Dagsture og udflugter fra Amsterdam

Ingen tur til Amsterdam er komplet uden et besøg i det omkringliggende område - det hollandske landskab og dets tulipaner er en rejse værd!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

4 minutters læst

Dagsture og udflugter fra Amsterdam

Hollandsk landskab | ©Viswas Katti

At rejse til Amsterdam giver dig mulighed for at besøge interessante steder på en enkelt dag. Du kan fortabe dig i landskabet med de berømte vindmøller, fiskerlandsbyer og valmuehaver, besøge Rotterdam eller Haag eller endda rejse til Brugge og Bruxelles.

1. Udflugter til Rotterdam og Haag

Luftfoto af Rotterdam
Luftfoto af Rotterdam

En dagstur fra Amsterdam til Rotterdam og Haag er et must, og hvis du kan kombinere det med et besøg i en anden historisk by, Haag, er det en vindende tur. På en dagstur til Rotterdam, Delft og Haag fra Amsterdam kan du opdage tre must-see byer i Holland.

Om Rotterdam

Rotterdam er kendt som "The Manhattan of the Meuse" for sin moderne byplanlægning, der er bygget siden ødelæggelsen af byen under bombardementerne i Anden Verdenskrig; det er den næstmest folkerige by i Holland og har den største havn i Europa.

Byen er også berømt for sit kulturliv og sin maritime arv med en fantastisk udsigt over byen fra havnen og Meuse-flodens bredder, og den betragtes som et frilandsmuseum for bygninger som rådhuset og den gamle St Lawrence-kirke samt for sin moderne arkitektur med den oprindelige Markthal-bygning, dens kubehuse og Van Nelle-fabrikken fra 1930'erne, som er på verdensarvslisten.

Om Haag

Haag får en klokke til at ringe på grund af FN's internationale domstol. Denne kystby, der har tilnavnet "verdens retslige hovedstad", er ikke kun vigtig på grund af dens afgørende rolle i historien. Haag har interessante attraktioner som Mauritshuis-museet med den berømte "Pige med perleørering" af Vermeer og andre af Rembrandt; det hollandske parlament, Noordeinde-paladset, Lange Voorhout Avenue og miniatureparken Madurodam.

Om Delft

Denne smukke middelalderby ligger kun en time fra Amsterdam og er hjemsted for det skæve tårn og den imponerende nye kirke, som kan dateres tilbage til 1300. Selvom Delft er mindre kendt end de foregående byer, er det uden tvivl en vigtig destination på din rejse fra Amsterdam, hvor du kan lære førstehånds om vigtigheden af hollandsk keramik.

Book en tur til Rotterdam, Delft og Haag

2. Udflugter til Keukenhof Valmuehaven

Keukenhof-haverne
Keukenhof-haverne

30 km fra Amsterdam, mellem Lisse og Hillegom, ligger der et paradis. Det er Keukenhof-haverne, kendt som den største blomsterhave i verden og kaldet "Europas have". Det, der engang var en simpel, vidtstrakt frugtplantage i det sydlige Holland, er i dag uden tvivl et af de smukkeste steder i Holland. Det er her, du kan se landets berømte blomst, valmuen, i al sin pragt på det 32 hektar store, farverige område.

På denne guidede tur til Keukenhof, som du kan tage om morgenen eller eftermiddagen, kører du med bus fra Amsterdams centrum til dette blomsterparadis. Der vil du slentre langs 15 kilometer stier midt i den flygtige skønhed af tusindvis af tulipaner, påskeliljer, krokus og hyacinter omgivet af damme og springvand. Ud over at besøge blomsterskulpturen, hvis form ændrer sig fra år til år, og temahaverne, vil din guide forklare stedets historie, beplantning og pleje.

Hvad er inkluderet i Keukenhof Poppy Gardens-turen?

  • Indgang til Keukenhof-haverne
  • Professionel guide og guidet tur i Keukenhof-haverne. Gælder for den guidede tur
  • Transport i bus med aircondition

Sammenlign de bedste ture fra Amsterdam

3. Udflugter til Volendam, Marken og vindmøllerne i Zaanse Schans

Vindmøllerne i Zaanse Schans
Vindmøllerne i Zaanse Schans

Udflugter til Volendam, Marken og Zaanse Schans-vindmøllerne er normalt meget omfattende: De inkluderer alt, hvad du behøver for at lære Amsterdams smukkeste omgivelser at kende, og nogle inkluderer endda en busbillet med gratis stop og en 1-times sejltur på Amsterdams kanaler.

Om Volendam

Volendam er en charmerende fiskerby, hvor det er en fornøjelse at slentre gennem den gamle bydel og langs promenaden, der er omkranset af farverige huse fra det 14. århundrede. Herfra, kun 20 kilometer fra Amsterdam, kan du tage en færge til Marken, en fredelig landsby, der næsten er afskåret fra verden af det omgivende vand, og som er oversået med broer, hytter, frugtplantager og bondegårdsdyr.

Om Zaanse Schans

Du besøger også originale vindmøller i Zaanse Schans-området, hvor du kan deltage i et væld af aktiviteter for at lære om landets kultur og historie med ostesmagninger, demonstrationer af den ikoniske træskofremstilling og vindmølledrift.

Book en tur til Zaanse Schans, Marken og Volendam

4. Udflugter til Bruxelles fra Amsterdam

Grand Place de Bruxelles
Grand Place de Bruxelles

Vidste du, at du på mindre end 3 timer i bil kan hoppe på kortet fra Amsterdam til Bruxelles? Bruxelles-turen samler dig op i centrum af Amsterdam og tager dig med bus til Bruxelles, Belgiens og EU's hovedstad, med en guidet gåtur på engelsk til byens vigtigste seværdigheder.

Bruxelles, der er hjemsted for Europa-Parlamentet, er et besøg værd som en af Europas mest dynamiske og moderne byer med mange kultur- og fritidsattraktioner. På denne tur vil du se den berømte Atomium-skulptur, byens emblem til minde om Verdensudstillingen i 1958, sammen med det historiske centrum, hvor du kommer forbi steder som St. Michael's Cathedral, Mont des Arts, det berømte Manneken Pis og Bruxelles' juvel: Grand Place.

Pladsen, byens nervecenter, fungerede som den vigtigste markedsplads i det 12. og 15. århundrede, hvor den blev hjemsted for rådhuset i en markant asymmetrisk bravantinsk gotisk stil. Efter byvandringen har du lidt fritid. Udnyt den til at slentre gennem gaderne, og nyd caféerne og butikkerne med de bedste chokolader, søde vafler, brygget øl eller de populære muslinger og pommes frites.

5. Udflugter til Brugge fra Amsterdam

Brügge ved nattetide
Brügge ved nattetide

Du kan også udnytte dit ophold i Amsterdam til at opdage en anden af Belgiens større byer, Brugge, en idyllisk middelalderby omgivet af mange smalle kanaler, der krydses af charmerende broer. Brugge er Belgiens mest besøgte by på grund af sin skønhed og sit vidunderlige historiske centrum, som er på verdensarvslisten. Vil du ikke gå glip af det? Tjek denne anden artikel, hvor jeg fortæller dig Brugge Dagsture fra Amsterdam.

Book din rejse til Brugge


Andre interessante aktiviteter i Amsterdam

Hvis du har lyst til at lære byen at kende i dybden, anbefaler jeg, at du overvejer at tage på et typisk kanalcruise og udforske muligheden for at købe Amsterdam Tourist Card, som giver dig mulighed for at spare mange penge, når du køber billetter til de mange attraktioner. Læs mere her: I Amsterdam Pass og andre pas.