Billetter til Alhambra-paladset

Granada ville ikke være det samme uden Alhambra, som er et af de mest imponerende monumenter i Spanien og et af de mest besøgte hvert år.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

7 minutters læst

Billetter til Alhambra-paladset

Alhambra i Granada | Jorge Fernández Salas

Alhambra er erklæret verdensarv af UNESCO og lader ingen besøgende være ligeglade. Når du først har sat dine ben i Granada og fordybet dig i Alhambras majestæt, vil du aldrig blive den samme igen.

På grund af det store antal besøgende er det bedst at bestille billetter på forhånd og online for at sikre, at der er ledige pladser på de datoer, du ønsker at rejse. Her er de bedste muligheder.

Den bedste løsning

Billetter til Alhambra og Nasrid Paladser

Billetter til Alhambra til den bedste pris og med et besøg i Nasridpaladserne inkluderet.

Med denne billet kommer du ind i Alhambra uden at skulle stå i kø (vigtigt), og du kan besøge Alhambra, Nasridpaladserne, Karl V's palads og museet i dit eget tempo.

Denne billet uden kø omfatter Alhambra og Nasridpaladserne, og du kan vælge mellem morgen eller eftermiddag.

Det bedste af alt er, at du kan besøge Alhambra i dit eget tempo. Det eneste, du skal gøre, er at medbringe dit ID og vise din digitale billet ved ankomsten. På den måde undgår du at spilde tid ved indgangen til monumentet og kan bruge den på at opleve det imponerende muslimske kompleks, der er det bedst bevarede i verden.

Hvorfor vælge denne mulighed: Dette er den mest komplette mulighed til en meget rimelig pris. Den omfatter Alhambra, Nasridpaladserne, Karl V's palads og Alhambra-museet samt adgang til at springe køen over.

Anbefales hvis... du ønsker at få din billet til at se Alhambra i dybden og samtidig spare på dit budget.


Hvor meget koster billetter til Alhambra?

Indretning af Alhambra| ©Victoriano Izquierdo
Indretning af Alhambra| ©Victoriano Izquierdo

Der findes flere typer billetter, og prisen kan variere alt efter, hvilken du vælger: hos Hellotickets kan du f.eks. vælge fra den billigste til 26 € (inklusive Nasridpaladserne) til den mest eksklusive til 41 €, hvis du ønsker at besøge Alhambra i en lille gruppe. Begge billetter inkluderer adgang til at springe køen over.

Hvis du er ved at planlægge dit besøg til Alhambra og vil vide mere om det budget, du har brug for, anbefaler jeg dig at læse min artikel om billetpriserne til Alhambra.

Bestil billetter til Alhambra

Hvad er inkluderet i Alhambra-billetterne

Generalife| ©Fran Fernández
Generalife| ©Fran Fernández

De billetter, du kan købe i Hellotickets, omfatter adgang uden køer til Alhambra og også adgang til Nasridpaladserne og adgang til Generalife. Du har naturligvis også mulighed for at bestille en guidet rundvisning i hele komplekset, så du ikke går glip af det væsentlige ved et så majestætisk sted.

Bestil billetter til Alhambra

Køb billetter til natomvisningen i Alhambra

Karl V's palads belyst om natten| ©dr_zoidberg
Karl V's palads belyst om natten| ©dr_zoidberg

Hvis Alhambra imponerer i dagslys, er den magi, det udstråler om natten, overvældende. Derfor er det muligt at komme ind i Alhambra med en natbillet og nyde det oplyst i stjernebelysning.

Hvis det er første gang, du er i Granada, vil du sandsynligvis foretrække at besøge den om dagen, men hvis du vil slippe for menneskemængderne og nyde en stille rundvisning med færre mennesker omkring dig, vil natbilletterne være en god mulighed.

I denne artikel om natbesøg på Alhambra finder du alt, hvad du behøver for at planlægge dit besøg om natten og vide, hvad du kan forvente, når du besøger det majestætiske Alhambra sent på dagen.

Book dit besøg på Alhambra

Hvor lang tid tager det at se Alhambra?

Udsmykning af en indre gårdhave i Alhambra| ©Austin Gardner
Udsmykning af en indre gårdhave i Alhambra| ©Austin Gardner

Det tager mellem 3 og 4 timer at besøge Alhambra. Det er et meget stort kompleks med et stort område af haver, gårdspladser og haller, detaljerede lofter, søjler og springvand, som du vil beundre på hvert eneste sted.

Besøget i Alhambra med en ekspertguide vil vare ca. 3-4 timer, og derefter har du fri tid til at vandre rundt i det indre af bygningen igen, når du har tid.

Bestil billetter til Alhambra

Alhambras åbningstider

Alhambra er åbent alle ugens dage, alle årets dage (undtagen jul og nytår). Alhambras åbnings- og lukketider kan dog variere afhængigt af sommer- eller vintersæsonen (fra 8:30 til 18:00 om vinteren, fra 8:30 til 20:00 om sommeren).

Åbningstiderne kan også variere alt efter, om du planlægger at besøge Alhambra om dagen eller om natten. Under alle omstændigheder anbefaler jeg, at du læser min artikel om Alhambras åbningstider for at planlægge dit besøg mere detaljeret.

