Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Tips til at besøge Alhambra-paladset

Alhambra er et vigtigt sted at besøge i Granada. Tag disse tips til efterretning, så du får mest muligt ud af dit besøg.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

8 minutters læst

Tips til at besøge Alhambra-paladset

Alhambra | Cayetano Gros

Når vi tænker på Granada, er Alhambra det første monument, vi kommer til at tænke på, og som vi forbinder denne charmerende by i Sydspanien med. Besøget skuffer ikke, og det er derfor, at det er den mest populære turistattraktion i landet.

For at få mest muligt ud af denne oplevelse er der et par tips, som altid er gode at vide.

1. Køb billetter online og på forhånd for at springe køen over

Alhambra| ©Dimitry B
Alhambra| ©Dimitry B

Mange rejsende drømmer om at tage til Granada for at se det legendariske Alhambra, byens emblem og største turistattraktion, hvis skønhed har inspireret folk fra hele verden i generationer.

Det er derfor et meget populært monument i Spanien og i udlandet, så for at sikre dig adgang til Nasrid-fæstningen på den dato og det tidspunkt, du ønsker, råder jeg dig til at bestille dine billetter til Alhambra så tidligt som muligt, så snart du har bestilt fly eller hotel.

Dette er det første råd, jeg vil give dig, når du skal se Alhambra. Hvis du køber dine Alhambra-billetter på denne måde, kan du sammenligne priser og billettyper (med eller uden rundvisning, i små eller store grupper, dag- eller natbesøg osv.), og du undgår uendelige køer ved billetkontorerne og risikoen for at løbe tør for billetter, da efterspørgslen er ekstremt stor og kapaciteten begrænset hver dag.

Efter min mening er den bedste løsning at købe en billet til Alhambra online, hvor du får direkte adgang til monumentet og får opmærksomhed fra en professionel guide, som vil ledsage dig under hele besøget og vise dig alle hemmelighederne i denne gamle paladsby.

Book dine billetter til Alhambra

2. En guidet tur, altid bedre end et besøg på egen hånd

Grupperejse med guide til Alhambra| ©FlyingCrimsonPig
Grupperejse med guide til Alhambra| ©FlyingCrimsonPig

Selv om du kan besøge Alhambra på egen hånd, hvis det er første gang, du besøger dette monument, og du ikke kender dets historie og de forskellige rum, som det består af, er mit råd at bestille en guidet tur i Alhambra for at opleve alle dets fantastiske hjørner og kuriositeter med en ekspertguide.

Hvis du udforsker Alhambra på egen hånd, vil du uden tvivl se et smukt monument, men oplevelsen er måske ikke nok, da du går glip af den sammenhæng og det overblik over Alhambra, som en guide giver dig.

Ikke kun om dens historiske og kunstneriske dimension, men også om de anekdoter og legender, som guiderne kender, og som gør et kulturelt besøg meget underholdende og fornøjeligt. Derfor er guidede ture til Alhambra efter min mening den bedste måde at besøge den gamle paladsby fra Nasriderne på, som er det sidste levende spor af dette dynasti i Spanien.

Bestil din guidede rundvisning på Alhambra

3. Lær den mest mystiske side af Alhambra at kende med en natomvisning

Oplev Alhambras skønhed på en natlig tur| ©dr_zoidberg
Oplev Alhambras skønhed på en natlig tur| ©dr_zoidberg

Hvis du har besøgt Alhambra før, og du gerne vil nyde det på en original og anderledes måde på denne tur til Granada, hvad så med at booke et natbesøg i Alhambra?

Selv om denne gamle paladsby er imponerende i dagslys, har den en særlig charme om natten: at betragte den i måneskin og i nattens stilhed er en magisk og intim oplevelse, som du må opleve!

Takket være den fine belysning af det monumentale kompleks vil du desuden bedre kunne vurdere visse dekorative elementer i arkitekturen og lære den mere gådefulde side af Alhambra at kende.

Besøg om natten er også en god mulighed for de rejsende, der foretrækker at undgå de menneskemængder, der kan være i fæstningen på visse tidspunkter om morgenen. Hvis du er en af disse mennesker, skal du ikke tøve med at tage med på en af dem, for du vil få en fantastisk tid, og du vil se Alhambra fra et unikt perspektiv.

