Amsterdam Lufthavn Overførsler

Her er alt, hvad du behøver at vide for at komme hurtigt og billigt fra Amsterdam lufthavn til byen!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

4 minutters læst

Amsterdam Lufthavn Overførsler

KLM-fly lander på Schiphol | ©Paul Jespers

Hvis du rejser til Amsterdam, vil du højst sandsynligt tage et fly til Schiphol, som er den vigtigste lufthavn i Holland. Som sådan er den meget godt forbundet, så jeg vil fortælle dig, hvordan du kommer mellem lufthavnen og byen.

Transport i privat bil fra Schiphol lufthavn til Amsterdam centrum og omvendt

Privat transport| ©Kārlis Dambrāns
Privat transport| ©Kārlis Dambrāns

Der er mange grunde til, at du måske ønsker at hyre en privat transportservice for at komme fra Amsterdam lufthavn til din destination, selv om det koster mere end et tog eller en bus. Hvis du rejser sent om aftenen, med en familie eller hvis du ikke taler flydende engelsk, vil det gøre din rejse nemmere og mere behagelig at leje en privat transportservice.

Denne dør-til-dør-service har privatbiler med professionelle chauffører og plads til op til 6 passagerer med en kuffert hver, og den henter dig hele dagen og tager ca. 20 minutter for at komme af sted.

Sådan fungerer det ved ankomsten til lufthavnen

På vej fra lufthavnen til din bolig venter chaufføren på dig i 45 minutter, efter at dit fly er landet, så du kan hente din bagage uden hastværk og med en identifikationsplade med dit navn på, så du kan finde den. Afhentningsstedet i lufthavnen ligger en etage over bagageudleveringsområdet og er ved udgang 3, gate D.

Sådan fungerer det ved din hjemkomst, når du forlader hotellet

I omvendt retning er systemet meget ens. Du skal oplyse dine hoteloplysninger og opsamlingstidspunktet, hvor chaufføren vil vente på dig i op til 20 minutter. Hvis jeg må give dig et godt råd, så giv dig god tid til at komme tilbage til lufthavnen, så trafikken ikke bliver et problem.

Hvad er inkluderet i denne private service

 • Privat transport for dig og din ledsager(e) fra dør til dør mellem lufthavnen og din indkvartering.
 • Kundeservice døgnet rundt.
 • Plads til din bagage.
 • Ventetid, chaufføren venter på din ankomst i lufthavnen og på hotellet.
 • Køretøj med aircondition.
 • Du vil straks modtage en bekræftelse af din reservation, som kan afbestilles med 24 timers varsel.

Book en transfer fra Amsterdam Lufthavn til Amsterdam centrum

Shuttlebusser mellem Amsterdam og Schiphol Lufthavn

Busstoppested i Schiphol Lufthavn| ©Robert
Busstoppested i Schiphol Lufthavn| ©Robert

Med Amsterdam Airport Express kan du komme fra Amsterdams centrum til Amsterdam Lufthavn på ca. 40 minutter. Deres busser, linje 397, afgår fra busstoppestederne B15-19 uden for lufthavnen hvert 7,5 minut. De har også en natbus, Niteliner N97, som følger den samme rute.

En enkeltbillet til bussen mellem Amsterdam Lufthavn og centrum kan købes online på forhånd.

Når jeg anbefaler denne mulighed

Denne bus anbefales til at komme direkte til et bestemt sted i Amsterdam, da den har flere strategisk placerede stop. Hvis din indkvartering ligger i byens centrum, kan du f.eks. stige af ved Leidseplein-stoppestedet, mens andre interessante stoppesteder er Rijksmuseum, Museumplein og det olympiske stadion, og du slutter ved Elandsgracht-busstationen.

Amsterdam Airport Express har plads til op til 20 personer og stor bagage og er fuldt udstyret med gratis trådløs internetadgang, barnestole og aircondition, ligesom den er kørestols-, klapvogns- og kæledyrsvenlig.

