Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Wieliczka Salt Mine Dagsture fra Krakow

Mere end 300 meter under jorden finder du ikke kun saltminer, men også en miniby, der er et besøg værd.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minutters læst

Wieliczka Salt Mine Dagsture fra Krakow

Kapel af St. Kinga | ©jhadow

I syv århundreder blev der udvundet salt i disse miner, der ligger 12 km fra Kraków. I dag finder du et galleri med underjordiske tunneller med et terapeutisk klima og en udstilling af imponerende saltfigurer. Dette er en af de mest populære udflugter fra Krakow, og der er flere måder at gøre det på.

Typer af ture for at besøge Wieliczka saltminer fra Kraków

Udvendigt af minerne| ©Brian Snelson
Udvendigt af minerne| ©Brian Snelson

Wieliczka-saltminerne, der ererklæret UNESCO's verdensarvsliste, byder hundredvis af besøgende velkommen hver dag. Turen arrangeres normalt som en organiseret udflugt fra Krakow, og der er flere muligheder, alt efter om du er interesseret i kun transfer, transfer og entré eller en guidet tur med en specialiseret guide.

Du kan også bestille en tur, der tager dig til Auschwitz og Wieliczka saltminerne på én dag. En ideel mulighed, hvis du kun har to eller tre dage til at udforske byen Krakow.

Book din Wieliczka Saltminer Tour

Transport fra Krakow til Wieliczka med guidet tur

Mine lift| ©Dennis Jarvis
Mine lift| ©Dennis Jarvis

Tunneler, kapeller, gange, kamre hugget i klipperne, saltstatuer... Alt dette kan du finde i saltminerne i Wieliczka, men først skal du komme dertil. Denne transportmulighed fra Krakow til Wieliczka med guidet tur omfatter transport i et privat køretøj med WIFI, aircondition og vand på flaske fra dit hotel i centrum af Krakow eller fra et mødested efter eget valg blandt otte muligheder.

Ud over transporten inkluderer prisen på 360 kr. en professionel guide ansat af museet og hovedtelefoner, som du kan bruge til at lytte tydeligt til guidens forklaringer under turen.

Du kan bestille denne tur online, idet du ved, at hvis dine planer ændres, eller der sker noget uforudset, kan du afbestille med 24 timers varsel. Når din reservation er bekræftet, modtager du en e-mail, der fungerer som en voucher med alle de oplysninger, du har brug for for at nyde dit besøg.

Book din tur til Wieliczka saltminerne

Entrébilletter til Wieliczka saltminerne med rundvisning

Maskiner til minedrift| ©Dennis Jarvis
Maskiner til minedrift| ©Dennis Jarvis

Du kan også købe billetter til Wieliczka saltminerne uden at bestille transport fra Krakow (du kan rejse med lejebil eller offentlig transport). Billetter til Wieliczka-minerne omfatter en guidet rundvisning på engelsk, tysk, italiensk, fransk, spansk eller italiensk og koster 198 kr..

Billetter til Wieliczka-minerne sendes til dig pr. e-mail, når du bestiller online. Du kan vælge dag og tidspunkt for dit besøg blandt en række muligheder, og hvis du har booket på forhånd, behøver du ikke at stå i kø ved billetkontoret ved ankomsten. Under rundvisningen i minerne får du hovedtelefoner, så du kan lytte tydeligt til guidens forklaringer.

Den komplette rundvisning i minerne varer ca. 3 timer, og det er vigtigt at gøre det med en guide, både for at få forklaringer om minernes betydning og deres funktionssystem og for at guiden kan føre gruppen gennem museets indre. Husk at tage behageligt fodtøj på til rundvisningen, og prøv at være ved døren ca. 15 minutter før det aftalte tidspunkt.

