12 ting at lave i Granada i september

Granada er en af de mest turistede byer i Spanien. Landskaberne, historien og de imponerende monumenter gør Granada til et særligt sted, som du vil elske at besøge.

Andressa García

Andressa García

10 minutters læst

12 ting at lave i Granada i september

Efterår i Granada | ©Thomas Andersen

Alhambra og alle dens vartegn, Generalife, Nasrid-paladserne, Alcazaba og medinaen; selv de mindste landsbyer er blændende. Mange turister er enige om, at det er en god idé at besøge Granada om efteråret, fordi det er den bedste tid på året. Mellem september og november er temperaturerne meget mere behagelige, og menneskemængden er mindre. Desuden byder byen i september på mange rekreative og kulturelle aktiviteter, der kan glæde og underholde alle besøgende.

1. 1001 musik i "September i Generalife"

Generalife - Alhambra - Granada|©Elliott Brown
Generalife - Alhambra - Granada|©Elliott Brown

Hvis du besøger Granada på denne eller en anden årstid, er et af de obligatoriske stop Alhambra, men vi anbefaler, at du booker billetter til Alhambra og Generalife eller en guidet tur til både Alhambra og Generalife i god tid online.

Men hvis du planlægger din tur til byen i september, må du ikke gå glip af koncertrækken '1001 musics' inden for rammerne af "September in the Generalife", som normalt finder sted i denne måned. Det er en hel række koncerter med nogle af tidens bedste kunstnere, som finder sted på Generalife-teatrets scene. En kulturel begivenhed, der blev født i 2020, og som er forpligtet til musikalsk kvalitet og kulturel ekspertise i de uforlignelige omgivelser i Alhambra i Granada. De seneste udgaver har samlet anerkendte kunstnere som Ara Malikian, Luz Casal, Andrés Calamaro og Pablo López.

Book dine billetter til Alhambra og Generalife

2. Lær en af naturens skatte i Granada at kende, Alpujarra.

Alpujarra|©Heinrich Plum
Alpujarra|©Heinrich Plum

Alpujarra er et besøg værd, hvis du bestiller en udflugt fra Granada. Du vil lære om områdets historie og kultur gennem de smukke landsbyer, der udgør Alpujarra: Lanjarón, Pampaneira, Poqueira-dalen, Bubión og Capileira. Du vil gå gennem de stejle gader og smalle stier med en lokal guide, som vil fortælle dig alle detaljerne om området, hvordan de lokale bor, hvad der er den mest typiske mad, de mest almindelige aktiviteter...

Oplev den andalusiske arv i denne bjergrige region, som vil overraske dig lige fra begyndelsen af udflugten. Du rejser ca. 100 km med bus, og det vil tage dig ca. 7 timer. En ideel plan for disse datoer på grund af de behagelige temperaturer i sensommeren og det tidlige efterår i hele Granada-provinsen.

Book din udflugt til Alpujarra fra Granada

3. Nyd de stadig varme strande, når du ankommer til Granada

Granada Strand| ©Carmen VG
Granada Strand| ©Carmen VG

En af de første ting, man skal se og gøre i Granada, i dette tilfælde i september, er at spadsere langs kysten. Selvom det måske lyder lidt mærkeligt at besøge kysten om efteråret, er det faktisk det bedste tidspunkt på året at gøre det på. I begyndelsen af september er temperaturerne faldet en smule, men havet er stadig varmt takket være sommerens solskin.

Da feriesæsonen er ved at være slut, er kysterne stadig lidt øde. Den lave tilstrømning af mennesker gør et besøg på strandene på denne tid af året til en af de bedste oplevelser på din rejse.

Book de bedste udflugter fra Granada

4. Nyd det hellige sakramentes musketerer i Lecrín

Musketererne i Béznar| ©Pepe Maldonado Gijon
Musketererne i Béznar| ©Pepe Maldonado Gijon

Blandt alle udflugterne omkring Granada anbefaler vi dig at tage til festlighederne i Lecrín i den første weekend i september. Festlighederne med Det Hellige Sakramentes musketerer er en af de oplevelser, man er nødt til at opleve, hvis man besøger Granada i september. Hvis du bestiller en udflugt til Lecrín-dalen fra Granada på denne tid af året, vil det være en god idé; og hvad mere er, denne udflugt tilbyder dig en smagning af olivenolier.

Mindehøjtideligheden, også kendt som Musketererne fra Béznar, finder sted i denne by i Lecrín. Oprindelsen til denne tradition går tilbage til oprøret i Alpujarras i midten af det 16. århundrede. Den er baseret på en hyldest til en lille lokal hærs sejr over datidens mauriske oprørere.

Béznar er en lille landsby med lidt over 250 indbyggere i 2018. På trods af at det er en lille by med et befolkningstal, der falder år for år, er det en god destination i september, både for at lære området at kende og for kulturelle traditioner som Musketeers of the Blessed Sacrament.

