13 bedste ting at gøre i Granada

Granada er en fascinerende by, hvor der er meget mere at se end bare det ikoniske Alhambra. Her er de seværdigheder, du skal se for at få mest muligt ud af din rejse.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

13 minutters læst

13 bedste ting at gøre i Granada

Alhambra i Granada | ©Kevin Mcmahon

Der er få steder med mere charme og skønhed end Granada, hvis man vil nyde en særlig ferie.

Dens fascinerende historie, dens storslåede kunst, dens lækre tapas og dens folks glæde er alle grunde nok til at opdage byen med den smukkeste solnedgang på planeten. I hovedstaden i det gamle Nasrid-rige er der mange drømmesteder at se. Her er nogle af dem!

1. Besøg Alhambra i Granada

Patio de los Leones i Alhambra| ©Jorge Gobbi
Patio de los Leones i Alhambra| ©Jorge Gobbi

Alhambra er en kulturel reference for spansk-muslimsk kunst i Vesten og et af de smukkeste monumenter i Spanien. Der er ingen tvivl om, at det er det første monument, du skal se, når du ankommer til Granada.

Alhambra er en imponerende juvel af universel kunst, og det er logisk, at det vækker interesse hos millioner af rejsende, som tager til Andalusien for at beundre charmen og den smukke udsigt over denne gamle andalusiske paladsby.

Hvordan besøger man Alhambra i Granada?

På grund af Alhambras enorme udstrækning og det store antal rum er mit råd at bestille en guidet tur til Alhambra for at besøge hele det monumentale kompleks uden at gå glip af nogen detaljer og lære om dets historie.

Mange af hemmelighederne ved Alhambra i Granada ville gå ubemærket hen uden hjælp fra en guide, da der er så meget at se i dette unikke monument.

Hvordan booker man billetter?

Jeg anbefaler, at du køber billetter til Alhambra i Granada mindst en måned eller to før din rejsedato, da det er et meget populært monument med et begrænset antal pladser, som hurtigt bliver udsolgt.

Få mest muligt ud af Alhambra

For at se Alhambra, Spaniens mest besøgte monument, er det tilrådeligt at finde ud af alt, hvad du har brug for at vide, før du tager af sted. Se disse indlæg, hvor jeg giver dig de bedste tips til at lære Alhambra at kende:

Bestil billetter til Alhambra

2. Bliv forbløffet over Mirador de San Nicolás

Nyd den smukke udsigt over Alhambra fra udsigtspunktet San Nicolás.| ©Arkangel
Nyd den smukke udsigt over Alhambra fra udsigtspunktet San Nicolás.| ©Arkangel

En anden af de vigtigste ting at gøre i Granada på en ferie er at betragte solnedgangen fra udsigtspunktet San Nicolás.

"Den smukkeste i verden", sagde Bill Clinton, USA's præsident, under et kort besøg i den andalusiske by i 1997. Han tog ikke fejl!Herfra har du den bedste panoramaudsigt over Alhambra i Granada med det imponerende Sierra Nevada i baggrunden.

Du får også en uovertruffen udsigt over Nasrid-paladserne, Alcazaba og Generalife. Faktisk er udsigten vidunderlig på alle tidspunkter af dagen, men fornemmelsen af at se solen gå langsomt ned bag Alhambra, mens den farver murene, tårnene og paladserne i rødlige toner, er simpelthen magisk.

Hvordan kommer man til udsigtspunktet San Nicolás?

Udsigtspunktet ligger i den højeste del af Albaicín-kvarteret i Granada. Du kan komme dertil ved at gå op ad Paseo de los Tristes eller med bus på linje C1 eller C2.

En anden mulighed er at krydse Plaza Larga og tage Alhacaba-bakken. Og selvfølgelig kan du altid bestille en tur til Albaicín for at komme dertil i selskab med en guide og en gruppe turister.

