Ting at gøre på Madeira på 7 dage

Det er en fantastisk idé at besøge Madeira, som er et tropisk paradis kun 2 timers flyvning fra det europæiske fastland. Vil du vide, hvordan du tilbringer 7 dage med sjov på denne idylliske destination? Her er detaljerne.

Katherine Betances

Katherine Betances

11 minutters læst

Ting at gøre på Madeira på 7 dage

Madeira | ©Arnd Herte

Øen Madeira ligger midt i Atlanterhavet, ca. 100 km fra det portugisiske fastland, og er af mange kendt som Europas Hawaii, og det er der sandt at sige mange grunde til! Kombinationen af frodig vegetation, subtropisk klima og vulkansk landskab gør Madeira til en destination med masser at se, gøre og nyde.

Hvis du er fast besluttet på at få den perfekte ferie på Madeira, deler jeg i dag min ideelle rejseplan for en hel uges ferie med dig. Mit udvalg af aktiviteter tager højde for lidt af alt, hvad Madeira har at byde på, så en førstegangsrejsende kan opleve i det mindste lidt af det hele.

DAG 1: Udforsk øen Funchals højdepunkter

Zona Velha i Funchal| ©Frank Rump
Zona Velha i Funchal| ©Frank Rump

På din første dag på Madeira anbefaler jeg, at du tager det roligt og bruger tiden på at udforske øens charmerende hovedstad: den gamle bydel i Funchal.

Det er her, langt de fleste hoteller ligger, og derfor behøver du ikke at rejse langt.

Tag på en guidet tur for at lære den gamle bydel i Funchal at kende

Hvis du elsker historie, gamle byer og arkitektur, må du ikke gå glip af en guidet tur for at lære den gamle bydel i Funchal at kende, kendt af de lokale som Zona Velha.

Det er også et eventyr, som jeg varmt anbefaler til mine venner, der besøger Madeira for første gang, da du vil få en masse at vide om øen på en kort tur ledet af en lokal ekspertguide.

Turene kommer i forskellige formater afhængigt af det firma, du hyrer til oplevelsen. Så jeg anbefaler, at du studerer de tilgængelige muligheder i detaljer.

 • Tidsplan: Denne tur tilbydes på forskellige tidspunkter, men jeg anbefaler, at du tager den i den første gruppe om morgenen for at få mest muligt ud af dagen.
 • Pris: Gruppeture er tilgængelige fra ca. €15 pr. rejsende.
 • Varighed: Du skal bestille ca. 2 timer i gennemsnit.

Book en guidet tur i Funchal

Tag en frokostpause i hjertet af Funchal

Funchals gamle bydel er blevet et paradis for foodies, da det er det område med den højeste koncentration af restauranter på øen.

 • Restaurant Do Forte En restaurant, der kombinerer det bedste fra det traditionelle madeiranske køkken med et moderne twist. Prisen er virkelig overkommelig, og beliggenheden i hjertet af den gamle bydel gør den til et af de bedste alternativer.
 • Taberna Ruel Restaurant Den karakteristiske gule facade er umiskendelig. Det gastronomiske tilbud er en god blanding af Madeiras gastronomi og det mest traditionelle middelhavskøkken.
 • Barreirinha Bar Café En fremragende mulighed for en let og uformel frokost, mens man nyder den mest fortryllende udsigt over Funchal-bugten.

Besøg fortet i Santiago

Santiago Fort| ©H. Zell
Santiago Fort| ©H. Zell

Fortet med den karakteristiske gule farve ligger i det historiske område af byen og kroner promenaden Zona Velha med en fantastisk udsigt over det historiske centrum.

Det blev bygget i det 17. århundrede, da byen var sårbar over for piratangreb. Ud over at nyde udsigten kan du bruge lidt tid på at gå rundt i de forskellige rum, krenelerede tårne og skjulte hjørner - tag dit kamera med!

 • Åbningstider**:** Åbent for offentligheden fra mandag til fredag fra kl. 9.30 til 18.30. Fortet er lukket på lørdage, søndage og helligdage.
 • Pris: Ca. 3 euro for en voksenbillet.
 • Varighed: Brug 1 time på dette eventyr.

Tag svævebanen til toppen af Madeira.

Rejsende betragter det som en af de attraktioner, man bare må se, når man besøger Funchal, og jeg anbefaler, at man slutter den første dag, hvor man udforsker byen, med at tage Madeira -svævebanen for at nyde den bedste panoramaudsigt og besøge Monte Palace Tropical Garden.

