Hvor man kan spise i nærheden af Alhambra-paladset

Når du har besøgt Alhambra og set så meget kunst, får du helt sikkert appetit. For at du ikke skal lede efter et bord i sidste øjeblik, må du ikke gå glip af disse forslag til velsmagende mad i nærheden af Palatinerbyen.

Isabel Catalán

Isabel Catalán

5 minutters læst

Hvor man kan spise i nærheden af Alhambra-paladset

Typisk spansk tapas | Agent J

Hvis der er én ting, Granada er kendt for, ud over det legendariske Alhambra, så er det tapaskunsten og den lækre gastronomi. Der er ingen tvivl om, at en af de bedste oplevelser, du kan få her, er at forkæle dig selv med et måltid efter at have besøgt den berømte Nasrid-fæstning.

Hvis du allerede har bestilt dine billetter til Alhambra og Nasrid-paladserne, er det næstbedste at bestille dem på en restaurant i byen, så du ikke behøver at leve en odyssé med tom mave og forsøge at finde et ledigt bord i et så turistet område som dette. Oplev nogle af de bedste spisesteder i nærheden af Alhambra!

Restaurant Morayma

Smag den lækre andalusiske gazpacho| ©Tim Sackton
Smag den lækre andalusiske gazpacho| ©Tim Sackton

Morayma Restaurant er det ideelle sted at genoplade batterierne efter en lang gåtur rundt om Alhambra, da den ligger kun ti minutter fra monumentet. Den har den bedste udsigt over Nasrid-paladserne, og legenden fortæller, at prinsesse Morayma boede inden for murene under sultan Boabdils fangenskab, den sidste konge af Granada.

Det er en meget stille restaurant med en omhyggelig indretning, hvor man kan nyde de bedste retter fra det traditionelle Granada-køkken. Hvis du har lyst til tapas, anbefaler jeg, at du prøver salmorejo, kroketter eller gedeost med kvædegelé, som er dyrket i restaurantens egen køkkenhave. Hvis du foretrækker at spise på en dug, må du ikke gå glip af Morayma-salaten og secreto ibérico med kartofler og mojo picón, som er lækker!

 • Hvor: Calle Pianista García Carrillo, 2.
 • Derfor kan jeg lide dette sted: Et dejligt måltid i haven med udsigt over Alhambra er prikken over i'et på en magisk dag. Hvis du vil være sikker på at få et godt bord, anbefaler jeg, at du reserverer en uge i forvejen.
 • Anbefales, hvis... du er på udkig efter traditionel mad fra Granadia i unikke omgivelser med masser af historie.

Køb dine billetter til Alhambra og Nasrid-paladserne

Alberto-haverne

Stegt blæksprutte| ©juantiagues
Stegt blæksprutte| ©juantiagues

Med sin fremragende beliggenhed, lige uden for Alhambras porte ved indgangen til Generalife, er restauranten Jardines Alberto et af de perfekte steder at spise efter et besøg i paladsbyen. Du behøver ikke at gå langt, hvilket er godt, hvis du rejser med børn.

Atmosfæren i denne smukke restaurant er afslappet og familievenlig. Den har også en terrasse med udsigt over Alhambra, hvor der er køligt, hvilket er ideelt på varme dage. Hvad menuen angår, har restauranten retter, hvor middelhavs- og granadisk gastronomi er hovedpersonerne.

Hvis du har lyst til tapas, kan du bestille en andalusisk gazpacho, friteret blæksprutte, kroketter eller et udvalg af oste, men jeg anbefaler dig især at prøve retterne fra det nasride køkken, som er det, indbyggerne i Alhambra plejede at spise. Lammet med vesiren er lækkert!

 • Hvor: Paseo de la Sabica, 1.
 • Derfor kan jeg lide dette sted: Maden er lækker, og priserne er ikke dyre, når man tænker på, at restauranten kun ligger få skridt fra Alhambra, hvilket giver en storslået udsigt fra terrassen.
 • Anbefales, hvis... du har lyst til at prøve en anden slags Nasrid-køkken, når du er på vej ud af Alhambra.

