Bedste ture og steder til dykning i Funchal, Madeira

Hovedstaden på Madeira udmærker sig ved sit klima og krystalklare vand, men også ved den store mangfoldighed af dykkersteder og havbundens rigdom.

Matías Rodríguez

Matías Rodríguez

9 minutters læst

Bedste ture og steder til dykning i Funchal, Madeira

Dykning i Funchal | ©Николай Ткаченко

Madeira er en af Atlanterhavets overraskelser. Med sit varme sommerklima og krystalklare vand tiltrækker den millioner af turister hvert år, men den har også meget at byde på, når det gælder dykkersteder, takket være den rige marine biodiversitet og de kunstige rev, man kan besøge.

Dykkermulighederne i Maderia spænder fra kystnære dy k til besøg i akvarier, naturreservater og kunstige rev andre steder på øen. Her er de bedste dy kkermuligheder i hovedstaden, så du kan inkludere denne oplevelse blandt de ting, du skal se og lave i Funchal.

1. Dykkerudflugter på Madeira med dyk på op til tolv meter

Dykning på Madeira| ©Mal B
Dykning på Madeira| ©Mal B

Hvis du altid har ønsket at dykke, men aldrig har haft mulighed for det, er denne type udflugt ideel for dig. Med hjælp fra en instruktør får du først et introduktionskursus i en swimmingpool, og derefter får du udstyret til at dykke i havet på op til tolv meters dybde.

Båden afgår fra San José-fortet i Funchal, og dykningerne finder sted cirka to kilometer fra kysten.

Alt sammen med det officielle dykkerudstyr og et anerkendelsescertifikat, der bekræfter din viden om emnet.

Udflugten har en samlet varighed på tre timer og næsten en times egentlig dy kning. Den indledende instruktion foregår på lavt vand i en swimmingpool og omfatter også en teorilektion med sikkerheds- og plejeinstruktioner.

Disse udflugter er normalt de mest efterspurgte af turister, der ankommer til Funchal og ønsker at prøve en dykkeroplevelse.

De egentlige dyk foregår altid i åbent hav i små grupper på op til fire personer, som hver især guides af en ekspertinstruktør. Det er også en af de aktiviteter, man kan lave på Madeira med børn, da minimumsalderen er otte år.

Detaljer af interesse

 • Pris for udflugten... Cirka 80 euro pr. person.
 • Udflugtensvarighed... Turen varer cirka tre timer mellem instruktionen og det egentlige dyk.

Book din dykkeraktivitet i Funchal

2. Dykkeroplevelse på Madeira Aquarium

Madeiras akvarium| ©MadeiraBell
Madeiras akvarium| ©MadeiraBell

Madeira Aquarium ligger i Porto Moniz, ca. 50 km fra Funchal, men da øens korte afstande gør det muligt at transportere turister, er det muligt at booke en dykkerudflugt til akvariet i hovedstaden med returtransport inkluderet.

Disse udflugter er perfekte til at møde lokale fiskearter, svømme med hajer, rokker og muræner og interagere med de andre dykkere i gruppen, altid med hjælp fra en professionel guide.

Denne tur inkluderer også et guidet besøg i Madeiras akvarium og et certifikat som tak for din deltagelse.

Dykkerne når en maksimal dybde på seks meter og er en meget interessant oplevelse for både begyndere og erfarne dykkere.

Disse udflugter inkluderer normalt transport fra Madeira til Porto Moniz og tilbage igen, men det koster ekstra.

Detaljer af interesse

 • Pris for udflugten... Disse dykkeroplevelser starter ved 100 euro pr. person og inkluderer transferservice, men det koster ca. 30 euro ekstra.
 • Udflugtensvarighed... Turen varer cirka tre timer mellem instruktion og selve dykket og yderligere to timer til hjemtransporten.
 • Akvariets beliggenhed... Rua do Forte de Sao João Baptista 7A, Porto Moniz.

3. Dykkerudflugter i naturreservatet Garajau

Dykning i naturreservatet Garajau| ©MeroDiving
Dykning i naturreservatet Garajau| ©MeroDiving

Hvis Madeira er Atlanterhavets overraskelse, er naturreservatet Garajau Funchals juvel og det bedste sted til en dykkerudflugt.

