10 Things to Do in Granada in Fall

Skal du til Granada i efteråret? Du kunne ikke have valgt en bedre årstid til at nyde det gode vejr, kunsten og historien i denne by.

Carmen Navarro

Carmen Navarro

11 minutters læst

10 Things to Do in Granada in Fall

Efterår i Granada | ©Juan Caballero

Jeg er sikker på, at du ikke kan vente med at starte din rejse og opdage alt, hvad der er at se og gøre i Granada. Ikke underligt! Nasrid-byen er fuld af kultur, og om efteråret har den også et misundelsesværdigt klima, som gør det endnu mere tiltalende at slentre gennem gaderne, deltage i festivalerne i de mest berømte kvarterer eller smage på typiske frugter fra disse måneder.

Med den gyldne farve på træernes blade ankommer efterårslandskaber til Granada, som jeg opfordrer dig til at lære at kende. Det bedste er, at denne årstid er som en mellemting mellem sommer og vinter, så du kan enten tage ned til kysten eller op i de sneklædte bjerge. Hvor meget har du lyst til at tage til Granada nu? Tag papir og blyant og skriv alle mine anbefalinger ned.

1. Deltag i Granadas mest populære festivaler i efteråret

Oplev charmen og skønheden i Albaicín| ©L'odyssée Belle
Oplev charmen og skønheden i Albaicín| ©L'odyssée Belle

Der er mange måder at byde efteråret velkommen på, men hvis du er i Granada, skal du gøre det gennem de populære fester i nogle af byens vigtigste og mest traditionelle kvarterer, såsom Albaicín.

September er den måned, hvor disse fester finder sted, som indleder den nye sæson og siger farvel til sommeren med musik, dans og masser af besøgende. Vil du gå glip af dem?

Festlighederne i Albaicín

Der er intet som at besøge Granadas Albaicín-kvarter i slutningen af september, nærmere bestemt den 29., hvor San Miguel-pilgrimsfærden fejres. Dette er et af byens oprindelige kvarterer (det ligger ved siden af Alhambra), så når du går igennem det, vil du se, hvordan den kristne kultur blander sig med byens arabiske fortid.

Hvad er San Miguel-pilgrimsfærden? Før i tiden opstod fiestaen på Cerro del Aceituno; de lokale klatrede op på denne bakke, hvor de arrangerede håndværksmarkeder, og de unge piger ventede sammen med deres mødre på at blive kurtiseret af drengene. I dag er en del af traditionen bevaret, selv om festlighederne er blevet åbnet for hele kvarteret og endda for hele Granada.

Tag en rundtur i Albaicín-kvarteret i Granada

Festlighederne i Zaidín

Et andet sted, hvor man kan nyde efterårets komme, er i Granadas Zaidín-kvarter, selvom dets historie er nyere, da det begyndte at blive bygget i 1950'erne.

Oprindeligt var festlighederne mere fællesskabsbaserede, men i dag har de et mere hævngerrigt formål: De har til formål at synliggøre de behov og projekter, der udvikles i kvarteret, f.eks. dansegrupper.

Ud over masser af flamenco er der også masser af rock, da Zaidín arrangerer en festival dedikeret til denne musikstil. Koncerterne er udendørs, og man udnytter de sidste sommerdage og de første efterårsdage til at være (og danse) udenfor. Og det bedste?

Der er gratis adgang, og det er en mulighed for at opdage nye nationale og internationale grupper.

Nyttige oplysninger

 • Hvornår: i løbet af september måned.
 • Hvor: Albaicín- og Zaidín-kvartererne.
 • Pris: gratis.
 • Anbefales, hvis: du vil deltage i de lokales festligheder.

2. Nyd den bedste flamenco under efterårsfestivalen i Granada

Inde i Isabel la Católica Teatret| ©PhotoLanda
Inde i Isabel la Católica Teatret| ©PhotoLanda

Granada er en meget kunstnerisk by, hvilket du vil bemærke, så snart du ankommer og ser antallet af flamencoklubber, teatre og museer. Især i slutningen af efteråret finder der en begivenhed sted, som fremhæver dette: Granada Autumn Festival.

Hvert år arrangeres der forskellige shows forskellige steder i byen, f.eks. på Isabel la Católica Theatre. Billetter koster ca. 30-40 € pr. arrangement.

Granada Autumn Festival arrangeres med det formål at fremvise byens prestige og identitet gennem musik, dans og scenekunst. Som du kan forestille dig, er flamencoen hovedpersonen, men der er også plads til ballet og musik i andre stilarter.

