Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Tokyo om 5 dage: alt hvad du behøver at vide

Overvejer du Tokyo til din næste ferie? Hvis du planlægger en 5-dages rejse, er her nogle must-see seværdigheder og attraktioner.

Laura Gómez

Laura Gómez

13 minutters læst

Tokyo om 5 dage: alt hvad du behøver at vide

Tokyo | ©Aleksandar Pasaric

Tokyo er den største by i verden, hvilket kan være skræmmende for enhver rejsende!... Og hvis du tilføjer andre grænser som sproget, reglerne for sameksistens og så mange andre ting, der er en del af kulturen, kan det være skræmmende.

Bare rolig! Du er ikke den første, der har haft den følelse, og heldigvis er der mange værktøjer til at "overleve" som turist i den japanske by og nyde alt, hvad der er at se og gøre i Tokyo. I dette indlæg vil jeg give dig nogle anbefalinger til ture og tips til, hvordan du får mest muligt ud af de 5 dage. Lad os komme i gang!

1. Dag A Første cykeltur rundt i byen og afslut dagen med en velfortjent middag.

Cykling rundt i Tokyo| ©Yukiko
Cykling rundt i Tokyo| ©Yukiko

For at starte din første dag i denne megaby med al din energi, foreslår jeg, at du starter med en cykeltur. Tanken er, at du efter al den trampen i pedalerne har appetit nok til en lækker gastronomisk rundtur i Tokyo og slutter dagen med en god smag i munden. Hvad synes du?

Cykel, hjelm og pedal gennem byen

Selvom den japanske hovedstad er enorm og skræmmende, er cykling en effektiv og venlig måde at komme rundt på. Der er ikke meget kuperet terræn, trafikken er meget respektfuld, og mange af seværdighederne nydes bedst uden et vindue imellem.

Det vil være nemt at beundre byens ikoniske scener på en cykel, såsom de gigantiske skyskrabere, der tårner sig op over Shinjuku og Meiji-jingu, et berømt religiøst sted i byen.

Andre steder at besøge er Aoyama-kirkegården, en meget gammel kirkegård med graven til en berømt og trofast japansk hund, det smukke buddhistiske tempel Zōjō-ji og shoppingkomplekset Aqua City Odaiba.

Denne tur afgår kun få skridt fra New National Theatre. For at komme dertil med offentlig transport er den bedste løsning at tage Keio New Line til Hatsudai Station, som ligger lige foran teatret.

I øvrigt kan alle de besøg og ture, jeg anbefaler i dette indlæg, nemt nås med offentlig transport. Jeg vil give dig de nemmeste ruter.

Book en cykeltur i Tokyo

Og så... en lækker middag

Efter næsten 7 timers motion har du helt sikkert lyst til at slappe af og fylde maven. Så gør dig klar til en date, hvor maden er det vigtigste.

Jeg inviterer dig til at tage på en madtur i Tokyo for at se de mest populære izakaya-steder, et ord, der på engelsk betyder "et sted, hvor man kan få en drink og føle sig godt tilpas."

Et af de klassiske stop er det labyrintiske Omoide Yokocho-område. Her ligger mange små traditionelle restauranter i gyderne og tilbyder en af de mest populære retter: yakitori.

Mindre end 7 gader væk ligger Golden Gai, et kvarter, der vil få dig til at føle, at du er trådt tilbage i tiden, og som er en populær del af Tokyos natteliv. Området er hjemsted for et væld af små barer, madboder og karaokebarer.

Mødestedet for denne tur er Shinjuku Station, en af de travleste stationer i hele Tokyo, som betjenes af 12 forskellige toglinjer, der drives af 5 forskellige selskaber. Så hvis du planlægger at ankomme med offentlig transport, vil du blive forkælet med valgmuligheder.

En nem måde at komme dertil på er at tage Marunouchi-linjen i undergrundsbanen.

Book en madtur i Tokyo om aftenen

2. Dag En skræddersyet tur i dagtimerne og en natlig flugt til Shibuya

Tokyo om natten| ©Keith Twyman
Tokyo om natten| ©Keith Twyman

På denne, din anden dag i verdens største by, vil du tage en mere afslappet rute. Det er dig, der bestemmer tempoet, for du gør det i dit eget tempo.

