13 bedste ting at gøre i Granada

Granada er en fascinerende by, hvor der er meget mere at se end blot det ikoniske Alhambra. Her er must-sees, så du kan få mest muligt ud af din rejse.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

11 minutters læst

13 bedste ting at gøre i Granada

Alhambra i Granada | ©Kevin Mcmahon

Der er få steder med mere charme og skønhed end Granada, hvor man kan nyde en særlig ferie. Dens fascinerende historie, dens storslåede kunst, dens lækre tapas og befolkningens glæde er alle grunde nok til at opdage byen med den smukkeste solnedgang på planeten.

I hovedstaden i det gamle Nasrid-rige er der mange drømmesteder at se. Her er nogle af dem!

1. Besøg Alhambra i Granada

Patio de los Leones| ©Jorge Gobbi
Patio de los Leones| ©Jorge Gobbi

Alhambra er et kulturelt referencepunkt for latinamerikansk-muslimsk kunst i Vesten og et af de smukkeste monumenter i Spanien. Der er ingen tvivl om, at det er det første monument, man skal se, når man ankommer til Granada.

Alhambra er en kæbendejuvel af universel kunst, og det er logisk, at det vækker interesse hos millioner af rejsende, der tager til Andalusien for at beundre charmen og de smukke udsigter i denne gamle andalusiske paladsby.

Hvordan besøger man Alhambra i Granada?

På grund af den enorme udstrækning og det store antal rum, er mit råd at booke en guidet tur til Alhambra for at besøge hele det monumentale kompleks uden at gå glip af nogen detaljer og lære om dets historie.

Mange af hemmelighederne i Alhambra i Granada ville gå ubemærket hen uden hjælp fra en guide, da der er så meget at se i dette unikke monument.

Hvordan booker man billetter?

Jeg anbefaler, at du bestiller billetter til Al hambra i Granada mindst en måned eller to før din rejsedato, da det er et meget populært monument med et begrænset antal pladser, som hurtigt bliver udsolgt.

Sådan får du mest ud af Alhambra

For at se Alhambra, Spaniens mest besøgte monument, er det tilrådeligt at finde ud af alt, hvad du behøver at vide, før du tager af sted. Tag et kig på disse indlæg, hvor jeg giver dig de bedste tips til at lære Alhambra at kende:

Book billetter til Alhambra

2. Bliv forbløffet over Mirador de San Nicolás

Nyd den smukke udsigt over Alhambra fra udsigtspunktet San Nicolás.| ©Arkangel
Nyd den smukke udsigt over Alhambra fra udsigtspunktet San Nicolás.| ©Arkangel

En anden af de vigtigste ting at gøre i Granada på en ferie er at betragte solnedgangen fra udsigtspunktet San Nicolás. "Den smukkeste i verden" sagde Bill Clinton, USA's præsident, under et kortvarigt besøg i den andalusiske by i 1997.

Han tog ikke fejl! Herfra har du den bedste panoramaudsigt over Alhambra i Granada med den imponerende Sierra Nevada i baggrunden. Du får også en uovertruffen udsigt over Nasrid-paladserne, Alcazaba og Generalife.

Faktisk er udsigten vidunderlig på alle tider af døgnet, men fornemmelsen af at se solen langsomt gå ned bag Alhambra, mens den farver murene, tårnene og paladserne i rødlige toner, er simpelthen magisk.

Hvordan kommer man til udsigtspunktet San Nicolás?

Dette udsigtspunkt ligger i den højeste del af Albaicín-kvarteret i Granada. Du kan komme dertil ved at gå op ad Paseo de los Tristes eller med bus på linje C1 eller C2.

En anden mulighed er at krydse Plaza Larga og tage Alhacaba-bakken. Og selvfølgelig kan du altid booke en tur til Albaicín for at komme derhen i selskab med en guide og en gruppe turister.

Book en tur til Albaicín

3. Udforsk bydelene Albaicín og Sacromonte

Spadser gennem de maleriske gader i Albaicín| ©L'odyssée Belle
Spadser gennem de maleriske gader i Albaicín| ©L'odyssée Belle

Kvartererne Albaicín og Sacromonte er to af de mest fascinerende og ældgamle steder at udforske på din rejse til hovedstaden i Nasrid-riget.

Faktisk siger mange, at hvis man ikke er gået igennem dem, kan man ikke sige, at man har været i Granada, fordi det er byens sjæl.

