Varighed af Auschwitz-ture og besøg

Hvis du er en af dem, der gerne vil have alt organiseret til mindste detalje, når du rejser, kan jeg hjælpe dig med at beregne den tid, du har brug for til at besøge Auschwitz og komme dertil fra Krakow.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

3 minutters læst

Varighed af Auschwitz-ture og besøg

Under besøget i koncentrationslejren | Lāsma Artmane

Desværre er tiden ikke uendelig, når vi rejser, og dine dage i Krakow vil helt sikkert flyve af sted. For at organisere din tidsplan ordentligt og sikre, at du ikke løber tør for tid, skal du vide, at du skal bruge mellem en halv og en hel dag på at besøge koncentrationslejren Auschwitz.

Bemærk, at jeg vil forklare, hvor længe besøgene varer, hvor meget tid du har brug for, hvis du vil besøge den i dit eget tempo, og hvor lang tid rejsen fra Krakow tager.

Hvor lange er turene til Auschwitz fra Krakow?

Sådan kommer du til Auschwitz| ©smartpic M
Sådan kommer du til Auschwitz| ©smartpic M

Hvis du vælger at booke en all-inclusive tur til Auschwitz fra Krakow, skal du regne med, at den samlede varighed (inklusive transfer og guidet tur) vil være omkring 7 timer, så du vil have brugt mere end en halv dag på denne tur.

Afhængigt af det sprog, du vælger at tage turen på, kan du tage af sted på et eller andet tidspunkt. Det gode? I Hellotickets finder du mulighed for at gøre det på spansk på forskellige tidspunkter af dagen, så den fleksibilitet, du har til at organisere din dag, er maksimal.

Rejsetiden er lidt over en time, og den guidede tur varer cirka tre timer, så vi har en dag på cirka 7 timer foran os. Den første tur afgår fra Krakow kl. 6.30 om morgenen for at være i Auschwitz under åbningen af lejren (denne mulighed er selvfølgelig kun egnet til de mest utålmodige eller morgenfriske). Fra dette tidspunkt er der afgang hvert 30. minut med sidste afgang ved middagstid. Du kan forvente at være tilbage i Krakow syv timer efter afgang.

Book din Auschwitz-tur fra Krakow

Hvor lang tid tager turen til koncentrationslejren Auschwitz på egen hånd?

Besøg Auschwitz-lejren| ©Jim McDougall
Besøg Auschwitz-lejren| ©Jim McDougall

Der er ingen tidsbegrænsning for opholdet i lejren. Når du køber dine billetter til Auschwitz-turen, skal du vælge den dato og det tidspunkt, du ønsker at komme ind i lejren, da alle indgange er registrerede.

Når du er inde, kan du forvente at bruge omkring tre timer på at besøge de to Auschwitz-Birkenau-lejre. Ideen er, at man ser den indledende dokumentarfilm i besøgscentret (15 minutter) og derefter går på opdagelse i den første lejr med dens udstillingsrum med genstande og ejendele fra ofrene og stopper op for at nyde detaljerne.

Når du køber dine billetter, får du gratis adgang til en audioguide, der forklarer alt, hvad du ser, gennem hovedtelefoner, mens du går gennem de forskellige områder i lejren. Når turen er slut, skal du huske at lægge den tid til, det tager dig at komme tilbage til Krakow, så du skal bruge mere end 7 timer i alt (læg ventetiden ved billetkontoret til, hvis du ikke har købt dine billetter online forhånd).

Book din Auschwitz-tur fra Krakow

Hvor lang tid tager det at komme til Auschwitz fra Krakow?

Vagttårnet| ©bipolars polaroids
Vagttårnet| ©bipolars polaroids

Auschwitz ligger i den polske by Oświęcim, cirka 70 kilometer fra hovedstaden. Alt i alt bør det ikke tage meget mere end en time og et kvarter, hvis du kører i bil, afhængigt af trafikken. Se min artikel om, hvordan man kommer til Auschwitz fra Kraków for flere detaljer.

Med bus

Hvis du rejser med en organiseret tur til Auschwitz fra Kraków, vil rejsen være direkte og uden mellemliggende stop. Rejsen vil være lidt længere, hvis du vælger at bruge den offentlige bus. Med afgange fra kl. 6 om morgenen og kl. 20 om aftenen har du hele dagen til at komme til og fra Auschwitz uden problemer.

Med tog

Hvis du rejser med tog, er du nødt til at skifte spor, så rejsen tager næsten to timer. Dertil kommer de to kilometer fra togstationen til indgangen til koncentrationslejren (det kan tage yderligere en halv time at gå).

Book din rejse til Auschwitz fra Krakow

Hvor lang er den kombinerede tur til Auschwitz og Saltminen?

Inde i saltminerne| ©Alexander Johmann
Inde i saltminerne| ©Alexander Johmann

En populær mulighed for rejsende til Krakow er at booke en tur til Auschwitz og saltminerne, da målet er at få mest muligt ud af din tid ved at gøre begge besøg på én dag.

Først besøger du koncentrationslejren, og derefter kører bussen dig til indgangen til saltminerne, hvor du kan få en guidet rundvisning.

Den samlede varighed af denne tur er ca. 11 timer, så du skal ikke planlægge at lave noget andet den dag. Resten af din rejse har du dog tid til at organisere din dag i Krakow, som det passer dig.

Book turen til Auschwitz og saltminerne