Krakow Lufthavn Overførsler

Der er flere måder at komme til dit hotel fra lufthavnen i Krakow på: Jeg vil fortælle dig, hvilken der er den mest bekvemme.

Ana Caballero

Ana Caballero

4 minutters læst

Krakow Lufthavn Overførsler

Fly lander i Kraków lufthavn | ©ERIC SALARD

Den internationale lufthavn ligger ca. 11 km fra centrum af Krakow og er forbundet med byen med offentlig og privat transport. For at undgå hovedpine ved ankomsten anbefaler jeg, at du på forhånd beslutter dig for, hvilken løsning der er mest praktisk for dig.

1. De bedste overførsler mellem Krakow lufthavn og Krakow centrum

Krakow lufthavn| ©Alquiler de Coches
Krakow lufthavn| ©Alquiler de Coches

Det første, du skal beslutte, er, om du er mere interesseret i komfort og hastighed eller i at spare penge ved ankomsten til Krakow. Afhængigt af dette vil offentlig transport (bus eller tog til centrum) eller privat transport passe dig bedre. Inden for komforten af privat dør-til-dør transport anbefaler jeg:

Book din transfer fra Kraków lufthavn

2. Privat transport fra Krakow lufthavn til dit hotel

Privat overførsel| ©Thibault Penin
Privat overførsel| ©Thibault Penin

Når du ankommer til lufthavnen i Krakow, er du sikkert træt efter rejsen eller ivrig efter at komme i gang med at se byen; i begge tilfælde vil du gerne komme til dit hotel så hurtigt som muligt uden at skulle gå rundt for at komme ud af lufthavnen og finde et transportmiddel. Derfor er den mest bekvemme måde at komme til byens centrum på en privat transport fra Krakow lufthavn til hotellet.

Du kan bestille denne private transportservice fra Krakow lufthavn til dit hotel på forhånd (i tilfælde af uforudsete omstændigheder er det muligt at afbestille med mindst 24 timers varsel). Det eneste du skal gøre er at oplyse din ankomstdato i Krakow, dine flyoplysninger, så chaufføren kan vente på dig og tjekke eventuelle forsinkelser, og adressen på dit hotel, så transporten kan sætte dig af ved døren.

Book din private transport fra Kraków lufthavn til dit hotel

Sådan fungerer tjenesten

Når du ankommer til ankomstterminalen, venter chaufføren på dig med et identifikationsskilt og kører dig til dit hotel i en minibus med aircondition, som du deler med seks andre rejsende. Du vil i gennemsnit være på dit hotel i centrum af Krakow på 20-40 minutter. Du behøver ikke at bekymre dig om flyforsinkelser; chaufføren vil vente på dig, og du kan altid kontakte bureauet via e-mail.

Privat transport tilbage til lufthavnen

Denne service er også tilgængelig fra dit hotel til lufthavnen i Krakow. Det fungerer på samme måde: Du bestiller online, og den dag, dit fly afgår, henter en minibus, der deles med andre rejsende, dig fra dit hotel og kører dig til lufthavnen. Din chauffør vil sørge for at beregne det rigtige tidspunkt, så du ikke kommer for sent til dit fly og skal om bord i en fart, og for at undgå lange ventetider og spild af dyrebar rejsetid.

3. Fælles transport fra lufthavnen til byen og tilbage

Ankomster i terminalen i Krakow lufthavn| ©Chris Hoare
Ankomster i terminalen i Krakow lufthavn| ©Chris Hoare

Du kan også spare penge ved at booke en fælles transport fra Krakow lufthavn til dit hotel i Krakows centrum og retur. Reservationsmetoden og rejsebetingelserne er de samme, og denne mulighed giver dig mulighed for at glemme de mere kedelige detaljer på din rejse og fokusere på at nyde Krakow og omgivelserne.

Sådan fungerer det

Ligesom ved privat transfer vil chaufføren med den delte transfer møde dig i lufthavnen og køre dig til døren til dit hotel, men det kan være, at du skal dele rejsen med en anden rejsende, som også skal fra lufthavnen til byen (eller omvendt) på samme tid.

Derfor kan chaufføren stoppe undervejs for at sætte en anden rejsende af eller samle en anden rejsende op. Dette kan forlænge rejsen med 10-15 minutter, men det gør også prisen lidt billigere.

Fordele

Andre fordele ved disse tjenester er plads til bagage eller tilgængeligheden af køreplanen, da de er tilgængelige 7 dage om ugen, uanset hvornår du ankommer til Krakow lufthavn.

Book din transfer fra Kraków lufthavn

4. Andre muligheder for at komme fra Krakow lufthavn til byens centrum

Tog til Krakow Lufthavn| ©Melinda van den Brink
Tog til Krakow Lufthavn| ©Melinda van den Brink

Tog

Toget afgår fra lufthavnen hver halve time og kører fra kl. 04.00 til 23.00 mandag til søndag. Billetten koster en eller to euro og tager ca. 45 minutter for hele turen og ca. 20 minutter til stoppestedet på Krakows hovedbanegård, hvor jeg anbefaler, at du stiger af, hvis dit hotel ligger i centrum (det sidste stop er uden for Krakows centrum).

Toget hedder SKA1 og har WIFI om bord og elektriske opladningspunkter. Når du ankommer til lufthavnen, vil du se skiltet til togstationen.

Bus

Der er to linjer til Kraków centrum om dagen (208 og 252, som kan findes på skiltene ved lufthavnens udgange) og en natlinje (902). Billetterne koster 1 euro og kan købes i automater i nærheden af busstoppestedet eller i selve bussen.

Turen til byens centrum tager ca. 45 minutter. Blandt de vigtigste busstoppesteder i lufthavnen er Kraków Hovedbanegård (linje 208) og Kraków Congress Centre (linje 252).

Natbussen kører fra kl. 23.00 til kl. 5.00, og et af de vigtigste stop er Glówny station.

Taxi

Taxaer er dyrere end at leje en privat transport på forhånd, og chaufførerne er ikke forpligtet til at acceptere euro i stedet for den polske valuta (zloty). Det er dog en mulighed, hvis du ikke har bestilt transport, når du ankommer til lufthavnen, og du vil undgå offentlig transport. Stoppestedet er let at finde fra ankomstterminalen, og prisen er ca. 25 euro til centrum.

Anas rejsetips

Undgå at veksle penge i lufthavnen; du vil få en dårligere handel end på byens vekselkontorer.

5. Du er måske også interesseret i

Wawel-katedralen, Krakow| ©Naval S
Wawel-katedralen, Krakow| ©Naval S

Når du har organiseret din ankomst til Krakow, er det vigtigt, at du på forhånd organiserer de aktiviteter, du ønsker at lave i byen, da den er ret turistet, og nogle af dem skal bookes i god tid. Jeg anbefaler derfor, at du tager et kig på disse vejledninger:

Book din transfer fra Krakow lufthavn