5. Mal dig sort og undgå indgangen til Cascamorras

I sort ved Cascamorras| ©Antonio Lopez Garcia
I sort ved Cascamorras| ©Antonio Lopez Garcia

En af de mest glædelige fester i Granada er helt sikkert Cascamorras den 6. september. Historien fortæller, at en landmand, mens han arbejdede i marken, opdagede et billede hugget i sten af noget, der lignede en jomfru. Der opstod en konflikt mellem indbyggerne i Baza og Guadix, som gik helt til domstolene i den fjerne tid, byer, som du kan besøge ved at booke en udflugt til Guadix og Geopark fra Granada.

Historien siger, at Jomfruen af Barmhjertighed i sidste ende blev i Baza, med mulighed for at Guadix kunne have hende en dag om året. En gruppe oprørske Accitanos organiserede et besøg i Baza for at bringe billedet af Jomfru en med magt. Da de ankom til Baza, slog Bastetanos dem ud af byen.

Med dannelsen af Broderskabet af Virgen de la Piedad i Guadix i det 19. århundrede, blev denne strid bragt tilbage og er nu blevet en tradition. I dag rejser en person fra Guadix (Cascamorras) til Baza for at tage figuren. Han kan kun tage den, hvis han ankommer til det sted, hvor jomfruen er, uden en eneste plet af sort maling, mens folk i Baza maler sig sorte og bevæbner sig med sort maling for at jage Cascamorras og dække ham helt til for at forhindre ham i at tage jomfruen.

Book din udflugt til Guadix og Geopark fra Granada

6. Bekræft din tro med processionen for Jomfruen af Angustias

Procession af Virgen de las Angustias| ©Rafa Merelo Guervós
Procession af Virgen de las Angustias| ©Rafa Merelo Guervós

En af de mest elskelige og dybt rodfæstede traditioner, man kan finde i Andalusien, er helt sikkert Virgen de las Angustias. Hendes fest fejres i Granada i september måned. Det første blomsteroffer finder sted den 15. september, og indtil da åbner regionen sine døre for festlighederne.

Festlighederne begynder en uge før dagen for Maria-andagten. I hele ugen før forbereder byen Guadix sig på at modtage besøgende fra hele Spanien og verden for at fejre skytshelgenen, og du kan lære området at kende ved at booke en udflugt til Guadix og Geoparken fra Granada, for eksempel. Spændingen, glæden og troen, der især er præget af ældre menneskers tilstedeværelse, er en del af den følelse og atmosfære, som du vil mærke i disse dage.

Den 15. går jomfruen i procession. Det er det perfekte tidspunkt at nyde de mange boder, der sælger typisk granadisk mad og slik. Ikke alene får du en berigende kulturel oplevelse, men du kan også nyde det store udvalg af opskrifter, der stammer fra denne region. Efter de gode oplevelser i midten af måneden, er Virgen de las Angustias tilbage i procession den sidste søndag i september, en perfekt plan for at tage afsted med din partner eller familie!

Book din udflugt til Guadix og Geopark fra Granada

7. Og Olé! Oplev et flamenco-show på Sacromonte-festivalen

Flamenco i Sacromonte| ©Jeanne Menjoulet
Flamenco i Sacromonte| ©Jeanne Menjoulet

Andalusien er en af de regioner, hvor flamencoen er mest rodfæstet. Granada er epicenter for tablaos og steder, hvor man kan nyde den, såsom flamencoshowet i Zoraya-haverne, flamencoshowet i en grotterestaurant eller flamencoshowet i Tablao La Alborea. Dans, der får det til at løbe koldt ned ad ryggen på dig takket være dansernes talent. Selvom det ikke er en septemberaktivitet, er det den bedste måned at nyde det i.

En anden aktivitet, du kan nyde på denne tid af året, er Milnoff-festivalen i Sacromonte. Denne begivenhed byder på et varieret udvalg af den mest traditionelle flamenco af højeste kvalitet, til stor begejstring for elskere af denne genre.

Mens du nyder forestillingerne, har du mulighed for at ledsage det idylliske øjeblik ved at smage på den typiske andalusiske gastronomi, såsom de typiske iberiske pølser. Du kan også sætte kulør på dit ophold i barerne med et glas hvidvin eller en anden drink efter eget valg. Du må ikke gå glip af denne dejlige oplevelse!

Book et flamenco-show i Zoraya-haverne

8. Albaicín byder dig velkommen som familie under festlighederne i San Miguel

Oplev charmen og skønheden i Albaicín| ©L'odyssée Belle
Oplev charmen og skønheden i Albaicín| ©L'odyssée Belle

Den sidste søndag i september fyldes byen Albaicín med glæde for at fejre sin skytshelgen, San Miguel Arcángel. I tråd med de religiøse festligheder er dette en af de Granada-begivenheder, man ikke må gå glip af, hvis man besøger området i september.

Det er først og fremmest en familiebegivenhed. At være til stede ved San Miguel-festlighederne får dig til at føle dig hjemme. De lokale i Albaicín organiserer San Miguel Arcángel-optoget og foreslår forskellige aktiviteter til glæde for hele familien.

