Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Sådan kommer du til Mykonos fra Athen

Hvis du planlægger et besøg på Mykonos fra Athen, så gør det, du vil ikke fortryde det, men lad mig først fortælle dig, hvordan du kommer dertil.

Camilla Graciano

Camilla Graciano

9 minutters læst

Sådan kommer du til Mykonos fra Athen

Mykonos | ©max

Athen er den ideelle by til at slappe af og slappe af, og til at lære århundreders historie og kultur at kende. Du har et stort udvalg af monumenter og aktiviteter at se og lave her, men der er også gode forbindelser til andre byer og øer, og det er en god idé at tage en dag til at besøge nogle af de ikoniske byer og øer, f.eks. Mykonos. Den ligger i gennemsnit 3 timer fra Athen, og den festlige og livlige atmosfære kan mærkes i hvert hjørne.

Mykonos er et paradis, og en dag er alt, hvad du behøver for at lære de vigtigste attraktioner at kende. Den bedste mulighed for at komme til Mykonos er uden tvivl de guidede udflugter, som gør det lettere for dig at organisere dem. Du behøver ikke at bekymre dig om, hvordan du kommer dertil, og du vil blive ledsaget af en ekspertguide, som vil vise dig de vigtigste seværdigheder på øen. Du kan dog også vælge andre transportmidler som f.eks. færge eller fly. Jeg vil fortælle dig, hvordan du kommer fra Athen til Mykonos.

1. Den bedste løsning: en organiseret udflugt til Mykonos fra Athen

I Mykonos| ©Panagiotis Pantos
I Mykonos| ©Panagiotis Pantos

Hvis du vil lære Mykonos at kende uden at skulle bekymre dig om noget som helst, anbefaler jeg, at du bestiller en organiseret dagstur til Mykonos fra Athen. På denne måde får du et komfortabelt og hurtigt transportmiddel til at nå din destination på kun 2,5 timer med færgen og kan nyde rejsen til en af Ægæerhavets juveler, og du får desuden et mere personligt besøg, hvor du lærer øen at kende i dybden, da alle disse ture har en specialiseret guide, der ledsager dig hele tiden.

Med dette alternativ vil alt vedrørende organiseringen af rejsen være i de bedste hænder, og du skal kun bekymre dig om at lære alt det at kende, som den smukke ø Mykonos har at byde på, hvilket ikke er nogen lille ting. Når du er på øen, kan du besøge de mest symbolske steder, f.eks. Paraportiani-kirken, som har en enkelhed, du vil blive forelsket i, de mytiske vindmøller, der er så karakteristiske for øen, og Alefkándra, kvarteret, der er kendt som Lille Venedig.

Du vil også gå langs de hvide gader, der er så typiske for Mykonos, med maleriske balkoner dekoreret med blomster. Men det er ikke kun vandring og sightseeing, for på en dagstur har du fri tid til at udforske øen i dit eget tempo i et par timer.

Om aftenen vender du tilbage til Athen, hvor du først tager færgen til Rafina, hvor du stiger om bord på en bus til den græske hovedstad, som sætter dig af direkte ved døren til dit hotel.

Oplysninger om interesse

 • Pris: fra 185 €
 • Varighed: Denne type udflugt varer normalt ca. 18 timer, heraf ca. 2,5 timer på udturen og lidt mere på hjemturen.
 • Fordele: Du behøver ikke at bekymre dig om noget, du bliver hentet og sat af på dit hotel på vejen tilbage, og i modsætning til andre muligheder får du en guidet tur på øen og selskab af en ekspertguide med i prisen.
 • Ulemper: Denne mulighed er bestemt ikke noget for dig, hvis du er den type rejsende, der nyder at gøre tingene i dit eget tempo og styre din egen tid. En anden ulempe er, at det er lidt dyrere i forhold til andre alternativer, der bringer dig til Mykonos fra Athen, men jeg kan forsikre dig om, at det er det hele værd i forhold til fordelene.

Bestil en guidet tur til Mykonos fra Athen

2. Sådan kommer du fra Athen til Mykonos med færge

Færge til Mykonos| ©Franzi
Færge til Mykonos| ©Franzi

Hvis du har besluttet, at du foretrækker at besøge Mykonos på egen hånd, kan jeg fortælle dig, at det er en god mulighed at ankomme ad vandvejen, og du vil have nogle alternativer til at organisere din rejse på den bedste måde.

Med hensyn til turens varighed er den lidt længere, da den kan tage mellem to og en halv og fire og en halv time afhængig af bådtypen. Husk, at de mindre både er dem, der når hurtigere frem til deres destination, men de bevæger sig mere med dønningerne, så vælg ikke den, hvis du er søsyg.

Der er flere selskaber, der tilbyder ruten Athen-Mykonos, så priserne kan variere, men starter ved ca. 60 euro pr. strækning, afhængigt af hvilket selskab du vælger, og hvor langt i forvejen du bestiller. Det er vigtigt.