Den frodige have blev anlagt i 1991 og giver mulighed for at opdage Madeiras historie og udvikling gennem de mange kunstneriske paneler.

 • Åbningstider**:** Fra 09:30 til 18:00.
 • Pris: Adgang til haven koster ca. 12 € pr. deltager.
 • Varighed: Book 2 til 3 timer til dette besøg.

DAG 2: Organiser en dagstur til den vestlige del af Madeira

I 4X4 rundt på Madeira| ©Lee Charlton
I 4X4 rundt på Madeira| ©Lee Charlton

På rejsens anden dag anbefaler jeg et eventyr i den vilde natur på den vestlige del af øen Madeira, som er en af de mest populære oplevelser for turister, der besøger området. Denne popularitet betyder, at der er mange lokale virksomheder, der tilbyder sådanne ture.

Selvom nogle detaljer kan variere meget afhængigt af det firma, du hyrer til oplevelsen, bruger de fleste firmaer 4X4-køretøjer til at tilbyde deltagerne en jeepsafari rundt på øen fra Funchal.

Jeg anbefaler, at du omhyggeligt tjekker programmet for aktiviteter og seværdigheder, før du booker. Blandt de attraktioner, du kan forvente at se på denne tur, er følgende:

Ulvenes kammer

Dette er navnet på den mest besøgte fiskerlandsby på Madeira på grund af den smukke maritime bugt og restauranterne, der er fulde af typiske retter baseret på fisk og skaldyr.

I Camara de Lobos kan jeg varmt anbefale at tage turen med tuk-tuk, en lille og hyggelig traditionel taxa, der tager de rejsende gennem byens højdepunkter.

Porto Moniz

Dette område af øen er et besøg værd for en dukkert og en svømmetur i de naturlige pools i Porto Moniz. Stedet er omgivet af en lige så charmerende lille landsby.

Cabo Girao og Rancho

Folk fra hele Europa besøger Madeira for at blive blændet af den fantastiske glasplatform, der udgør udsigtspunktet ved Cabo Girao.

Den ligger svimlende 580 meter over det højeste forbjerg i Europa. Udsigten er simpelthen perfekt.

 • Tidsplan: Afgangstidspunktet for denne type udflugt er mellem kl. 08.00 og 09.00.
 • Pris: Du skal bestille omkring 60 euro for dette eventyr. Måltider er normalt ikke inkluderet i prisen, men indgangsbilletter til attraktioner og parker er normalt inkluderet.
 • Varighed: Reserver hele dagen til dette eventyr, da det normalt tager 7-8 timer at gennemføre.

Book din udflugt fra Funchal

DAG 3: Tag vandreruten fra Pico Arieiro til Pico Ruivo

Vandring på Madeira| ©Andreas Weibel
Vandring på Madeira| ©Andreas Weibel

Du kan simpelthen ikke forlade Madeira uden at gå en af de mange vandrestier. Den portugisiske ø er en destination, der er designet til eventyr, og vandring er bare en af de mange interessante aktiviteter, du kan lave på Madeira.

Pico Arieiro til Pico Ruivo ligger midt på øen og er en af de mest berømte vandreture på øen, og den kaldes ofte "Queen of Hikes" - og med god grund! Det er en rundtur på 12,1 km, og det tager omkring 7 timer at gennemføre den.

Dette eventyr tager rejsende gennem de højeste bjerge på øen, da Pico do Arieiro er 1818 meter høj, mens Pico Rubio klatrer til 1862.

Udsigten fra dette punkt på øen vil efterlade dig målløs. På grund af højden falder der sne i dette område af Madeira i vintermånederne.

Hele ruten anses for at være af moderat til svær sværhedsgrad og anbefales til rejsende med en vis vandreerfaring, men uanset din tilstand bør alle førstegangsbesøgendeMadeira booke en organiseret vandretur for at tage på dette eventyr.

 • Tidsplan: Denne type eventyr fra Funchal starter tidligt om morgenen mellem kl. 08.00 og 09.00.
 • Pris: Ca. 40 euro pr. rejsende. Inkluderer en specialiseret guide, transport til og fra Funchal og andre faciliteter.
 • Varighed: Det kan tage omkring 8 timer at gennemføre eventyret.

DAG 4: Lær den nordøstlige del af øen Madeira at kende.

