Bedste Ture I Catania

Der er så meget at se og nyde i Catania. Jeg viser dig de bedste ture, der gør dit ophold uforglemmeligt.

Sonsoles Jimenez

Sonsoles Jimenez

10 minutters læst

Bedste Ture I Catania

Catania | ©Bernhard_Schuermann

Catania overrasker på alle leder og kanter. Her venter tusind utrolige historier, mytiske steder og et utroligt køkken på dig. At slentre gennem gaderne, beundre den fra havet og betragte silhuetten af byen omgivet af Etna er planer, som du ikke må gå glip af. Og alt dette krydret med de lækre retter fra det sicilianske køkken og lokale vine.

Dette er nogle af de bedste planer for at nyde Catania. Men der er mange flere, som du kan opdage med guidede ture, f.eks. en underjordisk by fuld af mysterier eller fantastiske udstillinger af urban kunst. Jeg vil fortælle dig mere nedenfor.

1. Vandretur gennem hjertet af Catania

Gaderne i Catania| ©Metro Centric
Gaderne i Catania| ©Metro Centric

En guidet gåtur i Catania er den bedste måde at lære en by at kende, som gennem historien har været hærget af krige og naturfænomener. Vidste du, at den har måttet genopbygges op til syv gange? Den, du ser i dag , er den by, der blev genfødt efter det frygtelige jordskælv i 1693.

Hvis du kun er i Catania i en dag, er den guidede tur den bedste måde at sikre dig, at du ikke går glip af noget. Du vil få kendskab til de mest relevante detaljer om en by med tusindårig historie, og du vil se dens mest bemærkelsesværdige monumenter. Nogle af dem vil overraske dig med deres skønhed.

Har du planer om at tilbringe mindst to dage i Catania? Turen vil hjælpe dig med at lære byen at kende, og derefter vil du kunne opleve og nyde den i dit eget tempo. Jeg kan fortælle dig, at selv om det ikke er en særlig kendt by, har den et uendeligt antal vidunderlige steder, der er værd at se.

Listen er lang. På den ene side kan du opleve dens græsk-romerske fortid i det storslåede amfiteater. På den anden side vil du forstå, hvorfor Catania kaldes barokkens sorte perle på grund af elegancen i dens paladser og kirker, der er bygget af vulkanske sten fra Etna. Og du kan også fordybe dig i en af dens hemmeligheder: den underjordiske by.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 20 euro pr. person.
 • Varighed: ca. 2 timer.
 • Fordele ved denne udflugt: Den giver den besøgende en generel idé om, hvad Catania har at byde på, og en første tilgang til dens attraktioner.
 • Ulemper ved denne udflugt: den omfatter ikke adgang til monumenterne.

Bestil en rundvisning i Catania

2. Gastronomisk rundvisning i Catanias gader

La Pescheria| ©jim
La Pescheria| ©jim

Catania er rig på smagsoplevelser. Hvis du kan lide at prøve nye ting, er denne tur perfekt for dig, fordi du vil opleve en af Catanias traditioner: at spise på gaden. Og mens du smager på nogle typiske delikatesser, kan du også udforske en by med storslåede monumenter og charmerende hjørner.

Et af stoppestederne er La Pescheria, det livlige fiskemarked. Det finder sted hver morgen på et overraskende sted, nemlig i en tunnel under Palazzo del Chierici, samtidig med at det indtager en del af de gamle bymure. Her kan du smage en af Catanias typiske delikatesser: stegt fisk.

Men du er i en by, der er berømt for sin gadekøkkener, så der er stadig meget mere at smage på denne tur. F.eks. arancini, fyldte og stegte risfritter, cipollina, en butterdej, der også er fyldt, og frem for alt cartocciata, en slags lille calzone, der er typisk for det lokale køkken.

