Etna Dagsture Fra Catania

Vidste du, at du fra Catania kan udforske en aktiv vulkan? Besøg Etna og se selv.

Ana Caballero

Ana Caballero

10 minutters læst

Etna Dagsture Fra Catania

Etna-bjerget | ©cattan2011

Blandt de bedste ting at lave i Catania er udflugter til Etna. Dette imponerende bjerg er faktisk en aktiv vulkan med betagende landskaber, der vil fascinere dig. Du kan udforske det på forskellige måder på alle tider af året og opleve en utrolig udsigt.

Der er forskellige typer af ture, der passer til dig. Blandt dem er dem, der mest er vandreture, 4x4-jeepture og andre, der inkluderer vin- og madsmagning. Sidstnævnte har tendens til at være mere dynamiske og attraktive, da du ikke kun lærer stedet at kende, men også dets gastronomi. Kom og udforsk dette smukke sted fuld af natur, frisk luft og lækre smagsoplevelser.

1. Solnedgangstur på Etna med jeep

Solnedgang og Etna-bjerget| ©Boss Tweed
Solnedgang og Etna-bjerget| ©Boss Tweed

Hvis du gerne vil udforske Etna, men ikke har lyst til at gå for meget, kan en tur i en 4x4-jeep være den ideelle løsning for dig. Din guide henter dig selvfølgelig først i Catania i en privat bil. Når du ankommer til foden af bjerget, kan du sætte dig ind i jeepen og starte en eventyrlig tur. Denne tur varer i gennemsnit seks timer og koster ca. 60 euro.

Din guide tager dig med langs Etnas veje, hvorfra du kan se de mange forskellige inaktive kratere. Undervejs gør I flere stop for at smage på den honning, vin og andre likører, der sælges i de lokale butikker på bjerget. Udnyt dette øjeblik til at lære nye aromaer og smage at kende.

Du fortsætter din rejse, indtil du når Bove-dalen, hvor der normalt gøres et stop. Når du kommer dertil, kan du udforske den gamle hule med lamper, som din guide har med. Som dagen skrider frem, vil du kunne se den betagende solnedgang, og glem ikke at tage et billede af den! Du får en smuk souvenir med hjem.

Smagning er normalt inkluderet i turens endelige pris. Du kan også bede om særlige vandresko mod et ekstra gebyr. Hvis du rejser til Catania med børn, kan du også bestille et særligt sæde til den lille, så han eller hun kan sidde behageligt i jeepen.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 60 €.
 • Varighed: ca. 6 timer.
 • Transportmiddel: 4x4 jeep.
 • Fordele ved denne mulighed: inkluderer smagning af lokale produkter, jeeptur og udforskning af en vulkansk hule.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis du er allergisk over for et bestemt produkt, kan du måske ikke nyde den inkluderede smagning.

Book en Etna 4WD-tur

2. 1 dagstur til Etna og vinsmagning

Etna og vinmarker| ©Bernt Rostad
Etna og vinmarker| ©Bernt Rostad

Elsker du vin, og vil du også gerne lære Etna at kende? Så er en udflugt til dette ikoniske sted i Catania med et besøg i en vinkælder den mest anbefalelsesværdige mulighed. Det er nok en af de bedste madture, du kan opleve i denne by. Den varer i gennemsnit seks timer og koster €60.

Som på de andre ture henter guiden alle deltagere i en privat bil. Når I ankommer til bakken, kan I begynde gåturen, indtil I når Rifugio Sapienza. Vær opmærksom på alle instruktionerne fra din professionelle guide, da han vil kommentere vulkanens historie og benytte lejligheden til at se de forskellige udsigtspunkter undervejs. Du vil også kunne se nogle kratere, der gemmer på interessante historier.

Når du følger denne sti, vil du nå et punkt, hvor du vil nå en højde på 2.000 meter over havets overflade. På et tidspunkt undervejs vil du se en grotte, som du kan udforske sammen med din gruppe og din guide. Du får udleveret en hjelm og en lommelygte, så vær forberedt på at møde et unikt og mystisk sted!

