Reims på 2 dage: alt du skal vide

48 timer er tid nok til at komme rundt i Reims. Jeg inviterer dig til at opdage de bedste ting at se og gøre i denne by i løbet af et todages besøg.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

7 minutters læst

Reims på 2 dage: alt du skal vide

Reims Monument | ©Sandra Cohen-Rose

En af de gode ting ved at rejse rundt i de små byer i det nordøstlige Frankrig er, at de fleste af de historiske bygninger og turistattraktioner kan ses på relativt kort tid. En todages tur til Reims vil give dig mulighed for at se byen og dens omgivelser.

Dag 1: Udforsk seværdighederne i Reims

Porte Mars| ©Hélène Baudart
Porte Mars| ©Hélène Baudart

Den første dag af dit besøg i Reims bør du bruge på at udforske byens vigtigste turistattraktioner. Selvom det er en lille by, er det sandt, at den har nogle meget vigtige bygninger, herunder nogle Unesco World Heritage Sites.

Af denne grund følger listen over steder, jeg har planlagt for dig at besøge i løbet af dine første 24 timer i Reims, en logistisk plan, der ikke spilder tid eller penge på unødvendig transport, hvilket ofte er tilfældet, hvis du går fra den ene ende til den anden uden nogen logisk mening.

Start dagen ved Porte Mars

Porte Mars er en af de mest interessante turistattraktioner i byen Reims, og samtidig skiller den sig ud, fordi den er helt gratis at besøge. Det er en romersk triumfbue, den bredeste af sin slags og den ældste romerske konstruktion nord for Alperne, der stadig står.

I mange år fungerede den som porten til byen, og i dag opretholdes denne ærefulde omtale stadig af det faktum, at den ligger lige ved siden af byens togstation. Derfor vil det være det første sted, du ser, hvis du ankommer med toget.

Du skal også huske på, at denne triumfbue er en del af en offentlig park, der udmærker sig ved sin skønhed og sin udstrækning, og det er en sjov idé at gå en tur før eller efter en tur til Porte Mars. Du skal også være opmærksom på, at dette sted er en del af de private ture, der arrangeres af nogle guider i byen Reims.

Book en privat tur i Re ims

Spis morgenmad på Place Royale

Place Royale ligger et par gader væk fra Porte Mars og fungerer året rundt som et epicenter for bylivet i Reims' centrum. Den er kendt for sin juleudsmykning og sit gastronomiske udbud.

Så hvis du ikke har spist morgenmad, når du ankommer til Reims, anbefaler jeg, at du gør det på en af caféerne på denne plads eller i de nærliggende gader. Især fordi gåturen fra Porte Mars til dette sted vil hjælpe dig med at opdage den skønhed, der kendetegner bygningerne i denne by, som er en blanding af middelalderlige tendenser og efterkrigstidens modernitet.

Book en privat rundtur i Reims

Se katedralen Notre Dame de Reims og Palsais du Tau

Katedralen i Reims| ©GaudiumPress Imágenes
Katedralen i Reims| ©GaudiumPress Imágenes

Reims er en lille by, og de fleste turistattraktioner ligger inden for gåafstand. Når du har spist morgenmad på Place Royal, anbefales det derfor, at du tager til katedralen Notre Dame de Reims, byens vigtigste historiske monument, der ligger en gade væk fra den berømte plads.

For at forstå, hvordan man besøger katedralen Notre Dame de Reims, skal man vide, at indgangen er gratis, og at den er åben fra kl. 7.30 til 19.30. Hvis du vil nyde en stille tur, anbefaler jeg, at du gør det uden for messetiderne, og jeg råder dig til at være lige opmærksom på dens indre og ydre, da det er en af de største arkitektoniske juveler i fransk gotisk arkitektur.

På den anden side, lige ved siden af katedralen, finder du Palais du Tau, den bygning, hvor de franske monarker klædte sig før kroningen, som fandt sted i nabokatedralen. Af denne grund er begge bygninger blevet erklæret for verdensarv af Unesco. Besøget på begge steder tager ikke mere end to timer, men du skal vide, at der er et museum i paladset, og at du skal betale entré, som koster omkring 8 euro.

Book en privat rundtur i Reims

Gå mod syd til Sciences Po-campus

Selvom Reims er en relativt lille by, er den en universitetsdestination. Det hænger sammen med, at det ikke kun er det lokale universitet, der ligger der, men at der også er et campus for Sciences Po-fakultetet, et af de vigtigste universiteter i verden inden for statskundskab.

Så det er en anbefalelsesværdig plan både på en kort tur og under et tredages besøg i byen Reims at besøge faciliteterne på dette universitetscampus. Frem for alt fordi det er helt gratis at gå rundt i disse faciliteter, og det er et arkitektonisk vidunder, der perfekt bevarer flere bygninger fra middelalderen og efter renæssancen kombineret med moderne bygninger.

Du skal også huske på, at dette universitetsområde ligger halvvejs til det næste stop på din rejseplan. Derfor anbefales det, at du kommer hertil via en gåtur langs den berømte Rue du Barbâtre, hvor du også finder forskellige alternativer til at spise til en meget god pris, noget der er logisk, fordi det er et universitetsdistrikt.

Book en privat rundtur i Reims

Tag til Saint-Remi-basilikaen

En anden vigtig turistattraktion i Reims er basilikaen Saint-Remi, som sammen med katedralen og Tau-paladset er blevet erklæret for verdensarv af Unesco. Siden 553 har den bevaret relikvierne af Sankt Remigius, biskop i byen, som ifølge katolsk tro omvendte Clovis, den første frankerkonge, der forenede det franske territorium, som det ser ud i dag.

