Catania På 1 Dag: Alt Du Skal Vide

Catania er en af de ældste byer i Italien og har mange interessante ting at se. Her er blot nogle få af de ting, du kan opleve på en dag.

Andressa García

Andressa García

12 minutters læst

Catania På 1 Dag: Alt Du Skal Vide

Catania dag | ©Samir Kharrat

Catania, der er erklæret UNESCO's verdensarvsliste, har attraktioner, som du vil elske at se, og som begynder med det faktum, at byen ligger ved foden af den mest aktive vulkan i hele Europa, Etna.

Uanset hvad du planlægger at besøge Catania, vil jeg i denne rejseplan fokusere på at vise dig nogle af de ** bedste ting at se og lave i Catania på én dag**, uanset om du tager af sted for arbejde eller fornøjelse, alene eller med hele familien, inklusive børnene.

1. Spis morgenmad, og start dagen godt ud

Gaderne i Catania| ©Metro Centric
Gaderne i Catania| ©Metro Centric

Hvis du antager, at du er ankommet til Catania om aftenen den foregående dag, begynder du din sightseeing tidligt om morgenen. Din dag bliver meget travl, så det første, jeg anbefaler, er at starte dagen med en tidlig og solid morgenmad, så du har tid til at gennemføre denne rute, som helt sikkert vil være en af de bedste ture i Catania, du kan foretage.

Til morgenmad har du to muligheder, den første er at spise morgenmad på dit hotel eller overnatningssted. Og hvis du ikke ønsker at gøre det på den måde, eller hvis din indkvartering ikke tilbyder morgenmad, så har du den anden mulighed, som er at spise ude. I dette tilfælde anbefaler jeg, at du tager ud til det første sted på din rejseplan og spiser i nærheden af det.

Da du starter din tur i Villa Bellini Park, er nogle af de steder, hvor du kan spise morgenmad i nærheden af parken, følgende:

  • Insigne Café, et af de mest specielle steder i Catania, hvor du kan prøve italiensk slik.
  • Due Pistacchi, ideel til en let morgenmad og nogle lokale delikatesser.
  • Fud Bottega Sicula, et af de billigste steder at spise i Catania.
  • 7+ Catania, et godt sted for burgere og andet ikke nødvendigvis italiensk mad.
  • Sazi e Sani Catania, et godt sted at nyde en kaffe og en granita eller en anden siciliansk specialitet.

Gå rundt i Catanias gader på en guidet tur

2. Gå på villa Bellini's stier

Villa Bellini| ©Luca Galli
Villa Bellini| ©Luca Galli

Omkring kl. 8.00 er et godt tidspunkt at starte din gåtur i Villa Bellini-parken, det første sted at besøge på din rejseplan, som er intet mindre end Catanias lunger, et roligt sted, hvor du kan indånde frisk luft og fylde dig selv med energi og lyst til at gå, for at starte din rundtur i byen. Hvis du har lyst, kan du nyde en granita eller en anden italiensk snack på Pasticceria Savia foran parken.

Det interessante ved Villa Bellini er, at det er et yndet sted for de lokale at slappe af, gå en tur eller dyrke sport, så som turist er det et sted, du ikke bør gå glip af. Med mere end 70 tusind kvadratmeter stier, springvand, smukke haver og endda legepladser er et besøg på dette sted et must, især hvis du skal til Catania med børn.

Det er en offentlig park, der har åbent fra kl. 6.00 til 21.00, så kl. 8.00 er det ideelle tidspunkt for at nyde atmosfæren her. Jeg anbefaler, at du ikke bruger mere end en time på at gå rundt i dens rum, så omkring kl. 9:00 fortsætter du til det næste punkt på ruten.

3. Besøg det indre af Teatro Massimo Bellini

Teater Massimo Bellini| ©Marco Verch
Teater Massimo Bellini| ©Marco Verch

Kort efter kl. 9:00 er det et ideelt tidspunkt at besøge Teatro Massimo Bellini, en bygning med en elegant struktur, der stammer fra slutningen af det 19. århundrede. Du vil elske at besøge interiøret, da du kan se den slående foyer, det fire etager høje teater, de forgyldte bokse og det freskomalerede loft.

Som teater anses denne struktur for at være en af de bedste i verden takket være den fremragende akustik. Hvis du vil se teatrets indre, anbefaler jeg, at du tilmelder dig en guidet rundvisning, som varer ca. 40 minutter. Da teatret åbner fra kl. 9.00, vil du kunne komme ind i den første gruppe af besøgende. Du vil elske strukturen både inde og ude.

