Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste ting at gøre i Granada

Granada er en fascinerende by, hvor der er meget mere at se end blot det ikoniske Alhambra. Gå ikke glip af de seværdigheder, du ikke må gå glip af i det gamle Nasridkongedømme, og få mest muligt ud af din rejse.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

17 minutters læst

Bedste ting at gøre i Granada

Alhambra i Granada | ©Kevin Mcmahon

Der er kun få steder med mere charme og skønhed end Granada, hvor man kan nyde en særlig ferie. Dens fascinerende historie, dens storslåede kunst, dens lækre tapas og folkets glæde er mere end nok grunde til at opleve byen med den smukkeste solnedgang på planeten.

Alhambra i Granada er det mest populære symbol, men i hovedstaden i det gamle Nasridkongedømme er der mange andre drømmesteder at se. Her er nogle af dem!

1. Besøg Alhambra i Granada

Patio de los Leones| ©Jorge Gobbi
Patio de los Leones| ©Jorge Gobbi

Når vi tænker på Granada, er det første, vi kommer til at tænke på, det symbolske Alhambra. Det er et kulturelt referencepunkt for spansk-muslimsk kunst i Vesten og et af de smukkeste monumenter i Spanien. Der er ingen tvivl om, at det er det første monument, man skal se, når man ankommer til Granada.

Alle de adjektiver, jeg kan bruge til at beskrive den, er for lidt! Alhambra er en overvældende juvel af universel kunst. Det er ikke underligt, at så mange digtere og kunstnere har fundet inspiration i dens skønhed. Vidste du, at selv New7Wonders Foundation har valgt den som verdens ottende vidunder?

Det er kun logisk, at sådanne anerkendelser vækker interesse hos millioner af rejsende, som tager til Andalusien for at beundre charmen og den smukke udsigt i denne gamle andalusiske paladsby. Det er et af de monumenter, som du skal besøge mindst én gang i dit liv!

Hvordan besøger man Alhambra i Granada?

I betragtning af den enorme størrelse og det store antal rum, som udgør denne unikke middelalderlige paladsby, er mit råd at tage en guidet tur i Alhambra for at besøge hele det monumentale kompleks uden at gå glip af en detalje, lære om dets historie og tyde dets rige udsmykning. Efter min mening ville mange af Alhambras hemmeligheder i Granada gå ubemærket hen uden hjælp fra en guide, da der er så meget at se i dette unikke monument.

Hvordan bestiller du dine billetter?

Jeg anbefaler, at du køber billetter til Alhambra i Granada mindst en måned eller to før din rejsedato, da det er et meget populært monument med et begrænset antal pladser, som har tendens til at blive hurtigt udsolgt.

Få mest muligt ud af Alhambra

For at se dette Spaniens mest besøgte monument er det tilrådeligt at finde ud af alt, hvad du har brug for at vide, før du tager af sted. Tag et kig på disse indlæg, hvor jeg giver dig de bedste tips til at lære Alhambra at kende:

Bestil billetter til Alhambra

2. Bliv overrasket over udsigten fra udsigtspunktet San Nicolás

Nyd den smukke udsigt over Alhambra fra udsigtspunktet San Nicolás.| ©Arkangel
Nyd den smukke udsigt over Alhambra fra udsigtspunktet San Nicolás.| ©Arkangel

En anden af de vigtigste ting at gøre i Granada på en storbyferie er at betragte solnedgangen fra udsigtspunktet San Nicolás i Albaicín-kvarteret. "Den smukkeste i verden", sagde USA's præsident Bill Clinton under et flygtigt besøg i den andalusiske by i 1997.

Han tog ikke fejl! Herfra har du den bedste panoramaudsigt over Alhambra i Granada med den imponerende Sierra Nevada i baggrunden. Du vil også nyde en enestående udsigt over Nasridpaladserne, Alcazaba og Generalife.

Faktisk er udsigten vidunderlig på alle tider af dagen, men det er simpelthen magisk at se solen gå langsomt ned bag Alhambra, mens den farver dens mure, tårne og paladser i rødlige toner.

Hvordan kommer man til udsigtspunktet San Nicolás?

Dette udsigtspunkt ligger i den højeste del af Albaicín-kvarteret i Granada. Du kan komme dertil ved at gå op ad Paseo de los Tristes eller med buslinje C1 eller C2. En anden mulighed er at krydse Plaza Larga og tage Alhacaba-bakken.