Sidste stop på denne udflugt er vinkælderen, hvor du kan smage nogle af de lokale vine. Fire vine og en mousserende vin er inkluderet i prisen for turen. Du kan også smage på forskellige oste, olivenolie, paté og lokalt kød.

Interessante detaljer

 • Pris: cirka 60 euro.
 • Varighed: omkring 6 timer.
 • Transportmiddel: shuttlebus.
 • Fordele ved denne mulighed: inkluderer en lækker smagning af koldt kød, oste og lokale vine.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis du er allergisk over for ost, vil du ikke kunne nyde smagningen særlig meget.

Book din tur til Taormina og Etna

3. Udflugt til Etna uden for turistruten

Bove-dalen| ©Francesco Pappalardo
Bove-dalen| ©Francesco Pappalardo

Etna er kendt som Italiens gode kæmpe, og man kan udforske den på forskellige måder. En af de mest almindelige er trekking eller hiking, dvs. en afslappet gåtur, der giver dig mulighed for at få en bedre fornemmelse af naturen. Disse ture varer i gennemsnit syv timer og koster omkring €65.

Du vil normalt blive ledsaget af en gruppe på højst 10 personer og en professionel guide. Derudover er transport normalt inkluderet fra Catania til bjerget, hvor den egentlige tur begynder. På vejen kommer man gennem Trazzere for at se de imponerende lavastrømme, der stammer helt tilbage fra 1792. Da det er en lang gåtur, har du tid til at høre alt om Etnas historie.

På vejen ser du også Bove-dalen, en gammel caldera, der blev dannet for mere end 60.000 år siden. Hvis du følger denne retning, når du 2.000 meter over havets overflade. Derfra kan du nyde den smukke udsigt over kysten. Husk at tage behageligt, men varmt tøj på, så du kan nyde turen uden at fryse for meget.

Detaljer af interesse

 • Pris: ca. 65 €.
 • Varighed: ca. 7 timer.
 • Transportmiddel: varevogn.
 • Fordele ved denne mulighed: inkluderer trekkingstave.
 • Ulemper ved denne mulighed: inkluderer ikke snacks eller nogen form for mad.

Book din udflugt til Taormina og Etna

4. Dagstur til Etna og Taormina

Taormina| ©rubixcuben
Taormina| ©rubixcuben

Etna er faktisk en berømt aktiv vulkan, der ligger på Siciliens østkyst. Ved dens fod ligger byen Taormina, som er et besøg værd på grund af sin imponerende arkitektur. Hvis du vil besøge begge steder, skal du være opmærksom på, at det tager omkring ni timer. Det koster også i gennemsnit €95.

Guiden til denne type udflugt danner normalt grupper på omkring 10 personer. De kan så rejse med bus til Taormina. Denne tur kan tage omkring 30 minutter. Ved ankomsten vil man hurtigt kunne se Etna. For at få mest muligt ud af dagen er det første, man plejer at gøre, at bestige bjerget på en kort tur, hvor man kan se de gamle Silvestri-kratere.

Efter et par timer tager din guide dig med til Zafferana Etnea. Der kan du besøge en lokal gård og smage siciliansk vin. Du vil fortsætte med at gå, indtil du når byen Taormina, hvor du kan slentre gennem gaderne og se Teatro Antico di Taormina og Duomo di Taormina, blandt andre ikoniske bygninger.

Interessante detaljer

 • Pris: ca. 95 ¤.
 • Varighed: ca. 9 timer.
 • Transportmiddel: shuttlebus.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil besøge byen Taormina og bjerget.
 • Ulemper ved denne mulighed: Da der er to destinationer, kan den tid, der bruges på begge, være kort.

Book din udflugt til Taormina og Etna

5. Udflugt til vulkanen Etna og Alcantara-kløfterne

Alcantara-kløfterne| ©Richard Allaway
Alcantara-kløfterne| ©Richard Allaway

Hvis du har to dage til at udforske Catania og gerne vil se byens naturlige vidundere, anbefaler jeg denne tur til vulkanen Etna og Alcantara-kløfterne. Den gennemsnitlige pris for denne type oplevelse er €100, og den varer cirka otte timer. Den starter normalt meget tidligt om morgenen, så du kan få mest muligt ud af denne oplevelse.

