Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at gøre i Tokyo om foråret

Foråret er det ideelle tidspunkt at besøge Tokyo på, så hvis du overvejer at rejse til denne fantastiske by, så tøv ikke med at rejse. Her er mit udvalg af de 10 bedste aktiviteter, som du kan opleve i Tokyo om foråret.

Nicolas Reffray

Nicolas Reffray

9 minutters læst

10 ting at gøre i Tokyo om foråret

Tokyo om foråret | ©torekim

Japan er et land fuld af charme, og Tokyo er landets mest respektløse by. Her kan du finde næsten alt, modernitet, traditioner, eksotiske smagsoplevelser, den smukkeste natur og et væld af attraktioner, der vil overbevise dig. I forårsmånederne er byen fuld af festivaler og farver, og derfor er det et ideelt tidspunkt at besøge byen på.

Der er virkelig så meget at se og gøre i Tokyo. Med sine farverige festivaler, fantastiske kirsebærblomster og det ideelle vejr er foråret det perfekte tidspunkt at besøge Japans hovedstad på. Her har jeg udvalgt nogle af de bedste aktiviteter, som du kan nyde under dit besøg i denne Japans mest vidunderlige by.

1. Nyd Kurayami Matsuri-festivalen

Kurayami Matsur| ©Fuchuu
Kurayami Matsur| ©Fuchuu

Hvis du planlægger at besøge Tokyo i foråret, må du ikke gå glip af en af de vigtigste festivaler. Denne fest, der er kendt som mørkets festival, er en del af Shinto-religionen og er meget populær i Japan, og fokuserer på natparaden med talrige helligdomme, der bæres i processionsoptog.

Den finder sted hvert år mellem slutningen af april og begyndelsen af maj og afholdes ved Ōkunitama-helligdommen, der ligger i Fuchu, ca. 20 minutter fra Tokyos centrum.

Du vil kunne opleve en af de ældste traditioner i Kanto-regionen. Du vil få mulighed for at se og høre den klassiske ceremonielle trommesang, smage på klassisk japansk mad og nyde et hestevæddeløb, der har fundet sted i over 1.000 år!

Ōkunitama-helligdommen, der blev bygget i det 2. århundrede e.Kr., er et af de mest besøgte helligdomme i Kanto-regionen og et af de fem største og vigtigste helligdomme i Tokyo. Med sine papirlanterner og smukke traditionelle arkitektur er et besøg under Kurayami Matsuri-festivalen en fantastisk måde at opleve Japan på.

Denne festival er helt sikkert en af de bedste ting at se og gøre i Tokyo om natten, og du vil se al skønheden i en af de mest interessante gamle traditioner på sit højeste.

Interessante fakta:

 • Hvornår: mellem 31. april og 6. maj
 • Pris: gratis
 • Hvor: Ōkunitama-helligdommen i Fuchu, Tokyo.

2. Oplev Ueno Sakura Matsuri-festivalen

Ueno Sakura Matsuri Festival| ©Guilhem Vellut
Ueno Sakura Matsuri Festival| ©Guilhem Vellut

Som alle ved, blomstrer kirsebærblomsterne i slutningen af marts og begyndelsen af april over hele Japan og byder på et smukt naturskuespil, der tiltrækker besøgende fra hele verden. Den bedste måde at nyde den på i Tokyo er ved Ueno Sakura Matsuri-festivalen, som hylder blomsten og er en af byens mest populære fester.

Denne store festival finder sted i Ueno Park, der ligger på Yamanote-linjen. Om dagen kan du nyde lyserøde kirsebærtræer, traditionel mad, musik og en generel feststemning med yakisoba- og takoyaki-boder, og om aftenen er sakura-træerne oplyst og giver et skuespil, du aldrig vil glemme.

Sakura (kirsebærblomst) er uden tvivl en af de mest karakteristiske blomster i den japanske kultur og bruges også som dekorativt objekt, i gastronomien og på mange andre måder. I løbet af foråret synes alt i Tokyo at blive lyserødt. Hvis du ønsker at nyde denne fantastiske festival, skal du huske, at det er en af de bedste ting at lave i Tokyo med børn, da familier, venner og turister samles i parken i en munter atmosfære.

