Bedste ture og dagsture fra Reims

Byen Reims har nogle omgivelser, der er værd at kende, og som er en del af den største turistattraktion i denne lokalitet. Derfor inviterer jeg dig til at gøre dig bekendt med de bedste udflugter fra denne smukke by.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

9 minutters læst

Bedste ture og dagsture fra Reims

Reims | ©Adlan

De fleste af de bedste ting, man kan lave i byen Reims, har at gøre med at udforske det omkringliggende vinland. Denne by er et vigtigt turistmål, fordi den betragtes som den kulturelle hovedstad i Champagne-regionen, hvor den verdensberømte mousserende vin produceres.

Så i dette indlæg vil jeg kort forklare dig, hvordan nogle af de bedste udflugter med afgang fra byens centrum fungerer. Samtidig præsenterer jeg dig for de vigtigste alternativer, så du har mulighed for at vælge et af dem og forstå deres fordele og betingelser.

1. En dagstur med champagne til Moët & Chandons hovedkvarter og kælder

Smagning på turen| ©Eric Flexyourhead
Smagning på turen| ©Eric Flexyourhead

En af de mest anbefalede udflugter for turister, der ankommer til byen Reims, er at deltage i en tur, der fører til hovedkvarteret, hvor Moët & Chandons vigtigste kældre ligger. Hvis du ikke har hørt om dette navn, skal du vide, at det er en verdensreference, når det gælder kvalitetschampagne. Derfor er denne type turistoplevelse rettet mod at lære om dette firmas historie samt processen bag produktionen af denne alkoholiske drik.

Udflugten som sådan er normalt reserveret til en begrænset gruppe mennesker, normalt ikke mere end 10 deltagere. Fra starten er det også en guidet begivenhed, fordi der altid er en specialist i champagnens historie som drik til stede. Samt historien om de virksomheder, der gjorde denne type vin til en verdensreference for kvalitet.

Det er bestemt en eksklusiv oplevelse, hvor der altid tages hensyn til deltagernes komfort, og du skal også vide, at turistservicen inkluderer smagning af omkring 10 forskellige typer champagne, der hører til Moët & Chandons kælder.

Derudover er det også almindeligt at inkludere en traditionel frokost med typisk gastronomi fra regionen. Af disse grunde er det en stærkt anbefalet plan for dem, der har et tredages besøg i byen Reims.

Interessante detaljer

 • Pris: Disse udflugter koster normalt omkring 250 euro pr. person, hvilket er et forståeligt beløb, når man ved, at det er en luksusoplevelse.
 • Varighed: Den omtrentlige varighed af en sådan tur er omkring ni timer i alt.
 • Transportmiddel: Det er næsten altid en minivan med alle bekvemmeligheder som aircondition, Wi-Fi ombord og sæder, der kan lægges tilbage.
 • Fordele ved denne mulighed: Dette alternativ kan varmt anbefales til ægte elskere af dette champagnemærke og især til dem, der ønsker at udforske andre hjørner af denne vinregion.
 • Ulemper ved denne mulighed: Det er bestemt ikke en særlig økonomisk oplevelse og kan derfor være uoverkommelig for nogle rejsendes budgetter.

Book en rundvisning i Moët & Chandon-kældrene

2. En heldagstur fra Reims til Veuve Clicquots hovedkvarter

Katedralen i Reims| ©GaudiumPress Imágenes
Katedralen i Reims| ©GaudiumPress Imágenes

Hvis tanken om at se Moët & Chandons hovedkvarter ikke tiltaler dig, bare fordi det ikke er dit yndlingschampagnemærke, så skal du vide, at Veuve Clicquot er slutdestinationen for andre stærkt anbefalede t ure med afgang fra byen Reims. Ruten for disse ture er lidt anderledes, da det er normalt, at en tur gennem katedralen Notre Dame de Reims også er inkluderet. Samt en tur til en anden landsby tæt på denne by.

Besøget i Veuve Clicquot-kælderen er helt sikkert højdepunktet på rejseplanen, men det betyder ikke, at frokosten, der ledsages af en vinsmagning, ikke er en god underholdning. Besøget i firmaets underjordiske kælder omfatter også en smagning af andre typer champagne.

Så denne rejseplan er meget mere passende for dem, der ikke betragter sig selv som elskere af et bestemt champagnemærke og foretrækker at lære lidt mere om et andet firma, der også er verdensberømt. Samtidig har man mulighed for at besøge andre familieejede vingårde og nyde en rundvisning i et smukt landligt område.

Du skal også vide, at denne type tur er en af de bedste ting at lave i Reims i juletiden. Det skyldes, at middagen eller frokosten i forbindelse med rundvisningen som regel er en temabegivenhed inspireret af julens traditioner.

