Bedste madture i Tokyo

Fra Golden Gai i Shinjuku til den ultimative ramen-smagning - oplev Tokyos bedste madscener.

Carla Yaquer

Carla Yaquer

10 minutters læst

Bedste madture i Tokyo

Mad i Tokyo | ©Susann Schuster

Tsukiji-markedet - verdens største fiskemarked -, 8 varianter af sake, autentiske ramen, grillet kød, sushi eller skaldyr - det asiatiske køkken er en eksplosion af smagsoplevelser, der glæder ganen. Og med denne type tur kan du lære den tusindårige kultur at kende gennem den japanske madkunst.

Blandt de ting, man kan se, lave og smage i Tokyo, er det japanske køkken en af de vigtigste ting at udforske. Det er trods alt hovedstaden for international gastronomi, og der findes ture for par, små grupper og lokale, med eller uden madlavningskurser.

1. Tsukiji fiskemarkedstur i Tokyo

Toyosu fiskemarked| ©mon_vitoria
Toyosu fiskemarked| ©mon_vitoria

Denne type tur starter normalt med en tur rundt i Tsukiji Honganji-templet, et smukt helligsted, der blev grundlagt i 1617.

Efter at have lyttet til de lokale guiders kommentarer går gruppen forbi den bevingede shishi og beundrer templets utraditionelle arkitektur.

Gruppen på op til 15 personer fortsætter til verdens mest berømte fiskemarked, Tsukiji-markedet, som er et af de overlevende bygningsværker fra Anden Verdenskrig. Du vil hurtigt forstå, hvorfor de lokale og japanske kokke foretrækker at handle der.

På Tsukiji-fiskemarkedet kan du prøve alle slags fisk og skaldyr. Du vil også kunne smage delikatesser som bonito, sushi i alle dens populære - og mærkelige - varianter, autentiske omeletter, delikatesser af skaldyr og frisk tun. Nyd festmåltidet.

Desuden omfatter nogle markedsture ofte kurser, hvor du lærer at tilberede sushi. Tjek med din operatør, og gå ikke glip af denne mulighed.

Tag dit kamera med, så du kan tage billeder af markedet; der er noget at tage med hjem som en souvenir. Jeg anbefaler også, at du går ind i mad- og redskabsbutikkerne for at få den bedste kvalitet af mad og redskaber.

Selvfølgelig bør denne tur være et godt tidspunkt at nyde de gratis prøver, såsom Dashi-suppe, som ofte tilbydes turisterne, samt deres te. Dette er en tilfredsstillende oplevelse fra start til slut.

Interessante detaljer

  • Pris: Fra 90 €.
  • Varighed: 3 timer
  • Fartplan: om morgenen, afhængigt af operatøren.
  • Hvad turen kan indeholde: Fuld frokost på en sushirestaurant. Smagning af sake. Smagning af typiske retter som f.eks. stegt fiskekage, japansk omelet og frisk tun-sashimi.
  • Transportmiddel: til fods
  • Fordele: Markedsområdet er bredt udvalgt. Guiderne har som regel viden ikke kun om markedet, men også om japansk kultur og historie generelt, hvilket giver deres kommentarer en ekstra rigdom.
  • Ulemper: tilbydes ikke på engelsk. Grupperne er ofte store (op til 15 deltagere).

Bestil en madtur på Tsukiji-markedet i Tokyo

2. Tur til Shibuya med slik og smagsoplevelser

Hachikō-statue| ©Jeff Amador
Hachikō-statue| ©Jeff Amador

Haruki Murakami, forfatteren til Tokyo Blues, beskriver mesterligt den japanske dynamik i sin hovedstad, men hvis du vil have en smagsprøve på, hvordan de lokale lever, er Shibuya-madturen noget for dig.

Oplevelsen begynder normalt ved Hachikō-statuen, monumentet, der hylder den trofaste hund. Når du har taget dine billeder, skal du bevæge dig gennem menneskemængderne for at begynde at smage på japanske delikatesser.

Smagningen kan defineres som en 10-retters menu, der normalt omfatter wagyu oksekød, okonomiyaki, en række sushi, fiskekage, Mitarashi dango og traditionelle desserter.

