Bedste aktiviteter på Madeira: snorkling, canyoning, vandreture, dykning ...

Det er ingen hemmelighed, at naturen er det vigtigste element i fritiden, når man besøger Madeira. I dag vil jeg fortælle dig om alle de aktiviteter, du kan lave på denne destination.

Katherine Betances

Katherine Betances

10 minutters læst

Bedste aktiviteter på Madeira: snorkling, canyoning, vandreture, dykning ...

Bjerge på Madeira | ©Jiri Brozovsky

Øgruppen Madeira er en ideel paradisisk destination for en ferie i naturen. Til at begynde med er det vigtigt at vide, at øgruppen består af to beboede hovedøer: øen Madeira og øen Porto Santo.

Besøgende har tendens til at tilbringe det meste af deres tid på førstnævnte, også kendt som Pérola do Atlântico på grund af alle de ting, der er at se og gøre på Madeira. I denne artikel vil jeg primært tale om de aktiviteter, du ikke bør gå glip af, ved at samle de mest interessante og varierede eventyr, som denne lille ø har at byde på.

1. Tag på en vandre- eller bjergbestigningstur på Madeira

Stien mellem Pico Ruivo og Pico do Arieiro| ©unukorno
Stien mellem Pico Ruivo og Pico do Arieiro| ©unukorno

Hvis du er vild med at vandre og kan lide at være i naturen, skal du vide, at øen Madeira tilbyder en unik mulighed for at nyde denne aktivitet. Det betragtes som en af de bedste Madeira-ture fra Funchal, og i byen finder du mange lokale virksomheder, der tilbyder denne slags oplevelser.

Destinationen, varigheden og mange andre detaljer afhænger af den virksomhed, du hyrer. Men mange lokale firmaer tilbyder udflugter til steder som Pico Ariero eller Pico Ruivo, de højeste tinder på Madeira, hvorfra man får den mest utrolige udsigt, man kan forestille sig.

Husk, at vandreturene til Pico Ruivo eller Pico Ariero er klassificeret som moderate, så du skal have en vis kondition for at kunne gå dem. Hvis du er på udkig efter lettere vandreture, kan du overveje at booke en tur til destinationer som Rabaçal-området eller lignende.

Alle, der ønsker at tage på vandretur eller bjergbestigning på Madeira, bør huske på de vigtigste tips til sikker vand ring. På samme tid, og uanset dit erfaringsniveau, anbefales det stærkt, at du lejer en organiseret udflugt for at gøre aktiviteten med ekspertguider

.

Book en guidet tur i Funchal

2. Tag på canyoning

I bjergene| ©Alexander Baxevanis
I bjergene| ©Alexander Baxevanis

Canyoning er en anden udendørs aktivitet, som Madeira er den perfekte destination for. Canyoning-entusiaster vil opdage utrolige landskaber med ruter og nedstigninger designet til forskellige sværhedsgrader.

Hvis du kan kombinere canyoning med nogleaf jeepsafarierne fra Funchal, er du sikker på at få en perfekt dag med eventyr på øen.

Madeira er en ø med et barskt terræn, hvilket betyder mange høje bjerge og kløfter med imponerende vandfald. Cañoning på Madeira indebærer at udforske områder på øen som Porto Moniz - Rabaçal og San Vicente, som alle er berømte for deres imponerende vandfald.

Uanset dit erfaringsniveau anbefaler jeg, at du tager dette eventyr på en organiseret tur, så du kan blive assisteret af en ekspertguide og få transport til og fra Funchal og udforskningsområdet.

Som med mange af de andre aktiviteter på denne liste anbefaler jeg, at mine medrejsende er meget forsigtige og følger de generelle sikkerhedsråd, når de klatrer i kløfter på Madeira.

Reservationer bør foretages på forhånd, så du kan sikre dig en plads den dag, du gerne vil på eventyr.

Denne anbefaling er især vigtig, hvis du rejser til Madeira med venner eller familie, og alle gerne vil med på eventyret.