På loftet vil du kunne værdsætte nogle af de vigtigste værker af mesteren Bellini, såsom Norma, Mirata, Puritani og Sonnambula. Du vil elske rundvisningen indenfor, men hvis du vil lære det at kende i dets hovedaktivitet, som er at underholde publikum, kan du tage til et show om aftenen, efter at du har afsluttet rundvisningen i byen. Forestillingerne finder normalt sted efter kl. 20.00.

4. Gå langs Via Etna og fotografer Etna

Etna| ©Paul OLIVIER
Etna| ©Paul OLIVIER

Kun få meter fra Bellini Teater ligger Catanias hovedfærdselsåre, og det er ingen ringere end Via Etna. Denne tre kilometer lange allé er ikke kun populær, men også et af de bedste steder i byen, hvor man kan se Etna indrammet af bygninger.

Hvis du er i Catania i juletiden, vil du helt sikkert elske at komme forbi denne gade, fordi den er foret med butikker. Den er også populær , fordi det er her, du finder universitetspladsen, et fantastisk sted at tage nogle flotte billeder. Du kan også se paladserne San Giuliano og universitetet, der ligger over for hinanden på begge sider.

Via Etnea ligger i hjertet af Catanias historiske centrum og fungerer som en forbindelse mellem Piazza Duomo og det gamle Tondo Gioeni. Den er et must-see under dit besøg, fordi den ikke blot betragtes som byens nervecenter, men også deler den gamle bydel i to.

5. Køb fisk på Pescheria

Pescheria| ©jim
Pescheria| ©jim

Nå, måske køber du ikke fisk i sig selv, men hvad du kan gøre er at gå rundt i Pescheria, et af de mest vanedannende steder i Catania, og det ligger også meget tæt på Via Etna, så du er der på et par minutter, hvis du kører i bil.

Hvis du vil købe frisk fisk og opleve toppen af dette populære marked, er det selvfølgelig bedst at besøge det tidligt om morgenen, men afhængigt af din rejseplan bør du være på Pescheria omkring kl. 10.00 eller et par minutter efter, så du stadig har tid til at nyde travlheden med køb og salg.

Det mest tiltalende ved dette marked er, at det har en tendens til at være kaotisk det meste af tiden og endda rodet, hvilket adskiller det fra resten af den europæiske kultur, og det er der, hvor charmen ved dette sted ligger, i hvor anderledes det er. Jeg anbefaler, at man ikke opholder sig her før efter kl. 23.00, så man kommer i tide til sin næste aftale.

6. Få en guidet rundvisning i katedralen i Catania

Katedralen i Catania| ©Roberto Saltori
Katedralen i Catania| ©Roberto Saltori

Meget tæt på Pescheria, i det samme historiske centrum fuld af monumenter i Catania, finder du det næste sted, du skal besøge på din rundvisning, og det er intet mindre end Catanias katedral, som er på UNESCO's verdensarvsliste og tydeligvis den vigtigste religiøse bygning i byen.

Guidede ture har deres forudbestemte tidsplaner, og i tilfældet med denne rute har du mulighed for at komme ind i to grupper, en der kommer ind omkring kl. 10.45 og en anden der kommer ind omkring kl. 11.15. På denne måde er det op til dig, hvor lang tid du vil bruge på at besøge Pescheria, uanset om det er en halv eller en hel time.

For at vende tilbage til kirken skal de guidede ture bestilles på forhånd og varer normalt ca. 2,5 timer. Under rundvisningen kan du se det indre af bygningen og lære om stedets historie, lige fra dens oprindelse, der går tilbage til det 11. århundrede, til de mange genopbygninger, den har gennemgået som følge af jordskælv og udbrud.

7. Spis frokost, inden du fortsætter turen

Italiensk pizza| ©Selena N. B. H
Italiensk pizza| ©Selena N. B. H

Når du forlader din rundvisning i Catania-katedralen omkring kl. 13.00, vil du sikkert gerne have noget at spise, inden du fortsætter din rundvisning i byen. For at genoplade batterierne anbefaler jeg, at du besøger nogle af byens restauranter, som ligger meget tæt på det centrum, hvor du vil være på dette tidspunkt.