En privat bil med chauffør og guide er en meget behagelig måde at besøge forskellige attraktioner på i en lille gruppe. Senere slutter du dagen af med en pause i nattelivet i Shibuya. Du vil elske det.

Du vælger, hvor du vil hen, og går ombord i en komfortabel bil

Præcis som du læser det. Det fantastiske ved denne tur er, at det eneste, du skal bekymre dig om, er at fastlægge din egen tidsplan og de destinationer, du gerne vil se i Tokyo.

Selvom du vil få forslag til forudbestemte ruter, er det op til dig at vælge, tilpasse eller tage en helt anden rute. Desuden bestemmer du selv, hvor lang tid du vil bruge på hver attraktion, noget du ofte har ønsket dig på en tur, ikke?

Hvad vil du besøge? Buddhistiske templer? Kejserpaladsets have? Edo-museet? eller en moderne bydel? Det er op til dig! Og glem ikke at tilføje steder, hvor du kan shoppe, spise en bid mad, eller hvad du ellers har lyst til for at få tiden til at gå i Tokyos gader. Det hele er inkluderet i turen, som kan tage op til 9 timer.

Simpelthen en perfekt måde at tilbringe dagen på forskellige attraktioner og passe ind i dit skema.

Book en personlig privat køretur i Tokyo

Besøg i Shibuya Ward

På vejen tilbage er det en god idé at hvile et par timer på hotellet, for om aftenen er der et kvarter, som vil fange din opmærksomhed: Shibuya.

Shibuya er et af Tokyos særlige kvarterer og et must på enhver besøgendes rejseplan.

Du har måske hørt om det på grund af Shibuya-krydset, et vejkryds, hvor en massiv menneskestrøm invaderer asfalten, hver gang trafiklysene åbner. Det er blevet anslået, at i myldretiden kan op til tre tusind mennesker krydse krydset på et enkelt skift.

Du kan komme og være en del af menneskemængden, der krydser det, eller du kan se denne scene fra oven på Starbucks i Tsutaya-bygningen, som ligger nord for krydset.

Du kan nemt komme til Shibuya og dette særlige kryds fra hvor som helst i byen via undergrundslinjerne Ginza, Hanzomon og Fukutoshin. Hvis du ikke kan finde vej, kan du kigge efter Hachiko-statuen, så ved du, at du er kommet til det rigtige sted.

Da det er et meget trendy og turistet kvarter, er der masser at spise her, alene omkring stationen er der flere restauranter.

Mode og shopping

Natten er lang her. Og hvis du kan lide at shoppe, har Shibuya masser af muligheder inden for gåafstand. Gå ind i indkøbscentret 109, der ligger kun få skridt fra stationen, for at få en idé. Hvis du ikke er helt vild med japansk mode, finder du butikker med mange velkendte vestlige mærker i nærheden.

Apropos mode, så er det i denne del af byen, at de nyeste trends bliver skabt, hvilket gør det til et af de mest fashionable distrikter i Tokyo. Med en kort spadseretur gennem gaderne finder du alle mulige forslag til tøj, frisurer og alt det, der får dig til at skille dig ud fra mængden.

Har du brug for at se mere? Tjek Harajuku ud

Hvis du tror, du har set det hele, vil jeg invitere dig til nabobyen Harajuku, som ligger et stop væk (Harajuku station) på Yamanote-linjen i Japan Rail (JR). Det tager dig ikke mere end 5 minutter at komme dertil.

Alt, hvad du ikke kunne se i Shibuya, finder du her. Fra cosplayere til punkmusikere, til gotiske lolitaer og mange andre urbane stammer, som du ikke engang vidste eksisterede.

At mærke rytmen i denne fantastiske by i et af dens mest moderne og kreative områder vil helt sikkert være en oplevelse, du vil nyde fra start til slut.

3. Dag Lær omgivelserne omkring Fuji-bjerget at kende, og få spektakulære natbilleder af byen.

Fuji-bjerget| ©***irene***
Fuji-bjerget| ©***irene***

På tredjedagen tilbringer du et par timer i naturen. Det virker svært med så stor en metropol, men ja, det er muligt, og det er ikke langt væk.

Destinationen? Landskaberne ved foden af Fuji-bjerget, en aktiv vulkan, som også er det mest ærede hellige bjerg i Japan. Hvis du har et professionelt kamera med, er det endnu bedre, når du vender tilbage til byen, for så skal du på en natfototur.

Fuji-bjerget og dets iskolde huler

For mange år siden spyede et vulkanudbrud (Mount Fuji) kogende lava ned ad skråningerne i Aokigahara-skoven og trængte ind i jorden og skabte huler. Senere trængte sneen, som dækker vulkanen halvdelen af året, ind i hulerne, og i dag er de fascinerende huler, som er et besøg værd.

Den bedste måde at besøge disse huler på er med en organiseret tur til Fuji-bjerget, hvor du vil blive guidet gennem det indre med al den professionelle instruktion, der er nødvendig for en sikker og sjov tur.

Et af opsamlingsstederne for denne tur er Kawaguchiko Station. For at komme dertil med offentlig transport skal du tage Japan Rail (RL) Chuo Line fra Shinjuku Station(som betjenes af Marunouchi-linjen) til Otsuki Station.

Derfra skal du skifte til Fujikyu-linjen, som fører dig til Kawaguchiko Station. Det bliver en lang transport, så på Shinjuku Station kan du enten spise morgenmad eller købe noget at tage med dig.

Book en tur til Fuji-bjerget fra Tokyo

Prøv kræfter med fotografering i byen

Når du vender tilbage til Tokyo, vil du måske hvile dig lidt på hotellet, før du fortsætter dagens sightseeing. Verdens største by sover aldrig... og det er noget af et lysshow om natten, som er værd at komme ud og se på gennem en fotografisk linse.

Uanset om du er nybegynder eller professionel fotograf, vil du elske denne tur, hvis du elsker at fotografere og gerne vil have de bedste nattescener af byen.

Denne fototur i Tokyo tager dig gennem ikoniske områder af byen som Shinjuku og Shibuya for at få mest muligt ud af dit kamera.

Selv hvis du har været i disse kvarterer før, vil denne tur tage dig med til steder uden for alfarvej og give dig den instruktion, du har brug for til at fange alle mulige byscener i din egen stil.

Du har 2,5 timer til at opbruge dit kameras hukommelse! Turens afgangs- og returpunkt er Shinjuku Station, som har gode forbindelser til byens forskellige tog- og undergrundslinjer.

Book en natfototur i Tokyo

4. Dag Traditionerne i Ningyocho og Nihonbashi om dagen, før du hopper ind i den ultimative modernitet på SkyTree om natten

I Nihonbashi| ©David Stormer Chigusa
I Nihonbashi| ©David Stormer Chigusa

På den fjerde dag af din rejse, hvad så med at starte med en afslappende tur i et traditionelt Edo-periode kvarter ? Dets stille gader og butikker, der har tilbudt varer og tjenester til lokalsamfundet i hundredvis af år, vil betage dig.

Om eftermiddagen foreslår jeg, at du tager til SkyTree og det moderne shoppingområde, der omgiver det. Du vil blive forbløffet over, hvordan disse kontraster mellem det moderne og det gamle kan opretholdes i én og samme by.

På opdagelse i et par hjørner af det gamle Tokyo

Ningyocho-afdelingen er en del af Nihonbashique-distriktet. I Edo-perioden var det et fremtrædende underholdningsdistrikt, hvor dukketeatre (Ningyocho betyder "dukker") florerede. I dag er det et meget attraktivt historisk område, da de lokale har valgt at overleve ved at opretholde traditionerne og tempoet i livet fra flere århundreder siden.

Det er et charmerende kvarter. Omhyggeligt håndlavede typiske genstande og retter, der er tilberedt, som var de et kunstværk, er, hvad du vil se her.

Hvis du vælger at tage på denne tur med en ekspertguide, vil du tage på sightseeing for at lære om Ningyochos historie, men du vil også høre historien om, hvad nogle lokale har gennemlevet i generationer. Du vil blive forbløffet over at se, hvordan der er lagerbygninger, der sælger det samme produkt i næsten tre århundreder.