Book en jeepsafari fra Funchal

3. Tag på krydstogt eller bådtur på Madeira.

Madeira.| ©Pedro
Madeira.| ©Pedro

Madeiras skønhed og tiltrækningskraft som turistmål går ud over de bjergrige landskaber og omfatter hele kystlinjen, en række smukke strande og et fantastisk dyreliv i havet.

Derfor er en bådtur på Madeira også en aktivitet, som jeg anbefaler, at du sætter øverst på din prioriteringsliste.

I Funchal og andre større byer på Madeira finder du mange lokale virksomheder, der tilbyder denne type oplevelser på forskellige tidspunkter, i forskellige formater og stilarter.

Bådture er også en af de bedste måder at se delfiner og hvaler på Madeira, en aktivitet, der ofte kombineres med organiserede udflugter.

Hvis du tager til Madeira om sommeren, vil du opdage, at det er muligt at snorkle i området og svømme i det nordlige Atlanterhav omgivet af disse smukke skabninger.

Selvom detaljerne i udflugten kan variere afhængigt af det firma, du hyrer til oplevelsen, tager turene i de fleste tilfælde mellem 3 og 4 timer at gennemføre. Det betyder, at du nemt kan kombinere denne tur med andre af de nævnte aktiviteter, selv hvis du rejser til øen på en kort ferie.

Book en bådtur på Madeira

4. Cykling på Madeira: landevejscykling og mountainbiking

Cykling på Madeira| ©Michael Gaylard
Cykling på Madeira| ©Michael Gaylard

Uanset om du er cykelentusiast eller professionel, er det godt at vide, at Madeira er en cykeldestination næsten uanset hvilken årstid, du vælger at rejse på.

Selv i vintermånederne fra december til februar giver de milde temperaturer dig mulighed for at nyde din cykelferie.

Ud over det gode vejr er variationen en anden faktor, der gør Madeira til den perfekte cykeldestination. Hvis det er dit valg, er du sikker på at få mulighed for at cykle mange forskellige ruter, herunder både landevej og mountainbike.

Du finder asfaltstier med ruter, der byder på spektakulære udsigter over byen, og bjergstier, der er opdelt efter sværhedsgrad.

For eksempel er Ruta dos Picos en sti på mere end 17 kilometer, der anbefales til erfarne brugere; ruten fra Arriero til Ruivo er af moderat sværhedsgrad, der ligeledes anbefales til erfarne brugere; mens Ruta de Ribera da Janela, selvom den er lang med sine 9,3 kilometer, er lettere at cykle på trods af, at den er ret lang.

Det er ret nemt at arrangere en cykeltur på Madeira, da man kan finde lokale virksomheder i Funchal, der tilbyder cykeludlejning til rejsende, samt virksomheder, der arrangerer organiserede ture.

Hvis du beslutter dig for at gøre det alene, er nogle populære muligheder for cykeludlejning på Madeira:

5. Book en organiseret tur for at lære Funchal at kende

Funchal| ©Michael Gaylard
Funchal| ©Michael Gaylard

En anden oplevelse, der er absolut umagen værd, er en guidet tur i Funchal. Byen ligger på sydkysten af øen Madeira og er hovedstad ikke bare for den lille ø, men for hele øgruppen.

Funchal er et vidunderligt afbalanceret system, hvor du kan opleve noget af øens planteliv, fantastiske natur, arkitektur og mennesker.

Guidede ture i Funchal tilbydes af flere lokale firmaer og findes i forskellige formater, så de passer til enhver rejsestil. Jeg anbefaler, at du undersøger de forskellige muligheder og på forhånd booker dem, der tiltaler dig mest. Nogle af de organiserede ture, du kan finde i Funchal, inkluderer:

  • Vandreture gennem Funchals gamle bydel, en oplevelse designet til at udforske byens middelalderlige centrum og lære de mest emblematiske gamle bygninger at kende.

  • Gastronomiske t ure, som kombinerer en gåtur gennem den gamle bydel med en smagning af lokale produkter på forskellige spisesteder.

