Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Hvordan besøger man Reims Notre Dame-katedral

Katedralen i Reims er et af de vigtigste turistmål i det nordøstlige Frankrig. Her er alle de oplysninger, du har brug for at vide før dit besøg.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

7 minutters læst

Hvordan besøger man Reims Notre Dame-katedral

Katedralen i Reims | ©Maria Lucia Dornas

At udforske den arkitektoniske og historiske arv er en af de bedste ting, man kan gøre i Reims. Denne lille by har flere bygninger af stor betydning for Frankrigs og endda Europas historie, hvilket gør den til et sted, der fortjener at blive besøgt under et besøg i vinregionen Champagne.

Her er alt, hvad du har brug for at vide, før du besøger Notre Dame-katedralen i Reims.

Hvordan kommer man til Notre Dame de Reims-katedralen?

Katedralen i Reims| ©GaudiumPress Imágenes
Katedralen i Reims| ©GaudiumPress Imágenes

Det første, du skal vide om adgangen til Notre Dame-katedralen, er, at den ligger i byens centrum, på et sted, der er let at identificere, fordi det er den højeste bygning i hele byen. Den ligger på Rue Cardinal Luçon, og selv om den har forskellige døre, er hovedindgangen på forreste facade, på Place du Parvis. Det er gratis at komme ind, og du kan endda få en privat rundvisning. En meget interessant mulighed for at dykke ned i arkitekturen og historien.

Det er helt sikkert den vigtigste turistattraktion i Reims, og derfor må den ikke mangle på programmet for et tredages besøg i Reims, heller ikke på et todages besøg i Reims og omegn. Det er også et must, hvis du bestiller en privat rundvisning i Reims.

Hvis du bestiller en privat rundvisning i Reims, vil du ikke fortryde det, især hvis dit ophold i Reims bliver kort, da en guide vil hjælpe dig med at lære alle de vigtige detaljer samt de mest imponerende bygninger i byen.

Book en privat rundvisning i Reims

Notre Dame de Reims-katedralens åbningstider

Katedralens ydre| ©Juan Garavito
Katedralens ydre| ©Juan Garavito

Åbningstiderne for Reims-katedralen er omfattende. Den er åben alle ugens dage fra kl. 7.30 og lukker kl. 19.30 på hverdage. På søndage og helligdage lukker den kl. 19.15. Adgangen slutter dog 15 minutter før lukketid.

Hvis du vil besøge tårnene og klokketårnet, skal du kontakte administrationen i Palais de Tau, da åbningstiderne justeres efter anmodning. Dette skal ske 15 dage i forvejen, og antallet af personer, der deltager, skal angives. Der skal være mindst 10 personer til stede ved åbningen.

Åbningstiderne på helligdage ændrer sig afhængigt af messerne. At besøge katedralen er en af de bedste ting at gøre i Reims i julen, da der arrangeres guidede ture uden forudgående reservation, og der ofte er særlige messer.

Book en guidet tur i Reims med besøg i vinkælderen

Er der guidede ture i Notre Dame de Reims-katedralen - er de det værd?

Udsmykning af katedralen| ©Paco Barranco
Udsmykning af katedralen| ©Paco Barranco

Hvis du gerne vil have en guidet tur i Notre Dame-katedralen , er der to måder at gøre det på. Den ene er at kontakte Palais du Tau for at arrangere en tur, der inkluderer muligheden for at gå op i de to tårne og se klokketårnet. Der skal være et minimum af deltagere, og reservationen skal foretages op til 15 dage i forvejen.

Det andet alternativ er at booke en privat tur til hovedattraktionerne i byen Reims, herunder katedralen, Palais de Tau og basilikaen Saint Remi. Alle tre steder er blevet erklæret for verdensarv. Det er af stor historisk betydning, da paladset var den residens, hvor den kongelige familie forberedte sig før kroningerne, og katedralen var det sted, hvor den officielle kroningsceremoni for den næste franske konge fandt sted.

Under alle omstændigheder er det kun anbefalelsesværdigt at vælge en guidet tur, hvis du allerede har haft mulighed for at deltage i en af de bedste udflugter fra Reims. Reims er kendt for sin nærhed til vinområderne i Champagne-regionen, der er kendt for deres kvalitet.

Book en privat tur i Reims

Hvem har adgang til Notre Dame de Reims-katedralen?

Detaljer om murene| ©Patrick Demory
Detaljer om murene| ©Patrick Demory

Katedralen Notre Dame de Reims er åben for alle historieinteresserede og dem, der ønsker at se kunsten indeni, uanset religion, alder eller oprindelsessted. Der er ingen begrænsninger, uanset om der er særlige begivenheder til katolske mindedage som påske eller jul.

Faktisk er det almindeligt at opfordre til besøg på disse særlige datoer, selv af dem, der ikke betragter sig selv som troende katolikker, da stedet er ret vigtigt for den historiske og arkitektoniske identitet i Reims og inden for turismen i det franske nordøst.

Book en guidet tur i Reims med vingårdsbesøg

Hvordan kommer man til Notre Dame de Reims-katedralen fra resten af byen?

Tog fra Reims| ©Jc Flac
Tog fra Reims| ©Jc Flac

Katedralen Notre Dame de Reims er bedst at nå til fods, hvis det er første gang, du er i byen. Da det er en lille by, kan du komme dertil fra togstationen på mindre end fem minutter. Faktisk kan man gå gennem Reims' centrum på mindre end fire-fem timer.

Sporvognen har en station ved navn Opera-Cathedrale, som kan hjælpe dig med at komme til og fra kirken, hvis du bor i en anden del af byen. Det er praktisk at vide, at dette transportmiddel er det tætteste, man kommer på et kollektivt transportsystem som metroen i Reims.