En god måde at lære området at kende i detaljer er at leje en tur til Sacromonte og Albaicín i Granada. Blandt de mest almindelige begivenheder, man kan deltage i under festlighederne, er den sædvanlige venskabelige fodboldkamp, som naboerne spiller. Der er også et stort familiemåltid, som finder sted på Cerro San Miguel. Ud over at være en meget familievenlig fest, hvor man føler sig hjemme, får man også en fin souvenir med hjem af de farverige dekorationer og indfødte kostumer.

Book en tur til Sacromonte og Albaicín i Granada

9. Bliv rørt af børnenes uskyld ved fejringen af Virgen de La Tizná

Jomfruen af La Tizná| ©Manuel G
Jomfruen af La Tizná| ©Manuel G

En smuk historie, der er blevet en legende i Jerez del Marquesado, er begyndelsen på Maria-fejringen af Jomfruen af La Tizná. Historien går på, at under et meget kraftigt uvejr slog lynet ned og tog livet af tre små børn. Jomfruen siges at have udført et mirakel på børnene og bragt dem tilbage til livet. Siden da har indbyggerne i området lovet hvert år at mindes jomfruens tilstedeværelse og takke hende for miraklet.

Hvis du vil se et smukt, repræsentativt og magisk eksempel på skytshelgenfesterne i landsbyerne omkring Granada, som du kan besøge takket være alle de udflugter og organiserede ture, der findes, vil du elske Virgen de La Tizná. Landsbyboerne organiserer forskellige tombolaer, sælger billetter til tyrefægtningsshowene og køber festivalbladene for at dække udgifterne til festen.

I denne marianske andagt er børnene hovedpersonerne. Landsbyboerne sørger for, at de yngste børn bringer blomster til Jomfru Maria i taknemmelighed over det mirakel, som de tre børn i historien modtog. Disse festligheder finder sted fra den 8. til den 12. september hvert år.

10. Træn dit intellekt på Researchers' Night

Forskerens nat| ©ParqueCiencias
Forskerens nat| ©ParqueCiencias

Researchers' Night er en aktivitet, som promoveres af Europa-Kommissionen, og som regionen Andalusien, og dermed Granada, deltager i med liv og sjæl. For videnskabselskere er det bestemt en aktivitet, man ikke må gå glip af på sin rejseplan.

Under Researchers' Night hylder man de mennesker, der stiller deres intelligens til rådighed for videnskaben og udviklingen af teknologier til en mere avanceret verden. Forskerne gør videnskaben mere venlig og forståelig for det almindelige samfund.

Aktiviteterne ved denne begivenhed varierer alt efter arrangørernes forslag, men målet er altid det samme, nemlig at samfundet anerkender og forstår lidt mere af det ansvar, som videnskabens folk har. Det afholdes normalt i den sidste uge af september, så gå ikke glip af denne inspirerende og intellektuelle udflugt!

11. Vibrer med indie-energien på Granada Sound Festival

Granada Sound Festival| ©Patricia Cabeza
Granada Sound Festival| ©Patricia Cabeza

Hvis du er musikelsker og fan af festivaler med høj energi, så skal du opleve GranadaSound Festival.

Det er en festival med de største navne inden for indiemusik i Spanien. Den finder normalt sted over to dage i den sidste uge af september. Det er en fremragende plan, hvis du besøger Granada med venner eller din partner, og du kan også booke en privat tur for at lære byen at kende.

Granada Sound har været afholdt næsten uafbrudt siden 2012 og er blevet en vigtig del af de aktiviteter, du ikke må gå glip af, hvis du tager til byen i september.

12. Smag på efterårets frugter i Granada

Frugtbod| ©Bernard DUPONT
Frugtbod| ©Bernard DUPONT

Sammen med den uforlignelige oplevelse af den sidste procession af Virgen de las Angustias, vil du ikke kun smage på Granadas gastronomi, men du vil også have mulighed for at slentre gennem det traditionelle marked med efterårsfrugter. Det er en oplevelse, du ikke må gå glip af, for her kan du smage frugter, som du ikke finder andre steder i Spanien.

Det mest interessante ved markedet er, at de frugter, du kan købe, er i sæson. Mange af disse arter fås kun i Granada og kun i efterårssæsonen, som starter i september.

At tage til Granada og ikke smage efterårsfrugterne i Granada er som slet ikke at have været i Granada. Det er en saftig oplevelse, især hvis du er en af dem, der elsker at smage og nyde forskellige teksturer og unikke smage. Glæd din gane med unikke smage!

Vejret i september

Gaderne i Granada| ©SnippyHolloW
Gaderne i Granada| ©SnippyHolloW

September er begyndelsen på efteråret. Temperaturerne er meget venligere på denne tid af året. For at overleve efteråret i Granada bør du tage køligt og let (men ikke sommerligt) tøj på til dagtimerne.

Om natten kan temperaturen falde et par grader over frysepunktet. Om natten er det en god idé at medbringe varme jakker og trøjer. Generelt er vejret behageligt og bidrager til en behagelig tur for at lære det grenadiske samfund og dets skikke at kende.

Hvad venter du på for at nyde din ferie i Granada?