Book en tur til Albaicín

3. Udforsk Albaicín- og Sacromonte-kvartererne

Slentre gennem de maleriske gader i Albaicín| ©L'odyssée Belle
Slentre gennem de maleriske gader i Albaicín| ©L'odyssée Belle

Etbesøg i Albaicín- og Sacromonte-kvartererne er et must på din rejse til Granada. Det er to af de mest fascinerende og gamle steder, man kan udforske i Nasrid-rigets hovedstad.

Faktisk siger mange, at hvis man ikke har gået igennem dem, kan man ikke sige, at man har været i Granada, for det er byens sjæl. Hvis du er en af de rejsende, der elsker at lære en by at kende ved at fare vild i dens gader ogopdage dens mest autentiske og ægte side, er en af de ting, man kan gøre i Granada, som jeg varmt kan anbefale, at bestille en tur til Albaicín og Sacromonte.

Book en rundvisning i Albaicín og Sacromonte

4. Rundvisning i Granadas katedral

Kuppel i katedralen i Granada| ©Bobo Boom
Kuppel i katedralen i Granada| ©Bobo Boom

Det er sandt, at Alhambra er alle øjnes dronning, men på min rejse til Granada var en af de største overraskelser at betragte majestæten i katedralen, den næststørste i Spanien og et must-see i byen. I slutningen af generobringen valgte de katolske monarker stedet for byens største moské til at bygge dette tempel som et symbol på kristendommens triumf over islam og over det sidste muslimske rige i Spanien.

Du kan bare gå ind og besøge det eller bestille en rundvisning i Granadas katedral for at lære alt om dens historie og arkitektur. Her er nogle af mulighederne:

Hvorfor besøge Granadas katedral?

Der er mange kirker i byen, men denne katedral er et ikon, fordi den er et af mesterværkerne fra den spanske renæssance. Det er også et tempel, der imponerer med sin størrelse, og synet af det, der tårner sig op over Granadas centrum, er et uforglemmeligt syn for den rejsende.

Katedralen er dedikeret til Santa María de la Encarnación og er imponerende udefra på grund af sine tårne og sin store barokfacade, men efter min mening er det den indvendige udsmykning, der tager pusten fra én. Alt ved den er fortryllende.

Book en rundvisning i Granadas katedral

5. Gå ind i det kongelige kapel i Granada

Detalje af de katolske monarkers grav.| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light
Detalje af de katolske monarkers grav.| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light

I tilknytning til katedralen ligger det kongelige kapel, som er et sted for historieelskere. Her finder du det gotiske gravmæle, hvor resterne af de katolske monarker, deres datter Juana I af Kastilien, hendes mand Philip den Smukke og deres barnebarn, den spæde Michael af Portugal, hviler.

Byens historie har været tæt forbundet med de katolske monarker, siden de ankom til Granada i 1482 for at afslutte generobringen af Spanien.

Efter sejren besluttede parret at dedikere deres liv til Granada for evigt og bygge deres gravkapel her. Du kan også benytte lejligheden til at besøge museumssakristiet i det kongelige kapel indeni. I dette tilfælde anbefaler jeg desuden, at du booker et besøg i det kongelige kapelog katedralen, da oplevelsen ellers ikke vil være den samme.

Book et besøg i Det Kongelige Kapel og Katedralen

6. Tag på udflugt til Alpujarras

Drømmeagtige landskaber i Alpujarras| ©Carlos Alejo
Drømmeagtige landskaber i Alpujarras| ©Carlos Alejo

Alpujarras er en af de bedste ting, man kan gøre i Granada. Det er svært ikke at blive overvældet af skønheden i dette unikke naturlandskab, der er fuld af kilder og oversået med et væld af maleriske hvide landsbyer, der ligger gemt i dybe dale i mere end 1.200 meters højde over havet.

En tur til Alpujarra fra Granada er en fantastisk mulighed for at dykke ned i historien om de sidste mauriske befolkninger, der boede i Spanien, og for at nyde en dag i det fri, hvor man gør noget anderledes.

