10 ting at gøre i Tokyo i februar

Har du lyst til at besøge Tokyos hovedstad i februar? Hvis ja, så gør dig klar til en kold måned fuld af traditioner, mange forskellige fester og meget mere. Hvad venter du på for at besøge Japans hovedstad?

Ana Caballero

Ana Caballero

13 minutters læst

10 ting at gøre i Tokyo i februar

Tokyo | ©Stephen Millar

Februar er en måned, hvor du kan finde masser af ting at se og lave i Tokyo på trods af det kolde vejr. Hvis du ønsker at lære kulturen i Landet med den opgående sol at kende, kan du i denne måned se forskellige traditioner, der fejres i Tokyo.

Hver tradition har sin egen særlige symbolik og ritualer, som du kan deltage i. Selv omTokyo er en moderne by, kan du altid finde en måde at forbinde dig med de gamle skikke på. Du vil også se den unikke måde, hvorpå de fejrer verdensberømte datoer som Valentinsdag. Hvad venter du på at besøge Tokyo?

1. Fejr Setsubun: slutningen af månens vinter

Setsubun-festival| ©zozoji
Setsubun-festival| ©zozoji

År efter år fejrer Japan Setsubun eller slutningen af månvinteren i begyndelsen af februar. Gennem festivaler og ritualer, der skal bringe held og lykke, forbereder japanerne sig på et nyt år og en ny sæson.

Selv om mange traditioner foregår hjemme i familien, finder andre sted i nogle templer i Tokyo, som du kan deltage i. Jeg anbefaler dig at besøgeSenso-Ji-templet i Asakusa i Taitō-distriktet i Tokyo. Under fejringen kastes der med ristede sojabønner, mens deltagerne råber "oni wa soto! fuku wa uchi!", hvilket på engelsk betyder: Ud med dæmonerne, ind med lykken!

For at deltage i denne tradition kan du købe din pose ristede sojabønner i et supermarked, hvor du også kan finde masken af oni, en dæmon, der har til opgave at straffe de onde og uretfærdige. Efter frøkastningen optræder man i Senso-ji-templet med dansen for Japans syv heldige guder.

Det siges, at det kan bringe held og lykke at se denne forestilling. En anden tradition i forbindelse med denne fest er atspise maki sushi i én bid og med front mod en fast retning. Dette er et ritual, så held og lykke ikke bliver ødelagt. Retningen varierer fra år til år alt efter det kinesiske nytårs tegn. Som et kuriosum blev denne tradition importeret fra Kina og blev populær i Japan. Tør du skræmme dæmonerne væk og modtage den lykke, som foråret bringer, med denne tradition?

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: Senso-Ji-templet i Asakusa, en bydel i Taitō i Tokyo.
 • Hvornår skal man tage af sted: Kan afholdes den 2. eller 3. februar, datoen varierer afhængigt af, hvornår månvinteren slutter.
 • Pris: Adgang til templet er gratis.
 • Tidspunkt: Fejringen i templet starter omkring kl. 16.00.

Book et sushi-kokkursus i Tokyo

2. Se blommeblomsterne blomstre i februar

Blomstrende blommer| ©Thanathip Moolvong
Blomstrende blommer| ©Thanathip Moolvong

Hvis du elsker naturen og blomster, er februar den perfekte måned for dig til at besøge Tokyo. I midten eller slutningen af denne måned blomstrer de velkendte blommeblomster eller Ume, som de kaldes på japansk, og de er det første tegn på, at foråret er kommet. Vær forberedt på at tage ud til bestemte steder i byen og tage de bedste billeder.

Du kan endda tage på en fototur i Tokyo for at fange de smukkeste farver, som denne blomst har at byde på. Blomsten er etsymbol på udholdenhed, håb, renhed og skønhed, men også en påmindelse om, hvor flygtigt livet kan være. Hvis du vil se dem på tæt hold og meditere over deres betydning, anbefaler jeg at tage til Shiba Park i Tokyos Minato-distrikt. Derfra kan du ud over at beundre blomsterne også se det berømte Tokyo Tower. Jeg anbefaler også at besøge Yushima Tenjin-helligdommen i weekenden. På disse dage kan du se traditionelle japanske musikforestillinger, mens stedet er prydet med blommeblomster.

Hvis du er på udkig efter noget mere livligt, inviterer jeg dig til at deltage i Setagaya Plum Blossom Festival. Denne festival finder sted i Hanegi Park i Tokyo. Under fejringen kan du smage slik med blommesmag, nyde livemusik og gratis matcha-te. Du behøver ikke at købe en billet for at deltage i festivalen. Vælg en af de måder, du foretrækker at værdsætte februarblomster på, og mor dig i Tokyo.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: Shiba Park ligger i Tokyos Minato Ward; Yushima Tenjin Shrine ligger i Tokyos Bunkyō Ward; og Hanegi Park ligger i Setagaya City, Tokyo.
 • Hvornår skal man tage af sted: I midten til slutningen af februar kan du se blomsterne i forskellige dele af Tokyo. I mellemtiden afholdes Setagaya Plum Blossom Festival i hele februar til midten af marts.
 • Pris: Adgang til templet er gratis.
 • Tidspunkt: Det er bedst at tage ud om dagen for at se blomsterne, så du kan tage så mange billeder, som du vil.

Book en fototur i Tokyo

3. Se geishaer i Tokyos kvarterer under Setsubun

Person klædt ud som en geisha| ©Guilhem Vellut
Person klædt ud som en geisha| ©Guilhem Vellut

I løbet af Setsubun-nætterne, en mindehøjtidelighed, der normalt afholdes omkring den 3. februar for årstidsskiftet, afholder geisha-verdenen Obake. Dette er en karnevalslignende fest, hvor geishaer klæder sig ud og deltager i sammenkomster og banketter.

Selv om disse fester er private begivenheder, kan du finde en måde at se dem på tæt hold, fordi de er blevet en kulturel tradition i hele Japan. Traditioneltforbereder geishaerne deres udklædning i løbet af året. Når den særlige aften kommer, holder de en fest, hvor de kan vise deres kostumer frem. Disse kan være relateret til blomster eller populære japanske figurer. Det er almindeligt, at de befinder sig ved Yasaka-helligdommen i Kyoto, nær Tokyo, under Setsubun-festen.

Så hvis du tager af sted omkring dette tidspunkt, vil du se dem i deres kostumer, der er klar til deres private fest, og mange vil være glade for at få taget et billede af dem efter alle de anstrengelser, det har krævet at lave deres påklædning. Hvis du ikke kan rejse for at se dem, kan jeg anbefale at tage til Tokyos kvarterer Mukojima, Shinbashi eller Asakusa. Du vil finde geishaer,der arbejder på restauranter eller i templer, hvis kjoler er hovedattraktionen for turisterne. Mange af dem vil også være iført dem til Setsubun.

4. Fejr Itabashi No Ta Asobi-festivalen

Itabashi No Ta Asobi-festival| ©Yomot
Itabashi No Ta Asobi-festival| ©Yomot

Itabashi No Ta Asobi er en festival, der afholdes hvert år ved Tokumaro Kitano Shrine og Akatsuka Suwa Shrine henholdsvis den 11. og 13. februar. Begge helligdomme ligger i Tokyos Itabashi Ward. Det er forbudt at køre i bil til begivenheden, så det er bedst at tage offentlig transport og gå til helligdommen.

Bare rolig, efter at være stået af bussen er der kun 5 minutters gang. Under festivalen udføres forskellige ritualer for at tiltrække velstand i høsten og for at sige farvel til det foregående år. I dag er formålet med festivalen atopretholde traditionen med markarbejde. Et af disse ritualer er Ta Asobi, som betyder "leg i rismarken".

Dette ritual simulerer såning og høst af ris og afholdes om natten, da det traditionelt set var en hemmelig fest. Begivenheden involverer humoristiske figurer, der udtrykker ønsker om velstand, og et barn, der repræsenterer fremtidige generationers sundhed.

Efter dette ritual følger "okagari"-ceremonien i Akatsuka Suwa-helligdommen. Her samles deltagerne og brænder alle de ornamenter, der blev brugt i det nye år. Dette symboliserer, at man brænder det foregående års ulykker og beder om et nyt år fuld af velsignelser og glæde.

