Amsterdam-ture

Den bedste måde at opleve byen på er at blive ledsaget af en specialiseret guide. Her er en liste over de bedste ture for at få mest muligt ud af kanalernes by.

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

7 minutters læst

Amsterdam-ture

Solnedgang i Amsterdam | ©Piotr Chrobot

Amsterdam er en meget besøgsvenlig by. Det er nemt at komme rundt til fods, og en guidet tur gennem gaderne vil hjælpe dig med at lære byens historie og indbyggernes levevis at kende.

1. Vandreture i byens centrum

Kanalerne i Amsterdam
Kanalerne i Amsterdam

Hvis det er første gang, du besøger Amsterdam, kan du måske gå rundt i de brostensbelagte gader, charmerende hjørner og rundt om monumenter og kanaler for at få en idé om, hvordan den hollandske hovedstad er, før du kaster dig ud i dens seværdigheder. Denne lille gruppe af vandreture i Amsterdam, hvor en professionel guide ledsager dig på din udflugt med højst 15 andre personer, er designet til netop dette.

Guiden vil på engelsk forklare byens højdepunkter og dens historie, fra dens begyndelse som en mudret landsby ved floden Amstel til den vigtigste handelsby i Europa. Han vil gennemgå byens tragiske passage gennem den nazistiske besættelse under Anden Verdenskrig, gennem det gamle jødiske kvarter og dens kontroversielle historie omkring prostitution i rødt lys-kvarteret og afkriminaliseringen af narkotika i kaffebarerne.

Du vil udforske områder som Dam-pladsen, som er hjertet af Amsterdam i dag, og hvorfra byen blev formet, med historiske bygninger som nationalmonumentet og det kongelige palads. Du vil se andre bydele i byen, såsom Chinatown, hvor Amsterdams buddhistiske tempel ligger, og livlige markeder såsom Nieuwmarkt og det farverige blomstermarked.

Rejseplan

Jeg har lavet en liste over de vigtigste seværdigheder, der er inkluderet i de mest populære ture i byen:

 • Dam Square, Dam Square, beliggende i hjertet af Amsterdam.
 • Oudekerkstoren, midt i det røde lyskvarter, hvor du også kan se Oudekerk, den gamle kirke.
 • Zeedijk, Chinatown, hvor Amsterdams buddhistiske tempel ligger.
 • Nieuwmarkt, det nye marked, og Sankt Anton's Gate.
 • Zuiderkerk, det jødiske kvarter og den sørgelige historie om Anden Verdenskrig.
 • Begijnhof, på Spui-pladsen, med haverne og Sankt Frans-kirken.
 • Bloemenmarkt, blomstermarkedet.
 • Amsterdam Museum, museet om byens historie.
 • Statue af Multatuli, statuen til ære for den berømte hollandske forfatter.
 • Homomonumentet, Westerkerk, mindesmærket for alle homoseksuelle, bøsser og lesbiske, der er blevet forfulgt på grund af deres seksuelle orientering.

Sammenlign de bedste ture i Amsterdam

2. Private og personlige byrundture

Typisk arkitektur i byen
Typisk arkitektur i byen

Hvis du allerede har en klar idé om, hvad du vil se og gøre i Amsterdam, og du er på udkig efter en anderledes oplevelse end en mere konventionel, organiseret tur, anbefaler jeg dig at tage denne vandretur på engelsk og helt personlig med en lokal guide, de såkaldte lokafyers.

Disse "lokafyers" er indbyggere i Amsterdam, som ikke udelukkende arbejder som guider, men som tager ture af hengivenhed for deres by og har et stort kendskab til dens historie. Det mærkelige ved denne tur er, at den tilrettelægges efter din smag og interesse og har en varierende varighed, fra at se de vigtigste monumenter i den hollandske hovedstad til også at lære de mest dagligdags områder at kende, der besøges af de lokale.

Disse guiders forklaringer er virkelig fyldige, da de ikke kun giver dig de vigtigste oplysninger om hver enklave, men også viser dig det virkelige liv i Amsterdam gennem deres egne erfaringer, anekdoter og historier, som om de var en ven, der viste dig rundt i deres by!

Rejseplan

Rejseplanen afhænger af, hvad du selv vælger, med anbefalinger og tips fra guiden selv.

Sammenlign de bedste ture i Amsterdam

3. Alternative rundture i kvarteret

Billede af Red Light District
Billede af Red Light District

Som i enhver storby med respekt for sig selv er der nogle få uoverskuelige ting, som vi skal besøge i form af monumenter, museer og områder, som vi mere eller mindre allerede kender, inden vi begynder vores rejse. Men hvis du ønsker at dykke dybere ned i det virkelige Amsterdam, den side af byen, som de lokale elsker og som besøgende kommer for at opdage, anbefaler jeg, at du vælger en anden tur.