Retterne serveres ofte mellem 4 og 5 restauranter. Shibuya er kendt for sine kulturelle kontraster. Her kan du opleve det fashionable Harajuku, som er et højdepunkt på Tokyos bedste guidede ture, de mange forskellige markeder og de iøjnefaldende reklamer.

Når turen er slut, vil du være tilfreds og afslutte turen på en god tone med en kop te eller sake.

Interessante detaljer

  • Pris: Fra 214 €.
  • Varighed: 3 timer
  • Fartplan: om aftenen, afhængigt af operatøren.
  • Hvad turen kan indeholde: Frokost med en 10-retters menu. Smagning af traditionelle desserter. Erfaren lokal guide.
  • Transportmiddel: til fods.
  • Fordele: Tilbydes på engelsk. I Japan er der grund til at tage billeder overalt, men på denne tur er grundene mangedoblet. Og muligheden for at gøre det, mens du lærer om den lokale kultur, og du kan få nye fornemmelser mellem hver bid.
  • Ulemper: Drikkevarer er normalt begrænsede, og grupperne er store (op til 15 personer er tilladt).

Bestil en guidet tur i Tokyo

3. Gastronomisk smagsprøve i Asakusa

Senso-ji buddhistiske tempel| ©mon_vitoria
Senso-ji buddhistiske tempel| ©mon_vitoria

Asakusa er et virkelig attraktivt område. De vigtigste templer, såsom Imado Shrine, Shobogenji Shrine, Asakusa-jinja Shrine og naturligvis Sensō-ji, giver området en særlig karakter, og det mærker deltagerne i denne type tur, især fordi turen foregår i par.

Madturen begynder med en oversigt over Asakusa. Det betyder, at du og din ledsager vil udforske den gamle bydel, Namise Street og Marugoto Nippon, mens I undervejs får smagsprøver på populære japanske delikatesser som pickles, riskiks, japanske blommer, matcha-te og meronpan.

Du kan også lære om de pilgrimme, der har besøgt området i over tusind år, og du kan også shoppe souvenirs i det travle Namise.

Til sidst vil de 2 deltagere sammen med guiden tage til Tokyos ældste tempel, Sensoji.

Hvis du booker dit besøg lige før sommeren, kan du deltage i Sanja Matsuri-festivalen i maj, den største festival i Asakusa. Dette er en af de mest populære datoer. Hvis du er i området, så oplev spændingen! Husk at besøge templet blandt de ting, du skal se og gøre i Tokyo i foråret.

Interessante detaljer

  • Pris: Fra 76 €.
  • Varighed: 2 timer og 30 minutter.
  • Tidspunkt: Dag, aftales med operatøren.
  • Hvad turen kan indeholde: Sake-smagning, snacks på 4-5 steder, guide gennem Asakusa og frokost.
  • Transportmiddel: til fods
  • Fordele: Smagningen er omfattende og lækker. Du lærer om japanske skikke og får en rundvisning i et af Japans vigtigste templer. Oplevelsen er næsten personlig og er kun tilgængelig for små grupper.
  • Ulemper: Tilbydes på japansk og engelsk.

Book din plads på en af de bedste madture i Tokyo

4. Japansk madsmagningstur i Chiyoda, Ginza og Tsukishima, Chūō, om natten.

Tokyo by Night| ©Keith Twyman
Tokyo by Night| ©Keith Twyman

Denne type tur tager gruppen med til hjertet af Yakitori, hvor den populære gademad af samme navn har sin oprindelse.

Smagningen vil give gruppen mulighed for at dykke ned i fastfoodspecialiteter, der passer perfekt til øl eller sake. Glem ikke at prøve de lokale taras eller toppings, for hver madbod har en særlig velbevaret opskrift.

Bagefter tager gruppen afsked med forretningskvarteret og går gennem Ginza og dets festlige atmosfære. Selv om de ligger meget tæt på hinanden, begynder neonlyset, musikken og festlighederne, så snart de forlader Chiyoda, så snart de er væk fra byen.

Derefter går turen videre til turens sidste stop på en restaurant i Tsukishima, hvor fastfood er opløftet og formelt i en charmerende præsentation.

