Heineken Experience

Hvis du kan lide øl, er du velkommen i paradis: Heineken-bryggeriet er åbent for alle!

Vicky Del Moral

Vicky Del Moral

5 minutters læst

Heineken Experience

Museum på Heineken-fabrikken | ©Daniel

Ølkulturen i Holland er velkendt, og der er mange ølmærker, der fremstilles i Holland, men Heineken-øl er den øl, vi alle har hørt om og smagt ved mere end én lejlighed. Hvis du besøger Amsterdam, kan (og bør) du benytte lejligheden til at besøge Heineken-bryggeriet på dets berømte Heineken Experience. Jeg skal fortælle dig hvordan.

Den bedste løsning

Amsterdam Heineken Experience-billetter

Lær om brygningsprocessen for Amsterdams mest populære øl og smag den.

Med dine billetter til Heineken Experience kan du besøge bryggeriet, opleve dets historie og smage det selv med de to drikkevarer, der er inkluderet.

Oplev alt, hvad der ligger bag Hollands mest eksporterede produkt med denne rundvisning på Heineken-bryggeriet, hvor du kommer igennem alle ølproduktionens faser. Fra gæring til aftapning vil du lære alt om udviklingen af denne drik, som er en af de mest forbrugte i verden.

Takket være den audioguide, der er inkluderet i denne billet, får du mulighed for at dykke ned i det populære Heineken-mærke og lære hemmelighederne bag den mest internationale øl at kende. Og selvfølgelig har du mulighed for at smage op til to glas, så du selv kan opleve smagen af denne udsøgte blanding af byg, humle og vand.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: For kun 20 euro får du adgang til Heineken-bryggeriet i Amsterdam, hvor du kan opleve øllets historie og smage på det.


Den mest komplette løsning

Amsterdam Combo: Canal Krydstogt og Heineken Erfaring Billetter

Amsterdams to must-see-oplevelser til den bedste pris

Book din Heineken Experience sammen med en kanalrundfart for at få den bedste pris på byens mest populære attraktioner.

Varighed: fra 2 til 6 timer

Med denne pakke kan du få en guidet rundvisning på det gamle Heineken-bryggeri, hvor de vil forklare processen med at brygge øl, en af de mest værdsatte varer i Holland. Selv om forklaringerne på fabrikken altid er på engelsk, kan du downloade en APP, hvor du kan følge alle angivelser og forstå, hvad de forklarer.

Ud over besøget i Heineken Experience kan du slappe af på en af de typiske krydstogter, der sejler gennem byens kanaler. Bådene sejler hver halve time, hvilket giver dig mere fleksibilitet, når du vælger din tidsplan.

Derfor kan jeg lide denne løsning: Dette er den mest komplette og praktiske løsning, hvis du ønsker at nyde begge oplevelser. Hvis du køber dem sammen, sparer du tid ved billetkontoret og penge, da det er billigere end at købe dem hver for sig.


Få adgang til Heineken-oplevelsen med Amsterdam Pass

Kanalerne på en smuk sommerdag
Kanalerne på en smuk sommerdag

En anden måde at opleve Heineken Experience på (den bedste, hvis du tilbringer et par dage i den hollandske hovedstad) er at købe Amsterdam Pass. Det er det eneste turistpas i byen, der omfatter dette besøg blandt attraktionerne og også giver mulighed for at tage på forskellige kanalrundfartøjer.

Med dette pas får du adgang til mere end 30 museer og attraktioner i hovedstaden, lige fra kulturelle til fritidsattraktioner. Fra Rijksmuseum eller Tassenmuseum Amsterdam, der er et must-see, et storslået kanalhus fra det 17. århundrede, som er en del af Amsterdams kanalring, der er på UNESCO's verdensarvsliste, til den sjove attraktion Amsterdam Dungeon, det interessante Museum of the Canals eller den berømte A'dam Lookout.

Alt dette uden at skulle stå i kø, og du sparer op til 50 % på dine individuelle billetter, ligesom du har mulighed for at rejse ubegrænset rundt i byen med en af byens turistbusser eller en af de hyggelige krydstogter, der sejler langs hovedstadens berømte kanaler. Du kan personliggøre dette kort og vælge at bruge det i 1, 2, 3 eller 5 hele dage. Jeg giver dig her et link til min praktiske vejledning om I Amsterdam Pass og andre pas så du kan læse mere.

Hvad er Heineken Experience?

Gæringstanke| ©charlotteshj
Gæringstanke| ©charlotteshj

Denne oplevelse er placeret i det oprindelige Heineken-familiebryggeri, der blev bygget i centrum af Amsterdam i 1867 for at producere alle mærkets drikkevarer, indtil virksomheden på grund af den store efterspørgsel efter øl i 1980'erne måtte flytte til et større anlæg i udkanten. I 2001 blev Heineken-museet derfor oprettet for at udnytte denne bygning med så meget historie bag sig bedst muligt.

