Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Auschwitz dagsudflugter fra Krakow

Hvis du er klar til at tage på en rejse ind i den mørkeste fortid i Europas nyere historie, vil du lære alt om denne skæbnesvangre episode i Auschwitz.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Auschwitz dagsudflugter fra Krakow

Koncentrationslejren | ©Fadjar Djulizar

Desværre behøver et sted som dette ingen introduktion. Det, der for årtier siden var en torturlejr, er i dag et historisk museum, der forsøger at forklare nye generationer fortidens fejltagelser og forhindre, at mindet om ofrene går tabt.

Når vi taler om Auschwitz, henviser vi ikke til én, men til tre forskellige lejre: et administrativt center (Auschwitz I), en udryddelseslejr (Auschwitz-Birkenau) og en arbejdslejr (Auschwitz III). De ligger omkring en time og et kvarter fra Kraków, og der er forskellige udflugter til at besøge dem fra Kraków.

Min favorit

Auschwitz Dagstur fra Krakow

Alt inklusive til den bedste pris

Dette er den mest komplette løsning, du kan finde, hvis du vil besøge koncentrationslejrene Auschwitz-Birkenau ledsaget af en ekspertguide. Det inkluderer også returtransport fra Krakow til den bedste pris, jeg har fundet på internettet.

Varighed: fra 7 til 8 timer

At besøge Auschwitz er noget, du sandsynligvis kun vil gøre én gang i dit liv, og det er vigtigt at have en ekspertguide: Han eller hun vil give dig de mest relevante detaljer om dette barske øjeblik i historien, men også hjælpe dig med at forstå, hvordan livet var i koncentrationslejrene, hvordan det hårde arbejde foregik der, og frem for alt vil du lytte til alt med den største respekt.

Med denne mulighed for udflugt til Auschwitz fra Krakow er transport til og fra lejren også inkluderet, så du ikke behøver at bekymre dig om noget, og guiden vil tage dig med på turen, hvilket er vigtigt for at forstå alle detaljerne. De morgenfriske kan vælge at tage turen kl. 6.30 og så have mere tid i løbet af dagen til at udforske Krakow. Der er også mulighed for at gøre det kl. 9.

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Af alle måder at besøge Auschwitz på, er dette den mest komplette og mest komfortable, med den laveste pris og den mest vidende guide.

Anbefales, hvis... du vil besøge Auschwitz med en specialiseret guide for at få mest muligt ud af oplevelsen.


Opsparingspakken

Auschwitz og Wieliczka Saltminen Dagstur fra Krakow

To af Krakóws bedste dagsture til de bedste priser

Spar penge ved at booke Krakóws to bedste sightseeingture|description=Perfecto si tienes pensado hacer las dos visitas más demandadas de Cracovia y quieres ahorrar al contratar ambas experiencias juntas.

Varighed: 11 timer

Hvis du vil have mest muligt ud af din tid, er dette den bedste mulighed, da den kombinerer turen til Auschwitz-koncentrationslejrene med en udflugt til Wieliczka-saltminerne, de to mest populære og relevante besøg, du kan foretage på din rejse til Krakow.

Du vil bruge en hel dag på begge udflugter. Du vil hele tiden være ledsaget af en ekspertguide, og prisen inkluderer guidens tjenester, indgangsbilletter til begge monumenter og returtransport. Det første stop er Auschwitz, hvor den guidede tur varer cirka tre timer. Om eftermiddagen besøger du så de berømte Wieliczka-saltminer.

Derfor kan jeg lide denne mulighed: Det er de to mest populære oplevelser for rejsende, og med denne kombination har du mulighed for at gøre begge besøg på én dag og spare tid og penge.

Anbefales, hvis... du overvejer at gøre begge udflugter og ønsker at spare penge ved at booke begge guidede ture.


Sammenfattende sammenligner vi de to muligheder


Så meget koster det at besøge Auschwitz: entré og guidede ture

Tag dig god tid til besøget| ©Jean Carlo Emer
Tag dig god tid til besøget| ©Jean Carlo Emer

Hvis du spekulerer på, hvor meget det koster at besøge Auschwitz, skal du vide, at priserne kan variere, afhængigt af hvilken mulighed du vælger: en standardbillet uden guide og audioguide koster €10 pr. voksen ved billetkontoret, mens du skal betale €25 hos Hellotickets, hvis du deltager i en organiseret tur med guide og transport fra Krakow.

For mig er dette den mest bekvemme løsning, da du for den lille prisforskel kan komme til porten til koncentrationslejren med privat bus, og efter besøget bliver du sat af tilbage i centrum af Krakow uden at bekymre dig om ventetider og vigtigst af alt ledsaget af en ekspertguide. Her er en artikel med al information om billetter til Auschwitz.

Book en Auschwitz-tur fra Krakow

Køb en kombineret billet eller tur til Auschwitz og Saltminerne

Guide fortæller historien til en gruppe| ©Signe Brockman
Guide fortæller historien til en gruppe| ©Signe Brockman

Saltmineturene fra Krakow er, sammen med Auschwitz-turen, de mest populære attraktioner i landet. Hvis du ved, at du ikke vil forlade Krakow uden at have besøgt begge, er der en meget praktisk mulighed, nemlig at købe turen til Auschwitz og Saltminerne sammen.

Med denne mulighed sparer du penge og tid, da du ikke behøver at stå i kø ved nogen af stederne, og du vil hele tiden være ledsaget af en guide, der vil forklare alt, hvad du ser, både i koncentrationslejren og i saltminerne.