Hvis du er en af de rejsende, der elsker at lære en by at kende ved at fare vild i dens gader for at opdage dens mest autentiske og ægte side, er en af de ting, jeg varmt kan anbefale at gøre i Granada, at booke en tur i Albaicín og Sacromonte.

Book en tur til Albaicín og Sacromonte

4. Rundvisning i katedralen i Granada

Inde i kuplen på Granadas katedral| ©Bobo Boom
Inde i kuplen på Granadas katedral| ©Bobo Boom

Det er sandt, at Alhambra er alle øjnes dronning, men på min rejse til Granada var en af de største overraskelser at se katedralens majestæt, den næststørste katedral i Spanien og et must-see i byen.

I slutningen af generobringen valgte de katolske monarker stedet for byens hovedmoske til at bygge dette tempel som et symbol på kristendommens triumf over islam og over det sidste muslimske rige i Spanien.

Du kan bare gå ind og besøge den eller booke en rundvisning i Granada Katedral for at lære alt om dens historie og arkitektur.

Hvorfor besøge Granadas katedral?

Der er mange kirker i byen, men denne katedral er et ikon, fordi den er et af de største værker fra den spanske renæssance. Det er også et tempel, der imponerer med sin blotte størrelse, og synet af det, der tårner sig op over Granadas centrum, er et uforglemmeligt syn for den rejsende.

Katedralen er dedikeret til Santa María de la Encarnación og er imponerende udefra med sine tårne og sin flotte barokfacade, men efter min mening er det den indvendige udsmykning, der tager pusten fra én.

Alt ved den er tryllebindende.

Book en tur til katedralen i Granada

5. Gå ind i det kongelige kapel i Granada

Detalje af de katolske monarkers grav.| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light
Detalje af de katolske monarkers grav.| ©Wenjie, Zhang | A Certain Slant of Light

I tilknytning til katedralen ligger det kongelige kapel, et sted for historieelskere. Her finder du graven i gotisk stil, hvor resterne af de katolske monarker, deres datter Juana I af Kastilien, hendes mand Filip den Smukke og deres barnebarn, den lille Michael af Portugal, hviler.

Byens historie har været tæt knyttet til de katolske monarker, siden de ankom til Granada i 1482 for at afslutte generobringen af Spanien. Efter sejren besluttede parret at dedikere deres liv for evigt til Granada og bygge deres gravkapel her.

Du kan også benytte lejligheden til at besøge Museum-Sakristiet i det kongelige kapel indeni. I så fald anbefaler jeg også, at du booker et besøg i det kongelige kapel og katedralen, da oplevelsen ellers ikke vil være den samme.

Book et besøg i Det Kongelige Kapel og Domkirken

6. Tag på udflugt til Alpujarras

Alpujarras' drømmeagtige landskab| ©Carlos Alejo
Alpujarras' drømmeagtige landskab| ©Carlos Alejo

Det er svært ikke at blive overvældet af skønheden i dette unikke naturlandskab, fyldt med kilder og oversået med et væld af maleriske hvide landsbyer gemt i dybe dale i mere end 1.200 meters højde.

At besøge Alpujarras er en vidunderlig mulighed for at dykke ned i historien om de sidste mauriske befolkninger, der beboede Spanien, og for at nyde en dag udendørs med noget anderledes.

Når du er der, kan du benytte lejligheden til at udforske Sierra Nevada Natural Park, hjemsted for den højeste bjergkæde i Sydeuropa og den imponerende Mulhacén-top - den højeste på Den Iberiske Halvø!

Hvordan er udflugten til Alpujarras?

Jeg kan varmt anbefale dig at booke en dagstur til Alpujarras, da alt er organiseret, så du kan slappe af og få mest muligt ud af denne tur i naturen.

Du kan besøge nogle af de smukkeste landsbyer i Alp ujarras såsom Bubión, Capileira og Pampaneira, Pórtugos, Lanjarón og Trevélez (den bedste producent af Serrano skinke i Alpujarras), blandt mange andre.

Andre steder at besøge på din rejse til Granada

Hvis du har et par dage til at rejse, kan det være den perfekte mulighed for at besøge andre andalusiske byer. Her er derfor nogle forslag, og jeg vil forklare, hvordan man kommer til charmerende steder som Nerja eller Cordoba.

