Tips til at besøge Alhambra-paladset

Alhambra er et vigtigt sted at besøge i Granada. Følg disse tips for at få mest muligt ud af dit besøg.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

9 minutters læst

Tips til at besøge Alhambra-paladset

Alhambra | Cayetano Gros

Når vi tænker på Granada, er Alhambra det første monument, vi forbinder med denne charmerende by i det sydlige Spanien. Besøget skuffer ikke, og det er derfor, det er landets mest populære turistattraktion.

For at få mest muligt ud af denne oplevelse er her et par tips, som altid er gode at kende.

1. Køb dine billetter online og på forhånd for at springe køen over

Alhambra| ©Dimitry B
Alhambra| ©Dimitry B

Mange rejsende drømmer om at tage til Granada for at se det legendariske Alhambra, byens vartegn og største turistattraktion, hvis skønhed har inspireret folk fra hele verden i generationer. Det er derfor et meget populært monument i Spanien og i udlandet, så for at sikre dig adgang til Nasrid-fæstningen på den dato og det tidspunkt, du ønsker, råder jeg dig til at bestille dine billetter så lang tid i forvejen som muligt, så snart du har booket dit fly eller hotel.

Det er det første råd, jeg vil give dig, når det gælder om at lære det at kende. Hvis du køber dine Alhambra-billetter på denne måde, vil du ud over at kunne sammenligne priser og billettyper (med eller uden rundvisning, i små eller standardgrupper, dag- eller natbesøg osv.) undgå endeløse køer ved billetkontorerne og risikoen for at løbe tør for billetter, da efterspørgslen er ekstremt høj, og kapaciteten er begrænset hver dag.

Efter min mening er den bedste løsning at købe en spring-køen-over-billet til Alhambra online, som giver dig direkte adgang til monumentet og en professionel guide, der vil ledsage dig under hele besøget og vise dig alle hemmelighederne i denne gamle paladsby.

 • Pris: Fra 30 €.
 • Mere information: Hvis du vil vide mere, anbefaler jeg, at du læser artiklen Billetter til Alhambra.

Book din billet til Alhambra

2. En guidet tur er altid bedre end et besøg på egen hånd

Guidet gruppetur til Alhambra| ©FlyingCrimsonPig
Guidet gruppetur til Alhambra| ©FlyingCrimsonPig

Du kan besøge Alhambra på egen hånd, men hvis det er første gang, du besøger dette monument, og du ikke kender dets historie og de forskellige rum, det består af, er mit råd at booke en guidet tur til Alhambra for at opdage alle dets fantastiske hjørner og kuriositeter med en ekspertguide. Her er de to forslag:

Hvis du udforsker Alhambra på egen hånd, vil du uden tvivl se et smukt monument, men oplevelsen er måske ikke nok, da du vil gå glip af den kontekst og det globale syn på Alhambra, som en guide giver dig. Ikke kun om dets historiske og kunstneriske dimension, men også om de anekdoter og legender, som guiderne kender, og som gør et kulturelt besøg meget underholdende og fornøjeligt.

Derfor er guidede ture til Alhambra efter min mening den bedste måde at besøge den gamle nasridiske paladsby på, det sidste levende spor af dette dynasti i Spanien.

 • Pris: Fra 25 €.
 • Mere information: Hvis du vil vide mere, anbefaler jeg, at du læser artiklen Guidede ture i Alhambra.

Book din guidede tur til Alhambra

3. Lær den mest mystiske side af Alhambra at kende med et natligt besøg

Oplev skønheden i Alhambra med en natlig rundvisning| ©dr_zoidberg
Oplev skønheden i Alhambra med en natlig rundvisning| ©dr_zoidberg

Hvis du har besøgt Alhambra før og på denne rejse til Granada gerne vil nyde det på en original og anderledes måde, hvad så med at booke en guidet tur i Alhambra om natten?

Hvis skønheden i denne gamle paladsby er imponerende i dagslys, har den en særlig charme om natten: At betragte den i måneskinnet og i nattens stilhed er en magisk og intim oplevelse, som du skal opleve! Takket være den delikate belysning af det monumentale kompleks vil du desuden bedre kunne værdsætte visse dekorative elementer i arkitekturen og lære Alhambras mere gådefulde side at kende.

Natbesøg er også en god mulighed for de rejsende, der foretrækker at undgå de menneskemængder, der kan findes i fæstningen på visse tidspunkter om morgenen. Hvis du er en af dem, skal du ikke tøve med at tage med, for du vil få en fantastisk oplevelse og se Alhambra fra et unikt perspektiv.

