Bedste Madeira-ture fra Funchal

Madeiras hovedstad er det perfekte sted at tage på rundtur på øen på grund af de mange ture og udflugter, der tilbydes.

Ana C.R.

Ana C.R.

10 minutters læst

Bedste Madeira-ture fra Funchal

Madeira | ©Alicia Julián

Få steder i verden er der så mange forskellige landskaber og aktiviteter som på øen Madeira. Hovedstaden Funchal er det perfekte sted at bo og udforske øen, da de fleste rejseselskaber tilbyder ture, hvor man kan udforske de mest interessante områder.

Hvis du stadig ikke har besluttet dig for, hvad du skal se og lave på Madeira, er her nogle af de bedste ture og vandreture, du kan tage på for at udforske øen og dens omgivelser fra Funchal.

1. Ture med hval- og delfinsafari

Delfiner i Funchal| ©Manoel Teixeira.
Delfiner i Funchal| ©Manoel Teixeira.

Madeira er et privilegeret sted for delfin- og hvalsafari. Det skyldes ikke kun, at mange af dem lever her, men også at øen i løbet af året modtager vandringer af arter fra hele verden.

Det gør det muligt at se havdyr på alle fire årstider.

Hvis du besøger Madeira, er dette en af de bedste ture, du kan vælge. De fleste rejseselskaber tilbyder ture med båd, katamaran, sejlbåd eller yacht. Dette brede udvalg er meget interessant, da det passer til ethvert budget.

Bemærk, at ingen af dem garanterer delfin- eller hvalsafari, da de er vilde dyr i deres naturlige habitat. Men nogle selskaber tilbyder "forsikring", som består af en ekstra gratis tur, hvis du ikke får set nogen arter.

Selvom hvalsafari kan være svært, er der masser af delfinarter hele året rundt, som du nemt kan få øje på. Desuden fortæller førerne af bådene som regel, hvor de har set en art, hvilket gør turen til en succes.

Priserne på denne type ture varierer alt efter de faciliteter, services og aktiviteter, du vælger. Det gode ved disse ture er, at de tilbyder parallelle aktiviteter som dykning, snorkling, ture til øerne i skærgården samt svømning med delfiner eller havskildpadder. Funchal er et perfekt sted at dykke på Madeira på grund af det krystalklare og varme vand.

Turene varer normalt 2 til 3 timer, så du bør tage højde for de tjenester, der tilbydes, så de passer til dine behov.

Alle ture kan sammenlignes og bookes online, men jeg anbefaler, at du ikke booker dem samme dag, som du ankommer til øen, da Madeira er berømt for at have stærk vind, og ofte er nogle fly forsinket eller udskudt.

Fordele ved katamaranen

 • Større båd = mere frihed: Kaptajnen styrer båden, så du kan se synet fra alle vinkler, men det kan være en fordel at have masser af bevæg****elsesfrihed.
 • Siddekomfort: Ture varer normalt mellem 2 og 3 timer, og hvis du har tendens til rygsmerter, kan det være en fordel med mere komfort i lænden.
 • Toiletter: Katamaraner har toiletter om bord, hvilket er en stor fordel på længere ture.
 • Tilgængelighed og plads: Et andet plus ved katamaranen er tilgængeligheden og pladsen til, at alle kan nyde sightseeingen. Nogle ture tilbyder også forfriskninger og snacks.
 • Pris: Prisen på turene er ofte lavere på katamaraner, da de har en større kapacitet end en båd. Det er vigtigt at huske på, at antallet af mennesker på katamaranen nogle gange betyder, at du måske skal vente på et foto.

Fordele ved speedbåden

 • Fart: Speedbåden tilbyder noget, som katamaranen ikke gør, og det er fart. Speedbåde kan nemt besøge flere steder, hvilket øger sandsynligheden for at se hvaler. Mange nyder farten og bølgerne på denne type båd.
 • Mindre størrelse: En anden fordel ved speedbåden har at gøre med dens størrelse. Ved at have en mindre dybgang kan båden nemt komme ind i grotter eller på strande.

Nyttige data

 • Varighed: 2,5 til 3 timer
 • Rute: Fra Marina do Funchal langs kysten til Cabo Girão
 • Omtrentlig pris: Fra 25 euro

Book en hvalsafari-tur

2. 4x4 Jeep-ture

4X4 ture på Madeira| ©Lee Charlton
4X4 ture på Madeira| ©Lee Charlton

Madeira har en række ture, der tager dig rundt på øen, mens du beundrer den smukke natur. Hvis du vælger ikke at leje et køretøj, eller det køretøj, du har lejet, ikke har firehjulstræk, anbefaler jeg, at du vælger en af de mange 4X4 Jeep-ture og safarier fra Funchal.

De fleste af disse ture tilbyder forskellige ruter, så man kan komme rundt på øen fra alle punkter. Kortere ture varer mellem 4 og 5 timer, mens heldagsture normalt tager mellem 8 og 10 timer.

Øen Madeira har fantastiske klipper, bjerge, vinmarker, skove og charmerende landsbyer at besøge. Ved at gøre det i en 4x4 får du ikke kun guidernes erfaring og viden, men du vil også kunne komme ind i alle typer terræn, uanset vejret.

Hvis du beslutter dig for at tage på en tur med flere personer eller formår at komme sammen med andre turister, tilbyder nogle ture VIP-ture, hvor du vælger, hvad du vil se af øen. Det er ikke den billigste løsning, og tilgængeligheden kan være begrænset, men det er en glimrende mulighed, hvis du vil se en masse ting på øen, som ikke er knyttet til turen.

Nyttige fakta

 • Varighed: 7 til 8 timer
 • Afgangstid: kl. 10.30
 • Rute: Afgang fra Funchal. Der er udflugter, der tager dig til Ribeira Brava, Porto Moniz, Miradouro do Veu da Noiva og andre spektakulære steder.
 • Omtrentlig pris: Fra 44 €.

Book en jeepsafari på Madeira

3. Tur til lavapoolerne i Porto Moniz

Porto Moniz lavabassiner| ©Valerya10
Porto Moniz lavabassiner| ©Valerya10

En af de mest populære ture på øen er Porto Moniz Lava Pools, som ligger på den nordvestlige del af Madeira.

En af fordelene ved denne tur er, at du skal krydse hele øen, så mange ture vælger at inkludere andre turistattraktioner undervejs.

For at krydse øen tager nogle ture dig med på øens veje uden for alfarvej, hvor hovedrolleindehaveren er jeepen. På denne tur vil du se, hvordan enhver forhindring i terrænet er en del af underholdningen, mens du nyder, hvad Madeiras natur har at byde på.

Den centrale del af Madeira er meget skovrig, faktisk stammer øens navn fra ordet Madera, takket være den rigelige ressource, som Laurissilva-skoven tilbyder.

Undervejs benytter nogle ture lejligheden til at besøge øens højeste punkter, hvor man kan se en utrolig panoramaudsigt. Pico Ruivo, Pico do Areeiro eller Pico das Torres er de mest interessante steder at besøge undervejs.

Lavapoolerne i Porto Moniz er det perfekte sted at hvile sig efter turen, da man kan dykke ned i det varme vand.

Når du ankommer til Porto Moniz, vil du se to typer bassiner: de naturlige bassiner, som har udsigt over Ilehu Mole, en holm foran Porto Moniz, og de vestlige bassiner, som er naturlige bassiner, der er blevet modificeret for at gøre det lettere for turisterne.

Begge er bassiner dannet af vulkansk lava og formet af Atlanterhavets bølger gennem hundreder af år. Forskellen er, at dem foran Ilehu Mole kan være en smule farlige, fordi de sorte basaltklipper er skarpe og glatte. Det kan være farligt at glide eller snuble.

Jeg anbefaler, at du besøger disse bassiner for at tage billeder og nærmer dig med forsigtighed, og at du tager til de naturlige bassiner i Porto Moriz.

Nyttige fakta

om bassinerne

 • Åbningstid hver dag fra kl. 9.00 til 19.00
 • Adresse Rotunda Das Piscinas og Rua Dos Emigrantes
 • Stedet har: Parkering, omklædningsrum, opbevaring af personlige ejendele, bar (kun åben om sommeren) og udlejning af parasoller.