Levada do Caldeirão Verde| ©Andrea Villa
Levada do Caldeirão Verde| ©Andrea Villa

På dag 4 er du måske lidt træt efter den foregående dags vandring. Derfor anbefaler jeg, at du tager den lidt med ro og vandrer i de områder af Madeira, som ikke kræver den store fysiske anstrengelse at nyde, som f.eks. den nordøstlige del af øen.

Det er et eventyr, der kan gøres på forskellige måder, f.eks. med en organiseret tur fra Funchal eller et soloeventyr, hvor man udforsker dele af øen i ro og mag.

Hvis du beslutter dig for at leje en tur, får du måske en organiseret rejseplan, men hvis du beslutter dig for at tage af sted på egen hånd, er dette de højdepunkter, du ikke må gå glip af.

Levada do Caldeirão Verde

Start dagen med at gå en af Madeiras mest imponerende stier, Levada do Caldeirão Verde.

Turen kan gøres på mindre end 4 timer tur/retur og følger en rute, der fører de rejsende gennem en imponerende sti med tunneller og huler.

Det er en fugtig sti, hvor du kan nyde indfødte arter som laurbær og bregner samt det smukke og enorme Caldeirão Verde-vandfald.

Gå gennem landsbyen Santana

Efter vandreturen kan du tage til den nærliggende landsby Santana. Dette område af Madeira er berømt for sine traditionelle huse, som skiller sig ud med deres farverige facader og trekantede stråtage.

Selvom du finder mange af disse typiske huse spredt over hele Santana, anbefaler jeg mine rejsende venner, der har travlt, at gå direkte til centrum af landsbyen, nær det lokale rådhus.

Her finder du en smuk blomsterhave, et marked med lokale produkter og flere perfekt bevarede huse, som du kan tage billeder af.

Slut dagen af ved udsigtspunktet Guindaste

Når du har hvilet ud og ladet batterierne op, kan du tage til Mirador Gu indaste og afrunde din udflugt til den nordøstlige del af øen.

Området er et fantastisk sted at tage billeder og byder på den mest betagende udsigt over havet og de karakteristiske klipper.

Book dine udflugter fra Funchal

DAG 5: Besøg øen Porto Santo med båd fra Madeira

Porto Santo| ©Andres
Porto Santo| ©Andres

Få mest muligt ud af din femte dags eventyr ved at vove dig ud over Madeiras geografiske grænser og tage på en udflugt til søsterøen Porto Santo.

Nu ved du sikkert, at Madeira og Porto Santo er de to eneste beboede øer i øgruppen. Hvad du måske ikke ved er, at på trods af deres nærhed, byder de to på vidt forskellige landskaber.

Som et alternativ til Porto Santo er en anden interessant udflugt fra Madeira at besøge Ørkenøerne, hvor du finder fuglereservater og idylliske strande.

Hvis du beslutter dig for at tage til Porto Santo i løbet af dagen, er der to hovedalternativer.

Tag på en organiseret udflugt fra Funchal

At tagepå et organiseret krydstogt fra Porto Santo er normalt det bedste alternativ, da mange virksomheder i Funchal tilbyder denne service til rejsende.

Ved at booke denne service får du mange fordele såsom transport til og fra dit hotel i centrum til øen, sejlturen, en privat guidet tur på øen Porto Santo med dens vigtigste attraktioner og endelig tid til at udforske stedet på egen hånd.

 • Pris: Cirka 135 euro pr. rejsende.
 • Varighed: Du skal booke en hel dag til denne oplevelse, da udflugterne afgår tidligt om morgenen og vender tilbage til Funchal om aftenen.

Tag af sted på egen hånd.

Hvis du beslutter dig for at besøge øen Porto Santo på egen hånd, skal du tage færgen fra Funchal, et bekvemt og praktisk transportmiddel, som de lokale bruger til at komme fra den ene ø til den anden.

Jeg anbefaler, at du bestiller billetter på forhånd og tager den første tur (omkring kl. 8 om morgenen) for at få mest muligt ud af din tur.

 • Pris: Færgebilletten kan variere mellem €48 og €60 afhængigt af sæsonen.
 • Varighed: Færgeturen tager ca. 2 timer og 15 minutter.

Book en bådtur på Madeira

DAG 6: Tag på vandretur langs kysten og se strandene i Caniçal

Stranden Prainha Caniçal| ©TeWeBs
Stranden Prainha Caniçal| ©TeWeBs

Din uge med at udforske øen er næsten forbi, så få mest muligt ud af de resterende dage.