Interessante detaljer

  • Pris: Fra 99 €.
  • Varighed: 3 timer.
  • Tid: Aften, afhængigt af operatøren.
  • Hvad turen kan indeholde: Fuld frokost på en sushirestaurant. Smagning af sake. Smagning af typiske retter, ofte en række yakitori, okonomiyaki (japansk pizza). Drikkevarer og en dessert.
  • Transportmiddel: til fods.
  • Fordele: Tilbydes på engelsk. Den muntre atmosfære. Guidernes historier og anekdoter. Den centrale beliggenhed.
  • Ulemper: Varighed. Det kan forlænges for at fortsætte med festen, især når du vælger blandt de ting, du kan lave i Tokyo om sommeren.

Bestil en madtur om natten i Tokyo

5. Tokyo Ramen-tur

Spise Ramen i Tokyo| ©nakashi
Spise Ramen i Tokyo| ©nakashi

Dette er din chance for at nyde og opleve ramen som en indfødt Tokyo-borger. Hvis du beslutter dig for at tage med på denne tur, får du mulighed for at lære mere om historien og kulturen bag denne spændende ret, og så får du mulighed for at smage en velsmagende skål ramen, der er tilberedt til perfektion.

Gruppen samles normalt foran Hachikō-statuen i Shibuya, hvorefter de bliver guidet til en lokal kaffebar for at få en kop kaffe og en snak om ramen. Her får de en forklaring på, hvordan og hvorfor ramen er en af Japans berømte madvarer.

Herefter fortsætter turen til 3 prisbelønnede restauranter, hvor du kan få 6 mini ramen bowls. Du kan vælge mellem 11 forskellige mini ramen-skåle.

Til sidst vil du lære meget mere om denne ret, lige fra dens historie til tilberedning. På hvert stop vil du lære de forskellige typer ramen at kende, og frem for alt, hvordan du kan skelne en god ramen, og hvordan du tilbereder den, hvis du beslutter dig for at gøre det, når du vender hjem.

Interessante detaljer

  • Pris: Fra 110 €.
  • Varighed: 3 timer
  • Tid: Eftermiddag, tjek venligst med din rejsearrangør.
  • Hvad turen kan indeholde: en tur gennem Samurai-museet, Robot-restauranten, Hanazono-helligdommen og tavernaer. Specialiseret guide gennem byen. Smagsmenu og drikkevarer.
  • Transportmiddel: tog
  • Fordele: Du lærer at værdsætte ramen fra ingredienserne, til den når frem til din gane. Denne ydmyge fødevare får en helt anden betydning. Smagningen er nok til at dække en frokost.
  • Ulemper: Togbillet ikke inkluderet.

6. Drunken Alley Bar Tour: Golden Gai & Kabukicho, Shinjuku

Spisning i Shinjuku| ©Kaila
Spisning i Shinjuku| ©Kaila

Denne madtur har et lidt anderledes tema. Med sine smagsprøver på alkoholiske drikkevarer er det måske ikke det mest velegnede sted, hvis du leder efter ting at lave med børn i Tokyo.

Guiden tager dig med til nogle af Shinjukus bedste steder til en aften med tapas og japanske drinks i et af Tokyos mest populære kvarterer.

På denne form for tur rejser du tilbage i tiden til de små japanske taverner, der var spredt ud over byen i 1950'erne. Den starter normalt i Drunkard's Alley eller Shinjuku (Nonbei Yokocho) - som den oprindeligt hed - meget tæt på Kabukicho.

Med guidens forklaring vil du lære om izakayas eller japanske barers historie, mens du nyder tapas, karaoke og endda Kabukicho, robotrestauranten.

Menuen omfatter ofte ramen, sushi, yakitori og øl. Du vil snart være på vej til Golden Gai, Japans mest izakayas for at slutte aftenen af.

Oplysninger om interesse

  • Pris: Fra 165 €.
  • Varighed: 3 timer
  • Fartplan: om aftenen, tjek med din operatør.
  • Hvad turen kan indeholde: Samurai Museum, Robot Restaurant, Hanazono Shrine og taverner. Specialiseret guide gennem byen. Smagsmenu og drikkevarer.
  • Transportmiddel: til fods
  • Fordele: Pubcrawlturen med dens lokale historie er underholdende. Det minder om første halvdel af det forrige århundrede. Det er et must for det traditionelle japanske køkken.
  • Ulemper: turen er lige så livlig som i Cyberpunk-film, og man skal hele tiden være opmærksom på sine omgivelser. Vandringen samler ofte store grupper (op til 12 personer).