Bestil billetter til Alhambra

Hvilken dag er bedst at besøge Alhambra

Partalpaladset| ©Cayetano Gros
Partalpaladset| ©Cayetano Gros

På grund af det store antal besøgende er det bedst at undgå weekender og helligdage for at kunne besøge Alhambra i ro og mag og undgå menneskemængderne.

Det er dog ikke altid muligt, men bare rolig. Alhambra er et meget stort kompleks med mange udendørs områder, så besøget er meget dynamisk og behageligt, selv om der er mange mennesker. Du vil ikke føle dig overvældet.

Bestil billetter til Alhambra

Er det gratis at komme ind på Alhambra?

Karl V's fæstning og palads| ©Marco Montero Pisani
Karl V's fæstning og palads| ©Marco Montero Pisani

Indbyggerne i Granada kan komme gratis ind i Alhambra i weekenden. Takket være Diputación de Granada er der hver weekend en vis kvote af gratis billetter for at tilskynde lokale turister til at besøge Alhambra, indtil der er fuld kapacitet.

Du kan tjekke betingelserne på Patronatos hjemmeside. Hvis du ikke er borger eller bosiddende i Granada, skal du bestille en guidet tur eller dine betalte billetter.

Hvis du planlægger dit besøg til Alhambra og ønsker at vide mere om det budget, du har brug for, anbefaler jeg dig at læse min artikel om, hvordan du får gratis eller nedsatte billetter til Alhambra.

Bestil billetter til Alhambra

Køb billetter til Alhambra ved billetkontoret

Detalje af den smukke udsmykning af Alhambra| ©Callum Parker
Detalje af den smukke udsmykning af Alhambra| ©Callum Parker

Hvis du beslutter dig for at besøge Alhambra i Granada på egen hånd og køber dine billetter på billetkontoret, skal du købe dem på dagen, i det omfang der er plads, og kun op til to timer før besøget, hvilket måske ikke passer ind i din rejseplan.

På grund af Alhambras store popularitet i Granada er det meget almindeligt, at der dannes lange køer ved billetkontoret, og der er en mulighed for, at Alhambra er udsolgt, når det er din tur til at besøge det. I så fald kan du forsøge at stå tidligt op og være ved billetkontoret kl. 8 om morgenen og prøve lykken. Måske kan du få fat i en ekstra billet, selv om det normalt er svært, hvis ikke umuligt.

Bestil billetter til Alhambra

Er billetterne nominative, skal jeg vise mit pas eller id-kort?

Udsigt over Alhambra| ©Jorge Fernández Salas
Udsigt over Alhambra| ©Jorge Fernández Salas

Ja, det er de. Billetter til Alhambra er nominative, personlige og kan ikke overdrages. Af hensyn til sikkerheden og bevarelsen af monumentet skal alle besøgende fremvise deres pas, identitetskort eller et originalt personligt identifikationsdokument udstedt af deres land.

Alhambras personale foretager identifikationskontrol af de besøgende, så for at få adgang til monumentet er det nødvendigt at vise billetterne og et identitetsdokument.

For at sikre, at dit besøg i Alhambra forløber gnidningsløst, anbefaler jeg, at du ud over at blive identificeret med et id-kort eller pas, tager et kig på denne guide med tips til at besøge Alhambra i Granada, så intet ødelægger dit besøg!

Bestil billetter til Alhambra

Sådan kommer du til Alhambra

Det er ikke svært at komme til Alhambra, og som det er tilfældet hver gang du går i Granada, vil du nyde hver eneste gade og hvert eneste hjørne. Desuden er hele komplekset meget godt forbundet med byens centrum, så du kan ikke kun gå derhen, men du kan også tage en bybus eller endda turisttoget, hvis du foretrækker det (med børn er det helt sikkert den sjoveste løsning).

På den anden side kan du, som i alle byer, altid tage en taxa for mere komfort eller endda ankomme med din egen bil, hvis du foretrækker det (denne sidste mulighed er meget komfortabel, men ikke så praktisk, da du skal betale for parkering). Jeg fortæller dig alt om det her: Hvordan man kommer til Alhambra.

Bestil billetter til Alhambra

Kan jeg besøge Alhambra med børn?

Selvfølgelig kan du besøge Alhambra i Granada med børn! Alhambra og dets legender er en stor attraktion for både unge og gamle, det er et besøg, der egner sig til hele familien. Guiderne er vant til at have børn med i grupperne, og hvis du sætter dem ind i sammenhængen med, hvad de skal se, inden de ankommer, vil de forstå det meget bedre, og de vil blive glade for turen.

Husk at tage behageligt fodtøj på og frem for alt beskytte dem mod varmen, hvis du besøger det i årets varmeste måneder. Ellers har du ikke noget at bekymre dig om, så nyd det!

Bestil billetter til Alhambra

Hvor man kan spise i nærheden af Alhambra

Efter (eller før) dit besøg på Alhambra får du måske lyst til at spise og har brug for at stoppe op og genoplade batterierne. Selv om det kan virke som om, at du i nærheden af et så turistet sted ikke kan finde noget af god kvalitet og pris, skal du ikke være bekymret: Jeg har udarbejdet en guide med de bedste spisesteder i nærheden af Alhambra, så du går derfra med en god smag i munden.

Bestil billetter til Alhambra