Du kan sammenligne priser og købe dit pas på det officielle websted. Om vinteren råder jeg dig til at overveje en anden mulighed end færgefart, for afhængigt af tilstanden i Det Ægæiske Hav kan mange selskaber aflyse deres ture. Hvis du rejser til Athen på denne tid af året, vil du måske være interesseret i disse guides om ting at se og gøre i december og ting at se og gøre i januar.

Sådan kommer du til Athens færgehavn

Ethvert skib, du vælger at sejle fra Athen til Mykonos, vil afgå fra havnen i Piræus, som er Grækenlands største havn og Europas største passagerhavn med 20 millioner passagerer om året. Piræus ligger ca. 11 km fra Athens centrum, og det er ikke svært at komme dertil.

 • Bus: X80-buslinjen er den bedste og mest direkte mulighed for at komme fra Athens centrum til Piræus, da den forbinder Syntagmapladsen og Akropolis med havnen på ca. en halv time. Bemærk venligst, at du kan tage denne bus mellem kl. 7 og 21.15 med en frekvens på 30 minutter, og at havnen stopper sidst i bussen. Denne mulighed er kun tilgængelig om sommeren, mellem maj og september. For at tage denne bus skal du købe et kort til byens offentlige transport for ca. 4,5 euro.
 • Metro: Dette er den billigste mulighed for at komme fra Athen til havnen i Piræus. Den linje, der bringer dig til Piræus, er den grønne linje 1, og det mest centrale stop er i Monastiraki. Metrokortet er meget billigt og koster omkring 1,40 €. Du kan tage metroen mellem kl. 5:19 og 12:49, og turen tager ca. 20 minutter. Husk dog, at metroen forbinder byens centrum problemfrit med havnen, men at der er 15 minutters gang til stoppestedet nær Piræus, så hvis du har mange ting med dig, er det måske bedre at tage bussen.
 • Taxa: Selv om det er den dyreste løsning, må jeg indrømme, at det er den mest komfortable, det vil tage dig omkring en halv time at komme til havnen i Piræus, og det vil koste dig omkring 25 euro. Husk at aftale prisen med taxachaufføren, inden du sætter dig ind.

Sådan kommer du til Mykonos færgehavn

Mykonos' nye havn ligger lidt langt fra byens centrum, ca. 2 km. Men det er ikke noget problem, da SeaBus-båden sejler dig fra New Harbour til Old Harbour, som ligger i centrum af byen, og sejler også den modsatte vej. Den kører hver halve time, tager ca. 10 minutter og koster ca. 2 euro.

Du kan selvfølgelig også tage en taxa. Men vær opmærksom på prisforskellen, da en taxa koster omkring 10 til 15 euro.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 60 euro hver vej, men du skal dog tillægge transport til og fra havnene.
 • Varighed: Turen tager mellem 2:30 og 4:30 timer.
 • Fordele: Det er en billig og bekvem måde at komme til Mykonos på.
 • Ulemper: Du skal arrangere transport til havnen, og afhængigt af vejrforholdene kan det være, at færgen ikke sejler.

3. Sådan kommer du fra Athen til Mykonos med fly

Sådan kommer du fra Athen til Mykonos med fly| ©Jirka Matousek
Sådan kommer du fra Athen til Mykonos med fly| ©Jirka Matousek

Flyet er den hurtigste og mest komfortable måde at komme fra Athen til Mykonos på. Rejsen tager 30 minutter, og du behøver ikke at bekymre dig om, hvornår på året du ønsker at rejse, da der er flyvninger hele året rundt. Bemærk venligst, at du skal lægge transporttid til og fra lufthavnene og boardingtider til.

Et andet plus ved denne mulighed er, at flypriserne er ret billige, og endnu mere hvis du bestiller på forhånd, i dette tilfælde kan du få flybilletter fra 20 €.

Husk, at selskaber, der kun inkluderer håndbagage, normalt er meget billigere end selskaber, der inkluderer indchecket bagage. Selv hvis du planlægger at tage et billigere fly og tilføje bagage, skal du sammenligne priserne godt, for ofte ender det med at blive dyrere. Jeg fortæller dig, hvilke flyselskaber der flyver mellem Athen og Mykonos, så du kan tage dem i betragtning og planlægge din rejse.

 • Volotea: Priserne starter fra 20 euro hver vej, og flyvningen varer ca. 45 minutter.
 • Sky Express: Du finder priser fra 60 euro hver vej, og rejsetiden er ca. 40 minutter.
 • Olympic Air: Dette flyselskab har priser fra 30 euro hver vej, og rejsetiden er ca. 45 minutter.

Sådan kommer du til Athens lufthavn

Der er flere transportmidler, der forbinder Athens centrum med lufthavnen, og i denne artikel kan du finde en masse oplysninger om transport mellem lufthavnen og Athen. Her er de bedste muligheder.

