Bedste Dagsture Fra Catania

Elsker du græsk og romersk arkitektur og historie? Udflugter fra Catania vil være din favorit på denne ferie.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Bedste Dagsture Fra Catania

Catania | ©Vitalii Kyktov

Blandt de bedste ting at lave i Catania er helt sikkert udflugter til andre byer. Catanias beliggenhed gør det til et meget attraktivt sted at rejse hen og tilbringe et par hyggelige dage på Sicilien. Derfra kan du rejse til Etna, besøge Agrigento eller endda besøge den antikke by Noto.

Alle disse byer er hjemsted for imponerende romerske og græske historier, som helt sikkert vil fortrylle dig. Du vil føle, at du rejser tilbage i tiden med hver bygning og borg, du møder. Nogle ture inkluderer en kort madsmagning, andre en forfriskende svømmetur i en sø eller en arkitektonisk udforskning - vælg selv!

1. Privat rundvisning i Castelmola med traditionel mad og lokal vin

Castelmola| ©Nabil Molinari
Castelmola| ©Nabil Molinari

Catania er ikke kun en by, man kan tilbringe en uforglemmelig ferie i, men også en by, hvor man kan udforske de omkringliggende byer. Hvis du godt kan lide at lære den typiske mad at kende på alle de steder, du besøger, så anbefaler jeg dig at tage på en madtur til Castelmola. Denne maleriske landsby vil charmere dig med sin udsøgte mad og lækre vine og kan udforskes på omkring fire timer for €150.

En privat tur er den ideelle løsning, da du ikke behøver at forholde dig til offentlig transport. Disse ture har som regel en guide, der kører i et komfortabelt køretøj, så du kan komme frem til din destination i fred og ro. Turen til Castelmola tager normalt omkring en time i gennemsnit.

Når du ankommer, vil din guide tage dig med på en gåtur gennem Castelmolas smukke gader. Bagefter kan du gøre et par stop for at spise en lækker "pasta alla Norma" eller endda nogle lækre sicilianske cannoli. Dette måltid er normalt inkluderet i turens pris, men du kan også købe noget andet fra den sicilianske gastronomi. Benyt lejligheden til at få din guide til at anbefale den bedste ret til dig.

Ved slutningen af din tur på cirka tre til fire timer, vil din guide tage dig med tilbage. I kan aftale et centralt sted, eller du kan få din guide til at køre dig tilbage til dit hotel. Det gode ved disse ture er, at de som regel er meget fleksible med hensyn til rejseplan og mødetidspunkter. Derfor anbefaler jeg, at du undersøger andre interessante steder at besøge i området. Så kan du fortælle din guide om dem og inkludere dem i turen.

Detaljer af interesse

 • Pris: omkring 150 €.
 • Varighed: omkring 5 timer eller mindre, hvis man tæller rejsetiden til og fra turen med.
 • Transportmiddel: privat køretøj.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan udforske en meget malerisk landsby og dens gastronomi uden at skulle bruge offentlig transport.
 • Ulemper ved denne mulighed: Turen fokuserer kun på én landsby. Andre ture tilbyder flere nærliggende steder, som du kan besøge.

Book en tur til Taormina, Savoca og Castelmola

2. Privat tur til Taormina og dens arkitektur

Taormina| ©rubixcuben
Taormina| ©rubixcuben

En anden by, man bør besøge, hvis man er i Catania i to dage eller mere, er Taormina. Byen er kendt for sin attraktive gamle bydel fuld af brostensbelagte gader og bygninger, der er blevet bevaret næsten intakte gennem tiden. Gør dit kamera klar til at indfange stedets arkitektoniske skønhed på en fem timers tur til en gennemsnitspris på €150.

På en privat tur til denne by rejser du normalt i selskab med en rej seleder, der kender historien og ruterne i Taormina, Siciliens foodie-hjørne, for her kan du spise og smage de bedste middelhavssmage. Din guide henter dig på dit hotel i en privat bil og kører dig frem og tilbage.

