Brugge Dagsture fra Amsterdam

Brugge er den eventyrlige by, der fuldender din tur til Amsterdam, og du kan komme frem og tilbage på bare én dag!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

6 minutters læst

Brugge Dagsture fra Amsterdam

Udsigt over en af Brugges kanaler | ©Neil Turner

Hop på kortet og oplev den charmerende by Brügge i nabolandet Belgien. Denne lille middelalderby ligger kun 3 timer fra Amsterdam og er perfekt til en dagstur. Her er den bedste måde at opdage Brugge på fra Amsterdam:

Den bedste løsning

Brugge dagstur fra Amsterdam

Oplev den eventyrlige by Brugge på denne 1-dags udflugt.

Glem alt om planlægning, og tag med på denne tur, som inkluderer transport fra Amsterdam, en guide, der tager dig med til de vigtigste steder i Brugge, og en smagning af udsøgt belgisk chokolade.

Den bedste måde at opdage magien i Brugge på er at tage på denne dagstur fra Amsterdam. Denne 12-timers tur organiserer hele rejsen til Brugge med bus, så du ikke behøver at bekymre dig om noget, og inkluderer en engelsktalende guide.

Du får den bedst mulige rejseplan, så du ikke går glip af noget i denne middelalderby, og du får også en belgisk chokoladesmagning i en af byens berømte chokoladebutikker. Uimodståeligt, ikke sandt?

Anbefales hvis... Ud over at lære Amsterdam at kende vil du udnytte din rejse til at udforske de drømmende gader i denne belgiske by, kun 260 km fra den hollandske hovedstad.

Hvad kommer jeg til at se på denne tur til Brugge fra Amsterdam?

Burg-pladsen med Belfort-tårnet| ©Eduard Marmet
Burg-pladsen med Belfort-tårnet| ©Eduard Marmet

Byen Brugge er uden tvivl et eventyrligt sted. Hvis du tror, at du kun kan komme dertil fra Bruxelles, tager du fejl. Denne smukke belgiske by er lige så tilgængelig fra Amsterdam, og denne tur til Brugge fra Amsterdam gør det nemt for dig at komme frem og tilbage på samme dag.

Brugge i det 21. århundrede er en rigtig rejse tilbage i tiden: Selvom mange af de bygninger, du vil se på din tur til Brugge, har måttet renoveres siden 1900 på grund af tidens tand og oversvømmelser forårsaget af Zwin-floden, blev restaureringen udført i datidens nygotiske stil.

Her er nogle af de steder, du vil se på turen:

 • Håndværksmarkeder på Grote Markt.
 • Brugges hovedtorv med det 85 meter høje tårn, Belfort-tårnet.
 • Den idylliske Burg-plads med rådhuset.
 • En mystisk sø af kærlighed, Minnewater
 • Smagning af den berømte belgiskechokolade i en berømt chokoladebutik
 • Blomsterkajen

Rejseplan

Blandt de vidundere, du vil opdage på denne dagstur til Brugge, er: Minnewater-søen, Begijnhof og dens utrolige kvindehistorie, middelalderhusene i Stoofstraat, og du kan også smage den bedste håndværkschokolade i Chocolalino-chokoladebutikken.

Book en tur til Brugge fra Amsterdam

Andre ture til Brugge og vindmøllerne i Zaanse Schans, Marken og Volendam

Brugges kanaler
Brugges kanaler

Vil du have mest muligt ud af din tid i nærheden af Amsterdam? Lær den smukke belgiske by Brugge at kende, og læg dertil det mere landlige Holland. Alt, hvad du forestiller dig, når du tænker på Holland, er, hvad du får at se på denne todages bustur til Brugge og det hollandske landskab. På denne tur vil du se typiske vindmøller, fremstillingen af berømte oste, bukoliske landskaber og typiske huse fra det 15. århundrede.

 • Brugge: Her vil du tilbringe en dag sammen med en guide og besøge nogle af de mest fascinerende attraktioner i den belgiske by, såsom Helligblodskirken, en af byens vigtigste pladser, Burg-pladsen, Kantcentrums kniplingscenter, som viser historien og betydningen af den berømte kniplingsskole i Brugge, og Groeningmuseum.
 • Zaanse Schans: Den næste dag og på vej tilbage til Amsterdam vil du lære det postkort-perfekte landskab at kende. Du vil se autentiske vindmøller i Zaanse Schans, en landsby på bredden af floden Zaan, der er oversået med traditionelle huse fra det 15. århundrede.
 • Volendam: Volendam er en af de smukkeste fiskerlandsbyer i området takket være de farverige huse, smalle gader og den smukke havn, der blev grundlagt i det 14. århundrede. Her kan du besøge ostefabrikken og lære om landets tradition for ostefremstilling og nyde en demonstration af den særlige ostefremstillingsproces.
 • Marken: Fra Volendam tager du et krydstogt, Volendam-Marken Express, for at besøge den maleriske halvø Marken, endnu en lille fiskerby, denne gang omgivet af IJsselmeer-søen og kun forbundet af et 10 kilometer langt dige. I Marken kan du lære, hvordan hollænderne lever under havets overflade, se en demonstration af, hvordan et andet hollandsk ikon, træskoen, skabes, og gå over smukke broer over små kanaler mellem huse med træfacader.