Bestil en guidet tur i Granada

3. Udforsk de maleriske kvarterer Albaicín og Sacromonte

Slentre gennem de maleriske gader i Albaicín| ©L'odyssée Belle
Slentre gennem de maleriske gader i Albaicín| ©L'odyssée Belle

Enhver rejsende, der har besøgt Granada, vil være enig med mig i, at Albaicín- og Sacromonte-kvartererne er to af de mest fascinerende og gamle steder at udforske på din tur til hovedstaden i Nasridkongedømmet.

Faktisk er der mange, der siger, at hvis man ikke har slentret gennem dem, kan man ikke rigtig sige, at man har været i Granada, fordi det er byens sjæl.

Hvis du er en af de rejsende, der elsker at lære en by at kende ved at fortabe dig i dens gader for at opdage dens mest autentiske og ægte side, kan jeg varmt anbefale en tur til Albaicín og Sacromonte, som er en af de ting, man kan gøre i Granada.

Bestil en guidet tur i Albaicín og Sacromonte

Hvorfor tage en tur til Albaicín og Sacromonte?

På denne tur i Albaicín- og Sacromonte-kvartererne i Granada lærer du to ægte steder med en meget interessant historie og en fantastisk udsigt at kende.

Den ligger på en bakke med udsigt over Granada og gemmer i sin labyrint af middelalderlige gader nogle af de juveler, der har gjort Nasridkongedømmets hovedstad verdensberømt.

Hvis der er én ting, der slog mig ved Granada under min rejse, er det, at dens essens ændrer sig fra morgen til aften. Hvert øjeblik af dagen viser de forskellige facetter af Granada, små detaljer i en unik by, der aldrig holder op med at forbløffe dig.

For at lære denne del af byen at kende er der dag- og natture. Hvis du vil vide mere om dem, kan du læse mere i min artikel Besøg Albaicín og Sacromonte i Granada, hvor jeg forklarer i detaljer, hvordan disse aktiviteter foregår, og hvad du kan se i disse kvarterer fulde af legender, hvis udsigt du vil blive forelsket i.

Bestil en guidet tur i Albaicín og Sacromonte

4. Besøg katedralen i Granada

Kuplen i Granada-katedralen| ©Bobo Boom
Kuplen i Granada-katedralen| ©Bobo Boom

Det er sandt, at Alhambra er dronningen af alle øjne, men på min tur til Granada var en af de største overraskelser, jeg fik, at betragte den majestætiske katedral, den næststørste katedral i Spanien og et must-see i byen.

I slutningen af generobringen valgte de katolske konger stedet for byens største moské til at bygge dette tempel som et symbol på kristendommens triumf over islam og over det sidste muslimske kongerige i Spanien.

Projektet blev påbegyndt i 1492 kort efter indtagelsen af Granada, men det blev først afsluttet i begyndelsen af det 18. århundrede, næsten to århundreder senere, da det var et meget kompliceret projekt, der var forbundet med mange komplikationer på grund af sin store kompleksitet.

Bestil billetter til Granada-katedralen

Hvorfor besøge domkirken i Granada?

Der er mange kirker i byen, men denne katedral er et ikon, fordi den er et af mesterværkerne fra den spanske renæssance. Det er også et tempel, der imponerer med sin enorme størrelse, og synet af det, der tårner sig op over centrum af Granada, er et uforglemmeligt syn for den rejsende.

Katedralen, der er dedikeret til Santa María de la Encarnación, er imponerende udvendigt på grund af sine tårne og sin store barokfacade, men efter min mening er det den indvendige udsmykning, der tager pusten fra dig.

Alt ved den er fascinerende. Fra kontrasten mellem de enorme klassiske søjlers og hvælvingernes hvide farve og de gyldne toner i hovedkapellet til de smukke glasmalerier, der på kromatisk vis omdanner det lys, der trænger ind i templet.

Resultatet er et spektakulært kunstværk i Guds og menneskets åndelighedens tjeneste, som overfører en stor ro og fred til dem, der besøger det.

Bestil billetter til Granada-katedralen

5. Gå ind i det kongelige kapel i Granada

Detalje af de katolske kongers grav| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light
Detalje af de katolske kongers grav| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light

I tilknytning til katedralen ligger det kongelige kapel, som er et andet af de vigtigste monumenter i Granada og et sted for historieelskere. Her finder du den gotiske grav, hvor resterne af de katolske konger, deres datter dronning Joanna I af Kastilien og hendes mand Philip den Smukke samt deres barnebarn Michael af Portugal, hviler.