Du skal også vide, at det ikke anbefales at ankomme i privatbil, da det ikke er behageligt, selvom CPA Cathedrales parkering splads giver dig mulighed for at parkere din bil for et par euro på et behageligt og sikkert sted. Den ligger mindre end 300 meter fra katedralpladsen, på Rue des Capuchins, mellem Rue Libergier og Rue Henri Hadart.

Book en privat rundtur i Reims

Er det tilrådeligt at tage til Notre Dame de Reims-katedralen med børn?

At lære katedralen at kende indefra| ©Galeria Arautos
At lære katedralen at kende indefra| ©Galeria Arautos

Der er egentlig ingen begrænsninger for børn i alle aldre i katedralen Notre-Dame de Reims. Du skal dog huske på, at det måske ikke er den mest underholdende aktivitet for små børn. Derfor er det ret praktisk at vide, at der foran katedralen er en plads med andre nærliggende monumenter, som du kan se udefra, mens du er sammen med de små.

Mit råd er at gå tidligt om morgenen eller sent på eftermiddagen, hvis du er sammen med børn, fordi der vil være færre besøgende, og det vil være mere behageligt.

En anden måde at gøre rundvisningen i en katedral mere udholdelig, når man rejser med små børn, er at deltage i en guidet udflugt som f.eks. en privat rundvisning i Reims.

Book en privat rundvisning i Reims

Det må du ikke gå glip af i Notre Dame de Reims-katedralen

En dag til at se katedralen| ©mayeka_a19z
En dag til at se katedralen| ©mayeka_a19z

Katedralen i Reims er uden tvivl et vidunder af fransk gotisk arkitektur og et must-see, hvis du booker en privat tur til Reims. Her er, hvad du ikke må gå glip af:

  • Dens ydre, som har tre forskellige søjlegange, er fyldt med statuer og statuetter, som er meget karakteristiske for europæiske katedraler. Faktisk har katedralen i Chartres alene de mest skulpturelle figurer i Frankrig. Hovedportikoen er en af de største attraktioner, du bør lægge mærke til. Den er dedikeret til Jomfru Maria og har forskellige skulpturer af katolske figurer. Englen med smilet er en af de mest karakteristiske.
  • Et andet aspekt af facaden er tårnene, som er 86 meter høje og har andre scener indskåret i deres struktur.
  • Interiøret er også et sted, du skal være meget opmærksom på, og det er præget af en ret ensartet arkitektonisk stil, da byggeriet ikke varede mere end to århundreder og hovedsageligt fandt sted i et af dem, det 13. århundrede. Det var usædvanligt for opførelsen af disse storslåede kirker.
  • Katedralens omgivelser er også noget, du bør nyde, da frontfacaden ikke er det eneste imponerende ved den. Faktisk siger nogle, at sidemurene er det mest imponerende ved bygningen.

Book en guidet tur i Reims med rundvisning i vinkælderen

Hvor meget tid har du brug for til at besøge Notre Dame de Reims-katedralen?

Udvendige detaljer| ©PLINIO LEAL
Udvendige detaljer| ©PLINIO LEAL

Hvor lang tid, du skal bruge på at besøge katedralen i Reims, afhænger af, hvor interesseret du er i at se den kunst, der er udstillet indeni, og katedralens komplekse struktur. De fleste synes, at en halv time er mere end rigeligt, selv hvis man kigger på den i detaljer. Men der er dem, der ønsker at mærke roen på dette sted af spirituelle eller religiøse årsager, og derfor mener, at de bør bruge mindst en time indenfor.

Min anbefaling er at booke en privat rundvisning i Reims, der inkluderer det i dit besøg, da en ekspertguide vil forklare dig vigtigheden af hver af de ting, du ser.

Book en privat rundvisning i Reims

Tips til at besøge katedralen Notre Dame de Reims

Inde i katedralen| ©Grotevriendelijkereus
Inde i katedralen| ©Grotevriendelijkereus

Som du har set, er et besøg i Notre Dame-katedralen en af de bedste ting at lave i Reims. Der er et par tips, jeg kan give dig, så du får mest muligt ud af dit besøg, uanset om du rejser med børn, på en planlagt udflugt eller på egen hånd. Tips, som du bør følge, hvis du vil have mest muligt ud af denne by:

  • Tag af sted, når detpasser dig: Det første, jeg kan sige, er, at du skal tage af sted, når det passer dig, for der er åbent 12 timer om dagen, og der er ingen tidsbegrænsning på gratis adgang. Så du behøver ikke at skynde dig. Hvis der er noget, der kendetegner turismen i Reims, er det faktisk, at den er meget roligere og mere moderat end i andre byer med et større antal besøgende.
  • Benytlejligheden til at lære omgivelserne at kende: Da det er den vigtigste bygning i byen, er det omkringliggende område fuld af vigtige institutioner som Retspaladset, Reims Operahus, Museet for de Skønne Kunster, Tau-paladset eller Place Royale med sine caféer og institutionsbygninger. Området omkring katedralen er også det mest besøgte område i byen, og som følge heraf er shopping- og gastronomitilbuddet ganske righoldigt.
  • Undgå sammenfald med en messe: Hvis du vil kunne tale roligt og gå rundt i katedralen uden pres, er det at foretrække, at dit besøg ikke falder sammen med en messe. Virkeligheden er, at disse religiøse handlinger ikke følger en bestemt tidsplan i løbet af året, og det er meget komplekst at følge mønsteret. Så hvis du alligevel kommer til en messe, er det bedre at spise frokost eller besøge nabopaladset og derefter vende tilbage for at gå rundt på dine egne præmisser.
  • Book en guidet tur: Når du har mulighed for det, så book en privat rundvisning i Reims.

Book en privat rundvisning i Reims