Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Billetter til Alhambra-paladset

Granada ville ikke være det samme uden Alhambra, som er et af de mest imponerende monumenter i Spanien og et af de mest besøgte hvert år.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minutters læst

Billetter til Alhambra-paladset

Alhambra i Granada | Jorge Fernández Salas

Alhambra er erklæret UNESCO's verdensarv og lader ingen besøgende være ligeglade. Når du først har sat foden i Granada og fordybet dig i Alhambras majestæt, vil du aldrig blive den samme igen.

På grund af det store antal besøgende er det bedst at bestille billetterne på forhånd og online for at sikre, at der er ledige pladser på de datoer, du ønsker at rejse. Her er de bedste muligheder.

Den bedste løsning

Granada Alhambra og Generalife guidet tur

Billetter til Alhambra, til den bedste pris og med guide inkluderet

Med denne billet kommer du ind i Alhambra uden at skulle stå i kø (vigtigt), og du vil besøge Alhambra, Nasridpaladserne og Generalife med en ekspertguide.

Varighed: 3 hours

Denne guidede rundvisning, som tilbydes alle ugens dage, omfatter Nasridpaladserne og Generalife samt indgangen til Alhambra.
og du kan vælge mellem 4 forskellige tidsplaner (to om morgenen og to om eftermiddagen).

En specialiseret guide ledsager dig under besøget og forklarer detaljeret den historiske, symbolske og arkitektoniske kontekst for Alhambras majestæt.

Det bedste af det hele er, at du vil få en rundvisning i Alhambra i mere end 3 timer, og du vil have mulighed for at løse dine tvivlsspørgsmål med guiden og bede ham om anbefalinger, hvilket gør denne billet til en meget komplet mulighed.

Hvorfor vælge denne mulighed: Denne mulighed er den mest komplette til en meget rimelig pris. Den omfatter Alhambra, Nasridpaladserne og Generalife, adgang uden kø og en professionel guide.

Anbefales hvis... du ønsker at få din billet til Alhambra i dybden og samtidig spare på dit budget.


Hvor meget koster billetter til Alhambra?

Indretning af Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Indretning af Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Der findes flere forskellige typer billetter, og prisen kan variere alt efter, hvilken du vælger: hos Hellotickets kan du f.eks. vælge mellem den billigste billet til 31 € (inklusive rundvisning) og den mest eksklusive til 41 €, hvis du vil besøge Alhambra i en lille gruppe. Begge billetter omfatter adgang til at springe køen over.

Hvis du planlægger dit besøg til Alhambra og ønsker at vide mere om det budget, du har brug for, anbefaler jeg dig at læse min artikel om billetpriserne til Alhambra.

Bestil dit besøg på Alhambra

Hvad er inkluderet i Alhambra-entrébilletten

Generalife| ©Fran Fernández
Generalife| ©Fran Fernández

De billetter, som du kan købe i Hellotickets, omfatter adgang uden kø til Alhambra og også adgang til Nasridpaladserne og adgang til Generalife. De er de mest komplette, fordi de også omfatter en guidet rundvisning i hele komplekset, så du ikke går glip af det væsentlige ved et så majestætisk sted.

Bestil dit besøg på Alhambra

Køb billetter til natbesøg i Alhambra

Karl V's palads belyst om natten| ©dr_zoidberg
Karl V's palads belyst om natten| ©dr_zoidberg

Hvis Alhambra er imponerende i dagslys, er magien, som det udstråler om natten, overvældende. Derfor er det muligt at komme ind i Alhambra med en natbillet og nyde det oplyst af stjernelys.

Hvis det er første gang, du er i Granada, vil du sandsynligvis foretrække at besøge byen om dagen, men hvis du vil slippe for menneskemængderne og nyde en stille tur med færre mennesker omkring dig, vil natbilletterne være en god mulighed.

I denne artikel om natbesøg på Alhambra finder du alt, hvad du behøver for at planlægge dit besøg om natten og vide, hvad du kan forvente, når du besøger det majestætiske Alhambra sent på dagen.

Bestil dit besøg på Alhambra

Hvor lang tid tager det at se Alhambra?

Udsmykning af en gårdhave i Alhambra| ©Austin Gardner
Udsmykning af en gårdhave i Alhambra| ©Austin Gardner

Det tager mellem 3 og 4 timer at gå rundt i Alhambra. Det er et meget stort kompleks med et stort område af haver, gårdspladser og haller, detaljerede lofter, søjler og springvand, som du vil beundre ved hvert eneste sving.

Besøget i Alhambra med en ekspertguide vil vare ca. 3-4 timer, og derefter har du fri tid til at vandre rundt i det indre af byen igen, når du har tid.

Bestil dit besøg på Alhambra

Alhambra åbningstider

Alhambra er åbent alle ugens dage, alle årets dage (undtagen jul og nytår). Alhambras åbnings- og lukketider kan dog variere afhængigt af sommer- eller vintersæsonen (fra 8:30 til 18:00 om vinteren og fra 8:30 til 20:00 om sommeren).

Åbningstiderne kan også variere afhængigt af, om du planlægger at besøge Alhambra om dagen eller om natten. Under alle omstændigheder anbefaler jeg, at du læser min artikel om Alhambras åbningstider for at planlægge dit besøg mere detaljeret.

