10 ting at lave i Granada i januar

Lad dig forføre af Nasrid-byen i januar, hvor du kan nyde aktiviteter i Granada, som du ikke har mulighed for at gøre på andre tidspunkter.

Ana C.R.

Ana C.R.

8 minutters læst

10 ting at lave i Granada i januar

Solnedgang i Granada | ©calabria_7

Når vinteren kommer, mister Granada ikke sin magi, tværtimod. I denne vidunderlige by, fuld af historie og traditioner, er der masser af sjove muligheder, som vil forbløffe dig. Uanset om du elsker historie, gastronomi, kunst eller sport, vil du kunne opleve alt dette og meget mere, hvis du besøger Granada i januar.

Desuden er turismen betydeligt mindre i lavsæsonen, og du vil kunne nyde byen i ro og mag. Udnyt denne enestående mulighed for at besøge en af de smukkeste byer i verden. Det er det ideelle tidspunkt at gøre det på, da varmen i højsæsonen kan være kvælende. Her er de 10 bedste ting at lave i Granada i januar.

1. Besøg Alhambra, en must-do plan

Alhambra ved nattetide| ©wingpix
Alhambra ved nattetide| ©wingpix

Når vi taler om Granada, er det første, vi kommer til at tænke på, det fantastiske sæt af monumenter, paladser, mure og haver, som udgør Alhambra. Det har været residens for konger og sultaner siden det 13. århundrede og blænder alle, der besøger det.

Januar er den ideelle måned at besøge Al hambra, da det er enormt, og man skal gå ret meget, så om sommeren kan det være lidt trykkende på grund af varmen. En stor fordel er, at der ikke er noget fast indgangstidspunkt, du kan komme ind når som helst og uden skift, bortset fra Nasrid-paladserne, som har skift.

Jeg anbefaler, at du booker dine billetter til Alhambra i forvejen, fordi der normalt er stor efterspørgsel. Du kan købe den mest komplette billet for omkring 15 euro. Der er også andre muligheder for billetpriser og besøg. Du kan også vælge at bestille en guidet tur til Alhambra, Generalife-haverne og Nasrid-paladserne i Granada og ikke gå glip af nogen detaljer takket være ledsagelse af en professionel guide.

Book dine billetter til Alhambra

2. Fordyb dig i maurisk kultur i det historiske kvarter Albaicín

Albaicín om natten| ©José Ruiz
Albaicín om natten| ©José Ruiz

Dette kvarter ånder af historie. Det er det mauriske kvarter i Granada, og på trods af dets århundreder lange historie har det stadig bevaret sine typiske brostensbelagte gader og middelalderlige spor. Der er flere caféer og restauranter, hvor man kan nyde Granadas gastronomi. Du kan også nyde den utrolige udsigt over Alhambra. I Albaicín kan du desuden købe gaver til familie og venner, da der er mange butikker, der sælger typisk keramik fra Granada.

I januar måned er det mere behageligt at gå rundt i Albaicín takket være vejret. Da det er et middelalderkvarter, skal det meste af turen gøres til fods, og om sommeren med de høje temperaturer er turen lidt kvælende. Om vinteren kan du derimod udforske hele området og også finde interessante rabatter i håndværksbutikkerne.

Der er forskellige måder at udforske Albaicín på: til fods, på segway eller på cykel.

Book en tur til Albaicín

3. Nyd flamenco uden grænser i Sacromonte

Flamenco i Granada| ©Veroxs
Flamenco i Granada| ©Veroxs

For mere end 600 år siden begyndte sigøjnerne at ankomme til Spanien og slog sig ned i det, der nu er Sacromonte-kvarteret. Blandingen af arabisk kultur og sigøjnerskikke skabte Granadas ex libris-musik, flamencoen.

