Bedste Safarier i Madeira fra Funchal

En tur til Madeira i en 4x4 offroad-jeep vil føre dig til de mest skjulte steder på øen, og du vil nyde utrolige landskaber.

Ana C.R.

Ana C.R.

7 minutters læst

Bedste Safarier i Madeira fra Funchal

Jeep på Madeira | ©Lee Charlton

Madeira har mange attraktioner at byde på, men nogle gange er det ikke så nemt at komme til visse turiststeder på øen. For at opdage disse steder er en af de bedste muligheder for den rejsende at tage en tur i en terrængående jeep.

De fleste rejseselskaber tilbyder denne service fra byen Funchal, øens hovedstad. Det gør det meget praktisk, da de fleste overnatningssteder ligger i denne del af øen.

Normalt tilbyder de fleste rejseselskaber et begrænset antal siddepladser til hver jeep.

Det betyder, at du er nødt til at vælge mellem de muligheder, som de enkelte rejseselskaber tilbyder. Hvis du rejser med en gruppe på 6-8 personer, anbefaler jeg, at du lejer en privat tur, hvor du selv kan vælge, hvilke steder du vil se.

1. Tur til det nordvestlige Madeira

Jeep-tur på Madeira| ©True Spirit
Jeep-tur på Madeira| ©True Spirit

Denne tur er en af de mest interessante, da den kombinerer øens kulturelle rigdom med naturskønne udsigter og sjove aktiviteter.

Denne tur betragtes som en heldagstur, så den kan være dobbelt så dyr som en halvdagstur. Den kan vare mellem 7 og 9 timer, afhængigt af de aktiviteter, du laver.

De fleste safariselskaber starter med at hente alle turister, der bor i Funchal, for at begynde turen. Der vil være en kort briefing, som forklarer detaljerne om safarien, og så begynder turen.

Turen starter normalt med at bestige Madeiras højeste punkter, op til Pico do Arieiro, det tredje højeste punkt på øen. Her kan du nyde en af de smukkeste panoramaudsigter over øen.

Nogle ture inkluderer en gåtur gennem Ribeiro Frio, en lille landsby i det indre af øen, som er omgivet af skovparken af samme navn. En af hovedattraktionerne ved dette sted er beliggenheden midt i laurbærskovene, Madeiras karakteristiske træ, og de omkringliggende bjerge.

Ribeiro Frio er også hjemsted for udsigtspunktet Balcoes, hvorfra man kan se Ribeira da Metade-dalen og øens centrale bjergkæde.

Her begynder nogle ture at bruge off-road-stierne, hvor vegetationen og terrænet bliver meget mere udfordrende. Men bare rolig, det er her, eventyret med at krydse skoven med en 4x4 begynder.

Ruten fører til landsbyen Santana, hvor de fleste ture stopper for at spise frokost. Jeg anbefaler, at du tjekker med arrangøren, før du booker, om frokosten er inkluderet, og hvilke muligheder der er.

Især hvis du ikke spiser kød, animalske produkter eller har en særlig diæt, er mulighederne i landsbyen nogle gange begrænsede.

Santana ligger på den nordlige del af øen, og dens hovedattraktion er husenes særegne konstruktion. I dem kan man finde regionale produkter og smage øens traditionelle køkken.

Efter turen går turen tilbage til Funchal, men langs øens nordvestkyst. Nogle udflugter inkluderer et besøg i Porto Da Cruz, hvor du kan besøge et romdestilleri.

Disse ture inkluderer også ofte strategiske stop for at beundre landskabet ved Punta de San Lorenzo og Canical. I nogle tilfælde går turen østpå til lavapoolerne i Porto Moriz eller de sorte sandstrande i Sixal.

Mange af disse destinationer varierer afhængigt af turen, vejrforholdene og årstiden, så tjek venligst, før du booker.

Book din jeepsafari på Madeira

2. Madeira Vest Tour

Ponta do Sol, Madeira| ©Paul Mannix
Ponta do Sol, Madeira| ©Paul Mannix

Denne safari er også en heldagstur, så den varer normalt mellem 7 og 9 timer. Den starter normalt med et besøg i Câmara de Lobos, Madeiras mest berømte fiskerlandsby. Dens berømmelse skyldes malerier af Winston Churcchill i 1950'erne.

