Keukenhof Haver Dagsture fra Amsterdam

Hvis du er heldig nok til at besøge Amsterdam om foråret, må du ikke gå glip af eksplosionen af farver og dufte i disse unikke haver.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

6 minutters læst

Keukenhof Haver Dagsture fra Amsterdam

Keukenhof-haverne | ©Mario Gogh

Blot en halv time fra Amsterdam, mellem Hillegom og Lisse, ligger en smuk frugtplantage, som om foråret er en eksplosion af farver, når blomsterne blomstrer.

Keukenhof, verdens største blomsterpark, er et spektakulært syn. Vil du gerne se den?

Den mest enkle mulighed: en tur til Keukenhof-haverne

Keukenhof i et tæppe af farver| ©Boudewijn Huysmans
Keukenhof i et tæppe af farver| ©Boudewijn Huysmans

Hvis du har lidt tid under din tur til Amsterdam til at udforske andre dele af landet, kan du afsætte en formiddag eller eftermiddag af din ferie til en halvdagsudflugt til Keukenhof-haverne.

Med en organiseret tur til Keukenhof behøver du ikke at bekymre dig om at finde transport til Keukenhof, da en bus kører dig til indgangen til dette blomsterparadis.

Undervejs vil du se de fantastiske blomsterenge, der pryder Hollands landdistrikter, og din rejseleder vil fortælle dig historier om Holland og dets blomster for at give dig et indblik i landets tætte bånd til naturen - en lille forsmag på det, du vil se i Keukenhof Park!

Hvad vil du se på denne tur?

Ved ankomsten vil du blive taget med på en rundvisning i Keukenhof Park langs 15 kilometer stier blandt millioner af tulipaner, påskeliljer, hyacinter og krokus, omgivet af smukke springvand og damme.

Som et kuriosum er der ved indgangen til parken en stor tulipanmosaik, der, som guiden fortalte os, skifter hver sæson for at overraske de besøgende med et nyt og anderledes tema. Det er smukt og overraskende at se det omhyggelige arbejde, som gartnerne har udført for at skabe dette flygtige skue!

Sammenlign de bedste ture fra Amsterdam

Den mest komplette mulighed: Keukenhof-haver og Zaanse Schans-vindmøller-tur

Zaanse Schans-vindmøller| ©Moritz Kindler
Zaanse Schans-vindmøller| ©Moritz Kindler

Hvis du har nok fritid under din tur til Amsterdam til at udforske andre dele af Holland, kan jeg anbefale en dagstur til Keukenhof Gardens og vindmøllerne i Zaanse Schans.

Det er en fantastisk oplevelse! Du vil ikke kun få mulighed for at se verdens største blomsterpark, men også for at besøge Zaanse Schans, hvor vindmøllerne står.

Hvorfor jeg kan lide denne tur

Dette er en meget komplet aktivitet, som giver dig mulighed for at udforske to smukke steder i det hollandske landområde på én dag, om bord på en komfortabel bus og ledsaget af en guide.

På den ene side vil du opleve en af de smukkeste haver i Europa med mere end 7 millioner blomsterløg og i alt 800 tulipansorter. Utroligt, ikke sandt? Dette skuespil af farver og dufte på Keukenhof er fascinerende.

På den anden side vil du gå gennem gaderne i Zaanse Schans, en lille landsby på bredden af floden Zaan, der er berømt for sine vindmøller, hvoraf mere end 600 stadig er i drift! Gør dit kamera klar, for det bukolske landskab ligner noget fra et eventyr, og du vil ikke kunne holde op med at tage billeder.

Om besøget på Keukenhof

Tulipanen er den hollandske nationalblomst, og foråret er det perfekte tidspunkt til at nyde tulipanblomsten og andre af de arter, som Holland er verdensberømt for.

Turen starter tidligt om morgenen med et besøg i Keukenhof-parken, verdens største blomsterhave, som er et skuespil af farver, dufte og former.

Under rundvisningen på de 32 hektar vil du lytte til guidens historier om parkens oprindelse, der startede som en lille køkkenhave (Keukenhof betyder "køkkenhave"), samt om plejen af plantagen og alle de forskellige blomsterarter, den indeholder.

Om besøget i Zaanse Schans

Efter besøget i Keukenhof-haverne vender du tilbage til bussen for at køre til Zaanse Schans, en lille landsby, der er berømt for sit bukoliske landskab med smukke superfotogene vindmøller. Hvis du er passioneret fotograf, vil du virkelig nyde denne del af turen.

Under dit besøg i Zaanse Schans vil du også stoppe ved et træskoværksted, hvor træskomagermesteren vil vise dig, hvordan man laver træsko. Sammen med vindmøllerne og tulipanerne er det et af Hollands ikoner, så det er en meget mærkelig ting at se.

Sammenlign de bedste ture fra Amsterdam


Hvordan bestiller man en tur til Keukenhof?

Keukenhof-haverne| ©Nicola Pavan
Keukenhof-haverne| ©Nicola Pavan

Det, der engang var en simpel, vidtstrakt frugtplantage i det sydlige Holland, er nu et af de smukkeste steder i landet, som tiltrækker tusindvis af besøgende mellem marts og maj, når parken åbner sine døre for besøgende. Keukenhof er et særligt sted, et smukt hav af farverige blomster, der er værd at se og fotografere.