Under turen kan du også smage nogle af Catanias typiske søde sager, f.eks. savoia-kage, nzuddi eller mandelkager. Og her kan jeg ikke gå uden at give dig et godt råd: Prøv nogle af byens hjemmelavede is, de er spektakulære. Du vil forlade Catania med den bedste smag i munden.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 60 euro pr. person.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Fordele ved denne udflugt: Du vil være helt fordybet i en af de mest dybt forankrede italienske traditioner, nemlig aperitifen.
 • Ulemper ved denne udflugt: Du vil kun smage tapas, du vil ikke få lov til at prøve mere omfattende retter, som også er meget typiske.

Bestil en gastronomisk rundvisning i Catania

3. Madlavningskursus i Catania

Madlavningskursus| ©jbdodane
Madlavningskursus| ©jbdodane

Siciliansk gastronomi er lækker, og inden for den byder Catanias gastronomi på typiske retter, som er ægte perler. Hvis du ønsker at tage en god souvenir med hjem fra dit ophold, er et madlavningskursus en af de sjoveste og mest lærerige aktiviteter, du kan lave i byen.

Du vil kunne tage traditionelle opskrifter med hjem, så du kan overraske dine kære med en helt speciel frokost eller middag. Det er opskrifter, der er gået i arv fra generation til generation, og som har en umiskendelig middelhavsessens.

Caponata i sød-syrlig sauce, spaghettiruller, aubergineparmesan eller den traditionelle slik, cannoli, vil ikke længere have nogen hemmeligheder for dig. Du vil have det sjovt, og du vil ikke kun lære at tilberede disse retter, men du vil også opdage nogle af hemmelighederne i den sicilianske gastronomi.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 90 euro pr. person.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Fordele ved denne udflugt: Du vil ikke kun lære at tilberede traditionelle opskrifter, men du vil også lære interessante fakta om de typiske produkter fra Catania.
 • Ulemper ved denne udflugt: Hvis dit ophold ikke er særlig langt, har du mindre tid til at nyde andre seværdigheder.

Book et madlavningskursus i Catania

4. Besøg i en vinkælder for at smage på vinene fra Catania

Etna og vinmarker| ©Bernt Rostad
Etna og vinmarker| ©Bernt Rostad

Nogle af de sicilianske vine er blandt de bedste i Europa. Dit besøg i Catania er den perfekte undskyldning for at smage dem på det sted, hvor de bliver lavet. Hvis du er en person, der sætter pris på en god vin, vil du elske denne oplevelse.

Ved at deltage i en vinsmagning vil du opdage, hvorfor disse vine er så specielle. Der er mange grunde. For det første vokser druerne i vulkansk jord. For det andet, at nogle af vinmarkerne strækker sig op ad Etnas skråninger til betydelige højder. Du vil også lære, hvordan dyrkningsområdet påvirker vinenes smag og aromaer.

I Catanias hovedstadsområde findes der storslåede vingårde, som åbner deres døre for at forklare vinfremstillingsprocessen og arrangere vinsmagninger. Også i byen kan du smage dem på utallige restauranter og vinbarer. En guidet rundvisning vil føre dig til de mest repræsentative steder.

Her er to interessante fakta. Den første er, at vindyrkning og vinfremstilling er ældgamle traditioner i Catania, da det var de første græske bosættere, der indførte dem her. Den anden er, at oprindelsesbetegnelsen Etna er en af de ældste i Italien.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 220 euro pr. person, inkl. besøg på vulkanen Etna, frokost og vinsmagning.
 • Varighed: ca. 7 timer.
 • Fordele ved denne udflugt: Den giver mulighed for at vide, hvordan vinen produceres i alle dens faser, fra dyrkning til markedsføring.
 • Ulemper ved denne udflugt: Turene omfatter normalt en vandretur rundt om Etna, hvilket betyder, at de tager en stor del af dagen.

Bestil en Etna-tur fra Catania

5. Bådtur langs kysten i Catania

Med båd| ©Luigi Strano
Med båd| ©Luigi Strano

Denne tur er det perfekte supplement til enhver guidet vandre- eller cykeltur. Og det er også en af de bedste planer for at nyde Catania med børn. Årsagen? De små vil have deres livs tid om bord på en sejlbåd. Desuden er Siciliens østkyst spektakulær, så I vil se nogle utrolige seværdigheder.