Derefter fortsætter vi gennem Ponta do Sol, Canhas og begynder at komme ind i øens plantageområde. Her vil du se drue-, banan- og sukkerrørsplantager.

Det er her, offroad-delen begynder, indtil man når Caleta, hvor man normalt gør et stop. Ruten fortsætter til det eneste plateau på øen: Paul da Serra, som ligger 1400 meter over havets overflade.

Ruten fortsætter med en betagende udsigt over Verdeda do Fanal, Madeiras fortryllede skov. Nogle ture inkluderer også et besøg i den lille landsby Ribeira da Janela, en smuk landsby på øens nordkyst.

Fordelen ved at booke en 4x4-tur er, at du kommer væk fra alfarvej, hvor meget få turister har adgang, og ofte får du en utrolig udsigt, som kun få kan nyde.

Undervejs kommer du gennem øens endemiske træer i skove, der er blevet erklæret UNESCO World Heritage Site.

Målet med denne tur er at nå bassinerne i Lavade Porto Moniz, et unikt sted, hvor ture normalt stopper og bruger lidt tid på at svømme og spise frokost ved siden af dette smukke landskab.

På dette tidspunkt går turene normalt mod Funchal, men først stopper de normalt i Seixal. Dette landskab vil sandsynligvis stjæle et suk eller to takket være den smukke kontrast mellem havet og bjergene. Hvis din udflugt inkluderer en gåtur langs de unikke sorte sandstrande i Seixal, vil det være en garanteret succes.

Denne tur inkluderer normalt også brudeslør-vandfaldet, et sted hvor vandet fra klippetoppene skyller ned ad kystruten på en blid måde.

3. Tur i laurbærskoven

Laurisilva-skoven| ©Dmitry Sakharov
Laurisilva-skoven| ©Dmitry Sakharov

Dette er en anden type tur, der tilbydes af nogle rejseselskaber, og hvor hovedpersonen er jeepens 4-hjulstræk på grund af terrænets forhindringer.

Den varer normalt mellem 6 og 8 timer, da det afhænger af de aktiviteter, der skal udføres, og vejrforholdene.

Denne tur er specialiseret i at vise skønheden i øens indre samt de landsbyer, der ligger gemt i dalene og bjergene.

Disse ture afgår fra Funchal og går til Faja dos Padres, en klippe 310 meter over havets overflade. Nogle inkluderer en svævebanetur op ad klippen, men det afhænger af bureauet, så tjek på forhånd.

Turen fortsætter normalt ind på øen, fortsætter opad og besøger landsbyen Jardim Da Serra.

Du vil nyde terrasserne i Faja Das Galhinas for at nå Boca dos Enamorados, hvor du kan nyde panoramaudsigten fra landsbyen Curral das Freiras eller Nonnernes Dal.

Book dine vandreaktiviteter på Madeira

4. 4x4-tur for at se øens solnedgang

Charterture til Funchal| ©Dmitriy Fomenko
Charterture til Funchal| ©Dmitriy Fomenko

Hvis du ikke bliver en uge på Maderia og gerne vil på kortere ture, kan du måske prøve en solnedgangstur eller en vintur.

Selvom nogle bådture på Madeira tilbyder solnedgangsture på Madeira, er der andre, der foregår med jeep.

Disse ture er fokuseret på at tilbyde dig de bedste steder på Madeira, hvorfra du kan se solnedgangen.

De afgår normalt fra Funchal og besøger Ponta de Sol, fortsætter derefter til Loreto og følger alternative stier gennem vinmarker og sukkerrørsmarker.

Nogle ture tilbyder solnedgang fra Arco da Calheta. Andre tilbyder det fra Encumeda udsigtspunktet, der ligger på et af øens højeste punkter.

Endelig finder du også muligheder som Cabo Girao, den højeste klippe på øen og den næsthøjeste i Europa.