På den interaktive rundvisning og takket være en audioguide på flere sprog, herunder spansk, vil du lære om oprindelsen og udviklingen af dette berømte mærke, dets naturlige ingredienser og hemmeligheder og de virkelige processer til fremstilling af Heineken-øl, mens du går rundt blandt de store kobbertanke, der oprindeligt blev brugt til produktionen, og du kan endda prøve at lave din egen øl for en dag!

Der findes også en APP med en guide til Heineken Experience, som du kan downloade for at få mest muligt ud af din rundvisning, der varer halvanden time. Millioner af besøgende oplever Heineken Experience hvert år, så hvis du ikke vil gå glip af det, anbefaler jeg, at du køber en billet til at springe køen over på forhånd.

Book billetter til Heineken Experience

Tidsplan for Heineken Experience

Heineken Experience-billet| ©Elroy Serrao
Heineken Experience-billet| ©Elroy Serrao
 • Mandag til torsdag fra 10:30 til 19:30. Sidste adgang kl. 17.30
 • Fredag til søndag og alle dage i juli og august fra 10.30 til 21.00 (sidste adgang kl. 19.00).

Sådan kommer du til Heineken Experience

Sporvogn i Amsterdam| ©Sandro Gonzalez
Sporvogn i Amsterdam| ©Sandro Gonzalez

Heineken Museum ligger i centrum af Amsterdam og er let tilgængeligt med sporvogn med linje 7, 10, 16, 24, 25 og 78.

Book billetter til Heineken Experience

Andre seværdigheder i nærheden af Heineken Experience

Van Gogh-museet| ©Alan de la Cruz
Van Gogh-museet| ©Alan de la Cruz

Heineken Museum ligger ideelt placeret tæt på flere andre attraktioner, som også er et besøg værd under din tur til Amsterdam. To af byens must-see-museer ligger tæt på, herunder det største kunstgalleri med over 8000 kunstværker, Rijksmuseum, 492 meter derfra, og byens næstmest besøgte museum, det vidunderlige Van Gogh Museum, der udstiller over 200 originale værker af den hollandske maler.

I nærheden, ca. 600 meter derfra, kan du besøge Amsterdams herskende Van Loon-families fantastiske hus på deres Valoon Museum på Keizersgracht. Cirka 960 meter derfra bør du besøge Blomstermarkedet, hvor byens lokale indbyggere normalt køber frø, haveartikler, planter og blomster, for det er en veritabel frugtplantage med hundredvis af arter og tulipaner i alle farver, som er den symbolske blomst i Nederlandene.

Jeg anbefaler også, at du benytter din dag på Heineken Experience til at spise en pannenkoeken, en typisk hollandsk pandekage med sødt og salt fyld, som er meget typisk for denne by. I nærheden finder du et af de bedste steder at smage dem, nemlig på De Carrousel Pannenkoeken på H.M. van Randwijkplantsoen 1, en mærkelig restaurant bygget oven på en gammel karrusel.

Andre interessante ting at lave i Amsterdam

Hvis du ud over at blive forelsket i Amsterdam også ønsker at benytte din rejse til at udforske omgivelserne, er du heldig, for der er mange dagsture, der tager dig til de berømte hollandske vindmøller, tulipanmarkerne og de mest berømte byer, såsom Rotterdam og Haag. For at hjælpe dig med at vælge din udflugt har jeg udarbejdet denne praktiske guide: Dagsture og udflugter fra Amsterdam. Hvis du tillader det, vil jeg anbefale min favorit, Brügge. Jeg vil fortælle dig om det her: Brugge Dagsture fra Amsterdam.

Book billetter til Heineken Experience

Ofte stillede spørgsmål

 • Hvad laver du under en Heineken Experience?

  Heineken Experience er faktisk en rundvisning på egen hånd gennem Heineken-bryggeriet. Du får mulighed for at lære alt om Heinekens arv og innovationer, brygningsprocessen, og som afslutning på turen vil du nyde to ægte Heineken-øl.

 • Hvor længe varer en Heineken Experience?

  Rundvisningen varer officielt 1,5 time, men da det er en rundvisning i eget tempo, forlænger de fleste besøgende oplevelsen til 2 eller 3 timer, hvilket er den perfekte tid til at fordybe sig i bryggeriets historie og produktionen af øl.

 • Er Heineken Experience egnet for børn?

  Heineken Experience er velegnet til børn, især på grund af de forskellige interaktive oplevelser, der tilbydes. Bemærk venligst, at selv om børn under 11 år har gratis adgang, skal de stadig have en billet. Børn mellem 11 og 17 år kan få adgang til oplevelsen med en reduceret billet.

 • Er det muligt at komme ind i Heineken Experience med Amsterdam Pass?

  Ja, Heineken Experience er en af de attraktioner, der er inkluderet i Amsterdam Pass.