Interessante detaljer

 • Pris: Denne type udflugter koster normalt omkring 280 euro pr. person.
 • Varighed: Den omtrentlige varighed er omkring otte timer i alt eller lidt mere, afhængigt af årstid og vejr.
 • Transportmiddel: Det er normalt en minivan, da de er reserveret til meget begrænsede grupper af mennesker.
 • Fordele ved denne mulighed: Helt klart en mere fordelagtig mulighed for dem, der ønsker, at turen skal fokusere lidt mere på regionens skønhed i stedet for at dreje sig om det champagnefirma, der skal besøges.
 • Ulemper ved denne mulighed: Det er stadig en dyr oplevelse, som ikke er inden for alle turisters økonomiske muligheder.

Book en vintur i Reims

3. En cykeltur gennem Champagne-landskabet med frokost og vinsmagning.

Lær en vingård at kende| ©gjegan
Lær en vingård at kende| ©gjegan

Hvis du er interesseret i at opleve landskabet omkring byen Reims på en lidt mindre konventionel måde, bør du vælge en guidet tur på en elektrisk cykel.

Det er helt klart et godt alternativ for dem, der er vant til at cykle en del kilometer, men det er uden tvivl en meget anbefalelsesværdig måde at komme i direkte kontakt med naturen på og samtidig underholde sig selv under et besøg i Champagne-regionen, som er erklæret UNESCO-verdensarv.

Mødestedet er altid et sted i centrum af Reims, og derfra starter man en bustur gennem skovene nær byen for at nå landsbyen Epernay. Her begynder cykelturen, hvor den lille gruppe deltagere kører til en af landsbyerne for at se nærmere på de vinmarker, hvor champagnen produceres.

Den elektriske cykeltur omfatter også et besøg på nogle familiedrevne vingårde og et stop til frokost på en traditionel fransk restaurant. Kirken, hvor Dom Pérignon ligger begravet, er også en del af turens program. Så alt i alt er det en meget mere varieret og interessant tur. Især for dem, der foretrækker at nyde landskabet, mens de er i direkte kontakt med det.

Både vinsmagninger og frokost er normalt inkluderet i prisen for oplevelsen sammen med ledsagelse af den lokale guide, der normalt taler engelsk. Præcis som på resten af udflugterne. Derfor er dette en fremragende måde at fremskynde din sightseeing på et todages besøg i Reims, hvor det er vigtigt at opleve den skønhed, der kendetegner denne landlige del af landet, på første hånd.

Detaljer af interesse

 • Pris: En tur på elcykel med de ovennævnte egenskaber koster normalt omkring 175 euro pr. person.
 • Varighed: Den omtrentlige varighed af denne type udflugt er syv eller otte timer i alt, og du skal huske på, at du vil træde i pedalerne i cirka 3 timer i løbet af denne periode.
 • Transportmiddel: Transporten fra Reims til Épernay foregår normalt med minibus, og resten af oplevelsen foregår på en topmoderne elcykel.
 • Fordele ved denne mulighed: Det er helt sikkert det bedste alternativ for dem, der ønsker at indarbejde lidt sjov motion i oplevelsen af at rejse rundt i landskabet i Champagne-regionen.
 • Ulemper ved denne mulighed: Dette er en oplevelse, der kun er tilgængelig for folk, der er i stand til at cykle i 3 timer.

Book en tur i Champagne på elcykel

4. En tur til slagmarken i Verdun med guide og entré inkluderet

Slagmarken ved Verdun| ©Jochen Hertweck
Slagmarken ved Verdun| ©Jochen Hertweck

Et af de længste og dødeligste slag i moderne historie fandt sted nær Reims. Det er slaget ved Verdun og var en uafbrudt konflikt mellem Frankrig og Tyskland, der fandt sted over 303 dage under Første Verdenskrig.

I dag er marken, hvor skyttegravene lå, blevet et turistmål, så folk kan forstå, hvordan disse slag blev udkæmpet. Der er også forskellige monumenter til minde om denne begivenhed, hvor så mange mennesker døde.

Så dette sted er uden tvivl en af de bedste ting at gøre i byen Reims og udgør en del af dens vigtigste historiske attraktioner. Prisen for udflugten inkluderer privat transport samt indgang til lejren og de to eksisterende mindesmærker. Der er også betaling for guiden, der er til rådighed, så gruppen ikke går glip af nogen vigtig detalje om historien om denne begivenhed.

Under alle omstændigheder er dette en udflugt, der ikke tager hele din dag, og derfor kan du supplere den, hvis du er interesseret i at besøge katedralen Notre Dame de Reims, som er en meget vigtig kirke, der er kendt for at have været kroningscenter for de franske konger i flere århundreder. Så hvis du kombinerer disse to aktiviteter på samme dag, vil du få en masse information om en af de vigtigste regioner i det nordøstlige Frankrig.

