Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

Bedste ture og dagsture fra Granada

Den bedste måde at besøge de vigtigste turistikoner i Granada på er med en specialiseret guide, du vil nyde besøget meget mere, og du vil lære en masse!

Isabel Catalán

Isabel Catalán

11 minutters læst

Bedste ture og dagsture fra Granada

Luftfoto af Granada | ©Clark Van der Beken

Der er kun få steder med mere charme og smukkere end Granada, hvor man kan nyde en helt særlig rejse. En by fuld af magiske steder at opleve og en helt fascinerende natur.

Der er mange måder at lære Granada at kende på, men en rundtur til de vigtigste turistattraktioner er en af de bedste. Den gamle hovedstad i det Nasridiske kongerige modtager millioner af besøgende om året, og antallet af ture, der tilbydes, kan være overvældende. For at gøre det nemmere for dig at vælge, er her de bedste måder at lære byen, dens monumenter og omgivelser at kende på.

1. Vandretur i kvartererne Albaicín og Sacromonte i Granada:

Hulehuse i Sacromonte| ©-JvL-
Hulehuse i Sacromonte| ©-JvL-

Når jeg besøger en by for første gang, er en af mine yndlingsting at fortabe mig i byens gader for at lære dens ægte og autentiske side at kende. Den, som de lokale normalt ser i dagligdagen.

Hvis du er en af de rejsende som mig, der nyder disse små detaljer, så kan jeg varmt anbefale denne vandretur gennem Albaicín- og Sacromonte-kvartererne i Granada, to ægte steder med en meget interessant historie og udsigter, som man kan forelske sig i.

På denne rundvisning i Albaicín- og Sacromonte-kvartererne i Granada kan du opdage nogle af de perler, der er gemt i labyrinten af middelalderlige gader, som udgør Nasridkongedømmets hovedstad og har gjort den verdensberømt.

Hvad består denne tur af?

Albaicín- og Sacromonte-kvartererne er to af de mest fantastiske steder at udforske på din rejse. Hvis du ikke har gået igennem dem, kan du ikke sige, at du har været i Granada, for det er byens hjerte.

På det aftalte tidspunkt tager du af sted fra Isabel la Católica-pladsen med din gruppe for at starte denne 2½ times rundvisning i Albaicín- og Sacromonte-kvartererne.

I selskab med en specialiseret guide vil du opleve den vidunderlige arkitektur i de to ældste og mest traditionelle kvarterer i Granada, en fryd for øjnene!

Hvad vil du se?

Denne andalusiske by har en masse historie bag sig, så en guide er uundværlig på visse steder som Albaicín og Sacromonte, hvis man ønsker at forstå fortiden og nutiden i det gamle Nasridkongedømme.

Trin for trin gled jeg gennem passager og buer i centrum af Granada og fik lejlighed til at se nogle skatte som f.eks. mudéjarkirken San Gil og Santa Ana, monumentet for dronning Isabel la Católica, magien i hulehusene i Sacromonte, skønheden i Paseo de los Tristes ved foden af Alhambra eller udsigtspunktet San Nicolás, hvorfra jeg fik en fantastisk udsigt over den andalusiske paladsby og Sierra Morena. Det var her, at det gik op for mig, at det ikke kun er Alhambra, som indbyggerne i Granada længes efter!

Desuden er denne tur meget underholdende, for du vil ikke kun se turistattraktioner, men også lære om de myter og legender, der cirkulerer omkring Granada, Albaicín og Sacromonte, samt om de personer, der engang boede i disse kvarterer, såsom heltinden Mariana Pineda, de elskende i Aljibe eller sigøjneren Chorrohumo, hvis figurer for altid er forblevet i den folkelige fantasi.

Turen sluttede på samme torv, som gruppen tog af sted fra. Inden du tager af sted, skal du ikke tøve med at spørge din guide om alle mulige anbefalinger for at fuldende dit besøg i Granada. De ved en masse og vil gerne hjælpe dig.

Rejseplan

 • San Nicolás udsigtspunkt
 • San Gil og Santa Ana-kirken
 • Sacromonte
 • Paseo de los Tristes
 • Plaza de Isabel La Católica
 • Plaza Larga

Sprog

Denne rundvisning er tilgængelig på engelsk og spansk.

2. Kom ind i Alhambra: Adgang til Nasridpaladserne og Generalife med audioguide

El Partal-paladset, Alhambra| ©Cayetano Gros
El Partal-paladset, Alhambra| ©Cayetano Gros

Når vi tænker på en tur til Granada, er det første, vi kommer til at tænke på, det legendariske Alhambra, et af Spaniens smukkeste monumenter og en kulturel reference for spansk-muslimsk kunst i Vesten.