Når din guide har hentet dig på dit hotel i Catania, kører du til Etna. Derfra går du sammen med din gruppe og guide på opdagelse i det kraterfyldte månelandskab. Du vil også se lavastrømme og vulkanske skråninger- tag de bedste billeder af de spektakulære udsigter, dette sted har at byde på!

Denne del af turen tager normalt mindst fire timer. På et tidspunkt undervejs vil din guide fortælle dig, hvornår det er tid til frokost. Bare rolig, for frokosten er som regel inkluderet i disse ture. Efter denne pause kan du fortsætte til Alcantara-kløfterne.

Dette smukke sted har rigelig vegetation og lavaformationer. Du vil også finde søjleformede basalter, der er blevet dannet over tid af det iskolde vand i Alcantara. Hvis du rejser til Catania i juletiden, vil du opleve meget lave temperaturer, men hvis du vil bade i vandet i Alcantara-kløfterne, anbefaler jeg, at du rejser om sommeren.

Interessante detaljer

 • Pris: cirka 100 euro.
 • Varighed: ca. 8 timer.
 • Transportmiddel: varevogn eller bus.
 • Fordele ved denne mulighed: Denne type udflugt inkluderer normalt frokost, og du får set to steder på samme tur.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du har kun 4 timer til at besøge hvert af de ovennævnte steder, hvilket måske ikke er nok tid for nogle mennesker.

Rejsetip
For at besøge Alcantara-kløfterne skal du medbringe badetøj, et håndklæde og måske skiftetøj. Det anbefales at medbringe alt, hvad du har brug for, for at få en god oplevelse. Glem ikke din solcreme.

Tips til en udflugt fra Catania til Etna

Komfortable sko| ©Alexandra Tran
Komfortable sko| ©Alexandra Tran

Blandt de tips, man skal huske på, når man besøger Etna, er det at vælge det rigtige tidspunkt på året absolut et must. Jeg anbefaler, at man tager af sted om sommeren eller vinteren, da begge dele fremhæver bjergets utrolige skønhed. Du bør dog forberede dig på forskellige måder til begge vejrtyper.

Om sommeren vil det være en fascinerende oplevelse at vandre. Du vil kunne tage en afslappet spadseretur gennem den uspolerede natur på dette imponerende bjerg. Du vil også kunne beundre de forskellige kratere og de små blomster, der vokser omkring dem. Desuden vil vejret give dig mulighed for at nå vulkanens måneoverflade.

Om vinteren skal du huske på, at kulden kan arbejde imod dig. Du bør forberede dig med en anden type tøj, så den ikke bremser dig så meget. Du vil dog nyde hvert sekund af oplevelsen, da du vil kunne se, hvordan sneen dækker alle kraterne og forvandler landskabet til et hvidt vulkansk tæppe. Jeg kan forsikre dig om, at du vil forelske dig i landskabet!

Til alle lejligheder skal de sko, du har på, være meget komfortable og modstandsdygtige. Det er endnu bedre, hvis du har vandrestøvler på samt passende vandreudstyr. I din rygsæk skal du have dine snacks og frem for alt masser af vand. Jeg anbefaler også, at du finder den mest kvalificerede og erfarne guide til at gøre hele oplevelsen til en succes.

Book din tur til Taormina og Etna

Hvorfor er det en god idé at tage på udflugt fra Catania til Etna?

Vandring på Etna-bjerget| ©Jeena Paradies
Vandring på Etna-bjerget| ©Jeena Paradies

Etna er kendt for at være den mest aktive vulkan i Europa. Den er også på UNESCO's verdensarvsliste. Det skyldes dens imponerende træk, herunder dens kratere, huler, depressionen i Bove-dalen, blandt andre attraktioner. Alt dette gør det til en ideel destination med et vigtigt kulturlandskab. Det er også et strategisk center for international forskning.