Husk, at byen ligger ved foden af Etna, den højeste aktive vulkan i Europa, med sine 3.300 meter. At beundre byens skyline i skyggen af bjerget er Catanias smukkeste postkort, og det er noget, du kun kan gøre fra havet. Et tip: Hvis du kan se det ved solnedgang, så er det endnu bedre, for øjeblikket vil være magisk.

Du kan vælge mellem et bredt udvalg af vandreture. Nogle går langs en stor del af Catania-bugten og kyklopkysten. Andre er ikke så langt ude, men giver dig mulighed for at tage en dukkert i havet, hvis vejret er godt, eller nyde en romantisk middag om bord. Under alle omstændigheder er det en af de smukkeste ture, du kan foretage i Catania, jeg kan varmt anbefale det.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 80 euro pr. person.
 • Varighed: ca. 3 timer på de kortere ture.
 • Fordele ved denne tur: Du vil se det mest autentiske billede af Catania og opdage skønheden ved kysten.
 • Ulemper ved denne udflugt: den er afhængig af vejr- og havforhold.

6. Catania by night-tur

Catania om natten| ©michael kogan
Catania om natten| ©michael kogan

Når solen går ned, er Catania forvandlet. Selv om du har besøgt byen om dagen, er det værd at gøre det om natten for at opleve en helt anden side af byen. Vidste du, at man i Italien spiser aperitif, når det begynder at blive mørkt? Det er en tradition, som de færreste mennesker modstår, og du kan opdage det. Du vil elske det!

Overalt i Catania finder du gadeboder, kiosker og barer, hvor du kan smage autentiske street food-delikatesser. Du må ikke modstå de berømte sicilianske pølser og de typiske arancini. Du kan ledsage dem med en lokal vin eller en spritz, en drink lavet på tør rødvin og mousserende vand eller tonic.

Aftenen er også det perfekte tidspunkt til at fordybe dig i Catanias mørkere historie. Den fortæller om normanniske invasioner og piratangreb. Den fortæller også om mere nyere episoder. Du ved det måske ikke, men under Anden Verdenskrig var Catania natten mellem den 9. og 10. juli 1943 en af scenerne for de allieredes landgang på Sicilien.

Natrundvisningen fører dig naturligvis gennem byens hovedgader og monumenter. Hvis du derefter har lyst til at feste og nyde nattelivet, kan du gøre det på egen hånd. I det historiske centrum finder du masser af terrasser, barer og underholdningssteder, hvor du kan have det sjovt, f.eks. La Chiave eller Nievski-baren.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 50 euro pr. person.
 • Varighed: ca. 3 timer.
 • Fordele ved denne tur: Du vil være fuldt ud fordybet i Catanias altid livlige natteliv, og du vil føle dig som en lokal.
 • Ulemper ved denne tur: Hvis du har været rundt i byen i løbet af dagen, kan det være trættende.

7. Catanias kunsttur i byen

Gadekunst i Catania| ©Giovanni
Gadekunst i Catania| ©Giovanni

Catania er en historisk by, der er spækket med storslåede monumenter. Men der er en mindre kendt, men ikke mindre interessant del af byen. Hvis du kan lide gadekunst, skal du vide, at du her kan tage på en tur, hvor du kan opleve fantastisk graffiti og andre meget unikke udstillinger af urban kunst.

Hvor kan du se disse kunstneriske udstillinger? På så uventede steder som havnens siloer eller en gammel garage for byens offentlige busser. Men hvis der er ét sted, hvor urban kunst har fungeret som en katarsis, er det San Berillio, et sted, der undgik marginalisering takket være den graffiti, der nu pryder væggene.

Der er også andre meget små, næsten bittesmå urban kunstudstillinger, som du kun kan opdage med en guidet tur. De befinder sig på Catanias sorte strand, en strand, der ikke har sand, men vulkanske sten, som kreativiteten har forvandlet til fantastiske væsener og dyr.