Hvis du har lyst til at overvære en koncert med store flamencosangere, må du ikke gå glip af chancen. Du kan selvfølgelig også gå på en af de bedste flamenco-tablaos i Granada.

Nyttige oplysninger

 • Hvornår: sidst i november og først i december.
 • Hvor: Isabel la Católica Theatre og andre steder i Granada.
 • Pris: cirka 30-40 euro.
 • Anbefales hvis: du kan lide flamenco og scenekunst.

3. Kom og se ofringen af blomster ved Basílica de las Angustias

Basilica de las Angustias| ©ANTONIO PINO BELTRAN
Basilica de las Angustias| ©ANTONIO PINO BELTRAN

Planlægger du et besøg i Basílica de las Angustias i Granada? Hvis du tager af sted om efteråret, kan du være heldig at se den som aldrig før: fuld af blomster. Hvorfor? Fordi der i løbet af efterårsmånederne (især i september) arrangeres flere blomsterofringer til Virgen de las Angustias, byens skytshelgen. I alt placeres tusindvis af blomster her, hvilket giver et særligt lys og farve til dette tempel fra det 17. århundrede.

Det gode er, at du vil få flere muligheder for at se, hvordan facaden ser endnu mere munter ud end normalt. Desuden er der så mange blomster, at det omkringliggende område også har en god atmosfære med boder, der sælger kunsthåndværk og den berømte Torta de la Virgen, et traditionelt bolsje lavet af mel og normalt fyldt med englehår.

Når du skal se blomsterne i Basílica de las Angustias, så benyt lejligheden til at besøge den. Interiøret er lavet af de bedste kastilianske barokkunstnere, så vær forberedt på at se en masse udsmykninger og en stor altertavle, der præsiderer over rummet.

Interessante fakta

 • Hvornår: I hele september måned.
 • Hvor: Basílica de las Angustias.
 • Pris: gratis.
 • Anbefales, hvis: du planlægger at besøge basilikaen og gerne vil gøre det endnu mere specielt.

4. Smag det bedste af Granadas råvarer på markedet for "efterårsfrugter"

Frugtbod| ©Bernard DUPONT
Frugtbod| ©Bernard DUPONT

I Granada dufter og smager efteråret af kastanjer, mispler, kvæder, granatæbler... Hvor kan du prøve dem? I området ved Puerta Real og Fuente de las Batallas, som ligger i Realejo-kvarteret (nær katedralen), er der flere boder, hvor lokale producenter sælger disse delikatesser, som kun fås i efterårsmånederne.

Granadas efterårsfrugtmesse er en unik mulighed for at smage på byens typiske produkter. Jeg anbefaler, at du udnytter muligheden og køber nogle, ikke kun for at smage på stedet, men også for at tage dem med hjem som souvenirs. Mine favoritter er acerolas, en frugt, der vokser i Mellemamerika, men også i Granada, og som ligner kirsebær, selvom de er mere syrlige og har segmenter indeni.

Som du kan se, kan du på dette marked finde frugt, som du ikke finder i andre dele af landet eller endda verden. Ud over smagene er jeg sikker på, at du vil blive overrasket over duftene, som du måske ikke har kendt før.

Interessante fakta

 • Hvornår: fra september.
 • Hvor: Realejo-kvarteret (omkring Puerta Real og Fuente de las Batallas).
 • Pris: gratis adgang.
 • Anbefales hvis: du kan lide at prøve nye ting, især frugt og nødder.

5. Gå til koncerter i Generalife

Generalife-haverne| ©Raúl Marín
Generalife-haverne| ©Raúl Marín

Om efteråret er Granada vært for en af sine mest specielle musikalske begivenheder: September in the Generalife. Denne månedlange koncertrække samler nationale sangere og grupper, og stedet er Generalife, Alhambras sommerpalads. Billetten koster ca. 60 €.

Mit råd er at købe en billet til denne festival og efter en guidet tur i Alhambra og et besøg i Generalife og dens haver, blive til en af koncerterne.

Det er ikke kun en mulighed for at lytte til god musik, men også for at have paladskompleksets skove som baggrund, som ser endnu mere imponerende ud om efteråret.

Septemberbudskabet i Generalife er også meget specielt. Alhambra har siden sin grundlæggelse været forbundet med kunst, og mange musikere har optrådt der i årenes løb. Denne festival har til formål at fortsætte med at blande tradition og avantgarde i disse unikke og historiske omgivelser.

Interessante fakta

 • Hvornår: i løbet af september måned
 • Hvor: Generalife i Alhambra.
 • Pris: ca. 60 €.
 • Anbefales hvis: du kan lide musik og ønsker at få mest muligt ud af dit besøg i Alhambra.