Byens historie har været tæt forbundet med de katolske kongers historie, siden de begge ankom til Granada i 1482 for at afslutte generobringen af Spanien. Efter sejren besluttede parret at dedikere deres liv for evigt til Granada og bygge deres gravkapel her.

Hvad kan du se i det kongelige kapel?

For dem af os, der er passionerede historiefans, giver det en følelse af følelser og respekt at gå ind i Granada kongekapel, da vi står foran mausoleet for flere personligheder, der spillede en hovedrolle i nogle af de mest episke bedrifter i Spaniens historie.

Den kongelige families mausoleum og krypt

På den ene side finder vi Isabella I af Kastilien og Ferdinand II af Aragonien, på den anden side deres datter Joanna I af Kastilien og hendes mand Philip den Smukke. Gravmonumentet er udskåret i marmor og dekoreret med helgenfigurer, engle, medaljoner og figurer, der forestiller kongerne.

For at se deres kister kan man besøge en lille krypt under pantheonet, som man kan komme ind i via en trappe. Jeg husker, at jeg blev meget overrasket over kontrasten mellem gravens overdådighed og kryptens strenghed, præcis som dronning Elizabeth ønskede det i sit testamente.

Krypten rummer også nogle af de katolske kongers personlige genstande, såsom deres kroner, militærflag og det kongelige scepter, som de brugte.

Museet-Sakristien i det kongelige kapel

Opførelsen af Sakristi-museet i det kongelige kapel er dedikeret til Sankt Johannes Døberen og Sankt Johannes Evangelisten. Det er imponerende at betragte hele dette ensemble.

Den vidunderlige platereske gittergitterplade fra det 16. århundrede og den forgyldte gotiske hovedaltertavle, gravene i Carrara-marmor og de kongelige symboler på kapellets vægge (det spanske våbenskjold med Sankt Johannes-ørnen, åget og pilene).

Du kan også finde adskillige malerier, der var en del af dronning Isabellas samling, monarkernes ceremonielle dragter, bøger og guld- og sølvbestik, der blev brugt i deres dagligdag.

6. Tag på en udflugt til Alpujarras

Drømmelandskaberne i Alpujarras| ©Carlos Alejo
Drømmelandskaberne i Alpujarras| ©Carlos Alejo

Et magisk sted at se i Granada på din rejse er Alpujarras. Et enestående område mellem Granada og Almeria, der i en højde på over 1.200 meter ser ned fra de sydlige skråninger af Sierra Nevada til Middelhavet.

Det er svært ikke at blive overvældet af skønheden i dette enestående naturlandskab, der er fyldt med kilder og med et væld af maleriske hvide landsbyer, der ligger gemt i dybe dale.

Hvorfor besøge Alpujarras?

Jeg synes, det er en fantastisk mulighed for ikke kun at dykke ned i historien om de sidste mauriske befolkninger, der boede i Spanien, men også for at nyde en dag i det fri og gøre noget anderledes som at udforske Sierra Nevada Naturpark, der er hjemsted for den højeste bjergkæde i Sydeuropa og den imponerende Mulhacen-top, den højeste på Den Iberiske Halvø!

Hvordan er udflugten til Alpujarras?

Når vi skal på udflugter uden for byerne, spekulerer vi på, hvordan vi kommer til destinationen, hvilken transport vi skal tage, hvad vi skal se og lave... Bare rolig! Med dagsture til Alpujarras er alt organiseret, så du kan slappe af og nyde denne tur i naturen fuldt ud.

Kl. 8.30 om morgenen kører du med privat transport med en guide til den sydlige del af Granada-provinsen. Eventyret finder sted i postkortlandskaber, hvor naturen viser sig i al sin pragt.

På turen vil du se nogle af de smukkeste landsbyer i Alpujarras som Bubión, Capileira og Pampaneira (erklærede historiske og kunstneriske steder), Pórtugos og Lanjarón (berømte for deres kilder) eller Trevélez (den bedste producent af Serrano-skinke i Alpujarras), blandt mange andre.