Hvis du tager til disse festligheder anbefaler jeg, at du tager en god jakke med, da det normalt er koldt i Itabashi i februar måned. Disse fester er ting, du kan gøre om aftenen i Tokyo, da de starter fra kl. 18.00 til 23.00.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: Både Tokumaru Kitano Shrine og Akatsuka Suwa Shrine ligger i Itabashi-distriktet i Tokyo.
 • Hvornår skal man tage af sted: Den 11. februar afholdes Ta Asobi-ritualet ved Tokumaru Kitano Shrine. Den 13. februar afholdes "okagari"-ceremonien i Akatsuka Suwa-helligdommen.
 • Pris: Der er gratis adgang til begge arrangementer.
 • Timer: Begge begivenheder begynder omkring kl. 18.00 og slutter omkring kl. 23.00.

5. Gå til Some no Komichi eller farvefestival

Some no Komichi| ©Swann Dumont
Some no Komichi| ©Swann Dumont

I 1950'erne var der mange farvefabrikker langs Myōshōji-floden nær Nakai Station i Shinjuku Ward, Tokyo. Arbejderne rensede stoffer i floden, og det blev en regelmæssig begivenhed for befolkningen. For at mindes denne del af byens historie er Some no Komichi blevet afholdt i 3 dage i slutningen af februar.

Hvis du rejser til dette område, vil du se lange stykker farvet stof, der hænger over floden. Stoffet, der hænges op, er "tan mono", som normalt koges, så det passer til kimonoen, så kimonoen kan gå i arv til andre generationer. Ud over atfotografere floden prydet med disse stoffer kan du nyde andre aktiviteter.

Normalt tilbyder butikkerne i området kimonoer, farvningsværksteder eller udstiller smukke stoffer, som du også kan købe. I disse butikker vil du ofte se kunstnere, der udstiller deres egne dekorerede stoffer, så dette kan være din chance for at erhverve et unikt kunstværk. Det er vigtigt at bemærke, at en tradition ved denne fest er at finde et stykke stof kaldet en "noren" ved butikkernes døre. Det betyder, at butikken eråben for offentligheden, og at du kan komme ind.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: nær Nakai Station i Shinjuku Ward, Tokyo.
 • Hvornår skal man tage dertil: sidst i februar.
 • Pris: Der er gratis adgang.
 • Åbningstider: Hele dagen kan du se stofferne hænge eller besøge butikkerne.

6. Deltag i Hari Kuo eller nålebegravelsesritualet

Nålebegravelse| ©mamacatquilts
Nålebegravelse| ©mamacatquilts

Hari Kuyo er et buddhistisk og shintoistisk ritual, der finder sted den 8. februar hvert år i Kantō-regionen på Honshū, den største ø i Japan, hvor Tokyo ligger. Formålet med denne skik er at takke nålene for det hårde arbejde i det forgangne år. Ritualet udføres for det meste af husmødre eller folk, der beskæftiger sig med syning og mode.

Du kan besøge templerne og være tilskuer til denne mærkelige tradition. I templets hovedhal udfører munkene en religiøs gudstjeneste som et symbol på nålenes begravelse. Ved denne begivenhed udfører 4 kvinder klædt i tøj fra Nara-tiden en dans. Denne dans er et offer til ære forOrihime, den guddommelige væver.

Som deltager i begravelsen kan man tage en af nålene og stikke den ind i en blok konnyaku-gelé. For at gøre dette skal du sige en bøn for at få nålene til at hvile. Templer, der udfører dette ritual i Tokyo, omfatter Sensō-ji-templet eller Tomioka Hachiman-gū-templet.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: Sensō-ji-templet ligger i Asakusa, Taito City. Tomioka Hachiman-gū-templet ligger i Tomioka, Koto City. Begge ligger i storbyen Tokyo.
 • Hvornår skal man tage af sted: 8. februar.
 • Pris: Adgang er gratis.
 • Timer: Du kan besøge templet i løbet af dagen.