Hvis du vil vide mere om disse byer, kan du læse vores indlæg om, hvordan man besøger Zaanse Schans og dens vindmøller fra Amsterdam.

Book en tur til Brugge fra Amsterdam


Hvorfor er Brugge et besøg værd?

Brugges brostensbelagte gader
Brugges brostensbelagte gader

Brugge er et af de steder, man skal besøge mindst én gang i sit liv. Denne belgiske by er en sand fryd for sanserne. Brugge gentager Amsterdams kælenavn som "Nordens Venedig". Det kunne ikke være anderledes, da navnet i sig selv giver os et fingerpeg om, hvad den har at byde på.

På hollandsk betyder 'brug' 'bro', og denne by er navngivet med flertalsformen af udtrykket: 'broer'. Ligesom Amsterdam bor og lever denne lille by med 117.000 indbyggere blandt talrige kanaler, der krydses af charmerende og talrige broer, samt brostensbelagte gader, smukke pladser og smukke huse, hvoraf nogle går mere end seks århundreder tilbage.

En smule historie

Det var disse travle vandveje, der gjorde Brugge, som blev grundlagt i det 11. århundrede omkring en fæstning, til et knudepunkt for nordeuropæisk handel indtil det 15. århundrede, hvilket gjorde den til en af de mest velstående byer på kontinentet.

I dag ligger Brugges største skat i det historiske centrum, som i 2000 blev erklæret for en del af UNESCO's verdensarvsliste som en af de bedst bevarede middelalderbyer i verden. Med mere end 3 millioner turister om året (det er den mest besøgte belgiske by, endda foran Bruxelles) er Brugge et uforglemmeligt sted at besøge på din rejse til Amsterdam.

Book en tur til Brugge fra Amsterdam

Hvor kan man spise i Brugge?

Restauranter på markedspladsen| ©Paul Lewin
Restauranter på markedspladsen| ©Paul Lewin

Da de ture, jeg anbefaler, ikke inkluderer måltider, vil jeg gerne anbefale et par steder, hvor du kan hygge dig og få stillet din appetit efter så mange timers sightseeing. Og på trods af, hvad du måske tror, er Brugges gastronomi mere end vafler, øl, muslinger og chokolade. De 7 bedste steder at spise i Brugge:

 1. På Tattie's. De bedste sandwiches i byen. 2. Café de Gilde. Typiske belgiske retter i denne hjemmelavede restaurant. 3. Chez Albert. Forsød dit besøg med de bedste vafler i Brugge. 4. Beers Yesterday's World. Det bedste sted at smage den berømte belgiske øl. 5. Chez Vincent. Berømt for sine kartofler med sovs og burgere. 6. Soup, den sundere løsning med lækre supper. 7. De Karmeliet, den bedste restaurant i Brugge med 3 Michelin-stjerner. Reservationer er nødvendige.

Typiske retter fra Brugge

Vil du ikke forlade det belgiske land uden at have prøvet nogle af dets mest typiske retter? Så forbered din mave på lækre, men ikke ligefrem lette måltider, og gå ikke glip af følgende liste over saftige og velsmagende delikatesser:

 1. Flamsk carbonara. En gryderet med kalvekød og ølsauce, som er Belgiens mest ikoniske ret. 2. Denne typiske flamske gryderet med grøntsager, fisk eller kylling er ideel til kolde vinterdage. 3. Kanin med kirsebær. Anderledes og lækker, ofte serveret med æblepuré. 4. Knækpølse med sennep, som afspejler den germanske indflydelse i gastronomien. 5. Muslinger, et must. De tilberedes på et væld af måder, men de mest typiske er med selleri og hvidvin. 6. Øl, selvfølgelig. I Belgien kan det endda være billigere end vand. Den mest typiske øl i Brugge er Brugse Zot, men der er snesevis af gode varianter. 7. Lad der være plads til at prøve deres berømte vafler!

Book en tur til Brugge fra Amsterdam

Andre interessante aktiviteter i Amsterdam

Cykling i Amsterdam med Magere Brug i baggrunden| ©Evelyn Liow
Cykling i Amsterdam med Magere Brug i baggrunden| ©Evelyn Liow

Hvis du har lyst til at opdage mere af Amsterdams omgivelser, anbefaler jeg, at du udforsker de dagsture, der kan gøres fra byen. Her er en guide, jeg har skrevet med det, jeg synes er de bedste ting at lave i Holland: Dagsture og udflugter fra Amsterdam.

Hvis du derimod foretrækker at få mest muligt ud af den hollandske hovedstad, anbefaler jeg, at du lejer en cykel eller tager med på en af de mange guidede ture. Jeg fortæller dig alt om det her: Amsterdam-ture.

Og sidst, men ikke mindst, den supplerende aktivitet, som enhver ølelsker bør tage i betragtning: . Heineken Experience.

Book en udflugt til Brugge fra Amsterdam