Hvordan er udflugten til Alpujarras?

Jeg anbefaler, at du bestiller en dagstur til Alpujarras, da alt er tilrettelagt, så du kan slappe af og få mest muligt ud af denne tur i naturen. Du kan besøge nogle af desmukkeste landsbyer i Alpujarras som Bubión, Capileira og Pampaneira, Pórtugos, Lanjarón og Trevélez (den bedste producent af Serrano skinke i Alpujarras), blandt mange andre.

Andre steder at besøge på din rejse til Granada

Hvis du har flere dage til rådighed, er det måske den perfekte mulighed for at besøge andre andalusiske byer og landsbyer. Her er en artikel med de bedste landsbyer i Granada, som du skal besøge. Og her er desuden nogle forslag og forklaringer på, hvordan man kommer til charmerende steder som Nerja eller Cordoba.

Book en tur til Alpujarras i Granada

7. Gå ikke glip af Sierra Nevada

Enudflugt til Sierra Nevada, der er hjemsted for Sydeuropas højeste bjergkæde og det imponerende Mulhacén-tårn, som er det højeste på Den Iberiske Halvø, er et must på din rejse til Granada.

Hvis du overvejer, hvordan du kommer til Sierra Nevada fra Granada, anbefaler jeg, at du bestiller en udflugt for at opleve det betagende landskab. Den varer ca. 7 timer, og du kan vælge mellem en lille gruppe eller en privat tur.

Du vil altid være ledsaget af en lokal chauffør og guide.

Book en udflugt til Sierra Nevada

8. Glæd dig selv med et flamenco-show

Hvis du vil opleve flamencoens magi, anbefaler jeg, at du bestiller billet til et af de bedste flamencoshows i Granada. Det foregår i en århundrede gammel hule, og du kan også nyde en to-retters eller fem-tapas middag, alt efter hvad du foretrækker, altid med dessert og drikkevarer. Hvis du har børn med, kan du også vælge en børnemenu.

Det er ikke kun en musikalsk, men også en kulturel oplevelse, som varer ca. halvanden time, og som er en af de ting, man kan lave i Granada om aftenen. Tøv ikke, book et flamencoshow i Granada, og fordyb dig i essensen af denne kunstform.

Book et flamenco-show i Granada

9. Forkæl din krop med et hammam-ritual

Slap af med et hammam-ritual i Granada| ©Haley Phelps
Slap af med et hammam-ritual i Granada| ©Haley Phelps

Hvis du efter så meget sightseeing i byen føler dig træt og har brug for en pause til at genoplade batterierne, foreslår jeg, at du booker et besøg i de arabiske bade i Granada for at nyde det gamle andalusiske hammam-ritual og alle dets sundhedsmæssige egenskaber. Det er fantastisk! Hvis du aldrig har været i hammam før, kan denne tur til det gamle Nasrid-rige være en god mulighed for at have det sjovt med en original og anderledes plan for aktiviteter i Granada.

Hvad er de arabiske bade i Granada?

Her er en artikel om det bedste hammam i Granada. På dit besøg vil du ikke finde den typiske spa, men de arabiske bade er kendetegnet ved at bringe filosofien fra det traditionelle hammam, som blev praktiseret i Al-Andalus i middelalderen, ind i nutiden.

Desuden skaber udsmykningen i andalusisk stil en meget behagelig og intim atmosfære.

Hvorfor anbefaler jeg denne aktivitet?

Hvis der var noget, der fascinerede mig ved hammam-ritualet, så var det den afslappede atmosfære, man kan mærke i rummene, hvor tiden synes at stå stille, og der hersker stilhed, kun afbrudt af vandets brusen i de termiske bassiner. Dine sanser vil blive vækket af den parfumerede luft og den andalusiske musik, der spiller let i baggrunden.Du vil et øjeblik føle, at du er rejst tilbage til det gamle Al-Andalus' pragt!

Book billetter til hammam Al-Andalus

10. Stig på turisttoget til Granada

Udsigt over Alhambra og Granada fra Sacromonte ved solnedgang.| ©Victoriano Izquierdo
Udsigt over Alhambra og Granada fra Sacromonte ved solnedgang.| ©Victoriano Izquierdo

Der er mange måder at lære Granada at kende på, men at gøre det om bord på turisttoget er en behagelig og nem måde at se de vigtigste seværdigheder på.

En uundværlig mulighed, hvis du rejser til Granada med børn. Min erfaring er, atdu vil nyde besøget mere og lære mange detaljer om historie, kunst, legender og kuriositeter, da der er en audioguide. Jeg anbefaler, at du bestiller plads på turisttoget til Granada, så du ikke løber tør for pladser, og så du kan begynde at tilrettelægge din rute ud fra, hvad du vil se. Du kan faktisk stå af og på lige så mange gange, du vil.

Book en plads på turisttoget til Granada

11. Drik en kop te på gaden med tebutikker

Smag den traditionelle mauriske te| ©alexis.stroemer
Smag den traditionelle mauriske te| ©alexis.stroemer

Der er ikke noget bedre end at tage til Calle Calderería Nueva i Albaicín-kvarteret for at nyde en autentisk maurisk te og de bedste arabiske kager i byen. Dette sted er også kendt som Calle de las Teterías og er fyldt med butikker, hvor nogle af varerne er udstillet udenfor ogminder om souks i Mellemøsten, men uden at man forlader Granada.

Ud over at drikke te i de andalusiske lokaler kan du også benytte lejligheden til at købe nogle souvenirs fra dit ophold i Nasrid-rigets gamle hovedstad. Der er lidt af hvert! Fra postkort, shishaer og lamper til saronger, tasker og smykker. Du kan helt sikkert finde det, du leder efter.

Book en rundvisning i Albaicín

12. Bliv forelsket på Paseo de los Tristes

Paseo de los Tristes i Granada| ©Sara Amaro
Paseo de los Tristes i Granada| ©Sara Amaro

Granada er en unik by i sig selv, men et af de steder, der er med til at give den et magisk præg, er Paseo de los Tristes, et af de smukkeste og mest historiske hjørner af Nasrid-byen. Det er en smuk allé, der følger Darro-flodens løb mellem Chirimías- og Aljibillo-broerne oghar en privilegeret udsigt over Alhambra ved sin fod.

Dens officielle navn er Paseo del Padre Manjón, men den har fået sit kælenavn, fordi den tidligere var vejen til byens kirkegård og scenen for triste begravelsesoptog. Paseo de los Tristes' berømmelse er velfortjent, da det er etaf de smukkeste og mest bohemeagtige steder i Granada, hvor man kan gå en romantisk tur, især i måneskinnet og blandt den omkringliggende vegetation.

Book en tur på elcykel i Granada

13. Gå ud og spis tapas i Granada

Nyd de lækre tapas i Granada| ©Andrew Nash
Nyd de lækre tapas i Granada| ©Andrew Nash

Tapas i Spanien er en kunstform, men i Granada er det noget helt særligt.

Og hvis du spørger mig om de vigtigste ting at lave i Granada, må du aldrig gå glip af at gå ud og spise tapas i byens centrum. For dem, der ikke ved det, fungerer tapas i Granada sådan her: Du går ind på en bar, bestiller en drink, og så får du en gratis tapa. Så nemt er det!

Faktisk kan man spise tapas til frokost og aften for færre penge end på en restaurant. Men tricket med tapas i Granada er at vide, hvor man skal gå hen, så kvaliteten af tapas er høj. Der er f.eks. steder, hvor du kan vælge din tapas sammen med din drink, steder, hvor du får tildelt den tapas, du vil have, og barer, hvor kvaliteten af den tapas, du får serveret, stiger i takt med, at du bestiller drinks.