Hvis du rejser til Sicilien, og mere specifikt til Catania, bør du ikke gå glip af muligheden for at udforske dette bjerg. Det er uden tvivl et obligatorisk stop. Det er også vigtigt at tage med en guide, så du hurtigt kan se de vigtigste steder. Hvis du tager af sted på egen hånd, kan det være let at gå glip af de bedste dele af turen.

Ud over at gå op til fods eller i jeep, har du mulighed for at tage svævebanen op til Silvestri-kratrene. Disse to hulrum, som blev skabt i 1892, byder på et smukt månelandskab. Hvis du rejser med en guide, vil du kunne lære alle disse detaljer at kende i dybden og nyde oplevelsen meget mere.

Book din tur til Taormina og Etna

Varighed af udflugter til Etna

Etna-bjerget| ©cattan2011
Etna-bjerget| ©cattan2011

Hvis du rejser til Catania i en dag, har du masser af tid til at udforske Etna. Men det kan også være den eneste aktivitet, du laver under hele dit ophold. Vær opmærksom på, at køreturen fra Catania centrum til bjerget tager omkring en time.

På den anden side bør du gå i ro og mag for at kunne udforske alle kroge og hjørner af dette sted. Med hjælp fra din guide kan du gå rundt om hele bjerget i ro og mag, og denne del af turen kan tage omkring fire timer. Efter turen vil du som regel bruge yderligere fire timer på en ekstra aktivitet.

De fleste udflugter til Etna tager omkring ni timer. Du bør vurdere din tid og dine muligheder meget nøje, så hele oplevelsen bliver spændende, og du ikke bliver stresset af mangel på tid. Mit råd er at blive i Catania i mindst to dage, så du kan besøge bjerget i ro og mag.

Book en Etna 4WD-tur

Nedenfor er en tabel, der sammenligner alle mulighederne

 • Dagstur til Etna og Taormina
 • Pris: ca. 95 €.
 • Varighed: ca. 9 timer.
 • Transportmiddel: shuttlebus.
 • Fordele ved denne mulighed: Du vil besøge byen Taormina og bjerget.
 • Ulemper ved denne mulighed: Da der er to destinationer, kan den tid, der bruges på begge, være kort.
 • Udflugt til Etna uden for turistruten
 • Pris: ca. 65 €.
 • Varighed: ca. 7 timer.
 • Transportmiddel: varevogn.
 • Fordele ved denne mulighed: inkluderer vandrestave.
 • Ulemper ved denne mulighed: inkluderer ikke snacks eller nogen form for mad.
 • Solnedgangstur på Etna med jeep
 • Pris: ca. 60 €.
 • Varighed: ca. 6 timer.
 • Transportmiddel: 4x4 jeep.
 • Fordele ved denne mulighed: inkluderer smagning af lokale produkter, jeeptur og udforskning af en vulkansk hule.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis du er allergisk over for et bestemt produkt, kan du måske ikke nyde den inkluderede smagning.
 • 1 dagstur til Etna og vinsmagning
 • Pris: ca. 60 €.
 • Varighed: ca. 6 timer.
 • Transportmiddel: shuttlebus.
 • Fordele ved denne mulighed: inkluderer en lækker smagning af saltet kød, oste og lokale vine.
 • Ulemper ved denne mulighed: Hvis du er allergisk over for ost, vil du ikke kunne nyde smagningen særlig meget.
 • Udflugt til vulkanen Etna og Alcantara-kløfterne
 • Pris: ca. 100 €.
 • Varighed: ca. 8 timer.
 • Transportmiddel: varevogn eller bus.
 • Fordele ved denne mulighed: Denne type udflugt inkluderer normalt frokost, og det giver dig mulighed for at se to steder på én tur.
 • Ulemper ved denne mulighed: Du vil kun have 4 timer til at besøge hvert af de nævnte steder, hvilket måske ikke er nok tid for nogle mennesker.