 • Pris: Fra 61 €.
 • Mere information: Hvis du vil vide mere, anbefaler jeg, at du læser min artikel om natlige besøg i Alhambra, hvor jeg fortæller dig alt om disse fascinerende ture.

Book en guidet natlig tur i Alhambra

4. Det er muligt at spise godt i nærheden af Alhambra

Smag den lækre andalusiske oksehale| ©Javier Lastras
Smag den lækre andalusiske oksehale| ©Javier Lastras

Hvis der er én ting, Granada er kendt for, så er det den rige gastronomi. Der er ingen tvivl om, at en af de bedste souvenirs, du kan tage med fra din rejse, er at prøve den lækre lokale mad, hvis smag er resultatet af en blanding af forskellige kulturer. For at du ved afslutningen af dit besøg i Alhambra ikke skal gå igennem en odyssé for at finde et ledigt bord i et så turistet område, er mit råd at være proaktiv og lede efter et godt sted på forhånd.

Når man planlægger en rejse, er man normalt mere opmærksom på at finde transport eller indkvartering end på at finde restauranter at spise på under opholdet, og hvis man glemmer denne lille detalje, risikerer man at ende i en turistfælde, når sulten tager overhånd. Især hvis du rejser med din familie og små børn.

Så for at du kan få en fremragende gastronomisk oplevelse i Granada, giver jeg dig i indlægget Hvor kan man spise nær Alhambra en lille liste med nogle af de bedste steder at spise tæt på monumentet og med en spektakulær udsigt. Og hvis dit besøg falder sammen med solnedgangen, kan du booke et flamenco-show i en hule-restaurant, der inkluderer middag, en oplevelse, der vil forbløffe dig.

Book et flamenco-show i en hule-restaurant

5. Hvis du rejser med børn, så planlæg dit besøg i forvejen

Forbered besøget, så børnene kan nyde det.| ©José Antonio Morcillo Valenciano
Forbered besøget, så børnene kan nyde det.| ©José Antonio Morcillo Valenciano

At rejse til Granada som familie er en fantastisk plan, men som alle andre besøg med børn har det sine udfordringer og kræver en smule organisering, så alt går perfekt. Endnu mere, når det er et langt besøg på flere timer, som det er tilfældet med Alhambra.

Derfor anbefaler jeg, at du planlægger dit besøg i monumentet lidt, hvis du har børn med. Tag disse små tips til dig, som vil hjælpe dig med at få en god familieoplevelse:

 • Køb dine billetter online og på forhånd, så børnene ikke bliver trætte af at vente i lange køer ved billetkontoret.
 • Fortæl dem før besøget, hvad I skal se, så de ved noget om Alhambra og kan lade fantasien få frit løb, når de er indenfor.
 • Hvis du besøger Alhambra med børn om sommeren, så gå tidligt om morgenen, når det stadig er køligt, og de er fulde af energi.
 • Besøget i Alhambra er langt. Medbring snacks og vand i tasken, hvis børnene skulle blive sultne eller tørstige på et tidspunkt. Der er ingen restauranter inde i Alhambra.
 • Jeg anbefaler, at du booker en guidet tur til Alhambra, fordi guiden vil gøre besøget mere fornøjeligt.

I indlægget Besøg Alhambra i Granada med børn finder du flere tips, der vil være nyttige for at få mest muligt ud af denne plan med din familie. Gå ikke glip af dem!

Book din guidede tur til Alhambra

6. Beskyt dig selv mod varmen: medbring vand, hat og solcreme

Beskyt dig selv mod solen| ©Soroush Alavi
Beskyt dig selv mod solen| ©Soroush Alavi

Mange rejsende benytter sommerferien til at besøge Alhambra, og på denne tid af året er det meget varmt i Granada, hvor temperaturen kan nå op på 40ºC.

Det er derfor meget vigtigt at beskytte sig mod varmen og solen for at undgå hedeture og være godt forberedt. Husk at have køligt vand med i rygsækken, brug solbriller, dæk hovedet med en hat, smør dig ind i solcreme og brug en ventilator.

Og glem ikke at tage behagelige sko på, for besøget i Nasrid-fæstningen er langt, og du kommer til at gå meget fra det ene sted til det andet. Sidst på dagen vil dine fødder takke dig for det.