Book din tur til Auschwitz og saltminerne

Sådan kommer du til Auschwitz

Besøg Auschwitz-lejren| ©Jim McDougall
Besøg Auschwitz-lejren| ©Jim McDougall

Det er mest praktisk at komme til Auschwitz-lejren på en guidet tur fra Krakow, så du ikke behøver at bekymre dig om at finde din egen transportmetode. Turene bruger normalt en privat bus eller minivan til at tage dig til og fra Auschwitz-Birkenau fra centrum af Krakow.

Men hvis du foretrækker det, kan du også tage tog, bus eller endda bil, hvis du har besluttet at leje en bil under din rejse. Alle detaljer om de forskellige muligheder kan findes her: Sådan kommer du til Auschwitz fra Krakow.

Book en tur til Auschwitz fra Krakow

Åbningstider i Auschwitz

Vagttårnet| ©bipolars polaroids
Vagttårnet| ©bipolars polaroids

Koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau er åben alle ugens dage, alle årets dage (undtagen jul, nytår og påskesøndag).

Generelt varierer Auschwitz ' åbningstider afhængigt af sæsonen fra vinter til sommer, men der er normalt åbent mellem kl. 8 og 15 om vinteren og indtil kl. 17 eller 18 om sommeren.

Book en tur til Auschwitz fra Krakow

Varighed af ture og besøg i Auschwitz

Indgang til Auschwitz| ©steve_w
Indgang til Auschwitz| ©steve_w

Afhængigt af hvilken mulighed du vælger (om du tager en guidet tur eller går på egen hånd), skal du bruge mere eller mindre tid, men du skal regne med at bruge mellem en halv og en hel dag på at organisere hjemturen fra Krakow og turen inde i komplekset.

For eksempel tager Hellotickets-turen til Auschwitz fra Krakow ca. 7 timer, og du kan vælge at tage af sted tidligt om morgenen eller senere på eftermiddagen, sidstnævnte mulighed er ved middagstid. 6-7 timer senere er du tilbage på dit hotel. Omkring 6-7 timer senere er du tilbage på dit hotel.

Hvis du vælger det kombinerede besøg i Auschtwitz og saltminerne, er udflugtstiden uundgåeligt længere, men det giver dig mulighed for at gøre begge besøg på en dag. Forvent, at den samlede varighed er mellem 11 og 12 timer.

Se min artikel om Auschwitz-turens varighed og Auschwitz-ture for at hjælpe dig med at organisere din dag.

Book en tur til Auschwitz fra Krakow

Hvad skal man se i Auschwitz?

Pigtrådshegnene omgiver hele lejren| ©Tomas Forgac
Pigtrådshegnene omgiver hele lejren| ©Tomas Forgac

Under dit besøg i Auschwitz vil du se:

  • Jernporten til Auschwitz I: På denne port kan man på tysk læse den makabre sætning "Arbejde vil sætte dig fri".
  • Auschwitz I: Besøget begynder i denne koncentrationslejr, der blev bygget i 1940 af det nazistiske regime til at huse mellem 15.000 og 20.000 fanger.
  • AuschwitzII: Auschwitz II Birkenause blev bygget senere og øgede antallet af fanger til 90.000. Sidstnævnte er stedet, hvor gaskamrene var placeret, som blev ødelagt ved krigens afslutning af nazistiske embedsmænd i et forsøg på at skjule deres forbrydelser.
  • Auschwitz Birkenauvagttårne.
  • Dokumentarfilm: 15 minutter lang, vises i besøgscentret og giver dig en kontekstuel orientering om den historie, der er forbundet med stedet.
  • Skydemuren.
  • Hovedbygningen, der fører til gaskamrene.
  • Skorstene.
  • Pigtrådshegn.

Hvis du vil vide mere om, hvad du kan forvente på dit besøg, er her min artikel om, hvad du skal se i Auschwitz.

Book en udflugt til Auschwitz fra Krakow

Praktiske tips til dit besøg i Auschwitz

Bagage taget fra fanger| ©Fred Romero
Bagage taget fra fanger| ©Fred Romero

På enhver anden udflugt er de anbefalinger, man kan give, før man tager af sted, som regel mere praktiske: hvad man skal tage med i rygsækken, hvilken slags sko man skal bruge, hvor man skal spise, hvor man tager de bedste billeder... I dette tilfælde synes jeg dog, at den første anbefaling bør være af følelsesmæssig karakter. Jeg efterlader dig her et skridt foran, men du kan også læse denne artikel med 10 tips til at besøge Auschwitz fra Krakow.

Den følelsesmæssige del

Mange mennesker mener, at et besøg i Auschwitz-lejrene er morbidt. Men hvis det gøres med behørig respekt, er det en værdifuld historielektion i at bevare mindet og erindringen om ofrene.

Med dette mener jeg, at du skal huske på, at Auschwitz ikke er en forlystelsespark eller et sted, hvor man tager billeder; prøv altid at opføre dig med den største respekt. Auschwitz-turen kan også være vanskelig for de mere følsomme og anbefales ikke til børn.

Trykt guidebog

Den trykte guidebog, som du kan købe ved indgangen på forskellige sprog for mindre end 3 euro, er vigtig for orienteringen under dit besøg. Hvis du ikke har privat transport, kan du tage et tog fra Krakows hovedbanegård, hvilket tager omkring to en halv time.

Book en tur til Auschwitz fra Krakow