Hvor kan man gå ud og spise tapas i Granada?

 • Taberna Gamboa (Calle Lepanto, 11)
 • Los Diamantes (Calle Navas, 28)
 • Bella Kurva (Calle San Jerónimo, 19)
 • Bodegas Castañeda (Calle Almireceros 1-3)
 • La Bella y la Bestia (Calle Cárcel Baja, 14)
 • La Sitarilla (Calle San Miguel Alta, 7).

14. Tag en tur i varmluftsballon over Granadas himmel

Flyv op i luften over Granada i en varmluftsballon.| ©star5112
Flyv op i luften over Granada i en varmluftsballon.| ©star5112

Hvis du er på udkig efter spænding på din rejse, og du ikke har højdeskræk, er en af de bedste ting at gøre i Granada at tage en tur i varmluftballon. Kan du forestille dig at flyve over byen ved daggry, mens du har et fugleperspektiv på Alhambra, Albaicín-kvarteret, Sacromonte-grotterne og Sierra Nevada?

O mbord på ballonen vil du se byen fra et privilegeret og usædvanligt perspektiv, som kun meget få mennesker stifter bekendtskab med. Ingen, der ikke har prøvet at flyve i ballon før, kan beskrive følelsen af at svæve blidt i luften og lade sig bære gennem Granadas vidunderlige blå himmel, mens byen begynder at vågne, og solen kaster et glødende skær over bjergene.

15. Sug til dig af kultur på Granadas museer

Videnskabsparken| ©euphro
Videnskabsparken| ©euphro

Selvom Granada er en lille by, er den hjemsted for en uovertruffen arkitektonisk og kunstnerisk arv. Det er ikke underligt, at kultur- og museumstilbuddet i byen er så varieret og bredt - der er noget for enhver smag! Her er nogle af mine favoritter:

 • Museum of Fine Arts: Det er det vigtigste kunstgalleri i byen med værker fra det 15. til det 20. århundrede.
 • Alhambra-museet: Her kan du se de spansk-muslimske kunstgenstande, der er fundet i Alhambra og Generalife.
 • Arkæologisk Museum: Det rummer arkæologiske fund fra forskellige folkeslag (iberere, fønikere, romere og arabere), som har sat deres præg på Granada.
 • Casa de los Tiros (Skudhus): Her spores Granadas historie og traditioner gennem billeder, graveringer, malerier, bibliografiske samlinger, planer og lokalt kunsthåndværk.
 • Manuel de Falla House-Museum: Det er det sted, hvor komponisten boede, og man kan se hans personlige genstande, de originale møbler, hans klaver m.m.
 • Lorca House-Museum: Det var den sommerresidens, som digteren Federico García Lorca havde i udkanten af byen, og hvor han skrev værker som "Romancero Gitano" eller "La casa de Bernarda Alba".
 • Granadas videnskabspark: Det er det første interaktive videnskabsmuseum i Andalusien og et meget anbefalelsesværdigt udflugtsmål for hele familien.

Vælg den rigtige dato for din rejse

Det ermagisk at besøge denne smukke andalusiske by, uanset hvornår du tager af sted, men hvis du planlægger din rejse bedst muligt i forhold til årstiden, er du sikker på at få en uforglemmelig tur. Læs videre for at finde ud af, hvad der er de bedste aktiviteter afhængigt af årstiden:

Måske vil du gerne vide, hvilke måneder der er de bedste at besøge Granada i:

 • 10 ting at lave i Granada ijanuar.
 • 10 ting at lave i Granada iaugust.
 • 10 ting at lave i Granada iseptember.
 • 10 ting at lave i Granada ioktober.
 • 10 ting at lave i Granada idecember.

Eller måske er du interesseret i at vide, hvad du skal lave afhængigt af antallet af dage på din rejse:

Book billetter til Alhambra