Buskøreplanerne gælder mandag til søndag fra kl. 00.00 til 23.30.

Book en transfer fra Amsterdam lufthavn til Amsterdam centrum

Privat transport mellem Amsterdam lufthavn og krydstogthavn

Amsterdam Cruise Port| ©a200/a77Wells
Amsterdam Cruise Port| ©a200/a77Wells

En anden mulighed, når du rejser til Amsterdam, er at tage et af de hundredvis af krydstogtskibe, der sejler fra havnen. For at lette din ankomst fra lufthavnen til havnen er der en privat transportservice til havnen, som vil køre dig dertil på 20-40 minutter.

Sådan fungerer tjenesten

En professionel, tosproget chauffør, der taler engelsk og hollandsk, venter på dig i ankomstterminalen i lufthavnen med et skilt med dit navn på i op til en time. Efter dette tidspunkt kontakter chaufføren dig for at bekræfte din placering og ankomsttidspunkt. Hvis du bliver forsinket mere end en time, arrangerer virksomheden en ny afhentning, og der kan blive opkrævet ekstra gebyrer.

Disse private køretøjer er fuldt tilpasset til transport af kørestolsbrugere og børn, der har brug for autostole, med en ekstra autostolsservice.

 • Flynummer
 • Afhentningstidspunkt
 • Antal passagerer
 • Destinationsadresse
 • Du modtager en bekræftelse straks efter at have foretaget din reservation. Afbestilling er gratis med 24 timers varsel
 • Er egnet til små børn med barnesæder
 • Er kørestolsvenlig

Book en transfer fra Amsterdam Lufthavn til Amsterdam centrum


Andre muligheder for at komme mellem Amsterdam og Schiphol lufthavn

Skiltet i Schiphol Lufthavn| ©John van Weelden
Skiltet i Schiphol Lufthavn| ©John van Weelden

Toget

Tog er en almindelig måde at komme mellem Amsterdams centrum og Schiphol lufthavn på. Togene kører meget hyppigt, ca. 9 tog i timen, 24 timer i døgnet, fra stationen under Schiphol Plaza-bygningen og ankommer til Amsterdam Hovedbanegård på ca. 15-20 minutter.

Hvis du køber dine billetter online eller med et OV-Chipkaart-kort, er togprisen billigere og starter fra 4 € pr. person på anden klasse og fra 7 € på første klasse. Du kan også købe dem ved ankomsten i de gule billetautomater på Schiphol Plaza eller på NS-kontorerne i lufthavnens Meeting Point, men du skal betale et tillæg på 1 € for Smart Card'et.

Landets største togselskab er Nederlandse Spoorwegen (NS), og rejsen fra lufthavnen til hovedstadens centrum kan foretages med Intercity Direct- og Sprinter-tog (via Lelylaan og Sloterdijk). Der er også direkte tog til Utrecht, Haag og Rotterdam fra Amsterdam Lufthavn.

Taxaen

Hvis du rejser med flere personer eller har en masse bagage, kan du også tage en taxa fra Amsterdam Lufthavn til din indkvartering, som bringer dig til centrum på ca. en halv time.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor stor er Amsterdam lufthavn?

  Amsterdam Lufthavn er en tre-etagers bygning med i alt 165 gates. Den har en terminal med 6 boardingområder.

 • Er Amsterdam lufthavn åben om natten?

  Ja, Amsterdam Lufthavn er åben om natten, og det er tilladt at sove i nogle områder, så længe der ikke er nogen flyvninger i gang.

 • Hvor tidligt skal jeg ankomme til Amsterdam lufthavn før mit fly?

  Amsterdam lufthavn har ret standardiserede check-in-tider, så det burde være mere end nok at ankomme 2 timer før afgang for en europæisk flyvning og 3 timer før afgang for en interkontinental flyvning.