Det gode ved at holde din frokostpause her er, at du har uendelige muligheder for at prøve det typiske italienske køkken, og jeg vil sige, at byens centrum er ideelt for nogle af de bedste madture i Catania. Selv hvis du har fået nok af italiensk mad og gerne vil prøve noget andet, finder du også muligheder for det.

Uramakao, Osteria Antica Marina og Rasoterra Pizza Experience er nogle af de steder i nærheden af Piazza del Duomo og katedralen, hvor du kan spise frokost, når du har forladt din rundvisning i katedralen.

Tag med på en madtur i Catania

8. Slentre rundt på Piazza Duomo og beundre Elefantfontænen

Elefantfontænen| ©Leandro Neumann Ciuffo
Elefantfontænen| ©Leandro Neumann Ciuffo

Da du ikke bliver til frokost ret længe, er klokken sandsynligvis over 14.00 på dette tidspunkt. Meget tæt på den restaurant, hvor du har besluttet at spise frokost, vil du støde på andre interessante steder i byens historiske centrum, som er ingen andre end Piazza del Duomo og dens elegante Fontana dell'Elefante. I kan også se Fontana dell'Amenano i nærheden.

Dette er selve hjertet af hele byen, hvor de fleste af gaderne ligger, og hvor du kan opleve det mest autentiske Catania og dets indbyggere. I vil have tid til at tage masser af billeder, især ved Fontana dell'Elefante, som er et af de mest ikoniske steder i hele byen.

Fontana dell'Elefante er et springvand, der ligger i midten af Piazza Duomo, og dens hovedelement er en elefant, der bærer en høj obelisk på ryggen. Desuden smiler elefanten. Da du tager til dette sted om eftermiddagen, vil du helt sikkert opleve, at pladsen er ret overfyldt.

Jeg anbefaler, at du bliver omkring en time på dette sted, så omkring kl. 15.00 bør du gå videre til det næste punkt på din rejseplan.

9. Besøg det romerske teater i Catania

Det romerske teater i Catania| ©Mauro Astolfi
Det romerske teater i Catania| ©Mauro Astolfi

Et par gader væk fra Piazza Duomo finder du et af de bedste steder at se i Catania på 2 dage eller mindre, og det er intet mindre end det romerske teater. Det kan tage dig et par minutter at lægge mærke til dets indgang, fordi det ved første øjekast ligner en helt almindelig bygning. Lige efter at dørene er åbnet, vil du befinde dig foran et arkitektonisk levn fra den romerske kultur.

En del af dette teaters historie er det, du vil lægge mest mærke til ved strukturen, nemlig at det blev bygget med vulkansk materiale fra Etna og var designet til at rumme 5.000 tilskuere. Hvis du kigger på den ene side af teatret, finder du Odeon, et andet sted, der ligner det romerske teater, men som er meget mindre og bygget til at rumme omkring 1.500 tilskuere.

For at komme ind i det romerske teater i Catania skal du betale en entré på omkring 6 euro. Teatret er åbent fra kl. 09:00 til 18:30, så hvis du ankommer til teatret efter kl. 15:00, kan du blive i 30 minutter til en time.

10. Gå en tur langs Via Crociferi

Via Crociferi| ©Mauro Astolfi
Via Crociferi| ©Mauro Astolfi

Omkring kl. 16:00 kan du gå ned ad Via Crociferi, som er en anden af de vigtigste gader at se og fotografere i Catania. På din gåtur langs denne gade vil du kunne finde op til fem forskellige kirker, hvilket er grunden til, at den er kendt som kirkernes gade.

San Francesco-kirken, San Camillo-kirken, San Giuliano-kirken, San Benedetto-kirken og Collegio dei Giesuiti er de religiøse templer, som du vil se på vejen.

Et af de ikoner, du kan se i denne gade, er Arco di San Benedetto, som ifølge legenden blev bygget af benediktinerne i løbet af en nat, fordi de havde fået forbud mod at påbegynde byggeriet af frygt for et jordskælv.

Du kan ikke kun tage billeder af facaderne, men jeg anbefaler også, at du sætter dig ned og hviler dig på en af de caféer, der ligger på denne gade. Da det er et must at smage siciliansk slik, hvis du besøger Catania, anbefaler jeg, at du prøver cannolis, cassatas, pistacie-granitas og brioches. Du vil ikke opholde dig i denne gade i mere end 30-40 minutter, så du er i god tid til din næste aftale, inden stedet lukker.