Det ligger på den sydlige del af øen og har talrige dykkersteder og et rigt og varieret marineliv med tun, barracudaer, anemoner og selvfølgelig rokker, som er karakteristiske for den portugisiske marinefauna.

De mest populære dykkersteder er ved Mamas, Galo eller Lazareto, men for de mest erfarne dykkere er det centrale punkt T-Reef, et beskyttet sted med grotter og tinder på op til tredive meter.

På grund af det klare vand er sigtbarheden fremragende, og havfaunaen suppleres af en stor hummerkoloni samt udsigten til en af de smukkeste strandeMadeira.

Naturreservatet Garajau anbefales af de lokale, hvis man er på udkig efter en dykkeraktivitet i Funchal, selvom besøgende generelt anbefales at have en vis forhåndsviden.

Detaljer af interesse

 • Pris for udflugten... Disse dykkeroplevelser starter ved 50 euro pr. person og inkluderer assistance fra en instruktør.
 • Udflugtensvarighed... Turen varer cirka tre timer mellem instruktion og det egentlige dyk.
 • Reservatets beliggenhed... Caniço, Garajau-stranden.
 • Sådan kommer du derhen... Da disse ture normalt ikke inkluderer transport til Garajau, kan du komme dertil i bil ad VR1-ruten på tyve minutter eller med bus 114.

4. Dykningsture i Madalena do Mar

Dykning| ©Mal B
Dykning| ©Mal B

Et par kilometer fra Funchal, på Madeiras sydkyst, tilbyder Madalena do Mar dykkerudflugter på 30 meters dybde og kunstige rev med en fantastisk udsigt.

Omkring 200 meter ud for kysten kan man se Bom Rei, en 100 meter lang sandbåd, som blev sænket af en storm i 1996.

Båden blev sænket på 30 meters dybde og er nu et kunstigt rev, som man kan besøge under dykkerudflugter, og som er et tilflugtssted for mange marine arter.

Ligesom Madeira Aquarium er Madalena do Mar tilgængeligt fra Funchal med udflugter tur-retur.

Madalena do Mar er en af de bedste muligheder for at dykke i Madeiras paradisiske åbne farvande, og det er også en glimrende mulighed for at se det indre af en båd, der ligger på havbunden.

Detaljer af interesse

 • Pris for udflugten... Disse dykkeroplevelser starter ved 70 euro pr. person og inkluderer assistance fra en instruktør og transport til og fra Funchal mod et ekstra gebyr.
 • Udflugtensvarighed... Turen varer cirka fire timer mellem instruktion og det egentlige dyk.

Book en Madeira-tur fra Funchal

5. Porto Santo dykkerudflugter

Porto Santo| ©Andres
Porto Santo| ©Andres

Den er normalt ikke blandt de bedste ture i Funchal, men et besøg på øen Porto Santo, der ligger omkring 40 km fra Madeira, er en fremragende plan, især hvis du vil finde de bedste dykkersteder til scuba-dykning.

I Porto Santo er der steder med op til 40 meters dybde og kunstige rev at udforske. I øjeblikket er der to skibe, der blev sænket for at skabe kunstige rev, Madeirense og Corveta General Pereira d'Eca.

Det er muligt at få adgang til dem med hjælp fra en instruktør, selv hvis man ikke er ekspertdykker. Øen byder også på en lang række turistattraktioner ud over dykning, f.eks. et besøg i Christoffer Columbus' hus i Vila Baleira.

For at komme til Porto Santo kan du vælge at tage et af krydstogterne fra Madeira, eller du kan endda flyve ind fra Lissabon eller Porto.

Nogle turistserviceudbydere i Funchal tilbyder ture med transport til Porto Santo, hvor den besøgende selv skal betale for transporten.

Interessante detaljer

 • Pris for udflugten... Disse dykkeroplevelser starter ved 90 euro pr. person og inkluderer assistance fra en instruktør. Krydstogtet fra Madeira til Porto Santo starter ved 58 euro.
 • Udflugtensvarighed... Turen varer cirka fire timer mellem instruktionen og det egentlige dyk. To kunstige rev kan besøges.