Interessante fakta:

 • Hvornår: slutningen af april til begyndelsen af maj
 • Pris: gratis
 • Hvor: Ueno Park, Tokyo.

3. Sanja Matsuri-festival

Sanja Matsuri| ©Shirafu
Sanja Matsuri| ©Shirafu

Hvis du er fan af japansk kultur, skal du besøge Sensoji-templet om foråret, da det er stedet for Sanja-festivalen, også kendt som Yakuzas, den japanske mafia, festival. Du kan overvære en procession med 100 mikoshi, en slags bærbare altre, der bærer shinto-guddomme.

Ligesom i den kristne religion bæres disse altre på skuldrene, så held og lykke overføres til alle dem, der nærmer sig dem. Sensoji-templet ligger i det traditionelle kvarter Asakusa og tilhører shintoreligionen, og dette er en af de tre vigtigste festivaler.

Hvorfor siges det at være Yakuzas festival? Traditionelt er det ikke let at få øje på den japanske mafia i gaderne, men hvert år på denne festival ses de fejre sammen med resten af samfundet. Mange modige mennesker kommer og tager billeder med dem, selv om det ikke anbefales.

Ud over selve festivalen bør du ikke gå glip af muligheden for at gå rundt i dette smukke kvarter, som er et af de kvarterer, der stadig bevarer essensen af det mest traditionelle Japan. Selv om dette område ikke er med i top 10 over guidede ture i Tokyo, er det værd at gå en tur gennem de maleriske gader, der er fyldt med butikker og typiske japanske spisesteder.

Interessante fakta:

 • Hvornår: tredje weekend i maj
 • Pris: gratis
 • Hvor: Sensoji-templet, Asakusa, Tokyo.

4. Nyd Tokyo Rainbow Pride

Tokyo Rainbow Pride| ©Emma Steen
Tokyo Rainbow Pride| ©Emma Steen

Deltag i en af Tokyos mest farverige og inkluderende festivaler. Rainbow Pride er allerede berømt verden over og fejrer mangfoldighed, respekt for andre og frihed. I Tokyo får festivalen folk til at gå i gaderne for at parade, fejre, blive set og hørt.

Festivalen er primært anerkendt som en festival for LGBTQ-miljøet, men er åben for alle, der ønsker at udtrykke sig selv og fejre, og det er en fantastisk mulighed for at føle sig som en del af Tokyo og dets befolkning. Desuden får du mulighed for at opleve en rigtig gadefest.

Hvert år fører paraden til Yoyogi Park, som byder tusindvis af mennesker velkommen til en fest med farver, musik, dans og mangfoldighed. Nyd Tokyo Rainbow Pride-festivalen.

Interessante fakta:

 • Hvornår finder det sted: 22.-24. april
 • Pris: gratis
 • Hvor: Yoyogi Park, Tokyo.

5. Nyd den vidunderlige Roppongi Art Night Festival

Roppongi| ©Kanesue
Roppongi| ©Kanesue

Hvis du er kunstinteresseret, må du ikke gå glip af kunstnatten i Tokyo. Roppongi Art Night Festival er en begivenhed, hvor du kan opleve kunst på en utrolig måde. Med fordybende udstillinger, hvor du har mulighed for at deltage ved at være med til at skabe eller aktivt ændre værkerne, er dette en oplevelse, du ikke må gå glip af, hvis du er i Tokyo til foråret.

Festivalen finder sted i Roppongi-distriktet, deraf navnet, og i det væsentlige på tre centrale steder: Midtown Tokyo, Roppongi Hills og det nationale kunstcenter Tokyo. Denne store kunstbegivenhed fejrer kunstens tilstedeværelse i vores hverdag. Her har du også mulighed for at nyde musik, live shows, film, design, design, forestillinger og meget mere.

Tokyo er en by, der aldrig halter bagefter, når det kommer til innovation, og kunstscenen er ingen undtagelse. Roppongi Art Night er en unik oplevelse, som man ikke må gå glip af.

