Bedste Ting At Lave I Catania

Rejser du til Catania, og ved du ikke, hvad du skal lave? I denne liste præsenterer jeg nogle muligheder, som vil få dig til at nyde din oplevelse endnu mere.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Bedste Ting At Lave I Catania

Catania | ©Metro Centric

Hvis du planlægger en tur til Catania, så tag et kig på denne liste over de bedste ting at lave i byen. Det er et sted fuld af smuk arkitektur, historie og endda en aktiv vulkan, den mægtige Etna. Hvis du slentrer rundt i byen, kan du se dele af byen, der ved første øjekast virker skjulte, som f.eks. floden Amenano.

Andre højdepunkter omfatter besøg i det indre af bygninger som Catania-katedralen og Massimo Bellini-teatret. Selvom man skal købe billet til nogle af stederne, er de fleste helt gratis. Få mest muligt ud af dine dage i Catania og udforsk hvert et hjørne af byen.

1. Besøg Piazza del Duomo

Piazza del Duomo| ©Mauro Astolfi
Piazza del Duomo| ©Mauro Astolfi

Blandt de ting, du kan lave på en dag i Catania, er et besøg på Piazza del Duomo, et ikonisk sted i byen, som ligger i dens historiske centrum. Denne plads er endda blevet erklæret for verdensarv af UNESCO. Det er en juvel i siciliansk barok, hvor du finder flere vigtige arkitektoniske skatte.

For at komme til denne plads kan du tage toget og stå af på Catania Centrale station. Når du ankommer, vil du kunne se den omhyggelige konstruktion. Det er nemt at navigere, hvis man rejser i kørestol eller med børn i klapvogne. Du vil sandsynligvis støde på en kulturel begivenhed som en friluftskoncert eller lignende, da de er almindelige her.

Der er mange arkitektoniske værker på pladsen, som du kan se nærmere på. Men så snart du ankommer, er det første, der helt sikkert vil stjæle din opmærksomhed, Vaccarini-elefantfontænen. Fontænen, der ligger midt på pladsen, blev bygget i 1736 og blev kronet af en elefant med en obelisk, som er byens emblem.

Det siges, at magikeren Heliodorus fra det 8. århundrede var elefantens ejer. Det siges også, at obelisken har magt til at holde Etna under kontrol. Ud over denne fontæne kan du også se Elefanternes Palads, Amenano-fontænen og Sankt Agatha-katedralen, som du kan besøge indefra.

Interessante detaljer

 • Pris: gratis adgang, det er et offentligt sted.
 • Beliggenhed: Piazza del Duomo, 95124 Catania CT, Italien.
 • Åbningstider**:** Ingen åbningstider.

Book The Godfather Movie Tour

2. Besøg katedralen St. Agatha

Katedralen St. Agatha| ©Luigi Strano
Katedralen St. Agatha| ©Luigi Strano

Catanias katedral, også kendt som Skt. Agathas katedral, er endnu et ikonisk sted på Piazza del Duomo. Efter jordskælvet i 1693 blev den genopbygget, og forskellige elementer er blevet tilføjet i årenes løb. Den er nu åben for offentligheden, så du kan udforske den fuldt ud.

Denne kirke er en anden italiensk barokskat i Catania, som bør være med på enhver tur til Catania. Det er en kirke dedikeret til Sankt Agatha, en ung jomfru, som ofrede sit liv for sin tro. Når du ankommer, skal du kigge efter hoveddøren. Til højre er der en statue af skytshelgenen. Længere oppe kan du se kirkens kuppel, som repræsenterer et af de mest barokke elementer i denne bygning.

Når du kommer ind, kan du se forskellige malerier af Guillermo Borremans. Du vil også se hvilestedet for resterne af Sankt Agatha og endda dem af Vincenzo Bellini, den berømte katanesiske musiker. Hvis du fortsætter din tur, vil du også finde resterne af nogle medlemmer af den aragonske kongefamilie.

Mod katedralens højre arm finder du Madonna-kapellet og Mazzolo-kapellet. På alteret kan man se en jomfru fra det 16. århundrede. Til højre for den er graven for Constance af Aragonien, hustru til Frederik III. Der er mange andre detaljer, som jeg ikke har beskrevet, men du kan gå ind med en lokal guide for at finde ud af lidt mere om hvert hjørne af kirken.