Book en bådtur på Madeira

5. Vintur med 4x4

4X4 Madeira| ©Lee Charlton
4X4 Madeira| ©Lee Charlton

En anden interessant mulighed er at besøge den nordlige del af øen, men på en halvdagstur, som vil tage mindre tid ud af dit skema. En af fordelene ved denne type tur er, at den normalt omfatter besøg på forskellige naturskønne steder på det nordlige Madeira, såsom landsbyerne Sao Vicente, Ponto Moriz Ribeira da Janela og Paúl da Serra.

Ud over dette smukke eventyr, som du kan tage på i en åben jeep, kan du også besøge lokale vinproducenter.

Vin på Madeira er en af de mest interessante attraktioner. Produceret i hjertet af Serra D'Agua-dalen, hvor de lækre vine, som du vil smage under dit ophold på øen, produceres.

Dette skyldes, at vækstbetingelserne for vinstokkene er unikke i regionen. Her kan du smage vine fra lokale producenter, mens ønologer fortæller dig om historien, traditionen og kulturen bag Madeiras vinproduktion.

Selvom det afhænger af turen, inkluderer smagningen ofte smagning af forskellige traditionelle retter fra øgruppen. Hvis du har mulighed for det, anbefaler jeg, at du prøver Ginja-likøren, en kirsebærlikør, der er typisk for øen.

Mange ture tilbyder også at besøge andre naturskønne steder på vej tilbage til Funchal, såsom Cabo Girao eller Arco da Calheta. Afhængigt af årstiden kan du nyde solnedgangen i slutningen af turen.

Yderligere tips at huske på

Jeg anbefaler, at du ikke booker turen den dag, du ankommer til Madeira, da øen nogle gange rammes af kraftige storme. Det kan medføre, at nogle fly bliver forsinkede, og du kan blive tvunget til at ændre dine planer.

Bemærk også, at det er tilrådeligt at tage på heldagsture i de måneder, hvor der er flest solskinstimer. Fra november til februar er solskinstimerne færre (10 timer), mens du fra maj til september har mellem 12 og 13 solskinstimer .

På den måde får du mere tid til at nyde alt det, øen har at byde på, så det eneste, du mangler, er at tage på et af disse offroad-eventyr.

Hvilke landsbyer skal man se i Madeiras indre?

Curral das Freiras| ©Bjørn Christian Tørrissen
Curral das Freiras| ©Bjørn Christian Tørrissen

I mange år havde øen flere områder, som på grund af den indviklede geografi blev holdt væk fra Funchal eller ikke var let tilgængelige.

I de senere år er flere af disse veje blevet asfalteret og har gjort det lettere at forbinde landsbyer, som i lang tid var praktisk talt isolerede. Men der er stadig nogle landsbyer, som kun kan nås med 4x4, og som du ikke bør gå glip af, hvis du besøger Madeira.

Curral das Feiras

Denne lille landsby blev bygget inde i krateret på en udslukt vulkan. De små gader og traditionelle huse er som taget ud af et postkort for et af de smukkeste steder i det indre af Madeira.

Skønheden ses bedst fra udsigtspunktet Eira do Serrado, som ligger i over 1000 meters højde. Hvis du besøger øen i begyndelsen af november, anbefaler jeg, at du ikke går glip af Curral das Feiras, hvor den årlige kastanjefestival afholdes.

Serra d'Água

Næsten alle husene i denne landsby er malet hvide, og kontrasten til de grønne afgrøder på bjergskråningerne gør Serra D'Água til en af de mest charmerende landsbyer i det indre af Madeira.

Da det er en lille landsby, er den stille og fredelig, hvilket gør den til det perfekte sted at slappe af og beundre det smukke bjerglandskab.

Kun et par kilometer fra Serra D'Agua finder man også en af øens vigtigste levadaer, som transporterer vand til kunstvanding i denne region.

Santo Antonio da Serra

Santo Antonio er en meget rolig landsby med smukke huse, der fortaber sig i regionens grønne omgivelser. Det er et perfekt sted at spille golf takket være den berømte 27-hullers golfbane, som også er et perfekt sted at beundre de omkringliggende bjerge.

Hvis du går rundt i landsbyen, bør du ikke gå glip af muligheden for at besøge den lille kirke Santo Antonio Da Serra.