Alpujarra dagstur fra Granada

Er du klar til at opdage andre vidundere i Granada? Alpujarra er et område, der tiltrækker flere og flere turister. I dag vil jeg fortælle dig, hvordan du kan lære den at kende, og hvad du skal tage hensyn til, når du organiserer din udflugt.

Katherine Betances

Katherine Betances

8 minutters læst

Alpujarra dagstur fra Granada

Alpujarra | ©José Balsas García

Alpujarra er muligvis en af de mest berømte regioner i det autonome samfund Andalusien. Området er erklæret naturreservat af Unesco og er et besøg værd på grund af de dybt rodfæstede traditioner, befolkningens nærhed til landet og atmosfæren, der fører os tilbage til en anden tid.

Flere og flere besøgende, både udlændinge og lokale, planlægger deres rejseplaner således, at de inkluderer en dagstur til landsbyerne i Alpujarra blandt de ting, de kan se og lave i Granada.

Jeg opfordrer dig til, at når du har udtømt den grundlæggende Granada-ruteplan, som omfatter et besøg på Alhambra, den fantastiske Granada-katedral og en rundvisning i Albaicín, så opfordres du til at udforske andre dele af byen.

Den bedste løsning

Dagstur til Alpujarra fra Granada

Tilbring en dag med at udforske Sierra Nevada og de smukke landsbyer i Alpujarra.

En guidet tur tager af sted fra hjertet af Granada og fører rejsende gennem de fantastiske uspolerede landskaber og traditionelle landsbyer i Sydspanien.

Du vil få mulighed for at udforske smukke stier med privat transport, der forlader byen tidligt om morgenen. I den sydlige del af Granada-provinsen kan du udforske de mest symbolske landsbyer i Alpujarra-området.

Når du ankommer til din destination, har du tid til at vandre rundt på egen hånd, beundre den lokale arkitektur, lære om håndværket og selvfølgelig smage på den lækre mad.

Anbefales hvis... du besøger Granada i mindst tre dage eller mere, og ønsker at bruge en dag på at udforske en anden side af Spanien. Dette produkt tilbyder dig alle faciliteter, herunder transport og en personlig guide under hele udflugten.

1. Sådan bestiller du en udflugt til Alpujarra fra Granada

I Alpujarra| ©sprklg
I Alpujarra| ©sprklg

Min erfaring siger mig, at den bedste måde at tilmelde sig denne type oplevelse og få mest muligt ud af den er at hyre et lokalt firma med dygtige guider, der kender deres by og det omkringliggende område ud og ind.

Granada er som forventet en af de mest turistede byer i Spanien, og derfor er der så mange lokale virksomheder og operatører, der tilbyder dette og andre tjenester til de tusindvis af besøgende, der strømmer til byen hver sæson.

Mit råd er at udnytte de muligheder, som internettet har at byde på, og bruge de gratis tjenester, som online-søgemaskinerne tilbyder. På den måde kan du få fat i de bedste udbydere, sammenligne tilbud og læse anmeldelser, før du betaler en eneste euro.

Bestil din udflugt til Alpujarra fra Granada

2. Varighed af udflugter til Alpujarra fra Granada

Alpujarra-huse| ©Albert
Alpujarra-huse| ©Albert

På grund af afstanden mellem de to destinationer tager en udflugt til Alpujarra fra Granada normalt mellem 8 og 10 timer.

Bemærk venligst, at tiden kan variere en smule afhængigt af det selskab, du hyrer til udflugten, og at aspekter som rejseplanen eller antallet af destinationer, der skal besøges, direkte påvirker varigheden og i nogle tilfælde også prisen, der skal betales.

For at få mest muligt ud af dagen kører de selskaber, der arrangerer udflugter i Alpujarra, tidligt fra Granada, normalt omkring kl. 08.00 eller 09.00, og vender tilbage sidst på dagen, lige før solnedgang.

Det er en heldagsudflugt, og det er ikke muligt at gøre det på kortere tid. Personligt vil jeg ikke anbefale den til venner, der kun er i Granada i to dage eller mindre, da det i så fald er bedre at udforske byens højdepunkter og lade Alpujarraen blive til et senere besøg.

3. Hvad du vil se på denne type udflugt

Eftermiddag i Alpujarra| ©joan ggk
Eftermiddag i Alpujarra| ©joan ggk

Et besøg i landsbyerne i Alpujarra er en oplevelse, som man kun får én gang i livet. Her er en kort liste over nogle af dem.