Interessante detaljer

 • Pris: gratis adgang, det er et offentligt sted.
 • Sted: Piazza del Duomo, 95124 Catania CT, Italien.
 • Åbningstider**:** Normalt åbent alle ugens dage fra kl. 7 til midnat. Derefter åbner den igen fra kl. 16 til 19.

Book en tur i Catania

3. Gå på opdagelse i Amenano-fontænen

Amenano-fontænen| ©János Korom
Amenano-fontænen| ©János Korom

Piazza del Duomo har mange seværdigheder, som du ikke må gå glip af, f.eks. Amenano-fontænen, som ligger i den ene ende af pladsen foran Elefantpaladset. Dens oprindelse er meget speciel, da det er det eneste sted, hvor man kan se floden Amenano. Det skyldes, at floden blev begravet efter Etna-vulkanens udbrud i 1669.

Den napolitanske billedhugger Tito Angelini fik til opgave at bygge den i 1867. Skulpturen af den nøgne unge mand, der bærer et overflødighedshorn, hvorfra vandet strømmer ud og derefter falder ned for hans fødder og danner et vandfald, er en repræsentation af floden Amenano. Vandets form giver indtryk af et lagen, hvilket er grunden til, at de lokale ofte kalder fontænen "acqua a linzolu", hvilket på siciliansk betyder vand i et lagen.

Vandet vender tilbage til floden og fortsætter sin underjordiske vej. Det andet sted, hvor man kan se floden, er i et underjordisk rum. Det ligger i A putia dell'Ostello, en livlig restaurant i en lavahule. Jeg anbefaler, at du går ind, tager en drink og går hen til den naturlige trappe derinde, da floden løber lige ved siden af den.

Book en Etna 4x4-tur

4. Besøg det borgerlige museum i Ursino-slottet

Ursino-slottet| ©Serguei
Ursino-slottet| ©Serguei

Hvis du kan lide museer, anbefaler jeg, at du besøger Ursino-slottets museum, som kan dateres tilbage til det 13. århundrede. Indenfor kan du se interessante malerier, barokke vægmalerier og en imponerende arkæologisk samling. Du kan også lære om slottets historie - vidste du, at det har været et fængsel, et fort og endda residens for kongelige?

For at være præcis blev dette slot bygget i 1239, da Catania stadig var hovedstad på Sicilien. Det har en imponerende og meget stor tilstedeværelse, der gør, at du kan se det fra Piazza Federico II di Svevia, hvis du kigger op. Du kan komme gratis ind og besøge alle kroge og hjørner. Jeg anbefaler, at du besøger Library of Ancient Books, hvor du kan se de første udgaver af kristen litteratur fra forskellige europæiske lande.

Inde i dette fantastiske museum kan du også se store religiøse vægmalerier, der er malet med stor omhu. Jeg anbefaler også at gå ind i Pinacoteca-galleriet, hvor du kan se kunstværker, der går tilbage til det 14. århundrede. Blandt dem er maleriet af Jomfruen siddende på en trone af Antonello di Saliba.

Hvis du rejser til Catania med børn, kan museumsbesøg være en god måde at få tiden til at gå på. Ud over dette museum kan du besøge andre, som f.eks. landgangsmuseet i Catania eller det zoologiske museum i Catania.

Interessante detaljer

 • Pris: Der er gratis adgang.
 • Sted: Piazza Federico di Svevia, 21, 95121 Catania CT, Italien.
 • Åbningstider**:** Normalt åbent dagligt fra kl. 10 til 17.

5. Tag på en guidet tur i Massimo Bellini-teatret

Massimo Bellini-teatret| ©Marco Verch
Massimo Bellini-teatret| ©Marco Verch

Teatro Massimo Bellini er et operahus opkaldt efter komponisten Vincenzo Bellini, som blev født i denne by. Det blev indviet den 31. maj 1890 med Bellinis mesteropera Norma. Ideen til opførelsen kom efter det jordskælv, der ødelagde byen i 1693. Det tog dog lang tid, før det blev bygget.

Du kan besøge dette teater på guidede ture. Det er vigtigt at tjekke tidsplanerne for at vælge den, der passer dig bedst. Turene varer normalt kun en time mellem kl. 9 og 12 og koster kun 6 euro. Under disse besøg er det muligt at se Logen, Kongelogen, Plateaen og Foyeren.