  • Kurvevognsture**,** kurvevognsture i Funchal, en traditionel madeiransk aktivitet, der nydes af både turister og lokale, kan gøres under din tur til byen.

Det bedste er, at de fleste af disse ture er korte udflugter, som du nemt kan kombinere med andre aktiviteter på listen; for en mere komplet ferie og for at nyde dit ophold på Madeira fuldt ud.

Book en tur i Funchal

6. Dyk, surf, windsurf eller andre vandaktiviteter

Surfing på Madeira| ©Alexander Baxevanis
Surfing på Madeira| ©Alexander Baxevanis

Øgruppen Madeira er det ideelle sted til alle former for vandaktiviteter som surfing, dykning og snorkling. Den privilegerede beliggenhed midt i Atlanterhavet giver stedet en rig biodiversitet og en gennemsnitstemperatur på 21 grader celsius.

Derudover er der fremragende sigtbarhed på grund af det krystalklare vand... Dykning i Funchal er derfor en af de mest efterspurgte aktiviteter blandt turister, der besøger øen for første gang.

Du kan finde flere lokale firmaer, der tilbyder dykkeroplevelser ud for Madeiras kyst, som både inkluderer ekspertvejledning og det nødvendige forberedelsesudstyr.

Jeg anbefaler altid mine rejsevenner at booke disse udflugter, men nogle turister, der kender øen og besøger den regelmæssigt, beslutter sig for at tage på dykkertur på egen hånd. Hvis det er dit tilfælde, og du har erfaring nok, er nogle af de bedste dykkersteder på Madeira:

  • Porto Santo: Den næstvigtigste ø i øgruppen har en fremragende sigtbarhed på ca. 40 meters dybde, og her finder du også vraget af Madeirense, et skib, der sank i 2001.
  • Garajau naturreservat: Reservatet tiltrækker dykkere fra hele verden og dækker omkring 7 km kystlinje. De havaborrer, der lever i dette farvand, er så vant til dykkere, at de lader dig komme tæt på.
  • Reis Magos: Dette dykkersted ligger på øen Madeira og er berømt for sit rige marine liv, herunder talrige tudsefisk og søheste. Natdyk er meget almindelige i dette område af Madeira.
  • Ponta de São Lourenço: Sao Laurenco-reservatet er et besøg værd på grund af den geologiske rigdom i området. Hvis du vil se de berømte sorte koraller tæt på, svømme blandt barracudafisk og blæksprutter, skal du medtage det på din liste.
  • Baixa da Agulha: Det ligger i naturreservatet Desertas Islands og kræver en bådtur fra Funchal for at komme til denne del af øgruppen, men turen er det hele værd.

Book din dykkeraktivitet i Funchal

7. Tag svævebanen op til Madeiras botaniske have.

Svævebane til den botaniske have| ©Leo-setä
Svævebane til den botaniske have| ©Leo-setä

Madeiras imponerende botaniske have er kendt som Monte Palace Tropical Gardens og ligger i byen Monte på en af de høje bakker, der grænser op til den gamle by.

Den bedste måde at komme til dette sted på øen er ved at tage Madeiras svævebane, hvis station sætter dig af meget tæt på indgangen til haven.

Du får mulighed for at flyve over byen i en højde af 560 meter i en lige linje på ca. 3.200 meter. Du kan observere Madeira fra luften på en tur, der i gennemsnit tager 20 minutter.

Madeira-kabelbanen kører hver dag året rundt fra kl. 9.00 til sidste påstigning kl. 17.45. Billetter koster ca. 18 euro for en returrejse.

Selvom turen i sig selv er et spændende eventyr, vil den botaniske tur være en anderledes måde at opdage Madeiras skjulte skønhed på i et 100% kontrolleret miljø, der prioriterer den rette bevarelse af øens plantearter.

Det er også en fremragende familieaktivitet, hvis du tager til Madeira med børn, da stedet er kendetegnet ved sin imponerende botaniske samling, der resulterer i et besøg, der er lige dele lærerigt, didaktisk og sjovt.