Dette er en af de mest overraskende ture i Catania, fordi du vil opdage den mest alternative, oprørske og hævngerrige ånd i denne by. En ånd, der står i kontrast til elegancen og klassicismen på den anden side: den sorte perle af italiensk barok.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 30 euro pr. person.
 • Varighed: ca. 2 timer.
 • Fordele ved denne udflugt: Du vil lære, hvordan bykunst har været nøglen til at genoplive et nedslidt område, og du vil opdage overraskende hjørner af byen.
 • Ulemper ved denne udflugt: Du er nødt til at forlade det historiske centrum, så du vil ikke se nogle af dets vigtigste seværdigheder.

8. Rute til at opleve Catania under jorden

Romersk amfiteater i Catania| ©zug55
Romersk amfiteater i Catania| ©zug55

Du ved det måske ikke, men der er to Catania'er. Den ene er den, du ser over jorden, en by med en indbydende og livlig barokatmosfære. Og der er en anden skjult en, lige under den, du går på, som indeholder en vigtig del af byens historie. Men det kan være kompliceret at finde den og udforske den, hvis man ikke er ledsaget af en guide.

Hvad vil du opdage på denne tur? Overraskende steder, såsom resterne af gamle romerske domus og helligdomme, hvor Catanias skytshelgen, Sankt Agatha, blev æret. Du vil også kunne se nogle levn fra den byzantinske og middelalderlige periode.

Men hvorfor denne underjordiske by? Catania ligger på skråningerne af Etna, en aktiv vulkan. Derfor har byen gennem hele sin historie lidt under følgerne af udbrud og jordskælv, som har tvunget den til at blive genopbygget igen og igen. Den sidste var i 1693, da et stort jordskælv lagde byen i ruiner.

Ved denne sidste genopbygning blev den bygget på resterne af gamle gader og bygninger, nogle fra den græsk-romerske periode, andre senere. Og det er det, du vil opdage på denne rundvisning. Hvis du er passioneret omkring historie og arkæologi, er mit råd at du ikke må gå glip af denne tur, det vil være som at fordybe dig i Catanias fortid.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 60 euro pr. person.
 • Varighed: mellem 2 og 3 timer.
 • Fordele ved denne udflugt: Du vil lære Catanias historie meget bedre at kende og forstå.
 • Ulemper ved denne udflugt: ikke egnet for personer med nedsat mobilitet eller personer, der ikke kan klare lukkede rum.

9. Udflugt for at beundre Etna

Etna| ©Paul OLIVIER
Etna| ©Paul OLIVIER

Catania kan ikke forstås uden tilstedeværelsen af Etna. Byen er vokset ved dens fødder, og vulkanen har været ansvarlig for dens ødelæggelse og genfødsel gennem historien. Den har også været ansvarlig for dens rigdom og traditioner, der har overlevet til i dag.

Hvis du ikke ønsker at rejse, kan du tage en kort rute for at betragte den fra byens centrum. Du vil have en vidunderlig udsigt fra Via Etnea, fra toppen af Santa Agata-klosteret eller fra Villa Bellini. Ved solnedgang er de spektakulære.

Men intet kan sammenlignes med det billede, som Etna giver på tæt hold. Derfor anbefaler jeg, at man afsætter et par timer til at komme ud af byens grænser og nyde al dens skønhed. Du kan komme dertil med offentlig transport uden problemer, men en guidet tur vil være mere behagelig. Gør dit kamera klar, for du vil ikke kunne holde op med at tage billeder.

Interessante detaljer

 • Pris: fra 50 euro pr. person.
 • Varighed: ca. 5 timer.
 • Fordele ved denne udflugt: Der er forskellige alternativer, fra trekking rundt om vulkanen til at køre rundt i en 4x4.
 • Ulemper ved denne udflugt: Du skal bruge mindst en halv dag af dit ophold i Catania.