Hele turen ledsages af en officiel guide fra teatret. Denne person har en omfattende viden om dette og andre turiststeder i Catania. Jeg kan forsikre dig om, at du vil lære en masse om teatrets historie og få et indgående kendskab til vigtigheden af denne arkitektoniske juvel i Catania, som du ikke må gå glip af.

Det er værd at nævne, at billetter til besøgene kan købes i teatrets billetkontor. Man kan også tage billeder i og uden for teatret. Hvis du opholder dig to dage eller mere i Catania, kan du planlægge din tid til at overvære et skuespil eller en opera for at få en drømmeoplevelse.

Interessante detaljer

 • Pris: omkring 6 €.
 • Sted: Via Giuseppe Perrotta, 12, 95131 Catania CT, Italien.
 • Åbningstider**:** Teatro Massimo Bellini er åben for guidede ture fra tirsdag til lørdag fra kl. 9.00 til 12.00.

6. Organisering af udflugter fra Catania

Agrigento| ©Verity Cridland
Agrigento| ©Verity Cridland

At besøge Catania er en fremragende mulighed, når man rejser til Sicilien, ikke kun på grund af alle de ting, man kan lave der, men også på grund af de omkringliggende byer. Dens beliggenhed gør den meget attraktiv for mange turister. Derfra kan man tage på ture til Etna, byen Agrigento eller byen Noto.

Man kan vælge forskellige udflugter fra Catania for at se de imponerende bygninger, der skjuler en del af den græske og romerske historie. De fleste af turene til en af de ovennævnte byer tager en time eller mindre. Derfor skal du huske på, at du skal bruge mere end en dag i Catania for at tage på sådan en udflugt.

Disse ture kan også omfatte smagsprøver på mad og drikke. I Castelmola kan du for eksempel spise de lækre sicilianske cannoli. Andre byer, som Taormina, er mere kendt for deres arkitektur, så vær forberedt med dit kamera.

Book en udflugt til Noto, Syracuse og Ortigia

7. Spadser langs Via Etnea

Via Etnea| ©onas mer
Via Etnea| ©onas mer

Via Etnea er den mest ikoniske gade i Catania. I årenes løb er den blevet ændret og udvidet med lavastensblokke til en stor boulevard. Jeg anbefaler, at man slentrer frit langs denne gade og besøger butikker, Bellin-parken og forskellige restauranter. Du kan endda starte en gastronomisk rundtur i Catania fra dette punkt i byen.

Begyndelsen af denne vej ligger på Piazza del Duomo og strækker sig hele vejen mod nord, altid i retning af Etna. På grund af flere jordskælv og brande, som byen har oplevet, er vejen blevet ombygget og genopbygget adskillige gange. Du vil bemærke, at der er variationer i den arkitektoniske stil, selvom barokstilen er den mest fremtrædende.

Selvom jeg i begyndelsen kun nævnte butikker og restauranter, er sandheden, at vigtigheden af denne gade ligger mere i de diplomatiske hovedkvarterer og regeringskontorer, den huser. Disse omfatter Palazzo San Demetrio og quattro canti, Palazzo Cilestri foran Minoriti-kirken, Collegiata og Ospedale San Marco, der ligger på Piazza Stesicoro.

Før du rejser til Catania, anbefaler jeg, at du tjekker, om der er en helligdag under dit ophold, for eksempel hvis du rejser til Catania ved juletid. Hvis det er tilfældet, vil denne gade blive endnu mere levende med julebelysning og butikker, der er ved at sprænges i stumper og stykker. Glem ikke at købe en is, mens du er der! Der er masser af lokale isbarer, og det ville være spild ikke at kigge forbi en af dem.

Book en madtur i Catania

8. Se benediktinerklosteret San Nicolò l'Arena

Benediktinerkloster| ©HEN-Magonza
Benediktinerkloster| ©HEN-Magonza

Benediktinerklosteret San Nicolò l'Arena er et af de største klostre i Europa og er optaget på UNESCO's verdensarvsliste. Ligesom andre arkitektoniske værker måtte dette sted genopbygges efter jordskælv og har overlevet gennem tiden. Du bør helt sikkert besøge det, da det er en af Catanias hovedattraktioner.

