Cookies hjælper os med at levere vores tjenester. Ved at bruge vores hjemmeside, accepterer du vores brug af cookies. Lær mere.

10 ting at lave i Granada i september

Granada er en af de mest turistede byer i Spanien. Denne region modtager omkring 2 millioner mennesker hvert år. Byens farvestrålende og farverige landskaber, dens historie og imponerende monumenter og historiske steder gør Granada til et særligt sted at besøge, alene, med din partner eller som familie.

Andressa García

Andressa García

8 minutters læst

10 ting at lave i Granada i september

Efterår i Granada | ©Thomas Andersen

Alhambra og alle dens seværdigheder, Generalife, Nasridpaladserne, Alcazaba og Medinaen; selv de mindste landsbyer er fantastiske. Uanset årstiden er Granada en interessant og levende destination.

Men mange turister er enige om, at den bedste tid på året at besøge byen er efteråret. Mellem september og november er temperaturerne meget mere behagelige, og der er færre mennesker.

Hvis du er en af dem, der foretrækker at besøge turiststeder uden menneskemængder, er efteråret den rette årstid til at besøge Granada. I september byder byen desuden på mange rekreative og kulturelle aktiviteter, som både lokale og besøgende kan nyde og underholde.

1. Nyd de stadig varme strande ved ankomsten til Granada

Granada Beach| ©Carmen VG
Granada Beach| ©Carmen VG

En af de første ting, du skal gøre, når du ankommer til Granada i september, er at gå en tur langs kysten. Selv om det måske lyder lidt mærkeligt at besøge kysten om efteråret, er det faktisk den bedste tid på året at besøge kysten. I begyndelsen af september er temperaturen faldet en smule, men havet er stadig varmt takket være det solskin, som det har fået i løbet af sommeren.

Feriesæsonen nærmer sig sin afslutning, og kysterne er stadig lidt øde. Den lave tilstrømning af mennesker gør det til en af de bedste oplevelser på din rejse at besøge strandene på denne tid af året.

Book de bedste udflugter fra Granada

2. Nyd Musketeers of the Blessed Sacrament i lille Béznar

Fogonazos af musketererne fra Béznar| ©Pepe Maldonado Gijon
Fogonazos af musketererne fra Béznar| ©Pepe Maldonado Gijon

Den første weekend i september er der fiesta i Lecrín. Musketererne af det hellige sakramente er en af de oplevelser, som man skal opleve, hvis man besøger Granada i september.

Mindehøjtideligheden, der også er kendt som Béznar-musketiererne, finder sted i denne by i Lecrín. Denne tradition har sin oprindelse i Alpujarras-oprøret i midten af det 16. århundrede. Den er baseret på en hyldest til en lille lokal hærs sejr over de daværende mauriske oprørere.

Béznar er en lille landsby med lidt over 250 indbyggere i 2018. Selv om det er en lille by med en befolkning, der falder år for år, er det en god destination i september, både for at lære området at kende og for kulturelle traditioner som f.eks.

Book de bedste udflugter fra Granada

3. Mal dig selv sort, når du undgår indgangen til Cascamorras

I sort i Cascamorras| ©Antonio Lopez Garcia
I sort i Cascamorras| ©Antonio Lopez Garcia

En af de mest glædelige fester i Granada er helt sikkert Cascamorras-festen. Ifølge historien siges det, at en landmand, mens han arbejdede på jorden, opdagede et billede, der var hugget i sten af noget, der lignede en jomfru. Der var en konflikt mellem bosætterne i Baza og Guadix, som gik helt til domstolene i denne fjerne tid.

I sidste ende forblev Jomfruen af Barmhjertighed i Baza, med mulighed for at Guadix kunne få hende en dag om året. En gruppe oprørske Accitanos organiserede et besøg i Baza for at hente Jomfru Maria-billedet med magt. Da de ankom til Baza, blev de slået ud af byen af bastetanerne.

Med oprettelsen af broderskabet af Virgen de la Piedad i Guadix i det 19. århundrede blev denne strid, som nu er blevet en tradition, genoptaget. I dag er det en person fra Guadix (Cascamorras), der tager turen til Baza for at tage figuren. Han kan kun tage den med sig, hvis han ankommer til det sted, hvor Jomfruen er, uden en eneste plet af sort maling.