Dens skønhed har inspireret rejsende fra hele verden i generationer, og den besøges af millioner af mennesker hvert år, så jeg anbefaler, at du køber billetter til Alhambra i Granada mindst en måned eller to i forvejen.

Husk at købe dine Alhambra-billetter på forhånd, da der altid er stor efterspørgsel, og billetterne er normalt udsolgt. Du kan også vælge en guidet tur i Alhambra, hvor en guide ud over at besøge Alhambra også vil forklare alle hemmelighederne bag de paladser, haver og fæstninger, som udgør Alhambra. En guidet tur er altid sjovere og mere underholdende.

Hvad du vil se efter audioguiden

 • Alhambra
 • De nasridiske paladser
 • Alcazaba
 • Generalife
 • Karl V's palads
 • El Partal-paladset

Hvorfor jeg kan lide denne mulighed

For det første kan du, hvis du ikke er forført af tanken om at deltage i en lukket gruppe , altid vælge en rundvisning på egen hånd ledsaget af en audioguide, som vil supplere alt, hvad du ser.

Og for det andet, fordi du med denne kø-fri adgang til Alhambra er sikret direkte adgang til monumentet på det valgte tidspunkt. Det er et sted, der vækker stor begejstring, og der er normalt lange køer ved billetkontorerne for at besøge det. Hvis du ikke vil stå i kø i evigheder, anbefaler jeg, at du køber billetterne online, hvilket vil gøre dit besøg meget nemmere.

Når du er inde, har du mellem 3 og 6 timer til at besøge alle hjørnerne af Alhambra, dets historie, dets legender, betydningen af dets symboler og meget mere på en afslappet måde og i dit eget tempo.

Sprog

Audioguiderne findes på spansk, engelsk, fransk, portugisisk, russisk, italiensk, tysk, arabisk, kinesisk, koreansk, japansk og japansk.

3. Nyd en natlig rundvisning i Albaicín og Sacromonte i Granada

Natudsigt over Granada og Alhambra fra Sacromonte| ©José Sáez
Natudsigt over Granada og Alhambra fra Sacromonte| ©José Sáez

Hvis der er én ting, der slog mig ved Granada under min rejse, er det, at dens essens ændrer sig fra dag til nat. Hvert øjeblik viser de forskellige facetter af Granada, små detaljer i en unik by, der aldrig holder op med at fascinere dig.

Når solen går ned, forvandler Granada sig og med den også atmosfæren på pladserne og i gaderne. Og også dens kvarterer. Albaicín og Sacromonte er de ældste og mest autentiske i den nasridiske hovedstad. Hvis du ikke har slentret gennem dem, kan du ikke sige, at du aldrig har været i Granada, for det er byens hjerte.

Jeg må indrømme, at jeg har en forkærlighed for at se byer oplyst om natten, men Albaicín- og Sacromonte-kvartererne overgik alle mine forventninger. Det er to af de mest fantastiske og smukke steder, som du kan udforske på din tur til Granada på denne natrundvisning.

Hvad består denne tur af?

Solnedgangen er et ideelt tidspunkt til at gå en stille og romantisk tur gennem Granadas mest traditionelle kvarterer. Den travlhed, der om dagen invaderer de mest turistede gader, giver plads til nattens ro, sollyset forsvinder langsomt, og med måneskinnet kommer den mest gådefulde udgave af byen til syne.

Atmosfæren er oplagt til at lade sig rive med af disse kvarterer i Granada og tage en tur tilbage i tiden med en guidet tur, hvor det andalusiske Granada blev født for flere hundrede år siden. I betragtning af alle de historier og legender, der omgiver Albaicín- og Sacromonte-kvartererne, tror jeg, at oplevelsen er meget sjovere, hvis du går gennem disse steder med en lokal guide, som vil vise dig de juveler, der ligger i disse gader, som blev erklæret for verdensarv i 1984.

Du kan ikke forlade Granada uden at besøge disse maleriske kvarterer mindst én gang i dit liv.

Hvad vil du se på denne tur?

Eventyret starter kl. 20.00 på Calle Cárcel Baja nº 2. Du vil have 2,5 timer til at besøge de vigtigste seværdigheder i Albaicín- og Sacromonte-kvartererne, såsom:

 • Carrera del Darro (en af de smukkeste og ældste gader i verden)
 • San Gil og Santa Ana-kirken (et lille tempel med en Mudejar-agtig atmosfære)
 • Plaza Nueva (hvor Real Chancillería-bygningen er omgærdet af spøgelseslegender)
 • San Nicolás udsigtspunktet (i Albaicín, hvorfra man har den bedste panoramaudsigt over Alhambra).
 • Grotterne i Sacromonte og dens tablaos flamencos (hvor du kan gå tilbage til festen for enden af ruten).
 • Blandt mange andre steder!

