10 Bedste Madture I Catania

Kan du lide at kende gastronomien i de byer, du besøger? Jeg inviterer dig til at udforske de smagsoplevelser, som Catania har til dig!

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

10 Bedste Madture I Catania

Catania marked | ©János Korom Dr.

Catania er en smuk kystby, der ligger på øen Sicilien. Her finder du mange af de bedste ting at lave i løbet af din ferie på øen. Udover at tage på ture og se smuk arkitektur, har du mulighed for at tage på forskellige typer ture. Blandt dem er de gastronomiske ture, for Sicilien er et fantastisk sted at spise.

Mad er en vigtig del af enhver rejse, så jeg er sikker på, at du vil elske en af disse muligheder. Nogle inkluderer en sightseeingtur gennem Catanias gader, andre tager dig med til særlige steder som Etna-bjerget. Du kommer ikke kun til at smage den typiske sicilianske mad, men også regionens vine og spiritus. Er du klar til det?

1. Gademadstur i Catania

La Pescheria| ©jim
La Pescheria| ©jim

Mange gange bliver vi anbefalet velkendte og luksuriøse restauranter. Selvom det kan være en god plan, er der intet som at smage på gademaden i en by. I Catania finder du rigtig gode muligheder, er du villig til at prøve dem? Din guide tager dig med på en vandretur på mindst tre timer for at smage på det bedste fra Catania for kun €70.

At vandre rundt i Catanias gader og smage på maden er uden tvivl en af de bedste ture, du kan tage på i denne by. Det første, du skal gøre, er at møde din guide og din gruppe på et centralt sted, som er aftalt på forhånd. Mødestedet er som regel Piazza del Duomo.

Første stop er Catanias fiskemarked (Piscaria Mercato del Pesce). Her kan du gå rundt mellem bænke og sicilianske madboder. Hvis du ikke kan lide fisk og skaldyr eller er allergisk over for det, er det bedre at tale med din guide og springe dette stop over. Efter dette sted går du gennem byparken Giardino Pacini.

Du fortsætter din tur til Piazza Mazzini, hvor du kan spise forskellige særlige delikatesser, der er typiske for Sicilien, og som tilbydes af lokale sælgere. Fortsæt til Via dei Crociferi, også kendt som kirkegaden, og derefter til Piazza dei Quattro Canti, hvor du vil lære om lokale traditioner. Til sidst kan du vende tilbage eller fortsætte med at nyde dit ophold i Catania.

Praktiske oplysninger

 • Transportmiddel: vandretur.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Pris: ca. 70 €.
 • Fordele: Normalt kan man med denne type tur lære byen og dens arkitektur at kende.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du skal bruge hele tiden på at gå, og madsmagningerne er korte.

Book den gastronomiske tur i Catania

2. 6-timers privat tur til tre vingårde på Etna med vinsmagning

Etna og vinmarker| ©Bernt Rostad
Etna og vinmarker| ©Bernt Rostad

Sicilien er en fortryllende middelhavsø, hvor du ikke kun finder smukke arkitektoniske skatte, men også naturskatte. Etna er det ideelle naturlige sted at besøge på din ferie. For at gøre det mere interessant kan du tage på en udflugt, der inkluderer en smagning af internationale vine af høj kvalitet.

ture fra Catania til Etna vil din guide hente dig på dit hotel for at gøre det nemmere for dig. Det er dejligt, for så behøver du ikke at tage offentlig transport. Når du er fremme, kan du begynde en afslappet gåtur. Din guide vil fortælle dig alle de detaljer, du har brug for at vide om dette smukke sted. Nyd udsigten, og glem ikke at tage billeder.

Efter rundvisningen er det tid til at gå ned i vinkælderen. Her kan du lære om produktionen af denne udsøgte drik. Du vil kunne smage rødvin (godt for helbredet), hvidvin og rosévin fra de forskellige familievingårde. Sammen med hver drink får du også en smagsprøve på regionale specialiteter. Disse omfatter forskellige typer ost, salami, pølser, skinke, svampe, oliven, hjemmebagt brød og meget mere.