Mit råd er, at hvis du ønsker at inkludere Keukenhof-haven i din tur til Amsterdam, så bestil din billet online så hurtigt som muligt, da mange mennesker ønsker at komme ind i parken på grund af den begrænsede tid, den er åben hele året rundt, og billetterne bliver hurtigt udsolgt.

Sammenlign de bedste ture fra Amsterdam

Hvad er Keukenhof-haverne?

Tulipaner i Keukenhof| ©TangChi Lee
Tulipaner i Keukenhof| ©TangChi Lee

Med over 800.000 besøgende om året er Keukenhof Gardens blevet et populært turistmål hvert forår.

Keukenhof ligger i den sydlige del af landet, i Lisse, og var oprindeligt køkkenhave for grevinde Jacqueline de Hainaut, hvor der blev dyrket frugt og grøntsager, som senere blev brugt i aristokraternes køkken. Derfor betyder dens navn "køkkenhaven".

Men du skal ikke tro, at denne park altid har lignet et paradis. Tingene har ændret sig meget siden da, og i 1949 åbnede byens borgmester Keukenhof for at fremvise de blomster, der blev dyrket af lokale avlere, og for at hjælpe med at udvide industrien.

I dag anvendes de dyrkede planter (over 7 millioner blomsterløg!) ikke længere i køkkenerne, men eksporteres i vid udstrækning. Hollandske tulipaner er verdensberømte og udgør sammen med andre blomster som hyacinter, påskeliljer, nelliker, orkideer, roser, liljer og liljer en 32 hektar stor have, som er den største i verden. Wow!

Sammenlign de bedste ture fra Amsterdam

Hvordan er Keukenhof-parken opbygget?

Keukenhof-haverne løber langs 15 kilometer stier, hvoromkring der er forskellige haver med forskellige blomsterinspirationer: den engelske have, tehaven, den japanske landskabshave, Amor-haven, hipsterhaven, rebellernes have, sundhedshaven, blandt andre.

Keukenhof Park er opdelt i fire store områder, der er opkaldt efter den nederlandske kongefamilie: Oranje-Nassau-pavillonen (med nye blomsterudstillinger hver uge), Willem Alexander-pavillonen (verdens største liljeudstilling), Koningin Beatrix-pavillonen (verdens største orkideudstilling) og Koningin Juliana-pavillonen (hvor tulipanens historie vises).

Et andet af de mest populære områder i Keukenhof-haven er den store tulipanmosaik, der består af tusindvis af blomster, hvis tema skifter hvert år for at overraske de besøgende med en ny komposition.

Tips til at besøge Keukenhof-haverne

Blomster i Keukenhof-haverne| ©Carlos Román Ruíz
Blomster i Keukenhof-haverne| ©Carlos Román Ruíz

Hvornår åbner Keukenhof?

Den er åben fra slutningen af marts til midten af maj. Det er den tid på året, hvor blomsterne blomstrer, og Keukenhof er smukkest.

Hvornår er det åbent?

Selv om denne park har avancerede dyrkningsmetoder, afhænger naturens gang af vejret, så hvis du besøger parken for tidligt, er nogle af de plantede løg måske endnu ikke i blomst. Hvis foråret derimod allerede er langt fremme, kan det være, at du finder flere afskårne stængler, end du gerne vil se.

Da Keukenhof-haverne er åbne for offentligheden i ca. otte uger om året, anbefaler jeg, at du finder en dato i mellemtiden for at se parken fra sin bedste side.

Hvad er åbningstiderne?

Keukenhof-haverne er åbne fra kl. 8 til 19.30 om morgenen. Jeg anbefaler, at du bestiller den første tur om morgenen, så du har tid til at slentre rundt i haven i fred og ro, når der er mindre travlt.

Hvad skal jeg tage på?

Selv om du ikke går gennem de 32 hektar, som Keukenhof Park består af, vil du gå en del fra den ene side til den anden, så mit råd er at tage behagelige sko og behageligt tøj på.

Hvad skal jeg købe på mit besøg?

Keukenhof Park har en typisk souvenirbutik, hvor du kan købe nogle souvenirs fra dit besøg, men jeg anbefaler, at du først ser håndværkspavillonerne, hvor du kan finde håndværkere, der udstiller deres egne kreationer med blomster. Der er nogle fantastiske designs!

Er det egnet til børn?

Absolut. Ud over at nyde de farverige haver har Keukenhof Park også en legeplads, en labyrint, et Nissehus og endda en kæledyrszoo - du vil have det rigtig sjovt!

Hvis du kan lide denne tur, vil du måske også være interesseret i

Denne udflugt til Keukenhof-haven er en af de mange aktiviteter, du kan lave på din tur til Amsterdam, men der er mange af dem.

Når du rejser til hovedstaden, kan du se nogle af de mest interessante steder i det hollandske landskab på samme dag og endda byer i nabolandet Belgien. Gå ikke glip af artiklen De bedste udflugter fra Amsterdam og opdag alle de fantastiske udflugter, du kan lave på din ferie!

Og hvis det er første gang, du besøger hovedstaden, og du ønsker at lære den at kende i detaljer med en specialiseret guide, så du ikke går glip af noget af denne fantastiske by, anbefaler jeg dig at tage et kig på indlægget De bedste ture i Amsterdam eller indlægget Krydstogter langs kanalerne i Amsterdam, hvis du ønsker at udforske den på en anderledes, afslappet og stilfuld måde. Du vil få en fantastisk tid!

Sammenlign de bedste ture fra Amsterdam