Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Auschwitz dagsudflugter fra Krakow

Hvis du er klar til at tage på en rejse ind i den mørkeste fortid i Europas nyere historie, vil du lære alt om denne skæbnesvangre episode i Auschwitz.

Ana Caballero

Ana Caballero

8 minutters læst

Auschwitz dagsudflugter fra Krakow

Koncentrationslejren | ©Fadjar Djulizar

Desværre behøver et sted som dette ingen introduktion.

Det, der for årtier siden var en torturlejr, er i dag et historisk museum, der forsøger at forklare nye generationer fortidens fejltagelser og forhindre, at mindet om ofrene går tabt. Når vi taler om Auschwitz, henviser vi ikke til én, men til tre forskellige lejre: et administrationscenter (Auschwitz I), en udryddelseslejr (Auschwitz-Birkenau) og en arbejdslejr (Auschwitz III). De liggerca. halvanden time og et kvarter fra Kraków, og der findes forskellige udflugter til dem fra Kraków.

Min favorit

Auschwitz Dagstur fra Krakow

All inclusive til den bedste pris

Dette er den mest komplette mulighed, du kan finde, hvis du ønsker at besøge koncentrationslejrene i Auschwitz-Birkenau med en ekspertguide. Den omfatter også transport retur fra Krakow til den bedste pris, jeg har fundet på internettet.

Varighed: 7 timer

At besøge Auschwitz er noget, du sandsynligvis kun vil gøre én gang i dit liv, og det er vigtigt at have en ekspertguide: han eller hun vil give dig de mest relevante detaljer om dette barske øjeblik i historien, men vil også hjælpe dig med at forstå, hvordan livet var i koncentrationslejrene, hvordan det hårde arbejde foregik der, og frem for alt vil du lytte til alt med den største respekt.

Med denne mulighed for udflugt til Auschwitz fra Krakow er transport til og fra lejren også inkluderet, så du ikke behøver at bekymre dig om noget, og guiden vil give dig rundvisningen på engelsk, hvilket er vigtigt for at forstå alle detaljerne. De tidligt oppe kan vælge at tage turen kl. 6.30 om morgenen og derefter have mere tid i løbet af dagen til at udforske Krakow.

Der er også mulighed for at gøre det kl. 9.00.Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Af alle måder at besøge Auschwitz på, er dette den mest komplette og mest komfortable, med den laveste pris og med en guide på engelsk.Selvledende rundvisning

Auschwitz-billetter med overførsel fra Krakow

Besøg Auschwitz i dit eget tempo med en trykt guidebog

Hvis du ikke bryder dig om guidede ture, kan du altid tage på rundvisning i Auschwitz-koncentrationslejrene på egen hånd med en trykt guide eller en audioguide. Denne mulighed omfatter transport fra Krakow og adgang til lejren, men du vil ikke have en specialiseret guide.

Varighed: 7 timer

Anbefales hvis... du ønsker at besøge Auschwitz med en specialiseret guide for at få mest muligt ud af oplevelsen. Der er to måder at besøge Auschwitz-lejrene på: individuelt eller med en guidet tur. Hvis du besøger Auschwitz på egen hånd med en transfer fra Krakow, kan du gå i dit eget tempo uden at skulle følge en guidet gruppe.

D enne billetmulighed med transfer koster 143 kr. og omfatter transport til lejrene og en trykt guide, der hjælper dig med at finde rundt. Når du foretager din reservation, modtager du en bekræftelsesmail med mødestedet for at stige om bord på bussen. Når du ankommer til lejrene, har du ca. tre og en halv time, hvorefter chaufføren kører dig tilbage til Krakow. Et tip!

Når du vælger en dato, skal du, hvis du kan, undgå weekender og helligdage for at undgå menneskemængder.Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Denne mulighed giver dig mulighed for at være ubekymret, da den omfatter transport fra Krakow og entré til lejren, men giver dig frihed til at besøge lejren i dit eget tempo.

Anbefales hvis... du ikke bryder dig om guidede ture, men ønsker at besøge koncentrationslejrene Auschwitz Birkenau i dit eget tempo og selv bestemme, hvor og hvor meget du vil stoppe.