Book en tur til Alpujarras i Granada

7. Gå ud og spis tapas i Granada

Nyd de lækre tapas i Granada| ©Andrew Nash
Nyd de lækre tapas i Granada| ©Andrew Nash

Tapas i Spanien er en kunstform, men i Granada er det noget helt særligt. Og hvis du spørger mig om de vigtigste ting at lave i Granada, må du aldrig gå glip af at gå ud og spise tapas i byens centrum.

For dem, der ikke ved det, fungerer tapas i Granada på denne måde: Du går på en bar, bestiller en drink og får en gratis tapa med i købet. Så nemt er det! Faktisk kan man spise tapas til frokost og middag for færre penge end på en restaurant.

Men tricket med tapas i Granada er at vide, hvor man skal gå hen, så kvaliteten af tapas er høj. Der er for eksempel steder, hvor man kan vælge sin tapas sammen med sin drink, steder, hvor man får tildelt den tapas, man vil have, og barer, hvor kvaliteten af den tapas, man får serveret, stiger i takt med, at man bestiller drinks.

Hvor kan man gå ud og spise tapas i Granada?

 • Taberna Gamboa (Calle Lepanto, 11)
 • Los Diamantes (Calle Navas, 28)
 • Bella Kurva (Calle San Jerónimo, 19)
 • Bodegas Castañeda (Calle Almireceros 1-3)
 • La Bella y la Bestia (Calle Cárcel Baja, 14)
 • La Sitarilla (Calle San Miguel Alta, 7).

Hvad med at booke et flamenco-show i Granada som afslutning på din tapas-tur? Det er den perfekte plan.

Book et flamenco-show i Granada

8. Forkæl din krop med et hammam-ritual

Slap af med et hammam-ritual| ©Haley Phelps
Slap af med et hammam-ritual| ©Haley Phelps

Hvis du efter så meget sightseeing i byen føler dig træt og har brug for en pause til at genoplade batterierne, foreslår jeg, at du booker et besøg i de arabiske bade i Granada for at nyde det gamle andalusiske hammamritual og alle dets sundhedsegenskaber.

Det er fantastisk! Hvis du aldrig har været i hammam før, kan denne tur til det gamle Nasrid-rige være en god mulighed for at have det sjovt med en original og anderledes aktivitet i Granada.

Hvad er de arabiske bade i Granada?

Det er ikke en typisk spa, men de arabiske bade er kendetegnet ved at bringe filosofien bag det traditionelle hammam, som blev praktiseret i Al-Andalus i middelalderen, op til nutiden.

Desuden skaber indretningen i andalusisk stil en meget behagelig og intim atmosfære.

Hvorfor anbefaler jeg denne aktivitet?

Hvis der var noget, der fascinerede mig ved hammam-ritualet, så var det den afslappede atmosfære, man kan føle i rummene, hvor tiden synes at stå stille, og stilheden hersker, kun afbrudt af vandets brusen i de termiske bassiner.

Dine sanser vil blive vækket af den parfumerede luft og den andalusiske musik, der spiller let i baggrunden. Du vil for et øjeblik føle, at du er rejst tilbage til pragtfuldheden i det gamle Al-Andalus!

Book billetter til hammam Al-Andalus

9. Stig på turistbussen til Granada

Udsigt over Alhambra og Granada fra Sacromonte ved solnedgang.| ©Victoriano Izquierdo
Udsigt over Alhambra og Granada fra Sacromonte ved solnedgang.| ©Victoriano Izquierdo

Der er mange måder at lære Granada at kende på, men at gøre det ombord på en turistbus er en behagelig og nem måde at se de vigtigste turistattraktioner på.

Min erfaring er, at du vil nyde besøget meget mere, og du vil lære en masse om historie, kunst, legender og kuriositeter, da de normalt har en audioguide.

Jeg anbefaler dig at booke plads på Granadas turisttog for at undgå at løbe tør for pladser og for at begynde at organisere din rute baseret på, hvad du skal se på det.

Book en plads på Granada-toget

10. Drik en kop te i Calle de las Teterías (gaden med tebutikker)

Smag den traditionelle mauriske te| ©alexis.stroemer
Smag den traditionelle mauriske te| ©alexis.stroemer

Der er ikke noget bedre end at gå til Calle Calderería Nueva i Albaicín-kvarteret for at nyde en autentisk maurisk te og byens bedste arabiske kager.