7. Besøg dragermarkedet ved Oji Inari II-helligdommen

Oji Inari II-helligdom| ©tokyobogue
Oji Inari II-helligdom| ©tokyobogue

Dragtmarkedet er en tradition, der afholdes hvert år i februar ved Oji Inari II-helligdommen. Datoen kan variere, da den afhænger af hestedagen i henhold til den kinesiske stjernetegn, men det er normalt i den første uge af februar.

Dragerne har en særlig betydning, da man i Edo-perioden i Japans historie mente, at de beskyttede mod brande ved at skære vinden af. Det er nu en skik at besøge helligdommen på denne dag. Uden for helligdommen er der et marked, hvor man kan købe en drage forca. 10 €.

Du kan også finde boder med mad og drikkevarer her Adgang til arrangementet erhelt gratis, du skal kun betale for det, du spiser eller ønsker at tage med som souvenir. Du kan deltage fra kl. 10 til 18.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: Oji Inari II-helligdommen ligger i Kishimachi, Kita City, Tokyo.
 • Hvornår skal man tage af sted: Hestedag
 • Pris: Adgang er gratis.
 • Åbningstider: Du kan besøge helligdommen fra kl. 10 til 18.

8. Vov at spise Mochitsuki

Mochitsuki| ©Bytemarks
Mochitsuki| ©Bytemarks

Hvis du kan lide at lære nye kulturer at kende gennem deres gastronomi, bør du benytte dig af muligheden for at spise Mochi i februar. Det er en klassisk japansk dessert, der spises til at fejre månenytåret, men i februar er det årets sidste mulighed for at spise den.

Hvis du vil prøve andre typiske fødevarer, anbefaler jeg dig at tage på en madtur i Tokyo. Denne slik er tilberedt med ris, der skal lægges i blød og dampes. Derefter skal den blandes i en morter og stempel, hvor to personer slår dejen med etstykke træ, der kaldes en kine. Mens de slår, blander en anden person dejen med sin hånd. For mange familier er det en tradition at gøre det sammen, mens de griner og skiftes til at gøre det på skift.

Der findes dog restauranter, der tilbereder denne slik og har de hurtigste mochikokere i landet, for der er endda konkurrencer om dette. Hvis du vil prøve denne særlige slik, kan dubesøge Takemura, en af de ældste restauranter, der serverer den klassiske mochi. Dette sted ligger i byen Chiyoda.

Book de bedste madture i Tokyo.

9. Spis de bedste chokolader på Valentinsdag i Tokyo

Chokolade på Valentinsdag| ©Karolina Grabowska
Chokolade på Valentinsdag| ©Karolina Grabowska

Hvis du rejser til Tokyo i løbet af den 14. februar, kan du opleve Valentinsdag på en anderledes måde. På denne dato er det kvinderne, der giver gaver ikke kun til deres romantiske partnere, men også til mandlige slægtninge og venner. Gaverne er som regel typiske Valentinsdagschokolader, der findes i forskellige smagsvarianter, og som hver især har en anden betydning.

Ud over at smage på disse søde sager finder du også romantiske planer, som du kan lægge på denne dag. Blandt de chokolader, du kan spise eller give som gave, erhonmei-choko, som er den mest specielle, da den gives til den person, som du har romantiske følelser for. Tomo-choko er til nære venner, fami-choko er til familiemedlemmer og sewa-choko er til kolleger, klassekammerater, chefer eller lærere. Giri-choko er den billigste chokolade og gives af kvinder til mænd, som de ikke har et nært forhold til.

Disse slik kan købes i butikker som Gransta Marunouchi, der ligger på Tokyo Station. En måned senere, den 14. marts, fejres den hvide dag, og det bliver kvindernes tur til at modtage gaver. Men chokolade er ikke det eneste, du kan få på din Valentinsdag, mens du besøger Tokyo.

Udover denne gaveudveksling kan du have en romantisk date på smukke steder i byen. Hvis du rejser med din partner, vil jeg anbefale dig at tage til Odaiba, enkunstig ø, der ligger i Tokyobugten. Her kommer mange par for at have en romantisk date, som normalt er med det formål at bekende deres kærlighed til hinanden. Du kan også tage til Tokyo Tower, enten for at gå op eller for at nyde de restauranter og barer, der ligger omkring det. Der er en tradition, der siger, at når lyset slukkes ved midnat, vil man være lykkeligere, hvis man er sammen med sin partner. Hvad med at spise chokolade ved midnat i dette tårn?