Interessante fakta:

 • Hvornår: 21. marts, når foråret begynder i Japan
 • Pris: gratis
 • Hvor: forskellige steder i Tokyos Roppongi-kvarter.

6. Sakuras: prøv nogle sæsonbestemte smagsvarianter

Sakura træer| ©OiMax
Sakura træer| ©OiMax

Som du måske har bemærket, er foråret helt klart det bedste tidspunkt at besøge Tokyo. Vejret er ideelt, uden sommerens fugtighed og uden vinterens og efterårets kulde. Om foråret blomstrer kirsebærblomsterne (sakura), og disse blomster bruges til at lave en masse dekorationer, men også sæsonbestemte retter, drikkevarer, is og slik.

Hvis du besøger Tokyo om foråret, må du ikke gå glip af nogle japanske delikatesser, der er smagt til med den smukke sakura. Fra de berømte Kit Kat-chokolader til Pepsi - alt i Tokyo synes at have en sakura-version. Hvis du vil prøve nogle af disse produkter med sakura-smag, skal du dog huske, at du kun kan finde dem om foråret.

Og hvis du er interesseret i den kulinariske verden og ønsker at udforske smagen af denne utrolige kultur, skal du selvfølgelig tage på en af Tokyos bedste madture, du vil ikke fortryde det.

Book en af Tokyos bedste madture

7. Mød samuraierne på Yabusame-festivalen

Yabusame Festival| ©Bernard Languillier
Yabusame Festival| ©Bernard Languillier

Nyd en rejse tilbage i tiden til det 12. og 13. århundrede ved at deltage i Yabusame-festivalen. Hvert år i løbet af det japanske forår afholdes der en opvisning i Yabusame, en japansk kampsport, på Sumida-flodens bred i Sumida Park. Dette er bueskydning til hest, en disciplin, der kræver præcision og stor dygtighed.

Du kan se rytterne klædt i traditionel samuraidragt ride i fuld fart, mens de skyder på målene, som er fyldt med lyserød og hvid konfetti, hvilket er en klar hentydning til sakuras' blomstring.

Hvis du er i Tokyo om foråret, er det en oplevelse værd at se, hvordan samuraierne i gamle dage klædte sig, og nyde en eftermiddag ved floden. Og hvis du er tiltrukket af alt, hvad der har med ninjaer og samuraier at gøre, kan jeg anbefale dig at tage på en af ninja/samurai-oplevelserne i Tokyo, hvor du lærer alt om disse gamle japanske krigere.

Interessante fakta:

 • Hvornår: midt i april
 • Pris: gratis
 • Hvor: i Mukojima Sumida Ward, Tokyo

8. Nyd en eftermiddag i Chidorigafuchi Park.

Chidorigafuchi Park| ©Dick Thomas Johnson
Chidorigafuchi Park| ©Dick Thomas Johnson

Foråret er et ideelt tidspunkt at nyde Tokyo og dets grønne områder. Byen har mange smukke steder, der er værd at besøge. Når kirsebærblomsterne blomstrer, bliver alting smukkere. Der er kirsebærtræer på de store veje, i parker som Ueno, der har mindst 1.000 sakuraer, men der er også andre parker og naturområder, som du bør besøge på en solskinsdag.

Chidorigafuchi Park er et af disse steder. Med over 700 meter grønne områder og den voldgrav, der omgiver det kejserlige palads, er det et af de bedste steder i Tokyo at nyde sakuraen. Her kan du leje en båd og nyde den majestætiske udsigt over hele parken, som ligger i Chiyoda-afdelingen på den vestlige side af paladset.

Kun få minutter fra Kudanshita Station med metroen er dette et sted, hvor mange af områdets kontoransatte kan slappe af og hvile sig.

