toppen af trappen, der går forud for den.

Malerpladsen

Den ligger bag Sacré-Coeur og hedder egentlig Place du Tertre, men alle kender den som Place des Painters. En række restauranter med deres stole på række (sådan gør man i den franske hovedstad) omkranser pladsen, hvor forskellige kunstnere maler og sælger deres malerier.

Paris' rødt lyskvarter, Pigalle

Cabareter, natklubber, erotiske butikker, neonlys... Paris' rødt lyskvarter er et besøg værd og er også kilde til mere end én anekdote.

Bestil en rundvisning på Montmartre

4. Rundvisninger i Latinerkvarteret

Pantheon i Paris| ©Juanedc
Pantheon i Paris| ©Juanedc

Et andet kvarter, der er værd at besøge i Paris, er Latinerkvarteret, syd for Ile de la Cité. Selv om Latinerkvarteret ofte overses af mange turister, har det en særlig, indbydende charme. Ud over ikoniske vartegn som Pantheon og Sorbonne har dette kvarter nogle fremragende slikbutikker, og under denne vandretur i Paris' latinerkvarter, som varer ca. en time, vil du besøge en af dem med en aperitif inkluderet.

Hvad denne tur består af

Den største fordel er, at dette er en privat tur, hvor guiden udelukkende står til din og dine rejsefællers rådighed. På den måde kan du tilpasse rundvisningsruten, forklaringerne om kvarterets og Paris' historie og de gastronomiske anbefalinger i området efter dine præferencer.

Bestil en rundvisning i Latinerkvarteret i Paris

5. Personaliserede rundvisninger i Paris

Udsigt til Eiffeltårnet
Udsigt til Eiffeltårnet

Paris er så forskelligartet, at hver enkelt rejsende har en præference for et bestemt område. Derfor findes der private ture, hvor den rejsende selv bestemmer sin rejseplan. Denne skræddersyede tur til Paris er den bedste mulighed for at udforske byen i dybden og med en lokal guide, som er ekspert i byen.

Hvad denne tur består af

Denne private tur (du vil kun være sammen med dine rejsefæller) starter ved Louvre-museet, og derfra er det den rejsende, der bestemmer ruten. Denne vandretur kan vare fra to til seks timer, og du vælger selv, hvilke steder du vil besøge, om du vil fokusere mere på et aspekt af byen eller et andet, og om du vil stoppe mere eller mindre tid på et eller andet sted.

Guiden tilpasser sig helt til dine præferencer, mens han afslører praktiske detaljer om byen og fortæller dig historierne bag hvert af dens hjørner.

Bestil en personlig rundvisning i Paris

6. Gastronomiske ture i Paris

Place Vendôme
Place Vendôme

Hvis du kan lide oplevelsen af en gadevandring i Paris og ønsker at tilføje lidt mere originalitet til den, anbefaler jeg dig at prøve en gastronomisk rundvisning i Paris. Essensen af denne type tur er også at lære mere om byen, men de fokuserer på gastronomi og omfatter også smagsprøver af den franske hovedstads stjernede produkter som ost, chokolade og vin.

Hvis du vil have en specifik anbefaling, anbefaler jeg denne gastronomiske tur i Latinerkvarteret i Paris. Ud over smagsprøverne og guidens forklaringer vil du også nyde samtalerne med sælgerne, hvilket gør denne tur til en meget autentisk oplevelse, som er svær at nyde på anden vis.

7. Busture med sightseeing

Louvre-museet| ©Robert Bye
Louvre-museet| ©Robert Bye

Der er også en mulighed for at nyde Paris i al sin uendelighed uden at skulle gå gennem hver eneste gade. Turistbussen er, selv om det i første omgang kan virke som en turistoplevelse, hvis du er på udkig efter en mere autentisk tur, en fantastisk mulighed for at fortsætte med at nyde den utrolige udsigt over byen, mens du hviler lidt eller bevæger dig fra et område til et andet.

Især i storbyer som Paris er bussen ofte en god måde at komme til de mest interessante områder på uden at skulle klemme sig ind i metroen gennem menneskemængderne og frem for alt uden at gå glip af en eneste detalje af det, der foregår udenfor. Her er en artikel, jeg har skrevet om Hop-på Hop-af busrejser hvis du vil vide mere.

Bestil en sightseeingbus i Paris

8. Opera Garnier-ture

Opera Garnier| ©Guilhem Vellut
Opera Garnier| ©Guilhem Vellut

Du skal ikke være bekymret, hvis du bliver fanget af belysningen af Paris' operahus under en natlig rundvisning; der er guidede rundvisninger i bygningen, hvor du kan suge dens historie til dig. Formålet med disse rundvisninger er at give dig et generelt overblik og pirre din nysgerrighed som rejsende, det er op til dig, hvad du vil dykke dybere ned i. Jeg har skrevet en guide om Opera Garnier ture der måske vil interessere dig, hvis du vil vide mere om en af de mest symbolske bygninger i Paris.

Bestil Paris Opera Tour

9. Louvre-ture

Louvre-museet| ©Pedro Szekely
Louvre-museet| ©Pedro Szekely

Vi ved alle, at Louvre er det mest berømte museum i Paris (og sandsynligvis også i hele verden). Og når vi skal besøge et museum af en sådan størrelse, er der intet bedre end at tage på en guidet tur for at lære det godt at kende, forstå det, vi ser, og gøre vores tid inde på museet mere effektiv og få mest muligt ud af besøget.