Book en tur til Porto Moniz

4. Christoffer Columbus' karavelle

Christoffer Columbus' karavelle| ©Juncal Barandiaran
Christoffer Columbus' karavelle| ©Juncal Barandiaran

Hvis hvalsafari-turen interesserede dig, vil du elske denne. Hvilken bedre måde at se Madeira på end med en kopi af Columbus' karaveller?

Denne tur er en fantastisk oplevelse for både store og små, når man tager på eventyr på en kopi af Santa Maria og beundrer de smukke landskaber på Madeira. Denne tur er en af de bedste aktiviteter, man kan lave med børn på Madeira, da der ud over turen er guider, der tilbyder en historisk rundvisning på skibet.

Denne båd er en nøjagtig kopi af det skib, som Columbus ankom til Amerika med. Besætningen er klædt ud som rigtige pirater og har endda en venlig papegøje!

En ekstra attraktion ved denne tur er, at det er meget almindeligt at se delfiner, og hvis man er heldig, hvaler. Båden har også en vinkælder om bord, hvor voksne kan smage lokale vine.

Båden afgår fra Marina do Funchal, som ligger mindre end 1 kilometer fra det historiske centrum. Jeg anbefaler, at du går til fods, da det vil være en perfekt mulighed for at gå rundt og betragte den smukke bugt i byen.

Hvis du har en bil, skal du også huske, at det er ret svært at finde en parkeringsplads i dette område, så du bliver sandsynligvis nødt til at lade den stå på en betalt parkeringsplads.

Nyttige fakta

 • Varighed: 3 timer
 • Afgangstid: kl. 10.30
 • Adresse: Marina do Funchal, 9000-055
 • Omtrentlig pris: Voksne 35 € og børn mellem 3 og 12 år: 17 €.

Book din dykkeraktivitet i Funchal

5. Udflugt til nonnernes dal

Nonnernes dal| ©Bjørn Christian Tørrissen
Nonnernes dal| ©Bjørn Christian Tørrissen

Også kaldet "Freiras-dalen" er et af de smukkeste steder i Portugal. Det er en lille landsby, der er opkaldt efter nonnerne fra Funchals sogn, som besluttede at gå ind på øen efter et piratangreb i 1566.

Denne landsby ligger, som navnet antyder, dybt inde i dalen, og ud over at være meget malerisk har den bevaret mange historiske bygninger siden grundlæggelsen. Desuden inkluderer turene på denne rute ofte en smagsprøve på kirsebær- og kastanjelikør, en traditionel Freiras-drik.

I lang tid var denne landsby ret isoleret på grund af de utilgængelige geografiske omgivelser, men takket være anlæggelsen af asfaltvejen er den nu let at nå.

Hvis du er på øen i slutningen af oktober eller begyndelsen af november, må du ikke gå glip af den årlige "Kastanjefestival", som fejres med traditionelle danse, lokal musik og masser af vin.

Hvis du ikke er så heldig at komme på denne dato, skal du ikke bekymre dig, for du kan smage de lokale kastanjer i supper, kager, likører og buddinger lavet af de lokale.

Det bedste sted at nyde skønheden i denne dal er udsigtspunkterne i Eira do Serrado og Paredao.

Nyttige fakta

om turen

 • Varighed: Cirka 3 timer og 30 minutter
 • Hvad er inkluderet: Afhentning og aflevering i Funchal, professionel guide, frokost og rundvisning i Eira do Serrado, Nonnernes Dal og fiskerlandsbyen Camara De Lobos.
 • Omtrentlig pris: Fra 22 €.

6. Kajak-tur på Madeira

Kajaksejlads på Madeira| ©Phill
Kajaksejlads på Madeira| ©Phill

Madeira byder på mange muligheder for at nyde en kajaktur. Det krystalklare vand, vandtemperaturen og det smukke landskab fra havet er nogle af grundene til, at jeg anbefaler denne aktivitet.

Nogle rejseselskaber tilbyder kajakture i Punta de San Lorenzo, et af de mest populære turiststeder på øen.

Selvom Punta San Lorenzo ligger i den nordøstlige del af øen, afgår mange ture fra Funchal, og de fleste gange henter de dig der, hvor du bor.

Det er ikke bare praktisk, men giver dig også mulighed for at nyde den udsigt, som vejen mellem Canical og Funchal byder på.

Turen til Punta San Lorenzo varer ca. 2 timer, og du kan padle din egen kajak ved at følge guidens anvisninger. Hvis du aldrig har padlet før, vil du blive undervist i det grundlæggende og få en prøvetur, inden du går i gang.

Under kajakturen vil du besøge San Lorenzos klipper, de skjulte bugter i Baía d'Abra og havgrotter.

Nyttige fakta

for turen

 • Varighed: 2 timer
 • Hvad er inkluderet: Bådtransport tur-retur, snacks, redningsveste og kajakguide.
 • Omtrentlig pris: Fra 35 euro

7. Tur til ørkenøerne

De øde øer| ©GetYourGuide
De øde øer| ©GetYourGuide

Selvom nogle ture tilbyder denne tur sammen med hvalsafari, er det ikke dem alle, der inkluderer det på grund af tidsplanen for hver tur. Jeg anbefaler, at du overvejer at planlægge denne mulighed for din rejse.

Du kan finde selskaber, der tilbyder denne tur med skonnert, mens du sejler ud i Atlanterhavet. Desertas-øerne består af 3 øer, der ikke er beboet af mennesker, men som vrimler med subtropisk havflora og -fauna.

Denne tur tilbyder noget, som andre ikke gør, nemlig at se Madeira fra den afstand, som Atlanterhavet tilbyder. Desuden kan du gå i land ved Deserta Grande og vandre blandt gamle vulkanske formationer, der er blevet slebet af Atlanterhavets vinde.

Hvis du er heldig, kan du også se havfuglereservatet og de venlige munkesæler.

Nogle ture tilbyder lokal mad under transporten, og mange giver mulighed for at snorkle. Det er vigtigt at vide, at mange aktiviteter som snorkling, dykning eller svømning med delfiner altid er afhængige af vejrforholdene. Jeg lader dig læse dette indlæg for at informere dig om alle de aktiviteter, Madeira har at tilbyde, og hvordan du booker dem.

Nyttige fakta

af turen

 • Varighed: 9 timer
 • Hvad er inkluderet: Afhængigt af hvilken udflugt du booker, kan den omfatte et katamarankrydstogt med transport fra hotellet og snorkeludstyr.
 • Omtrentlig pris: Fra 80 euro

8. Tur til de vulkanske grotter i Sao Vicente

Sao Vicente vulkanske huler| ©Chris Kilpatrick
Sao Vicente vulkanske huler| ©Chris Kilpatrick

Denne tur inkluderer nogle gange stop ved maleriske steder, før vi når den nordlige del af øen. Et hyppigt stop er landsbyen Ribeira Brava, hvor du både vil sætte pris på den panoramiske skønhed og muligheden for at smage typisk lokal mad.

Landsbyen Ribeira Brava har en betagende udsigt på grund af dens placering på kanten af klippen. Hvis man kan lide det, man ser, og gerne vil se nærmere på det, er der private ture, hvor man kun besøger denne landsby.

Sao Vicente er en landsby, der har æren af at modtage turister, der gerne vil besøge dens berømte grotter. Grotterne blev opdaget i 1885 af lokale landsbyboere og blev skabt af magma for mere end 890.000 år siden.

Under turen vil en vulkanolog forklare oprindelsen af alt omkring dig, du vil lære at genkende forskellige klipper, og du vil finde ud af, hvilke hemmeligheder jordens centrum gemmer på.

Nogle ture inkluderer besøg på vulkanologimuseet i Sao Vicente, hvor du i detaljer kan se Madeiras geologiske oprindelse.

Guidede besøg på dette museum forklarer ikke kun i detaljer de formationer, du lige har oplevet, men også om rummets oprindelse, planeten og geologiske formationer.

Nyttige fakta

om turen

 • Rute: Afgang fra hotellet med et stop i landsbyen Ribeira Brava og videre til Sao Vicente, hvor du besøger Madeiras vigtigste vulkanske grotter.
 • Turens varighed: Cirka 4 timer.
 • Sådan kommer du derhen: Mange af disse ture inkluderer transport i minibus med afhentning og aflevering tilbage på hotellet.
 • Pris: Fra 25 euro