Indbyggerne i Baza maler sig selv sorte og bevæbner sig med sort maling for at jage Cascamorras og dække ham helt til for at forhindre ham i at tage jomfruen. Hvis du ikke har noget imod at få en smule sort maling, vand og olie, vil du elske denne oplevelse. Fejringen finder sted den 6. september hvert år.

Book de bedste udflugter fra Granada

4. Bliv berørt af børnenes uskyld ved fejringen af Jomfruen af La Tizná

Vor Frue af La Tizná| ©Manuel G
Vor Frue af La Tizná| ©Manuel G

En smuk historie, der er blevet en legende i Jerez del Marquesado, begynder mariefesten for Jomfruen af La Tizná. Historien fortæller, at under et meget kraftigt uvejr slog lynet ned og tog livet af tre små børn. Jomfruen skulle have udført et mirakel på børnene og bragt dem tilbage til livet. Siden da har indbyggerne i området lovet at mindes jomfruens tilstedeværelse hvert år og takke hende for det mirakel, der blev udført.

Hvis du ønsker at se et smukt, repræsentativt og magisk eksempel på en skytshelgenfest, vil du elske Jomfruen af La Tizná. Landsbyboerne arrangerer forskellige tombolaer, sælger billetter til tyrefægtningsshowene og køber festivalmagasiner for at dække udgifterne til festlighederne.

I denne marianiske hengivenhed er børnene hovedpersonerne. Landsbyboerne sørger for, at de yngste børn bringer blomsterofre til Jomfru Maria som tak for det mirakel, som de tre børn i historien modtog. Disse festligheder finder sted fra den 8. til den 12. september hvert år.

5. Bekræft din tro med processionen af Jomfruen af Angustias

Procession af Virgen de las Angustias| ©Rafa Merelo Guervós
Procession af Virgen de las Angustias| ©Rafa Merelo Guervós

En af de mest elskelige og dybt rodfæstede traditioner, som du kan finde i Andalusien, er helt sikkert Virgen de las Angustias. Hendes fest fejres i Granada i september måned. Det første blomsteroffer finder sted den 15. september, og indtil da åbner regionen sine døre for festlighederne.

Festlighederne begynder en uge før dagen for Mariadagen. I hele ugen før forbereder byen Guadix sig på at modtage besøgende fra hele Spanien og verden for at fejre den skytsende jomfru. Spændingen, glæden og troen, der især er præget af de ældres tilstedeværelse, er en del af den følelse og atmosfære, som du vil opleve i disse dage.

Den15. går Jomfruen ud i procession. Det er det rette tidspunkt at nyde de mange boder, der sælger typisk mad og slik fra Granada. Du vil ikke blot kunne nyde et berigende kulturelt ophold i
Du vil ikke kun få en berigende kulturel oplevelse, men du vil også nyde de mange forskellige opskrifter, der stammer fra denne region.

Efter de gode oplevelser i midten af måneden vender Virgen de las Angustias tilbage i procession den sidste søndag i september. Hvis du stadig rejser rundt i Granada i slutningen af september, er jomfruens sidste procession en god mulighed for at bekræfte din tro og frem for alt for endnu en gang at smage de eksplosive smagsoplevelser af Granadas konfekture, en perfekt plan for en tur som par eller med familien!

6. Og Olé! Oplev flamenco-festivalen i Sacromonte

Flamenco i Sacromonte| ©Jeanne Menjoulet
Flamenco i Sacromonte| ©Jeanne Menjoulet

Andalusien er en af de regioner, hvor flamencoen har de dybeste rødder. Granada er centrum for tablaos og barer, hvor du kan nyde en hyggelig stund med flamencodans, der vil få dig til at få huden til at krybe sammen på grund af dansernes talent. Men selv om det ikke er en aktivitet, der hører til september, er det den bedste måned at nyde den.

Selv om flamencoen lever og har det godt i Sacromonte uanset årstiden, er der nu kommet en ny grund til at deltage i september, nemlig Milnoff-festivalen. Denne begivenhed byder på et varieret udvalg af den mest traditionelle flamenco af højeste kvalitet til flamencoelskernes store begejstring.

Mens du nyder showene, har du mulighed for at ledsage det idylliske øjeblik ved at smage den typiske andalusiske gastronomi, f.eks. de typiske iberiske pølser. Du kan også sætte liv i dit ophold i barerne med et glas hvidvin eller en anden drink efter eget valg. Du må ikke gå glip af denne dejlige oplevelse!