Bestil en madtur i Tokyo

7. Tur med alt hvad du kan spise i Shibuya

Alt hvad du kan spise i Shibuya| ©Jaclyn Rivas
Alt hvad du kan spise i Shibuya| ©Jaclyn Rivas

Gå ud af de konventionelle restauranter og smag den lokale mad, som japanerne gør det.

På denne tur tager din guide dig med til Shibuya. Det første stop er normalt Hachikō-statuen, og derefter går turen videre til forskellige helligdomme og gennem et netværk af gader, der fører til hjertet af kvarteret.

Efter en times gåtur på opdagelse i byen er du klar til at sætte dig ned og forkæle dine smagsløg på Tokyos bedste all-you-can-eat-restauranter.

Interessante detaljer

  • Pris: Fra 204 €.
  • Varighed: 4 timer.
  • Tidsplan: morgen eller eftermiddag, afhængigt af operatøren.
  • Hvad turen kan indeholde: Så meget mad, som du har lyst til, fra et udvalg af sushi, takoyaki, yakitori, yakiniku og desserter. Et par drinks er ofte inkluderet. En lokal guide, som du lærer Shibuya at kende sammen med.
  • Transportmiddel: til fods.
  • Fordele: Tilbydes på engelsk. Du kan spise, indtil du har prøvet alle de retter, du kan lide, mens guiden forklarer deres historie. Dette er en ideel plan til at fejre helligdage som nytår eller decemberferien med familien. Besøg Shibuya i årets sidste måned, og gør dette til en af dine ting at lave i Tokyo i julen.
  • Ulemper: Der er begrænset antal drikkevarer, men to sodavand og vand er nok, ikke?

De retter, der skal besøges på madture i Tokyo

Meronpan| ©GTE
Meronpan| ©GTE

Du kender sikkert allerede til sushi og gyozas, men husk disse retter og drikkevarer, og tag en smagsprøve med på din rundtur i Tokyo.

  • Meronpan. Et sødt brød med kiksdej i form af en melon.
  • Okonomiyaki eller pizza i asiatisk stil.
  • Stegt fiskefrikadelle (prøv den på Tsukiji-markedet, det er et helt andet niveau).
  • Yakitori. Historien fortæller, at den dukkede op i det japanske køkken i Edo-perioden mellem 1603-1867. Selv om det menes at have været en vild høne, der blev bragt til Komodoro på grillen, er opskriften blevet udbredt i det lokale køkken med forskellige variationer. Prøv saucerne, hvert hus har en "hemmelig opskrift".
  • Frisk tun-sashimi. Du vil kun være få meter fra verdens største fiskemarked.
  • Yakiniku eller grillet kød.
  • Sake: Den lokale spiritus par excellence. Ja, det er muligt at få det i andre lande, men intet er bedre end at nyde det som japanerne gør det, med den autentiske atmosfære og tilberedning, det er overlegen. Prøv det!

De must-visit-destinationer blandt madturene i Tokyo

Af Yurakucho.| ©nesnad
Af Yurakucho.| ©nesnad

For dem, der ønsker at deltage i den lokale fest mellem drinks og mad, anbefaler jeg at booke en af den japanske hovedstads mest berømte kulinariske natlige ture. De gastronomiske ture, man ikke må gå glip af, omfatter:

  • Osaka.
  • Shinjuku.
  • Shibuya.
  • Yurakucho.
  • Chūō og dens fiskemarked.

Tips om madture og japansk kultur

Spise ude i Tokyo| ©okidiario
Spise ude i Tokyo| ©okidiario

Ligesom andre kulturer har japanerne deres egne stilarter og måder at spise på. Følg disse tips for at respektere deres skikke, når du deltager i madture i Tokyo:

  • Stik aldrig spisepinde lodret ned i en skål med mad, da det betyder død og er meget respektløst.
  • Vær punktlig. Japanerne respekterer din tid og forventer gengældelse. Undgå at komme for sent til ture - fleksibilitet i tid er ikke ligefrem en japansk dyd.
  • De japanske borde er ofte fyldt med individuelle serveringsskåle, men portionsstørrelserne er beskedne. Nok til at stille sulten, men ikke til at mætte dig.