Køb billetter til Alhambra i Granada

6. Mærk poesiens følelser på festivalen Autumn in Verse

Læsning af poesi| ©John-Mark Smith
Læsning af poesi| ©John-Mark Smith

Kan du lide poesi? Man kan sige, at Granada er en meget poetisk by; på murene i Alhambra er der for eksempel skrevet smukke vers. Måske er det en af grundene til, at festivalen Autumn in Verse afholdes om efteråret.

Den arrangeres midt i efteråret (mellem oktober og november) og består af digtoplæsninger og kulturelle arrangementer af unge fra Granada. Der er gratis adgang.

Selvom poesien ved første øjekast minder os om noget "gammelt", giver Otoño en Verso-festivalen i Granada den et moderne twist. Faktisk arrangeres der hanekampe mellem rappere, og der er også plads til andre kunstneriske indslag som cirkus, magi eller dans.

Spillestederne er fordelt på teatre eller kulturcentre i Granada og nærliggende byer som Vegas de Gentil eller Cúllar Vega, der ligger omkring en time væk fra hovedstaden.

Interessante fakta

 • Hvornår: oktober og november.
 • Hvor: flere teatre og kulturcentre i Granada og nærliggende byer.
 • Pris: gratis adgang.
 • Anbefales hvis: du kan lide at holde dig ajour med nye kunstneriske forslag.

7. Dans og hav det sjovt på Granada Sound

Granada Sound Festival| ©Patricia Cabeza
Granada Sound Festival| ©Patricia Cabeza

Hvem siger, at musikfestivaler kun kan finde sted om sommeren? I Granada ved de bedre, og det er derfor, de hvert efterår (en weekend i midten af september) arrangerer Granada Sound. Denne festival samler den bedste indiemusik i Spanien.

Entréen er ca. 50 €, og selvom den afholdes i Paseo del Cortijo del Conde (i udkanten af byen), inkluderer det shuttlebus for at komme dertil.

Granada Sound blev født for flere år siden, og siden da er den blevet et must for elskere af den mest moderne musik. Derudover har denne begivenhed til formål at give synlighed ikke kun til kendte grupper, men også til nye grupper, så det er en mulighed for at lære nye rytmer at kende.

Det bedste er, at for at fremme turismen i Granada by arrangeres der andre koncerter i byen, og de er gratis! Du kan også deltage i ruter rundt til de steder i Granada, der er vigtige i musikkens verden.

Interessante fakta

 • Hvornår: midt i september.
 • Hvor: hovedbegivenheden er i Paseo del Cortijo del Conde, men der er andre steder rundt omkring i Granada.
 • Pris: ca. 55 €.
 • Anbefales hvis: selv på dine rejser kan du ikke få nok af at opdage ny musik.

8. Lær Alpujarra at kende med en vandrerute i efteråret

Lær Alpujarra at kende| ©a13n5
Lær Alpujarra at kende| ©a13n5

Jeg vil vove at påstå, at efteråret er den bedste årstid at vandre i Alpujarra; når du har prøvet det, er jeg sikker på, at du vil være enig med mig. Alpujarra er en region i Andalusien meget tæt på Granada; der er traditionelle landsbyer og også et stort antal ruter til alle niveauer. Det er ret nemt at komme dertil (mindre end to timer), og landskabet er anstrengelserne værd.

En tur fra Granada til Alpujarra er en fantastisk måde at nyde sin efterårstur på, uden at det bliver for varmt eller for koldt. På turen kan du kombinere en guidet tur gennem traditionelle landsbyer med en vandretur i bjergene. Der er masser at vælge imellem, men jeg vil gerne anbefale nogle af mine favoritter:

 • Barranco de Poqueira: Måske ikke den nemmeste (den har et fald på mere end 600 meter), men den går gennem de tre mest berømte hvide landsbyer i området (såsom Pampaneira, Capileira og Bubión), hvor du kan smage arabisk gastronomi og lære om kunsten at væve tæpper.
 • Sendero de las Acequias: Dette er en mere tilgængelig rute, da den går gennem skyggen. Den går også gennem steder af stor skønhed (især om efteråret, når frugten kommer ud af træerne) og af stor historisk værdi.
 • Sendero de las Encinas: Den er kun 5 kilometer lang, så jeg anbefaler den, hvis du ikke har så meget tid, eller hvis du ikke plejer at vandre. Det mest bemærkelsesværdige er, at den går langs Camino Real, som plejede at forbinde Granada med Almería.

Interessante fakta

 • Hvornår: hele efteråret.
 • Hvor: Alpujarra.
 • Pris: gratis.
 • Anbefales hvis: du kan lide at vandre og gerne vil lære landsbyerne i Granada at kende.