På en alternativ vandretur med engelsksproget guide og med grupper på højst 9 personer vil du opleve nogle af de mest typiske steder i Amsterdam, såsom Dam-pladsen, kanalerne og Rødhættekvarteret, men fra et mere kulturelt og socialt synspunkt. Dette er turen, der vil give dig et indblik i Amsterdams intrahistorie gennem det alternative liv og subkulturer, forholdet til stofforbrug i kaffebarerne, prostitutionens oprindelse og funktion i butiksvinduerne.

Du vil også lære om cykelkulturen som en livsstil, fænomenet husbåde og husbesættere under boligkrisen efter Anden Verdenskrig samt de modkulturelle bevægelser, der gav anledning til det unikke bybillede med de unikke kaffebarer. Du kan eventuelt besøge udstillingen af den geniale Bansky på Moco, museet for moderne moderne samtidskunst.

Du kan også tage på en af de tilgængelige tohjulede ture, som f.eks. denne historiske cykeltur i Amsterdam, hvor du lærer om historien bag byens vigtigste monumenter, mens du får en smagsprøve på byens kulturelle liv.

Sammenlign de bedste cykelture i Amsterdam

4. Busture med sightseeing

Krydstogt på kanalen
Krydstogt på kanalen

Hvis det er første gang, du er i Amsterdam, eller hvis du har lidt tid til at besøge byen, er denne guidede tur på engelsk med stop på museet designet til at give dig et overblik over alt det, du bør se og lære om byen gennem en panoramisk bustur til de vigtigste seværdigheder med mulighed for at tage af sted om morgenen eller om eftermiddagen og tilføje en sightseeingtur langs kanalerne eller et besøg på det største galleri, Rijksmuseum.

Om busturen

Du kan sidde komfortabelt med en professionel guide om bord og få kommentarer fra en professionel guide, og fra højden af sightseeingbussen kan du beundre steder som det kongelige palads og det nationale monument på Dam-pladsen, Magere Brug og Albert Cuyp-markedet, det mest populære og største marked ikke kun i byen, men i hele Holland, opkaldt efter Albert Cuyp, en hollandsk maler fra det 17. århundrede.

Kombiner med et besøg på Rijksmuseum

Bagefter kan du vælge at besøge Rijksmuseum, et af de største museer i Nederlandene med mere end to millioner besøgende om året, som rummer verdens bedste samling af hollandsk guldalderkunst med grundlæggende værker fra 1200 til 2000, såsom "Nattevagten" af Rembrandt, "Mælkepigen" af Johannes Vermeer og "Den glade drikker" af Frans Hals, blandt andre af genier som Vincent Van Gogh.

Kombiner med et krydstogt

Hvis du derimod vælger at tage et krydstogt, får du endnu en af Amsterdams must-do oplevelser med en spadseretur langs byens kanaler, der er opført på verdensarvslisten, og som er foret med kunstfærdige handelshuse, charmerende broer i mursten, pakhuse og kirker fra det 17. århundrede, den hollandske guldalder, og som slutter ved Amsterdams gamle havn, inden du vender tilbage til afgangsbroen.

Rejseplan

 • Dam-pladsen, Amsterdams største torv
 • Det kongelige palads Amsterdam, der er bygget i klassicistisk arkitektonisk stil, blev bygget som byens rådhus i det 17. århundrede.
 • Amstel, en del af byens kanaler
 • Magere Brug, den smalleste bro i kanalerne
 • Nationalmonumentet på Dam-pladsen fra 1956 til minde om de døde fra Anden Verdenskrig og de efterfølgende væbnede konflikter.
 • Albert Cuyp-markedet, det største marked i byen og i Nederlandene.
 • Diamant Museum Amsterdam, et undervisningsmuseum om historien om de vigtigste diamantsamlinger i Amsterdam
 • Rijksmuseum, det vigtigste kunstgalleri i Nederlandene

Book en sightseeing bustur i Amsterdam

5. Rundvisninger i Anne Franks jødiske kvarter

Museet Anne Franks hus
Museet Anne Franks hus

Denne guidede rundvisning i Amsterdams gamle jødiske kvarter fokuserer på det jødiske samfunds bosættelse i hovedstaden siden 1600-tallet med besøg på vigtige steder som det jødiske historiske museum, den portugisiske synagoge og Auschwitz-mindesmærket og andre steder som Anne Franks hus.