10. Skiløb i Tokyos omgivelser

Skiløb| ©ayako
Skiløb| ©ayako

Februar er stadig en kold måned for Tokyo, og hvis du kan lide det, kan du udnytte denne tid til at tage til skisportssteder rundt om i byen. Dette er helt sikkert en af de ting, du kan gøre om vinteren i Tokyo. For at gøre det nemt for dig at rejse til skisport, bør du vælge de nærmeste steder.

Et af dem er GALA Yuzawa Snow Resort. Dette er et resort, der har en række forskellige pister, hvor begyndere kan lære det.

Hvis du har erfaring på mellemniveau, anbefaler jeg Shiga Kogen Resort. Til alle disse skisportssteder skal du betale et indgangsgebyr på mellem40 og 20 euro. Børn betaler den billigste entré, så dette er en aktivitet, som du kan lave med børn i Tokyo.

Praktiske oplysninger

 • Beliggenhed: GALA Yuzawa Snow Resort ligger i Minamiuonuma-distriktet i Niigata. Shiga Kogen Resort ligger i Shimotaki Ward i Nagano.
 • Hvornår skal man tage af sted: Skisportsstederne er åbne fra december til marts, så længe der er sne nok.
 • Pris: Entré kan variere fra ca. 40 € til 20 €.
 • Åbningstider: Typiske skitider er i løbet af dagen.

Hvor travlt er der i Tokyo i februar, og hvordan er priserne?

Tokyo| ©Yosomono
Tokyo| ©Yosomono

Hvis du ikke bryder dig om menneskemængder, er februar måske den bedste måned for dig til at besøge Tokyo. I denne måned er det nemlig stadig vinter, og der er ikke alt for mange turister, der besøger byen.

Det betyder, at du vil kunne udforske flere steder uden at skulle vente i lange køer, selv om det altid er tilrådeligt at reservere på forhånd. På den anden side kan priserne være billigere sammenlignet med andre måneder. For eksempel kan et værelse på et 3-stjernet hotel kostegennemsnitligt 100 EUR. Til orientering kan det samme værelse koste 170 € i juli (den dyreste måned). Men husk på, at hvis du tilbringer en uge i byen, skal du helt sikkert bruge mellem 20 og 50 € på transport, og du har også udgifter til mad og entréer til forskellige seværdigheder, som du ikke bør gå glip af. Det er alt sammen et spørgsmål om beregning.

Hvordan er vejret i Tokyo i februar?

Tokyo i februar| ©charles_a_brown
Tokyo i februar| ©charles_a_brown

Hvis du overvejer at rejse til Tokyo i februar, skal du vide, at det er lige så koldt som i januar. Ligesom i den foregående måned er der kun 6 timers solskin i gennemsnit. Temperaturerne svinger mellem 6 °C og 15 °C.

Kulden er dog lidt mere tålelig. Der er en lidt svag brise i denne måned, og luftfugtigheden kan nå op på 30 %, men det er ikke særlig almindeligt. Det er generelt en tør måned med for det meste klar himmel.

D et regner også i gennemsnit 5 dage eller mere. Rejsetips Tokyo er en by, der er kendt for sine ekstreme temperaturer. I sommermånederne er det for varmt, og i vintermånederne er det for koldt. Bliv ikke selvtilfreds, og prøv at planlægge hele din tidsplan efter temperaturen, især hvis du skal til udendørs aktiviteter.

Hvad skal du pakke til et besøg i Tokyo i februar?

Pakning af din kuffert| ©Marissa Grootes
Pakning af din kuffert| ©Marissa Grootes

Da det er en kold måned, er det bedst at pakke en jakke, som du kan have med overalt. Prøv at have behageligt tøj under din frakke, hvis du skal rejse til helligdomme eller templer.

K omfortable, varme sko bør også være pakket i din kuffert. Glem ikke at medbringe paraplyen, da regnen begynder i februar, og du må hellere have en måde at beskytte dig på. Husk at gøre plads i din kuffert til at tagechokolade og andre souvenirs med hjem fra din tid i Tokyo i februar.