Efter min mening er en af de bedste måder at lære et sted at kende kulturen på at smage dets typiske gastronomi. En anden grund til, at jeg valgte denne udflugt til Alpujarras, og at jeg anbefaler den, er, at du får mulighed for at deltage i en vin- og skinkesmagning for at lære smagsoplevelser og teksturer fra denne andalusiske region at kende.

Ved slutningen af ruten gennem Alpujarras vendte vi tilbage til Granada. Det var en intens dag fuld af følelser og en af de bedste udflugter, jeg har lavet i det sydlige Spanien.

Andre steder at besøge på din rejse til Granada

Der er mange landsbyer i nærheden af Granda, som du ikke bør gå glip af, bortset fra Las Alpujarras. Uanset om du foretrækker havet eller bjergene, har området omkring byen meget at byde på.

Hvis du har flere dage til at rejse, er det måske den perfekte mulighed for at lære andre andalusiske byer at kende. Derfor er her nogle forslag, og jeg vil forklare, hvordan du kommer til charmerende steder som Nerja eller Cordoba.

7. Gå ud og få tapas i Granada

Nyd de lækre tapas fra Granada| ©Andrew Nash
Nyd de lækre tapas fra Granada| ©Andrew Nash

Tapas i Spanien er en kunstart, men i Granada er det noget helt specielt. Og hvis du spørger mig om de vigtigste ting at lave i Granada, må du aldrig gå glip af :gå på tapas i byens centrum:.

For dem, der ikke ved det, fungerer tapas i Granada på følgende måde: Du går ind på en bar, bestiller en drink og får en gratis tapa med i købet. Så nemt er det! På Granadas barer er det at bestille en drink det samme som at bestille tapas. Det er cool, ikke sandt? Faktisk kan du spise frokost og middag med tapas på en afslappet måde og bruge færre penge end på en restaurant.

Men tricket ved tapas i Granada er at vide, hvor man skal gå hen, så kvaliteten af tapas er god. Der er barer, hvor tapas er enkle, og barer, hvor de giver den hele armen.

Der er f.eks. steder, hvor du kan vælge din tapas sammen med din drink, steder, hvor du får tildelt de tapas, du ønsker, og barer, hvor kvaliteten af de tapas, du får serveret, stiger, efterhånden som du bestiller drikkevarer, indtil du når et punkt, hvor du kan få alt fra paella til stegt fisk eller en hamburger.

Hvor kan man gå ud og få tapas i Granada?

Mine anbefalinger er: Taberna Gamboa (Calle Lepanto, 11), Los Diamantes (Calle Navas, 28), Bella Kurva (Calle San Jerónimo, 19), Bodegas Castañeda (Calle Almireceros 1-3), La Bella y la Bestia (Calle Cárcel Baja, 14) og La Sitarilla (Calle San Miguel Alta, 7).

Hvad med at tage en tur rundt i tablaos flamencos i slutningen af din tapasrute? Hvis du gerne vil opleve byen ved solnedgang, har Granada meget at byde på om aftenen, og en af de bedste planer er uden tvivl at nyde et af de bedste flamenco-shows.

8. Tag en kop te i Calle de las Teterías (teforretningsgaden)

Smag den traditionelle mauriske te| ©alexis.stroemer
Smag den traditionelle mauriske te| ©alexis.stroemer

Efter tapas i centrum af Granada er der intet bedre end at gå til Calle Calderería Nueva i Albaicín-kvarteret for at nyde en autentisk maurisk te og byens bedste arabiske kager - den perfekte afslutning på enhver banket!

Dette sted, der også er kendt som Calle de las Teterías, er fyldt med butikker, hvor nogle af varerne er udstillet udenfor, hvilket minder om souks i Mellemøsten, men uden at man behøver at forlade Granada.

Ud over at drikke te i lokalerne i andalusisk stil kan du også benytte lejligheden til at købe nogle souvenirs fra dit ophold i Nasridkongedømmets gamle hovedstad. Der er lidt af hvert! Fra postkort, shishas og lamper til saronger, tasker og modesmykker. Du kan være sikker på at finde det, du leder efter.

9. Tag en tur i varmluftballon i himlen over Granada

Tag op i luften over Granada i en varmluftballon| ©star5112
Tag op i luften over Granada i en varmluftballon| ©star5112

Hvis du er på udkig efter spænding på din rejse, og du ikke har svimmelhed, er en af de bedste ting at lave i Granada uden tvivl at tage en tur i varmluftballon.