Mødestedet er normalt meget tæt på Ningyocho metrostation, som du kan nå via Hibiya-linjen i undergrundsbanen.

Book en guidet tur i Ningyocho og Nihonbashi

Besøg i Japans højeste tårn: Skytree

Du er næsten ved slutningen af din rejse, og hvis du ikke har inkluderet det i din personlige køretur, er der stadig tid til at besøge en af Tokyos must-see attraktioner: Skytree.

Fordelen er, at det ligger meget tæt på din første gåtur, du skal bare gå ind på Ningyocho-stationen og tage Hanzomon-undergrundslinjen til den sidste station: Oshiage.

Dette tårn er et af de mest besøgte udsigtspunkter i Tokyo. Det blev indviet i 2012 og blev med sine 634 m anerkendt som det højeste i verden. Denne udmærkelse varede dog kun et par måneder, da Burj Khalifa-tårnet i Dubai blev afsløret for verden med sine 828 meter. Det ændrer dog ikke ved Skytrees ekstraordinære karakter, og det er et sted, som ingen turist vil gå glip af på deres besøg i Tokyo.

Der er to observationsdæk, et på 350 m (Tembo Platform) og et på 450 m (Tembo Gallery). Det interessante ved at klatre op på Tembo Platform er, at den har nogle områder med glasgulv for at gøre oplevelsen endnu bedre. Men den mest spektakulære udsigt er helt sikkert i Tembo Gallery.

Skytree-billetter og mere at se her

Det koster ca. 13 euro at komme op på den første platform, og pakken til begge platforme koster i gennemsnit 20 euro. Det er egentlig ikke den store forskel, så hvis du har mulighed for det, vil jeg foreslå, at du køber billetter til begge dele. Du kan købe billetter her.

Skytree er den centrale del af en enorm byudvikling kaldet Tokyo Sky Tree Town. Dets attraktioner omfatter et indkøbscenter og en næsten 30-etagers kontorbygning, men efter min mening er det mest utrolige, at der også er et akvarium og et planetarium.

5. Dag Og jeg håber, du er fan, for... Anime er et must på et besøg i Japan!

I Akihabara| ©BartPhotography
I Akihabara| ©BartPhotography

Det er rigtigt, jeg var nødt til at dedikere en dag til anime, for få ting er så japanske og så velkendte over hele verden som denne kunstform. Ud over de mange butikker og produkter, som du vil have set overalt i byen under dit ophold, er der museer og rum, der udelukkende er dedikeret til anime.

Her er tre muligheder, så du kan vælge, hvor du vil tilbringe dagen, for ud over at de ligger for langt fra hinanden til, at du kan besøge dem alle tre (måske to, hvis du tilpasser dig), vil du i hvert af dem finde meget mere, end du kan forestille dig. Kom nu!

Far vild i popkulturens paradis Akihabara

Akihabara, der oprindeligt var et sort marked efter krigen, blev til sidst Japans must-see teknologiudstillingsvindue med tusindvis af butikker, der sælger alle former for elektronik og banebrydende teknologi.

I de senere år har byen gjort sig fortjent til sin plads som et paradis for fans af videospil, manga og selvfølgelig anime.

I Akihabara er det et must at besøge Akiba Cultures Zone, en 5-etagers bygning, hvor du finder alt om japansk popkultur, fra figurer og tegneserier til film, samlekort, legetøj og alle former for kostumer til cosplay.

Andre butikker, jeg anbefaler, du besøger, er: Animate, den største anime-, videospil- og mangabutik i Japan med mere end 100 fysiske butikker i landet, og hvis du er mere til at bygge og konstruere, er Kotobukiya-butikken en fremragende mulighed og har også overkommelige priser på regelmæssig basis.

Ikke kun tegneserier og manga i Akihabara

Selvom der er flere anime-butikker end tech-butikker, er der stadig masser af butikker, der sælger kabler, printkort og andre dele, du måske leder efter. Det er heller ikke svært at finde butikker, der tilbyder brugte og reparerede computere til meget overkommelige priser. Det samme gælder for mobiltelefoner.

Akihabara er uden tvivl et af de bedste steder at købe souvenirs fra Japan. Og som du måske har set, hvis anime eller andre elementer af japansk popkultur ikke er din ting, kan du lige så godt tage hertil for andre typer shopping.