Denne bygning har gennem sin mere end 1.000 år lange historie udviklet sig fra et lille kapel til en betydelig stor kirke, der kombinerer forskellige arkitektoniske stilarter, herunder romansk og gotisk. Desuden er dens historiske betydning knyttet til skikkelser som Karl den Store og begivenheder under den franske revolution.

Den er åben hver dag fra mandag til søndag fra kl. 11 til 18.30. I weekenden er åbningstiden dog udvidet til kl. 19. Basilikaen fungerer som et museum, og derfor er den omtrentlige pris for en indgangsbillet omkring 3 euro pr. person.

Book en privat rundtur i Reims

Slut dagen af med en spadseretur i Parc de Champagne

Når du har fået nok af at vandre rundt i gaderne og de historiske bygninger i det centrale og sydlige Reims, kan du udnytte nærheden til en af byens smukkeste byparker til at slappe af og vente på solnedgangen. Jeg taler om Parc de Champagne, et ideelt sted, hvor du kan slentre, nyde de faldende blade om efteråret eller det gode vejr på sommeraftener og -nætter.

Adgangen er gratis, og parken er meget sikker. Der er masser af offentlige grønne områder i denne del af Reims, og hvis du ikke er interesseret i at gå til Parc de Champagne, kan du krydse slusebro nummer 10 for at komme direkte til Coulée Verte, en anden offentlig park, der strækker sig langs flodens bredder og er meget tættere på basilikaen Saint-Remi.

Afhængigt af hvor du bor, kan du vælge, hvor du vil spise, selvom min anbefaling er, at hvis du bor i centrum, bør du gå til Pont de Venise. Du vil blive forkælet med fransk, afrikansk, marokkansk og algerisk mad.

Book en privat rundtur i Reims

Dag 2: Bliv forbløffet over regionens skønhed

Fontaine de la Solidarité| ©Tourisme Champagne
Fontaine de la Solidarité| ©Tourisme Champagne

Det andet store aktiv ved byen Reims har at gøre med dens privilegerede beliggenhed i Champagne-regionen. Denne del af Frankrig er kendt verden over for at være stedet, hvor denne type mousserende vin af ubestridelig kvalitet produceres, og som har gjort dette område af landet til et Unesco World Heritage Site. Så den anden dag har jeg tilrettelagt, så du kan udforske skønheden i det omkringliggende landskab. Der er to alternativer samt en urban underholdningsplan.

Tag på shopping og spis morgenmad omkring Fontaine de la Solidarité

Omgivelserne omkring denne lille plads i centrum af Reims er kendt for, at de fleste forretninger ligger her. Der ligger også flere restauranter i denne omkreds af fire eller fem gader. Derfor er det en god måde at starte din anden dag på at vandre rundt i dette område ved morgenmadstid. Især hvis du er interesseret i at kigge ind i en butik eller to for at shoppe lidt, inden du fortsætter din rejse.

Dette er et af de mest anbefalede områder at besøge i december måned og er bestemt en af de bedste ting at lave i Reims i julen, da det er et shopping- og forbrugerorienteret område, og mange butikker er dekoreret med lys og dekorationer.

Book en privat rundtur i Re ims

Tag med på en rundvisning i champagnemarkerne

Det første alternativ, hvis du overvejer at deltage i en af de bedste dagsture fra Reims, ville være en minibustur, der tager dig gennem forskellige kældre, der tilhører champagneproducerende familier. Dette alternativ kan varmt anbefales, fordi du kan lære om de kulturelle traditioner, der er knyttet til vinens verden, direkte fra hovedpersonerne.

Dette er en meget komplet aktivitet, hvor du vil blive ledsaget af en guide. Du vil også kunne deltage i forskellige smagninger på de forskellige vingårde. Faktisk er det almindeligt at booke turen til Epernay-regionen, som er hovedstad for champagneproduktionen i denne region. Hvad angår turens varighed, skal du vide, at den varer fire og en halv time. En fremragende måde at udforske det meste af denne region på uden at bekymre sig om ekstra udgifter og med fuldstændig ro i sindet.

  • Pris: En tur som denne koster normalt omkring €124 pr. person.

Book en tur i Epernay-regionen

Vælg en cykeltur

Reims vinkælder| ©Jaime
Reims vinkælder| ©Jaime

Samtidig er der det faktum, at du kan nyde Champagne-regionens vinland på en lidt mere aktiv måde, hvis du booker en champagne-tur på elcykel. Du får fem smagsprøver på familievingårde og en typisk fransk frokost.

På disse ture skal du vide, at en del af turen er kombineret med minibus, da den fulde tur varer syv timer inklusive besøg på restauranter, vingårde og druehøstmarker. Det er en aktivitet for hele familien, men det er vigtigt, at man har en passende højde og vægt til at træde i pedalerne på en elcykel.

  • Pris: Gennemsnitsprisen for denne type tur er omkring €188 pr. person.

Book en champagnetur på elcykel

Vend tilbage til centrum af Reims til en afskedsmiddag.

Når du har nydt den guidede tur og de bedste ting at se og gøre i Reims i løbet af disse 48 timer, kan du afslutte din tur i byens centrum med en afskedsmiddag, før du fortsætter din rejse til andre regioner i Frankrig eller vender hjem. Der er et uendeligt antal restauranter, hvor du kan nyde det bedste af det varierede gastronomiske udbud. Her er to eksempler:

  • Le Tablier de Reims skiller sig ud som et anbefalelsesværdigt alternativ, fordi menuen er fokuseret på traditionel fransk mad.
  • Bistró des Anges er også en fremragende mulighed, især på grund af dens nærhed til katedralpladsen.

Book en privat rundtur i Reims