11. Beundre det romerske amfiteater i Catania

Det romerske amfiteater i Catania| ©zug55
Det romerske amfiteater i Catania| ©zug55

Du kan køre i bil for at komme hurtigere frem, men du kan også gå fra Via Crociferi til amfiteatret. I begge tilfælde vil det ikke tage dig mere end 10 minutter at komme derhen.

Det romerske amfiteater i Catania ligger lige i centrum af Catania, og selv om det i dag ligner nogle ruiner i byens centrum, var det engang et af de største amfiteatre i Romerriget. Det havde en siddepladskapacitet på omkring 15.000 mennesker. Stående kunne det rumme tusindvis af flere.

Jeg kan forsikre dig for, at du vil finde det interessant, at der kun er et fragment af tribunen tilbage af denne megastruktur, mens alt andet er blevet bevaret under de moderne konstruktioner, der er blevet opført i årenes og århundredernes løb. Det er utroligt at forestille sig, hvordan det kunne have set ud i den tid.

At se og fotografere det romerske amfiteater bør ikke tage mere end en time, idet man skal huske på, at de lukker kl. 18.00, og at de sidste billetter sælges omkring kl. 17.30.

12. Tilmeld dig en aftentur i Monastero dei Benedettini om aftenen

Monastero dei Benedettini| ©HEN-Magonza
Monastero dei Benedettini| ©HEN-Magonza

Et af de steder, du skal besøge under din rundtur i Catania, er uden tvivl Benediktinerklosteret Sankt Nikolaus. Det vil være det sidste stop på din rundtur i byen, og det bedste er, at du kan booke et aftenbesøg, som vil tage dig med ind i klosteret, når det er ved at blive mørkt, en utrolig og mystisk oplevelse.

Dette kloster er det næststørste i Europa, og under denne guidede rundvisning vil du lære hvert af de mest interessante steder inde i klosteret at kende. Du kan starte denne rundvisning omkring kl. 18:00, så du vil ankomme i tide fra amfiteatret til klosteret, og du vil endda have tid til at opleve nogle af gaderne ind imellem, før du går ind på din guidede rundvisning.

Hvis du er en af dem, der elsker mystik, er denne tur noget for dig, for du vil gå gennem klostrets korridorer i absolut stilhed. Du vil også lære klosterkorridorerne og det romerske domus at kende og gå gennem de lange korridorer, hvor udsigten er tabt. Du vil kunne få en rundvisning i køkkenet og de underjordiske lagerrum, som i dag er blevet omdannet til Museo della Fabbrica.

Din guide vil naturligvis fortælle dig alt, hvad du har brug for at vide om både Catanias og dette særlige stedets historie. Besøg i dette tempel kan vare lige så længe, som I har planlagt, men I får den nøjagtige varighed at vide, når I foretager jeres reservation.

13. Middag på Vico San Barnaba

Catania om natten| ©michael kogan
Catania om natten| ©michael kogan

Når du har forladt Monesterio, vil du helt sikkert have lyst til at få en bid mad til aftensmad. Et af de bedste bud på et aftensmåltid, og derefter måske en tur tilbage til Teatro Massimo Bellini, men denne gang for at nyde et stykke, er Vico San Barnaba.

Dette er en restaurant, hvor du kan finde lokal siciliansk mad. Men udover det vil du blive slået af restaurantens beliggenhed, for dens struktur er midt i et gammelt hus, så dens atmosfære er unik og næsten magisk. Ud over maden har du mulighed for at nyde en god dessert efter middagen.

Hvis I beslutter jer for at blive længere tid i Catania, vil jeg anbefale jer at tage på udflugt fra Catania og besøge andre fantastiske steder lige uden for byen, såsom selve Etna-bjerget, som er en utrolig oplevelse.

Tilmeld dig en udflugt fra Catania

Hvis du ønsker at nyde lidt mere af natten i Catania, anbefaler jeg dig at tage til en operaforestilling, helst på Teatro Massimo Bellini. På den måde får du mulighed for at lære teatret at kende på alle mulige måder, på en guidet rundvisning og se en forestilling inde i teatret.

Efter at have spist lidt aftensmad er det tid til at tage videre til dit hotel for at hvile dig, idet du skal huske på, at du næste morgen skal transferere fra Catania til lufthavnen for at rejse hjem igen.