Bestil dit besøg på Alhambra

Hvilken dag er bedst at besøge Alhambra

Partal Palace| ©Cayetano Gros
Partal Palace| ©Cayetano Gros

På grund af det store antal besøgende er det tilrådeligt at undgå weekender og helligdage for at kunne besøge den i ro og mag og undgå menneskemængderne.

Det er dog ikke altid muligt, men du skal ikke være bekymret. Alhambra er et meget stort kompleks med mange udendørs områder, så besøget er meget dynamisk og behageligt, selv om der er mange mennesker. Du vil ikke føle dig overvældet.

Bestil dit besøg på Alhambra

Kan jeg komme gratis ind i Alhambra?

Karl V's fæstning og palads| ©Marco Montero Pisani
Karl V's fæstning og palads| ©Marco Montero Pisani

I weekenden kanGranada-borgerne få gratis adgang til Alhambra i weekenden. Takket være Diputación de Granada er der hver weekend en vis kvote af gratis billetter for at tilskynde til besøg af lokale turister, indtil den fulde kapacitet er nået.

Du kan se betingelserne på Patronatos websted. Hvis du ikke er borger eller bosiddende i Granada, skal du bestille en guidet tur eller betale for dine billetter.

Hvis du planlægger dit besøg til Alhambra og ønsker at få flere oplysninger om det budget, du har brug for, anbefaler jeg dig at læse min artikel om, hvordan du kan få gratis eller nedsatte billetter til Alhambra.

Bestil dit besøg på Alhambra

Køb billetter til Alhambra ved billetkontoret

Detalje af den smukke udsmykning af Alhambra| ©Callum Parker
Detalje af den smukke udsmykning af Alhambra| ©Callum Parker

Hvis du beslutter dig for at besøge Alhambra i Granada på egen hånd og købe dine billetter på billetkontoret, skal du købe dem på dagen, afhængigt af tilgængelighed og kun op til to timer før besøget, hvilket måske ikke passer ind i din rejseplan.

På grund af Alhambras popularitet i Granada er det meget almindeligt, at der dannes lange køer ved billetkontoret, og det er muligt, at Alhambra vil være udsolgt, når det bliver din tur. I så fald kan du forsøge at stå tidligt op og være ved billetkontoret kl. 8.00 og prøve lykken. Du kan måske få fat i en ekstra billet, men det er normalt svært, hvis ikke umuligt.

Bestil dit besøg på Alhambra

Er billetterne nominative, og skal jeg vise mit pas eller id-kort?

Udsigt over Alhambra| ©Jorge Fernández Salas
Udsigt over Alhambra| ©Jorge Fernández Salas

Det er rigtigt. Billetter til Alhambra er personlige og kan ikke overdrages. Af hensyn til sikkerheden og bevarelsen af monumentet skal alle besøgende fremvise pas, identitetskort eller et originalt personligt identifikationsdokument udstedt af deres land.

Alhambras personale foretager identifikationskontrol af de besøgende, så for at få adgang til monumentet skal man vise billetterne og et identitetsdokument.

For at sikre, at dit besøg på Alhambra forløber gnidningsløst, anbefaler jeg, at du ud over at være identificeret med et ID-kort eller pas, tager et kig på denne guide med tips til at besøge Alhambra i Granada. Lad ikke noget ødelægge dit besøg!

Bestil dit besøg på Alhambra

Sådan kommer du til Alhambra

Det er ikke svært at komme til Alhambra, og som det sker hver gang du går i Granada, vil du nyde hver eneste gade og hvert eneste hjørne. Desuden er hele komplekset meget godt forbundet med byens centrum, så du kan ikke kun gå derhen, men du kan også tage en bybus eller endda turisttoget, hvis du foretrækker det (med børn er det helt sikkert den sjoveste løsning).

På den anden side kan du som i alle andre byer altid tage en taxa for at få mere komfort eller endda ankomme med din egen bil, hvis du foretrækker det (denne sidste mulighed er meget komfortabel, men ikke så praktisk, da du skal betale for parkering). Jeg fortæller dig alt om det her: hvordan du kommer til Alhambra.

Bestil dit besøg på Alhambra

Kan jeg besøge Alhambra med børn?

Selvfølgelig kan du besøge Alhambra i Granada med børn! Alhambra og dets legender er en stor attraktion for både unge og gamle, og det er et passende besøg for hele familien. Guiderne er vant til at have børn med i grupperne, og hvis du sætter dem ind i, hvad de skal se, inden de ankommer, vil de forstå det meget bedre, og de vil blive glade for turen.

Husk at tage behagelige sko på og frem for alt at beskytte dem mod varmen, hvis du besøger stedet i de varmere måneder af året. Ellers har du ikke noget at bekymre dig om - god fornøjelse!

Bestil dit besøg på Alhambra

Hvor kan man spise i nærheden af Alhambra

Efter (eller før) dit besøg i Alhambra får du måske lyst til at stoppe op og genoplade batterierne. Selv om det kan virke som om, at du ikke kan finde noget af god kvalitet og pris i nærheden af et så turistet sted, skal du ikke være bekymret: Jeg har sammensat en guide med de bedste spisesteder i nærheden af Alhambra, så du går derfra med en god smag i munden.

Bestil dit besøg på Alhambra