Interessante fakta:

 • Pris: Adgang til parken er gratis, bådleje varierer alt efter turens længde, for 30 minutter er prisen ca. 4 euro.
 • Hvor: 2 Chome Kudanminami, Chiyoda City, Tokyo

9. Tag en fototur i Tokyo

Fotograf| ©Md Iftekhar Uddin Emon
Fotograf| ©Md Iftekhar Uddin Emon

Lad din kunstneriske side komme til udtryk, og tag på en fototur i Tokyo. Japans hovedstad er et af de mest fotovenlige steder i verden. Med sine rum fulde af lys og farver, sine utrolige bygninger og sin sakura overalt vil du kunne få nogle unikke billeder.

Du kan tage ud med dit kamera eller din smartphone for at tage billeder på egen hånd, men mange af disse ture er en god måde at få mest muligt ud af din tid og opdage nogle hjørner af byen, som kun en lokal kan vise dig.

Du vil finde denne oplevelse virkelig fascinerende, for Tokyo er en by, der aldrig hviler, så alt, absolut alt kan fotograferes. Dens mennesker, dens uendelige legepladser, dens teknologiske fremskridt, alt her er et farverigt fotografi.

Book en af Tokyos bedste fototure nu!

10. Besøg Fuji-bjerget om foråret

Fuji-bjerget| ©***irene***
Fuji-bjerget| ©***irene***

Tag på en fantastisk tur til Fuji-bjerget! Et af Japans mest ikoniske steder, Fuji-bjerget om foråret, er et must at se på dit besøg i Tokyo.

Ligesom hele byen er Fuji-bjerget i blomst med et tæppe af farver, lyserød sakura og en betagende natur. Jeg kan forsikre dig om, at dette naturvidunder vil være en af juvelerne på din rejse.

Vi har alle set utallige billeder af bjerget med den snedækkede top og en kirsebærblomstrende gren fuld af blomster. Dette er det typiske postkort fra Japan, det kort, der viser den fine kultur og de smukke landskaber, og som rører os igen og igen, selv om vi kender det udenad. At være der, foran et sådant skuespil, vil ikke efterlade dig ligeglad.

Bestil din rejse til Fuji-bjerget fra Tokyo

Temperaturer i Tokyo om foråret

Forår i Tokyo| ©Shibuya246
Forår i Tokyo| ©Shibuya246

Foråret er den ideelle tid til at besøge Tokyo med behageligt vejr, lav nedbørsmængde og næsten ingen luftfugtighed, og månederne marts, april og maj er optimale til at arrangere din rejse. Med temperaturer omkring 15-20 grader Celsius i marts og op til 25 grader Celsius i maj inviterer foråret i Tokyo dig til at udforske byen og nyde naturen.

Tokyos forårsturistmylder

Tokyo| ©Jeff Easter
Tokyo| ©Jeff Easter

Foråret er et af de mest travle tidspunkter at besøge Tokyo på, netop på grund af kirsebærblomsterne og de smukke grønne områder. Husk på, at selv om det er en stor by, vil du næsten helt sikkert møde mange andre turister, der ligesom dig er kommet for at nyde denne fantastiske bys attraktioner, så vær tålmodig.

Priser i Tokyo om foråret

Tokyo penge| ©redaslove
Tokyo penge| ©redaslove

Tokyo har noget for ethvert budget, så uanset om det drejer sig om overnatning, mad eller transport, kan du finde noget, der passer til dit budget. Når det gælder indkvartering, er der f.eks. luksushoteller, vandrehjem, traditionelle japanske hoteller og endda tempelindkvartering.

Hvad angår mad, kan du spise en solid skål ramen for under 7 euro, og en smagsprøve med flere stykker sushi kan koste omkring 24 euro.

Hvad skal du pakke til et forårsbesøg i Tokyo?

Klargøring af din bagage| ©Marissa Grootes
Klargøring af din bagage| ©Marissa Grootes

Temperaturerne i Tokyo om foråret er meget behagelige, så du behøver ikke at tænke på at pakke ekstra varmt tøj. En let jakke er helt fint nok. På denne tid af året er det sjældent, at det regner, så du behøver hverken paraply eller regnjakke. Jeg anbefaler, at du tager behageligt tøj og sko på, da du skal gå meget.