Håndværk

Alpujarras smukke håndværk er ikke kun et eksempel på folkets kreativitet og skikke, men også på deres intelligente måde at leve på. I perioder var disse landsbyer isoleret fra de store bycentre, hvilket tvang dem til at finde kreative alternativer for at få penge hjem.

Arkitektur

Ligesom i de smukke Palacios Nazaries er den enorme indflydelse fra den mauriske kultur på Alpujarras bygninger mærkbar overalt, men i stedet for store civile konstruktioner finder du her folkelig arkitektur på et mindre budget.

Unikke landskaber

Alpujarra-områdets mest iøjnefaldende træk er muligvis den spektakulære natur; Granadas imponerende Sierra Nevada-bjergkæde kombineres med de karakteristiske bjerglandsbyer og giver de besøgende en atmosfære af fred og ro, som man har svært ved at finde andre steder i Granada. Alene dette er et besøg værd.

Book din udflugt til Alpujarras

4. Hvor meget koster en tur til Alpujarra fra Granada?

Penge i euro| ©Pixabay
Penge i euro| ©Pixabay

Du skal være opmærksom på, at prisen kan variere meget afhængigt af, hvilket selskab du vælger til udflugten. Generelt set kan prisen for en udflugt til Alpujarra dog klassificeres efter den type udflugt, som du søger.

  • Den traditionelle udflugt har en grundpris på 55 € pr. rejsende. Dette er en gruppeudflugt med privat transport fra Grada.
  • Den halvprivate tur har en grundpris på 79 € pr. rejsende. Dette er en tur i en lille gruppe (højst 8 personer) med privat transport fra Granada.

Et besøg i Alpujarra er uden tvivl en af de bedste udflugter, man kan foretage sig fra Granada. Og det bedste? Det er muligvis billigere, end du ville forvente, da Granada generelt er en billig by, når det kommer til sightseeing.

5. Hvilke landsbyer skal man se i Alpujarra?

Udsigt over Pampaneira| ©Mark Chinnick
Udsigt over Pampaneira| ©Mark Chinnick

Her følger et udvalg af landsbyer, der er et besøg værd i Alpujarra. Det er selvfølgelig et lidt personligt valg, da det er en af de bedste landsbyer i Alpujarra. Hver rejsende kommer tilbage fra rejsen med sin egen liste over favoritter.

Orgiva

Det er en af de mest berømte landsbyer og porten til Alpujarra i Granada, en region, der er kendetegnet ved sin kulturelle blanding. Gå ikke glip af Plaza de la Alpujarra og dens smukke tinaos.

Pampaneira

Pampaneira anses af mange for at være den smukkeste landsby i Alpujarra, og den er forbundet med de to tilstødende landsbyer (Bubión og Capileira) for at danne det område, der er kendt som det historiske kompleks Barranco de Poqueira.

Det er et besøg værd at beundre de smalle stejle gader og de traditionelle hvidkalkede huse, som er karakteristiske for Alpujarra-regionen.

Bubión

Bubión ligger ca. 1.300 meter over havets overflade og er en lille smuk historisk by med kun 400 indbyggere.

Det ligger lige midt i Sierra Nevada-områdets udkanter. Her finder du hovedsageligt folkekirkelig arkitektur, hvor det er muligt at mærke indflydelsen fra de berbiske ørkenbyer.

Lanjarón

Lanjaron ligger i den sydlige del af Sierra Nevada og grænser op til Lecrin-dalen, en lille by med kun 4000 indbyggere, der er berømt for sit fletværk og sine vævede tæpper.

Trevélez

Trevélez er en landsby af romersk oprindelse, fuld af imponerende historie og velsignet med en betagende natur. Det er værd at gå en tur gennem de stejle gader og fare vild i de gamle kvarterer.

Book din udflugt til Alpujarras

6. Hvorfor er det tilrådeligt at tage på en udflugt til Alpujarra fra Granada?

Udflugt i Alpujarra| ©Albert
Udflugt i Alpujarra| ©Albert

Alpujarra i Granada ligger kun 120 km fra byen La Alhambra. Derfor er forbindelsen mellem de to destinationer meget nemmere, end du kan forestille dig. Granada er på grund af sin nærhed den bedste by i Andalusien at rejse til dette område fra.

Min personlige erfaring er, at en organiseret tur giver dig mange fordele, lige fra transport til og fra byen, en ekspertguide og endelig muligheden for at møde andre rejsende med de samme interesser som dig.