Book din tur til Wieliczka saltminerne

Transport fra Krakow til Wieliczka med adgang til saltminerne og guidet rundvisning

Trætrapper og rekvisitter| ©G. Weston
Trætrapper og rekvisitter| ©G. Weston

Denne guidede tur til Wieliczka saltminerne fra Krakow er beregnet til højst 40 rejsende, og prisen inkluderer: transport, guidet tur og entré til minerne. Afhentning finder sted på den dag og på det tidspunkt, du vælger, når du booker online, fra et centralt mødested i Krakow; du vil blive informeret om det nøjagtige mødested via e-mail.

Du kan vælge mellem en række tidspunkter for en natlig rundvisning i minerne. I alle tilfælde vil transporten foregå i en komfortabel minibus med aircondition, som deles med andre rejsende. Transporten til minerne tager ca. en halv time, og når du er der, tager turen ca. to en halv time; du kan gøre det på spansk, engelsk, tysk, fransk eller italiensk.

Blandt alle de tilgængelige muligheder er dette den, der giver mest værdi for pengene, da du kun skal bekymre dig om at komme til mødestedet i Krakow, og når du er der, er transport, entré, tur og hjemrejse inkluderet i prisen.

Book din Wieliczka Saltmine Tour

All inclusive-tur til Wieliczka saltminer fra Krakow

På turen vil du lære, hvordan salt blev udvundet gennem historien.| ©Aleksandr Zykov
På turen vil du lære, hvordan salt blev udvundet gennem historien.| ©Aleksandr Zykov

Hvis du ønsker at besøge Wieliczka saltminerne på en privat tur, har du også mulighed for at gøre det ved at booke denne mulighed online. Prisen på 678 kr. er højere end gruppeturene, men til gengæld får du privat transport og en ekspertchauffør, som henter dig på dit hotel og står til din eksklusive rådighed.

Prisen for denne tur omfatter en guidet tur i minerne, adgang til minerne og privat transport fra Krakow. Hvad angår tidsplanen for turen, kan du vælge den, der passer bedst til dine behov; bemærk, at turen inde i minerne tager ca. to og en halv time, og at turen fra Krakow tager en halv time frem og en halv time tilbage.

Den guidede rundvisning kan foregå på engelsk, fransk, spansk, italiensk eller tysk, og under rundvisningen kan du se hele netværket af underjordiske kamre og tunneller, et kapel lavet udelukkende af salt, de redskaber, der blev brugt til at udvinde salt i middelalderen, eller en udstilling med mytiske figurer, der også er udskåret i salt.

Der findes også en pakke, der omfatter en udflugt til Auschwitz og Wieliczka-saltminerne fra Krakow. På denne 11-timers tur, inklusive hoteltransfer, kan du se en af de vigtigste koncentrationslejre fra nazitiden og besøge det underjordiske kompleks af saltminerne, to vigtige steder på dit besøg i Krakow.

Bestil din tur til saltminerne og Auschwitz

Hvad skal man se i Wieliczka saltminerne?

Detalje af udsmykningen af St. Kingas kapel| ©Dennis Jarvis
Detalje af udsmykningen af St. Kingas kapel| ©Dennis Jarvis

En tur til Wieliczka-saltminerne, der ligger en halv times kørsel fra Kraków, er en af de mest populære udflugter for rejsende, der besøger den polske by. Minerne har været på verdensarvslisten siden 1970'erne og er berømte for deres smukke saltrum og netværket af tunneler, der strækker sig over ca. 300 km.

Saltbearbejdningsprocessen

Under besøget vil du lære om den saltudvindingsproces, der har været anvendt i minerne, som nu er et museum, siden middelalderen, og om hvordan vejrforholdene i 325 meters dybde har skabt et unikt underjordisk mikroklima, der er ideelt for folk, der f.eks. lider af astma.

Turen

Under turen vil du gå ned i minerne via en trappe og køre op i en elevator, der ligner den, som minearbejderne brugte. Indenfor finder du en oplyst sø, kamre, der udelukkende er dekoreret med salt, figurer af berømte personer lavet af salt og endda et kapel, som vil gøre dig målløs. Du vil også, takket være de forklaringer, som den guide, der ledsager dig under besøget, vil give dig et indblik i den måde at leve på og de arbejdsforhold, som de arbejdere, der har arbejdet i disse miner i århundreder, har haft.