I Sacromonte kan du se mange traditionelle flamenco-shows på en af de mange restauranter, caféer og barer, der sammen med deres gastronomiske tilbud tilbyder shows på et fremragende niveau, f.eks:

Den store fordel ved at besøge Sacromonte i januar er, at du kan komme ind på de forskellige steder med flamencoshows uden at skulle booke i forvejen, og du kan endda komme ind på de steder, der altid er optaget i højsæsonen.

Book et flamenco-show i Granada

4. Følg i fodsporene på Granadas mest berømte kunstner, Federico García Lorca

Huerta de San Vicente| ©Alimanja
Huerta de San Vicente| ©Alimanja

Hvis du er passioneret omkring litteratur, er det et must at følge i Federico García Lorcas fod spor i Granada. Du kan besøge de mest emblematiske steder med relation til forfatteren.

Der er meget at se, og derfor anbefaler jeg, at du booker en Federico Garcia Lorca-tur. Desuden er januar et ideelt tidspunkt, fordi byen er mere stille end på andre tidspunkter af året.

Jeg vil især anbefale dig at besøge Huerta de San Vicente, hvor Lorca skrev mange af sine vigtigste værker og levede sine sidste dage i frihed, før han blev arresteret og efterfølgende myrdet.

5. Skiløb i Sierra Nevada, den ideelle plan for vintersportselskere

Besøg i Sierra Nevada| ©Steve Slater
Besøg i Sierra Nevada| ©Steve Slater

Granada i januar giver sine besøgende mulighed for at besøge Sierra Nevada, et sted, der vil tage pusten fra dig med sin uforlignelige skønhed. I Sierra Nevada kan man ud over at nyde de smukke landskaber dyrke forskellige vintersportsgrene som f.eks.

Sierra Nevada skisportssted er blandt de bedste i Europa og har fremragende infrastruktur og service. Ud over skiløb kan man også dyrke andre sportsgrene som skøjteløb, snowboarding og kælkning eller sneskovandring i Sierra Nevada.

Der er sportsaktiviteter for enhver smag. Jeg anbefaler dog, at du booker din udflugt til Sierra Nev ada så hurtigt som muligt, fordi det er den travleste tid på året at besøge.

Book en udflugt til Sierra Nevada

6. Udøv religiøs turisme i Granada

Katedralens facade| ©José vargas.
Katedralens facade| ©José vargas.

Granada er gennemsyret af historie, og da Spanien er et af de mest katolske lande i verden, er religion en vigtig del af Granadas kultur.

Hvis du er fan af religiøs turisme, bør du booke en guidet tur i Granadas katedral og det kongelige kapel. Januar måned er ideel til disse besøg, fordi der ikke er de store turistmængder, som der er i andre måneder, og du kan nyde den religiøse kunst i al sin pragt i god tid og uden at skulle vente på at komme ind.

Book en guidet tur til katedralen i Granada

7. Deltag i mindehøjtideligheden "Día de la Toma" den 2. januar

Dagen for indtagelsen af Granada| ©Brian Snelson
Dagen for indtagelsen af Granada| ©Brian Snelson

Den 2. januar fejres dagen for indtagelsen af Granada. Byen klæder sig ud for at mindes den dag, hvor de katolske monarker genvandt kontrollen over byen Granada i 1492.

Festlighederne begynder med en hyldest til de katolske monarker ved deres grave, efterfulgt af en messe og derefter en parade gennem byens gader, der slutter ved rådhuset. Hvis du tilfældigvis besøger Alhambra den 2. januar, kan du høre klokkerne ringe for at fejre denne historiske begivenhed.

8. Gå ikke glip af Tre Kongers Dag-paraden, som er børnenes yndlingsaktivitet

Hellig tre kongers parade| ©RaMaOrLi
Hellig tre kongers parade| ©RaMaOrLi

Hvis du rejser med børn til Granada i januar, er der en aktivitet, du ikke må gå glip af, ellers vil dine børn aldrig tilgive dig. Hver 6. januar finder Tre Kongers Dag-paraden sted. Det er den ældste parade i Spanien, og den er blevet gentaget hvert år siden 1917.