Der er ikke adgang til dette museum, men guiden vil forklare historien om denne lille pige, som efterlod os en skræmmende, men absolut nødvendig beretning om de mørke dage efter tyskernes besættelse af Nederlandene mellem 1940 og 1945. En turbulent fortid, som du vil genopleve i grupper på højst 15 personer og gennem monumenter og bygninger, der stadig viser tegn på krigen.

Du vil opdage de steder, som den hollandske modstandsbevægelse tilbød som hemmelige skjulesteder for familier som familien Franks, og virkningerne af dette brutale regime, ikke kun for det jødiske samfund, men også for alle hollænderes hverdag, og du vil opdage, hvordan de opførte sig, og hvorfor de forsøgte at leve sammen med besættelseshæren.

Rejseplan

 • Joods Historisch Museum, det eneste museum i Nederlandene, der er dedikeret til jødisk historie.
 • Den portugisiske synagoge, den portugisiske jødiske synagoge, er en sefardisk synagoge fra det 17. århundrede.
 • Dokwerker, statue og monument på Jonas Daniël Meijerplein til minde om strejken i februar 1941
 • Auschwitz-monumentet til minde om dem, der led i koncentrationslejren
 • Dam-pladsen, Amsterdams historiske torv
 • Statue af Anne Frank, statuen til minde om Anne Frank
 • Anne Franks hus, museumsbygningen for familien Frank

Book Anne Franks jødiske kvarter Tour

6. Ture i det røde lyskvarter

Gaderne i det røde lyskvarter om natten
Gaderne i det røde lyskvarter om natten

Meningerne til side, er et besøg i Amsterdams legendariske rødt lys-kvarter et must og en sikker oplevelse. Du kan besøge det på egen hånd sammen med de mange turister, der hver dag slentrer gennem gaderne, eller du kan deltage i denne guidede rundvisning på engelsk, hvor en ekspert vil forklare oprindelsen, funktionen og de interessante punkter i Amsterdams ældste kvarter, Red Light District, i grupper på højst 20 personer.

På denne rundvisning i Amsterdams Rødhættekvarter vil du gå gennem gader, hvor du finder en blanding af kunstgallerier, vigtige skulpturer, der er mindre kendte for den almindelige turist, biografer, caféer, kaffebarer, sexbutikker og nogle af byens vigtigste monumenter, såsom Oude Kerk, den gamle kirke.

Og ikke at forglemme de berømte butiksvinduer i neon og rødt lys, hvor prostitution har været praktiseret på en helt lovlig måde, siden de første butiksvinduer dukkede op i området i det 17. århundrede, hvilket gør Amsterdam til en af de tretten nederlandske byer med prostitution i butiksvinduer, som har været lovlig i Nederlandene siden 1911.

Rejseplan

 • Kondomeriet
 • Oude Kerk, den gamle kirke
 • Warmoesstraat, læderkvarteret
 • Sexshop
 • Videokabiner
 • Elite gader
 • Informationscenter for prostitution
 • Skjulte skulpturer

Book Amsterdams Rødhættekvarter Tour


Hvis du er interesseret i guidede ture i Amsterdam, vil du også være interesseret i

Når du har gået en tur rundt i byen, er det tid til at slappe af ved at tage på en kanalrundfart, hvis du ikke allerede har gjort det. Og hvis du foretrækker at afslutte dit besøg i Amsterdam med en udflugt rundt i landet, anbefaler jeg dig at læse denne artikel om det bedste af Amsterdam. Dagsture og udflugter fra Amsterdamhvor du kan finde et udvalg af de efter min mening bedste af dem.

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvor længe varer de fleste vandreture i Amsterdam?

  De fleste vandreture i Amsterdam varer omkring 2-3 timer. Der er nogle, der varer op til 4 timer, men de omfatter normalt en frokostpause.

 • Hvilken vandretur skal jeg vælge?

  Den mest populære tur er en vandretur i Amsterdams Rødovrekvarter. Dette er en rundvisning kun for voksne, hvor ekspertguider tager dig med gennem det røde lyskvarter og viser dig prostitutionsmuseet. Hvis du ikke har lyst til at udforske Rødhættekvarteret, kan du altid vælge en vandretur i Amsterdam, som viser dig, hvordan byen har ændret sig gennem århundrederne.

 • Hvad er den bedste måde at komme rundt i Amsterdam på?

  Faktisk er Amsterdam så lille, at det er den mest autentiske måde at opleve byen på at gå langs de mange kanalforløbne gader og udforske alle kroge og hjørner.