Kan du forestille dig at flyve over byen ved daggry med udsigt over Alhambra, Albaicín-kvarteret, Sacromonte-hulerne og Sierra Nevada i fugleperspektiv? Om bord på ballonen vil du se byen fra et privilegeret og usædvanligt perspektiv, som kun få mennesker får kendskab til, og du vil få nogle smukke fotografier som souvenir.

Ingen, der ikke har kørt i en varmluftballon før, kan beskrive følelsen af at svæve blidt i luften og svæve hen over den smukke blå himmel over Granada, mens byen begynder at vågne, og solen skinner klart over bjergene.

Det er en oplevelse, som du skal have mindst én gang i dit liv! Du skal ikke være bange for højder, for ballonpiloterne er erfarne folk, der håndterer ballonen med stor omhu og ved, hvordan de skaber en rolig atmosfære under eventyret, hvilket giver en masse sikkerhed. Jeg kan varmt anbefale det, du vil ikke fortryde det!

10. Bliv forelsket på Paseo de los Tristes (de triste menneskers vej)

Paseo de los tristes| ©Sara Amaro
Paseo de los tristes| ©Sara Amaro

Granada er en unik by i sig selv, men et af de steder, der er med til at give den den magiske atmosfære, der kendetegner den, er Paseo de los Tristes, et af de smukkeste og mest historiske hjørner i Nasrid-byen.

Det er en smuk allé, der følger Darro-flodens løb mellem Chirimías- og Aljibillo-broerne og har en privilegeret udsigt over Alhambra ved foden af den.

Paseo de los Tristes er berømt med rette, da det er et af de smukkeste og mest bohemeagtige steder i Granada, hvor man kan gå en romantisk tur, især i måneskin og blandt den omkringliggende vegetation, som imprægnerer atmosfæren med den delikate duft af blomster undervejs.

På trods af det melankolske navn har denne gade en meget festlig atmosfære og er et af mine yndlingssteder at slentre rundt på, tage billeder, nyde udsigten og et par glas vin på de smukke terrasser på Paseo de los Tristes.

Vidste du hvad...?

Dens officielle navn er Paseo del Padre Manjón, men den har fået dette kælenavn, fordi den tidligere var vejen til byens kirkegård og stedet for sørgelige begravelsesoptog. Er det ikke mærkeligt?

11. Oplev kulturen på museerne i Granada

Videnskabspark| ©euphro
Videnskabspark| ©euphro

Selv om Granada er en lille by, er den hjemsted for en uovertruffen arkitektonisk og kunstnerisk arv. Det er ikke overraskende, at byens kultur- og museumsudbud er så varieret og omfattende - der er noget for enhver smag!

Hvis du er vild med kulturelle besøg, er museerne et af de vigtigste steder at se i Granada. Her er nogle af mine favoritter:

  • Museum of Fine Arts: Dette er det vigtigste kunstgalleri i byen med værker fra det 15. til det 20. århundrede. Det ligger på første sal i Karl V's palads i Alhambra-paladset i Granada, et rum, der i sig selv er et arkitektonisk kunstværk.

  • Alhambra-museet: Her kan du se spansk-muslimske kunstgenstande, der er fundet i Alhambra og Generalife. Det ligger i stueetagen i Karl V's palads i Alhambra.

  • Arkæologisk museum: Det rummer arkæologiske fund fra forskellige folkeslag (iberere, fønikere, romere og arabere), som har sat deres præg på Granada efter deres passage gennem byen. I Carrera del Darro, 41-43.

  • Casa de los Tiros: Det er et museum, der fortæller om Granadas historie og traditioner gennem billeder, graveringer, malerier, bibliografiske samlinger, planer og lokale kunsthåndværk. Jeg blev meget overrasket over salen i Cuadra Dorada, hvis træloft er dekoreret med figurer af spanske konger og helte og inskriptioner om deres bedrifter. I Calle Pavaneras, 19.

  • Manuel de Falla-huset-museet: Dette er det sted, hvor komponisten Manuel de Falla, en af de vigtigste skikkelser inden for spansk musik i det 20. århundrede, boede. Her kan du se hans personlige genstande, originale møbler, hans klaver og nogle af de gaver, han modtog fra kunstnere som Pablo Picasso og Miguel de Unamuno. På Paseo de los Mártires, 11.