På denne dag er der en parade med omkring tyve vogne med dekorationer, der henviser til perioden, på en rute, der varierer hvert år, men som generelt er mere end 8 kilometer lang for at undgå folkemængder. Det er en forestilling med musik, sjov og farver, der varer til langt ud på natten, og der uddeles mere end et ton slik til dem, der deltager i showet.

9. Smag et traditionelt vintermåltid, Olla de San Antón

San Antón-gryde| ©JJ Merelo
San Antón-gryde| ©JJ Merelo

Den 17. januar fejres Sankt Antons dag i Granada. Denne helgen, som beskytter dyrene, er meget æret i Granada og forbindes traditionelt med grisen. La olla de San Antón er en ret lavet med svinekød, især den 17. januar, men kan findes på menuen i flere restauranter hele måneden.

Det er en gryderet, der ligner en gryderet, med mange kalorier, ideel til at modstå kulden i bjergene, den blev skabt for århundreder siden af bønderne på tidspunktet for slagtning af svinene og høst af oliven for at kunne modstå de lave temperaturer.

10. Lær stranden at kende i vintersæsonen

Granada Strand| ©Carmen VG
Granada Strand| ©Carmen VG

Tro det eller ej, men man kan godt nyde stranden i Granada i januar. På den såkaldte Costa Tropical i Granada er der temperaturer omkring 20 grader selv midt om vinteren, så det er muligt at nyde et par timer på stranden midt i januar.

På Costa Tropical i Granada er der mange strande med sand og rent vand, som indbyder til afslapning selv om vinteren. Du kan fortælle dine venner og familie, at du samme dag stod på ski i Sierra Nevada og også badede på en strand!

Januar er den bedste måned at nyde Granada

Gaderne i Granada| ©SnippyHolloW
Gaderne i Granada| ©SnippyHolloW

Som du kan se, byder Granada i januar på aktiviteter for enhver smag, sport, historie, gastronomi, poesi, musik, traditioner og masser af sjov. Der er mange fordele, hvis du beslutter dig for at rejse til Granada i januar.

På den ene side har du mulighed for at få din drømmerejse til en meget lavere pris. Flybilletter er meget billigere på denne tid af året, og hotellerne har også lavsæsonpriser, fordi rejsepriserne er stærkt reducerede i vintermånederne, især i januar. Mange af attraktionerne har også kampagnepriser i lavsæsonen.

Derudover er der ting, man kun kan gøre i Granada i januar og ikke i andre måneder af året, såsom at nyde nogle af byens traditionelle festivaler som Día de la Toma eller arrangementerne til nytårsdag og helligtrekonger. Vintersport er også bedst i januar, hvor Sierra Nevada er klædt på til at byde sneelskere velkommen.

Book en tur til Sacromonte og Albaicín

Vejret i Granada i januar

Granada om natten| ©SnippyHolloW
Granada om natten| ©SnippyHolloW

I modsætning til andre europæiske byer, selv i selve Spanien, har Nasrid-byen et meget venligt klima om vinteren, så man kan nyde alle aktiviteterne og seværdighederne i Granada. I januar måned er der masser af solskinsdage med klar himmel til de bedste guidede ture og udflugter i Granada.

Da det er et tørt klima, mærkes kulden ikke så meget som i andre regioner, så du kan nyde mange gåture og udendørs aktiviteter, da nedbør også er sjældent. Om natten falder temperaturen dog en del, så det er en god idé altid at medbringe en frakke. Der kan også være frost i nattetimerne.

I Granada er der om sommeren dage, hvor temperaturen overstiger 40 grader celsius, hvilket gør det meget vanskeligt at lave udendørs aktiviteter. Benyt lejligheden til at besøge Granada i januar, hvis du vil lære denne vidunderlige by at kende i total komfort, uden at skynde dig, uden menneskemængder og med et behageligt klima.

Book en tur på elcykel i Granada