Udover at smage på alle disse mad- og drikkevarer kan du også gå en tur på vingården. Udsigten er smuk! Du vil se det smukke sicilianske landskab fuld af liv med sine citron-, mandel-, oliven- og appelsinlunde. Du vil helt sikkert kunne koble af fra det støjende byliv og komme i kontakt med naturen. Ved slutningen af turen kører din guide dig tilbage til dit hotel.

Praktiske oplysninger

 • Transportmiddel: privat transport.
 • Varighed: ca. 6 timer.
 • Pris: ca. 200 €.
 • Fordele: Du kommer til at se smukke vinmarker, smage den bedste mad i Catania og vine af topkvalitet.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du skal være forberedt på en tur til Etna. For nogle mennesker kan det være udmattende. Sørg for, at turen op på vulkanen er kort.

Book den gastronomiske tur i Catania

3. Gastronomisk tur om natten

Catania om natten| ©michael kogan
Catania om natten| ©michael kogan

Hvis du planlægger at blive i Catania i en dag, er jeg sikker på, at du ønsker at udnytte din tid bedst muligt. Derfor anbefaler jeg, at du inkluderer en gastronomisk aftentur på din dag. På den måde kan du lære byen at kende om aftenen og spise det bedste af den lokale mad.

Og efter kl. 18 om aftenen er vejret bedst til at gå rundt i byen. Du behøver ikke at udholde de høje middagstemperaturer eller solen, der brænder din hud. Det er uden tvivl det bedste tidspunkt på dagen til en afslappet slentretur gennem Catanias gader. Det er værd at bemærke, at dette er en vandretur, så du skal have behagelige sko og tøj på.

For at starte denne tur skal du møde din guide og din gruppe på et forudbestemt sted. Normalt starter disse ture på Piazza del Duomo og fortsætter til Catanias fiskemarked. Så får du mulighed for at lære dette sted at kende om natten - det er altid fuld af liv!

Efter turen kommer du gennem parken Giardino Pacini, Museo Civico Castello Ursino og Piazza Mazzini. På alle disse steder finder du lokale spisesteder og madboder, der er værd at prøve. Aftenfavoritterne er næsten altid de sprødstegte crespelle, den iskolde frugtgranita og den lækre cipollina.

Praktiske oplysninger

 • Transportmiddel: vandretur.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Pris: ca. 60 euro.
 • Fordele: Du undgår menneskemængderne og de høje temperaturer på dagen, og du lærer en anden side af byen at kende.
 • Ulemper ved denne mulighed: På grund af det svage lys er det ikke sikkert, at du kan se alt det smukke ved de steder, du passerer. Men det er ikke nødvendigvis et problem, hvis du kun er interesseret i at smage på Catanias lækre mad.

Book en madtur i Catania

4. Udflugt til Etna med frokost og vinsmagning på vingården

Smagning af vin| ©Hiltrud Möller-Eberth
Smagning af vin| ©Hiltrud Möller-Eberth

Den mest aktive vulkan i Europa er en af favoritdestinationerne for alle turister, der besøger Catania. Hvis du har lyst til at besøge den og samtidig smage et lækkert måltid, vil jeg opfordre dig til at tage med på denne udflugt. I gennemsnit varer denne oplevelse syv timer og koster omkring 200 €.

Fra Catania vil din guide hente dig på dit hotel og køre dig i en eksklusiv bil til Etna. Der kan du i ro og mag udforske landskaberne og kraterne. Du vil befinde dig omkring 2.000 meter over havets overflade, imponerende!

Efter den korte tur er det tid til frokost. Den består som regel af typiske retter, hvor fisk er favoritten. Hvis du ikke kan spise denne type kød, anbefaler jeg, at du taler med din guide på forhånd. Mens du spiser frokost, kan du ledsage dit måltid med en god vin. Til sidst kan du lave en lille vinsmagning og smage det bedste fra vingården.