Book en bådtur i Funchal

6. Dykning og snorkling i Ponta de São Lourenço naturreservat

Snorkling| ©SALTY Madeira
Snorkling| ©SALTY Madeira

Ponta de São Lourenço er et af de smukkeste områder på Madeira og er hjemsted for naturreservatet af samme navn, hvor det er muligt at tage på en af de mest komplette dykkerudflugter på øen.

Her vil du blive sejlet til de bedste steder at dykke og snorkle ledsaget af en instruktør.

Denne tur giver dig ikke kun mulighed for at dykke blandt nogle af øens mest eksotiske arter, såsom papegøjefisken, men også for at se klipperne i Baia D'Abra, som byder på en af de smukkeste solnedgange på Madeira. Prisen for udflugten inkluderer instruktørens ledsagelse og snorkel- og dykkerudstyr.

Naturreservatet Ponta de São Lourenço er også kendt for at beskytte øens jord, hvor man finder de dru esorter, der producerer Madeiras mest berømte vin.

Detaljer af interesse

 • Pris for udflugten... Disse dykkeroplevelser koster omkring 50 euro pr. person og inkluderer assistance fra en instruktør.
 • Udflugtensvarighed... Turen varer cirka to en halv time mellem instruktion og det egentlige dyk.

7. Desert Islands dykkerudflugter

Ørkenøerne| ©GetYourGuide
Ørkenøerne| ©GetYourGuide

Ørkenøerne ligger sydvest for Madeira og er en gruppe ørkenøer uden befolkning, men et beskyttet område, der omfatter en stor koloni af søløver, hvaler, kaskelothvaler og delfiner.

Det er muligt at booke udflugter til disse øer og opleve dykning på et af de mest ugæstfrie steder omkring Madeira.

Der er 50 kilometer mellem Madeira og Desertas-øerne, og den eneste måde at komme dertil på er med båd eller små både. Denne type udflugt anbefales til erfarne dykkere, især på grund af den store mængde klipper på stedet, selvom bølgerne ikke er så kraftige.

En dykkerudflugt til Desert Islands giver en fantastisk chance for at se delfiner og kaskelothvaler på tæt hold på en af de mest afsondrede af Europas Atlanterhavsøer.

Det kan være en lidt besværlig tur, hvis dit ophold på øen er kort, men hvis du har en uge på Madeira, er det en af de aktiviteter, du ikke må gå glip af, sammen med safarier og jeepture med afgang fra Funchal.

Detaljer af interesse

 • Pris for udflugten... Disse dykkeroplevelser koster omkring 90 euro pr. person og inkluderer assistance fra en instruktør og transport til området med de øde øer.
 • Udflugtensvarighed... Turen varer cirka fire timer mellem instruktion og selve dykket.

Book en jeeptur på Madeira

8. Gratis dykkerture i Machico for certificerede dykkere

Svømning blandt fiskene| ©Mal B
Svømning blandt fiskene| ©Mal B

Hvis du er certificeret dykker, kan denne type udflugt være ideel for dig. Machico-stranden er ikke kun en af de største strande på Madeira, men også hjemsted for en stor biodiversitet af arter, en af de smukkeste havbunde i området og krystalklart vand, som man kan nyde.

En fridykkerudflugt i Machico kan give dig mulighed for at udforske stedet i dit eget tempo, uden pres fra en gruppe eller kontrol fra en instruktør.

For at kvalificere dig til denne tur skal du bevise, at du er certificeret dykker. Hvis du ikke er det, skal du ikke bekymre dig: Du kan vælge andre muligheder på nærliggende steder, men med hjælp fra en instruktør.

Machico ligger tæt på Funchal og er et perfekt sted at tilbringe dagen med gode barer og restauranter og stejle gy der, hvorfra det er muligt at se byens skyline i en panoramaudsigt.

Man kan komme dertil i bil på en halv times kørsel ad VR1-ruten eller med intercitybus 103, som tager lidt over en time.