Opsparingspakken

Auschwitz og Wieliczka Saltminen Dagstur fra Krakow

To af Krakows bedste dagsture til de bedste priser

Spar penge ved at booke Krakows to bedste sightseeing-ture|description=Perfecto si tienes pensado hacer las dos visitas más demandadas de Cracovia y quieres ahorrar al contratar ambas experiencias juntas.

Varighed: 11 timer

Hvis du ønsker at få mest muligt ud af din tid, er dette den bedste løsning, da den kombinerer turen til koncentrationslejrene i Auschwitz med en udflugt til Wieliczka-saltminerne, de to mest populære og relevante besøg, du kan foretage under din tur til Krakow. Du vil bruge en hel dag på begge udflugter. Du vil hele tiden blive ledsaget af en engelsktalendeekspertguide, og prisen omfatter guidens tjenester, entré til begge monumenter og transport frem og tilbage. Det første stop er Auschwitz, hvor den guidede rundvisning varer ca. tre timer.

O m eftermiddagen vil du derefter besøge de berømte Wieliczka-saltminer.Hvorfor jeg kan lide denne mulighed: Det er de to mest efterspurgte oplevelser af rejsende, og med denne kombination har du mulighed for at gøre begge besøg på én dag og spare tid og penge.Anbefales hvis... du overvejer at gøre begge udflugter, og du vil spare penge ved at booke begge guidede ture.


Sammenfattende sammenligner vi de tre muligheder


Hvor meget det koster at besøge Auschwitz: entré og guidede ture

Tag dig god tid til at besøge| ©Jean Carlo Emer
Tag dig god tid til at besøge| ©Jean Carlo Emer

Hvis du spekulerer på, hvor meget det koster at besøge Auschwitz, skal du vide, at priserne kan variere afhængigt af, hvilken mulighed du vælger: en standardbillet uden guide eller audioguide koster 10 € pr. voksen ved billetkontoret, mens du betaler 25 € ved Hellotickets, hvis du deltager i en organiseret rundvisning med guide og transport fra Krakow på engelsk.

For mig er dette den mest bekvemme løsning, da du for den lille prisforskel kan komme til koncentrationslejrens port med privat bus, og efter besøget bliver du sat af tilbage i centrum af Krakow uden at bekymre dig om ventetider og vigtigst af alt, ledsaget af en ekspertguide. Her er en artikel med alle oplysninger om billetter til Auschwitz.

Bestil en tur til Auschwitz fra Kraków

Køb en kombineret billet eller tur til Auschwitz og saltminerne

Guide fortæller historien til en gruppe| ©Signe Brockman
Guide fortæller historien til en gruppe| ©Signe Brockman

Saltmineturene fra Krakow er sammen med turen til Auschwitz de mest populære attraktioner i landet. Hvis du ved, at du ikke ønsker at forlade Krakow uden at besøge begge dele, er der en meget bekvem mulighed, nemlig at købe turen til Auschwitz og Saltminerne sammen.

Med denne mulighed sparer du både penge og tid, da du ikke behøver at stå i kø ved begge steder, og du vil hele tiden være ledsaget af en guide, som vil forklare alt, hvad du ser, både i koncentrationslejren og i saltminerne.

Bestil din tur til Auschwitz og saltminerne

Sådan kommer du til Auschwitz

Besøg Auschwitz-lejren| ©Jim McDougall
Besøg Auschwitz-lejren| ©Jim McDougall

Det er mest bekvemt at komme til koncentrationslejren Auschwitz på en guidet tur fra Krakow, så du behøver ikke bekymre dig om at finde din egen transportform.

Turene bruger normalt en privat bus eller minibus til at køre dig til og fra Auschwitz-Birkenau fra Krakows centrum. Men hvis du foretrækker det, kan du også tagetoget, bussen eller endda bilen, hvis du har besluttet dig for at leje en bil på din tur. Du kan finde alle detaljer om hver enkelt mulighed her: Sådan kommer du til Auschwitz fra Krakow.

Bestil billetter til Auschwitz med transfer fra Krakow

Auschwitz åbningstider

Vagttårn| ©bipolars polaroids
Vagttårn| ©bipolars polaroids

Koncentrationslejren Auschwitz-Birkenau er åben alle ugens dage, alle årets dage (undtagen jul, nytår og påskesøndag).

Generelt varierer Auschwitz' åbningstider alt efter årstiden fra vinter til sommer, men der er normalt åbent mellem kl. 8 og 15 om vinteren og til kl. 17 eller 18 om sommeren.