  • Lorca House-Museum: Dette var den sommerresidens, som digteren Federico García Lorca havde i udkanten af byen. Det ligger i Huerta de San Vicente. Her skrev han store værker som "Romancero Gitano" eller "La casa de Bernarda Alba". Du kan også se hans manuskripter, hans personlige genstande og endda hans originale møbler. I Calle Iglesia, 20 (Valderrubio).

  • Parque de las Ciencias de Granada: det første interaktive videnskabsmuseum i Andalusien. Et af de sjoveste steder at se i Granada, og det kan varmt anbefales at tage på tur med familien. Her kan børnene lade fantasien få frit løb, mens de udforsker og lærer i sommerfuglehaven, biodomet eller rovfugleværkstedet. Du skal bruge en formiddag for at se det! På Avenida de la Ciencia, s/n. Sæt det på listen over ting, du skal se og gøre i Granada med børn.

12. Forkæl din krop med et traditionelt hammam-ritual

Slap af med hammam-ritualet| ©Haley Phelps
Slap af med hammam-ritualet| ©Haley Phelps

Hvis du efter så meget sightseeing i byen føler dig træt og har brug for en pause for at genoplade dine batterier, foreslår jeg, at du besøger de arabiske bade i Granada for at nyde det gamle andalusiske hammam-ritual og alle dets sundhedsmæssige egenskaber.

Det er fantastisk! Hvis du aldrig har været i hammam før, kan denne tur til det gamle Nasrid-riget være en god mulighed for at have det sjovt med en original og anderledes aktivitet i Granada.

Hvad er de arabiske bade i Granada?

Dette er ikke en typisk spa, men de arabiske bade er kendetegnet ved at bringe filosofien bag det traditionelle hammam, som blev praktiseret i Al-Andalus i middelalderen, ind i nutiden.

Desuden er indretningen i andalusisk stil med islamiske buer, geometriske fliser og smukke stjernelyslofter, der lader naturligt lys trænge ind, designet til at fremkalde oplevelsen af de traditionelle arabiske bade og skaber en meget behagelig og intim atmosfære.

Hvorfor anbefaler jeg denne aktivitet?

Hvis der var én ting, der fascinerede mig ved hammam-ritualet, var det den afslappede atmosfære i rummene, hvor tiden synes at stå stille, og hvor stilheden hersker, kun afbrudt af vandets susen i de termiske bassiner.

I det svage lys fra stearinlysene og nedsænket i denne rolige atmosfære vil dine sanser blive vækket af den duftende luft og den andalusiske musik, der spiller let i baggrunden. Du vil for et øjeblik føle, at du er rejst tilbage til den pragtfulde tid i det gamle Al-Andalus!

Hvis du vil vide mere om de arabiske bade i Granada og om denne behagelige oplevelse, anbefaler jeg, at du tager et kig på min artikel Det bedste hammam i Granada, hvor jeg fortæller dig, hvad hammam består af, hvilke sundhedsmæssige egenskaber det har, og hvordan du bestiller billetter til det bedste hammam i byen.

13. Hvordan kan man opleve Granada?

Udsigt over Alhambra og Granada fra Sacromonte ved solnedgang.| ©Victoriano Izquierdo
Udsigt over Alhambra og Granada fra Sacromonte ved solnedgang.| ©Victoriano Izquierdo

Der er mange måder at lære Granada at kende på, men en tur til de vigtigste turistattraktioner er en af de bedste. Især hvis du er ledsaget af en specialiseret guide.

Min erfaring er, at du vil nydebesøget meget mere, og du vil lære en masse om historie, kunst, legender og kuriositeter!

Det kan dog være overvældende at se det store antal ture, der tilbydes. For at gøre det nemmere for dig at vælge, viser jeg dig i min artikel De bedste guidede ture og udflugter i Granada, hvad jeg mener er de bedste til at lære byen, dens monumenter og omgivelser at kende.

Vælg den rigtige dato for din rejse

Detvil være magisk at lære denne smukke andalusiske by at kende, uanset hvornår du tager af sted, men hvis du planlægger din rejse bedst muligt i forhold til årstiden, kan jeg forsikre dig om en uforglemmelig tur. Læs videre for at finde ud af, hvilke aktiviteter der er de bedste:

Måske foretrækker du at vide, hvilke måneder det er bedst at besøge Granada: