Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 bedste ting at gøre i Malahide

I Malahide kan du finde det irske liv uden for storbyen, glæden ved det enkle og de forskellige attraktioner, som jeg vil fortælle om nedenfor. Er du klar?

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

10 bedste ting at gøre i Malahide

Malahide by Night | @Miguel Mendez

Malahide er et besøg, som mange turister vælger, når de skal beslutte, hvad de skal se og lave i Dublin. For nogle rejsende er det at lære den lokale kultur at kende en vigtig del af eventyret med at lære et nyt land at kende.

Med maleriske hjørner, historiske monumenter og et bredt udvalg af shopping, mad og drikkevarer er Malahide det perfekte sted at komme væk fra travlheden i Dublin by. Hvis du leder efter oplysninger om dette fredelige og afslappede sted, får du her en guide til alt det, du skal vide, før du besøger det.

1. Tag en guidet tur

Solnedgang i Malahide| ©Miguel Mendez
Solnedgang i Malahide| ©Miguel Mendez

En god måde at lære Malahide at kende på er gennem en guidet tur. Denne mulighed vil give dig mulighed for at opleve alle kroge og hjørner i denne gamle by, og du vil blive betaget ved hvert eneste sving, mens du udforsker de forskellige turistattraktioner i området.

En erfaren guide vil fortælle dig om byens historie og om dens turistattraktioner og historiske monumenter, så du ikke kun kan tage billeder, men også få nyttige og interessante oplysninger.

Denne type tur varer normalt en halv dag, og du kan vælge den kombinerede tur, som også tager dig med til Howth by. På grund af deres nærhed besøges de ofte sammen.

Du vil kunne besøge bydelens seværdigheder såsom det berømte Malahide Castle, haverne og meget mere. Rundvisningerne er tilgængelige på engelsk og koster normalt omkring 40 €.

Hvis du ikke har meget tid, er dette det rigtige valg til din rejseplan. Shuttleservicen er mere end praktisk, og guiderne kender genvejene til de historiske seværdigheder, som du ikke må gå glip af under dit besøg.

Bestil en guidet tur i Malahide fra Dublin

2. Forsvind i Malahide Castle

Malahide Castle| ©Christof Berger
Malahide Castle| ©Christof Berger

Troede du, at det kun var Skotland, der var et land med slotte? Denne middelalderlige perle fra det 12. århundrede står midt i en stor park i denne charmerende landsby.

Malahide Castle er en fæstning fuld af charmerende kroge og hjørner. Faktisk er det et af de ældste slotte i Irland og et sted, som alle, der søger lidt fred og ro, vil besøge.

Slottet blev beboet af Talbot-klanen, som altid har været meget involveret i Irlands historie, og dette besøg vil give dig mulighed for at tage en tur tilbage i tiden til den tid, hvor slottet blev beboet af denne familie....

En lille del af slottets historie er, at denne fæstning overlevede slaget ved Boyne i 1690. En begivenhed, som du vil finde i alle Irlands historiebøger.

På dit besøg på Malahide Castle vil du kunne se flere helt unikke steder. For det første har Oak Room en luksus og en detaljerigdom, som er svær at tro. Det er et stort, statelige rum, dekoreret med gigantiske paneler af absolut håndskåret træ, der dækker vægge og loft. Alle disse relieffer viser velkendte scener fra Bibelen, såsom Adam og Eva, fristelsen eller forvisningen fra Paradiset.

Du kan også opdage flere hemmeligheder i dens konstruktion. Et af panelerne er f.eks. en dør, der fører til et camoufleret sted, hvor tidens præster kan gemme sig. Husk, at der i denne periode var en forfølgelse af katolicismen, men denne familie holdt messe i dette rum. Hvis der skete noget uventet, kunne de lade som om, at messen i virkeligheden var et møde som alle andre. Der er ingen messe uden en præst, ikke sandt?

Turen omfatter også et besøg i de georgiansk indrettede stuer, den store sal og Earls of Shrewsbury's kammer, hvor uret stoppede i det 19. århundrede.

Det er 800 års historie, som du vil blive fordybet i. Og det er ret imponerende at se alle husets genstande, som på en måde virker som om, de stadig venter på deres ejere.

Interessante fakta

  • Åbningstider: 9.30-16.30, hver dag.
  • Pris: Entreen koster 6,5 € for børn og 14 € for voksne. Det kan kun besøges på en guidet tur. Din billet omfatter adgang til haven.

3. Nyd det udendørs liv i Botanic Gardens

Malahide Botanic Gardens| ©Juliano Costa
Malahide Botanic Gardens| ©Juliano Costa

På samme grund som Malahide Castle ligger den vidunderlige botaniske have, som er en smuk grøn oase kun få minutter fra Dublin by.

I haverne kan du finde omkring 5000 forskellige plantesorter. Haverne er et perfekt sted at samles og nyde en picnic midt på dagen efter et besøg på slottet, især hvis du er rejst til Dublin om sommeren.

Hvis du har lyst til at gå, er der nogle velafmærkede stier, som du kan udforske.

Og hvis det er Talbot-familiens luksus, vi taler om, kan du også besøge et orangeri i victoriansk stil, en fascinerende rosenhave og en dam. Et komplet naturskønt landskab.

Interessante fakta

  • Åbningstider: 9.30-16.30 hver dag.
  • Pris: Entreen koster 4,5 € for børn og 8 € for voksne.

4. Oplev Scale Railway Museum

Skala jernbanemuseum| ©baytram366
Skala jernbanemuseum| ©baytram366

Dette interessante og usædvanlige museum har til huse i en hytte, der blev bygget i begyndelsen af det 19. århundrede af et medlem af Talbot-familien. Dens rustikke stil og stråtag får alle til at tage et billede.

Casino Model Railway Museum, som det hedder på engelsk, byder på en fantastisk udstilling af Cyril Frys håndlavede modeller. Du kan finde alle oplysninger, detaljer og kuriositeter på de interaktive skærme, mens du nyder dette kunstværk om de irske jernbaners historie.

Det er et must, hvis du er i Dublin med børn, da de vil blive imponeret over modellens størrelse og alle dens små dele - den er omkring 240 kvadratmeter stor!

Interessante fakta

  • Åbningstider: Fra april til september er der åbent fra tirsdag til søndag fra 9.30 til 18.00. Om mandagen åbner den kl. 13.00. Fra oktober til marts er det åbent fra tirsdag til søndag fra kl. 10 til 17 og mandag fra kl. 13 til 17.
  • Pris: entréen koster 5€ for børn og 7,5€ for voksne.

5. Udforsk byens sommerfuglehus

Børn i Malahide Butterfly House| ©JiameL
Børn i Malahide Butterfly House| ©JiameL

Det er interessant, at det eneste sommerfuglehus i hele Irland ligger i Malahide, og du kan aflægge et fantastisk besøg.

Malahide Butterfly House er en have, der er specielt anlagt til opdræt og studier af tusindvis af sommerfuglearter. Bare gå ind på området, og du vil finde dig selv omgivet af disse smukke skabninger, der flyver mellem tropiske planter og fortryllede skove.

Hvis du samler museets brochure op, kan du lege med at identificere deres navne, mens de flyver rundt om dig. Det er også en meget børnevenlig aktivitet, da der ud over de farverige sommerfugle også er en meget underholdende interaktiv oplevelse.

Interessante fakta

  • Åbningstider: fra kl. 10.00 til 15.00, hver dag.
  • Pris: entréen koster 5 € for børn og 8 € for voksne.

Bestil en guidet tur i Malahide fra Dublin

6. Gå rundt i gaderne i Malahide Village

Gaderne i Malahide| ©Miguel Mendez
Gaderne i Malahide| ©Miguel Mendez

Selv om denne kystby er meget lille, må du ikke gå glip af chancen for at opleve det lokale liv. Du finder masser af shoppingsteder og irske pubber overalt, hvor du kan tage en pause eller shoppe lækre regionale produkter.

Bare det at gå fra banegården til slottet er en virkelig magisk tur. Her finder du kirkeruiner, et grønt landskab og en fristende duft af stegt fisk, som straks vil vække din appetit. Gå ikke glip af det!

7. Se Malahide Village Church

Malahide Kirke| ©Carlos D
Malahide Kirke| ©Carlos D

Den katolske kirke San Silvestre er et arkitektonisk værk af stor værdi for hele landsbyen. Det er ikke kun dens struktur, men også dens historie, der gør den til landsbyens vigtigste religiøse centrum.

I 1537 blev den protestantiske religion indført, og alle de katolske kirker blev omdannet. Men der var ingen protestanter i landsbyen, så San Silvestre-kirken blev helt forladt. I mellemtiden blev der holdt hemmelige messer på Talbot Castle.

Men årene går, og historien ændrer sig og udvikler sig, og i dag er den vendt tilbage til sin storhedstid. Den er åben hver dag og gratis, så du kan besøge den og dykke ned i denne utrolige historie.

8. Slap af på den lille strand i Velvet Strand

Velvet Strand Beach| ©William Murphy
Velvet Strand Beach| ©William Murphy

Men det er ikke kun ruiner og haver i denne landsby, der er også den lokale strand. Selv om det ikke er en uberørt strand, er det smukke landskab med sandet omgivet af grønne klitter virkelig smukt, og udsigten til Dublins bjerge og byen Howth vil helt sikkert fange dit blik.

Denne 4 km lange strand er et ideelt sted at slappe af, nyde naturen og den beroligende lyd af bølgerne. Du vil helt sikkert se nogle surfere øve sig i havet.

Vandet ved Velvet Strand er lavvandet, hvilket gør det til et godt sted at tage hen med børn.

9. Gå en tur langs havnen og promenaden.

Malahide Harbour| ©Irina Pislari
Malahide Harbour| ©Irina Pislari

Havneområdet i Malahide er det sted, hvor det meste af byens aktivitet finder sted. Du kan udforske arkæologiske fund og ruiner fra vikingetiden og nyde den storslåede udsigt fra denne førsteklasses beliggenhed.

Gå ikke glip af promenaden, der løber langs havnen langs vandkanten. Det er en smuk og trøstende ramme.

Og som du sikkert ved, er det også stedet, hvor du kan smage de lokale gastronomiske lækkerier, da de vigtigste retter indeholder fisk, som du kan finde frisk syv dage om ugen og på alle tider af døgnet.

10. Få mest muligt ud af dit besøg og tag en tur til Howth

At lære Howth at kende| ©Karen Blaha
At lære Howth at kende| ©Karen Blaha

Landsbyen Howth ligger kun 14 km fra Malahide og er et værdifuldt supplement til den irske kultur.

Hvis du tager en tur til Malahide fra Dublin, tilbyder nogle selskaber muligheden for at besøge begge landsbyer på én dag. Du kan også vælge to ture på forskellige dage og udnytte, hvad hver by har at byde på, hvilket ville være den bedste løsning. Det afhænger alt sammen af, hvor meget tid du har i Dublin.

Blandt alle de attraktioner, du skal se i Howth, anbefaler jeg dig at gå rundt i gaderne og på markederne, smage de lokale retter, og du vil også finde et andet fantastisk slot, der er værd at besøge: Howth Castle.

Hvis du kunne lide denne artikel, vil du måske være interesseret i

Dublin fra toppen af en turistbus| ©William Murphy
Dublin fra toppen af en turistbus| ©William Murphy

Irland er et land fuld af attraktioner og aktiviteter i hele landet, og dit besøg i Dublin er den perfekte lejlighed til at tage på de bedste ture og udflugter fra Dublin.

Husk, at hvis du planlægger at besøge forskellige seværdigheder, mens du rejser rundt i Irland, kan Dublin Pass være en god måde at spare penge på.