Book en tur til Alpujarra fra Granada

9. Gå gennem det historiske centrum af Granada, mens du spiser ristede kastanjer, som er typiske for efteråret

Bod med ristede kastanjer| ©Sunny Lapin
Bod med ristede kastanjer| ©Sunny Lapin

En af de bedste ture i Granada er gennem det historiske centrum. Det gode er, at om efteråret begynder kastanjeboderne, som er blevet høstet direkte fra Alpujarra, at dukke op i gaderne. Duften af kastanjer gennemsyrer hvert et hjørne, så det er svært at lade være med at smage på dem.

Fra slutningen af oktober (men nogle gange tidligere) fyldes Granadas centrum med kastanjeboder. Da der er mange kastanjetræer i Alpujarra-området, er denne frugt blevet en fast bestanddel af det lokale køkken. Faktisk er det muligt, at nogle restauranter i byen serverer en særlig ret, f.eks. kastanjestuvning.

Under alle omstændigheder anbefaler jeg, at du køber et kræmmerhus (det koster ca. 2 € for et halvt dusin) og spiser kastanjerne, mens du slentrer gennem den gamle bydel i Granada. De vil varme dine hænder (og din mave), mens du opdager emblematiske steder som Granada-katedralen, det kongelige kapel eller de smalle gader i Alcaicería.

Interessante fakta

 • Hvornår: hele efteråret.
 • Hvor: det historiske centrum af Granada.
 • Pris: cirka 2 euro.
 • Anbefales, hvis: du vil gøre din gåtur gennem Granadas gamle bydel mere speciel og velsmagende.

10. Få mest muligt ud af de sidste dage på stranden ved Costa Tropical

Den tropiske kyst| ©A_Peach
Den tropiske kyst| ©A_Peach

Hvem siger, at man ikke kan tage på stranden om efteråret? Især i september måned (og endda i begyndelsen af oktober) kan du udnytte de sidste solskinsdage til at tage en dagstur til Costa Tropical.

Der finder du byer som Salobreña eller Almuñécar, der ligger ca. 1 time fra Granada, og som strækker sommeren ud, så du kan bade på deres turkisblå strande.

Faktisk kan man sige, at de er meget sjovere om efteråret, da der er færre mennesker, men Middelhavet skaber stadig et perfekt klima til en dag med solbadning og en dukkert i vand, der er varmere end i forsommeren.

Årsagen til dette er, at alle disse landsbyer er beskyttet mod vinden af bjergene og ligger tæt på Nordafrika.

Udover at tage på stranden kan du benytte lejligheden til at lære disse steder at kende. For eksempel i Salobreña, en by, som du kan nå i bil ad A-44 på kun 45 minutter eller med bus, er der et berømt middelalderslot. Almuñécar, hvis strande er lavet af sten, ligger også meget tæt på, og om efteråret er der jazzfestival.

Interessante fakta

 • Hvornår: hele efteråret.
 • Hvor: Costa Tropical.
 • Pris: gratis.
 • Anbefales hvis: du kan lide at tage på stranden og forlænge din sommer.

Temperaturer i Granada om efteråret

Granada om efteråret| ©Natxus
Granada om efteråret| ©Natxus

Det bedste ved at tage til Granada om efteråret er, at man kan nyde det gode vejr med temperaturer mellem 25 og 10 grader (selv om de falder til minimum 5 grader i november) uden den trykkende sommervarme i Granada.

Der er større sandsynlighed for regn, især sidst på sæsonen, men hvis det regner, er det som regel let.

Det, du skal huske på, når du pakker din kuffert, er, at temperaturen er højest om dagen (over 20ºC), men det bliver køligere om natten, så en jakke vil være praktisk.

Turisme i Granada om efteråret

Gaderne i Granada| ©SnippyHolloW
Gaderne i Granada| ©SnippyHolloW

Selvom efterårstemperaturerne i Granada, især i begyndelsen, minder en del om sensommeren, er der færre turister. Generelt er der ikke mange færre besøgende i disse måneder, så du kan udnytte lavsæsonen til at finde billigere hoteller.

Vær forsigtig, selv om der er færre mennesker, er Alhambra altid af stor interesse, så det er altid tilrådeligt at bestille dine billetter på forhånd. På den måde kan du sikre dig, at du kan komme af sted på den dag, du ønsker, og på det tidspunkt, du ønsker.

Er du klar til at rejse til Granada i efteråret? Jeg håber, at disse planer vil hjælpe dig med at nyde dit besøg endnu mere.