Rejseplan

 • Nyt torv
 • San Gil og Santa Ana-kirken
 • Carrera del Darro
 • Albaicín
 • Mirador de San Nicolás
 • Sacromonte

Sprog

Denne rundvisning er tilgængelig på engelsk, spansk, fransk, portugisisk, italiensk, tysk, fransk og spansk.

Isabel's Traveller Tip

Dette er den perfekte tur til sommeren. Når du slentrer gennem Albaicín og Sacromonte om aftenen, kan du opleve charmen ved disse kvarterer uden at have det varmt og nyde en let brise.

4. Tag på en privat rundvisning i Alhambra, Nasridpaladserne, Generalife og Alcazaba i Granada

Generalife| ©Shadowgate
Generalife| ©Shadowgate

Alhambra i Granada er et verdensikon, en paladsby, der er enestående i Europa og et referencepunkt for islamisk arkitektur og kunst i Spanien.

Det er en drøm at besøge denne legendariske Nasrid-fæstning, som er det sidste levende spor af dette dynasti i Spanien. Det er noget, som enhver rejsende bør gøre mindst én gang i sit liv. Det er ikke uden grund, at den ifølge New7Wonders Foundation anses for at være verdens ottende vidunder.

Da det er det mest besøgte monument i Spanien, er den bedste måde at få billetter til det at se det på, at bestille dem online i god tid i forvejen. Mit råd er, at du gør det mindst en måned eller to før din rejsedato.

Med denne billet til Alhambra i Granada får du direkte adgang til Alhambras indre uden at skulle vente. Derudover får du mulighed for at udforske de vigtigste hjørner af Palatinerbyen på en privat rundvisning ledsaget af en ekspertguide i kunsthistorie kun for dig og dine ledsagere. Cool, ikke sandt?

Hvad består denne tur af?

Hvis du ønsker at få en unik oplevelse under dit besøg, er de vigtigste fordele ved denne tur til Alhambra i Granada flere.

 • Først og fremmest vil du kunne komme hurtigt og uden ventetid ind i monumentet og starte din private rundvisning i Nasrid-paladset.

 • For det andet vil du blive ledsaget af en ekspertguide, som udelukkende vil stå til din og dine ledsageres rådighed under den tre timer lange rundvisning i paladsets indre. Du vil besøge Palatin City i dit eget tempo, i dit eget tempo og i dit eget tempo gennem de forskellige rum.

 • Da der er tale om en privat rundvisning i Alhambra, har du desuden mulighed for at tilpasse den personligt. Det vil sige, at du selv kan vælge, hvilke af de steder, der indgår i turen, du vil bruge mere eller mindre tid på, hvilke forklaringer om monumentets historie du vil have, om du vil fokusere mere på det ene eller det andet aspekt af fæstningen, osv.

 • Endelig tilpasser guiden sig helt til dine præferencer, mens han afslører detaljer om Alhambra i Granada og fortæller dig om kuriositeter og legender om dette monumentale kompleks.

Hvad vil du se?

Du vil rejse tilbage i tiden og opleve, hvordan det islamiske kongerige Granada var i middelalderen, hvem der gav ordre til at bygge Alhambra, hvorfor det blev opført, og hvordan det blev residens for det kristne kongehus i 1492.

Det er ikke kun et vigtigt monument ud fra et historisk synspunkt, men også ud fra et kunstnerisk synspunkt, da det er et ikon for andalusisk arkitektur og kunst i Spanien. Hvis du kan lide kulturelle besøg, er Alhambra i Granada et fascinerende monument fuld af kunst og historie, som vil gøre dig forbløffet.

Derfor foreslår jeg, at du for bedre at forstå dens betydning for landets historie tager en guidet tur, hvilket altid er meget mere interessant og komplet end at gøre det på egen hånd.

Rejseplan

 • Alhambra
 • Generalife
 • Alcazaba
 • De nasridiske paladser

Sprog

Denne private rundvisning i Alhambra i Granada kan fås på spansk, engelsk, fransk og arabisk.