Du kan også prøve forskellige typer honning, der produceres her. På den måde kan du afslutte denne gastronomiske oplevelse med en lækker sød smag. Når du er færdig, kører din guide dig tilbage til dit hotel.

Praktiske oplysninger

 • Transportmiddel: privat transport.
 • Varighed: ca. 7 timer.
 • Pris: ca. 200 €.
 • Fordele: Du får mulighed for at se Etna og smage byens lækre mad og dens mest eksklusive vine.
 • Ulemper ved denne mulighed: Denne oplevelse er bedre sidst på eftermiddagen. Husk, at den ikke inkluderer frokost, men små smagsprøver.

Rejsetip
Alle eventyr, der inkluderer et besøg på Etna, kræver behagelige sko og tøj. Uanset hvor kort turen er, er det altid bedst at være forberedt på en vandretur på mindst en eller to timer.

5. Privat madlavningskursus i Catania

Madlavningskursus| ©jbdodane
Madlavningskursus| ©jbdodane

Hvis du ikke bare vil smage Catanias mad, men også lære at lave den, så er et privat madlavningskursus den bedste plan for dig. Selv hvis du rejser med børn til Catania, kan dette være en god plan. På kurset kan de små tilberede de simpleste retter- jeg er sikker på, at de vil have det sjovt med denne slags oplevelser!

Disse kurser afholdes normalt hjemme hos en lokal italiensk familie. Når man har fået at vide, hvor det foregår, skal man møde op til tiden. Denne aktivitet varer normalt i gennemsnit fire timer og koster i gennemsnit 150 euro.

Alt, hvad du lærer at lave, er en del af autentisk siciliansk mad. Vær opmærksom på alt, hvad kokken fortæller dig, for han har mere end én kulinarisk hemmelighed at fortælle dig - du får endda lov til at se hans familiekogebøger! Du får mulighed for at tilberede op til tre lækre opskrifter.

Når du er færdig, får du selvfølgelig mulighed for at smage på dit arbejde. Du kan endda ledsage dit måltid med en lækker kaffe eller vin efter eget valg. Det er også en god lejlighed til at møde nye mennesker og have det sjovt. Til sidst kan du tage tilbage til dit hotel.

Praktiske oplysninger

 • Transportmiddel: transport er ikke inkluderet.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Pris: ca. 150 €.
 • Fordele: Du får mulighed for at spise autentisk katansk mad på ét sted, og det bedste er, at du allerede kender familiehemmelighederne bag hver ret, så du kan genskabe den derhjemme.
 • Ulemper: Hvis du ikke er så god til at lave mad, kan kurset være lidt vanskeligt. Men kokken vælger enkle opskrifter, som alle kan følge, så du skal nok klare dig fint.

Book et madlavningskursus i Catania

Hvorfor tage på en guidet madtur i Catania?

Gaderne i Catania| ©Metro Centric
Gaderne i Catania| ©Metro Centric

Nogle vil måske ikke være overbeviste om at tage på en guidet madtur i Catania, men det er en rigtig god mulighed. At lære maden i en ny by at kende og smage den er altid et must for enhver turist. Det er dog ikke altid en let opgave, da der er mange restauranter og spisesteder.

Med hjælp fra en lokal guide er det lettere at finde det perfekte sted at nyde morgenmad, frokost eller aftensmad. Selv desserter er ofte inkluderet i denne type oplevelse, og den mest typiske er sicilianske cannolis. Med en person, der kender både Catanias gader og dens mad, bliver det lettere at finde de steder, der tilbyder de bedste muligheder.

Dette sparer dig for den tid, det tager at tjekke online anmeldelser eller besværet med at finde dårlig service på et sted. Derudover er guidede ture en unik oplevelse, der giver dig mulighed for at lave en ekstra aktivitet som at lære at lave mad, lære gaderne at kende eller udforske Etna-bjerget.