Book dine billetter til Alhambra

7. Hvor lang tid skal man bruge i Alhambra?

Oplev alt, hvad Alhambra har at tilbyde dig| ©Austin Gardner
Oplev alt, hvad Alhambra har at tilbyde dig| ©Austin Gardner

Uanset om du tager på en guidet tur til Alhambra, eller om du tager af sted på egen hånd for at se hele det monumentale kompleks og nyde udsigten, skal du bruge mindst 3-4 timer.

Men hvis du bare vil se Alhambra fra oven for at føje det til din liste over rejsemål, skal du måske bruge mindre tid for at få en idé om, hvordan monumentet ser ud.

Under alle omstændigheder bør Alhambra-turen tilrettelægges efter tidspunktet for adgang til Nasrid-paladserne, da alle besøgende kun har lov til at komme ind i denne del af fæstningen på det tidspunkt, der er angivet på deres billet. Så jeg råder dig til at se sultanernes kongelige residens først og derefter udforske Alcazaba og Generalife.

Isabel's Traveler Tip

For at få mest muligt ud af dit besøg i Nasrid-paladserne skal du prøve at være der 15 minutter før det tidspunkt, der er markeret på indgangen. Punktlighed er vigtig, ellers får du ikke lov til at komme ind senere.

8. Den bedste solnedgang ved udsigtspunktet San Nicolás

Turister fotograferer Alhambra fra San Nicolás udsigtspunktet.| ©-JvL-
Turister fotograferer Alhambra fra San Nicolás udsigtspunktet.| ©-JvL-

Vidste du, at solnedgangen ved Alhambra i Granada anses for at være den smukkeste i Spanien? Den ses bedst fra udsigtspunktet San Nicolás i Albaicín-kvarteret.

Her har du den bedste panoramaudsigt over Alhambra med den spektakulære Sierra Nevada i baggrunden. Du får også en uovertruffen udsigt over Generalife, Nasrid-paladserne og Alcazaba.

At se solen gå gradvist ned bag Alhambra, mens lyset farver tårne, mure og paladser rødlige, er en magisk fornemmelse, du ikke må gå glip af, og når du er færdig, kan du benytte lejligheden til at besøge Albaicín, et af de smukkeste kvarterer i byen.

Hvordan kommer man derhen?

For at komme til udsigtspunktet San Nicolás kan du gå op ad Paseo de los Tristes eller tage bus C1 eller C2. En anden mulighed er at krydse Plaza Larga og tage Alhacaba-bakken. Eller book en tur til Sacromonte og Albaicín.

Book en tur til Sacromonte og Albaicín

9. Hvad er det bedste tidspunkt at besøge Alhambra i Granada, og hvad er den bedste tid på året?

Nyd skønheden i Alhambra| ©Fran Fernández
Nyd skønheden i Alhambra| ©Fran Fernández

Det bedste tidspunkt

Det bedste tidspunkt at besøge Alhambra på er som regel tidligt om morgenen, når det åbner sine døre.

Der er normalt ikke mange turister eller store grupper, så du vil kunne besøge alle hjørner af det monumentale kompleks i fred og ro, og det vil være mere behageligt at gå rundt uden menneskemængder.

Når du har set Alhambra, har du desuden resten af dagen til at lægge andre planer rundt omkring i byen. I artiklen De bedste udflugter og guidede ture i Granada giver jeg dig nogle ideer til at opdage andre interessante steder under din rejse.

Den bedste tid på året

For at nyde det gode vejr og beundre skønheden i Partal og Generalife-haverne i al deres pragt, er den bedste tid på året at se Alhambra om foråret (april, maj, juni) og efteråret (september og oktober).

Book dine billetter til Alhambra

10. Husk at medbringe ID for at besøge Alhambra

Nasrid-paladserne| ©Kazuo ota
Nasrid-paladserne| ©Kazuo ota

På dagen for dit besøg i Alhambra skal du huske at medbringe dit ID-kort eller pas. Af hensyn til sikkerheden og bevarelsen af monumentet foretager personalet identifikationskontrol af de besøgende, og det er nødvendigt at vise dette dokument sammen med billetterne, som er personlige og ikke kan overdrages.

Når du booker dine Alhambra-billetter, vil du blive bedt om at give visse oplysninger såsom dit navn, efternavn, nationalitet, fødselsdato, pasnummer eller ID-nummer og passets udløbsdato.

Bemærk: Dette trin er vigtigt, for hvis du ikke giver disse oplysninger korrekt, vil du ikke kunne deltage i turen, og du vil ikke være berettiget til en refusion.

Book dine billetter til Alhambra