Book dine billetter til Alhambra og Nasrid-paladserne

Parador de Granada Restaurant

Nyd de lækre kroketter i Granada| ©Joselu Blanco
Nyd de lækre kroketter i Granada| ©Joselu Blanco

Hvis budgettet ikke er et problem for dig, og du under din rejse til Granada kan bruge lidt mere på måltider, så anbefaler jeg dig at bestille bord på restauranten Parador de Granada. Det er det hele værd!

Restauranten ligger i et tidligere kloster fra det 15. århundrede, bygget af de katolske monarker, og udsigten over Alhambra, Generalife eller Sacromonte- og Albaicín-kvartererne er spektakulær. Det er et sted med masser af historie, og køkkenet serverer traditionelle retter med innovative detaljer.

Hvis du bestiller bord til frokost på Parador de Granada efter din guidede tur i Alhambra, anbefaler jeg, at du bestiller "remojón granadino", "habitas con jamón" eller en forfriskende andalusisk gazpacho. Og hvis du har lyst til at prøve det nasridiske køkken, så prøv havtaske i mozarabisk sauce eller Alpujarra-kid.

 • Hvor: Calle Real de la Alhambra, s/n,
 • Hvorfor jeg kan lide dette sted: Parador de Granada har en særlig charme, og man kan indånde historien i rummene. Fra spisesalen og terrassen i restauranten på Parador de Granada er der desuden en spektakulær udsigt over paladsbyen.
 • Anbefales hvis... dit besøg i Alhambra er slut, og du gerne vil nyde landskabet lidt længere, men på en afslappet måde, mens du smager på Granadas bedste traditionelle køkken.

Køb dine billetter til Alhambra og Nasrid-paladserne

Restaurant Safranruten

Cous-cous med lam| ©stu_spivack
Cous-cous med lam| ©stu_spivack

Ved foden af Alhambra, i den nedre del af Albaicín og ved siden af floden Darro, ligger restauranten Ruta del Azafrán. Et moderne sted, hvor du kan smage det bedste fusionskøkken af andalusiske, spanske og arabiske opskrifter til meget rimelige priser.

Hvis du er vild med at prøve unikke smage, tilbyder restauranten Ruta de la Alhambra retter inspireret af Granadas kulturarv, resultatet af en blanding af kulturer, såsom maurisk pastela, harira-suppe eller lammecouscous, som vil tage dig tilbage til Alhambras guldalder. Men menuen omfatter også traditionelle retter som kroketter, kandiserede artiskokker eller grillet blæksprutte.

 • Hvor: Paseo Padre Manjón, 1.
 • Derfor kanjeg lide dette sted: Fra terrassen kan du tage smukke billeder af Alhambra, som rejser sig imponerende mellem den frodige vegetation, der omgiver det. Det er det ideelle sted at hvile sig efter en lang gåtur rundt om monumentet, nippe til et par glas vin og nyde udsigten.
 • Anbefales hvis... du kommer ud fra et natligt besøg i Alhambra og vil nyde den smukke natur, mens du spiser stille og roligt på Paseo de los Tristes.

Køb dine billetter til Alhambra og Nasrid-paladserne

Restaurant La Mimbre

Lækker oksehale| ©Javier Lastras
Lækker oksehale| ©Javier Lastras

Et andet sted at spise godt i nærheden af Alhambra er restaurant La Mimbre, et charmerende sted, der ligger i skoven ved Nasrid-fæstningen, et af de mest imponerende steder i Granada, hvis sale er blevet besøgt af kunstnere som Rafael Alberti, Antonio Gala eller Miguel Ríos.

I restaurant La Mimbre kan du smage autentisk andalusisk gastronomi som oksehale, kid med hvidløg, stegt blæksprutte eller picadillo-suppe.

 • Hvor: Paseo del Generalife s/n
 • Hvorfor jeg kan lide dette sted: Det har en terrasse i unikke omgivelser til et stille måltid. Menuen er god, og prisen er meget rimelig for en restaurant så tæt på det vigtigste monument i byen.
 • Anbefales, hvis... du leder efter et hyggeligt sted, hvor du kan nyde regionens bedste traditionelle køkken i drømmeagtige omgivelser som Alhambras skove.

Køb dine billetter til Alhambra og Nasrid-paladserne