Anas rejsetips

Turen rundt i minerne omfatter i alt 800 trin, så den anbefales ikke til besøgende med bevægelsesproblemer.

Praktiske tips til dit besøg i Wieliczka

Galleri om minedrift| ©Aleksandr Zykov
Galleri om minedrift| ©Aleksandr Zykov

Sådan kommer du til Wieliczka

Den mest almindelige måde at komme til Wieliczka-saltminerne på fra Kraków er med privat transport, som tilbydes af organiserede ture. Du kan dog også komme til Wieliczka på egen hånd ved hjælp af enten en udlejningsbil med GPS (det vil tage dig ca. en halv time). Du kan også komme dertil med taxa (du bør ikke betale mere end 15 euro hver vej), med tog fra Kraków Hovedbanegård (der er mindst to tog hver time til Wieliczka) eller med bus 304 fra Wieliczka Kosciól-stationen.

Tidsplaner

Åbningstiderne kan variere afhængigt af årstiden, men normalt er åbningstiderne fra 7.30 til 19.30 om sommeren og fra 8 til 17 om vinteren. Det vigtigste er at være opmærksom på åbningstiderne for de guidede ture på dit eget sprog, da der er flere ture på forskellige sprog i løbet af dagen. Det anbefales derfor på det kraftigste, at du bestiller dine billetter til Wieliczka-minerne i god tid i forvejen.

Sprog

Ud over polsk er den guidede rundvisning i minerne tilgængelig på engelsk, tysk, fransk, italiensk, russisk, spansk, fransk og tysk. Alle ture har hovedtelefoner til at lytte til guiden og arrangeres i grupper på ca. 35 personer.

Hvad du skal medbringe

Uanset temperaturen udenfor er det ret koldt i minerne på grund af luftfugtigheden. Husk at medbringe noget varmt at tage på under turen. Det anbefales også at have behagelige, glatte sko, der ikke er glatte.

Er det muligt at tage billeder?

For at tage billeder af det indre af minerne skal du betale et tillæg på ca. 2,5 euro ved indgangen for at få lov til at tage billeder af det indre af minerne. Ellers kan du blive bemærket under turen.

Turen

Er det svært? Hele nedturen til minerne består af ca. 800 trin. Det meste af vejen opad foregår i en elevator som den, minearbejderne brugte, hvilket måske ikke er egnet for klaustrofobikere. Generelt set er turen ikke særlig vanskelig, men den kan ikke anbefales til personer med nedsat mobilitet.

Er det muligt at spise og drikke i minerne?

Selv om et af rummene i minerne kan lejes til arrangementer og bryllupper, er det ikke tilladt at spise og drikke i minerne, og der er intet sted at gøre det.

Book din tur til Wieliczka saltminerne

Hvis du er interesseret i et besøg i Wieliczka-saltminerne, vil du også være interesseret i

Indkørsel med tog til koncentrationslejren Auschwitz| ©Ofer Deshe
Indkørsel med tog til koncentrationslejren Auschwitz| ©Ofer Deshe

Udflugten til Wieliczka-saltminerne er en af de to mest populære udflugter i Kraków. Den anden, endnu mere populære, er af en helt anden karakter: rundvisningen i Auschwitz-koncentrationslejrene.

Selv om man i første omgang måske finder denne rundvisning morbid eller ubehagelig, kan jeg forsikre, at det er en rigtig historielektion, som gives med den største respekt for ofrenes minde. Du kan finde mange forskellige muligheder for denne tur fra Krakow; jeg anbefaler, at du undersøger det nærmere, før du beslutter dig for at få mest muligt ud af denne oplevelse. Her er et link til min artikel om Auschwitz dagsudflugter fra Krakow så du kan arrangere dit besøg.

Hvis du hellere vil vide, hvilke andre muligheder Krakow har at byde på, har jeg også skrevet en artikel om Krakau-ture så du kan vælge den, der passer bedst til din rejse.

Book din Wieliczka Saltmine Tour