7. Udnyt dit intellekt på forskernes nat

Forskernes aften| ©ParqueCiencias
Forskernes aften| ©ParqueCiencias

Forskernatten er en aktivitet, som Europa-Kommissionen støtter, og som Andalusien og dermed Granada deltager i med stor iver. For videnskabselskere er dette helt sikkert en aktivitet, som man ikke må overse i sin rejseplan.

Under forskernat hyldes de mennesker, der bruger deres intelligens på videnskab og udvikling af teknologier til at skabe en mere avanceret verden. Forskerne gør videnskaben mere brugervenlig og forståelig for det almindelige samfund.

Aktiviteterne i forbindelse med denne begivenhed varierer alt efter arrangørernes forslag, men målet er altid det samme, nemlig at samfundet anerkender og forstår lidt mere det ansvar, som videnskabsfolk har.

Det er normalt i den sidste uge af september, og du må ikke gå glip af denne inspirerende og intellektuelle udflugt!

8. Vibrér med indie-energien fra Granada Sound Festival

Granada Sound Festival| ©Patricia Cabeza
Granada Sound Festival| ©Patricia Cabeza

Hvis du er en musikelsker og er til højenergifestivaler, så skal du opleve Granada Sound.

Dette er en festival med de største eksponenter for indie-musik i Spanien. Den finder normalt sted over to dage i den sidste uge af september. Det er en fremragende plan, hvis du besøger Granada sammen med venner eller din partner.

Granada Sound har været afholdt næsten uafbrudt siden 2012 og er allerede blevet en vigtig del af de aktiviteter, som du ikke må gå glip af, hvis du tager til byen i september.

9. Albaicín byder dig velkommen som en familie under San Miguel-festlighederne

Oplev Albaicín's charme og skønhed| ©L'odyssée Belle
Oplev Albaicín's charme og skønhed| ©L'odyssée Belle

Den sidste søndag i september er Albaicín fyldt med glæde for at fejre sin skytshelgen San Miguel Arcángel.

I tråd med de religiøse festligheder er dette en af Granadas begivenheder, som man ikke må gå glip af, hvis man besøger området i september.

Det er først og fremmest en familiebegivenhed. Når du er til stede ved festlighederne i San Miguel, vil du føle dig som hjemme. De lokale i Albaicín arrangerer processionen af San Miguel Arcángel og tilbyder forskellige aktiviteter til glæde for hele familien.

Blandt de mest almindelige begivenheder, som du kan nyde under festlighederne, er den sædvanlige + venskabsfodboldkamp,* som spilles af de lokale. De tilbyder også et stort familiemåltid, som finder sted på Cerro San Miguel. Det er en meget familievenlig fest, hvor du føler dig hjemme, og du får også en fin souvenir med hjem fra de farverige dekorationer og indfødte dragter.

10. Smag frugterne af Granadas efterårssæson

Frugtboder| ©Bernard DUPONT
Frugtboder| ©Bernard DUPONT

Sammen med den uforlignelige oplevelse af den sidste procession af Virgen de las Angustias vil du ikke kun smage Granadas gastronomi, men du vil også have mulighed for at slentre rundt på det traditionelle efterårsfrugtmarked. Det er en oplevelse, som du ikke må gå glip af, da du vil kunne smage frugter, som ikke findes andre steder i Spanien.

Det mest interessante ved markedet er, at de frugter, du får, er i sæson. Mange af disse arter findes kun i Granada og kan kun findes om efteråret, som begynder i september.
i efterårssæsonen, der begynder i september.

At tage til Granada og ikke smage Granadas efterårsfrugter er det samme som ikke at have været i Granada overhovedet. Dette er en saftig oplevelse, især hvis du er en af dem, der elsker at smage og nyde forskellige teksturer og unikke smagsoplevelser. Glæd din gane med unikke smagsoplevelser!

Vejret i september

Gaderne i Granada| ©SnippyHolloW
Gaderne i Granada| ©SnippyHolloW

September er begyndelsen på efteråret. Temperaturerne er meget mere behagelige på denne tid af året. For at overleve efteråret i Granada bør du tage hensyn til køligt og let (men ikke sommerligt) tøj til dagtimerne.

Omnatten kan temperaturen falde et par grader over frysepunktet. Tag helst nogle varme jakker og trøjer med til aftenen. Generelt er vejret behageligt og befordrende for en behagelig tur, hvor man kan udforske og møde det grenadiske samfund og dets skikke.

Hvad venter du på for at nyde din ferie i Granada?