8. Besøg de andre øer omkring Madeira

Desertas-øerne| ©Vitor Oliveira
Desertas-øerne| ©Vitor Oliveira

Madeira er det navn, som øgruppen af flere øer er kendt under. Derfor bør rejsende på udkig efter en mere komplet oplevelse overveje en tur til Ilhas Desertas fra Madeira i deres rejseplaner.

Desertas-øerne på Madeira er en gruppe små beboede øer, hvor den lokale flora og fauna kan ses, når den er allermest vild. De små øer udgør tilsammen et naturreservat, hvor udnyttelse af flora og fauna er strengt forbudt.

Rejs til øerne for at se den eksotiske lokale vegetation, og spot fugle af forskellige arter, som du ville have svært ved at finde andre steder i verden, så få nogle gode kikkerter.

Men hvis du er fotoentusiast, skal du sørge for at medbringe dit kamera, da dette område af Madeira er berømt for at være et af de få steder i verden, hvor du kan se munkesælen.

Der er en række lokale virksomheder i byen, som tilbyder denne type oplevelse med bådtransport til og fra Funchal. Hvis din rejse kommer til at vare flere dage, for eksempel 7 dage på Madeira eller mere, så tøv ikke med at booke en dag til denne sjove udflugt.

9. Nyd en afslappende tur i kano eller kajak.

Kanosejlads på Madeira| ©MTur Destinos
Kanosejlads på Madeira| ©MTur Destinos

At sejle i kano eller kajak på Madeira er spændende og sjovt. Men i modsætning til andre steder foregår kanosejlads på Madeira ikke i floden, men snarere i det blå havvand, der omgiver øen.

At leje en organiseret udflugt er den bedste måde at få denne type oplevelse på, da det organiserende firma giver den rejsende alt, hvad der skal bruges til eventyret, herunder sikkerhedsudstyr og kanoer, transport til og fra øen, og en ekspertguide ledsager gruppen under hele turen.

Det mest positive er, at det er korte udflugter, som anses for at være blandt de bedste ture i Funchal. Du kan sagtens kombinere kanoturen med andre typer oplevelser på denne liste. Mad og drikke er normalt ikke inkluderet.

Endelig er det rigtigt, at stedet kan ændre sig afhængigt af det firma, du hyrer til oplevelsen, men de mest populære steder inkluderer følgende destinationer: Ponta de São Lourenço, Cabo Girão naturreservat og Garajau naturreservat.

10. Oplev Madeira fra luften med paragliding.

Paragliding| ©Marco Verch
Paragliding| ©Marco Verch

Paragliding er en sjov og interessant aktivitet, som står på mange rejsendes bucket list. Hvis du skal til Madeira på din næste ferie, skal du vide, at der er flere lokale firmaer på øen, som tilbyder denne type oplevelse.

De ansvarlige virksomheder vil give dig en kort snak, hvor de forklarer i detaljer, hvordan oplevelsen vil være, og give dig alt det nødvendige sikkerhedsudstyr: hjelm, beskyttelsesbriller og andet. På dagen for dit eventyr skal du sørge for at have passende tøj på, såsom sportssko eller støvler og behagelige bukser, der ikke er for posede.

Du vil kunne opleve Madeira fra himlen ledsaget af en ekspertguide på en kort flyvetur. Bemærk venligst, at mange detaljer i oplevelsen kan variere afhængigt af det firma, du hyrer, og du bør også overveje, at startpunktet for flyvningerne kan ændre sig afhængigt af årstiden og det fremherskende vejr.

Paragliding på Madeira er et kort eventyr, der normalt tager omkring 2 timer at gennemføre.

De fleste selskaber tilbyder direkte afhentning fra hoteller i Funchal, så du behøver heller ikke at bekymre dig om transport. Dette alternativ er ideelt til at kombinere dit lufteventyr på øen med mange af de andre integrerede aktiviteter på denne liste.