Interessante detaljer

 • Pris for udflugten... Disse dykkeroplevelser starter ved 85 euro pr. person og inkluderer udstyr.
 • Udflugtensvarighed... Turen varer cirka to timer.
 • Sådan kommer du til Machico... I bil på en halv time fra Funchal på VR1-ruten eller med intercitybus 103, som tager lidt over en time. Også ved at kombinere buslinjerne 56 og 138.

9. Dykkerudflugter for begyndere i naturlige pools

Porto Moniz lavabassiner| ©Valerya10
Porto Moniz lavabassiner| ©Valerya10

Til højre for Madeira Aquarium, i Porto Moniz, er det muligt at få en grundlæggende introduktion til dy kning. Hvis du er nybegynder og ikke tør dykke i åbent vand, kan du starte din oplevelse med disse dykkerudflugter i naturlige bassiner og med observationer af små arter.

Disse udflugter inkluderer assistance fra en instruktør, som vil hjælpe dig med at bruge udstyret sikkert på lave dybder. Det er den ideelle mulighed for dem, der ønsker at komme ind i dykkerverdenen uden at skulle dykke i åbent vand.

Når du har afsluttet din uddannelse, kan du få et certifikat, der viser, at du er dykker.

Denne udflugt i Porto Moniz er også en god mulighed for at besøge Madeiras akvarium, et af de største i Portugal og et af de steder på Madeira, hvor det er muligt at se delfiner.

Detaljer af interesse

 • Pris for udflugten... Disse dykkeroplevelser starter ved 45 euro pr. person og inkluderer udstyr. Det inkluderer ikke dyk i åbent vand, kun i naturlige pools.
 • Udflugtensvarighed... Turen varer cirka tre timer.
 • Akvariets beliggenhed... Rua do Forte de Sao João Baptista 7A, Porto Moniz.

10. Avancerede dykkerture med Afonso Cerqueira-båden

Afonso Cerqueira båd dykkertur| ©Diego Delso
Afonso Cerqueira båd dykkertur| ©Diego Delso

Siden 2018 har den 85 meter lange korvet Afonso Cerqueira været sænket ud for Madeiras kyst for at opfylde en sidste mission: at danne et kunstigt rev for en bred vifte af marine organismer.

I dag er det muligt at udforske dette skib med dykkerudflugter, se maskinrummet og den store salon, der fungerede som cafeteria for skibets besætning.

Disse udflugter inkluderer normalt transporten til skibet, dykkerudstyret og vejesystemet, men for at få adgang til korvetten er det nødvendigt at have et dykkercertifikat, da det ligger på mere end 30 meters dybde, og den lokale lovgivning kræver det.

Dykkerudflugter på dette skib er en af de store udfordringer for certificerede dykkere, der kommer til Madeira, og et af de sjoveste eventyr er at se et krigsvrag, der ligger intakt og danner et kunstigt rev et par kilometer ud for Madeiras kyst.

Detaljer af interesse

 • Pris for udflugten... Disse dykkeroplevelser starter ved 52 euro pr. person og inkluderer udstyr, transport og dyk i åbent vand.
 • Turensvarighed... Turen varer cirka tre timer.
 • Akvariets beliggenhed... To kilometer ud for sydkysten af Funchal, Madeira.

Hvad skal du vide, hvis det er første gang, du skal på en dykkerudflugt?

At begynde at dykke| ©Mal B
At begynde at dykke| ©Mal B

Hvis det er første gang, du dykker, skal du vide, at det er en risikabel aktivitet, og at det derfor er nødvendigt at være ledsaget af en instruktør og have de nødvendige sikkerhedselementer for at kunne nyde oplevelsen.

Alle turistudbydere har fagfolk, der kan lære dig at bruge udstyret, og som vil ledsage dig under dykket, men det er også vigtigt, at du er ansvarlig under aktiviteten.

Under alle omstændigheder er der udflugter med forskellige niveauer af dybde og kompleksitet, og instruktørerne vil selv fortælle dig, hvor dybt du kan gå. Er du klar til en dykkeroplevelse i Funchal?