Jeg råder dig til at bestille en guidet tur, som i gennemsnit koster 10 euro. På den måde kan du udforske det indre af dette enorme kompleks. Indenfor kan du se kirken St. Nicholas, et lille sted, hvor du kan gå ind og bede. Du kan også se det humanistiske institut på universitetet i Catania og Museo della Fabbrica. Sidstnævnte ligger i klosterets kælder. Her kan du lære om stedets konstruktion og arkitektoniske design.

Andre ting, du kan finde inde i Monastero dei Benedettini, er resterne af en romersk domus, novicernes hængende have og et kæmpe meridianur. Hvis du har lyst til en bid mad, kan du besøge det lille cafeteria, inden du fortsætter din tur rundt i byen.

Interessante detaljer

 • Pris: omkring 10 €.
 • Sted: Piazza Dante Alighieri, 32, 95124 Catania CT, Italien.
 • Åbningstider**:** normalt åbent mandag til fredag fra kl. 11 til 13 og fra kl. 15 til 17. I weekenden er der åbent fra kl. 10 til 17.

9. Dagstur til Etna og Taormina

Solnedgang og Etna-bjerget| ©Boss Tweed
Solnedgang og Etna-bjerget| ©Boss Tweed

En tur til Etna er helt sikkert en af de ting, du bør gøre under dit ophold i Catania. Du kan endda tage dig tid til at gå rundt i byen Taormina og ikke kun på Etna, den berømte aktive vulkan på Siciliens østkyst. Jeg anbefaler, at du rejser med en lokal guide, som hele tiden vil vise dig vej.

Der er flere måder, du kan udforske Etna på. Nogle foretrækker at vandre, andre foretrækker noget mere eventyrligt som f.eks. en 4WD-jeep. Valget er helt op til dig og den oplevelse, du ønsker at få. Du kan også vælge at tage dertil for at se solnedgangen eller i løbet af dagen.

Vandreruten på Etna går generelt gennem Rifugio Sapienza og fortsætter langs linjen af de gamle Silvestri-kratere. For enden af ruten finder du en lavahule fra 1972. I slutningen af turen kan du besøge byen Taormina, der er kendt for sine smukke bygninger og arkitektur.

Bemærk, at det kan blive lidt koldt på Etna, så det tøj, du tager med, skal være varmt. Samtidig skal det være behageligt nok til, at man kan gå lange distancer uden problemer. På den anden side anbefaler jeg, at du medbringer snacks og vandflasker til turen.

Detaljer af interesse

 • Pris: Udflugterne kan koste mellem 90 € og 150 €.
 • Varighed: mere end 9 timer.
 • Transportmiddel: kan variere afhængigt af typen af udflugt. Transfer fra Catania til bjerget er næsten altid inkluderet og foregår som regel i bil, varevogn eller shuttlebus.

Book din tur til Taormina og Etna

10. Besøg kirken i Badia di Sant'Agata

Kirken i Badia di Sant'Agata| ©Manuel Gomera Deaño
Kirken i Badia di Sant'Agata| ©Manuel Gomera Deaño

Kirken Badia di Sant'Agata er et smukt sted at besøge, især hvis man vil tage smukke panoramabilleder. Indgangen er gratis, men hvis man vil op i kuplen, skal man købe en entré på omkring 2 €.

Restaureringsarbejdet, som kan ses i denne kirke, er imponerende. Inde i kirken er der en stor terrasse, hvor der kan afholdes teater- eller musikforestillinger. Længere oppe er den kuppel, jeg nævnte tidligere. Det er et ideelt sted at beundre byen i al dens pragt. Derfra kan du se Teatro Massimo Bellini, katedralen, Ursino-slottet, benediktinerklosteret San Nicolò l'Arena og kirkerne på Via Crociferi.

Jeg anbefaler, at du inkluderer denne oplevelse i slutningen af din tur til Catania. Du kan gå op og beundre solnedgangen eller solnedgangen. Landskabet er virkelig fortryllende, da du vil kunne se himlens smukke farver og de forskellige fugle, der flyver frit.

Endelig, for at gøre din tur til Catania perfekt og få mest muligt ud af alle de ting, der er at gøre i byen, er her vores indlæg om overførsler mellem lufthavnen og byens centrum.