5. Tag på en udflugt til Alpujarras i Granada

Nyd den naturlige skønhed i Alpujarras| ©Simon Harrod
Nyd den naturlige skønhed i Alpujarras| ©Simon Harrod

Alpujarras er et magisk sted i Granada. Et område mellem Granada og Almería, der i en højde på over 1.200 meter ser ned fra de sydlige skråninger af Sierra Nevada til Middelhavet. Det er svært, hvis ikke umuligt, ikke at blive betaget af skønheden i dette naturlandskab med et væld af maleriske hvide landsbyer.

Første gang du rejser gennem Alpujarras, bliver du overvældet af følelser, når du betragter den betagende natur, Sierra Nevadas bjergtoppe og de unikke arkitektoniske træk i de enestående landsbyer.

Hvorfor besøge Alpujarras?

Denne udflugt til Alpujarras er det perfekte supplement til en tur til hovedstaden i Nasridkongedømmet. Det var en fantastisk oplevelse, en vidunderlig souvenir og en oplevelse, som jeg varmt kan anbefale på en tur til Granada.

Efter min mening er der følgende grunde til, at du bør tage af sted:

 • Den historiske baggrund giver dig mulighed for at lære mere om Granadas andalusiske fortid gennem den unikke arkitektur i Alpujarras-landsbyerne. Det var trods alt den sidste højborg, hvor den mauriske befolkning boede i Spanien.

 • På den anden side er denne udflugt til Alpujarras en gylden mulighed for at nyde en dag i det fri og udforske naturparken Sierra Nevada, der er hjemsted for den højeste bjergkæde i Sydeuropa. De, der elsker økoturisme og vandreture, vil kunne besøge de smukke landskaber i et af Spaniens mest unikke områder.

 • At smage på et stedets typiske gastronomi er en af de bedste måder at lære kulturen at kende på. Det andalusiske køkken er et af Spaniens rigeste, og på denne udflugt gennem Alpujarras får du mulighed for at deltage i en skinke- og vinsmagning for at lære smagsoplevelser og teksturer fra krydderiernes land at kende.

Hvordan er udflugten til Alpujarras?

Det fantastiske ved denne organiserede tur til Alpujarras er, at den bringer dig til Granada og tilbage samme dag, så du behøver ikke at bekymre dig om, hvordan du kommer dertil eller hvordan du kommer rundt i landsbyerne i regionen. Alt er tilrettelagt, så gæsterne kan slappe af og nyde hvert øjeblik af turen fuldt ud.

Eventyret starter tidligt, kl. 8.30, når gruppen tager af sted til Alpujarras fra Granada. På denne tur til den sydlige del af provinsen kommer du gennem disse landsbyer:

 • Lanjarón: berømt for sit medicinske mineralvand.
 • Órgiva: hjertet af den vestlige Alpujarra, kendt for de to tårne i kirken Nuestra Señora de la Expectación.
 • Carataunas: den mindste landsby i Alpujarras, både med hensyn til befolkningstal og størrelse.
 • Pitres: en anden af de mindste landsbyer i Alpujarras, som er kendetegnet ved sin mauriske arkitektur.
 • Trevélez: Spaniens højest beliggende landsby i 1.476 meters højde over havet og den bedste producent af Serrano-skinke i Alpujarras.
 • Pórtugos: byens centrum og kilden med jernholdigt vand i kommunens udkant er to postkortværdige enklaver. Smukke!
 • Bubión, Capileira og Pampaneira: De anses for at være de smukkeste landsbyer i Alpujarras og er blevet erklæret historiske og kunstneriske seværdigheder. De ligger i Poqueira-slugten, et af de mest usædvanlige naturområder i Granada, som er ideelt til at nyde udsigten.

Isabels rejsetips

I Alpujarras vil du gå en masse. Husk at tage behageligt tøj og sko på, og at beskytte dig mod kulde om vinteren og sol om sommeren.

6. Hvad skal man gøre efter en rundtur i Granada?

Slap af i Hammam-oplevelsen.| ©Logan Stone
Slap af i Hammam-oplevelsen.| ©Logan Stone

Selv den mest erfarne rejsende føler sig udmattet, med trætte ben og ømme fødder efter en udflugt eller guidet tur, der varer flere timer på ferien. Jeg er sikker på, at du kender denne ubehagelige følelse, ikke sandt?

Bare rolig, jeg har løsningen! Den bedste måde at genoplade batterierne og slappe af efter en travl dag er at besøge de arabiske bade i Granada.

Reserver lidt tid på din rejse til at nyde den gamle andalusiske hammam og alle dens sundhedsmæssige egenskaber. I min artikel Den bedste hammam i Granada forklarer jeg alle detaljerne i dette ritual, som du vil kunne hvile din krop og dit sind og forberede dem på dit næste eventyr. Gå ikke glip af det!