 • Metro: Dette er den bedste mulighed. Linje 3 er markeret med den blå farve og forbinder lufthavnen med flere stationer i Athens centrum, f.eks. Syntagma og Monastiraki. Det koster ca. 10 euro og tager ca. 45 minutter. Fartplanen er fra kl. 6:35 til kl. 23:35 med en frekvens på 30 minutter.
 • Bus: Med denne mulighed har du mere rejsetid, da det tager mellem 40 og 90 minutter afhængigt af ruten. Det koster ca. 6 euro, og du kan vælge mellem 4 linjer, som passer bedst til din placering: X93 med en rute mellem lufthavnen og Kifisos og Liosion busstation, X95 fra lufthavnen til Syntagmapladsen, X96 mellem lufthavnen og Piræus og X97 mellem lufthavnen og endestationen ved Dafni metrostation.
 • Taxa: ikke den bedste løsning med hensyn til pris, men med hensyn til komfort. Prisen er ca. 35 euro om dagen og 53 euro om natten, men husk at aftale prisen med taxachaufføren, inden du tager taxaen, for at undgå overraskelser.

Sådan kommer du til Mykonos Lufthavn

I modsætning til Athen er der kortere afstande til Mykonos. Den bedste måde at komme til lufthavnen på er at tage en taxa til centrum af Mykonos for ca. 15 euro, men hvis du vil spare penge, kan du vælge en billigere løsning som f.eks. den offentlige bus, der kører dig til centrum af Mykonos for ca. 2 euro. Bemærk venligst, at de er sjældne og afgår hver time og sætter dig af ved Fabrika-stationen i Mykonos' centrum.

Nyttige oplysninger

 • Pris: fra 20 euro hver vej, men du skal dog tillægge transport til og fra lufthavnene.
 • Varighed: Rejsen tager ca. 45 minutter, men du skal lægge tid til transfer og ombordstigning til.
 • Fordele: Det er den hurtigste løsning og afgår hele året rundt.
 • Ulemper: Du skal selv arrangere lufthavnstransport.

Vi sammenligner alle muligheder for at komme fra Athen til Mykonos

 • Organiseret tur
 • Pris: fra 185 €
 • Varighed: ca. 18 timer
 • Fordel: organisation og komfort
 • Ulempe: en af de dyreste muligheder og ikke noget for dig, hvis du er en fri rejsende
 • Færge
 • Pris: fra 60 € pr. strækning, men du skal lægge prisen for transporten til havnene oveni
 • Varighed: mellem 2:30 og 4:30 timer, og du skal lægge transporttiden til og fra havnene oveni.
 • Fordel: Billigere alternativ til en guidet tur
 • Ulemper: Du skal selv arrangere, hvordan du kommer til havnene i Athen og Mykonos, og turen kan blive aflyst på grund af dårligt vejr på visse tidspunkter af året
 • Fly
 • Pris: mellem 20 og 60 EUR pr. strækning, men du skal lægge lufthavnstransport til
 • Varighed: ca. 45 minutter, men du skal lægge lufthavnstransport og tid til ombordstigning til.
 • Fordel: den billigste og mest komfortable løsning, og den er tilgængelig hele året rundt
 • Ulempe: du er nødt til at begrænse din bagage, hvis du ikke vil betale for meget.

Generelle tips til rejsen mellem Athen og Mykonos

At lære Mykonos at kende| ©Mintstime
At lære Mykonos at kende| ©Mintstime

Mykonos er det ideelle rejsemål at nyde på en eller to dage, og det er også et af de mest populære rejsemål, som modtager tusindvis af turister året rundt. Derfor er mit første og vigtigste råd, at uanset hvilken transport du vælger, så bestil den på forhånd for at få bedre priser og mere tilgængelighed. Det samme gælder for indkvartering, hvis du skal blive en eller to nætter på øen, skal du ikke vente til sidste øjeblik med at vælge.

Hvis du derimod vælger en færge, skal du sørge for at være tidligt nok i Piræus til at finde vej til gaten, da det er den største havn i Europa, og du kan forestille dig, at det ikke er nogen nem opgave. Hvis du kommer en halv time eller fyrre minutter for tidligt, klarer du dig fint.

Hvis du planlægger at rejse om vinteren, skal du være opmærksom på, at færgen nogle gange bliver aflyst, afhængigt af vejret, så mit råd er at bestille et fly på forhånd på denne tid af året. Her er en guide til de bedste ting at se og lave i Athen om vinteren, så du kan supplere din rejse til Mykonos med mange flere aktiviteter.

Nu ved du alt om, hvordan du kommer til Mykonos fra Athen, og det første skridt er taget, du skal bare vælge den mulighed, der passer bedst til dine planer. Husk på, at Mykonos vil være den perfekte plan for din sommerferie, og her er en rejseplan med de bedste ting at se og gøre i Athen om sommeren, så du kan kombinere det med din ferie til Mykonos.

Endelig vil jeg gerne fortælle dig, at for at få mest muligt ud af Athen kan du kombinere dit besøg på Mykonos med mange andre aktiviteter i byen, nogle gastronomiske ture for at smage den bedste lokale mad og endda besøge en af byens vigtigste juveler i form af et besøg på Akropolis.