Der findes forskellige typer af guidede ture, fra de mere "ekspres" ture, hvor guiden sørger for, at du ikke går glip af det væsentlige, til mere omfattende ture, hvor en kunstekspert beskriver de vigtigste værker i en mere komplet rundvisning. Kom og oplev den kultur, der venter dig på Louvre med en ekspertguide.

Hvis du vil læse mere om oplevelsen af at besøge Louvre, har jeg lavet en guide til Louvre, guidede ture og hvordan man køber billetter- du vil ikke være i tvivl!

10. Udflugter til Versailles

Slottet i Versailles| ©lameato feliz
Slottet i Versailles| ©lameato feliz

En dagstur ud af byen til Versailles vil fuldende din rejse med en dag, hvor du ud over at rejse tilbage i tiden også kan slappe af i Versailles Slotspaladsets spektakulære haver. Da det er et så populært besøg, er der forskellige typer af udflugter: fra dem, der giver dig mulighed for at udforske Versailles i dit eget tempo, til dem, der giver dig en guidet rundvisning i slottet og dets haver. Et plus? Bliv her og se skuespillet med slottets fontæner: et vidunder!

Hvis du ønsker at tage på denne udflugt, kan du læse flere detaljer i min guide om de bedste udflugter til Versailles fra Paris. Du kan komme dertil med tog eller bus, og på bare én dag kan du få det bedste ud af et spektakulært landskab, der ikke vil efterlade dig ligeglad.

Book en tur til Versailles

Organiser din guidede tur i Paris

Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera
Opera Garnier| ©Edgardo W. Olivera

Sådan bestiller du en rundvisning

De fleste ture i Paris kan bookes online. Når du har foretaget din booking, modtager du en kupon med instruktioner om, hvordan du møder din guide på den dag og det tidspunkt, du har valgt. Hvis du foretrækker at improvisere under din tur og give plads til det uventede, skal du sørge for at vælge en tur, der har gratis afbestilling, så du kan omlægge til en anden dag 24 timer i forvejen uden at miste dine penge.

Mødested

Mødestedet varierer afhængigt af det område i Paris, hvor turen finder sted, men de er alle tilgængelige med offentlig transport og ligger godt placeret. Hvis du ønsker at besøge et museum i nærheden, kan du vælge et tidspunkt og en dag, der giver dig mulighed for at gøre det før eller efter turen, men jeg anbefaler, at du sparer din energi til at gå, hvis du vælger muligheden for en vandretur.

Tidsplan

Paris' vandreture kører alle ugens dage, og der er som regel forskellige tidspunkter at vælge imellem. Husk på, at mange af byens museer er lukket om tirsdagen, så det kan være en god dag at tage på en gåtur gennem Paris' gader. Hvis du vil undgå menneskemængderne, skal du vælge aftenture og undgå weekender i højsæsonen.

Varighed

Den gennemsnitlige tur varer ca. to timer, men turene kan være længere. Du kan også finde mere omfattende ture og kortere ture. Husk på, at du under turen vil have tid nok til at se de forskellige seværdigheder undervejs; det er ikke ture, der skal hastes, da ideen er at slappe af og nyde byen. Prøv ikke at forsinke gruppen, og husk, at du altid kan besøge alle seværdighederne på turen igen.

Pris

Prisen på turene kan variere alt efter område og tur, men jeg anbefaler, at du ikke går glip af muligheden for at få en guidet tur i Paris for pengene. Der er forskellige priser (f.eks. er en privat rundvisning eller en bådtur dyrere) og nogle er meget overkommelige; jeg lover dig, at du med alt det, du vil lære, vil få noget for pengene.

Anbefalinger

De guider, der står for disse ture, kender Paris ud og ind. Spørg dem om anbefalinger om, hvor du skal spise, hvad du skal besøge alt efter dine præferencer, hvor du kan købe originale souvenirs, hvilket område der er det bedste sted at gå ud og feste... Dagen før kan du lave en liste med spørgsmål; de vil med glæde besvare dem under eller ved turens afslutning.

Sprog

Paris besøges af besøgende fra hele verden, så de fleste ture findes på flere sprog. Engelsk, fransk og spansk er stort set garanteret, men mange ture har også mulighed for tysk, italiensk, portugisisk og andre sprog.

Ofte stillede spørgsmål

  • Hvad er den gennemsnitlige gåafstand?

    De fleste varer omkring 2 timer. Alle ture foregår i eget tempo, men det er stadig en god idé at tage behagelige sko på og klæde sig på efter vejret for at få den perfekte oplevelse.

  • Hvad er den bedste måde at komme rundt i Paris på?

    Det bedste er at gå, når du kan, for på den måde kan du opdage charmerende små gader, håndværksbagere og andre skjulte perler, som er en del af det, Paris er. Byens centrum er ret kompakt, og alle interessante områder ligger relativt tæt på hinanden, så en kombination af at gå og tage metroen vil få dig ret nemt frem til det sted, du ønsker at komme.

  • Hvad kan jeg lave i nærheden af Louvre?

    Du kan slentre langs Rue de Rivoli og nyde et stille øjeblik i Jardin des Tuileries. Du kan også besøge statuen af Molière i rue Richelieu 40, gå forbi Place de la Concorde og beundre Palais Royal fra forsiden.