7. Hvad er fordelene ved at tage en guidet tur i forhold til at besøge Alpujarra på egen hånd?

Alpujarra-bygninger| ©Spencer Means
Alpujarra-bygninger| ©Spencer Means

Der er meget at se og beundre i Alpujarra-området, så en guidet tur kan varmt anbefales. Fra Alpujarras historie, som præger dens skikke og levevis, til dens unikke arkitektur med dens kubiske form og flade tag, som siges at være beslægtet med den typiske arkitektur i ørkenbyer.

En ekspertguide, der kan føre dig direkte til de interessante steder, vil være uvurderlig. Især hvis du er en korttidsrejsende i Granada og ønsker at få mest muligt ud af dine dage med udforskning.

Hvis dit ophold i Granada varer 4 dage eller mindre, skal du ikke tøve og vælge en guidet tur.

Men hvis du er i Granada for et længere ophold og har masser af tid til at udforske på egen hånd, så udnyt denne fantastiske mulighed og tilbring mindst en weekend i Alpujarra-området.

8. Hvordan kommer man til Alpujarra fra Granada?

I bil til Alpujarra| ©Travis and Taska
I bil til Alpujarra| ©Travis and Taska

Du har flere forskellige muligheder for at komme til denne del af landet, og du kan vælge den ene eller den anden, alt efter hvor meget tid du har til at udforske. Her er de mest almindelige alternativer.

Rejse i bil fra Granada.

Hvis du rejser i bil til Granada, eller hvis du beslutter dig for at leje en bil efter din ankomst, kan du bruge dette transportmiddel til at komme til Alpujarra og udforske landsbyerne i dette område på egen hånd. Fra Granada er der tre hovedruter at vælge mellem.

  • Via A-44 og A-348: En rute på 1 time og 50 minutter og en afstand på ca. 118 km. Betragtes som den hurtigste.
  • Du tager A44 og derefter A7: En rute på 1 time og 50 minutter og ca. 156 km, hvor du vil have en fantastisk udsigt over Det Iberiske Hav.
  • A-92 efterfulgt af A-337: En rute på ca. 2 timer og 117 km gennem Sierra Nevada National Park.

Rejs med offentlig transport fra Granada.

Hvis du beslutter dig for at rejse med bus, kører ALSA-selskabet denne rute hver dag flere gange om dagen. Du skal tage bussen fra busstationen i Granada.

Du skal dog være opmærksom på, at den offentlige transport i dette område af Granada kan være ret ubehagelig. De bedst forbundne landsbyer er Lanjarón og Órgiva, men for de andre er det bedst at bruge privat transport, især hvis du ønsker at se mere end én landsby på en dag.

9. Hvor kan man spise i Alpujarra?

Restaurant Alcadima| ©Travis and Taska
Restaurant Alcadima| ©Travis and Taska

Et stop for at nyde et godt måltid er et must på ethvert besøg i landsbyerne i Alpujarra. I dette område af Granada er det især gryderetter og gryderetter, der er lavet på traditionel vis, og lokalt høstede produkter, der skiller sig ud.

Generelt er mad ikke inkluderet i prisen på de organiserede udflugter til Alpujarra, så her er et udvalg af nogle af de bedste restauranter i området, i håb om at du vil lære nogle af dem at kende.

  • Restaurant Alcadima: Beliggende i landsbyen Lanjarón. Det gastronomiske tilbud omfatter et udvalg af typiske retter og tapas med pølser fra Alpujarras samt et rigt udvalg af bygøl.
  • Bodega Asador El Lagar: En af de mest charmerende restauranter i Pampaneira-området. Det gastronomiske tilbud omfatter traditionelle og hjemmelavede retter med fremragende værdi for pengene og ligger i en af de mest charmerende gader i området.
  • El Corral del Castaño Denne restaurant ligger i Capileira og har en smuk udendørs terrasse. Ideel, hvis du besøger Granada om sommeren. Det gastronomiske tilbud omfatter et stort udvalg af typiske retter, der er tilberedt med et innovativt og moderne touch.
  • Restaurante Plaza 6: Restaurante Plaza 6 ligger på hovedtorvet i landsbyen Bubión med en fantastisk udsigt over det centrale område, herunder Bubións rådhus. Det gastronomiske tilbud består af typiske lokale retter med et originalt præg.
  • Restaurante Teide: Tedie ligger i Bubión og er en populær restaurant, der serverer mad på en spektakulær haveterrasse. Hvis du besøger stedet, skal du huske at prøve deres lækre hjemmelavede desserter, de er de bedste i området!