På den anden side kan denne type oplevelse tilpasses alle tider af året. Hvis du for eksempel rejser til Catania i julen, vil du kunne prøve den typiske mad på den tid af året, som er tæt forbundet med havet og søde sager. Det er helt sikkert en oplevelse, som du kan nyde når som helst.

Book en gastronomisk tur i Catania

Tips til en gastronomisk tur i Catania

Mad på gaden| ©Giovanni Milordo
Mad på gaden| ©Giovanni Milordo

Madture er et must, når man rejser et par dage til Sicilien. Det er dog vigtigt at huske på et par ting. Du skal være opmærksom på, at nogle opskrifter kan være tunge, da de er stegte eller har mange ingredienser. Prøv at medbringe medicin i tilfælde af fordøjelsesbesvær, og pas altid på de fødevarer, som din diæt forbyder dig at spise.

På den anden side anbefaler jeg dig ikke at spise noget stærkt før en gastronomisk tur. Ellers vil du ikke være i stand til at prøve alle retterne frit. Husk, at flere af disse oplevelser inkluderer mere end én ret, så jeg tror, at hvis du ikke spiser meget, bliver du nødt til at bestille to go.

Hvis du beslutter dig for at tage på en tur fra Catania, der inkluderer madsmagning, skal du sørge for at have snacks eller i det mindste en god morgenmad med på vejen. Nogle ture kan være lange, så man bliver sulten, mens frokosten endnu ikke er nær.

Et sidste tip er at sørge for at drikke vand. De fleste ture inkluderer en eller anden form for vin, og selvom du kan prøve dem, er det en god idé at have en flaske vand ved hånden. Du er velkommen til at bede om din egen, da den i de fleste tilfælde er inkluderet.

Book en madtur i Catania

Lad os sammenligne mulighederne

 • Gademadstur i Catania
 • Transportmiddel: vandretur.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Pris: ca. 70 €.
 • Fordele: På denne type tur lærer du som regel byen og dens arkitektur at kende.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du skal bruge hele tiden på at gå, og madsmagningerne er korte.
 • 6-timers privat tur til tre Etna-vingårde med vinsmagning.
 • Transportmiddel: privat transport
 • Varighed: ca. 6 timer.
 • Pris: ca. 200 €.
 • Fordele: Du kommer til at se smukke vingårde, smage den bedste mad i Catania og vine af topkvalitet.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du skal være forberedt på en tur til Etna. For nogle mennesker kan det være udmattende. Sørg for, at turen op på vulkanen er kort.
 • Gastronomisk aftentur
 • Transportmiddel: vandretur.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Pris: ca. 60 euro.
 • Fordele: Du undgår menneskemængderne og de høje temperaturer om dagen, og du lærer en anden side af byen at kende.
 • Ulemper ved denne mulighed: På grund af det svage lys er det ikke sikkert, at du kan se alt det smukke ved de steder, du passerer. Men det er ikke nødvendigvis et problem, hvis du kun er interesseret i at smage på Catanias lækre mad.
 • Udflugt til Etna med frokost og vinsmagning på vingården.
 • Transportmiddel: privat transport.
 • Varighed: ca. 7 timer.
 • Pris: ca. 200 €.
 • Fordele: Du får mulighed for at se Etna og smage byens lækre mad og dens mest eksklusive vine.
 • Ulemper ved denne mulighed: Denne oplevelse er bedre sidst på eftermiddagen. Husk, at den ikke inkluderer frokost, men små smagsprøver.
 • Privat madlavningskursus i Catania
 • Transportmiddel: transport er ikke inkluderet.
 • Varighed: ca. 4 timer.
 • Pris: ca. 150 €.
 • Fordele: Du kommer til at spise autentisk cataniansk mad på ét sted, og det bedste er, at du allerede kender familiehemmelighederne bag hver ret, så du kan genskabe den derhjemme.
 • Ulemper: Hvis du ikke er så god til at lave mad, kan kurset være lidt vanskeligt. Men kokken vælger enkle opskrifter, som alle kan følge, så du skal nok klare dig fint.