Hvis du vil vide mere om denne slags aktiviteter, anbefaler jeg dig at læse min artikel Natbesøg på Alhambra, hvor jeg fortæller dig alt om disse fascinerende ture.

Book dine billetter til Alhambra

4. Det er muligt at spise godt i nærheden af Alhambra

Smag den velsmagende andalusiske oksehaler| ©Javier Lastras
Smag den velsmagende andalusiske oksehaler| ©Javier Lastras

Hvis der er én ting, som Granada er kendt for, så er det dens rige gastronomi. Der er ingen tvivl om, at et af de bedste souvenirs, du kan tage med dig fra din rejse, er at smage den lækre lokale mad, hvis smag er resultatet af den blanding af forskellige kulturer, der har beboet dette land.

For at du efter dit besøg i Alhambra ikke skal opleve en odyssé i forsøget på at finde et ledigt bord på tom mave i et så turistet område som det omkringliggende område, er mit råd at være proaktiv og finde et godt sted på forhånd.

Når man planlægger en rejse, er man normalt mere opmærksom på at finde transport eller indkvartering end på at finde restauranter at spise på under opholdet, og hvis man glemmer denne lille detalje, risikerer man at ende i en turistfælde, når sulten melder sig. Især hvis du rejser med din familie og små børn.

Så for at du kan få en fremragende gastronomisk oplevelse i Granada, vil jeg i indlægget Hvor man kan spise i nærheden af Alhambra give dig en lille liste med nogle af de bedste spisesteder tæt på monumentet og med en fantastisk udsigt.

5. Hvis du tager af sted med børn, skal du planlægge dit besøg på forhånd

Forbered besøget, så børnene kan nyde det.| ©José Antonio Morcillo Valenciano
Forbered besøget, så børnene kan nyde det.| ©José Antonio Morcillo Valenciano

At rejse til Granada som familie er en fantastisk plan, men som alle andre besøg med børn har det sine tricks og kræver en smule organisering, så alt går perfekt. Endnu mere, når det er et omfattende besøg på flere timer, som det er tilfældet med Alhambra.

Derfor anbefaler jeg, at du planlægger dit besøg på monumentet lidt bedre, hvis du har børn med. Tag disse små tips til efterretning, som vil hjælpe dig med at få en god oplevelse for hele familien:

  • Køb dine billetter online på forhånd for at undgå, at børnene bliver trætte af at stå i kø ved billetkontoret.

  • Fortæl dem inden besøget, hvad I skal se, så de ved noget om Alhambra og kan lade fantasien få frit løb, når de er indenfor.

  • Hvis du besøger Alhambra med børn om sommeren, skal du tage af sted tidligt om morgenen, når det stadig er køligt, og børnene er fulde af energi.

  • Besøget på Alhambra er langvarigt. Medbring snacks og vand i din taske, hvis børnene skulle blive sultne eller tørstige på et tidspunkt. Der er ingen restauranter i området.

I indlægget Besøg Alhambra i Granada med børn kan du finde flere tips, der vil være nyttige for at få mest muligt ud af denne plan som familie. Gå ikke glip af dem!

6. Beskyt dig mod varmen: medbring vand, en hat og solcreme

Beskyt dig mod solen| ©Soroush Alavi
Beskyt dig mod solen| ©Soroush Alavi

Mange rejsende benytter sig af sommerferien til at besøge Alhambra, og på denne tid af året er det ekstremt varmt i Granada, hvor temperaturen kan nå op på 40ºC.

Derfor er det meget vigtigt at beskytte sig mod varmen og solen for at undgå at svede og være godt forberedt. Husk at have koldt vand med i rygsækken, tag solbriller på, dæk hovedet med en hat, brug solcreme og en ventilator.

Og glem ikke at tage behagelige sko på, for besøget på Nasrid-fæstningen er langt, og du skal gå meget fra det ene sted til det andet. Når dagen er omme, vil dine fødder takke dig for det.

7. Hvor meget tid skal du bruge i Alhambra?

Oplev alt det, som Alhambra har at tilbyde dig| ©Austin Gardner
Oplev alt det, som Alhambra har at tilbyde dig| ©Austin Gardner

Uanset om du tager en guidet tur i Alhambra eller går på egen hånd for at se hele det monumentale kompleks og nyde turen i ro og mag og nyde udsigten, skal du bruge mindst 3 til 4 timer.