Jeg anbefaler, at du bruger den sjette dag på at udforske det betagende landskab i Caniçal-området, også kendt som Madeiras "hale".

Hvis du rejser i privatbil, ligger Caniçal kun 20 minutter væk; hvis du vælger offentlig transport fra Funchal, skal du tage bus 113. Turen tager omkring 1 time og 30 minutter på grund af de mange stop.

Nogle af de områder, man ikke må gå glip af på denne opdagelsesrejse, omfatter følgende.

Museu da Baleia da Madeira

Hvis du rejser til Madeira med børn, kan det være sjovt for dem at besøge Madeiras hvalmuseum i centrum af Caniçal.

Dette moderne, lille sted har informative udstillinger og interaktive funktioner, der fortæller om den lokale historie om hvalfangst og øens marine liv.

Ponta de São Lourenço

Efter din rundtur på museet tager du til São Lourenço, som ligger på den østligste del af øen. Det er et must for den rejsende, der udforsker Maderia for første gang. Ved ankomsten vil du blive mødt af de spektakulære klipper og vulkanske landskaber.

På toppen af klippen er der en vandresti, hvor de golde jordklippeformationer er imponerende indrammet af panoramaudsigten over Atlanterhavet, der grænser op til den.

Prainha do Caniçal

På vej ned fra São Lourenço anbefaler jeg, at du kører mod kysten og slutter dagen med at nyde vandet på Canical Beach, en af de bedste naturlige sandstrande på øen.

Det er helt sikkert det ideelle sted at slappe af i solen, inden du kører tilbage til Funchal.

DAG 7: Tilbring dagen i Funchal, se strandene og de lokale markeder

Lavradores marked| ©EspirituViajente
Lavradores marked| ©EspirituViajente

På den sidste dag af din ferie på Madeira anbefaler jeg, at du bruger den på mere afslappede, men lige så sjove aktiviteter, hvor du lærer Funchals omgivelser bedre at kende og nyder nogle af turisternes og de lokales yndlingsaktiviteter.

Tag til markedet Mercado dos Lavradores om morgenen

Hvis du ikke fik mulighed for at besøge det lokale marked på din første dag, kan du få det bedste ud af morgenen på din sidste dag. I hjertet af byen finder du det farverige og venlige sted, der udgør Funchals traditionelle bondemarked.

Fyldt med råvarer, lokale blomster, krydderier og fisk og skaldyr er stedet en fest for både øjne og sanser. Det bedste er dog det enorme udvalg af lokale eksotiske frugter, som jeg anbefaler, at du prøver, inden du forlader Madeira.

Ud over boderne finder du i dette område små caféer og bistroer, hvor du kan sidde og nyde et lækkert måltid omgivet af de lokale.

 • Åbningstider**:** Mandag til fredag fra kl. 07.00 til 19.00, lørdage fra kl. 07.00 til 14.00 og lukket om søndagen.
 • Pris: Gratis.
 • Varighed: Brug mindst 2 timer på at udforske stedet.

Tag på delfin- og hvalsafari på Madeira

På en tur, der er designet til at give dig mulighed for at nyde Madeiras oprindelige fauna i dens naturlige omgivelser, er en delfinsafari en af de mest populære aktiviteter for rejsende, der besøger byen på deres ferie.

Afhængigt af det firma, du hyrer, kan turen omfatte snorkeludstyr til at udføre denne aktivitet, og ligesom andre bådture på Madeira tilbydes disse normalt på flere sprog, overvejende engelsk og spansk.

 • Tidsplan: Denne type udflugt finder sted på forskellige tidspunkter i løbet af dagen, afhængigt af det selskab, du hyrer.
 • Pris: Ca. €30 til €60 pr. rejsende, afhængigt af det selskab, du bestiller hos, og faciliteterne.
 • Varighed: Du skal reservere ca. 3 timer til denne oplevelse.

Book en delfinsafari

Nyd atmosfæren i Funchals natteliv

Tag afsked med din perfekte ferie på øen ved at nyde Madeiras natteliv. I byen finder du mange barer og klubber, som du kan nyde, eller hvis du har lyst til noget mere intimt, en dejlig middag under stjernerne.

Her er nogle alternative barer eller klubber, som du måske vil nyde, men det anbefales altid at lave din egen research for at finde den atmosfære, der passer bedst til netop din smag.