Stedet er også kendt som Calle de las Teterías og er fyldt med butikker, hvor nogle af varerne er udstillet udenfor og minder om soukerne i Mellemøsten, men uden at forlade Granada.

Ud over at drikke te i lokalerne i andalusisk stil kan du også benytte lejligheden til at købe souvenirs fra dit ophold i den gamle hovedstad i Nasrid-riget. Der er lidt af hvert! Fra postkort, shishaer og lamper til saronger, tasker og smykker. Du er sikker på at finde det, du leder efter.

11. Tag en tur i varmluftsballon i himlen over Granada

Flyv til vejrs over Granada i en varmluftballon| ©star5112
Flyv til vejrs over Granada i en varmluftballon| ©star5112

Hvis du er på udkig efter spænding på din rejse, og du ikke har svimmelhed, er en af de bedste ting at gøre i Granada at tage på en ballontur.

Kan du forestille dig at flyve over byen ved daggry, mens du har et fugleperspektiv over Alhambra, Albaicín-kvarteret, Sacromonte-hulerne og Sierra Nevada? Ombord på ballonen vil du se byen fra et privilegeret og usædvanligt perspektiv, som kun meget få mennesker kender.

Ingen, der ikke har fløjet i ballon før, kan beskrive følelsen af at svæve blidt i luften og lade sig bære gennem Granadas vidunderlige blå himmel, mens byen begynder at vågne, og solen stråler med et glødende skær over bjergene.

12. Bliv forelsket på Paseo de los Tristes

Paseo de los Tristes| ©Sara Amaro
Paseo de los Tristes| ©Sara Amaro

Granada er en unik by i sig selv, men et af de steder, der er med til at give den et magisk skær, er Paseo de los Tristes, et af de smukkeste og mest historiske hjørner af Nasrid-byen.

Det er en smuk allé, der følger Darro-flodens løb mellem Chirimías- og Aljibillo-broerne og har en privilegeret udsigt over Alhambra ved sin fod.

Paseo de los Tristes' berømmelse er velfortjent, for det er et af de smukkeste og mest bohemeagtige steder i Granada, hvor man kan gå en romantisk tur, især i måneskinnet og blandt den omgivende vegetation.

Vidste du, at...?

Dens officielle navn er Paseo del Padre Manjón, men den har fået dette tilnavn, fordi den tidligere var vejen til byens kirkegård og skueplads for triste begravelsesoptog.

13. Sug til dig af kultur på museerne i Granada

Videnskabsparken| ©euphro
Videnskabsparken| ©euphro

Selvom Granada er en lille by, er den hjemsted for en uovertruffen arkitektonisk og kunstnerisk arv. Det er ikke underligt, at byens kultur- og museumstilbud er så varieret og omfattende - der er noget for enhver smag! Her er nogle af mine favoritter:

 • Museum of Fine Arts: Det er det vigtigste kunstgalleri i byen med værker fra det 15. til det 20. århundrede.
 • Alhambra-museet: Her kan du se de spansk-muslimske kunstgenstande, der er fundet i Alhambra og Generalife.
 • Arkæologisk museum: Her finder man arkæologiske fund fra forskellige folkeslag (iberere, fønikere, romere og arabere), som har sat deres præg på Granada.
 • Casa de los Tiros (Skudhuset): Her kan man følge Granadas historie og traditioner gennem billeder, graveringer, malerier, bibliografiske samlinger, planer og lokalt kunsthåndværk.
 • Manuel de Falla House-Museum: Det er stedet, hvor komponisten boede, og du kan se hans personlige genstande, de originale møbler, hans klaver, blandt andre.
 • Lorca House-Museum: Det var den sommerresidens, som digteren Federico García Lorca havde i udkanten af byen, og hvor han skrev værker som "Romancero Gitano" eller "La casa de Bernarda Alba".
 • Videnskabsparken i Granada: Det er det første interaktive videnskabsmuseum i Andalusien, og det kan varmt anbefales at tage på udflugt med familien.

Vælg den rigtige dato for din rejse

Atbesøge denne smukke andalusiske by vil være magisk, uanset hvornår du tager af sted, men hvis du tilrettelægger din rejse bedst muligt i forhold til årstiden, er du sikker på at få en uforglemmelig tur. Læs videre for at finde ud af, hvad de bedste aktiviteter er:

Måske foretrækker du at vide, hvilke måneder der er de bedste at besøge Granada i: