Bedste ting at lave i Reims

I den nordøstlige del af Frankrig ligger byen Reims, og dette sted tilbyder dig alle former for underholdende planer. Jeg inviterer dig til at finde ud af, hvad de er i denne publikation, jeg har forberedt til dig.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

10 minutters læst

Bedste ting at lave i Reims

Reims | ©3345557

Mange tror, at de bedste ting at lave i Reims i julen, oktober, august eller resten af året handler om at udforske vinmarkerne, fordi det er her, den verdensberømte champagne kommer fra. Men virkeligheden er, at denne by har meget mere at byde på og er en fremragende turistdestination for både unge og ældre rejsende og endda for en hel familiegruppe inklusive børn.

Så jeg råder dig til at fortsætte med at læse dette indlæg, da jeg vil fortælle dig om 10 planer og aktiviteter, der skiller sig ud for deres bekvemmelighed og underholdningspotentiale, som vil gøre turistplanlægningen af din rejse til Reims til en reel succes fra start til slut.

1. Se vinmarkerne og Moët et Chandons hovedkvarter

Smagning på turen| ©Eric Flexyourhead
Smagning på turen| ©Eric Flexyourhead

Da champagne er en af hovedpersonerne i denne by og den region, den ligger i, kan du forestille dig, at en guidet tur, der tager dig direkte til nogle af de mest berømte kældre, er en stærkt anbefalet plan. I denne sammenhæng er en udflugt til Moët et Chandons hovedkvarter noget, man ikke må gå glip af, da det er den mest berømte champagneproducent i verden, hvilket gør denne idé til en af de bedste endagsture fra Reims.

Du skal vide, at denne drik er kendetegnet ved sin kvalitet såvel som ved sin lysegule tone, hvor frugten opfattes på forbrugerens gane. Kældrene i dette champagneproducerende firma er mere end to århundreder gamle, og disse vinmarker har haft en oprindelsesbetegnelse siden begyndelsen af det 20. århundrede, hvilket gør det til et af de første mærker, der opnåede denne kvalitetsudmærkelse.

Så det er næsten altid en relativt privat tur for en begrænset gruppe mennesker. Transporten foregår normalt i en minivan med aircondition, og oplevelsen omfatter en smagning af mindst 10 forskellige typer champagne, der produceres af firmaet. Der er også en guide med, som er specialist i champagnens historie og netop dette mærke.

Detaljer af interesse:

  • Pris: Turen koster normalt omkring 200 euro pr. person, hvilket er logisk, når man tænker på, at det er en eksklusiv oplevelse.
  • Varighed: Den samlede varighed af denne type sightseeingtur er cirka ni timer.

Book en rundvisning i Moët et Chandon-kældrene

2. Besøg den vigtige slagmark i Verdun

Slagmarken ved slaget om Verdun| ©Jochen Hertweck
Slagmarken ved slaget om Verdun| ©Jochen Hertweck

Slaget ved Verd un var en krigsbegivenhed under Første Verdenskrig, hvor Tyskland og Frankrig var i konstant og direkte konfrontation i næsten et år. Slaget varede faktisk 303 dage og var et af de længste og mest kostbare i menneskets historie. Nogle historikere hævder, at der var næsten 700.000 ofre som en direkte konsekvens af denne konflikt.

I dag har stedet, hvor dette slag fandt sted, en meget stor historisk betydning. Derfor er der guidede ture, hvor man kan se de forskellige monumenter stedet, samt den interaktive sti, hvor man kan se, hvordan skyttegravskampen blev udkæmpet.

Det er uden tvivl en af de største turistattraktioner i denne by og dens omgivelser. Så en guidet eller selvguidet tur er en af de bedste ting at gøre på en todages tur til Reims.

Men en privat tur er en meget bedre plan, fordi den giver dig logistikken til at lære om denne historiske begivenhed uden besværet med transport. For slet ikke at tale om at betale entré til de forskellige mindesmærker.

Detaljer af interesse:

  • Pris: Prisen for denne type tur er normalt omkring 350 euro.
  • Varighed: Turen varer normalt omkring fem timer i alt, men den kan forlænges eller forkortes afhængigt af vejret.

Book en privat tur

3. Besøg Palais du Tau

Palais du Tau| ©Grotevriendelijkereus
Palais du Tau| ©Grotevriendelijkereus

Palais du Tau er et ærkebiskoppeligt palads i byen Reims. Dets betydning har at gøre med det franske monarki, og sammen med basilikaen Saint-Remi og katedralen i byen blev det udnævnt til verdensarv af Unesco. Så på en måde er det en af de vigtigste bygninger i fransk historie såvel som i katolicismens historie.

Dette palads var den residens, hvor kongerne opholdt sig lige før deres officielle indvielse, og det betyder, at det var det sted, hvor personen klædte sig på og gjorde sig klar, før han tog af sted til katedralen. I næsten 800 år var dette sted vært for kongelige eller kejserlige banketter, da den første fandt sted i år 990 og den sidste i 1825.

Det er bestemt et sted, du ikke må gå glip af under dit besøg i denne by. Især når man tager i betragtning, at der i dag er et museum med en permanent udstilling, hvor monarkiske juveler, der tilhørte selv en konge så gammel som Karl den Store, er udstillet.

Du skal også vide, at det er et sted, der er en del af attraktionerne i turistpasset i byen Reims, og derfor er det en service, du bør investere i, hvis du vil spare penge på hele din rejse.

Book en privat tur

4. Nyd en tur på elcykel gennem regionens landskab

Lær Reims at kende| ©Patrick Nouhailler
Lær Reims at kende| ©Patrick Nouhailler

Reims er kendetegnet ved at være en by fuld af naturområder, hvilket er logisk, når man ved, at markerne til produktion af champagne er dens største turistattraktion. Derfor er en af de bedste ting at gøre i denne by at nyde en tur gennem gaderne og omgivelserne, mens man træder i pedalerne på en elektrisk cykel.

Du skal vide, at oplevelsen normalt er organiseret for små grupper af mennesker. Det er også almindeligt at have en eller to guider med, som er specialister i Champagneregionens historie. Faktisk dækker det normalt forskellige landsbyer i udkanten af byen, hvilket betyder, at det er en tur til både centrum af Reims og de omkringliggende samfund.

Da det er en sportslig aktivitet, er det meget underholdende for familiegrupper, og det er endda almindeligt, at frokost og vinsmagning tilbydes på en del af rejseplanen. I hvert fald på guidede ture. Det bedste ved det er, at oplevelsen tager dig specifikt til de steder, du bør se på et tredages besøg i Reims. Derfor kan det være en bedre investering end at begynde at cykle på egen hånd på regionens veje.

Detaljer af interesse:

  • Pris: Hvis du beslutter dig for den guidede tur, skal du vide, at den normalt koster omkring 170 euro pr. person. Men det inkluderer vinsmagningen samt honorar til guiden og frokost, hvis det er inkluderet. Leje af en elcykel pr. time i byen koster ca. 5 til 10 euro.
  • Varighed: En udflugt som denne varer normalt syv timer, men husk på, at den dækker en stor del af området omkring Reims, som er en del af den historiske Champagne-region. Det er på UNESCO's verdensarvsliste.

Book champagne-turen på elcykel

5. Besøg katedralen i Reims

Katedralen i Reims| ©GaudiumPress Imágenes
Katedralen i Reims| ©GaudiumPress Imágenes

Cathédrale Notre-Dame de Reims er endnu et af byens vidundere, som du ikke må gå glip af, uanset hvor kort eller lang din rejse er. Det er en af de vigtigste katolske kirker i verden, og det er helt sikkert et af de mest repræsentative templer for gotisk arkitektur i Frankrig. Af disse grunde er det tilrådeligt, at du ved, hvordan du besøger Notre Dame-katedralen i Reims, enten med en guidet tur eller på egen hånd.

Du skal huske på, at det ikke er kompliceret at finde den i bybilledet i denne by, da det er den højeste bygning i byen, og i flere århundreder var det også den højeste bygning i denne del af Frankrig. Du skal også huske på, at det er en meget gammel bygning fra det 11. århundrede, og derfor er den ældre end katedraler som dem i Strasbourg eller Amiens.

Hvis du er interesseret i en guidet tur, skal du vide, at katedralen selv tilbyder dem gratis, og hvis du har brug for at booke dem, kan du gøre det via dens hjemmeside. Husk også, at den er åben hver dag fra kl. 7.30 om morgenen, og at der er helt gratis adgang, så du kan bruge al den tid, du har lyst til, på at udforske de arkitektoniske og kunstneriske detaljer.

6. Tag til Porte Mars og lær om dens historie

Porte Mars| ©Hélène Baudart
Porte Mars| ©Hélène Baudart

Porte Mars kan oversættes til Marsporten og består grundlæggende af en gammel gallo-romersk triumfbue, der var porten til byen Reims og dateres tilbage til det 3. århundrede. Den blev bygget på det tidspunkt, hvor Romerriget bredte sig til denne del af Europa, og for mange historikere er den et af de mest imponerende monumenter fra det, der anses for at være oldtiden. Samtidig er det den bredeste triumfbue, der blev bygget i romertiden.

Faktisk er det den ældste, der stadig står, i hvert fald nord for Alperne, og alle disse grunde gør det til et sted, der er værd at besøge i byen Reims. Du skal vide, at den ligger på en plads med samme navn, og at den er en del af en række offentlige parker, der er værd at besøge på grund af deres skønhed og fordi de er helt gratis underholdning.

Du skal også huske på, at togstationen ligger lige ved siden af denne del af byen, og derfor kan det varmt anbefales, at du tager hen og ser denne bue, så snart du ankommer til byen. I hvert fald hvis det er dit transportmiddel.

7. Tag en drink eller en bid mad på Place Royale

Place Royale| ©ritsch48
Place Royale| ©ritsch48

På trods af at Reims er en meget lille by med ikke mange pladser, er der stadig et sted, du ikke bør gå glip af, og som du bør afsætte flere timer til for at fange dens sande essens. Det er Place Royale, som er den mest repræsentative plads i byen, og som ligger i det, der omtrent er byens geografiske centrum.

Den ligger ganske tæt på katedralen, og derfor har den i århundreder, eller i hvert fald siden genopbygningen af byen efter Anden Verdenskrig, været mødestedet for både den ældre befolkning og den lokale ungdom. Samtidig er området omkring pladsen fyldt med butikker, som det hører sig til i Reims.

Da pladsen er pyntet op til årets festligheder, bør du vide, at en spadseretur på dette sted også er en del af de bedste ting at lave i Reims i juletiden.

8. Tag til Musée Automobile Reims Champagne

Bil fra Musée Automobile Reims Champagne| ©eric
Bil fra Musée Automobile Reims Champagne| ©eric

Et af de bedste bilmuseer med fokus på veteranbiler ligger i byen Reims, og det hedder Musée Automobile Reims Champagne. Stedet består af en omfattende hangar, der har et stort udvalg af både motorcykler og biler og har biler, der stammer direkte fra køretøjets skabelse til i dag.

Cykler og andre former for transportmidler er også udstillet, og museet er også kendt for at have 7000 miniaturebrikker af biler, der blev skabt i første halvdel af det 20. århundrede. Museet er åbent hver dag året rundt undtagen tirsdage, 1. januar og 25. december. Åbningstiderne ændrer sig i højsæsonen, men generelt er der åbent fra kl. 10 til 17 eller 18 med en kort pause midt på dagen.

Det er et museum, hvor man skal betale entré, fordi det faktisk er en privat institution. Du skal dog vide, at børn under seks år kommer gratis ind. Du skal også huske på, at det ligger i et boligkvarter i byen og ikke ligefrem i det historiske centrum af Reims.

Detaljer af interesse:

  • Pris: entré koster ca. 10 euro pr. person, men børn under 26 år betaler ca. 7,5 euro.

9. Vælg en privat rundtur i byen

Veuve Clicquot Ponsardin| ©Nan Palmero
Veuve Clicquot Ponsardin| ©Nan Palmero

På den anden side er der det faktum, at Reims ikke er så stor en by, så de fleste mennesker har en tendens til kun at bruge et par timer på at besøge den. Især hvis de ikke har tænkt sig at besøge de omkringliggende vingårde og hovedkvartererne for virksomheder som Möet Chandon eller Veuve Clicquot. Derfor kan en af de bedste ting at gøre i byen være at betale for en privat tur for at se de fleste af dens attraktioner på en hurtig og sikker måde, hvor du ikke går glip af nogen vigtige detaljer.

Denne type oplevelse er normalt forbeholdt familiegrupper på højst 10 personer, og det betyder, at guiden dybest set er der for dig og dine ledsagere. Så denne plan er en af de bedste ting at gøre i byen og er helt sikkert en god investering af din tid og dine penge. I hvert fald hvis Reims er et sted, der fanger din opmærksomhed, og du har et par timer til at vandre rundt.

Detaljer af interesse:

  • Priser: Prisen for denne type tur ligger normalt på omkring 250 euro, men den pris deles mellem antallet af deltagere, som ikke bør overstige 8 til 10 personer.
  • Varighed: Denne type tur varer normalt to timer, og det er mere end nok til at se de vigtigste bygninger og monumenter i en lille by.

Book en privat tur

10. Rundvisning på Musée du Vin de Champagne et d'Archéologie Régionale

Museet for Champagnevin og regional arkæologi| ©Chris Baldock
Museet for Champagnevin og regional arkæologi| ©Chris Baldock

I byen Épernay, et par kilometer syd for Reims, finder du Musée du Vin de Champagne et d'Archéologie Régionale. Dette sted er en institution dedikeret til arkæologiske og sociologiske studier af Champagne-regionen. Derfor anses det for at være et af de bedste museer, man kan besøge på en rejse i denne del af Frankrig.

Samtidig er stedet, hvor det ligger, endnu et vidunder for regionen, fordi Château Perrier er en af de smukkeste boliger i området og har en meget stor historisk betydning, hvilket gør det til et sted, man ikke må gå glip af for arkitekturelskere, såvel som for dem, der vil tilbringe meget tid i denne del af Frankrig og har brug for at fordrive tiden i omgivelserne omkring Reims.

Så det anbefales at tage en bus fra Reims bystation eller køre til dette sted via motorvej D951, især hvis du er interesseret i at lære lidt mere om bosættelseshistorien og den sociale dannelse i denne del af Frankrig.

Detaljer af interesse:

  • Pris: Billetter til dette museum koster ca. ni euro pr. person, men den første søndag i hver måned er der gratis adgang for alle besøgende.

Book Champagne-turen til Épernay og Hautvillers