Når du ankommer til Taormina, tager din guide dig med til det berømte Teatro Antico di Taormina. Dette emblematiske sted har mere end 2000 års historie: fra at være scenen for græske tragikomedier til præsentation af skuespil og koncerter.

I nærheden af dette teater vil du også kunne se de imponerende klipper, der går ned til havet og danner utrolige sandede bugter. Du vil også kunne se Etna, hvor du kan tage på en heldagsudflugt. Ved turens afslutning vil din guide køre dig tilbage til dit hotel.

Interessante detaljer

 • Pris: omkring 150 €.
 • Varighed: ca. 5 timer eller mindre, hvis man medregner rejsetiden frem og tilbage.
 • Transportmiddel: privat køretøj.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kommer til at se en historisk by fuld af arkitektur, der er værd at nyde.
 • Ulemper ved denne mulighed: det private køretøj kan gøre prisen på turen højere end andre ture.

Book din tur til Taormina og Etna

3. Udflugt til Agrigento og Piazza Armerina fra Catania

Agrigento| ©Verity Cridland
Agrigento| ©Verity Cridland

Elsker du græsk og romersk historie, og har du nogensinde drømt om at se de imponerende bygninger fra den tid? Hvis du er i Catania, kan du gøre det ved at besøge byerne Piazza Armerina og Agrigento, der kun ligger henholdsvis en og to timer fra Catania. Turen til disse byer har en gennemsnitlig varighed på ni timer, så det er en perfekt plan, hvis du skal være i Catania i mere end én dag. Bemærk venligst, at denne oplevelse i gennemsnit koster €150.

På denne tur tager din guide dig direkte til Agrigento. Denne by på en bakketop er kendt for at have ruinerne af Acragante. Lige der vil du se ruinerne af Templernes Dal. Disse omfatter templerne for den olympiske Zeus, Juno og Concord-templet. Under turen vil din guide selvfølgelig fortælle dig meget om historien og de kuriøse fakta bag disse gamle bygninger.

I samme by kan du besøge Ekklesiasterion, teatret, der blev brugt som mødested for borgere, der ville udøve deres stemmeret. Du kan også se nekropolerne i Montelusa, Moses og Pezzino.

Når du har set alle disse vigtige seværdigheder, tager din guide dig tilbage til Catania. På vejen tilbage stopper du ved Piazza Armerina, der ligger i Erei-bjergene. Her kan du se de smukke mosaikker i Villa del Casale, som er på UNESCO's verdensarvsliste.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 150 ¤.
 • Varighed: ca. 9 timer.
 • Transportmiddel: privat køretøj.
 • Fordele ved denne mulighed: Du får mulighed for at se de gamle græske og romerske bygninger.
 • Ulemper ved denne mulighed: Agrigento og Piazza Armerina ligger langt fra Catania, så denne tur kan være lidt trættende, og du bliver nødt til at afsætte mindst en hel dag til den.

4. Dagstur til Etna og Taormina

Etna-bjerget| ©Paul OLIVIER
Etna-bjerget| ©Paul OLIVIER

En tur til Etna er en anden måde at tilbringe en fornøjelig dag på, når man rejser til Catania. Enhver tur til Taormina ville være ufuldstændig uden at besøge denne berømte aktive vulkan på Siciliens østkyst. En udflugt til dette sted kan tage op mod ni timer og koster i gennemsnit €95.

Denne type udflugter foregår normalt i grupper på mindre end 10 personer ledsaget af en guide. Denne person henter hver deltager på deres hotel og kører dem til slutdestinationen i en bus med privatchauffør. Turen fra Catania til Taormina tager i gennemsnit en time. Når du ankommer til Taormina, vil du blive forbløffet over et bjerg, der er næsten to meter højt.