Bestil en tur til Auschwitz fra Krakow

Varighed af ture og besøg til Auschwitz

Adgang til Auschwitz| ©steve_w
Adgang til Auschwitz| ©steve_w

Afhængigt af, hvilken mulighed du vælger (om du tager en guidet tur eller om du tager af sted på egen hånd), skal du bruge mere eller mindre tid, men du skal regne med at skulle bruge mellem en halv og en hel dag til at organisere hjemturen fra Krakow og turen inde i komplekset. F.eks. tager udflugten til Auschwitz fra Krakow, som tilbydes afHellotickets på engelsk, ca. 7 timer, og du kan vælge at gøre det tidligt om morgenen eller tage af sted senere, sidstnævnte mulighed er ved middagstid. 6 eller 7 timer senere er du tilbage på dit hotel.

C a. 6 eller 7 timer senere er du tilbage på dit hotel. Hvis du vælger detkombinerede besøg i Auschtwitz og saltminerne, er udflugtstiden uundgåeligt længere, men det giver dig mulighed for at gøre begge besøg på én dag.

Forvent, at den samlede varighed er mellem 11 og 12 timer. Se min artikel omvarighed af Auschwitz-ture og Auschwitz-ture for at hjælpe dig med at tilrettelægge din dag.

Book en tur til Auschwitz fra Krakow

Hvad skal man se i Auschwitz

Pigtrådshegnene omgiver hele lejren| ©Tomas Forgac
Pigtrådshegnene omgiver hele lejren| ©Tomas Forgac

Under dit besøg i Auschwitz vil du se:

  • Jernporten i Auschwitz I: På denne port kan du læse den makabre sætning "Work will set you free" på tysk.
  • Auschwitz I: Besøget begynder i denne koncentrationslejr, der blev bygget i 1940 af naziregimet til at huse mellem 15.000 og 20.000 fanger.
  • Auschwitz II: Auschwitz II Birkenause blev bygget senere, hvilket øgede antallet af fanger til 90.000. Sidstnævnte er det sted, hvor gaskamrene lå, som blev ødelagt ved krigens afslutning af nazistiske embedsmænd i et forsøg på at skjule deres forbrydelser.
  • Vagttårne i Auschwitz Birkenau.
  • Dokumentarfilm: 15 minutter lang, vises i besøgscentret og giver dig en kontekstuel orientering om den historie, der er forbundet med stedet.
  • Skydemuren.
  • Hovedbygning, der fører til gaskamrene.
  • Skorstene.
  • Pigtrådshegn.

Hvis du vil vide mere om, hvad du kan forvente under dit besøg, kan du læse min artikel om, hvad du kan se i Auschwitz.

Bestil billetter til Auschwitz med transfer fra Kraków

Praktiske tips til dit besøg i Auschwitz

Bagage snuppet fra fanger| ©Fred Romero
Bagage snuppet fra fanger| ©Fred Romero

På enhver anden udflugt er de anbefalinger, der kan gives inden afrejse, normalt mere praktiske: hvad du skal have med i rygsækken, hvilke sko du skal have, hvor du skal spise, hvor du kan tage de bedste billeder... I dette tilfælde synes jeg dog, at den første anbefaling bør være af følelsesmæssig karakter. Jeg vil lade dig her et skridt foran, men du kan også konsultere denne artikel med 10 tips til at besøge Auschwitz fra Krakow.

Den følelsesmæssige del

Mange mennesker betvivler et besøg i Auschwitz-lejrene som morbidt. Men hvis det gøres med den fornødne respekt, er det en værdifuld historielektion i at bevare mindet om og mindet om ofrene.

Hermed vil jeg gerne have, at du husker på, at Auschwitz ikke er en forlystelsespark eller et sted at tage billeder; prøv altid at opføre dig med den største respekt.

Desuden kan turen til Auschwitz være vanskelig for de mere følsomme og kan ikke anbefales til børn.

Trykt guidebog

Den trykte guidebog, som du kan købe ved indgangen på forskellige sprog for under 3 euro, er vigtig for at orientere dig under dit besøg. Med hensyn til hvordan du kommer dertil, kan du, hvis du ikke har en privat transport, tage et tog fra Krakows hovedbanegård, hvilket tager ca. to og en halv time.

Bestil en tur til Auschwitz fra Krakow