Men hvis du blot vil se Alhambra fra toppen for at føje det til din liste over seværdigheder på rejsen, har du måske brug for mindre tid til at få en god idé om, hvordan monumentet er.

Under alle omstændigheder bør Alhambra-turen tilrettelægges i overensstemmelse med tidspunktet for adgang til Nasridpaladserne, da hver besøgende kun har adgang til denne del af fæstningen på det tidspunkt, der er angivet på billetten. Så jeg vil råde dig til at se sultanernes kongelige residens først og derefter udforske Alcazaba og Generalife.

Isabels rejsetips

For at få mest muligt ud af dit besøg i Nasridpaladserne skal du forsøge at være der 15 minutter før det tidspunkt, der er angivet på indgangen. Det er vigtigt at være punktlig, ellers får du ikke lov til at komme ind senere.

8. Den bedste solnedgang på udsigtspunktet San Nicolás

Turister fotograferer Alhambra fra udsigtspunktet San Nicolás| ©-JvL-
Turister fotograferer Alhambra fra udsigtspunktet San Nicolás| ©-JvL-

Vidste du, at solnedgangen ved Alhambra i Granada anses for at være den smukkeste i Spanien? Det bedste sted at se den er fra udsigtspunktet San Nicolás i Albaicín-kvarteret.

Her har du den bedste panoramaudsigt over Alhambra med den spektakulære Sierra Nevada i baggrunden. Du kan også nyde en enestående udsigt over Generalife, Nasridpaladserne og Alcazaba.

At se solen langsomt gå ned bag Alhambra, mens lyset farver tårnene, murene og paladserne rødligt, er en magisk følelse, som du ikke må gå glip af, og når du er færdig, kan du benytte lejligheden til at besøge Albaicín, et af byens smukkeste kvarterer.

Sådan kommer du til Alhambra

For at komme til udsigtspunktet San Nicolás kan du gå op ad Paseo de los Tristes eller tage bus C1 eller C2. En anden mulighed er at krydse Plaza Larga og tage Alhacaba-bakken.

9. Hvad er det bedste tidspunkt at besøge Alhambra i Granada på, og hvad er den bedste årstid?

Nyd skønheden i Alhambra| ©Fran Fernández
Nyd skønheden i Alhambra| ©Fran Fernández

Det bedste tidspunkt

Det bedste tidspunkt at besøge Alhambra er normalt tidligt om morgenen, når det åbner sine døre.

Der er normalt ikke mange turister eller store grupper, så du vil kunne besøge alle hjørnerne af det monumentale kompleks i fred og ro, og det vil være mere behageligt at gå rundt uden menneskemængder.

Når du har set Alhambra, har du desuden resten af dagen til at lave andre planer i byen. I artiklen De bedste udflugter og guidede ture i Granada giver jeg dig nogle ideer til at opdage andre interessante steder på din rejse.

Det bedste tidspunkt

Hvis du vil nyde godt vejr og beundre Partal- og Generalife-haverne i al deres pragt, er det bedste tidspunkt på året at se Alhambra foråret (april, maj og juni) og efteråret (september og oktober).

10. Husk at medbringe legitimation for at besøge Alhambra

Nasridiske paladser| ©Kazuo ota
Nasridiske paladser| ©Kazuo ota

Husk at medbringe dit ID-kort eller pas på dagen for dit besøg i Alhambra. Af hensyn til sikkerheden og bevarelsen af monumentet foretager personalet en identifikationskontrol af de besøgende, og det er nødvendigt at vise dette dokument sammen med billetterne, som er personlige og ikke kan overdrages.

Når du bestiller billetter til Alhambra, vil du blive bedt om at oplyse visse oplysninger såsom dit navn, efternavn, nationalitet, fødselsdato, pasnummer eller ID-nummer og pasets udløbsdato.

Dette trin er vigtigt, for hvis du ikke angiver disse oplysninger korrekt, kan du ikke deltage i turen, og du vil ikke være berettiget til at få pengene tilbage.

Book dine billetter til Alhambra