For at udforske Etna starter man normalt fra Rifugio Sapienza. Derfra vil din guide føre dig langs linjen af de gamle Silvestri-kratere. Denne sti fører dig til en lavahule, der blev dannet efter et udbrud i 1972.

Efter denne tur kan du tage med din gruppe til landsbyen Zafferana Etnea. På dette vidunderlige sted kan du besøge en lokal økologisk gård. Benyt lejligheden til at smage vin og honning produceret i denne region. Sidste stop er Taormina, hvor du kan slentre lidt rundt og beundre den imponerende arkitektur, indtil det er tid til at vende tilbage til Catania.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 95 ¤.
 • Varighed: ca. 9 timer.
 • Transportmiddel: shuttlebus.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne udforske et attraktivt og naturligt sted, hvor du vil kunne indånde frisk luft.
 • Ulemper ved denne mulighed: Nogle dele af Etna kan være meget lange. Hvis du ikke har tilstrækkelig fysisk udholdenhed, kan det være en udfordring at udforske.

Tips til rejsende
For at udforske Etna er det vigtigt at have et par gode, solide sko på. Jo højere du kommer op, jo koldere vil du føle det. Derfor skal tøjet, selvom det skal være let, kunne holde dig varm nok.

5. Udflugt fra Catania til den gamle by Noto og Carosello-grotten

Carosello-grotten| ©Vojtěch Waldhauser
Carosello-grotten| ©Vojtěch Waldhauser

Noto er en by, som mange kalder barokkens fabel på grund af alle de historier, den har været skueplads for. Det tager mindst en time at køre sydpå for at nå frem til den. En udflugt til denne gamle by kan tage omkring otte timer og koster i gennemsnit 100 euro.

For at komme dertil møder din guide dig i et privat køretøj og kører mod Monte Alveira, hvor Noto ligger. Når du ankommer, kan du gå gennem de middelalderlige mure til Carosello-grotten. Undervejs vil du se en række dyr og planter, indtil du når floden Asinaro.

Efter floden kommer du til dens sø. Glem ikke dit badetøj og solcreme! Netop her kan du tage et hvil ved søen og tage en afslappende svømmetur, før du fortsætter. Det anbefales også, at du medbringer en snack eller frokost, da det normalt ikke er inkluderet i denne type tur.

Efter at have udforsket den arkæologiske park i Noto, vil din guide tage dig med på vej tilbage. På dette tidspunkt af turen kommer du forbi Castello Realle. Denne bygning blev bygget i det 11. århundrede, specifikt af normanneren Giordano, søn af Ruggero d'Altavilla. Stedet er blevet ombygget og har haft forskellige funktioner, og har endda været et fængsel i lang tid.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 100 ¤.
 • Varighed: ca. 8 timer.
 • Transportmiddel: privat køretøj.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan lære en af Siciliens emblematiske byer at kende og svømme i søen.
 • Ulemper ved denne mulighed: Det er en tidskrævende udflugt, og du bør medbringe mad og endda skiftetøj.

Book en udflugt til Noto, Syracuse og Ortigia

Hvorfor tage på udflugt fra Catania?

Gaderne i Catania| ©Metro Centric
Gaderne i Catania| ©Metro Centric

Sicilien er kendt som gudernes ø. Catania er en af dens bedst beliggende byer, og derfra kan du hurtigt nå flere ikoniske byer. Du kan nyde byen, men hvis du vil have mest muligt ud af dit besøg, er det bedst at tage på udflugter derfra.

Hvis du vælger at tage på en guidet tur eller udflugt, kan du også få privat transport. På den måde slipper du for den offentlige transport og dens mulige forsinkelser. Desuden har guiderne som regel en omfattende viden om historien i de byer, du skal besøge. Det gør oplevelsen sjovere og mere berigende.

På den anden side inkluderer nogle ture ofte madsmagninger eller endda frokoster. Dette kan være en stor fordel under udflugter, da det er noget, du ikke behøver at bekymre dig om. Det er dog en service, som du bør tjekke, før du booker.