Interessante detaljer

 • Pris: Denne type udflugter koster normalt omkring 380 euro pr. person, selvom unge under 17 år betaler en mere fordelagtig pris.
 • Varighed: En tur af denne type varer normalt seks timer i alt, hvoraf en stor del bruges på at rejse fra Reims til slagmarken.
 • Transportmiddel: Oftest er det en minibus, fordi det er en udflugt, der er reserveret til en begrænset gruppe mennesker fra samme familiegruppe.
 • Fordele ved denne mulighed: Denne aktivitet er en af de mest interessante for dem, der er interesseret i Første Verdenskrigs historie, og for dem, der ønsker at se en attraktion, der er lidt anderledes end champagneproduktionens verden.
 • Ulemper ved denne mulighed: Dette er den dyreste tur af alle, selv uden frokost og vinsmagning.

Hvordan booker man en tur fra Reims?

Book online| ©Glenn Carstens-Peters
Book online| ©Glenn Carstens-Peters

Der er flere muligheder, hvis du vil booke en af disse ture til Reims. Den bedste af dem alle er at købe turen online. På den måde kan du nemlig betale med kreditkort, og du har mulighed for at afbestille oplevelsen gratis, hvis du giver tilstrækkeligt varsel. Derudover kan du også finde ud af, hvad andre mennesker, der har været på turen, har at sige om den.

Du kan også få adgang til denne type tur ved at besøge et af de turistbureauer, der ligger i centrum af Reims. Problemet med denne idé er, at der ikke er nogen garanti for, at du har mulighed for at deltage i disse oplevelser på det præcise tidspunkt for dit besøg. Især hvis din rejse finder sted i højsæsonen.

Book en udflugt til Moët & Chandon- og Taittinger-kældrene

Varighed af udflugterne fra Reims

Ur| ©Cats Coming
Ur| ©Cats Coming

Den gennemsnitlige varighed af alle udflugter fra Reims varierer normalt mellem seks og otte timer. Det er logisk, da mange af vinområderne ikke ligger så tæt på byens centrum.

Samtidig er der inkluderet vinsmagninger og frokoster i programmet, hvilket er begivenheder, der tager ret lang tid, plus den tid det tager at komme fra et sted til et andet.

Du skal dog vide, at disse varigheder er ekstremt gunstige inden for logistikken på de fleste ture. Især fordi selve byen Reims ikke har så mange turistattraktioner uden for de steder, der besøges på disse ture. Så det er logisk og tilrådeligt at fokusere en stor del af turen på at besøge den naturlige region, som Reims ligger i.

Tips til en udflugt fra Reims

Komfortable sko| ©Alexandra Tran
Komfortable sko| ©Alexandra Tran

Der er flere tips, jeg kan give dig for at nyde dine udflugter fra Rains, men det bedste af dem alle har at gøre med din påklædning. Det er vigtigt, at du har tøj på, der passer til vejret på det tidspunkt, hvor du er på tur. Sandheden er, at luftfugtigheden er meget høj om sommeren, mens regn, blæst og kulde kan være en daglig realitet resten af året.

Book en udflugt til vingårdene Moët & Chandon og Taittinger

Hvorfor anbefaler vi en tur fra Reims?

Fontaine de la Solidarité| ©Tourisme Champagne
Fontaine de la Solidarité| ©Tourisme Champagne

Disse udflugter anbefales, fordi vinkældrene og vinmarkerne er den egentlige grund til, at byen Reims er et stort turistmål.

Katedralen og to andre bygninger er på Unescos verdensarvsliste, men selve byen skiller sig ud som Champagne-regionens æreshovedstad. Den har en oprindelsesbetegnelse, som betyder, at dette navn kun kan bruges til mousserende vin fra denne del af Frankrig.

Så hvis du tilbringer 48 eller 72 timer i regionen, er det vigtigt, at du udnytter din tid til at besøge de steder, der har gjort den verdensberømt, blandt andet kældrene hos store virksomheder og små familier, der er dedikeret til at producere champagne, som er af ubestridelig kvalitet.

Det samme gælder den udflugt, der tager dig til slagmarken i Verdun. I mange år var dette sted et af de vigtigste centre for mindehøjtideligheder for ulykkerne under Første Verdenskrig.

Hvad er fordelene ved at tage på en guidet tur i forhold til at besøge området på egen hånd?

Lær Reims at kende| ©Patrick Nouhailler
Lær Reims at kende| ©Patrick Nouhailler

En guidet tur er helt sikkert en bedre løsning end at tage rundt i regionen på egen hånd, da prisen inkluderer transport og adgang til de kældre, du besøger. Desuden er der en guide med, så du ikke tager hjem med tvivl om de steder, du har besøgt.

Så hvis du sammenligner, giver oplevelsen dig mulighed for at spare penge, for sandheden er, at mellem hvad det ville koste at leje en bil, og hvad du ville bruge på brændstof for at komme fra et sted til et andet, er en stor del af budgettet allerede væk. Derudover skal du betale ekstra entré for den guidede tur på stedet.

Desuden gør den simple kendsgerning, at du kun skal bekymre dig om at hygge dig og ikke behøver at bekymre dig om logistiske detaljer, prisen på en guidet tur anbefalelsesværdig for dem, der ønsker at nyde deres ferieferie til fulde.

Book en rundvisning i Moët & Chandon- og Taittinger-kældrene