For at komme til Akihabara med offentlig transport er en hurtig måde at tage til Shinjuku Station, og derfra tage Japan Rail (JR) Sobu-linjen til Akihabara Station. Alle de butikker, jeg har anbefalet, ligger mindre end to gader fra hinanden.

Ghibli-museet

Hvis du voksede op med Min nabo Totoro, Porco Rosso eller Spirited Away... ved du sikkert, hvad jeg taler om, og dine følelser er allerede i kog. Ja! I Tokyo finder du et museum dedikeret til Ghibli Studios, som producerede disse og andre fortryllende animerede historier, der stjal hjerterne fra millioner over hele verden.

Et af museets mål er at vise hele processen med at lave en animation, fra det øjeblik en idé undfanges, til den projiceres ud i verden. Der er flere rum, hvor inspiration, kreativitet, kunstnerisk talent og sjov vil tage pusten fra dig.

Og glem ikke at kigge forbi Mamma Aiuto-souvenirbutikken!

Dette museum ligger inde i Inokashira Park. En hurtig og velkendt måde (ja, igen, fra Shinjuku station) er at tage JR Chuo-linjen og stå af ved Kichijoji. Gå derefter tre gader mod syd, og du vil snart være i parken. Jeg anbefaler, at du ikke har travlt, så vil du bedre kunne nyde denne smukke park.

Nakano Broadway

Nakano-kvarteret er et andet populært område for manga, anime og samlere. Her finder du Nakano Broadway, et stort treetagers indkøbscenter dedikeret til japansk popkultur.

Forskellen fra de andre, jeg har anbefalet, er dog, at du her også finder templer og helligdomme omgivet af smukke parker, traditionelle gyder og andre elementer at tænke over.

En anden fordel ved at besøge det er, at det ligger meget tæt på Shinjuku Station. Du kan komme dertil via JR Chuo Line til Nakano Station. Nakano Broadway ligger fem minutters gang fra den nordlige udgang af stationen.

Nogle sidste anbefalinger

Det buddhistiske tempel Senso-ji| ©mon_vitoria
Det buddhistiske tempel Senso-ji| ©mon_vitoria
 • Før du booker, skal du sørge for at tjekke, hvilket sprog guiden taler. Engelsk er stadig et af de første valg til sightseeing i dette land, selvom spansk også bliver mere og mere populært.
 • Når det gælder den personlige køretur, skal du nøje kontrollere, hvilke steder du vil besøge på din drømmerejse til Tokyo, og sammenligne det med de standardiserede ture ... men frem for alt skal du være åben for forslag, da de kender deres by bedst.
 • Måske skal du vide, at Tokyo og japansk kultur generelt er meget optaget af høflighed, orden og respekt, hvor det er nødvendigt at følge visse retningslinjer for at undgå at tiltrække sig (dårlig) opmærksomhed.
 • Jeg har efterladt dig nogle forbindelser til offentlig transport. I Tokyo er dette det grundlæggende transportmiddel og et af de mest effektive i verden. Få mest muligt ud af det. Når du ankommer til Shinjuku Station for første gang og tager din første tur, vil alt blive lettere.

Hele rejseplanen i et overblik

 • Dag 1
 • Cykeltur i byen og izakaya-madtur om aftenen
 • Cykeltur: fra 66 €. Madtur om aftenen: fra 165 €.
 • Anden dag
 • Privat biltur rundt i byen og en nat i Shibuya
 • Køretur: fra 481 €. Shibuya-natteudflugt: forslag til at gøre på egen hånd.
 • Dag 3
 • Udflugt til Mount Fuji-regionen og en natlig fototur i Tokyo.
 • Fuji-bjerget: fra €55. Fototur om natten: fra €161.
 • Fjerde dag
 • Udflugt til det traditionelle Ningyocho og SkyTree-området
 • Udflugt til Ningyocho: fra 47 euro. SkyTree-tur: fra 13 euro til 20 euro for adgang til tårnet.
 • Femte dag
 • Museer, kvarterer og indkøbscentre relateret til japansk anime- og popkultur (forskellige muligheder).