Book din udflugt til Taormina og Etna

Tips til en udflugt fra Catania

Komfortable sko| ©Alexandra Tran
Komfortable sko| ©Alexandra Tran

De fleste udflugter fra Catania omfatter som regel lange gåture. Derfor er det første tip, jeg kan give dig, at have passende tøj på. Tag de mest behagelige sko på, du kan finde, det letteste tøj, og medbring din egen vandflaske. Det er altid godt at spørge din guide, hvilken slags snacks han/hun vil medbringe, eller om frokost og nogle drikkevarer er inkluderet.

Hvis du planlægger at rejse til Etna-bjerget, så husk at spørge din guide, hvilken slags tøj du skal medbringe. Normalt vil du have behageligt tøj og sko på. Det er dog vigtigt at overveje temperaturerne på stedet. Det er normalt meget koldt i dette område, så det er bedst at medbringe en trøje og en hue til at beskytte dig mod de kolde temperaturer.

Hvis du rejser til Catania med børn, bør du også medbringe alt, hvad du behøver for deres komfort og sikkerhed i en særlig taske. Jeg anbefaler også, at du, før du booker en udflugt for hele familien, tjekker, om du kan tage af sted med de små. Ofte bliver børn hurtigt trætte, eller ruterne er simpelthen ikke egnede til dem.

Book din udflugt til Taormina og Etna

Nedenfor er en tabel, der sammenligner alle mulighederne

 • Privat tur til Castelmola med traditionel mad og lokal vin
 • Pris: omkring 150 €.
 • Varighed: ca. 5 timer eller mindre inklusive rejsetid frem og tilbage.
 • Transportmiddel: privat køretøj.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan udforske en meget malerisk landsby og dens gastronomi uden at skulle bruge offentlig transport.
 • Ulemper ved denne mulighed: Turen fokuserer kun på én landsby. Andre ture tilbyder flere nærliggende steder, som du kan besøge.
 • Privat tur til Taormina og dens arkitektur
 • Pris: omkring 150 €.
 • Varighed: ca. 5 timer eller mindre, hvis man regner rejsetiden til og fra med.
 • Transportmiddel: privat køretøj.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil lære en historisk by at kende, som er fuld af arkitektur, der er værd at nyde.
 • Ulemper ved denne mulighed: det private køretøj kan gøre prisen på turen højere end andre ture.
 • Udflugt til Agrigento og Piazza Armerina fra Catania
 • Pris: omkring 150 €.
 • Varighed: ca. 9 timer.
 • Transportmiddel: privat køretøj.
 • Fordele ved denne mulighed: Du får mulighed for at se de gamle græske og romerske bygninger.
 • Ulemper ved denne mulighed: Agrigento og Piazza Armerina ligger langt fra Catania, så denne tur kan være lidt trættende, og du bliver nødt til at afsætte en hel dag til den.
 • Dagstur til Etna og Taormina
 • Pris: ca. 95 €.
 • Varighed: ca. 9 timer.
 • Transportmiddel: shuttlebus.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil kunne udforske et attraktivt og naturligt sted, hvor du vil kunne indånde frisk luft.
 • Ulemper ved denne mulighed: Nogle dele af Etna kan være meget lange. Hvis du ikke har tilstrækkelig fysisk udholdenhed, kan det være en udfordring at udforske det.
 • Udflugt fra Catania til den gamle by Noto og Carosello-grotten
 • Pris: ca. 100 €.
 • Varighed: ca. 8 timer.
 • Transportmiddel: privat køretøj.
 • Fordele ved denne mulighed: Du kan lære en af Siciliens emblematiske byer at kende og svømme i søen.
 • Ulemper ved denne mulighed: Det er en tidskrævende udflugt, og du bør medbringe mad og endda skiftetøj.